Skakande armar.

Rubriken kan sammanfatta hur det känns såhär ett antal timmar efter två timmar boxning. Vi var ett gäng på sex personer som mötte instruktör Dennis med sin assistent Alex. Efter lite uppvärmning var det dags för att lära sig lite slag. Jag har ju tränst ganska mycket Box på gymmet så de var inte helt okända slag, men var extra kul att få lite bra tips och även tänka på hur man använda fötterna. Efter fått träna så armarna inte hade mycket ork kvar var det dags att byta handskar. Riktiga boxningshandskar skulle på och oj vad tunga de var. De redan skakiga armarna fick det inte lättare. Nu var det dags att fightas lite mot varandra. Lära sig hålla upp garden och putta bort motståndarens försök till slag. Lite läskigt får jag nog säga att det var. Går ju emot allt man någonsin lärt sig att ha kyla i magen när någon kommer med en stor boxningshandske mot sig. Att låta den gå så nära ansiktet innan man ska reagera. Säkert något man kan öva upp ganska enkelt, men såhär första gången så känns det ju då inte som den mest naturliga saken i världen :)

För de som sedan ville så fick man mötas på lite "fighter" i boxningsringen mot någon av instruktörerna. Jag stod över. Insåg idag att jag gillar verkligen boxning som träningsform, för det är tufft emellanåt, men jag är inte alls speciellt förtjust i det täta och fysiska som boxning innebär. Så nej, någon boxare finns det inte inom mig. Men ett sånt här pass säger jag gärna ja till igen. För ojoj, fortfarande så är armarna skakiga och jag gissar på att de kommer kännas av även imorgon. Härligt!!!


Boxning incoming.

Imorn är det dags för Stegens FF att ha aktivitet, Dennis ska hålla i ett boxningspass. Ska bli riktigt skoj och spännande :) Får se hur trött man är efteråt.  Men jag räknar helt klart med en riktigt trevlig dag.

Är det någon som vill vara med så hojta till, kostar inte en krona förutom eventuellt några droppar svett och ett glatt humör. Kl 12-14 håller vi på i Tranås.

Personligen hade jag dock tänkt skippa det där med blåtira och avbitna öronsnibbar känns inte riktigt som jag klär i det. Så Dennis, inget sånt tack ;) Svett kan jag dock bjuda på! Jag hoppas på iaf lite hoppa hopparep, för alltid när jag tänker på boxning så tänker jag på hopprep... Varför vet jag inte haha.

Hursom, att det ska bli skoj det tvivlar jag inte en sekund på. Och tror allt vi kan bli ett ganska stort gäng också. Stegens FF!


Något att se fram emot.

Ojoj, nu blev jag glad av att få reda på en grej. Det ska komma en ny Kesella Kvarg med citrus! Mums mums. Jag gillar kesella och jag gillar citrus, ni förstår att förväntningarna är höga. Dock får jag vänta ända tills v19 innan de ska komma i butik som jag förstod det. Suck! Edit: Dubbelkolla och lanseringsdatum är 2012-05-07Jag spenderar jag ganska ofta tid i vårt närmaste grannland i öst. När det kommer till livsmedel så ligger de långt före oss anser jag. De har så mycket större sortiment men väldigt många olika produkter. Vi kan ta just kesella som exempel. Vi har idag ett par smaksatta, men i Finland har det funnit länge och senast i somras när jag var där så provsmakade jag väl ca 6-7 olika sorter... Aja, men nu ser vi fram emot citrus :)

Gymmet släng dig i väggen ;)

Dagens vattenträning blev till en bra stund Iris-träning. Åkte ut till Linkans svar på Solsidan och umgick med två riktiga kalaspinglor. Blev bjuden på middag och allt. Plus att jag fick till en hel del skoj och bus med den yngsta av de två kalaspinglorna då. Insåg ganska snabbt att lek med henne, då fick man träning på köpet. Så med gymmet släng dig i väggen, magen, vader, lår, biceps och triceps kan tränas lika mycket genom skoj och bus ;)

Annars så fick jag och den äldsta av kalaspinglorna äntligen till att boka årets resa till öst, Krakow here we come. Är lite för långt bort för att det ska kännas riktigt nära, men jag ser så fram emot några dagar där nere och då är det också högst troligt att vädret kommer vara riktigt härligt!


...som natt och dag.

Igår var jag så glad efter TRX-passet. Körde samma pass förra veckans onsdag och då var kroppen inte med alls, ingen energi what so ever. Därför får jag erkänna att det tog emot väldigt mycket innan TRXpasset. Hade det inte varit för att jag skulle möta upp Anna där så skulle jag nog hoppat passet. Men nu var det bar aatt ta sitt förnuft till fånga och gå dit. Och vad glad jag är över det! För denna vecka kändes allt så mycket bättre. Okej var fortfarande ett tufft pass och svetten rann, men det fanns energi i kroppen och man kände hur mycket man orkade. Förra veckan orkade jag knappt stå på benen efter passet, igår var jag bara lycklig.

Precis den känsla man vill ha i kroppen efter ett stentufft pass. Trött, men lycklig och med mycket energi i själen :)

Lite regn stoppar mig inte!

Är det inte lite typiskt ibland. När jag för en gång skull hade möjlighet att njuta av liten cykeltur, ja då regnar det. Regn gör mig inte så mycket för jackan är vatten- och vindtålig. Men det är jobbigt att få regnet i ögonen mest det. Lite regn stoppade dock inte mig utan sammanlagt blev det ca 7 km cykling idag. Var riktigt härligt, dock kan jag väl säga att gårdagens TRX-pass satt i främst framsida lår. Så det var bara att bita ihop och tänka bort smärtan i uppförsbackarna. Det är såklart lite extra trevligt när man har hela cykelkorgen fylld med en proppfull och tung väska, jag menar det biter ju ännu lite extra i de där låren :) Men jag klagar verkligen inte, för jag njöt av cykelturen och kände mig nöjd både i kropp och själ efteråt. Nu laddar vi om inför kvällens nya TRX-pass!!


Och nej, jag har ännu inte införskaffat mig någon ny cykel. Utan jag tuffar på med min extra tunga citybike med 3 växlar!

Gymevent 1 april.

På söndag har ett av gymmen jag tränar på Gymevent med ett helt gäng med workshops, föreläsningar och såklart massa träningspass. Jag kommer vara där har jag tänkt. Min plan är att vara med på två workshops och ev en föreläsning (beror ju lite på hur vädret är, för är det som förra helgen så är man ju gärna utomhus ;).

Funktionell träning och TRX är planen. Ska bli kul. Vet inte hur mycket träning det blir för oss deltagare, men jag ser det som bra boostning inför kommande träning om inte annat :)

Gillar att de har sådana här event för man blir lite peppad och att vara peppad när man ska träna är alltid  fördel, går liksom lite lättre då! Eller hur.

Program:

  • Familjeträning kl 13.00-15.00 (barn from 10 år)
  • Förläsningar ”Ett liv i rörelse” kl 14.00 och kl 16.00
  • Workshops i funktionell träning med gästinstruktör kl 15.00-16.30
  • Ställ frågor till en PT kl 16.30-18.00
  • Workshop i TRX kl 18.00
  • Prova på massage kl 17.00-19.00
  • Gratis gyminstruktion kl 15.00-18.00
  • Tävlingar
  • Mät din BMI

Plats: Sporthallens gym


Är lika med sant!

Sitt favoritträningspass + Två härliga träningskompisar = SANT!

Och sant i detta fall betyder ett härligt humör och känslan i kroppen av att längta tills nästa träningspass. Wow den känslan gillar man skarpt :) Nu ska jag hänga på den känslan och få in flera träningspass närmaste dagarna, för då brukar denna känsla fastna.

... och vilket favoritträningspasset var? TRX såklart!!

Första anmälan.

Sådär då var den första anmälan till ett löplopp detta år gjord. Blev Blodomloppet den 31 maj här i stan.

Hade tänkt att springa den i vilket fall, men nu gjorde vi en jobbgrej av det så vi blir ett lag. Mycket trevligt! Några andra i denna stad som ska vara med? kan verkligen rekommendera det. Varit med i promenad ett par gånger och löpningen första gången förra året. Enda målet jag har är att förbättra förra årets tid :) Så nu har jag en liten morot. Kanske borde snöra på mig löparskorna och köra årets första löprunda. Mina ljumskar har ju mått bra senaste månaden, så jag borde våga mig på att testa...

Jag är pepp!


Helgens strålar.Tänk er alla att det i helgen som var "bara" var mars. Med det fantastiska väder som var kunde man nästan tro att det var mitt i sommaren. Att kunna sitta ute utan att frysa och bara njuta. Helgen bjöd på solhäng mellan flyttstöket och även årets grillpremiär. Det som står på nästa avbockning på to do-listan är nog att äta en glass ute, den är inte gjord ännu. För jag tror att utomhusdoppet allt får vänta ett bra tag till ;)

Träning v13.

Nu är det dags att planera lite. Jag har tränat några gånger i veckan så känns ändå skapligt...

Måndag: -
Tisdag: TRX
Onsdag: TRX
Torsdag: Vattenträning
Fredag: -
Lördag: Boxning
Söndag: TRX Workshop

Brunsch-tips!

Kom precis på att jag glömt att berätta om en brunschupplevelse jag hade för ett par veckor sedan. Vad härligt det är med brunsch! Finns ett ställe här i stan som heter Babettes. Där serverar de brunsch första lördagen varje månad. När denna dag inträffade förra gången var vi fyra förväntansfulla personer som skulle uppleva detta...

Gillar extra mycket att man vet vad man får, det är hemmagjort och inga konstiga tillsatser. Jag hade ju lite förmånen att ha presentkort. Tack alla för den födelsedagspresenten. Så jag kunde njuta lite extra. Och gott, det var det verkligen. Mysigt ställe överlag är Babettes och tycker alla linkanbor ska göra ett besök där.


8h flytt-motion!

Idag kan man verkligen säga att jag har fått vardagsmotion. Flyttning! Först 2,5 h springa mellan husen bärandes på diverse grejer och sedan ett gäng timmar till för upplockning. Härligast är ju alla trappar man sprungit i också, stepmaskinen släng dig i väggen denna dag kallar jag för ett ordentligt step-pass :)

Har varit en riktigt härlig dag. Hjälpa vänner flytta i ett otroligt fint väder, tänk att det bara är mars.

Mör i kroppen det är man nu och kvällen tillägnas soffan i lugn och ro!

Squash & Malin!

Rubriken sammanfattar min fredag väldigt bra. Jag och Malin började vårt hängkväll tillsammans med att mötas på squashbanan. Jag fick se mig besegrad. Hon är duktig den där tösen. Jag avslutade dock på topp och det är det enda jag minns ;) Men något jag verkligen måste jobba på är mina servar, förlorar väldigt mycket poäng i dem och det är lite trist för det är ju alltid roligare, och mer svettigt, när man får slå några bollar. Men skoj det var det. Squash är verkligen något jag kan rekommendera. Och är det något som vill köra någon dag så säg till.

Efter detta blev det middag hemma hos mig. Köttbit med ugnsrostad sötpotatis och en sallad stod på menyn. Plus efterrätt som blev citronfromage. Riktigt gott och vi njöt för fullt under måltiden och låg lite halvt utslagna i soffan efteråt i halvt om halvt matkoma tror jag.

Ska man sammanfatta allt detta har jag haft en helt fantastisk fredagkväll och imorgon är det lördag och helgen är bara påbörjad. Woho!


Till mina vänner!För det mesta så tänker man såhär, men så kommer de där ögonblicken när man bara kan se ner på sig själv. Suck. Därför tror jag på att vi måste bli bättre att faktiskt ge varandra komplimanger, nu menar jag ärliga komplimanger som vi faktiskt står för. Men titta runt i er bekantskapskrets, visst finns det så mycket underbara personer där! Jag själv är lyckligt lottad jag har de som alltid får mig på bra humör, de som jag alltid kan prata ut hos, de som alltid får med mig på härliga upptåg, de som ser till att jag tränar när jag själv bara vill gömma mig under täcket, de som jag kan diskutera en jobbig dag med, de som jag kan diskutera en härlig dag med, de som finns där när jag är lycklig, de som finns där när jag är olycklig, de snygga, de smarta, de härliga, de fantastiska. I varje person runt mig finns det egenskaper som jag avundas, samtidigt som jag kan bli lycklig över att faktsikt få ha så nära mig för de kompletterar mig.

Från ett citat som kanske handlar om lite andra grejer så fokuserade jag helt på mina vänner, för jag vill att ni ska veta att ni är helt amazing!

Tack vänner, ni är fantastiska!

Vinterjacka vs vårjacka.

Fortfarande morgon och det är riktigt varmt och skönt ute. Denna årstid befinner man sig alltid i valet och kvalet om man ska ta vårjacka eller vinterjacka. Hittills har jag fegat och kört på vinterjacka, tänkt att hellre vara lite för varm och öppna jackan än att frysa. Tills idag har jag faktiskt inte känt att vinterjackan varit så fel, blåst ganska mycket. Idag var den helt fel. Kom ut genom dörren och kände att detta var varmt. Sedan vet man ju aldrig om denna värme är här för att stanna, skulle ju inte vara första gången som man tror att nu är det vår på riktigt och så kommer det en snöstorm. Nej nej, jag är inte ett dugg pessimistisk inte det jag försöker påvisa, tvärtom. Dock så får man alltid ha en gnutta realist i sig. Just nu struntar jag i det och njuter av det härliga vädret. Till på köpet är det även fredag och jag har en härlig, lugn och skön helg framför mig. Precis som jag önskar!


Lidingö Tjejlopp?

Fick häromveckan en inbjudan hem i brevlådan angående att anmäla mig till någon utav årets alla lopp på Lidingö. Jag är riktigt sugen kan jag säga! Nu har jag deltagit en gång och det var det absolut jobbigaste jag gjort i motionsväg. Under delar av loppen så tänkte jag mest svordomar i huvudet om vad jag egentligen gett mig in på. Direkt efter så var det bara såååå skönt att vara i mål. Men så fort man pustat ut så kände jag att jag absolut vill göra detta igen. Då vill jag dock känna mig lite mer tränad och främst backtränad :) Så visst suger det i att anmäla sig även till årets lopp...

Någon som är sugen på att hänga på? :)


Smoothie i farten.

Jag är ju väldigt ofta på språng, därför har jag märkt att det är nödvändigt med förberedelser. Idag var det tidigt möte vid halv 7. Gå upp tidigare för att äta frukost finns inte på kartan, jag är alldeles för morgontrött. Alltså så gör jag på kvällen en extra stor portion av smoothien så att det finns extra. Både för att ta ett par klunkar innan jag beger mig och sen för att fylla på min Blueberryflaska. Perfekt!


Bättre än soffan iallafall.

Nu när humöret är på topp jämfört med förra veckan så är det fokus på träning. Vet hur mycket bättre jag mår av det. Anna o jag gav oss på ett TRX Intervall pass. Ojojoj, kroppen var inte på topp och konditionen kändes körd i botten. Får erkänna att jag kände mig närmare pensionär än jag gjort på mycket länge :)

Dock är känslan nu helt annorlunda. Kroppen är trött absolut och mör, men samtidigt en dusch senare och en väldigt god powersmoothie i magen så känns kroppen välförtjänt av soffhänget och alldeles strax sängdags.

Ska berätta mer om min goda "efter träning"-middag. Jag har väldigt svårt att äta mat för sent på kvällen och då tar jag mig en god smoothie som jag förstärker med proteinpulver. Dagens innehöll hallon, jordgubbar, kiwi, vanilijyoghurt, kesella, proteinpulver, färsk ingefära och en skvätt mjölk. Riktigt gott!

Så alla ni som tänker att ni inte har orken, tänk på det här.. Så jag brukar tänka när träningen bara känns rent ut sagt förjävlig. Hur mycket bättre det känns än om du bara skulle degat på soffan!

En bild säger mer än tusen ord.. eller?

Vi alla har väl sett tv-shop med smarta grejer som ska underlätta mycket i våra liv. Alla dessa före och efter bilder som får oss att tro att detta är en enkel utväg. Efter att sett detta klipp så får man lite mer perspektiv.

En praktisk matlåda.

Nu ska jag tipsa om en bra grej. Kanske inte är något behov för alla, men för mig har jag insett att den är guld värd. Ni har säkert hört talas om den , där locket är en kylklampa. Den har du alltså i frysen i 10 h, under tiden har du det gula locket som är ett vanligt lock. På morgonen när du ska till jobbet så byter du det gula locket mot kylklampslocket och din mat håller sig fräsch i 7h. Varför är den så bra då? Jo, jag som väldigt ofta är ute och far, är på möten osv får inte in maten i en kyl på en gång. Då vet jag ändå att den hållt sig fräsch när jag ska äta den.

Extra roligt tycker jag också det är att detta är en svensk produkt som är tillverkat i ett godkänt material. Praktiska är att det går både att värma maten i micron och diska den i diskmaskin (locket tål dock inte micron)

Sedan ser jag en stor potential i denna burk framåt sommaren när man ska till en strand, mums med möjligheter till en låda för frukten att hålla sig kyld.

Jag köpte den nya våredition som lanserats för inte alls länge sedan, så min är otroligt färgglad. Men på bilden nedan så är det den klassiska varianten med svart låda och färgglada lock.


Kan även avslöja att det håller på att tas fram en ny storlek på denna burk. En större variant som kommer innehålla flera fack i burken så att inte allt ska blanda sig.

Dagens update helt enkelt!

Tillbaks i vardagen igen och då ska allt det där med tvätta, städa, laga mat och träna. De första tre flyter på och den sista, träna, den kommer sakta men säkert. Mitt största problem är främst att jag inte inte bokat i tid och därför inte kommit med de pass jag velat. Så nu håller vi tummarna på att jag imorgon kommer med det pass jag tänkt :)

Jag kommer hoppa över kategorin Veckans träning denna vecka utan kommer istället helt enkelt ha som mål att få till 3 träningspass. Och det ska jag se till att fixa!

Nu ska jag tvätta (när man är bortrest några dagar så går det åt en himla massa kläder, mer än när man är hemma känns det som!). Samtidigt så håller jag på att laga mat, den står nu i ugnen och väntar på att bli klar. Jag håller även på att förbereder lite inför veckan gällande lunchlådor. Ett gäng kycklingfiléer står i ugnen som ska kunna användas i främst smaskiga caesarsallader. En klassiker i min lunchlåda som alltid fungerar. Min mamma har flera gånger påpekat att jag verkar kunna äta caesarsallad varenda dag utan att tröttna och jo, det stämmer nog ;)

PS En annan grej som hör min vardag till är att blogga, så därför har det knåpats ihop här ett helt gäng inlägg som publiceras inom kort. Brukar ju lägga dem som tidsinställda för att det ska komma med jämna mellanrum, så håll utkik!


Home sweet home.

Efter att ha varit på resande fot sedan fredag eftermiddag så är jag hemma igen. Hem ljuva hem. Borta bra men hemma bäst. Kan dock säga att det varit riktigt roliga, intensiva och upplevelserika dagar.

Fredag:
Åkte upp till Stockholm tillsammans med Nässjögänget på tåget. Vi skulle alla till företagets medarbetskonferens på lördagen, jag skulle dock en avstickare till Sis innan. Var ju nämligen hennes födelsedag. Så så fort jag fick in en tå hemma hos henne så var det dags för födelsedagsmiddag tillsammans med Sis och hennes alla tjejkompisar. Mycket skratt, en del glas vin, underbar middag och ännu mer skratt så gav jag upp runt halv 2 på natten för att hinna sova lite iaf innan lördagens äventyr.

Lördag:
Gick upp medan resten av huset låg och sov som bäst för att möta upp ett par jobbarkompisar innan vi begav oss mot Kista. Medarbetskonferens. Så skoj att träffa på folk från övriga kontor. En väldigt intensiv dag och kväll. Och så kanske lite för lite sömn, men det var det värt :) Vi sov på Victoria Towers. Jag och E hamnade på 19e våningen, så utsikten var inte dum alls. Synd bara att det var ganska grått väder...

Söndag:
Började dagen med hotellfrukost. Omdömmet blir helt okej, men inte mer. God äggröra, trist juicekoncentrat och inget utöver det vanliga som finns på de flesta hotellfrukostar nuförtiden. När de andra tog tåget hemåt åkte jag tillbaka till Sis. Blev lite ärenden och sedan kollade vi på basketmatch. Somnade sedan tidigt...

Idag har jag hunnit med jobbmöte innan jag kom hem för en stund sedan.

Update.

Vilket ni märkt har det inte varit mycket aktivitet här alls. Finns en förklaring. Verkligen inte orkat. Senaste veckan har mitt huvud varit så blockerat med jobb att jag inte orkat med något annat. Jag har lagt allt annat åt sidan. Enda jag orkat och haft lust med har varit att vara själv och ligga på sofflocket. Orken har nog faktiskt inte varit värst, men att lusten till ett socialt liv varit bortblåst är värre. Nästan så jag undvikit att ha kontakt med folk faktiskt...

Ikväll är ett bra exempel. Jag hade sedan en vecka ungefär bestämt att jag skulle träffa några vänner. Efter jobbet kom jag hem och hoppades att de andra glömt bort det. När jag fick ett sms om vart vi skulle ses så undvek jag det. Lite "det som inte syns finns inte". Bestämde mig till sist att jag skulle gå iaf, kom väl dock en timme senare och då hade jag i flera timmar bollat alla ursäkter till varför jag inte skulle behöva gå. Men i vilket fall jag gick och jösses vad jag behövde det!! Tack Mia, Hanna o Sara för en trevlig kväll...

På grund av detta så har jag även skippat allt som heter träning. Inte orkat eller haft lust. Men nu är det snart helg, en helg som nog kommer bli precis det jag behöver. Så nu hoppas jag min lust och ork kommer tillbaka.

Så nu har jag sagt detta också. Nu ska det komma mer positiva inlägg här på bloggen...

Mat vs träning.

Min svaghet har alltid varit att jag inte äter perfekt. Jag äter för mycket socker, gillar gottesaker osv. Jag har bra perioder när jag håller mig borta från dessa, men så har jag perioder som jag har nu då det blir alldeles för mycket. Försöker att bättra mig men det skapar nästan mer dåligt samvete än bra peppning. Jag har försökt komma fram till om det är någon speciell tid på dygnet när det är som värst och japp, det har jag lokaliserat. Försökt vara förberedd så jag har nyttigare alternativ när blodsockret sjunker. Ibland funkar det, men inte alltid. Jag har även sett att när jag har mycket med jobb och fullspäckade dagar så är det värre och där ligger säkert planeringen en stor del av boven. Jag hinner inte med att äta så regelbundet som jag vill för att inte få de värsta fallen av blodsockret, som då gör att jag stoppar i mig snabb energi.

Det dåliga samvetet över detta ligger alltid som ett moln över mitt huvud. Försöker att det inte får påverka mig alltför mycket, för då blir man mest ledsen. Jag försöker istället fokusera på det som är bra och det jag gör duktigt. Träningen får bli min motsats. Kan jag fokusera och inte tappa den så känns det inte lika farligt med de onyttigheter som jag stoppar i mig. Kan man resonera så? Eller flyr jag bara från verkligheten då?

Nu blev det ett svammel av en massa tankar, men kände att jag måste sätta dem på pränt. Och visa dem. För visar jag dem så kanske det kan vara en triggande effekt att jag blir bättre? Vem vet?

Veckans träning v11.

Dags att planera lite för veckan som kommer.

Mån: Vila
Tis: TRX30
Ons: TRX Intervall
Tors: Spinning
Fre: Spinning
Lör: Vila
Sön: TRX + Vattenträning

Känner att det kan bli en hel del omstyrning pga tid och plats, men vi börjar med detta som tänk :)

Sammanfattning veckans träning v10.

Äntligen har jag haft en träningsvecka där både motivation och kroppen känns på topp!

Måndag: Yoga 60 min
Tisdag: TRX 30 min
Onsdag: TRX Intervall 60 min
Torsdag: Spinning 75 min
Fredag: Vila
Lördag: Squash 30 min
Söndag: Vattenträning 45 min

Sammanlagt blir det: 6 träningspass på 300 min

Jag är mycket nöjd! Känns som en bra variation på träningsformer också :)

Vattenträning.

Vissa kallar det vattengympa och det händer att jag gör det också. Men på Medley kallar de det för vattenträning, så rubriken fick bli så. Om en liten stund ska jag alltså på detta. En träningsform jag höll på med en hel del förr, nu var det faktiskt ett tag sedan sist. Konstigt, för jag gillar den. Gillar att man känner sig så fri, tror det är 7-15 % av sin vikt som man känner i vattnet. Det är även väldigt skonsamt samtidigt som vattnet ger ett bra motstånd. När jag hade problem med hälsporre så var detta en riktigt bra träningsform. Jag fick ordentlig träning samtidigt som jag inte belastade hälarna.

En annan sak jag gillar med det är att man känner sig så väldigt avslappnad efteråt, plus att man är färdigduschat o klar. Sen jo många ser vattengympa som enbart för tanter. Visst är det en del äldre men absolut inte bara, dock är det väl oftast främst kvinnor, tjejer, damer och tanter :)


Kultur.

Igår kväll var jag och såg Cirkus Cirkör - Undermän. Helt fantastiskt! Det fanns otrolig akrobatik, känsla, läckra trick, otrolig känsla, samtidigt med en stor portion humor och bra musik. Kan verkligen rekommendera denna föreställning.


Starta med squash.

Ett starta dagen med squash är inte dumt alls. Nu syftar jag inte på grönsaken squash utan på den svettiga varianten. Motståndaren för dagen var Malin och det var ett par riktigt jämna kamper. Jag skyller helt klart på min vänsterserve att det blev 2-1 till Malin i matcherna ;) Fast det var kul för det var riktigt jämna matcher med resultat som typ 14-12, 11-9 och så vidare. Mer squash i mitt liv tycker jag allt det ska bli.

Lite mellanmål är precis intaget i form av turkisk yoghurt med granatäpplen och kiwi, mums säger jag helt klart på den. Så nu är jag redo att möta resten av lördagen.


Njutning incoming!

Åh så var det helg! Härligt värre säger jag bara. Vilket det nu har varit de två senaste månaderna har det varit full rulle på jobbet och tiden har flygit fram så känns det skönt med iaf två dagar med lite mer fritid. Ikväll ska det inte tränas heller, öma muskler från veckans träning ska få lite vila och istället så är det huvudet som ska stimuleras kulturellt. Ikväll är det dags för ännu en födelsedagspresent. Jag har fått biljett till kvällens föreställning av Cirkus Cirkör och efteråt blir det lite mat. Ska bli riktigt trevligt och jag ser fram emot en spännande kväll och trevligt sällskap i form av Sandra. Enda som oroar mig lite är eventuella motorsågar... Vilket många vet är jag sjukt rädd för motorsågar! Och förra gången jag såg Cirkus Cirkör så jonglerade en snubbe med just motorsågar. Gaaaaaaaaaaaaaaaaah, säger jag bara på den. INTE OKEJ i mitt tycke. Men denna gång är jag mer förberedd på det och kan förhoppningsvis blunda och hålla för öronen i tid. Nu ska jag inte tänka på det utan enbart tänka på vilken härlig kväll och fortsatt trevlig helg jag kommer ha. Njut mina vänner, njut. För det ska jag göra :)


Klapp på axeln efter dagens spinningpass!

Idag ger jag mig själv en enormt stor klapp på axeln och hyller mig själv, jösses vad duktig du är Linda! Varför undrar ni? Jo trots träningsvärk i låren och en frusen cykeltur hem så begav jag mig till 75 min spinning. Kan säga att det var ren vilja som gjorde det för speciellt motiverad var jag då inte. Efter en dag på jobbet med ut o in spring på bygget i olika omgångar och sedan då en väldigt kall cykeltur hem så ville jag inget hellre än krypa ner under en varm filt i soffan och tina upp mig själv. Men icke, iväg och sätta mig på spinningcykeln det blev det. Riktigt skönt var ju såklart känslan efteråt och väldigt nöjd att jag inte tog den lätta vägen det blev jag.

Själva passet var ett activio distanspass. Alltså har man ett pulsband, idag vet jag dock inte vad som tog åt mitt pulsband. Det betedde sig som en riktig jojo. För helt plötsligt låg jag på 85 % puls för att två sekunder senare dalat ner till 45 %. Under sista låten där man körde riktigt riktigt tungt då låg jag på ungefär 40% för att sedan i låten efter där det var minimalt motstånd och bara köra ur benen lite, då låg jag helt plötsligt på 99%. Så tror inte riktigt den fungerade som den skulle :) Såhär efteråt så inser jag att det nog gjorde att jag låg lite högre hela tiden, för jämfört med förra gången jag körde så rann svetten något enormt och jag var riktigt mör efteråt. Gott folk, jag har alltid förundrats över folk som kan ha en pöl av svett under sin spinningcykel efter ett pass, men idag ja idag så låg där iallafall EN droppe. Så jag är kanske på god väg haha.

När jag kom hem så blev det ett varmt skumbad, tyckte att det var det minsta jag kunde unna mig efter ett sådant grymt pass. Så nu sitter jag, dock några timmar senare än vad jag först tänkt, under en filt i soffan och mår riktigt bra både i kroppen och i själen...


Cyklingen.

Ja gott folk, dags att ta tag i vardagsmotionen cykling. Får väl säga att denna vinter har jag varit ännu mer skrajsen för hala isfläckar än vad jag brukar vara.  En av anledningarna till att jag varit mer skrajsen är nog min cykelvurpa jag hade precis i början av vintern. Tror det kan vara därför jag har skjutit på det, men nu kör vi om vädret håller sig såhär.

Idag tog jag cykeln ut till bygget. Ganska lagom sträcka som väl tog en 20 min kanske, nu åkte jag lite fel så man kan nog få ner till på en 15 min. Sköna med cykeln är att man är mer fri, man kan åka när man vill inte behöva vänta på någon buss. Nackdelen är att vädret kan kännas ganska jobbigt ibland ;)

Jag har ännu inte införskaffat mig någon bättre cykel utan kör på med min citycykel. Får klara mig med den så länge, för har jag någon tanke på att klara ett cykellopp då måste jag faktiskt börja cykla mer. Så jag har ett löfte till mig själv. Innan jag skaffar en bättre cykel och kommer ut och cyklar lite längre med den så ska jag få in minst ett spinningpass i veckan! Enda reservationen är ju sjukdom och så, men annars är det bara att cykla på. Jag ska även använda cykeln som vardagsmotion mer och cykla till o från jobbet.

Vilka cykellopp funderar jag på då? Sommen runt och Tjejvättern. Kanske båda, kanske en utav dem, kanske inget... Vad tycker ni? :)


TRX Intervall vs TRX30.

Igår körde jag TRX30 och idag blev det TRX Intervall. Vad är skillnaden och vad tycker jag är fördelar respektive nackdelar med de olika träningsformerna. För visst du utgåt ifrån TRX men slutligen blir det väldigt olika typer av träning. Jag ska tillägga at nu utgår jag från uppläggen som är på Medley.

TRX30 är 12 övningar med TRXen som görs i två omgångar under 30 minuters tid. Varje övning görs i 30 seknder. Du har en TRX själv och varvar helt enkelt de 12 övningarna. Fördelen är att det bli effektiv träning, 30 minuter hinner man alltid men det ger en massa trots att det inte tar så lång tid. Du orkar lite mer då olika muskelgrupper varvas i de olika övningarna och för varje övningar kan du pressa dig lite extra. Negativa är att du inte får upp så mycket flås och det är svårt att peppa andra och bli peppad av andra eftersom alla står koncentrerade vid sina TRX.

TRX Intervall innebär samma 12 övningar men du varvar TRXövningar med andra övningar exempelvis jacks, upphopp, plankan  och jägarvila. Vid varje TRX står man två personer, en som gör TRXövning och en som samtidigt gör en annan övningar. Lika TRX30 så görs alla övningar i 30 sekunder. En riktig stor fördel  jag ser med detta är att man kan pusha varandra. När man står där i sidoplankan och hela kroppen bara skriker om att vilja ge upp, är det då någon som står där och peppar en, ja då klarar man lite till! I och med de andra övningarna mellan TRXövningarna så får man upp pulsen ordentligt och därför blir också denna variant ltie mer svettig. Vilka övningar som görs är upp till instruktören, därför kan dessa pass variera ganska mycket. Ibland till de bättre, ibland till det sämre. Det som kan vara det negativa med detta pass, att de mellanövningar som är inte passar en alls.

Summa så gillar jag båda varianterna. TRX30 för att den känns effektiv men givande och TRX Intervall främst för möjligheten till att bli mer peppad.

Tack Malin för dagens pass och för alla peppande ord, klarade iaf en rygg i betydligt mer liggande ställning än vad jag normalt gör :)

Träningsvärk...

JAJAMENSAN!

Inte det värsta jag haft, men låren de vet att de lever. Vad skönt då att jag ska på ett nytt TRXpass ikväll. :)

Mellanmålstips.

Jag skrev i ett tidigare inlägg så ska jag se till att bota sockersuget en del nu. Blivit allt för mycket sötsaker senaste tiden. Så vad har jag för strategi för att ändra det? Jag vet av tidigare erfarenhet att när man väl gått på lie avvänjning så brukar det sköta sig av sig själv. Under perioden av avvänjning så är det bara vilja att gå på. Plus att vara förberedd! Därför har jag ikväll skalat morötter och kokat ägg. För när sockersuget kommer så ska det finnas något snabbt alternativ, knapra morot är ett betydligt bättre alternativ.

Sen kan jag inte säga om jag lyckas men jag ska försöka allt vad jag har! Sötsaker är något mums till helgen, men inget vardagssmaskandet är målet. Vi testar :)
Träningslycka.

Ojojoj idag kom den tillbaka! Så härligt det känns, när den där träningsglädjen kommer tillbaka. När man längtar tills nästa träningspass. Det krävs ett par pass där man får tvinga sig till gymmet, men sen kommer det. Sen märker man tydligt att man varit ifrån träningen i två veckors tid. Flåset är inte som den borde och lite segare än vanligt det var allt kroppen. Men just nu gör det ingenting, för när knoppen känner glädjen över träningen då känner jag inget annat än lycka. För då kommer resten snart ifatt en :)

Idag blev det alltså ett TRX-pass. Förundras fortfarande över hur effektivt det är och hur mör i kroppen man känner sig trots att det bara pågår i en halvtimme. Jag hoppas jag stretchade ordentligt för annars kan jag nästan sätta en peng på att jag kommer ha kalasträningsvärk imorgon, främst i rumpan.

En annan sak som gjorde mig lite extra glad var att jag kände att nu ska jag köra lite fokus på bra mat. Känner att det blivit alldeles för mycket socker senaste tiden, inte bra. Kommer ett eget inlägg hur jag ska underlätta för mig själv.

Yoga/Chiball.

Äntligen lite träning. Jag bestämde mig dock för att enbart köra yoga idag. Eftersom jag varit väldigt förkyld i en veckas tid så kände jag att kroppen skulle få mjukstarta lite. Efter förra gångens förkylning så drog jag igång för fullt och då kom dem ju sen tillbaka två veckor senare och det har jag ingen lust med igen.

Så jag bestämde mig för att enbart köra Yoga/Chiball-passet. När man varit iväg från träningen sådär så får man tvinga sig iväg lite genom att tänka hur skönt det känns efteråt och såklart när jag sitter nu efter passet så ångrar jag verkligen inte att jag gick dit, tvärtom. Jag har insett hur bra och nödvändigt det är med yoga för min kropp. Öka rörligheten och smidigheten, vilket jag behöver. Stretcha ut muskler och leder, vilket är nödvändigt. Det är ganska fantastiskt vilken skillnad man märker på början och slutet av ett yogapass. I början är allt kallt och stelt, medan man bara efter 60 min känner sig betydligt mjukare. Så jag ska fortsätta med detta, minst en gång i veckan. Så får jag hoppas att man märker ordentligt skillnad om ett tag :)

Jag är så lycklig att jag har hittat ett yogapass som jag trivs med. Tidigare har jag bara testat poweryoga men det var inte det jag var ute på. Detta pass har mer fokus på rörlighet och stretchning. Precis vad jag behöver!

Alla rörelser nedan gjorde vi inte, men ett gäng utav dem.


Träning v10.

Förra veckans träning glömmer vi. Den där jäkla förkylningen kom och besegrade mig totalt. Men som sagt, glömt och nu blickar vi framåt. Ny vecka och efter att läst ett inlägg hos Fightingspiritis så är jag, om det nu gick, ännu mer peppad inför en vecka MED träning. Så här kommer planeringen :)

Mån: Yoga + Zumba
Tis: TRX
Ons: TRX Intervall
Tors: Spinning
Fre: Vila
Lör: Spinning
Sön: Vila

Cykeltankar.

Nu ska jag avslöja vad jag har för funderingar... Att införskaffa mig en bra cykel!

Varför kan man ju fråga sig. Jo för att jag vill ha en bra cykel när jag cyklar till jobbet osv, är så trött på att ha en tung citycykel med knappt några växlar alls. Plus... ja nu kommer det... Jag är sugen på att cykla tjejvättern!

Vad tror ni, kan det vara en rolig utmaning? Och tror ni jag klarar det? Inte haft så mycket tankar på det innan, men sedan förra året när Malin cykla den, plus att jag blev så peppad över att genomfört Lidingö Tjejlopp, så blev jag sugen. Någonstans inom mig så finns det väl någon hemlig dröm om att genomföra en tjejklassiker. Dock kan jag säga att just nu så ligger simningen väldigt långt bort. Även längdskidorna känns en bra bit bort :) Men Lidingö Tjejlopp har jag ju visat att jag redan klarar av och Tjejvättern känns inte omöjligt.

Att vara med i dessa lopp har inte så mycket att göra med att få bästa tiden eller så, utan det ligger mest i att faktiskt genomföra det. För något år sedan så fanns det inte ens på kartan, men  nu så finns suget i mig! kan väl lägga till angående tider, så ja jag har plan på att genomföra Lidingö Tjejlopp även iår och självklart så har jag som mål att förbättra min tid från förra året :)

Men efter alla dessa funderingar så har vi en grej, det som jag började med.. att införskaffa mig en bra cykel! Så i veckan som kommer så har jag en plan att kolla in cykelbutikerna här i stan för att få reda på vad för cykel som kan vara mest lämplig. För det ska jag erkänna har jag inte en susning om. Har ni några bra tips på vad en cykel bör ha får ni gärna säga till.


Jobb, förkylning & hockey.

Bara för att ni ska veta att jag inte förgås så sammanfattar jag mitt liv med tre ord JOBB, FÖRKYLNING & HOCKEY.

Jobb: Varit en mycket intensiv jobbvecka, rolig dock men full rulle i minst 8h per dag. Grejer ska fixas, saker ska beslutas och hur mycket som helst ska tas reda på.
Förkylning: Fortfarande  genomförkyld, näsan rinner, huvudet dunkar, halsen irriteras och hostan hostas.
Hockey: Sista matcherna i seriespel, ska mitt lag få kvala, slutspel eller ingenmansland?

Jag ser dock verkligen fram emot helgen! Den ska umgås med vänner. Imorgon med Moomin och på lördag dag blir det brunsch. Me like brunsch :) Så bara fredag kvar, sen tar vi helg på det!

RSS 2.0