SverigeMedley.

Fick ett mail om att mitt träningskort blivit uppdaterat till ett SverigeMedley-kort. Detta för att jag nu tränat på medley i 48 månader. Vet dock inte om jag kommer ha någon nytta av det tyvärr då jag sällan hänger just i närheten av de övriga städerna, men vem vet :) Ganska bra koncept Medley har iaf måste jag säga!

Här finns Medley

Medleys anläggningar:
Stor-Stockholm   Danderyd   Mörbybadet och Vasabadet
    Huddinge   Skogåshallen
    Salem   Säby sim- och sporthall
    Solna   Huvudstabadet / Utomhusbad
    Solna   Svedenbadet / Utomhusbad
    Solna   Vasalundshallen
    Tyresö   Tyresö simhall
    Täby   Norskogsbadet / Utomhusbad
    Täby   Tibblebadet och Tibblehallen
    Upplands Väsby   Vilundabadet
 
Skåne   Kävlinge   Tolvåkerbadet och Vikenbadet
    Lomma   Pilängsbadet
 
Småland   Vetlanda   Vetlanda badhus och Myresjö simhall
    Växjö   Växjö simhall & Aqua Mera
 
Södermanland   Oxelösund   Ramdalens sportcenter
    Nyköping   Hjortensbergsbadet
 
Västerbotten   Umeå   Umeå simhall
    Umeå   Umelagun / Utomhusbad
 
Östergötland   Finspång   Arena Grosvad Finspång
    Linköping   Ljungsbro fritidscenter
    Linköping   Linköpings sim- och sporthall
    Linköping   Tinnerbäcksbadet / Utomhusbad
    Mjölby   Lundbybadet + Utomhusbad
    Norrköping   Centralbadet + Utomhusbad


..not the end

Haft några kämpiga dagar, men börjar kännas bättre. Tack mina underbara vänner för att ni finns!Börjar också känna ett riktigt stort träningssug. Riktigt spritter i kroppen. Så imorgon ska det tränas och nästa veckas träning är nästan bestämd redan nu :) Gjorde nog gott att jag tagit en massa träningsfria dagar dock. Sådan behöver man, annars är det lätt att glädjen i träningen försvinner och det vill man verkligen inte. En massa TRX ska det bli... och lite spring! Sedan såklart även Zumba... Träningen, nu är jag tillbaka!

Bild från LT.

Nu har jag fått möjlighet att se bilderna som togs officiellt på mig under Lidingöloppet. Hm hm, det där med att vara snygg när man är svettig, varm, flåsandes i träningskläder är inte det enklaste. På någon bild ser jag mer gråtfärdig ut än glad, men var kanske så jag kände just i den stunden vem vet...

athlete photoathlete photo

Vardagsmotion.


Tydligen en konstnär i NY som sprayar denna på gator och byggnader. Sant ju!

Bloggtips.

Min blogg har ju inget fokus, men en hel del träning blir det blandat med lite mer vardags- och personliga inlägg. Dock använder jag bloggen mycket för att peppa mig själv till bra träning! För att få ännu mer inspiration så följer jag en del träningsblogagr också som jag tänkte tipsa om. De är av varierande slag kan man säga.. Men alla inspirerar på olika sätt. Har ni några fler träningsbloggar som ni tycker är bra, så tipsa gärna!


http://maliniform.com/

http://blogg.aftonbladet.se/trendotraning

http://atatranakampa.se/

http://blogg.aftonbladet.se/wellness

Veckans träning.

Den punkten ligger på is denna vecka. Har en lugn vecka där kroppen får återhämta sig en del.
Så det är mer cykling och promenerande som gäller. Tänkte dock ta mig ut i löparspåret minst en gång denna vecka.. Och även till gymmet!

Men återkommer nästa vecka med mer struktur.

Nya tankar nya lopp.

Hm hm kalla mig galen men måste nog få till ett lopp till innan årets löparsäsong får ta vinterlov :)
Att jag tänker detta bara två dagar efter lidingöloppet känns helt sanslöst, för när jag sprang där i söndags så efter 5 km så tänkte jag "aldrig i hela mitt liv att jag ska springa nåt mer lopp, aldrig!!"...

Såhär dagen efter.

Så hur mår kroppen och knoppen idag, såhär dagen efter? Somnade verkligen som en stock igår och sov som en prinsessa hela natten lång. Hade nog gärna sovit lite till, så blir allt en tidig kväll i säng även idag. Vaknade och kände lite i låren. Inte lika mycket som efter några TRX-pass jag varit på, men ändå den där dova smärtan. Ljumskarna däremot hade jag inga problem med. Största smärtan sitter tyvärr i ryggen. Har ju haft lite problem med den tidigare efter intensiv löpning under sensommaren, så jätteförvånande är det kanske inte. Sedan har jag även suttit i utbildning/möte hela dagen så det hjälper väl inte heller. Är dock inte så orolig för den, måste helt enkelt träna den mer :)

Alltså kan man summera det att så farligt är det inte med kroppen, utan är allt sugen på att fara ut och löpa. Tror faktiskt att jag fick lite mer löparglädje tillbaka efter gårdagen! Härligt! Funderar på om jag ska hinna med något mer lopp innan året är slut, finns ett i oktober som jag är lite sugen på...

Tog vilodag från träning, kände att kroppen förtjänade det. Istället ställde jag mig och bakade bullar. Helt okej, men kunde varit lite mer frikostig med kanelen kanske... Sen gick jag hem till Sofie. Tack, behövde det!

Nu är det sovdags!


Visst ja, under loppet igår kände jag lite smärta vid baksida överarm där jag hade sportarmandet för telefonen. Den hade skavt sår på armen. Aj aj.

Lidingöloppet-LT

Sådär nu är jag hemma sen ett par timmar tillbaka, tagit en ordentlig dusch och ska snart krypa till kojs...

Första gången jag skulle springa Lidingöloppet, första gången jag skulle vara med i ett terränglopp, första gången jag skulle springa en mil.. Många första gången var det. Så lite nervös var jag allt innan. Visste att jag inte var tillräckligt löptränad och jag visste framförallt att jag inte på långa vägar var tillräckligt backtränad. Sanningen var ju faktiskt att jag tröttnat lite på löpningen. Dock var jag väldigt peppad för denna utmanad!

Var riktigt skönt att vi åkte upp till Sthlm redan igår. Gjorde att jag fick en lugn eftermiddag med hockeyn som sällskap (nej nej, minns inte resultatet denna gång heller ;). Åt favoriten casearsallad till lunch och somnade redan innan kl 22. En god hotellfrukost senare begav vi oss till Lidingö. Mycket bra organiserat båd emed buss från Ropsten, hämta ut sin nummerlapp och en trevlig sportmässa. Så tiden innan min start gick åt där. Kan lägga till som bonus att jag köpte de fina löpartightsen från adidas som jag känt och klämt på ett tag nu. Perfekt belöning inför en sådan här dag resonerade jag :)

Väl till start så var jag i startgrupp nr 3 och startade 13.50. Skönt att komma iväg så tidigt. Uppvärmingen med friskis&svettis och sen gick startskottet. Tyckte jag kom iväg riktigt bra. Kroppen kändes lät förutom lite magknip de första tre km, men de tror jag var nervositet. Efter tre km började det kännas riktigt tungt. Var fin slinga dock och kändes endast lite trångt i första backen, sen var det bra med plats. Strax efter fyra km kändes det riktigt tungt i benen. Var mycket fler backar under de första km än vad jag räknat med och med den obefintliga backträningen främst låren fått så satt stumheten som en smäck runt 4,5 km. Sen kom Abborrbacken. Japp den var brant!! Och lång. Gick en stor det av den med totalt stumma ben. Då var det kämpigt kan jag säga. Och jag hade bara kommit hälften. Här fick man ta fram det riktigt jävlar anamma i sig som bara fanns, i mål det skulle jag bara! När jag passet 6,5-7 km så kändes det lite lättare. Tycktr jag fick till ett ganska bra löpsteg och benen kändes lite (märk väl lite) lättare. Kändes iaf som att målet närmade sig. Sen kom Karin backen. Ojoj, kändes så mycket tuffare än Aborrbacken faktiskt. Benen stumna totalt ännu en gång. Så de sista kilometrarna var väldigt kämpiga. Hjärnan kändes så mycket piggare än kroppen kan jag säga. Trots en relativt enkel sista kilometer så ville inte benen röra sig i den takt jag ville. På upploppet sket jag dock i de och sprang på. Jag kunde ju inte gå på upploppet, fanns ju inte på kartan liksom. Var väl folkets hejarrop som fick mig att lyckas.. I mål var jag på som sagt 1h 21 min och 17 sek. Nio minuter före min godkända tid!

Min tid kanske inte är mycket för världen, men för mig är det en riktig prakttid! Den visar att jag kan bara jag vill, den visar att jag ändå har ett jävlar anamma i mig, den visar att något som jag för ett år sen, kanske tom bara ett halvår sen var en omöjlig sak kan jag greja! Jag är stolt över mig själv!!1.21.17

Mitt slutresultat. 1 timme 21 minuter 17 sekunder. Jag hade ju innan sagt att mitt resultat fÖr att jag skulle vara nÖjd var 1.5 h, alltaÅ Är jag nÖjd!
Tufft var det. Hade inte alls tillrÄcklig med lÖptrÄning men cest la vie. Jag kom runt!!! Om jag kan tÄnka mig att springa igen? Jajamensan!
Kommer ett mer utfÖrligt inlÄgg om mina tankar kring loppet... men inte nÄr jag sitter o telefonbloggar! :)

Fjärilar i magen.

Igår när jag började packa väskan kom dem, fjärilarna i magen och nervositeten. Varför vet jag faktiskt inte. Började fundera på vad jag egentligen gett mig in på. Är ju inte alls tränad för att springa ett långlopp! Samtidigt som jag kände, "Nehe och? Jag kommer ha roligt och göra mitt allra allra bästa!". Fått så himla söta kommentarer på FB, som inte gör annat än värmer en innefrån. Tack, uppskattas verkligen :)

Tror att en del av nervositeten ligger i att ladda och att jag faktiskt ser fram emot loppet. Ska bli spännande och utmana sig på de viset. Och jag är ju inte otränad inte det, jag har ett bra flås och orkar en hel del. Får helt enkelt inte tänka utan bara ta loppet som de kommer. Pusha mig själv att orka springa lite till, ta kilometer efter kilometer och inse hur mycket närmare mål jag kommer. Jag vet ju också med mig själv att det tar en stund för min kropp att komma igång när jag tränar, så därför borde ju ett långlopp vara perfekt ju!

Akta dig Lidingöloppet, jag kommer ta dig med storm ;)


Packar.

Dags att packa väskan för imorgon bär det av till Stockholm och den största träningsutmaningen jag utsatt mig för. Gäller att inte glömma något!

- Skor
- Löpartights
- Löparjacka
- Löpartröja
- TräningsBH
- Träningslinne
- Pulsklocka
- Hörlurar
- Sportarmband till telefonen

... och så självklart startbeviset!

Hm hm något jag glömt? Vädret i helgen ska bli riktigt fint, så frågan är om långärmat ens kommer behövas, men lika bra att de får följa med iaf... Sedan kommer jag få en t-shirt från Wellnes som tanken är att jag ska springa i, men skönt att ha något under tycker jag allt :)

Hockey.

Japp jag är en hockeytjej, varit så länge jag kan minnas. Men med en hockeyintresserad mamma och med en del finsk blod i ådrorna så blir det nog lätt så :) Tre kronor har jag följt sedan jag hade förmågan att sitta stlll framför tvn och Cluben i över tio år iaf. Kul när man har "sitt" lag nära för då kan man gå live. När det är säsong blir det väl några matcher i månaden iaf :) För japp, hockey är bäst live!

Ja jag var på matchen igår. Men tycker vi glömmer den och blickar framåt...


Word.Ibland får man oväntade komplimanger som värmer ens hjärta. Ni som följt mig eller känner mig vet att jag och komplimanger inte alltid gått hand i hand. Grunden till det är ju såklart min egna självbild. Men efter en kämpande vår då fokus låg på mig så har detta ändrats. Jag kan ta komplimanger på ett helt annat vis!

Tjejloppet.

Kom ju faktiskt en helt egen presentation om tjejloppet. Jag är riktigt taggat. Inte ett dugg nervös utan mest peppad och vill att det ska vara söndag! Kommer inte kunna göra mer för min kondition eller så nu, bara att tuffa på. Jag har ett mål och det är helt enkelt att ta mig runt på under 1,5 h! Så ingen behöver skämmas ;)
Sista milen.

På söndag ska jag då springa Lidingöloppet Tjejloppet. Det är den sista milen av Lidingöloppet som är 30 km.
www.lidingoloppet.se kan man följa en serie över de tre milen. Tänkte visa den som tillhör den sista milen. Upplägget är ju att den utgår ifrån Lidingöloppet, men då det är precis den milen i klippet som visas så får ni ett litet hum och söndagens utmaning :)
 

Abborrbacken.

...ska tydligen vara 550 m lång. Vad har jag gett mig in på egentligen?!? :P
Och alltså en höjdskillnad på 40 m.


Dagens flås!

Egentligen inget nytt på träningshimlen. Gillar att jag hinner få in TRX innan buggen. Okej att jag måste gå från jobbet lite tidigare, men det kompenserar jag andra dagar så det är de värt! Kändes som ett bra TRXpass, nu har man fått in övningarna ordentligt och kan verkligen ge järnet. Minns första gången magövningen, klarade den inte alls trots att den "bara" är i 30 sekunder. Idag lyckades jag! Jippi! Kallar jag effektiv träning och jag gillar effektiv träning. Tycker även att armarna tar mer o mer form, men det kan också vara önsketänkande :P

Buggen flöt på som bara den. När vi ännu en gång började med tryck och dra, tryck och dra börjde jag fundera på vilket mikrotempo kursen egentligen skulle gå i. Men på slutet av dagens lektion så fick vi dansa på riktigt mycket med tre olika snurrar och stegkombinationer att variera oss med. Känns mer och mer som dans. Träningsmässigt så ser jag väl de inte som så fysiskt jobbigt, men man rör på sig och det ska man inte se mellan fingrarna med. Röra på sig är bra :)

Inte många dagar kvar nu, så imorn ska jag ut i löparspåret igen!

Följ mig på söndag.

Om det är någon som är intresserad av att följa mig på söndag när jag ska springa Lidingöloppet kan ni göra det via SMS. Kostnaden är 25 kr.

I SMS:et skriver ni: LL <mellanslag> <startnumret> och skickar till 72456
Mitt startnummer är 33305. Alltså skriver ni: LL 33305
Då får ni mitt resultat vid 5 km och vid målgång.

Jag kommer starta i startgrupp 3 kl 13.50


EasyLine Core

Ikväll körde jag Easyline Core tillsammans med Moomin. Vet inte varför, men dagens pass tyckte jag var lite sådär. Stepbrädeövningarna var inte så speciella och det var liksom ingen fart i det... Men men, spelar väl egentligen ingen roll jag blev svettig, musklerna fick kämpa och likaså flåset. Tror dock inte jag kommer bli stammis på just detta pass med denna instruktör :)


Men träningsvärken i låren satt som en smäck från helgens träning!

Träning v38

Ny vecka nya möjligheter.. och en vecka som avslutas med en av de största (om inte den allra största) träningsutmaning jag tagit mig an!

Måndag: EasyLine Core
Tisdag: TRX + Bugg
Onsdag: Löpning
Torsdag: Vila
Fredag: Morgonträning, ev löpning
Lördag: Vila
Söndag: LIDINGÖLOPPET! (1 mil terränglöpning)

Sammanfattning av träning v37.

Då jag haft en riktig snorig förkylning i stora delar av veckan har det varit en ganska lugn vecka. Men nu när jag sammanfattar den så har jag fått till en bra avslutning, så känns helt okej iaf. Jag är mest glad att kroppen känns så pigg som den varit denna helg trots lite för många dagars vila enligt mig. Har också märkt hur överskottsenergin samlat på sig. Så märker ni att jag börjar slappa till mig och sluta träna, påminn mig då tack hur mycket bättre jag mår när jag tränar :)

Måndag: -
Tisdag: Bugg 1,5 h
Onsdag: -
Torsdag: -
Fredag: Zumba 1h
Lördag: TRX 45 min
Söndag: Löpning 5 km

Helgträning.

Igår hann jag med ett pass TRX också. Känns så skönt att en veckas vila pga förkylning inte påverkat kroppen. Körde ju även förra lördagen och detta var något helt annat. Då var förkylningen precis på väg att utbryta och inte alls den där härliga känslan som brukar infinna sig under ett bra träningspass. Igår kände jag mig piggare, starkare och kunde erövra världen :D Då det inte var full klass så fick jag ett band för mig själv. Detta gjorde att jag körde alla övningar två gånger! Svetten rann... En så sjuk känsla att svettas när man inte rör på sig. Min hjärna menar att svettas gör man när man rör sig och får upp flåset. Så nöjd var jag dock efter passet. Så idag sitter träningsvärken som en smäck, helst i rumpan.

Idag ska jag ta mig ut och jogga. Första gången på väldigt länge. Men måste göra det, för om nästan exakt en vecka står jag där på startlinjen och då måste löparglädjen finnas...

Kräftskiva.

Igår var det då dags för Malins och min kräftskiva. Planeringen och pysslet innan gjorde att gårdagens mest var roligt. Dagen ägnades åt fixa, dekorera och peppa. Klockan sju kom gästerna och efter det var de bara att njuta av en härlig kväll!Träningsshorts.

Blivit lite av en favoritträningsoutfit detta:


Fredagsmys.Idag körde jag på fredagsmys på hög nivå. Ett skumbad, en oläst tidning, sushi, ett glas vin, tända ljus, ost och kex och bara njuta av en begynnande helg!

Vilken känsla!

Var helt underbart att zumba idag. Kroppen klagade alls utan det var bara att njuta :D
Jag e tillbaka nu! Tjoho :D

Pepp.

Jag är kalas träningssugen och peppad nu!! Tjoho nu kör vi. Förkylningen du är allt ett minne blott!


Zumba som träningsform.

Läste en artikel i Iform som jag tänkte dela med er till er ang Zumba. Jag tycker ju Zumba är riktigt roligt, bra fart och inte en massa koreografi. Bara ösa på! Kombinera nytta med nöje, kan det bli bättre?

Detta skriver alltså Iform:

Zumba är mer än ren livslust. När du dansar med massor av energi i rörelserna kombinerar du nöjet med riktigt bra träning för både styrka och kondition.

Du får en platt mage
Alla svängiga höft- och skakrörelser som ingår i ett zumbapass aktiverar de inre magmusklerna och spänner dem. Mag- och ländmusklerna tränas därmed effektivt. Det är de muskler som utgör våra korsettmuskler. Ju starkare de är, desto bättre kroppshållning får du och desto bättre är din inre muskulatur på att hålla magen ordentligt på plats. Utöver det stärks både ben och rumpa.

Du förbränner fett
Du förbränner mellan 400 och 600 kcal på en timme, det gäller alltså om du kan följa med i instruktörens koreografi och inte står stilla och glor det mesta av tiden. Om du inte släpper loss under passet eller har svårt att hänga med i stegen, ska du räkna med att din förbränning är väsentligt lägre (200–300 kcal). Öva dig i några av stegen på nästa uppslag, så att du får grunderna på plats.

Du tränar din kondition
Zumba är bra konditionsträning, om du ger allt och om instruktören ser till att passet med hjälp av rätt koreografi sätter fart på pulsen. Eftersom instruktören själv bestämmer vad som ska dansas, kan du faktiskt uppleva att passet blir mer präglat av sensuella rörelser som utförs i ett långsammare tempo. Välj zumbapass efter ditt behov.

Du förbränner fett
Du förbränner mellan 400 och 600 kcal på en timme, det gäller alltså om du kan följa med i instruktörens koreografi och inte står stilla och glor det mesta av tiden. Om du inte släpper loss under passet eller har svårt att hänga med i stegen, ska du räkna med att din förbränning är väsentligt lägre (200–300 kcal). Öva dig i några av stegen på nästa uppslag, så att du får grunderna på plats.

Du tränar din kondition
Zumba är bra konditionsträning, om du ger allt och om instruktören ser till att passet med hjälp av rätt koreografi sätter fart på pulsen. Eftersom instruktören själv bestämmer vad som ska dansas, kan du faktiskt uppleva att passet blir mer präglat av sensuella rörelser som utförs i ett långsammare tempo. Välj zumbapass efter ditt behov.


Bra tips inför loppet.

Fick denna artikel.. Jag ska alltså springa i Julias team.

 

http://www.aftonbladet.se/wellness/article13609258.ab

Fredagstankar.

Saknaden av nya inlägg har verkligen inte varit meningen. Tror att en anledning har varit bristen på träning. Förkylningen har ju satt stopp för det :( men idag så ändras det. Efter jobbet ska kroppen få svettas lite igen. Förhoppningsvis i ett zmbapass. Jag märker på min kropp att den byggt upp en enorm överskottsenergi denna vecka, vilket resulterat i diverse knasigheter haha.

Dryga veckan kvar tills Lidingöloppet o jag fick häromdagen hem mitt startbevis. Fick ven reda på att jag kommer springa i en speciell t-shirt. Vet inte om jag berättat de för er, men jag vann ju min startplats i Lidingöloppet och kommer springa med ABs Wellness. Är två startgrupper, en med efarna löpare som startar grupp 1B och sen den gruppen jag tillhör, vi som är mer nybörjare ch startar i grupp 3.

Min syster frågade mig om jag var nervös. Nej inte ett dugg faktiskt. Tycker det ska bli riktigt roligt. Denna veckas uteblivna träning stressar mig inte alls. Jag har känt att kroppen haft en skaplig kondition före denna vecka och kommer jag igång idag igen ska det inte vara någon fara :)

Nästa vecka gäller det bara att inte stressa kroppen. Är inte alls sugen på att stå där nästa söndag med en träningsvärk eller någon typ av värk. Så tuffare start nästa vecka för att sedan låta kroppen få förbereda sig är planen.


Dimmigt!

Gårdagen flöt förbi lite som i en dimma...

Gick upp kl halv 6, efter typ fem timmars sömn (okej okej, kanske lite mitt eget fel :). Upp på affärsmöte redan i ottan, där jag även skulle hålla en företagspresentation. Gick bra. När detta möte var slut var det snabb cykling upp till kontoret till nästa möte. Sedan snabbt bil till nästa. Efter detta var klockan redan ett och magen ville ha mat. Snabb promenad upp till jobbet. Nu bankade huvudet för fullt och bestod nog mer av snor än av aktiva hjärnceller :)

Skönt när arbetsdagen var slut och en välbehövliga tupplur blev resultatet av hänget i soffan. Sedan åkte jag hem till Malin för att planera och pyssla inför lördagens festligheter. Woho, ska bli kul så trots att man befann sig lite i dimman så var det skoj och peppande att sitta där och pyssla!! På lördag smäller det :)

Så, det var uppdatering över mitt så kallade liv.

Ny dag och nu kör vi, elitseriepremiär så idag är humöret helt klart på topp!!

Rosa keso.

En kampanjeprodukt i samarbete med Rosa bandet. För varje såld förpackning så skänker Arla en krona till Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation för att stödja forskningen kring bröstcancer. Låter inte dumt alls. Men hur tyckte jag den smaka? Detta är alltså en helt egen bedömning, så vi behöver ju inte ha samma smak. Jag är ju inte överdrivet förtjust i att äta naturell keso som som den är och denna smakar lite för mkt keso för min smak. När man öppnar den så är den härligt rosa och man känner att det är hallon i den. Tror dock inte jag kommer äta den som den är, utan den får nog åka i yoghurttallriken... Vanilj/äpple/Päron-smaken tillhör fortfarande favvon :) Men gillar man keso som kan nog denna bli en mycket god variant!

Cottage Cheese Hallon 3%


Belöning.

Jag anser att har man presterat något då ska man belönas. Sen behöver inte belöningen bestå i gräddtårtor nej nej. Utan under t ex under våren så köpte jag mig själv ett par löparskor (som jag verkligen älskar) efter att jag klarat maratonspinningpasset. En riktig utmaning som kommer nästa söndag är ju lidingöloppet. Belöningen? Funderar starkt på ett squashrack!


På torsdag är det äntligen dags!

Då drar hockeysäsongen igång på allvar. Självklart kommer jag finnas på plats i CC och heja för fulla muggar. Känns som detta kan bli en riktigt riktigt bra säsong. Kom igen klubben nu fixar vi det :)


Sista negativa inlägget.

Insåg nu att senaste inläggen enbart handlat om hur dåligt jag mår och massa usch. Detta får helt klart bli det sista negativa inlägget, fram med mer positivism! Men för att avsluta denna negativa trend på bloggen så förutom förkylningen så klämde jag in med dos två av vaccinationsspruta och aj aj vad ont den gjorde... Jag är verkligen inte känslig för sprutor eller brukar tycka de gör ont, men här måste hon lyckats träffat något i armen. Men iaf, nu kör vi på mer positiva toner!!!!

Har ju glömt att berätta om mina otroligt fina nya träningsshorts som jag köpte förra veckan, härligt rosa. Vilken färgklick det blev och sköna var det. Tyvärr ligger de i träningsväskan som jag lämnade kvar på jobbet, så jag får visa dem en annan dag... Intersport 150 kr i vilket fall! Kan förresten efterlysa era tips på riktigt bra träningsbh:ar. Vill ha en som sitter riktigt bra och ger bra stöd. Känns som jag provade alla som fanns på Stadium senast jag var där, men ingen som var perfekt :( Så kan ni tipsa mig om några bra vore jag väldigt tacksam!

Nytt umgänge.

Om Herr Volt-Aren gjorde under igår så umgås jag just nu främst med Fröken Näsduk.Så veckans träning gick redan i stöpet genom att Zumban fick ställas in.. Men imorn hoppas jag på andra bullar!

 


Träning v37.

Jag hoppas jag kan köra träningsveckan precis enligt mina planer. Halsontet är iaf borta, nu är det bara snorigt!

Måndag: Zumba
Tisdag: TRX + Bugg
Onsdag: Vila
Torsdag: Squash eller löpning
Fredag: Löpning
Lördag: TRX
Söndag: BP?

Hur gick då v36?
Måndag: Zumba
Tisdag: TRX + Bugg
Lördag: TRX
.. o sen blev söndagen förkylning. Ganska skapligt, iaf i början ;)

Tummer ner.

Fick precis känna mig besegrad, ringa till Moomin och säga att jag måste skippa kvällens bodypumppass :( Ryggvärken är borta men förkylningen har inte gett med sig och nu har näsan börjat rinna igen. Så idag får det bli en dag helt i lugnets tecken med kolla film som främsta sysselsättning.

Tur i oturen får jag väl tänka att det är bra om jag får höstförkylningen nu och den förhoppningsvis är kortvarig. För om exakt två veckor befinner jag mig i spåret och springer Lidingöloppet. Går det som jag vill så börjar jag nu närma mig mål!

Ja, jag är en sån person som kan bli lite ynklig när jag är sjuk. Så just nu tycker jag lite synd om mig själv. Jag som faktiskt var lite sugen på ett bodypumppass. Hade även planerat för en runda runt ån, men båda fick av förklarliga anleningar ställas in... Så nu ger jag helt klart tummen ner för denna förkylning. Och håller tummen för att jag imorgon kan ta tag i en ny träningsvecka, en vecka som börjar med Zumba är tanken!!


Värk.

Idag har jag börjat med att umgås med min förnärvarande bästa vän Herr Volt-Aren.

Jag o mitt te i soffan helt enkelt.

Igår blev det en mysig kväll tillsammans med Cilla, Hanna och thaimat. Ja, o så ett glas vin såklart :P En riktigt mysig kväll. Jag kom hem skapligt och det var bra, för en förbaskat litet halsont verkade vara på ingång...

Idag har jag varit och TRX:at igen. Får se om det resulterar i fyra dagars träningsvärk även denna gång. Annan instruktör, men samma program så tekniken börjar bli bättre. O yes, det var riktigt jobbigt även denna gång. Kändes bra att ge kroppen en riktig omgång! Efter detta blev det lite stanhäng med mamma och en god räksallad till lunch. Kvällen ägnar jag åt soffhäng tillsammans med en kopp te. Allt för att kurera halsen, nej nej nej har inte alls tid eller sug för en förkylning. Så poff väck säger vi på den :)


Innehåll.

Igår fick jag ju en trevlig goodiebag med mig hem. Fanns ju toppfina saker i....


Easytone inköpta.

Jag slog till och köpte mig igår ett par Easytone. Ser skapligt snygga ut och vi får väl se om de har någon effekt. En av de främsta anledningarna att jag köpte dem är inte för att jag tror att de ska göra under, men jag behövde ett par nya skor att ha vid promenader och som ändå kan användas till vardags, så tänkte att varför inte testa denna trend? Läste runt lite och många tyckte att de var riktigt sköna som skor.

Så idag har jag på mig mina nya skor. Hittills? Lite annorlunda känns det att gå i dem, men inte så stor skillnad som jag trott. Som alltid med nya skor så krävs de nog lite "gå in dem". Känner lite i trampdynorna att det är lite annat, men inget skoskav. Då jag redan har träningsvär i rumpa, vader och lår (ja sen TRX:en!) så vet jag inte om det kommer märkas något där. Aja jag återkommer efter jag använt dem lite längre. Kanske borde måla om i helgen?? ;)


Vad kvinnor vill ha.

Ikväll var jag på ett företagsevent. Hängde på en av Malins leverantörer. Trodde det skulle bli mer säljinriktitat och ganska stelt, men blev en härlig kväll! De bjöd på sig själv och allt slutade med en hel del skratt :) Under kvällen fick vi även reda på vad en kvinna vill ha.
- Hårdrockare
- Le kock
- Läkare
- Cowboy
- Snickare
- Piloten


Malin fotade på för glatta livet :D

En trevlig kväll. Jag fick en riktigt bra goodiebag med mig hem och under kvällens gång fick jag en skön nackmassage. Hon som massera var jättegullig och  duktig som bara den, hon ska skicka över en massa bra stretchövningar jag o Malin kan behöva :) Tack för en bra kväll!

Pudeln gick och åt middag.

Igår hade jag en trevlig eftermiddag och kväll.

Jag började med att sätta mig i frisörstolen. Massa massa slingor vilket gjorde att all folie fick huvudet att kännas som en tegelsten, men fint blev det. Frisyren behöll jag dock fast en uppfräshad med mindre slitningar... När det skulle styla så ville ju frisören inget annat än att få jobba fram alla mina självlockar. Hm, jag är ju inte lika förtjust i dem men sure jobba fram dem du tänkte jag. Ville se om hon kunde göra något snyggt med dem. Njae, jag tyckte själv jag såg ut som en pudel :D Men imorse efter jag fått styla det lite själv är jag supernöjd!Efter detta så gick jag o Hanna till Santinis och åt middag. Självklart med ett glas vin till! Riktigt härligt och mysigt var det. Defintivt något som måste göras om riktigt snart...

 


En skör tråd...

Fick höra om flygolyckan när jag satt hos frisören. Kom lite som en chock. Både att en flygolycka skett och att i stort sätt helt hockeylag har dött... Då en av spelarna var en av Sveriges bästa målvakter, en spelar man följt i många år och trots att de många gånger varit som vaktare av motståndarnas kasse, har det ändå varit någon som man insett var väldigt duktig och hade talang!

En spelare som kommer vara riktigt saknad!! Tankarna går även till alla anhöriga...När sådana här saker sker så inser man att livet är ganska skört.


Easytone.

Jag funderar allvarligt i att investera i ett par Easytoneskor. En jobbarkompis har ett par som han tycker givit bra resultat! Vad har ni för erfarenhet av dessa skor? De kostar ju ändå tusenlappen så vill ju inte slösa bort det på något som inte är bra... När man läser om dem så verkar de ju riktigt bra, är just baksida lår, vader och framförallt rumpan jag vill träna lite mer!

REEBOK ET TREND II W BLACK / PINK

Dagen efter TRX.

Igår var jag då första gången på TRX, hur mår kroppen idag? Träningsvärk kan man ju sammanfatta det med :)

- Rumpa
- Baksida lår
- Framsida lår
- Triceps

Här känner jag rejält. Tror att rumpan är värst. Så någonting måste jag ju gjort rätt igår vilket känns riktigt bra. Känner också att TRX fick mig sugen på att träna igen, behövde lite ny energi och nya utmaningar. Enda negativa med TRX är att de pass gymmet har ligger väldigt lustigt. Mest dagtid, senaste vardagstiden är 16.30 och jag kan ha riktigt svårt att hinna till den. Funderar på om jag ska gå på lördag, de passet ligger dock mitt på dagen. Men tycker verkligen att TRX verkar så effektivt att jag vill försöka få in det i min veckoträning :)

Utvärdering bugg.

Då har jag varit på lektion 1 av 10 i buggkursen. Hade nog inga förväntningar utan tänkte att jag ger det en chans så får jag fundera efter första lektionen om jag ska fortsätta. Var ett riktigt stort gäng och väldigt varierad ålder. Det som slog mig väldigt snabbt var att stämningen var riktigt bra, man började skoja och skämta med varandra på en gång. Dansmässigt så höll killarna väldigt olika nivåer, märktes redan nu.. Men antar att det var samma sak med oss tjejer :)

Musikmässigt så blev det kanske lite mycket dansbandsmusik för min smak, men ändå ganska enkelt musik. Stegen var mycket grundsteg men en liten snurr fick vi allt till. Så Malin blev skapligt nöjd. En rolig kväll med mycket skratt och eftersom bugg inte är en så fysisk dans så kändes det som vem killen var inte gjorde så stor skillnad :D


PS Roligaste var nog att Shaggy (han som var med på salsakursen vi gick på i våras) var där. Och tyvärr Shaggy, du har lika dålig taktkänsla i detta.. Tro mer att det är dans du inte ska hålla på med än salsa ;)

Utvärdering TRX.

Idag testade jag TRX för första gången. Vi stod två och två vid banden. En person körde 30 sek och sedan körde den andra i 30 sek. Kan tyckas att 30 sek inte är en lång tid, men ojoj vissa övningar kändes ordentligt efter 5 :) Vi körde två omgångar, alltså fick varje muskelgrupp två genomkörare á 30 sek. Ska väl tilläggas att vissa övningar fick man med andra muskelgrupper också iom att det skulle spännas, sträckas osv.

Banden går att reglera i 3 olika höjder. Varje höjd har ett visst antal övningar såsom triceps, rygg, biceps, ben, baksida lår, mage, bröst... helt enkelt hela kroppen. Nu första gången var lite lite klurigt att få till vissa övningar, men tyckte att i redan omgång två så blev det enklare. Så jag tycker ändå övningarna var relativt enkla att förstå vilket gjorde att man kunde ta i ordentligt redan från början. Det är lätt att variera hur tungt det blir, det styr man enkelt genom att antingen ta ett steg framåt eller bakåt. Känns ganska lustigt att en decimeter framåt eller bakåt kunde göra en så enorm skillnad. Man behöver heller inte tycka det är jobbigt om man inte klarar lika bra som grannen, under de 30 sek man själv kör så är man så fokuserad på sina egna band att man inte hinner kolla på grannen :)

Nu vet jag inte hur passen kommer bli om det kommer bli många förändringar o att man kan variera ganska mycket själv ju mer man lär sig, misstänker nästan det. Jag tror att det bara är positivt då jag annars tror det kan bli lite enformigt.

Slutligen kan jag väl sammanfatta det som riktig bra träning, känner ordentligt i flera muskelgrupper i kroppen. Kommer absolut köra detta igen. Och japp, man blev allt lite svettig också!! Ett mycket bra styrkepass helt enkelt. Nästan så jag ger det fem hantlar av fem möjliga. Iaf en riktigt stark fyra.


TRX.

Nyhet på gymmet är TRX, så det ska jag testa idag.. Ska bli spännande men lite läskigt. Verkar ju riktigt jobbigt.. förhoppningsvis börjar vi på lite nybörjarnivå idag! En utvärdering av passet kommer såklart efteråt.

Senare ikväll ska jag o Malin på buggkurs. I våras testade vi Salsa och i höst testar vi bugg. Får se vad det är för folk. Så det kommer nog lite utvärdering även på detta ;)


Rom dag 3.

Kanske dags att knyta ihop säcken kring romresan :) Så här kommer dag 3. Vi åkte ju hem dag 4, så den dagen var mest en resdag.

Även denna morgon begav vi oss iväg tidigt, allt för att utnyttja dagen till fullo. Vatikanstaten var målet för dagen.


Tanken var att vi skulle börja med Peterkyrkan så vi ställde oss i kön, den gick riktigt snabbt så vi var snart inne. Där inne var det mest att titta, kolla guidebok för att förstå vad vi egentligen titta på, se lite präster... o vara klädd! Emma lånade ut ett par vita caprileggins... hihi var ju tvungen att ta en bild för det blev nästan lite svartvitt foto :D Vem är brunast ;) Vi såg även ett dop där inne, maffigt att döpas i där!

Riktig maffig kyrka var det! Mycket att titta på, en hel del påvars gravar...

Sedan var tanken att vi skulle bege oss till Sixtinska kapellet. Frågan var bara vart låg det? Vi hade ju vid detta laget gått ut från kyrkan och började fundera på om det inte var innanför avspärrningarna vi skulle gått även till Sixtinska kapellet. Den skulle ligga som en del av Vatikanmuseet. Detta insåg vi EFTER vi ställt oss i kön in till Peterkyrkan ännu en gång, kan tilläggas att kön nu blivit betydligt längre. Men även denna gång gick den relativt kort tid... Så när vi väl kom in i kyrkan igen så frågade vi en säkerhetsvakt som visade att vi skulle gå runt hörnet en bit. Bara att gå ut igen o börja bege oss. O sablar vilken kö vi hamna i!! Betydligt längre än till Peterkyrkan. Saken var ju den att man inte såg vart den slutade heller eftersom den gick runt en hel del hörn. Så i efterhand skulle vi ju ställt oss i denna kö när vi kan till vatikanen på morgonen direkt. Lätt att va efterklok. En turgrej var dock att det var gratis denna söndag. För en söndag (sista) i månaden så är det gratis att gå in, så där sparade vi en peng!


Kan ändå säga att det var värt det när vi väl kom in. Jag ville ju se "Fingrarna" :) Var nog ett av de största museerna jag någonsin varit i, massa massa folk och en rejäl bit att gå för att komma till Sixtinska kapellet som var det vi egentligen ville se. på vägen dit hann vi se en hel del andra saker. Sen kan ju tilläggas att jag fick några kilometer till promenad då jag råkade ta av in genom en dörr o liksom inte kom därifrån. Var lite sisådär att befinna sig gående helt ensam (ja om man inte räknar de hundratals människor som var brevid mig ;). Emma o Olle trodde jag skulle komma tillbaka så de satt o vänta på en bänk i nån halvtimme kanske. Jag kunde dock inte vända så det var bara att fortsätta o hoppas att jag var på väg åt rätt håll. Kan tillägga att jag inte hade en susning om jag var det... Efter en lång stund så hittade vi varandra, under "fingrarna"!!!

Så är ni i Rom ska ni absolut ta er hit. Men ta på er promenadskorna för det är som sagt ett jättemuseum!

Efter detta var det lunchdags på en uteservering och vandra tillbaka till Rom igen. Glasspaus på vägen. Vi hittade ju ett glasställe som var hur maffigt som helst och den smakade himelsk. Är ni i Rom ska ni absolut gå hit!!


Sedan gick vi tillbaka till hotellet för lite siesta :)

På kvällen hade vi väl egentligen sett det mesta vi ville se i Rom förutom en grej. Bocca della Verità, Sanningens mun. Tyvärr hade de stängt kyrkan så vi kunde bara se den på avstånd. Alltså kunde jag inte testa den..Sedan åt vi middag med ett upplyst Colosseum som utsikt. Vackert!Vilka härliga dagar jag hade i Rom! Tack Emma & Olle för en härlig resa :)


Träning v 36

Måndag: Zumba
Tisdag: TRX + Bugg
Onsdag: Vila
Torsdag: Löpning
Fredag: Squash
Lördag: EasyLine eller löpning
Söndag: Bodypump?

Avskrivning.

Tyvärr har inspirationen och viljan att blogga legat nere lite i helgen. Känt mig seg och träningen har inte alls varit på topp.. inte på hela veckan. I början var detta en stor stress, pga Lidingöloppet. Kände att löprundorna jag skulle följa funkade inte. Jag fick mer ont i olika kroppsdelar och kände mig bara dålig. Jag har nu dock insett att det var ett alldeles för tufft program för en person som inte löpt innan. Jag hade behövt börja i början av sommaren för att komma i en bättre löpgrundform, då hade detta program kunnat toppa formen. Så jag har nu bestämt att inte följa allt till punkt o pricka, utan ut o springa det ska jag o använda mig av tips inför intervall, backar osv... Men vara nöjd över att bara komma ut. Sen är det viktigt att inte tappa konditionen, men den får jag mycket genom de övriga passen jag går på :)

Jag kommer inte ge upp löpning aboslut inte, men jag kan inte göra det till ett stressmoment. Jag ska genomföra Lidingöloppet och jag ser faktiskt fram emot det!! Min tid jag ska ta mig runt på har jag satt till 1,5 h. För att inte sätta någon press på mig själv. Dock så är min ambition att löpa så stor del av sträckan jag bara kan, att behöver jag gå en bit så ska jag börja löpa så snart det bara går...

Denna text var mest för att skriva av mig lite, därför känns det riktigt ostrukturerad...

Nej, nu lämnar vi detta o fokuserar på att det är roligt att träna tycker jag. Vi glömmer förra veckan o tar nya tag!!!

Naked juice bar.

Blev inte så mycket jogg utan en snabb powerwalk istället. Muskeln i ländryggen ville inte vara med på jogg med snabbpromenad det gick bra, så lite kom flåset upp imorn. Får hoppas muskeln är mer samarbetsvillig imorgon så det blir lite mer jogging då :) Efter det så förtjänade jag en god powersmoothie från Naked juice bar. Fanns ju en med proteinpulver i, perfekt efter lite träning ju!! Och god var den också...


Morgonjogg.

Nej inte sugen alls, men nu ska jag ut för en joggingtur! Blir en lugn tur men ut o jogga det ska jag :)I eftermiddag ska jag på invigning av en fritidsgård. Ett projekt jag jobbat med i ett år nu, så känns kul att blivit inbjuden till invigningen...

Is is is.

Stort fokus på detta med is just nu. I magen.


Lite öm.

Pinglan sa att gårdagens uppmjukning av framförallt muskeln i ländryggen kunde göra att jag var lite öm där... Jojo lite öm var det allt ;) Men jag vet att det är för mitt bästa så det är bara att stå ut!!

Idag är det fredag. Jippi!! Känns riktigt bra, en lugn och skön helg framför mig. Inte mycket planerat alls.. Får ta det lite som det kommer :)


Massage.

Ikväll var jag äntligen på massage hos Pinglan. Ojoj vilken skillnad det var. De tidigare gångerna så har jag varit lite stel så men inget extremt.. Idag var tydligen någon muskel i ländryggen galet stel. Duktiga Pinglan skulle såklart mjuka upp men aj aj aj vad ont det gjorde då... Min rygg hade märken efteråt. Riktigt skönt efteråt o jag inser ju att det var nödvändigt, men skönt nej det var inte inte  :)

Pinglan trodde all träningen var orsaken och det är väl positivt. Fast samtidigt är det inte bra att va så stel, så ett nytt besök hos Pinglan är givet. Förhoppningsvis blir det lite mer njutning. Fast det som var skönt under tiden när det skulle mjukas upp som allra mest så säger Pinglan hela tiden "Sen blir det lite skönmassage jag lovar", då var det lättare att ligga där och andas och stå ut med smärtorna :)


Bollarna som försvann.

Imorse spelade jag squash... med X.

Boll nr 1 hamna härBoll nr 2 hamna här


Jag var inte den skyldiga, det var X. Men X vill va anonym ;)
Hysteriskt roligt var det, så det gjorde inget att de sista minutrarna gick åt att asgarva.. Magmusklerna fick sig en omgång hahahahaha.

RSS 2.0