Afrika här kommer jag!

Timmen är tidig och jag har alldeles för få timmar sömn i kroppen!

Men nu bär det äntligen av, så Afrika här kommer jag :)
Solen och värmen, här kommer jag :)
Kan bli lite dåligt med uppdateringar, men det tror jag ni har överseende med.

Galna dagar kräver semester!

Ganska intressant det där att bara för att man ska ha semester så ska de timmarna som semestern tar göras i förväg :) = Helt galna dagar med mer än 8 timmar på jobbet! Men imorgonbitti bär det av, skönt de behöver uppvilning känner jag!

Igår var jag iväg på ett studiebesök nere i Småland, motorbanan i Anderstorp. Coolast var att få se riktiga formel 1 bilar, som F1-fan så kittlar det till lite. T Satos gamla bil!


Ännu en ny vecka, ännu ett avslut..

..och denna gång avslutas veckan i Afrika. Närmare bestämt i Hammamet!
På torsdag lyfter planet dit, jippi!!


Berlin, Berlin

Tillbaka i verkligheten efter några galna dagar i Berlin! Helt underbart har det varit men alldeles för lite sömn har det blivit. Efter en mycket tidig morgon så kom vi fram till Berlin i fredags där vi fick åka på sightseeing som var riktigt bra. Vår guide var riktigt rolig och vi fick höra en hel del historier utöver de vanliga, plus att vi vid ett flertalet tillfällen lyckades åka förbi nudistställen. Då vädret var kanon (sol och minst 25 grader) så var det en och annan naken kropp som låg där. Eftermiddagen var fri så jag och ett gäng drog till Alexanderplatz för att åka upp i TV-tornet. Tyvärr måste jag säga att det var lite av en besvikelse då utsikten inte alls var så spektakulär som jag tänkt. Vet inte om de hade varit roligare om man var där på kvällen och allt var upplyst, men nu var det egentligen bara åt ett håll som det fanns lite roliga byggnader. Men nu har jag iaf varit där uppe så det kan jag kryssa över i min "Detta vill jag göra i Berlin". Tillbaka på hotellet var det gemensam middag. Hohoho, jag kan verkligen säga att de tyska specialiteterna inte faller mig i smaken...





Efter lite sömn var det dags för en heldag med kollegorna. Först konferens där såna där viktiga saker ska berättas, diskuteras och analyseras. Vissa saker var väl intressantare än andra. Men efter det var det dags att svida om till kalaskostymen. Målet för festen var en Oktoberfest. 460 personer klämdes in i en varmt och svettig lokal, tysk musik från scenen, öl som flödade, mat som var av väldigt olika slag... men framför allt, ett stort gäng kollegor som att superkul. Det dansades, det skrattades, det nätverkades och stämningen var på topp!



När natten börjat på riktigt allvar var det dags att bege sig in i det berlinska nattlivet, dock så kom vi inte in där vi tänkt så gänget splittrades. Jag hamna på en Berlin by night-vandring, som på vägen hamnade på en privat födelsedagsfest och avslutades med häng på hotellet. När jag la huvudet på kudden var klockan närmare sex.

Förvånadsvärt pigg vakna jag på söndagen, dags att bege sig ut i Berlin igen. Så jag o ett par kollegor promenerade iväg för att kolla på Potsdamer Platz, Judiska monumenten, Branderbuger Tor, Riksdagen, Tågstationen, Tigergarten med mera innan det var dags att sätta sig på flyget hem till Svedala igen.



Fy bubblan vilken rolig helg jag haft. Mycket nätverkade har det blivit och jag har insett hur mycket roliga kollegor jag har ute i landet!


Just nu undrar jag bara en sak..

... varför är jag vaken? Väckarklockan står ju nämligen på 04.00!

Ville den säga mig något?

Konstiga drömmar man har ibland. Jag drömmer ju ganska mycket och kommer ofta ihåg en del när jag vaknar. Nattens var lite sådär småskum. Jag skulle åka till Spanien och hälsa på min bror, dock skulle jag inte till Madrid som jag brukar utan till Barcelona. Kom till flygplatsen i Linköping (som inte alls såg ut som den gör i verkligheten), går på toa där (konstiga toaletter som mer såg ut som bajamajor) och sätter mig på planet. Efter att ha mellanlandat någonstans så kommer jag fram till Barcelonas flygplats. När jag ska sätta mig på en bänk så upptäcker jag att jag inte har mina skor på mig. Kommer då på att jag tog av mig dem inne på toaletten i Linköping och funderar på om jag glömde ta på mig dem igen..

Eeeeh betyder det att jag trodde att jag åkt från Linköping i bara strumpor till Barcelona??!?


Var tvungen att ta på mig de skorna jag drömt om, man vet ju aldrig om jag råkar glömma dem imorgon på Linköpings flygplats!

Malin antog min utmaning, härligt!

Är så härligt att vara igång med träningen igen. För mig är de ju inte bara att man får mer energi av träningen utan även att jag får träffa mina kära vänner. Passar mig perfekt att träna med vänner, jag pushas och kan inte vara lika lat samtidigt som man hinner snacka lite skit och träffas regelbundet!
Idag var det Sportis som skulle intas och box som skulle vara orsak till svettningarna..
Malin var taggad till tusan! Hon antog min utmaning till en massa svettiga pass denna höst på en gång. Nu kör vi girl :)
När passet var slut så cyklade jag svettig hemåt. Jag hade turen att hitta Anna bland folket som väntade på att få bege sig iväg på ett antal kilometerlångt Citylopp. Anna är så duktig, jag är så imponerad :) Sen att hon såg ut som en kalaspingla gjorde ju inte saken värre. Jag hoppas verkligen det gick bra för dig Anna, jag är så stolt över dig!! Heja heja

Dåtidens tankar, nutidens verklighet!

En av anledningarna till att jag tog upp bloggandet är att jag läste genom min förra blogg. Den bloggen jag hade mellan hösten 2005 och början av 2008. Kul att påminnas av saker man gjorde och tänkte...

En sak som jag hittade var tankar om mitt framtida jobb, jag pluggade ju på den tiden och jobbade extra på The BK Lounge. Inlägget skrevs i oktober 2005.

Nu snart fem år senare... Jag arbetar idag som projektledare inom bygg!


Nya tider nya naglar!

Före och efterbild på mina naglar! Jag lämnar sommarens enkelhet för lite mer glitter och glamour :)


Efter moln kommer sol...

 Jag hade rätt, idag är humöret mycket mer soligt!

Jag vaknade idag och kände mig helt fri från det okrya som gjorde att jag missade en kväll med några underbara människor. Trist som bara den, men det kommer nya chanser. Och jag är vädigt glad för att jag inte blev sjuk, har ju en hel del roligheter framöver som jag inte vill missa! (men tranbärsjuice is da shit idag iaf!)


Grått väder, grått humör!

Idag var det en sån där himla grå dag igen, regnet öste ner med jämna mellanrum, seg dag på jobbet och sen missade jag en kväll med 4 glada brudar och en massa fika!
När jag traskade hem från jobbet var jag glad för mammas utlånade paraply över huvudet på mig, dock insåg jag när jag kom fram att de nästan kvittat för jag var regnvåt iaf över halva kroppen! Det är såna här dagar det känns ganska göttigt att jag om cirka en vecka drar söderut för sol och bad :)
Lovar att imorn vara mer soligt i humöret och sprida dessa strålar till min blogg med!

Äntligen har jag tagit tag i det!

En bra fingervisning om att semestern och alla lata dagar är över är när man bestämmer sig för att ta tag i örat sitt o dra igång med träningen. Idag var den dagen! Jag vandrade trapporna upp och möttes av Simhallens dörrar. Höstens första pass blev Aquabike. Bra start och kroppen känns lite sådär härligt mör. Anne fick sig även en liten chock när hon såg mina fina myggbett... Haha, bara de slutar klia så får jag väl stå ut med att de ser ut som jag fått vattkoppor, mässlingen, röda hund (eller vad det nu finns för sjukdomar som ger röda prickar). Men jag håller med Hanna, trots kliandet så var lördagen så trevlig att det var värt de.
Så vilka antar min utmaning att dra igång med träningen på allvar nu?!?

Hipp hipp hurra..

Det är någons födelsedag idag!
Grattis :)


Ny vecka, nya avslut..

.. o avslutningen på denna vecka känns som den kan bli toppen. På fredag åker jag nämligen till Berlin. En av mina favoritstäder i Europa. Ska bli kul kul!



.. jag ska väl inte ropa hurra än. Förra resan till Berlin stoppades ju av ett sabla askmoln. Men vulkanen verkar lugn så vi får hoppas på avfärd denna gång!

Mums mums vilket middagstips ni får här!

Min middag idag blev spenatfyllda cannellonis. Riktigt gott blev det, relativt enkelt att tillaga och ett par matlådor inför veckan fick jag på köpet.
Receptet hittar ni på www.tasteline.se

The winner takes it all...

Känner att jag är riktigt på gång när det kommer till att vinna tävlingar och spel just nu!
Förra lördagen blev det vinst i både Jeopardy och Partyalias (då i ett grymt team med Anna), i veckan vann jag 50 kronor på en trisslott och igår blev det seger (denna gång i ett grymt team med Hanna) i Gissa städer och namn! En annan sak jag nog "vann" är Vem kan få flest myggbett på ett o samma ben :D Ser för hemskt ut!
Så undra om det stämmer med tur i spel otur i kärlek?

Kvällen när Jimmy fyllde 25 eller hur det nu va...

Han firades iallafall med smörgåstårta, vanlig tårta, öl, vin, sång, paket, lekar och massa massa skratt...
... o ett o annat myggbett!

Det var ju en sån där dag idag..

..ja en sån där dag där oturen tydligen ska vara i sitt esse. Tror jag på sånt? Njae det skulle jag inte påstå. Kan inte komma på mig själv med att inte lägga nycklar på bord, spotta när svarta katter komemr i närheten och vad det nu finns för grejer..
En sak som jag dock inte gör, det är att gå på de läskiga A-brunnarna!! Man vet ju inte vad för hemskheter som kan ske om jag gör det. Råkar man mot förmodan göra det, då gäller det att få tre klapp på ryggen snabbt som attans.. Haha eller så är jag inte så fanatisk, men går på dem... det gör jag gärna inte :)

Konstig... eller var det konstig?

Gårdagens afton var en trevlig afton. Jag mötte upp Anna, Anna och Lian för häng på picnicfiltar i trädgårn för att lyssna på musik. Mycket skratt blev det mellan sångnumrena.

Ett av de mest klingande skratten uppstod då jag bad mina kära filtvänner att göra en konstig min. Se resultatet nedan. Lian envisades med att göra samma min på alla bilder och vi tyckte väl inte hon gjorde så konstig min. Vi krävde mer, men fick precis samma min. Hm hm hm...

... visade sig att Lian trodde hon skulle se ut som hon tyckte något var konstigt!
Well ni avgör själv, vilken min är konstigast...?


Jag är en lyckligt lottad person

Då och då påminns man lite extra hur mycket man tycker om sina vänner och hur mycket de betyder för en. Idag var en sådan dag...
Jag har idag, trots en dag med fullspäckat schema på jobbet, lyckats ha kontakt med en hel drös av mina vänner (telefonsamtal, mail, sms, msn, skype) + att jag tom hann träffa ett gäng live! En dag kan och får aldrig bli för fullspäckad för att man inte ska ha tid för sina vänner!
Tack för att ni finns <3

Spottar plates för fulla mugga...

Efter en galen dag, eller hela veckan har varit ganska galen, på jobbet förenar jag nytta med nöje. Jag ägnar mig nämligen åt platespotting. Går väl inte så bra tyvärr... men envis som jag är så måste jag fortsätta iaf! För er som inte vet vad det är så går det helt enkelt ut på att man börjar att hitta en nummerplåt med numret 001, sedan fortsätter man tills man hittat 999. Numrena måste tas i nummerordning (man kan alltså inte se 009 på tisdagen, sen 008 på onsdagen och tillgodoräkna sig 009) och man måste se numret live!
Hittade precis en hemsida om detta. Vissa tar det verkligen seriöst :) Själv så hoppas jag snart jag ska få se den där sabla 002 (jajamensan, redan fastnat :P)

Working 8-5


Ganska sjukt egentligen hur många timmar per dag man egentligen spenderar på jobbet...



Nu har jag tur att jag slipper sitta vid dataskärmen hela tiden, är ute och far ganska mycket på möten, besiktningar, syner osv. Annars hade jag nog flippat ur helt!


Gråter änglarna? Vattnar gud blommorna? Nån gör nåt... och det väldigt mycket!

Ute smattrar regnet som bara den. Härligt ljud enligt mig! Sen är det klart att jag inte är lika förtjust i regnet när man precis gjort sig iordning, ska iväg någonstans och det regnat ute. Men det bortser jag ifrån just nu :) För just nu sitter jag inomhus, hör ljudet av regnet som smattrar mot rutan... När jag tittar ut så möts jag av grannen i huset över gatan som även han kollar ut på ösregnet.
Börjar det blixtra också då är det jag som kokar mig en kopp choklad, kryper ner under en filt och sätter på en film!

Rönnbär, snö.. Mycket? Lite?

Utanför loftgången finns ett rönnbärsträd. Fanns det inte någon bondepraktika om rönnbär och snörik vinter? Minns dock inte hur kombinationen var: mycket rönnbär = mycket snö eller var det tvärtom? Någon som minns?
Sen är alltid frågan Vad är mycket ?
För min del får det gärna vara snö på vintern... Sen kanske vintern inte behöver hålla på lika länge som senast :P

För kärleken

Fyra personers livsöden vävs samman under en dag...
När jag gick därifrån kunde jag inte låta bli att tänka "Det läskiga är att de händer varje dag". Jag tänker inte förstöra filmen genom att berätta allt för mycket om handligen. Utan mer rekommendera er att se den själva om ni vill se en film som känns ärlig, utan att vara för överdriven. En film som tar upp saker som sker i vårt samhälle dagligen. En film som berör...

Salt of the earth..

Denna sommar har jag verkligen kommit på vilket de godaste saltet på hela jorden är, Djungelvrål!


Mycket passande att Rollings Stones Salt of the earth spelas på min spotify samtidigt som sista biten slinker ner!


I <3 Köpenhamn

En av mina semsterresor förde mig till huvudstaden i Danmark, Köpenhamn. Mitt resesällskap var mamma. Eftersom det var min första tripp till staden så hade jag inte så stora förväntningar. Jag borde nog haft högre förväntningar, för staden klarade alla mina prövningar! Solen sken, Tivoli var hur vackert som helst när kvällen smögs sig på och alla lamporna tändes, hittade den härligaste byggnaden jag sett: biografen, fick en spännande vandring och ett par goda öl på Carlsbergsfabriken, såg staden från vattnet i en härlig båttur, tittade på Drottning Margaretes alla outfits hon haft under nyårstalen, var inne och tittade i kronprinsparets blivande hem och så besökte jag såklart HC! En sak som jag dock missade var Lilla sjöjungfrun som för tillfället befann sig i Shanghai, en utmärkt anledning att behöva åka tillbaka!



Min utsikt under en middag på Jensens

Carlsbergs fabriken
Carlsbergsfabriken



Semester, semester, semester...

Har haft en riktigt härligt semster, där jag varit på resande fot nästan hela tiden. Först en härligt varm vecka hos släkten i Finland, sen en helg med tjejerna i Stockholm, fortsatt av några dagar i Köpenhamn och avslutningsvis fick Gotland ett besök av mig! Nu är det jobbtider igen, men eftersom jag kommer ha en semstervecka till i slutet av månaden så ligger mitt sinne fortfarande i semesterkatergorin för det mesta så känns det ganska okej..




Det är visst nån som är tillbaka..

... och denna nån är faktiskt jag!

Efter ett par års blogguppehåll är jag faktiskt de. Kände att jag inte kunde hålla mig borta längre. Vi får väl se om beslutet var rätt.



Ännu en gång citerar jag den kära Lasse W - Det är visst nån som är tillbaka


RSS 2.0