Nya övningar, jippi!

Igår var jag tillsammans med Moomin o Malin och körde TRX. Nya övningar, så skoj. Det är härligt att byta med jämna mellanrum mest för att utmana lite nya muskler i kroppen man knappt visste fanns. Annars kan jag säga att man aldrig kan bli fullärd och utmaningslös när det kommer till TRX. För när du börjat få kläm på en viss övning, ja då ligger utmaningen i att lägga mer kroppsvikt o göra den tyngre :)
 
Vilket fall var det dags för nya övningar, vissa kände man igen och vissa var nya. Det var ett par man kände igen en del av övningen men nu hade den fått ytterligare en twist. Kände redan under passet att det var mycket armar (gillar ju jag som har min lilla triceps-fetisch) och japp, det känner jag även idag. En redig träningsvärk sitter som en smäck i både triceps och biceps. Gött!
 
Ser fram emot nästa pass när man iaf fått lite kläm på övningarna o förhoppningsvis kan putsa ytterligare på sin teknik. Jag har sagt det förr men säger det igen, testa TRX otroligt bra träning om du frågar mig!
 
OBS! Om det var någon som trodde att detta var min arm så har ni fel fel fel ;)
 
Efter träning så bytte jag o Malin om till badkläder och gled i badet för lite blandning av bubbla, brottas och basta. Vi åkte även rutschkana, men det blev väl mest en skräckupplevelse då vi vurpa med "båten" i en tidig kurva o sen hoppas vi skulle ta oss ner utan att slå oss. Så vi förflyttades oss snabbt upp på en stilla "säl" för att guppa runt i vågbassängen o diskutera alla världsproblem.

Istället för...

Ja jag hade ju tänkt införskaffa mig en ny tvbänk i söndags när jag trängdes med typ en miljon (jaa minst) människor på IKEA. Efter att ha trängts en massa så förstod jag att den tv-bänk jag tänkt införskaffa mig var slut. Suck, vad luften liksom går ur en när man planerat o känner att äntligen. Aja, inte så mycket att göra åt. Skulle komma in ett par nya i vecka, så får väl köra på den gamla klyschan "den som väntar på något gott..."
 
Istället fick det bli en annan grej som stod på inköpslistan, en golvlampa! Jag är nöjd måste jag säga med resultatet. Nu är det bara ett litet bord sen är min läshörna klar :)

Kanel.

Ja ni är säkert många som vet att jag fullkomligt älskar denna krydda, mums mums mums! Jag har den på mycket och har faktiskt lyckats överföra min kärlek till denna krydda till flera. Nu finns det ett par i min omgivning som också gärna puddrar på kanel direkt på bananen, eller om det är ont om pålägg så skiva lite banan på knäckemackan o på med lite kanel så blir du en mycket lyckligare människa :)
 
Det senaste i mina tester kring vad man kan förhöja smaken med kanel är varm choklad! Bara i med lite kanel i den och du har den där extra smakförhöjaren som får dig till skyarna av glädje. Testa!
 

Årets julkalender


Typ ensam

Eller inte om att gå till Ikea Ida


Barnvakt

Ikväll har jag varit barnvakt åt minimo o mumris. (M&M alltså ;) Första gången jag var det åt mumris o första gången jag var det åt dem båda mao, gick kalas!


Det kom lite snö...

I förrgår kom årets första snöfall, för det är ju inte direkt vitt utomhus men kyligt jajamensan!


Till Magnus

Tänkte bara berätta för dig att jag varit och tränat precis, Spinning med Zarah m Z:)

Inlägget är inte alls för att trycka till dig i vår hundra-utmaning där jag nu börja segla iväg. Nej nej inlägget är för att berätta att jag saknar min träningskompis Magnus! Så jag hoppas att jag snart får ett sms där du föreslår ett par träningspass till nästa vecka :)


Du bör använda...

Tandtråd! Kan nästan sätta en femma att ja kommer få höra det strax. Tandläkaren nästa!!


Lite sugen...

På jul det är jag faktiskt!


Inställt

Ja träningen idag alltså :( jag tog mitt förnuft tillfånga o insåg att man ska inte träna med halsont. Börjar dock kännas bättre, luftvägarna som igår kändes risigare än risigast känns idag bättre.

Men som sagt idag var det jag som fick slänga in handduken till kvällens TRXpass, förra gången var det Malin. Så vad säger du Malin ska vi försöka hålla oss friska så vi kan få till lite TRX i framtiden ?! :)


One piece!

Ikväll var det lite vip-öppning för sista butiken. Jag passa på att fynda, en one piece för enbart 157 riksdaler. Aldrig testat men ojoj, me like! Okej speciellt sexig känner man sig inte men att gå omkring i en stor sparkdräkt kan det bli mysigare :)


Halsont.

Blä säger jag bara!


Sound of Mark.

Igår avslutade jag då kvällen med att gå och kolla på Mark L och hans show Sound of Mark. Såhär skriver man om föreställningen på hans hemsida, där även bilden är hämtad.
 


Mark såg musikalen ”Sound of Music” redan som åttaåring och den kom att påverka hans liv på många sätt. Hans föreställning ”Sound of Mark” är till viss del en uppgörelse med filmen, men handlar också om hur man lever sitt liv i väntan på att det där spännande livet ska börja. Mark Levengood visar i ”Sound of Mark” att han inte bara är en folkkär och varm programledare. Han är dessutom en vass betraktare som både roar och berör.

Musik: Per Texas Johansson Regi: Pia Johansson
 
Jag hade inte så mycket tankar innan, hade inte läst på vad showen skulle handla om utan satte mig som ett blankt blad i salongen. När jag nu i efterhand läser vad de skrivits om showen så håller jag med, helst meningen om att han är en vass betraktare som både roar och berör. Vissa skratt var genuint hjärtliga men samtidigt så fick man sig en funderare över vissa saker man kanske tar för givet i livet och här i Sverige. De 1,5 h som föreställningen pågick gick snabbt samtidigt som det kändes ganska lagom. Bra avvägning på tid för att man fortfarande skulle fascineras och det inte skulle kännas långrandigt. Kändes lite som föreställningen hade två eller tre akter. När han berörde vissa tankar och historier... Sound of Music var den röda tråden som han återkom till hela tiden och de höll ihop föreställningen trots att det var en blandning av historier från hans barndom till ett par episoder som låg mer i närhet. Inte dumt alls, han är en mycket bra talare med en behaglig röst. Om jag ska klaga på något så var det kanske lite den musik som skulle ackompanjera hans berättelser, blev lite långdragit ibland men samtidigt så kanske inte hans berättelser skulle fått samma betydelse om de inte varit ackompanjerade... Jag gick iaf ut en smula nöjdare!

Veckans träning v43.

Börjar denna vecka lite lugnare eftersom ett jag varit så lyckosam och åkt på halsont, jippi... NOT!
Andra anledningen till att börja lite lugnare är också att jag tränat två dagar på raden under helgen och av någon konstig anledning så var det fokus på ben båda dagarna. Knäböj, jägarvila you name it I did it tjoho!
i vilket fall fick jag in mina tre träningspass även förra veckan, fastän jag då körde två sista två dagarna. Men vadå, varför vara ute i god tid med allt ;)
 
Veckans kommer här:
 
Ons: TRX m Malin
Fre: Spinning m Moomin
Lör: TRX m Magnus
Sön: Vill gärna få in ett yogapass då!

Dags för Mark


Cherimoya.

Alla ni som hört talas om denna frukt räcker upp en hand! Tänkte väl det... Jag hade inte hört talas om den förrän någon vecka sedan. Självklart var jag tvungen att testa! Utlåtandet blir, oj smakade som godis. Söt och fruktig, ganska jobbigt med alla kärnor men de var stora så lätta att få bort. Otrolig len på något vis... Känns inte som eftermuddagsfrukten mer som en efterrätt. Men är du sugen på fruktkola, ta en cherimoya istället :)


Lördag med klass

Efter en helt fantastisk film, kan verkligen rekommendera den! En av de bästa jag sett på länge. En oväntad vänskap. Gick vi till Storan o njöt av lite sangria :)


Nääääära

Rad 1 på bio is da shit;)


Känslan efteråt.

Det man får fokusera på innan ett träningspass o kroppen bara känns megatrött eller under passet när kroppen inte vill komma igång. Så var det idag, både seg innan o kroppen gav ingen respons under passet. Trots att det var TRX som brukar ge mig massa pepp.

Nu när jag sitter nyduschad efteråt känns det dock ganska göttigt! Tjo:)


Helg PUNKT

Yes, nu tar jag helg för det är jag värd. So totally värd kan jag säga!!
 
Dagens arbetsövningar gick bara bra och ett års hårt jobb är idag godkänt och man kan säga att nu kan man andas ut. Okej, onsdag är väl en liten provning då sista butiken öppnar men allt bökigt runt omkring är nu klart :) Tjoho! Så gott folk, trevlig helg!
 
En trevlig helg har jag framför mig också, gudbarnshäng och sen en "Linda/Hanna"-klassiker. Ska även få inte lite go träning och avsluta det hela med lite visdomsord från en känd Mark! :)
 
Puss på er allihopa (japp jag är på bra humör!)
 

Hockeytime

LHC-Frölunda


Reduced suger??

Jag känner mig alltid lurad när man läser på något att det är mindre socker, kalas tänker man. Innan man läser innehållsförteckningen o ser att istället för det där sockret är det sötningsmedel i produkten! Jag har alltid tyckt drickyoghurt varit smidigt m lite för sött för min smak. Såg häromdagen att yoggi kommit med en variant med extra protein o mindre socker, tjoho äntligen tänkte jag INNAN jag läste mer noggrant... Bu!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2110960/images/2012/pic_5080232addf2b320eb0018eb.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2110960/images/2012/pic_5080232addf2b320eb0018eb.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2110960/images/2012/pic_5080234d9606ee08d6345f96.jpg" class="image">


0+

Förra veckan när jag var och gav blod fick jag koll på vilken blodgrupp jag tillhörde, 0+. Får erkänna att jag inte riktigt hade koll vad det innebar så jag satte mig och googla lite. Ganska fascinerande vad mycket man kan få ut efter en stund vid en dator. Tydligen så är denna blodgrupp en utav de äldsta, det nämndes ordet grottmänniska i beskrivelsen ;) Jag kan tydligen ge till många men färre som jag kan få av. Får se till att skippa det där med att behöva få blod då tror jag ;)
 
En annan spännande grej man kunde läsa vidare om denna blodgrupp var kost som passar ens blodgrupp. Jag var ju grottmänniskan då, så det tänk man skulle ha var jägare.. Minns inte allt, men jag skulle äta mycket kött och jag minns att jag inte skulle dricka mjölk o äta avokado. Jaa ni, nu tror jag inte att denna mjölkoman någonsin skulle kunna börja på en kost som innebar att jag inte fick dricka mjölk :P
 
Så jag tror jag tar det där med en nypa salt, men alltid spännande att veta lite mer om sin blodgrupp så har ni inte googlat er så tycker jag ni ska testa det. Ganska underhållande!

Update

Detta blir en sammanfattning på mycket.. Veckans träning tror jag utgår då ju halva veckan typ redan gått. Den tuffar på och att få in 2-3 träningspass per vecka fortsätter ganska bra.
 
Annars har jag mycket som pågår nu, samtidigt som det då o då känns som det inte är mycket alls. Är väl lite så i slutet av stora projekt man har. Något har legat i fokus så länge och upptagit så mycket tid, sedan poof så är det slut. Hjärnan hänger inte riktigt med, eller iallafall inte min hjärna.
 
Nästa vecka är det dags för sista butiken i mitt jobbprojekt att öppna och det blir som en naturlig deadline. Känns konstigt att börja avveckla alla tankar kring det, men det kommer nya projekt så det är bara att fokusera om :) Skippar vi arbetslivet så tuffar det övriga på ganska väl, försöker njuta av hösten så mycket det bara går.

Istället för träning...

... så körde jag på blodgivning ikväll. Min tänkta träningskompis för kvällen, Malin kastade in handduken pga sjukdom, så det passade ju bra att köra en sväng t blodtappen istället. Krya på dig förresten Malin!


Tummen upp

Vaknade med en riktigt bra känsla i magen. Så den kör jag på idag! Hoppas ingen eller inget har planer på att spoliera den!


Kalas avslut

Denna dag avslutades verkligen på bästa möjliga vis! Jag o Moomin började med ett TRX-pass, som var grymt bra. Taggad. Sedan drog vi på oss badkläderna o gick in i simhallen. Där bubblade vi o kanske det roligaste, försökte ta oss upp på diverse flytdjur. Skrattade nästan så tårarna rann när jag försökte ta mig upp på krokodilen. Haha nästan så att vi var mest högljudda där i vågbassängen där ett tag ;)

Då detta inlägg skulle passa ihop med badklädesbilder så skippar vi bild ;)


Veckans träning v41

Förra veckan glömmer vi :) nu koncentrerar vi oss på denna!

Mån: -
Tis: Trx m Anne
Ons: Trx m Malin
Tors: -
Fre: Spinning m Magnus
Lör/Sön: nån träning m Magnus


Basket

Ett par sköna dagar här i Sthlm. Kollar basket och umgås helt enkelt:)


Stockholm

Är uppe i huvudstaden denna helg, häng hos Sis. Igår käka vi jättegod lax till middag o sen gick mycket ut på att lära mig min nya telefon. Grymt att ha en liten applenörd i familjen;)

Annars går mycket av helgen ut på basket. Två matcher idag o liknande imorrn. Najs helg med andra ord:)


App

Ojoj vad säger man... Jag har blitt med ajfåååån! Enda dumma är kanske att en hel del av mina kontakter inte ville följa med :( så kära vänner ni får gärna skicka ett sms t mig o från vem det är ifrån då hehe.

Fina med detta är ju att jag nu har en blogg-app ojojoj liksom;)


Inlägg.

Ja ni har sett att jag haft svårt att få in inlägg senaste dagarna, varit på språng hela tiden. Det mesta riktigt spännande :) Tyvärr har jag inte riktigt hunnit med träningen heller, så jag ser denna vecka som lite lugn vecka och så tutar o kör vi nästa vecka istället. Känns faktiskt helt okej, sköna är att jag trots några dagar lite lugnare på den fronten så är motivationen kvar. Jippi! Enda dumma är väl att jag o Magnus nu är på samma poäng. Är ju liksom alltid skönt att ligga lite före ;)

Helgen ska jag tillbringa i Stockholm hos syrran. Ska bli skönt att få lite familjehäng. Jag ska även be mina systersöner hjälpa mig få igång min nya mobil!

Delrapport i 100-utmaningen.

Kanske borde ge er lite uppdatering hur det går i denna utmaning. Kan säga att jag efter lördagens Easy Line-pass passerade gång 20 av 100, alltså är 1/5 avklarad. Och kan ju säga att det är riktigt riktigt jämt. Vilket ni ser i tabellen så har vi en del olika måttstockar:
 
1. Träningspass på medley
2. Träningspass på andra ställen än medley
3. Bada på medley, räknas inte med i slutresultatet utan endast för att se vad kostar det per gång
4. Kostnad per gång på medley
 
 
Ni ser att jag leder med en gång, men eftersom Magnus oftare går och badar så är det billigare per gång för honom :) Nu fick jag inte med alla diagram vi har, men vi har diagram för att jämföra medeltal, stigningar o en massa mer..

Hockeyevent.

I lördags kväll var det hockey i CC igen. Resultatet bortser vi ifrån utan jag tänkte istället berätta om det event jag var på i samband med denna match. I restaurangen bjöds det in till Tjejkväll med mat, tävlingar och diverse påhitt. Var ett gäng utställare där man kunde mingla runt och ett gäng goodie-bags delades ut. Personligen så var jag mest intresserad av att se hockeyn. Att jag anmäldes till denna var för att det kombinerades med mat och jag har aldrig suttit i restaurangen, så tänkte att det kunde bli skoj att testa det. Var en riktigt lyckad kväll måste jag säga. Var ett gäng roliga utställare och jag fick mitt hår piffat, magen var nöjd efter en god buffé och jag hade turen på min sida. Vann nämligen en tävling, tjoho på den liksom. Tävlingen var en slipsknytartävling. Egentligen skulle jag inte ens vara med i den, men en av deltagarna var iväg när den gick av stapeln och de fick ta in en reserv, lilla jag liksom. Tävlingen gick ut på att knyta en fin slipsknut på kortast tid. Det där med att få en jämvikt i slipsen och att den skulle bli lagom lång fungerade inte riktigt för mig, men en fin 10 cm slips med fin knut fick jag till på 23 sekunder och vann därmed. Vinsten? 3000 kr på e-hair inte dumt alls ju.
 
Eventet som helthet var riktigt bra ordnat, maten var god och tiden gick väldigt fort. Att sitta och kolla på hockey i restaurangen gav kanske inte den bästa hockeyupplevelsen för koncentrationen och vinkeln på spelet blev ett helt annat iom att man satt på en kortsida. Så sittplatsmässigt föredrar jag nog att sitta på en långsida, men upplevelsemässigt får detta event två tummar upp! Och jag går gärna på ett sådant event igen :)
 
Bild två visar på allt jag fick med mig i mina goodiebags, där var shampo, inpackning, balsam, godis, underkläder, strumpor, fri träningsvecka, ögondroppar, hårolja mm.

Veckans träning v40.

Oj det är 1 oktober nu! Jösses vad tiden har gått fort sedan semestern :) I vilket fall, ni vet vad som gäller när det är ny vecka. Dags för lite reflextion ang tidigare veckas träning och fundering kring nya veckan. Förra veckan var ju en riktig jobbvecka så träningen hanns inte med att prioritera alltid därför är jag lite extra nöjd att jag ändå hann med ett zumba-, spinning och easy linepass. Sedan den sköna yogahelgen var precis det jag behövde.
 
Nu till kommande veckas:
 
Mån: Easyline Core m Anne
Tis: -
Ons: Cykel RPM m Anne
Tors: EasyLine Core m Magnus
Fre: Cykel m Magnus
Lör: -
Sön: -
 
Helgen blir helt träningsfri för min del för då tänkte jag bege mig till Stockholm och istället titta en himla massa nära andra tränar eller rättare sagt har match. Systersönerna har massa basketmatcher!

RSS 2.0