Finlandssemestern.

Jag började ju då min semester i finland. För mig är det lite som att man åker till sitt landställe, så det är sällan något extravagant som pågår där. Vädret var skapligt, lite osoligt men tillräckligt varmt för att låta långbyxorna o långärmat ligga kvar i resväskan :)

Vi ägnade dagarna åt att äta pirog på torget (se bild), hälsa på min kusin, se alla ryska långtradare som står o väntar på att få åka över gränsen till Ryssland, kilometervis (se bild), äta massa jordgubbar köpta på torget jag upptäckte att i finland kan man köpa olika sorter som avr olika fasta, söta osv. Självklart köptes de på torget (se bild).


Bästa med dena semester tror jag helt klart var att man kunde släppa jobbet på en gång. Så semesterlunket kom på en gång :)

Comeback!

Jajamensan, nu är jag tillbaka på riktigt.. Inte bar ahär på bloggen utan nu ska de vanliga rutinerna försöka återkomma i mitt liv. Än är inte semestern över, men förhoppningsvis blir inte chocken lika stor nästa vecka då :)

Innebär som sagt blogginlägg mer regelbundet, laga mer mat (kanske tom är så duktig att man ser till att förbereda lite matlådor till frysen), träningen och så se till att de fixa på semester TO DOsen blir klara.

Blogginlägg får jag väl säga check på, ska bara komma in i rutinerna mer. Matlagningen, ja det är väl bara börja helt enket. Trots att uteserveringsmiddagar inte är ett minne blott hehe. Träningen jajamensan, börjar med att få in två träningspass denna vecka. TO DOsen är faktiskt inte så många kvar, jag har varit en duktig flicka o gjort gansk många men de sista ska fixas o därmed pasta ;)

Så var beredd att börja följa mitt liv igen haha

Semester

Just nu har denna blogg semester några dagar! Jag återkommer nästa vecka med ett helt gäng inlägg.. Bilder från mina resor till finland och mallorca, tips om lite roliga matgrejer, recept på egengjord glass som jag gjort osv. Så håll utkik fr o m nästa vecka :)
 

Strandhäng

Idag är det just detta som tar mest tid av dagens agenda. TjoØ

Mallorca

Woho befinner mig just nu på Mallis, ca 1mil från Palma. Hotellet ligger ett kvarter från stranden och är helt okej. Vi har balkong o sträcker man ut halsen, ja då har vi faktiskt havsutsikt ;)

Min oro för öns första snöstorm i juli på hundra år var helt obefogat :) varmt o skönt! FIn sandstrand o varmt i vattnet. Imorn är det strandhäng som gäller!

Sverigest morgonpiggaste semesterfirare?

Känns så just nu! Vakna för en kvart sen o kan inte somna om. Känner mig ju ganska pigg också. Okej att finland ligger en timme före oss o jag vant mig vid den tiden. Okej att jag sista dagarna av tiden i Finland vaknade ovanligt tidigt pga att vi skulle hinna köra till diverse tillställningar. Men detta känns lite löjligt :)

Morgonstund har guld i mun? Haha Emma kommer nog bli jätteglad av mina tidiga morgonrutiner när vi är iväg. För? Jo för imorn då åker hon o jag till Mallis. Tjo!

Semester deluxe!

Idag var egentligen första semesterdagen på hemmaplan o hur underbar blev den inte. Känslan att vakna o inte behöva stressa iväg. Sedan träffa Mags på en uteservering i solskenet för lite brunsch. Eftermiddagen bara liggandes på en filt under bar himmel, njuta av solen och givande samtal med kloka Pinglan. En härlig dag sammanfattar vi helt enkelt :)

Avbockning pågår...

Idag är den sista dagen i de finska skogarna. Eller nja vi byter skog i vilket fall :) imorgon åker vi mot åbotrakten då min mamma o moster ska ha kusinträff där. På söndag bär det sedan av mot svedala igen.

Känns helt okej då jag känner jag gjort allt de i finland som hör till. Jag har bastat, druckit mjölk till lunch, frukost, fika och middag typ varje dag, ätit massa karelska piroger, ätit grillkorv i hushållspapper, ätit pirog på torget, läst mängder av böcker, blivit myggbiten... Tror de var allt. TJo!

Jag har även kopplat av ordentligt från jobbet och njuter för fulla muggar av semester. O vet ni vad, är ju faktiskt tre veckor kvar av den!!

En torsdag.

Idag har vi varit en runda på stan. VIlket i detta fall betyder Lappeenranta eller Villmanstrand som staden heter på svenska. En stad där man verkligen märker hur nära Ryssland man är. Väldigt mycket ryssar som kommer hit för shopping. Har sina fördelar men också nackdelar. Fördelarna är väl att det finns många stora butiker, nackdelar att mycket blir väldigt ryssanpassad...

Men jag hade inga stora shoppingplaner var mycket nöjd över mitt inköp av ny muminmugg och skål (hattifnattarna fick det bli iår) o lite finska matgrejer som inte finns i sverige.

Just nu pågår en fisketävling nere i kanalen precis brevid min mosters hus. Själv fortsätter jag läsa femte boken av Kallentoft och väntar förväntasfullt på utomhusplättorna senare ikväll tillsammans med jordgubbar. Hihi dock smiter jag ner o nallar lite jordgubbar redan nu med jämna mellanrum ;)

Myggbett

Klia klia klia. De gör myggbett har vi väl alla konstaterat. Hittills pryder 18 myggbett mig. Blandade ställen såsom nacke, arm, fötter och ben :) är dock nöjd för de har inte svullnat upp så gräsligt som de gjorde förra året. Jag gissar dock på att det hinner bli några fler innan jag lämnar de finska skogarna. Nån som vågar gissa på en slutsiffra? Den som kommer närmast får ett fint pris ;)

Ledtråd: imorn kväll kommer jag nog va ute lite då de lovats uteplättar gjorda på grillen!

Bikinifynd

Idag var nog den kyligaste dagen hittills, blåste kallt. Men shortsen var på, enda som kompletterades ibland var en kofta. Är det semester så är det haha.

Jag knallade runt lite på stan i Kouvola. Fynda! Bikinis. Mycket bra då jag om dryga veckan åker söderut för några dagar i garanterad sol. Där behövs bikinis. Så två underdelar och en överdel för ynka 140 kronor. Woho på den liksom :)

PS som ni märker blir det ganska korta inläggg utan bilder, orkar inte sätta igång datorn utan skriver inläggen från mobilen. Hoppas det är okej :)

Kouvola

Ja ni som inte vet så är rubriken en stad i Finland, googla ;) Mamma skulle träffa några vänner och eftersom vädret var ganska grått och trist bestämde jag mig för att följa med. Några timmar egentid att strosa på stan och göra vad jag vill lät inte helt fel. Missförstå mig rätt, det är skönt att bara få koppla av få mat serverad och inte ha några måsten. Dock är det skönt med egentid, göra det man vill, när man vill och gå vart man vill. Bara det att äta när man vill är nödvändigt ibland :) Nu är väl denna stad ingen metropol, men jag ska nog kunna slå ihjäl några timmar :) det som är lite trist är att det är ungefär samma butiker som i Sverige...

De finska skogarna...

Jag fortsätter min vistelse här i de finska skogarna. Böckerna läses på och lappsjukan gör sig mer och mer påmind :)

Myggbetten är även på plats på benen, men solen verkar inte vilja titta fram...

Framme!

Nu är jag äntligen framme i de finska skogarna. För att påvisa att jag verkligen är in the middle of nowhere ;) så redovisar jag det såhÄr: gjorde en sökning på fejan med checka in. Resultatet: inga platser hittades hahaha

Annars är allt bra. Riktigt riktigt varmt är det. Dock främst molnigt och sådär åskvarmt som det kan vara.

Slutligen: böcker som läses är Brobyggarna som ljudbok och Liftarens guide till galaxen som vanlig hederlig bok. Än så länge är det många toasters på gång ;)

Moominland here I come!

Sådär ja, nu är resan klar och ungefär vid denna tid så lämnar jag båten som tagit mig till Moominland. Dryga veckan framför mig med enbart slapperi står på agendan. Eller njae, kanske inte riktigt sant kan gissa att man får fixa en del. Men tanken på jobb dygnet runt, ska bort. Tjoo!

 
M/S Silja Symphony i Helsingfors.

Hotell bokat!

För någon vecka sedan bokade jag o Emma äntligen hotell. Var lite svårt att bestämma sig haha :D Men vi valde fokus på närhet till strand och att frukost fanns på hotellet. De vi fick lägga åt sidan var önskan om hotellpool, men allt kan man inte få. Visst ja, toalett på rummet var ett krav också ;D
 
Balear (Byggnad)

Hotell Balear ungefär 7 km från Palma, snart kommer vi!

Försmak på sommar och semester

Igår kväll var en riktig bra försmak på hur jag vill, och hur det faktiskt brukar vara, min semester ska vara. Vi var ett gäng som möttes upp för först lite bio och sedan middag, vääääldigt sen dock haha, och en god dryck till det. Satt och prata tills mörkret kom och tanken på tidig uppgång dagen efter kändes ganska långt bort. Filmen var spindelmannen och den var väl helt okej, en favvoscen det fick jag. Någon som kan gissa vilken? :)

Idag är sista dagen innan den efterlängtade semestern börjar och kvällar som denna när man ganska spontant träffas de som kan för lite uteserveringshäng, sånt vill vi defintivt ha mer av! Tjoho
 

Nedräkning fortsätter..

Ser så fram emot att få kasta mig i en solstol (förhoppningsvis med sol över mig) på en gräsmatta i min mosters trädgård med en av böckerna!

Räknar ner.

Just nu gör jag faktiskt inget annat än räknar ner till semestern. Behöver det både fysiskt och mentalt känner jag!

Min semester drar igång redan på lördagförmiddag med att jag och mamma drar till Moominland och hälsar på tjocka släkten. Jag håller en så stremt stor tumme för att det ska bli fint och soligt. Min plan för veckan går faktiskt mest ut på att läsa böcker och koppla av. Har redan ett gäng böcker som är framtagna och jag längtar efter att få sluka!

Efter tiden i de finska skogarna, som säkert kommer ge lappsjukan, blir det hem till Sverige ett par dagar för att sedan sätta mig på planet ner till Mallis. Även avkoppling står på schemat där, dock med mer folk runt mig och garanterad sol. Ska bli så härligt och jag ser fram emot mycket strandhäng, middagar på uteserveringar och en o annan apertiff på balkongen.

Jag älskar mina semesterplaner!

Vi glömmer helgen som varit...

Varför kan man ju fråga sig? För att jag legat, troligtvis, matförgiftad i helgen och det var inte ett dugg kull om vi säger så. Inget jag rekommenderar. Helst inte heller när det verkat vara riktigt härligt väder där ute och jag hade mycket hellre velat njuta av det.

Men nu ska vi blicka framåt, jag mår bra. Endast lite småsvag eftersom man inte fick med sig alltför mycket näring under helgen. Jag jobbar på att förändra det :D Aja, men nu blickar vi framåt och vi går idag in på sista veckan innan det står semester i min almanacka!

RSS 2.0