Me and my chair

Dagens träningspass hade detta namn. Ett specialpass denna vecka då gymmet har dansyra.

Hade inte så stora förväntningar och trodde nog inte det skulle vara så jobbigt som det faktiskt var. Svetten rann men var verkligen hur skoj som helst. Sen hade jag nog velat ha mer stabila stolar men det är nog en vanesak att våga lita mer på den. Håller tummen att det blir ett ordinarie pass på schemat :)Tänk vad mycket skoj man kan göra på en sån här förutom att sitta :)

Nu är den här för att stanna..

Våren alltså! Det har jag bestämt. Inget fjanteri med lite snö o sånt.. Puts väck med allt grus så tar vi vår på de. Capisch!Vårtecken som jag hittade!


Världens bästa MiniMo <3

Jag har ju fått äran att vara gudmor till MiniMo, som står för MiniMoomin. Helst enkelt för att hon är dotter till Moomin :)

Igår var jag barnvakt o mitt gudmorshjärta värmdes. Fick höra att hon på dagis protesterat att gå hem, men blev lite mer positiv till det då hon fick höra att hon skulle få gå till lekparken med Linda. Sedan ropade hon Linda på vägen hem. Gårdagskvällen var jätteskoj. Vi var ute i sandlådan o byggde sandtorn mm. Sedan var det mat, lite bus och sängdags.

Imorse så hände något som värmde mitt gudmorshjärta ännu en gång. MiniMo hade tydligen efter ropat på mamma gått till dörren o sagt Linda, Linda, Linda.. Sötnos!Idag fyller...

flera personer i min närhet år. Grattis till alla!

Ett speciellt grattis dock går ju till världens bästa Moomin :)
Puss o kram du är underbar!!!


Ibland ska man vara lite klantig!

Efter en riktigt trevlig lunch med Malin, tack för att du lyssnar :) och diverse möten skulle jag ta bussen tillbaka till jobbet. Malin berätta att jag var tvungen att ta bussen åt samma håll som det jag kom ifrån o inte gå över gatan o ta motsatta. Så det gjorde jag. Men kollade helt fel på bussnumret, så istället för att hoppa på buss 2 hoppa jag på buss 12. Märkte det såklart alldeles för sent.. Så jag fick snällt åka runt på sightseeing i Lambo.Vet inte om jag ska tolka detta som att jag åker för lite buss i denna stad eller att de "nya" busslinjerna fortfarande är helt uppåt väggarna o svåra att förstå sig på?!?

Pricken över i:et!!

Kändes som att snöflingorna som föll från himlen precis var lite pricken över i:et!

Har en sån där seg där när allt bara kryper fram....

Blir dock snart en trevlig lunch med Malin, det ser jag fram emot :)
Ikväll ska jag vara barnvakt åt MiniMo, sånt är det ju alltid ett väldigt stort LIKE på.
Bra också att det är lite ljusare om kvällen nu så att lekparken inte ligger i totalt mörker när man är där.

Såg förresten att det blir marathonspinning på lördag istället. Bara börja peppa.
Ska bli så skönt att få en utmaning avklarad, funderar på vad för belöning jag sak ge mig själv då.
Någon som har några bra förslag?


Street Dance&Zumba

Idag bestämde jag mig för att köra dubbelpass. Mest för att jag inte trodde att pass ett skulle var så fysiskt utan mest roligt.

Pass 1 var Street Dance. Gymmet jag tränar på har dansvecka denna vecka så de har en hel del olika danspass att bjuda på. Jättekul att prova på, trots att jag inte har den där dansgenen i mig då. Passet var jag som jag trodde mest prova på olika steg men vi kom aldrig så långt att de blev jättejobbigt... inom koreografin iaf. Dock blev jag ganska förvånad och positivt överraskad att de lagt in ett styrkepass mitt i. EEn hel del jobbiga övningar var det! Kul pass, men nope kommer inte bl em streetdansar av mig :)

Pass 2 var klassisk zumba. Ett riktigt favoritpass med min favoritintruktör... Trodde jag! Vad förvånad och faktiskt ganska besviken jag blev när det istället var den instruktören som jag har väldigt svårt för som kom in vid passtarten.... Var faktiskt riktigt nära att jag gick. Bestämde mig dock för att jag skulle köra på och svettas! Det gjorde jag så det gav nåt. Dock svettas jag mer och framförallt har roligare med andra instruktörer.

Insåg verkligen hur mycket det betyder att ha en bra instruktör! För att bli min favorit så ska man var glad, riktigt peppande och få ut de där inom just mig som finns där men kanske inte alltid kommer ut! Minns när jag körde mycket Body Combat. Hade vi först en intruktör som var världsbäst. Hon gjorde att man längtade till passet och man gav verkligen sitt yttersta. Sen slutade hon tyvärr och kom en ny som inte alls var bra, kände mest som hon var där för att visa upp sig själv och gjorde mig väldigt omotiverad. Ledde tyvärr till att jag sluta gå på de klasserna och har faktiskt inte gått på ett bodycombatpass sen dess...

Förresten för er som inte testat zumba, gör det!! Brukar inte vara mycket för tvshop men denna gång tycker jag nästan de har rätt :)
Ny vecka nya möjligheter!

En vän till mig börjar alltid varje måndagsmorgon med denna statusuppdatering på facebook. Jo, lite klyschigt men bra inställning. Min tanke är ju lite så ny vår nya möjligheter.

Mina utmaningar känns det bra med:

1. Marathonspinningen (blev ju tyvärr inställd i lördags men de har lovat en ny inom en snar framtid)

2. Salsakursen. Anmäld och bekräftad. Start 6 april = ingen återvändo

3. Cambridgekuren 3-16 april

Även tillkommit en till grej:

4. När jag och Moomin åker på årets SPAresa (28 maj) ska vågen visa på -5 kg, utöver de kilon jag tappar under kuren.

Sedan utmanade Moomin mig även på en till grej, men den måste jag verkligen klura på för springning/jogging är verkligen inte min grej; Blodomloppet 26 maj.


London calling

Jippi!!!

Nu är vårresan med Vingänget inbokad. Iår blir vi tre personer och resan kommer ta oss till London. I juni bär det av och banne mig vad sur jag blir om ett sabla askmoln kommer och förstör årets resa. För er som inte minns, jag minns fortfarande, så stoppade det där sabla askmolnet vår resa till Paris förra året. Så alla vulkaner där ute, nu håller ni er lugna annars får ni på moppo av mig!!!Var många år sedan jag var i London senast. Var nog när mamma bodde i England och det var 9 år sedan!
Längtar längtar längtar!!!!!

v13 i träning

En av mina to do:s i mitt liv var bättre planering, så nu ska jag visa att jag kan det. Detta är veckans planering för träning.

Måndag:
Street Dance + Zumba

Tisdag:
Vila

Onsdag:
Vattenträning Cirkel

Torsdag:
Stripaerobic

Fredag:
Vila

Lördag:
EasyLine Core

Söndag:
Gym

Sen kan det alltid bli lite ändringar. Ev blir det marathonspinningen på lördagen... Beror på instruktören.

Klockan var det ja

Vad är klockan egentligen? tycker inte det uppmärksamheten kring den vara nästintill noll denna gång. Men jag kan ramsan, nu kommer sommaren så ställer vi FRAM utemöblerna. Så en timme framåt på klockan. Sen vet man inte riktigt vad klockan är då de flesta klockor idag faktiskt ändrar sig själv :)

Aja, nu drar jag till gymmet för att vid 12 möta Mallan för en promenad runt ån.


26 mars

Efter besvikelsen att marathonspinning blev inställd begav jag mig ut på stan med mor min. Jisses vad mycket folk. Ryktades om att Saade besökte staden o drog en massa folk.. Jaja, kul för dem. Jag missa honom totalt. Inga stora inköp utan mest såna där måsteköp. Lunchen intogs på Foodcourt, ett ställe här i stan jag börjat gilla riktigt mycket. God mat överlag och schysst att alla i sällskapet inte behöver välja likadant. Idag testades pasta, nja blir betyget. Lite för gojsigt för min smak och jag hade velat ha pastan mer al dente.

Kvällen har jag spenderat med Mallan. Mys och härligt häng. När jag kom stod en härlig exotisk planka uppdukad, hon är så duktig den där Mallan! Mumsigt värre och jag är fortfarande riktgt mätt och nöjd. Kl 20.30 släckte vi ner, Earth Hour.


Dags för utmaning nr 1-Inställt :(

Om två timmar så äger min första utmaning rum. Jag ska gå på ett marathonspinningpass på 2,5 timme. Enligt mig helt galet och hur förbereder sig man för det?!?


Om jag kommer klara det? JA!Update 11:18

När jag kom till sporthallen så får jag höra att passet är inställt, instruktören är sjuk. Vilken besvikelse när man förberett sig och peppat ett sådant pass. Visst ju inget man kan göra, men man blev ändå besviken. Istället så körde jag ett eget 1,5 h pass med kondition, styrka (armar, axlar, rygg och bröst) och så lite avslutning med mage. Så visst fick sig kroppen en genomkörning, men inte som man tänkt sig. Verkar dock som passet kasnke körs nästa lördag igen...

Ni som undrar varför jag älskar stjärnorna


Tänka före

Nu när jag bestämt mig så ska jag banne mig klara det.

Visst har det med vikt att göra, men lika mycket att börja tänka efter före, planera och känna sig smidigare.

Finns flera i min omgivning som givit mig stor inspiration o peppning! Jag tror allt ni vet vilka ni är :)

Några punkter som jag ska jobba med:
- Gå och träna fast ingen annan kan den dagen
- Endast äta godis en dag i veckan
- Planera lite mer, då faller man inte för frestelserna
- Tänka efter innan allt åker i munnen


PS Gick och tränade själv och kändes hur bra som helst! Även passet kändes underbart, jag pressade mig själv o kände mig smidigare än på riktigt länge. Så efter de var det hem till Pinglan för lite ljuvlig massage!


Dagens utmaning..

.. att gå o träna alldeles själv. Det är inte så läskigt så. Men att inte banga bara för att ingen förväntar sig att jag ska med.

Belöning: Massage hos AnnaLika som bärDenna fina skapelse sitter på min vägg i Nässjö. En kollega gjorde den efter att de börja kalla mig Pingu
(de tyckte jag gick som en pingvin när det var halt ute)

Massa kärlek...... till mina otroligt peppande vänner!

Today Nässjö Tomorrow?Detta småflinar jag åt varje gång jag ser det, kan inte låta bli.
Nässjö - shopping på hög nivå

Alla ni som varit i Nässjö vet att njae inte den ultimata shoppingstaden. Visst finns det lite butiker såsom kappAhl, Lindex mm men hög nivå? Kanske syftar på att det är shopping på HÖGlandet.. långsökt!

Aja jag är iaf i denna stad idag, ägnar mig dock inte åt någon shopping! Men en hel del härliga skratt tillsammans med mina udnerbara arbetskollegor... varvat med jobb såklart ;P

3 utmaningar

Jag har bestämt mig för en sak, eller tre saker egentligen! Mycket är för att testa mig själv, vad jag orkar och min karaktär. Även en hel del envishet ska testas. Jahopp, hur då?

Jo nu är det full fokus på mig själv och mitt leverne. Så jag har givit mig själv tre utmaningar av helt olika slag och längd. Klarar jag dem så har jag utfäst vissa belöningar som morötter!

Därför, om ni ursäktar, så kommer det bli ganska mycket fokus på dessa tre utmaningar i framtiden. Mycket för att pusha mig själv och också för att är jag öppen med det så kan jag inte fuska och balla ur.

Vilka utmaningar gäller det då?

1. Nu på lördag ska jag köra ett marathonspinningpass på 2,5 h (sjukt länge enligt mig! vet faktiskt inte om jag ens kört en 75min)
2. Jag har anmält mig till en salsakurs. Inga problem tänker ni men jag har verkligen inte någon som helst dansgen i mig.
3. Mellan den 3 april-16 april ska jag gå på Cambridgekursen

Jag tror att utmaning 3 blir den tuffaste, men sådan vet man inte. Den går alltså ut på att jag i 14 dagar ska äta pulver i form av gröt, shakes och soppor. 3 ggr per dag är det måltid och till det ska det drickas en massa massa vatten. Tydligen ska de 3-4 första dagarna vara de tuffaste. Jag kommer verkligen inte stanna inomhus under dessa veckor, tvärtom jag behöver aktiveras så hör gärna av er!


En blick tillbaka

Då jag håller på att planera kommande resor för fullt så kan jag tänka tillbaka på en av de senaste, nämligen den till Strasbourg. Underbar resa. För det första fick jag umgås med värdens bästa Soffipropp men också att jag fick känna på våren. När man varit i Sverige en vinterperiod så är en sådan upplevelse värt hur mycket som helst :)Denna bild togs när vi vandrade till Chokladfabriken/muséet (som för övrigt är värt ett besök om ni befinner er i närheten). Jag kallar det för vandring och inte promenad då det var lite längre än vad vi trodde. Gick väl i över en timme ungefär :) På vägen mötte vi iaf denna söta hund, Grishunden. Varför? För att den såg ut som en hund men lät som en gris. Skojar inte! Hur underbar som helst och en väldigt trevlig husse som berättade lite om hunden.

Förresten, alla ser solen va? VÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅR!

Underbart sätt att vakna på!

Vaknade idag av att solen sken in i ansiktet på en. Kändes verkligen underbart i dessa tider!
Är vårsugen så in i norden så torsdag/fredagens bakslag med massa snö passade inte in i humöret hos mig.Dagens agenda bjuder på basketmatch. Vinna eller försvinna är det som gäller så det är bara att åka dit o heja för fulla muggar. Sedan blir det träning. Denna gång på SATS i Marievik. För att efterföljas av lite stros på stan med kära systeryster. Sen är det bara tåget hemåt som hindrar mig från att spendera en skön söndagskväll hemma i soffan =)

En lördag

Idag började jag denna lördag tillsammans med syrran. Vi åkte till Sickla för att träna. Sats var träningsanläggningen och det blev väl 1,5 h träning. Mycket skönt och en kanonstart på dagen.

Sedan var det basket som gällde denna dag. Hann dock med en lunch och lite stros i Farsta där jag hittade en tankvärd skyltBasketmatcherna gick som jag misstänk innan. Ändå nöjd med dagen!

Tankar från en kupé

Sitter då på tåget upp till sthlm. Hamna på ett Veoliatåg denna gång, där man sitter i kupéer.
Ganska intressant för man blir liksom lite mer bondade än när man sitter två o två i rader efter varandra.

Vad sitter det för folk i min kupé nu då?

En dam som sitter o läser en bok. Tydligen är det en riktigt rolig bok för då o då skrattar hon hysteriskt. Inte lite fnitter utan asflabb rakt ut. Jo, skoj att hon har roligt o man själv börjar ju nästan skratta för sig själv. Detta trots att jag har hörlurar i o inte hör henne så väl.

Sen har vi yngre kvinnan som mest vill vara för sig själv. Vem vet, vi andra kan ju faktiskt ha någon dödlig sjukdom om man tittar på oss. Hon blundar o har lurarna i!

De övriga två är två män. Dessa har faktiskt pratat en del med varandra. Anledningen? Vi är försenade såklart! Lite humor har de också för de säger allt lite roliga saker.

Aja helt okej medresenärer. Dock står vi stilla just nu nånstans i skogen o det luktar konstigt, typ bränt. Får se när jag kommer upp till sthlm.

Kvällens agenda? Antingen blir det utgång o kalas eller så blir det mysbrallorna i soffan :D

Red

Nu har jag äntligen bestämt mig för en färgändring i mitt vardagsrum. Lila försvinner och in stiger rött.
Varför undras det säkert då lila är min favoritfärg. Jo, tavlorna. Jag har länge haft en Roy Lichtenstein-bild som jag velat få upp på väggen men inte hittat någon lämplig vägg till den. Så när jag förra veckan hittade en helt underbar röd lampa på Chilli bestämde jag mig för att mitt vardagsrum behövde en förändring.

Än är inte allt bytt, sakta men säkert! Var på Gallerix i veckan för att få bilden inramad o jag tror den kommer bli jättecool. Ska bli så skoj att få hem tavlan. Även IKEA fick sig ett snabbis besök, då menar jag verkligen racerbesök! Men ut kom jag med ett par röda soffkuddar o lite annat skoj...

I helgen hinnar jag inte med så mkt styling så det får bli nästa vecka, men sen är ni välkommen på visning ;)


Ja ja ja

Efter ett par veckor med allt för lite träning så kördes det ett pass idag. Woohoo vad skönt! Känner energin och träningspeppen komma tillbaka. Så skönt :) nu ska svetten rinna mina vänner.

Så är någon sugen på att träna. Jag är på!


Jag avslutar denna vecka i...

denna stad!Stockholm i mitt <3

Tiden går och...

Jösses redan torsdag imorgon, snabbt deta gick. Jag klagar dock inte ett dugg :)

Måndagkväll var det hockey i CC, tyvärr förlust. Inte kul. Ganska trist match också stor del.
Tisdagkväll var det nya teamledningsmöte hos B. Middagen stod på bordet och jag charmades totalt av katten och hunden F och F.
Onsdagkväll var det hockey igen. Förlust. F och jag hände på O'Learys. Inte fy skam!

Underbar film... underbar musik!


Gillart!

Jag har fallit dit! Så nu kör jag idag på linnet i leopardmönster.
Kanske är ute o cyklar, men gillart!


The Kings speech

Denna film såg jag igår med mamsen.
Dade slagits på stort då vi testade lyxsätena längst bak i salongen. Perfekt synfält, otroligt bra med benutrymme och bara att kura upp sig för 2 timmar njutning. Dock var de inte speciellt myspysiga, så vill ni gå dit med en käresta så välj andra stolar :) Välj annan salong, för jag tycker nog inte några inne i salong 1 bjuder upp till så mycket fuffens...

Filmen då?! Jo förstår att den kammat hem lite priser. Bra film och Colin gjorde en bra insats. Sen att genren ibland kan bli lite seg i mina ögonen hör inte till saken utan jag kände att det var väl investerad tid att se filmen! När ljuset tändes så kunde man snabbt se att medelålder just var medelålders plus. Så varför inte gå just mer er mamsing o se denna film?!
Cirkus Cirkör

I onsdags så inkasserades en julklapp. Inte så att den försenad eller något utan jag har vetat om den sedan jul :)
Jag o Moomin gick på Cirkus Cirkör.

Får väl säga att jag inte hade mycket till aning om vad det skulle bjuda på, tänkte väl akrobatik. Hade även blivit förvarnad om att knivkastning kunde ingå. Aja, shoot blir nog bra :)

Jag har lite svårt för underhållning där risken ska vara att någon får ont, typ gå på glas, så de bitarna tyckte jag väl var lite sådär. Men var hur coolt som helst när de svingades i trapetser, tygstycken eller jonglerades men pingisbollar. Jätteläckert arrangemang med ljus och musik. Coola videos som visades i bakgrunden och allt blandades med lite humor. Förtrollande.

MEN...

Sen fick jag en chock. Motorsågar kom in på scenen. Var bara att stoppa händerna i öronen, blunda och tänka på allt annat än vad som försegicks på scenen. BRRRRR, vad jag avskyr motorsågar. Min största fobi, så är det bara.

Så efter första akten (som tur var så var de bara i den akten de förekom) så gick jag skakandes ut ur salongen. Jobbigast var nästan att sitta på helspänn för OM det skulle komma in igen..

MEN för att slutsummera, så coolt!

  


Tack vänner!


1,5 + 1,5

Så skulle man kunna sammanfatta min lördag.

På förmiddagen så umgicks jag med Matilda 1,5 och på eftermiddagen Elsa 1,5.

Ingen dålig dag det ni! Ganska skönt då jag var lite halvseg efter allt för då timmar sömn :)

Nässjö by friday night!

I fredags var det AW med Nässjökontoret. Bowling. För att vara mig gick det skapligt, kom på en mycket hedrande 10e plats!... okej att vi bara var typ 15 personer :P


Banne mig vår!

Idag bestämde jag att nu är det vår. Två starka vårtecken finns framför mig.
Köpt årets färg i Converse o använder dem för första gången idag. Och slutspel har börjat.

Så alla ni negativa filurer där ute som säger att det kommer bli mer vinter o ditten o datten, jag lyssnar inte på er mer!


Pinglans dag!

Idag fyller denna kloka, vackra, sympatiska, härliga, mysiga, underbara, snälla, smarta och finurliga Anna år.
Jag vet att hon kommer fira stort och ha en helt fantastisk dag. Nästa lördag är vi ett helt gäng till som får chansen att vara med och fira och det peppar vi redan. Njut av din dagmin kära och helt underbara pingla! Puss o kram

HIPP HIPP HURRA!!!!PS Och hon kan massera också!

Inte min dag...

Verkar inte som det är min dag idag. Usch! Blir liksom att man förväntar sig att saker ska gå fel då med.
Okej okej, orsaken till det är väl i grund o botten jag själv, men det hade ju inte behövt hända.

I morse när jag skulle ta 6.30 tåget till Nässjö så kommer jag springande när tåget står på perrongen. Dörrarna stängs precis när jag kommer fram så jag trycker på öppnaknappen. Inget händer. Jag trycker en gång till. Då börjar tåget rulla iväg. Blä. Använder sig inte föraren av backspegel o kunde se mig? Vänta en timme eller åka till Lkpgkontoret? Fick bli Linköping idag...

Vad upptäckte jag precis då? Jo att den yoghurt som jag tänkt äta på tåget till Nässjö har gått sönder = massa yoghurt i väskan.

Fokus framåt! Ikväll hockey! Tjoho

Nu är det vår, banne mig!

I min värld är det vår nu.. Så nu har conversen åkt på! Yiihaaa!


RSS 2.0