Lindafrukost

Traditionen säger att varje gång jag hälsar på min syster med familj så ska Lindafrukost stå på bordet en morgon. Ungarna tjatar och är överförtjusta. Vad är då Lindafrukost? Amerikanska pannkakor med tillbehör, som idag bestod av limekesella, bananer, kiwi, björnbär och passionsfrukt. Nomnom på det liksom :)


Dan före nyår såklart

Idag kom Bambi och hälsa på oss... Tittade ut i syrrans trädgård o vem står där om inte ett sött litet rådjur som bökade efter mat. Verka faktiskt som den hitta lite. Bra!

Lunchen avklarades tillsammans med en kär kollega från Stockholms kontoret. En jobbande sån, muhahaha. Iofs så kommer han va ledig ett antal veckor i januari o åka till Thailand, men det tänker man inte på nu. Just nu är jag ledig och det är inte han. Muhahaha!!

Resten av dagen har nog ägnats åt förberedelser inför imorgon, nyår med andra ord. Vi är ansvariga för efterrätt och två drinkar. Resultatet blir Små chokladpajer med krispdekoration och Mascarponedessert med bärsås (jaja jag vet att de har något mer flashigt namn, men tror ni man minns dem?). Drinknamnen minns jag dock: Aborre och Mule. Lovar att lägga upp alla recept om det blir lyckat.

Nu överger jag er igen, dags för Scrubs. Och yes, jag vet att det är snålt med bilder... men vänta ni, snart kommer det en hel bildkavalkad från julen.

Stockholm por favor!

Befinner mig för tillfället i huvudstaden här i Sverige. Detta kan då medföra lite allmän bloggtorka :)
Är uppe hos min käre syster där även brodern anslutit. Eller det är nog jag som anslutit då jag kom sist och åker först... Ganska lugna dagar här. Igår var det lite av en familjemiddag, alltid lika trevligt. Idag drog Sis o jag till Skärholmen för att handla o så inför nyår. Vi är ansvariga för efterrätt samt två drinkar. Kommer nog bli mums!
Kvällen ägnades åt sällskapsspel (en ny variant där en ballong stod i centrum o man fick testa sin balans och vighet då o då haha) o film. Filmerna som sågs var RED och The other guys. Gillade RED! Den andra var lite segare o jag somnade till...



Julen 2010 i bilder

Så, nu har ni fått följa min jul detta år i text.
Nu ska ni få se lite bilder också :)




 


Det hela började förra onsdagen den 22 december med att vi tog tåget ner till Malmö. Där de dekorerat Gustav Adolfs torg så fint. Julklappsträdet var helt klart min favorit. Fick mig att börja tänka på Pippi Långstrump? Älskade hennes julklappsträd. Jag hade alla avsnitt inspelat på VHS. Tyvärr fick inte alla avsnitt plats, utan det bryts precis innan alla barn får klättra upp och hämta varsit paket..
På kvällen hann jag även träffa käre Olof. Vi gick runt till lite olika ställen och tog en öl eller två. Roligast var nog rudolfölen. God var den också!



Dan före doppardan så började då resan ner till Tyskland och Lübeck. Är ju inte jättelångt så man var framme på eftermiddagen. Då var det ut och kolla in staden lite. Kollade in lite kyrkor, julmarknader och så själklart Neideregger-butiken. Där de gör massa massa mumsig marspian. Ni kan väl tänka er att jag var som ett litet barn igen, stora ögon o ville provsmaka allt. Till slut kom jag ut därifrån med en kasse med iaf lite smakprov :)
Något väldigt vackert var även julmarknaden. Riktigt stor, massa stånd och en härlig doft. Så kan verkligen rekommendera att ni åker ni till Lübeck nästa år. Den börjar redan i början december...









Julafton började med att vi åkte till Hamburg. Även här kollades det på kyrkor. Var inne i en riktigt mäktig där läkatarna såg ut som vågor och liksom svävade i luften. Coolt var det! Lite shopping blev det men höjdpunkten kom inne på Douglas. Underbar butik de lilla jag hann se, kom ju inte en kvart innan bussen skulle åka från Hamburg. Sicken dålig planering av mig. Vad jag gjorde kl 15.00 när ni andra satt o kolla på Kalle Anke ser ni bildbevis för ovan. Då satt jag i bussen från Hamburg :) Julaftonskvällen avslutades med buffet och många skratt tillsammans med bordsgrannarna. Hamnade vid ett riktigt toppenbord. Rummet fylldes även med en hel del julsånger. Även tomten kom och hälsade på... Innan sovdags så hade mamma o jag julklappsutdelning och jag var riktigt nöjd! Somna med ett leende efter en kanondag :)




Juldagen blev ganska lugn. Vi åkte ut på en riktigt riktigt kylig promenad i Travemünde. Dock avslutades den med en rejäl mugg gluhwein mit schüsse som värmde så gott! Lunchen intogs i Timmerdorfer Strand. Och självklart åts det lite marsipan!



På annandagen lämnade vi då Tyskland för denna gång. Hotellet Aquamarin var helt okej, kanske låg lite ocentralt med smidigt med buss. på vägen mot Sverige besökte vi en jätteaffär. Kändes lite som en tyskvariant av Ullared, fast kanske lite mindre.. Men mängder av grejer fanns det där. Sen verkade de ha lite dille på jordgubbar där, dock vet jag inte varför. Vi han självklart även med att besöka en kyrka i Burg!



Sen var vi då åter tillbaka i malmö och hotell Noble House. Denna gång dock på våning fyra där John Lennon huserade istället för våning två där Madonna hade koll på stället! Dessa dagar spenderade jag i denna buss som syns ovan. Och nej, Scandorama har inte någon konstig grej att de gillar grafitti på sina bussar. Utan den blev klottrad på under resans gång av några busar :D

Men en underbar resa det var det allt!!


Tåg då..

....och nej inte i tid!

Intressantaste tyckte jag var att de olika utroparna inte hade mycket koll på vad den andre sa.

Bakgrundsfakta
16.11 Tåget skulle gå

Så vad hände?

16.00 Utrop om att tåget vi skulle med ska stå på spår fem. (Jag kollar ut, inget tåg)
16.01 Utrop om att vårt tåg är försenat till 16.46 (Eh från att det skulle stå på perrongen så har de blivit över en halvtimme sent??!?)
16.02 Tågförseningen kommer upp på tavlan, visar att vårt tåg ska gå 16.25 (Oj tåget körde visst in över 20 min på 1 min. Imponerande!)
16.22 Tåget kommer in, alla stressar ombord
16.46 Tåget har fortfarande inte lämnat Malmö
16.57 Tåget lämnar äntligen

Mellandagsrean

Då vi fortfarande var kvar i Malmö i morse så började min mellandagsresa här nere. Jag är ju egentligen inget fan av för stora reor. Bara en massa folk som sliter i grejer, det är varmt och blä.. Så det slutar många ggr med att jag går ut ur butiken.

Men iallafall, vi begav oss ut.. Var ju ganska lugnt till en början och jag var inte så mycket ute efter kläder. Tycker jag överlevde första dagen av rean ganska bra. Enda stället jag gick ut ifrån var faktiskt Zara, jösses galna människor säger jag bara!

I mina shoppingpåsar låg där en hel del fynd, riktigt nöjd är jag!
- Ett par Converse för halva priset (jag vet att jag även fick ett par i julklapp, men man kan aldrig få för många:P)
- Två st vittvins- och rödvinsglas i Iittalaserien Senta som jag samlar på 50 % off
- En fondation 70 % discount

Sen blev det några andra grejer som kanske inte var reafynd, men riktigt bra iaf. Diskmedelsbehållare med plats för tvättsvampen, Jell-O med Oreosmak och Skittles i sursmak.

Mycket nöjd!

Avslutning av julhelgen

Gårdagen avslutades inte med speciellt mycket dans, de som inte gått och lagts sig satt i restaurangdelen och tog sig en öl, kaffe eller som jag lite varm choklad. Den stackars DJn som hyrts in stod helt själv i rummet i några timmar. Så man får väl säga att dansen blev lite av ett fiasko. Jag hade dock väldigt trevligt med några av mina bussresänärer och intressanta diskussioner.

Idag så var det dags att lämna Lübeck. Började med att typiska busseresefasoner ägde rum. Folk tyckte att det var "deras" plats. Två damer hade rört om i grytan lite och bytt plats och fick sig nästan en utskällning av en man som tyckte att de var hans plats, han hade ju faktiskt suttit där på vägen till Lübeck. Ja sicka människor det finns...

Andra anekdoter från mina bussresänärer är trion bestående av ett par och en vännina till dem. De har pimplat en hel del whiskey under resan och sista färden hemåt stoppade dem inte. Så när de anlände till Malmö var de redigt på kanelen. (Ett uttryck som förövrigt en hel del använde sig av denna resa...). Vi har även mannen som sett nyvaken ut hela tiden, tror hans frisyr bidragit till detta! Framför oss i bussen har vi haft paret som under alla färder suttit med alla ytterkläder på sig, tom vantarna. Undra om de frysit?! För jag kan väl tycka att det varit ganska varmt på bussen.

Ett ställe för övrigt det varit varmt på var hotellet i Lübeck. De snålade verkligen inte på värmen utan det var konstant hett!

Andra roliga medresänerär jag haft var damerna som var riktigt chicka. En utav dem hade likadan resväska som mig, så hon skojade hela resan om att vi bytt väskor o att jag haft så bra kläder med mig. Så alla hade trott hon var minst 20 år yngre. I själva verket var hon väl runt 70 år och jag hade tyckt de vore riktigt skoj om hon gått om kring med mina outfits i dessa dagar!

Nu ligger jag på hotellet där allt startade i onsdags, Noble House i Malmö. Imorn ska vi göra Malmö lite innan det bär av hem under eftermiddagen. Haft det underbart där borta, men hemma är ju alltid hemma :)

PS Bosse gick länge o väl omkring i tax freen på båten hemåt. Han skulle ju köpa en flaska vin till en Johanna. En av tanterna från bussen sa något om att hon letade efter ett vin. Bosse fråga då om hon var vinkännare. Jajamensan kläckte tanten. Hohoho, att hon var NOT. Hon gilla att dricka billigt vin that's it. Men hon godkände ändå den lilla flaska Merlot som Bosse kollat ut som present.. Får hoppas hans vän blir nöjd :)


Juldagen

Även denna dag startade då med hotellfrukost.. Insåg imorse att detta är fjärde morgonen på raken jag åt hotellfrukost och än är de inte slut, två morgnar till får jag lyxa med detta! Efter de bar det av på lite rundtur i Lübeckbukten. En promenad i Travemünde (som var svinkall... brrr) där resultatet blev att jag sett Tysklands äldsta fyr. Jo men man tackar, skönt att fått den rutan avbockad liksom. För att värma sig blev det självklart en glühwein MIT schusse. Varför inte spetsa till allt med lite rom sådär en halv 11 en juldagsförmiddag? Värmde gott gjorde det i vilket fall :)

Sedan bar det av till Timmerdorfer Strand för lunch. Både dessa ställen är bad- och kurorter. Blev väl kanske inte jättesugen på bad just idag dock. Kalkon och lite rödvin och där satt den lunchen där den skulle! Väl hemkommen till hotell körde jag en liten powernap på sisådär tre timmar. Haha, man blir trött av promenad i kyla.. eller nåt.

Nu är det kväller och jag är mätt i magen efter middag i hotellets restaurang. Musiken börjar dunka på allt bra när jag sitter här på rummet. Ska nämligen bli dans ikväll. Klart jag ska kolla in den. Undra bara när den börjar. Fint folk kommer ju liksom sist ;) Så nu alla ni som firar juldagen med partaj, nu vet ni att även jag gör det. Eller så kanske det inte blir riktigt samma sak haha...

Uppdate om mina kära bussresekamrater: Grabbparet heter Pierre och Bosse och är från Växjö.

Att åka på bussresa

Detta är ju inte första gången jag åker på en så kallad bussresa ner i Europa. Är väl ganska förberedd på vad det är för typ av människor så jätteförvånad blir man väl inte.. Men självklart har även denna resa några original!

- Självklart är paret som anser det vara väldigt viktigt att man sitter på samma plats i bussen, vara sig det är utflykt, snabb förflyttningsresa eller vägen till och från resmålet. Denna resa sitter detta par på rad fyra. Och självklart så satte jag mig på deras plats vid ett tillfälle, lite ska man ju röra om i grytan!

- Även paret som är vana bussresenärer, de gillar inte att flyga utan ser sig därför om i Europa med diverse bussresor. De har lätt för att skapa kontakt med de övriga resänärer på ett mycket trevligt vis.

- Den härliga familjen bestående av mamma, pappa och dotter är också med (är faktiskt två sådana konstallationer med, men endast en utav dem som vi umgåtts med). De som helt enkelt för första gången ville skippa julstressen och prova på något nytt. Mamman och pappan är stora skånepatrioter och endast besökt Sthlm en gång. Vilket de inte gör om, då stockholmarna började prata engelska med dem för att de inte förstod dem.

- Trionen med damer är självklart med på resan, de som ska diskutera allt i minsta detalj och är lite oroliga att de inte förstått allt rätt. De som jag berättat att de ska säga att de har retrokameror istället för att skämmas (vilket de gör idag, då de nämligen har den äldre varianter med filmrulle i ;P).

- Sist men verkligen inte minst har vi grabbparet. Eller par och par, jag tror de är kompisar. Och jag kan verkligen inte sluta att tänka att de är denna resas variant på Ola-Conny och Morgan (Eller heter de inte så? De i Ullared) eller de i Bonde söker fru. Han som inte fick någon tjej utan därför tog med sin bondekompis till Prag. Den ena av dem har en väska med sig som han har typ allt i, han kallade den tom för Latjolajbans lådan!


Julfirandet 2010

Iår så har jag ägnat mig åt ett litet annat julfirande... Nämligen åkt till Tyskland som ni säkert vet. Kul att testa på något annat! Ska skriva ett längre inlägg och visa massa bilder men summerar lite kort såhär på julaftonen :)

 
PLUS

LIKA MED ÅRETS JULFIRANDE!

Jag är med andra ord i Lübeck i Tyskland.

I onsdags startade vi från Linköping för ett nattstopp i Malmö. I Malmö åts det på Jensens oc jag hann även träffa käre Olof för en öl, some cathing up och gamla minnen-prat. Igår så begav vi oss av mot Tyskland. Inte jättelångt till Lübeck så det gick ganska smidigt, inga snöoväder som stoppade oss mer än att det tog lite längre tid än vanligt kanske. På kvällen så var vi på julmarknad och åt middag på Rådhuskällaren. Cool restaurang och förvånansvärt god mat. För de ska ni veta, jag och maten här i Tyskland är inte riktigt bästa vänner så mina förväntningar var inte så höga.

Julaftonen började med hotellfrukost och sedan åkte vi till Hamburg. Riktigt läcker stad så dit vill jag defintivt återvända. Upptäckte en väldigt trevlig butik, synd bara att det var ca en kvart innan vi skulle åka från Hamburg. Blä på det liksom :) Julaftonskvällen spenderades med Glühwein, julbuffet, besök av en tomte och trevliga diskussioner med bordsgrannarna. En väldigt trevlig julafton!

Jag måste även varit en väldigt snäll tös iår då tomten var väldigt generös. Lite av de som låg i min julklappshög iår var Converse, filt, presentkort, bok, ugnsvante, choklad, kökshandduk med mera. Riktigt riktigt nöjd är jag!

Imorgon ska vi på någon utflykt, gå på någon marknad, besöka Travemünde och lite annat trevligt.

Får avsluta med att önska er alla en riktigt riktigt god jul!!

PS jag vet att jag iår bryter min jultradition med att inte skicka julrims-smset idag. Men telefonen är avstängd och kommer så förbli fram tills jag anländer till Sverige igen...

Macaroooooooooooons!

Just nu sitter jag på tåget ner till Malmö. Självklart är vi sena, men de var väl inget annat väntat.. Tyvärr ;P

Skulle varit framme redan men tror inte ens vi anlänt till Skåde. Aja, jag är julledig så varför stressa!

Har upptäckt en ny smakupplevelse förresten.. Macarons!! Är underbart gott, så har ni inte testat dem så gört. Mums mums. På Chocolat finns det nu flera varianter med julsmaker. Så har ni inte köpt klart julklapparna kan dessa vara en sista minuten klapp..

Aja back to trainsitting!


 Tycker någon i min bekantskapskrets borde ge sig i kast med att försöka göra några själva. Jag kommer då gärna förbi på smakprovning :P


På spåret

Jag är ju ett stort fan av På spåret. Så för ett par år sen så fick jag spelet På spåret. Då det krävs lite folk för att spela det så spelas det tyvärr inte alltför ofta...

Men idag tog jag med det till jobbet för lite social aktivitet såhär innan jul. Trots lottning blev det yngre mot äldre. Och då vi yngre bara var två personer så kan vi ju säga att det var ca 180 år som mötte ca 55 år. Kampen var riktigt jämn. Men vi yngre förlora med futtiga två poäng, sabla Bogata!

Nu tar jag snart julledigt. Så gött!! Hem o packa.. tror jag är klar med tvätten. Skönt!
Nu ska jag bara träffa udnerbara vänner och lyxa till det med behandlingar för mig själv :)


Väldigt nära...



...att jag ramla när jag gick nerför i denna trappa idag. Var allt lite läskigt!

Jul jul strålande jul..

Denna dag kommer nog så nära julafton som man kan komma, förutom själva julafton då. Började dagen med att vakna tidigt. Egentligen alldeles för tidigt om man ser till den sena sänggående igår. Så vi kan väl säga såhär att någon ökning i skönhet pga lång skönhetssämn blev det icke. Städning var det som tvinga upp mig. Woho liksom... not! Var dock tvungen att fixa lite inför dagens alla gäster. Först ut var ingen mindre än min kära mor. Jag bjöd på julfika och några julklappar skulle utbytas. Vi insåg att vissa klappar var onödiga att släpa fram o tillbaka till tyskland. Var myclet nöjd efter öppnandet, en ny hårfön (mkt bra då den jag haft endast blåst kalluft de senaste halvåret) och en fin adidasväska. Båda i lila såklart!



På eftermiddagen invaderades lägenheten av massa goa vänner och fika i mängder. Ojoj, faten välde nästan över av kolor, knäck, lussebullar, pepparkakor, bullar, kokostoppar, biscottis, gottebitar... Och allt detta sveptes ner av glögg och must. Julfrosseri, avancerad klass var det som ägnades åt! När sockerchocken var på hägsta nivå var det dags för julklappsspelet. Måste säga att jag även efter detta julklappsöppneri är mycket nöjd. Set med rökelser och en bok jag inte läst så ger jag två tummar upp. Ska se till att sätta tänderna i boken på en gång, man vet ju inte vad man kan lära sig efter att läst den haha...  Sen spelades lite sällskapsspel, tävlades i musikquiz och så toppade vi kvällen med att beställa mängder med mat från Max. Med hemkörning såklart! Börja eftermiddagen med svull och avsluta kvällen med svull. Kan det bli mer jul?



Så nu med det fjärde ljuset tänts och blåsts ut samt efter en sån här dag så kan jag inte annat än känna rejält med julstämning!


Skaka rumpa!

Igår avslutade jag kvällen hemma hos LianFian. Prat om sjöhästar, diverse uppdrag, massa skratt och sånt där kul ägnades kvällen åt. Sedan begav vi oss iväg för att skaka rumpa. Harrys blev slutstationen och nog skakades det nog en del rumpa. Det blev en sån där kväll när man upptäcker att klockan är kvart i tre och jackan borde hämtas. Iväg till fivan för att inta diverse ostdrypande saker och sen i säng betydligt senare än vad som egentligen är hälsosamt.. Men ojoj vilken rolig kväll! Värt :)

Kvällens helt klart bästa raggningsförsök kom genom dessa fraser:
- Har jag inte sett dig förut? Är inte du med i en tv-serie? (Ojojoj, undra vilket mjölkpaket han hittat denna på?)
- Vill du följa med hem o kolla på min nakenkatt? (hade det varit en tävling hade denna vunnit)

... men eftersom det inte var någon tävling så gick båda dessa bidrag förlorande ur striden! Muhahaha!!!



Våra vänners liv

Har upptäckt en serie som jag like:ar (måste ju köra lite fejantugg ju!), Våra vänners liv. Svensk serie om 4 killars vänskap. Väldigt bra! Den går på svt men är just nu inne på sluttampen, bara något avsnitt kvar tror jag.. Men gråt icke, svtplay finns ju! Där jag hittade den och jag kollar på för fullt.. Check it out dudes. Bara ett tips sådär :)

Hittat på stan


En sabla ost!

Iår har jag gjort något som jag nog aldrig gjort innan.. Skrivit egna julkort!
Moster, Mormor och Kusin är det som ska föräras med detta initiativ av mig. (Får se om det blir några fler, men jag tvivlar...). Så ingen borde iaf förvänta sig något kort från mig. Det som många utav er säkert kommer få istället är ju det traditionella julrimmet som brukar dimpa ner i era mobiler under julafton. Får se vad jag lyckas få till iår ;P

Men iaf, tillbaka till julkorten, köpte lite frimärken till dem. Blev ju inga traditionella då det kostar hela 12 kronor att skicka till finland. Vad är då motivet? En sabla ost! Hm...


En hälsning..

.. de alla mina kära vänner som är sjuka just nu! Visst är det förkylningstider och vinterkräkan verkar vara här igen. Men det är blä för de. Krya på er alla mina kära vänner. Lova att säga till om ni behöver sällskap, mathandling eller helt enkelt nån som bara kokar en kopp te :)




Försöker jag leva efter... inte alltid det enklaste!


I flyttens tider..

... nej nej jag ska inte flytta från stan. Jag lovar att den dagen jag gör det så kommer ni inte få läsa det på min blogg först :) Men att jag byter kontorsplats, den nyheten släpper jag gärna här. Ganska kul faktiskt, om inte annat så får alla gamla papper sig en rejäl rensning. Flytten är inte lång utan snett över korridoren på jobbet. Lite mysigare kontor och kommer nog kunna kännas riktigt hemtrevligt. alla pärmar mm flyttades över så nu är det nog bara datorn kvar. Sen kommer jag spendera en tredjedel av dygnet vid ett annat skrivbord.

Sedan som de flesta vet så kommer jag ju inte sitta i Linköping 5 dagar i veckan, så en stor del av veckans arbetstimmar kommer spenderas vid en helt annan kontorsplats. Dock vet jag först nästa år exakt hur det blir. Spännande!!

Kvällens låt..

blir helt klart denna!



Hela sju gånger... varje gång LHC gjorde mål mot Modo.

7-2 NICE!

Bellmanbesök

Idag har vi besök av denna vackre herre på kontoret:

Julpimpning


Jag tyckte att vårt kontor behövde lite julpimpning!


Midsommarnostalgi vs adventsmys

   

Igår kväll var det då äntligen dags! POTATISSALLAD! Gick med raska steg (eller njae, rättare sagt ganska frusna steg då jag gått vinterljus i två timmar i väldig kylig väderlek!) hem till Pinglan där midsommarmaten stod på menyn, pottaissallad och lövbiff. Nomnomnom!

Efter den var vi tvungna att omvärdera lite och det fick bli glögg och lussebulle medan det tredje ljuset i staken brann så fint. Tack Pinglan för en riktig myssöndagskväll!


Tranås

Idag åkte vi till en av min mammas favoritstäder. Vet inte varför hon rotat in sig på denna stad, men hn snackar om det med jämna mellanrum hur mycket hon gillar det. Så idag när nya Östgötapendeln bjöd på både lussebullar och gratis åktur så åkte vi dit. Haha allt va stängt, eller det öppnade kl 14 och vi var där vid 12. Om vi stannade kvar tills 14, njae så spännande var det inte. Vi stosade lite runt och åt lunch på restaurang Baronen. En trevlig utflykt, men om jag är Tranåsfrälst. Nope en liten mysig stad men that's it :)


Tack Malin!

Igår kväll var det dags för filmmys hos Malin... Blandades upp av hallonsaft, popcorn och lite lösningar av världsproblem såklart! Jag hann även somna lite i soffan, klart man ska göra det. Spelar väl ingen roll att det inte är ens egen soffa. Skönt och sovbar var den. Dumt bara att jag missade slutet av filmen. Men den kan man ju alltid se om hehe. Min nya definition på true friends, man kan somna i deras soffa o det känns inte som man gjort nåt dumt :)

Favvobanden

Då jag åker tåg flera gånger i veckan just nu så är jag så glad för mina åksjukeband!

Jag har ju en tendens att bli åksjuk ibland på tåg, helst x2000. Men nu med dessa band på så känns de ingenting. Ingen aning om det är inbillning just för att jag har dem på, eller om de funkar. Så länge som jag inte är åksjuk så struntar jag faktiskt i vilket :) De får helt klart godkänt av mig!


Midsommarnostalgi

Pinglan är allt för go! Fick ett sms nu ikväll om hur sugen Pinglan var på potatissalladen vi gjorde under midsommar. Den som jag själv kallar Annes potatissallad. Så snabbt blev det beslutat att söndagskvällen ska ägnas åt lite midsommarnostalgi, då ska de ätas potatissallad. Mums mums. Vattnas ju redan i munnen.


Bjuder på en nostalgibild just tagen på misdommar med mig suktandes efter potatissalladen


Andra advent, over and out!

Idag firade jag andra advent genom att strosa runt med mamma på stan och inhandla julklapparna till de finska släktingarna, jag är klar. Skönt! Sedan fick jag kärt besök utav familjen F. Adventsfika och julklappsutdelning. MiniMo verkade väldigt glad i sina klappar och lekte med dem hela eftermiddagen. Moomin hoppas jag också gillade sin, en finsk afton med finsk musik, mat&dryck, prat och avslutas med finsk film! Jag ser iaf fram emot det =) Min julklapp ska bli spännande, Cirkus Cirkör! Mitt kultursinne har efter senaste årens prövning blivit vidöppna, så shoot säger jag bara...

Efter fikat gick föräldrarna hem för att packa. Busarna drar i veckan iväg till varmare breddgrader, inte avis alls. MiniMo var iaf kvar hos mig för en hel del häng. Började lite sådär då hon blev ltie ledsen i ögat av att mamsen och papsen gott. Men hon o jag drog iväg på promenad och hon fick inta sin middag i sällskap med Lian och C. Klart hon var supernöjd då! Mycket spännande pesoner tyckte hon =)

Så idag har jag kompenserat gårdagens pensionärsvarning med mycket golvhäng, leksakslekeri och barnboksläsande. Denna helg slutade nog plus/minus/noll åldermässigt!


Årets julbak, check!

Det krävdes en inbjuden Pingla hem till mig för att jag skulle ta tag i årets julbakeri, men jösses vad trevligt det var. Och gott! Det som skulle utformas under denna eftermiddag var lussekatter och knäck.. under eftermiddagen blev det även påkommet att kokostoppar skulle bakas. Jag är supernöjd med allt, nu måste jag bara se till att det inte är jag som äter upp allt :D

Eftermiddagens klantigaste var nog när Pinglan fråga om jag hade knäckformar.. Eeh nej de hade jag ju inte tänkt på. Vadå behöver man knäckformar till knäck?! Istället blev det en knäckplatta som blivit till skurna fyrkanter. Varför göra som alla andra hela tiden...

Bara att komma o julfika hos mig nu! Men för guschelov ni vet vad jag tycker om Gevaliabesök.. NONONO :P




Hej mitt vinterland!




Åh vad fantastiskt det är att promenera utomhus nu! Igår kväll (efter en härlig tuppis i soffan) så bar det av på en rask promenad till C. Där väntade även L och A. Soffhäng, svulleri och Idol stod på agendan. En kväll med klass.
Tänker inte grotta ner mig i idolsnacket något vidare utan lämnar det vid att jag inte tycker det var rätt personer som gick till final...

Ego


Lite snö är det allt :)



Någon mer än jag som tror att denna snö snart kommer ramla ner?
Bilden är tagen på loftgången utanför min ytterdörr. Snön ligger alltså på taket till loftgången :)

Överraskning



Igår överraskade min mor mig med två julkalendrar, jippi!
Så nu har jag målet att vinna sjukt mycket pengar och samtidigt smaska godis en hel månad...

Tandkoll

Jag ringde i förmiddags till Folktandvården för att boka tid. Insett att de gått lite för lång tid.
Anledning främst är nog att jag aldrig haft hål och det känns som jag lägger pengar på att de konstaterar att inget är fel.. Men jag vet, man ska kolla upp tänderna!

Alltså så ringde jag, men jag kan inte komma! Jag har varit kund där tidigare, men det var tydligen för länge sen så jag betraktas som en ny kund. Nya kunder har de tydligen inte tid för just nu då det är tandläkarbrist. Får återkomma i januari och då kanske de har tid.

Eeeh alltså okej jag kan ju förstå att man har mycket att göra. Men nu när det sägs att vi i Sverige är så dåliga på att gå till tandläkaren och jag faktiskt aktivit vill det då kan jag inte de. Det gillas inte!

Dagens symptom..

... på den läskiga Nässjösjukan är:

EEEH HONUNG!


Julkalendern

Såg precis det första avsnittet av årets julkalender, Hotell Gyllene Knorren. Tack SVTplay, gillar dig! Kände direkt att jag gilla den så den ska allt följas iår :)

Kanske ska lyssna in årets radiokalender också?! Får se hur det blir med den.. Men tvn, jajamensan. Många morgnar hinner jag ju faktiskt se den direkt på morgonen, annars finns ju alltid kära SVTplay. Har ni inte sett första avsnittet, så tycker jag ni ska kolla in den bums. För som ni vet, imorn är det ny dag och nytt avsnitt. Spännande! Nu har verkligen nedräkningen till julafton börjat.

Ryktet säger också att min kära mor har köpt en chokladkalender till mig. Trevligt värre ju :)
Jag tänker inte bry mig om att en masa tandläkare har gått ut o vill förbjuda chokladkalendern. Gå o borsta tänderna med er o lämna min chokladkalender i fred!!!


En fundering

Det finns en sak som jag funderat på ett par dagar nu och kan verkligen inte klura ut att det är ett så stort problem. Det är ju snöskyffeln, att det är omöjligt att få tag på en att köpa då alla är slut. Hur kan det vara så?
Jag menar att förra året var det ju exakt samma problem, snöskyffeln tog slut och folk köpte dem som aldrig förr. Borde då inte de flesta ha en från förra året? Okej visst har det kommit lite nytt folk som kan ha ett behov av en iår som inte hade det förra året... Men så många att det tar slut även iår?? För enligt mina otroligt vetenskapliga undersökningar så är en snöskyffel en grej som man behåller i många år. Visst kan den gå sönder, men det är ändå ingen grej som köps årligen.

Okej, så kan vi vara överens om att sedan när de kommer fler till handlen /låt oss säga framåt vårkanten), kan alla köpa en då så slipper de största rubrikerna vara att snöskyffeln är slut.

Idag hörde jag tom en kvinna som undrade om det fanns någon typ av barnspade som ändå kunde användas att skyffla lite snö med.. Jaa, vart är världen på väg? Mankanske skulle köpa på sig ett lager, verkar ju som man kan kränga dem ganska högt om det blir såhär :P


RSS 2.0