Förberedelser pågår för fullt!

Idag var det vila från träning. Skönt ibland. Och till på köpet lite onyttigheter. Sånt man förtjänar ibland. Till allt detta hade jag Malin som sällskap. Var dags för ännu lite planerande inför kräftskivan och inköp. Är ju en del pysslande som ska ske innan så vad tror ni vi ska göra med karamellfärg och massa snören? Kan ni klura på!!



Dags att lägga fram träningskläder, för kl 7 imorgonbitti ja då ska jag stå på squashbanan tillsammans med Malin! Så skoj det är med squash :)


Cykel.

Jag börjar med att berätta om mina cykeleskapader från gårdagen, Spinning. Jag o Moomin gjorde ju ett nytt försök och igår kom det en instruktör! Första 20 min var mina ben riktigt sega, men sedan kände jag att de kom igång... o svetten rann iaf :D Haha sen att jag i någon backe i slutet missade det där med att lägga på motstånd utan var helt fokuserad på att trumma på med benen det får man ta... Nej, jag tycker inte spinning är speciellt kul men känns effektivt eftersom man blir ordentligt svettig och flåset kommer upp på en kort tid. (Jaa just nu gör jag allt för att förbättra konditionen iaf lite litegrann inför Lidingöloppet!)

Idag ägnas cykeleskapaderna åt min egen cykel, vi kan kalla honom för Herr C. Fick nåt infall o bestämde mig för att äntligen lämna in honom på lite service. Kolla bromsar, byta sadel o lite sånt. Skulle få den imorn, inga problem tyckte jag... Eller jo insåg jag ju i efterhand. Skulle ju till Tornby ikväll, CYKLANDES! Aja, fötterna är väl till för att gå på :)


Herr C är på SPA för cyklar?!

Till MiniMo.


En idolbild ;)

Regn.

Jösses vad det har regnat idag då!



Ikväll gör jag ett nytt försök att få till ett spinningpass denna vecka. Får hoppas det dyker upp en intruktör idag. Är förövrigt inte ett dugg pepp på passet, men är väl mest för att detta väder mer gör mig sugen på att kura ihop mig under en filt o kolla filt med en kopp te :) Men nej nej, här ska det svettas på en cykel med Moomin!

Ett år sen...


Befann jag mig här... Inget emot alls att vara där igen!

Tummarna...

hålls för fullt just nu! Hoppas hoppas!!!!


Ingen instruktör.

Idag skulle jag ju gått på 75 min spinning, var riktigt peppad. Där sitter hela gruppen o väntar, ingen instruktör... Så det blev inställt. Näää liksom! Tänkte att jag skulle köra lite i gymmet istället men var inte alls inspirerad till det så det blev bara 10 min löpning, 4x12 set av ben, insida och utsida lår samt triceps och avslutade med 10 min cykling. Inget bra pass alls! Aja, inbokad på ett spinningpass imorn istället så vi får hoppas det blir av istället..

Resultat augustiutmaningen.

Så då var det slut på www.maliniform.com s utmaning som pågått hela augusti. Jag hamnade på plats 6 av 16 och fick ihop hela 285 km på fyra veckor. Tjoho!!

Ännu roligare var att jag vann trötpris i utlottningen, ska bli spännande att se vad som kommer hem på posten :)


Träningsvecka v 35

Måndag då och vad var det jag skrev igår? Jo ny vecka nya tag :) Alltså dags för mer träningspepp!

Måndag: Spinning
Tisdag: Löpning
Onsdag: Zumba
Torsdag: Squash
Fredag: Vila eller löpning
Lördag: Löpning
Söndag: Gym

Träningssammanfattning v 34.

Då veckan började med onda ljumskar och oinspiration för att träna så blev det en relativt lugn vecka.

Måndag: Vila
Tisdag: Vila
Onsdag: Zumba 60 min + Löpning 30 min
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Piloxing + Löpning 30 min
Söndag: Löpning 45 min

Lyckades få in löpning 3 ggr, dock inte alltför långa pass med körde ett intervall, en backe och en distans så en liten klapp på axeln får det bli iaf. Sen har det blivit en himla massa promenader och cykling så jag klarade mitt mål med 100 km i augustiutmaningen, jippi!!!! Imorn börjar ny vecka och nya tag :)

Min helg i Stockholm.

Hemma efter en härlig helg i Stockholm, hade dock inte förväntat mig så mycket annat :)

Fredag: Lugn kväll med middag tillsammans och soffhäng. Jag gick o la mig först av alla, trött som en gnu.

Lördag: Min tidiga fredagskväll ledde till att vid halv 7 så sa det ping i mina ögonlock o jag var pigg som en mört. Jag var ansvarig för frukosten, Lindafrukost, så vid 8 kunde jag äntligen gå upp o börja laga den. Med tre tonårsgrabbar så var det två stora högar med amerikanska pannkakor som blev resultatet. Trots de enorma mängderna så lyckades The three M-brothers med målet att sluka allt :) Jag o syrran drog sedan på piloxingen för att fortsätta dagen med att åka in till stan för lite stros på stan. Inga inköp gjordes dock. Väl hemma igen så var det dags att laga middag och piffa till sig själv. Kvällen ägnades åt grillmiddag tillsammans med familjen och några kära vänner. Så kul att träffa dem, blir allt för sällan. Många skratt som vanligt! Efter det så drog syrran, jag o Eva in till stan för att gå ut på Golden. Varmt, svettigt och en himla massa dansande kan man väl sammanfatta den kvällen. Ja, o så lite lustiga människor :D

Söndag: aknade skapligt trots det sena sänggåendet. Så efter frukosten drog jag o syrran till Liljeholmen för långlunch med Petra. Sen var det dags för mig att åka hem. Tjugo i fyra var jag helt inställd på att min buss hem gick. Så när jag kom till cityterminalen vid 15.21 och kollade tavlan så förstod jag inte vart min buss var. Men tänkte att den gick kanske på ett annat plan, men icke hitta inte den inte där heller. Då kolla jag min almanacka, bussen gick 15.20! Då var klockan 15.23. F*n på den liksom... Så det var bara att ta sig bort till T-Centralen o kolla efter ett tåg... Så efter 75 min väntan satt jag äntligen på ett tåg! Hem ljuva hem.



Sammanfattning: Piloxing är riktigt kul och jag hoppas den snart kommer t Lkpg, Golden är ett kul ställe, jag skulle verkligen vilja kunna umgås oftare med Sis med familj och mina kära vänner i Sthlm och framför allt Lindafrukost är kalasgott :)

Piloxing.

Igår var jag och tränade, piloxing. En blandning mellan pilates, sexy dance och boxning. Riktigt kul och svettigt! Gällde att hålla koll på magen, in mot naveln hela passet. Jag lyckades helt klart med detta för idag har man den där välbekanta träningsvärken just där. Härligt! Var en kul klass med mycket fart och en hel del styrka. intensiva serier men oftast ganska korta vilket gjorde att man kunde ge allt i varje och det gjorde jag, svetten rann. Under passet gång så värkte det i både den ena och den andra muskeln. Jag ska absolut rösta för att mitt hemmagym tar in denna klass, jag skulle defintivt vara en deltagare...

Hufudstaden.

Varit en seg vecka om man ser till träning denna vecka. Bara fått in två träningspass och det är redan fredag. Planer för en på lördag och så lite löpning när jag kommer hem på söndag. Jajamensan för denna helg åker jag bort. Hufudstaden ska få sig ett besök, eller framförallt Big Sis med familj. Härligt!

Seger.

Blev en härlig seger i Stångebrohallen! Men vad kyligt det var där inne då, mycket varmare ute när man cyklade hem efteråt.. Brr, segern värmde dock :) 2-0 Bra Cluben!


Fynd.

Kände verkligen att jag gjorde ett riktigt fynd idag. Hade bestämt mig att idag när lönen kom så skulle jag köpa de fina träningsbyxorna jag hittat på Stadium. Så efter jobbet knatar jag glatt dit. Vad får jag se, erbjudande om träningsbyxor, löparjacka och funktions t-shirt för en femhundring. Jag provade! Satt som en smäck och jag blev lycklig. Var ju på jakt efter en löparjacka o nya byxor. Så de fina byxorna från adidas hängdes tillbaka för att istället köpa detta fynd!!!!

Backen.

Den fruktade..


Match.

Nu är det inte långt kvar innan hockeysäsongen dra igång igen.. Härligt!!
Får vänta ett par veckor till, men det är iaf närmare än vad det var igår :)

Idag är det träningsmatch som gäller. Eller njae är väl kanske inte träningsmatch, är en cup men men...
Kul att se nyförvärven på is iaf. Och bonus att det ska spelas i gamla arenan, var inte igår man var där. Sen CC byggdes så har man inte riktigt haft anledning att hänga där. Hoppas det blir mycket folk! (tror dock inte riktigt det..)



PS Har träningsvärk i rumpan idag, så det där med bergslöpning var kanske inte så dumt :P

Onsdagsträning.

Efter två dagars vila kunde jag inte hålla mig. Eller jo det hade jag säkert kunnat, men ville det inte. Rädd att jag ska tappa i tempo och motivation. Så körde ett Zumbapass, vilket alltid är peppande. Kände dock att jag var lite seg i kroppen. Men energin i rummet fick en att bara köra på :) Efter de så bestämde jag mig för att gå till löpbandet och springa lite. Körde ett bergprogram, utmärkt för att få lite träning i mer kuperad terräng. Kändes skillnad, men jag la mig på ett 8 km/h (relativt lugnt alltså) och matade på. Det som kändes riktigt bra var att trots att jag började bli trött så lyckades jag behålla farten o köra på... Vilken skillnad mot bara några veckor sedan. Tjoho!!

Köttfärsomelett i ugn.

Riktig god kvällsmat blev det idag!

Köttfärsomelett i ugn

Receptet hittar ni här: http://www.tasteline.com/Recept/Kottfarsomelett_i_langpanna

Rom dag 2.

Denna morgon började vi tidigt, allt för att slippa den jättekö som dagen innan hindrat oss från att kolla in Colosseum. Kön var kort och vi kom snabbt in. Bestämde oss för att hyra lyssningsguider. De var riktigt bra och väl värda den 50-lapp de kosta. Okej att man kanske inte var så social under tiden men vi hade ju så mkt mer tid den helgen att snacka så :) Häftig byggnad var det och svårt att föreställa sig allt som ägt rum där...





Efter det tog vi oss, promenerade såklart, över floden till ett område som heter Trastevere. Kollade in i en kyrka där ett bröllopp pågick och satt och njöt i solen (Olle o Emma såklart i skuggan... ;)). Käka även lunch på en uteservering. Gillade att de hade färgglada servetter men i olika färger, så samma bord kunde en ha blå, en röd, en grön och en gul. Snyggt!


Sedan var det lite allmänt stros i Rom, hängde lite vid Fontana di Trevli (såklart!), besökte Piazza Navona med sin fotänn och obelix. Tydligen har detta torg blivit mer populärt efter att det nämns i en av Dan Browns böcker. Väldigt turistigt tog, men härligt. Även här hann jag njuta av lite sol :) Vi kom tillbaka till detta torg senare på kvällen för att äta middag. Då hade torget fyllts med konstnärer som målade av en, dansare och musiker. Liv och rörelse helt enkelt. Denna kväll åt jag någ det bästa under resan, risotto med jätteräkor. Helt fantastiskt gott!






Onsdag.



Efter två dagars träningsvila för att låta ljumskarna få vila sig så blir det Zumba ikväll! Tjohoo

Hotell bokat.

Min mamma bestämde sig för att bjuda mig på hotell i Stockholm under Lidingöloppshelgen. Så vi åker upp på lördagen och hem på söndagen efter jag sprungit. Då jag aldrig bor på hotell när jag är i Stockholm, är ju för det mesta upp för att hälsa på syrran, så känns det riktigt lyxigt. Dock var ju typ allt fullbokat! Kombinationen Lidingöloppshelg och Läkarkongress var tydligen ingen bra kombination om man ville hitta hotell...

Efter lite sökande hittade vi dock ett hotell, Deluxeklass dock så blev betydligt lyxigare än vad vi tänkt. Elite Palace Hotel. Men så härligt! Nu är det bara resan dit och hem som ska bokas så är jag redo. Jaja, så var det där att träna inför också men det ser jag inte som några problem... bara överansträningen kan försvinna!







Hotell, Stockholm, Elite Palace Hotel Stockholm

Att ta en paus.

Många som känner mig vet att jag ibland har svårt att stanna upp och faktiskt bara ta de lugnt. Jag har fullt fokus och överdriver då. Träning t ex. Jag är inne i en träningsperiod och då är det nästan lite maniska tankar vissa dagar, jag ska jag måste. Igår sa jag stopp! Kände att träningsvärken samt stela ben och lite känningar i ljumskarna (+noll inspiration) gjorde att jag tog en helt träningsfri dag! Jag tom moffa i mig en kanelbulle där på kvällen. Och vet ni, det kändes riktigt riktigt göttigt!

Nu gäller det att inte förlora fokus, jag har ett mål som är ca en månad bort. Det måste jag fixa. Är en av de största, om inte det största, träningsmålet jag någonsin haft. Men man måste också låta sin kropp vila, den blir inte starkare om den inte får tid till återhämtning också... Det måste jag komma ihåg oftare!

Augustiutmaning.



Kanske lite i senaste laget att berätta om en utmaning som pågår i augusti då den nu är inne på sista veckan..

Det är Maliniform.com som är utmanaren och går simpelt ut på att samla kilometer som man varje vecka rapporterar in till henne. Var verkligen en perfekt utmaning att hoppa på där i augusti när det gällade att lämna semesterns lata dagar bakom sig. Varje vecka skickar Maliniform sedan ut lite veckoutmaningar. Dessa kan vara allt ifrån stå i jägarvila till få in tid att ta hand om sig själv.

Mitt mål i tävlingen har varit att öka varje vecka.

Första veckan var fortfarande semestervecka så den blev lite sisådär, då ett par av dagarna ägnades åt att ligga på en sandstrand. Vecka två kom jag igång mer, cykla eller gå till jobbet gör mkt bara de och full rulle på träningen. Även här jag började med mitt löpprogram så där igenom kom det en hel del km! Vecka tre var ganska lik vecka 2, så visst blev det en ökning men inte så extrem. Sista veckan nu, då har jag som mål att komma över 100 km! Halvvägs till Sthlm det ska jag bara :)

Träningsvecka v 34.

Råkade ju skriva lite fel förra veckan, men nu är det v34 iaf :) Här kommer mitt upplägg inför veckan

Måndag: Zumba eller gymma
Tisdag: Löpning
Onsdag: Zumba
Torsdag: Löpning
Fredag: Vila
Lördag: Träna något med syrran
Söndag: Löpning

Kan tyckas som en väldigt enformig vecka med enbart Zumba och löpning. Men när jag måste få in 3 löppass per vecka, denna vecka är det dessutom Hård vecka med riktigt tuffa löpträningar... Sen blir jag ju så glad av Zumban, plus att den ger mig massa i form av effektiv träning.

På lördag blir det då träna något med BigSis. Jag befinner mig i Sthlm då. Hon tränar på SATS, ett gym jag verkligen gillar och önskar skulle öppna i Lkpg... Jag hoppas vi kommer med på ett Piloxingpass, för de har jag velat testa :)

Aja, träningsvecka v 34 här kommer jag! Sen ska det självklart in med cykel o promenader. Sista veckan på Augustiutmaningen, så det gäller att samla kilometer. Kom precis på att jag inte berättat om denna utmaning. Kommer ett inlägg senare idag om den :)

Träningssammanfattning v 33.

Söndag kväll och man kan nu utvördera veckans träning:

Måndag: Zumba 60 min + Body Balance 60 min
Tisdag: Löpning 25 min + Vattengympa 45 min
Onsdag: Vila
Torsdag: Zumba 60 min
Fredag: Vila
Lördag: Löpning 30 min + Gym (axlar, triceps, biceps) 60 min
Söndag: Löpning 35 min + Zumba 60 min

Sen har det ju blivit en hel del så kallad vardagsmotion! Cykel, en himla massa promenerande osv..
Jag är supernöjd efter denna vecka!!!

Träningshelg.

Så kan man sammanfatta min helg, börja med träning och avsluta med just träning... Dagens andra träningspass, Zumba, var hur svettigt, peppande och uttömande som helst. Instruktörens sista innan hon flyttar så alla gav järnet! Fullt ös var det enda som gällde. Det skakades rumpa, tjoades och rann svett om alla. Precis som ett bra pass ska vara. Gillar Zumba starkt! Fast det har stor betydelse om vem intruktören är. Är det en riktigt bra instruktör så får jag allt jag vill ha i ett träningspass: Svetten ska rinna, det ska vara effektivt och du ska samtidigt ha roligt. Efter passet ska du känna dig helt uttömd på energi samtidigt som du har hur mycket som helst :)

Perfekt avslutning på denna helg och tror mina träningskumpaner Malin o Moomin håller med. Ny träningsvecka är planerad och snart kommer den upp. Vecka 34 då, var ju ute lite för tidigt där förra veckan :)

Löppass nr 6.

Fy fan vilket pass. Helt klart det jobbigaste hittills! Fartlekar stod på agendan. Intervalllöpning kan man säga 90 sek x 3, 60 sek x 3, 30 sek x 3, 15 sek x 3. Verkade ju inte så farligt tänkte jag 90 sek som är det längsta är ju inte så lång tid... ojoj så fel jag hade :) På slutet när man tänkte att intervallerna inte var så långa skulle det väl inte kännas så jobbigt, men jodå då hade man ju inte lika lång tid för återhämtning. Men jag tog mig runt och klarade utmaningen vilket kändes mycket bra!!

Till min hjälp hade jag en fin träningsklocka på armen, en pulsklocka!! Idag behövde jag ju inte hålla koll på min puls, men den var suverän att hålla koll på sekundrarna. Supertack för lånet Moomin!!!!



Trots att jag ska köra ett zumbapass om någa timmar så ska jag ta mig en dusch och fräscha till mig lite, som sagt riktigt svettigt pass! Och sen, sen ska det mumsas caesarsallad. Yummy!!

Räkfrossa.

Ikväll har jag varit på den bästa räkfrossan jag någonsin varit på, att det var min första hör inte till saken... Var lite osäker på om det skulle bli räkfrossa eller bara äta massa räkor, men The F-Family hade laddat upp med hur mycket räkor som helst. Så det gick att frossa hur mycket jag bara ville :)



Åh vad gott det är med räkor! Till detta hade jag med mig mitt Alsacevin som jag köpte i Strasbourg när jag var där och hälsade på Soffipropp. Ett perfekt tillfälle att njuta av denna flaska ansåg jag. Så rätt jag hade!

Innan denna frossa tog vid hade jag fått några timmar tillsammans med älskade MiniMo. Hihi älskade unge då! :)

En helt perfekt räkfrossa i min mening, gör jag gärna om.

När jag kommit tillbaka in till stan så hälsade jag på Soffipropp en sväng. Gillar att ha folk som bor så nära, då kan man liksom bara gå förbi ringa o höra om de är hemma o plinga på dörren. Trots att klockan börjar närma sig midnatt. Uppdatering av våra liv, kombinerat med skratt gjorde mig helt klart redo för sängen!!

Gym.

Vilken härlig morgon på gymmet jag hade då! Hade bestämt tid med Malin gör att gymma lite, men var ju tvungen att få in ett löppass innan dess. Bestämde mig för att testa den inomhus på en av gymmets löpband. Lite läskigt tycker jag allt de där maskinerna är, iaf att löpa på. Gå, inga problem men inte mer. Har ju faktiskt endast gjort det en gång tidigare och det var på fystestet... Men sagt och gjort, tänkte att det är ju faktistk bra om jag blir mer kompis med dem. Är de kvällar som igår så lockar faktiskt inte löpsåpret utomhus jättemycket...

Kom dit och jag skulle springa 30 min distans idag hade jag bestämt, värmde upp lite först och sen var et bara att köra. Gick riktigt bra! Kände att jag och löpbandet iaf är på väg att bli lite mer än bekanta nu, men vänner nej inte än :) Härligt iaf som komliment till utomhus. Sen kom Malin och då skulle armarna få sig lite pisk. Svettigt värre och efter ca 1,5 h på gymmet var jag stolt och mycket nöjd!





Malin fick agera lite modell! Vilken snygging :)
Sista bilden visar en maskin som jag allt blev lite småkär i, triceps såklart!!!

Fredagsmys.

Igår träffade jag denna härliga mupp, för fredagsmys och samtiidgt planera lite kräftskiva. Middagen? såklart sushi, vad är det annars när vi ska ut o äta? :) Vi hade så kallat Fredagsmys!



Vi hann även ta en liten sväng på stadsfesten, eller ja mer känna oss som morsa på stan kanske. Medelåldern var inte hög på vissa ställen. Gräset var geggigt så skorna fick sig allt en omgång,

Nu ska jag till gymmet. Först lite löpning och sen gymma med Malin. I min mage ligger denna delikata frukost, mycket god mycket god! Fil, kvarg, banan, kanel, mandel och lite frön... Lördag gör dig redo, för här kommer jag!!


35 dagar kvar.

Idag är det då 35 dagar kvar till Lidingöloppet, hujedamej! Nej, känner mig inte förberedd ännu. Men det är massa dagar kvar. Ska få in 20 löparrundor innan dess så det ska inte vara några problem :)

Känner mig riktigt taggat och känner trots att det inte gått så många pass sedan mitt beslut att springa så känner jag redan en förbättring. Härligt!

Idag sitter jag i valet o kvalet om jag ska ut o springa, är ju riktigt trist väder.. Men springer jag inte idag, ja då måste jag springa både lördag o söndag. Så är det bara!!


Stress.

Detta inlägg tänkte jag ägna mig åt ämne stress. Någon som i grunden är bra, för det taggar igång människan inför olika uppgifter. Men det är den långvariga stressen som jag tänkte behandla. Den som inte är bra!

Jag har perioder i mitt liv där stressen är hög, det är mycket på jobbet, mycket på fritiden, mycket överlag helt enkelt. Min person vill helst inte lämna saker till andra, utan gör jag det själv så vet jag att det blir på de viset jag vill. Jag tycker det är roligt med mycket på agendan och när man har känslan av att ha gjort en förändring.

MEN...

Inte bra. Just nu har jag vänner som är stressade. Gillar jag inte. Inte bara för att de inte har tid för mig, nej nej sådant klarar jag av ;) Utan för att det inte är bra för dem. Sömnen blir lidande, förkylningarna ökar och att hela tiden känna att det hänger över en en massa saker som borde varit klara igår kan aldrig vara bra! Vill bara med detta inlägg visa att jag bryr mig och tycker ni ska stressa ner. Glöm inte att njuta av livet också! Jag vet att ni älskar era jobb, men vi är i början av våra arbetsliv det är många år kvar till pension... Ta hand om er själva!!


Torsdag.

Idag körde jag ett svettigt pass Zumba. Körde ett fempass. Ganska skönt på ett vis, för då när man kommer hem så var klockan inte mycket och man fick en jättelång kväll. Planerna för kvällen gick tyvärr i stöpet så det blev en lugn kväll med lite sånt där nödvändigt pyssel och ett långt bad! Härligt. Dock började jag mot slutet känna mig mer kokt än rå så badet fick avslutas med en kall dusch :)

Måste lägga in en bild på dagens träningskompis, dock tagen igår. När vi höll på att fota o kolla på ballongfärden blev Malin lite blöt om fötterna. Detta löste hon på detta vis!


Luftballong2.

Trots en natts sömn så är jag fortfarande helt uppe i det blå. Och då var jag inte ens med i korgen!





Hantverkare.

Haha dessa var bra!

hantverkare
hantverkare2

Kan inte göra annat än älska min bransch :P


Luftballong.

Idag fick jag följa med för att kolla in Malins mamma som skulle flyga luftballong. Då det är en egen dröm (hint hint;)) att få flyga ballong så var det jättecoolt! Först fick man se dem veckla ut hela den enorma, men mycket färgglada ballong, fylla den, hoppa i korgen för att sedan lyfta och fara iväg. Sedan följde vi i bilar efter en ledarbil så vi fick se dem landa på en åker ett antal mil från startpunkten. Nä sluta skriva, börja visa bilder istället!







Höstens gruppschema.

Äntligen är höstens schema uppe. Positivt överraskad! Fanns två nya gruppträningar.
CXworx: Förkoreograferad funktionell styrketräning med fokus på bålen.
TRX: Funktionell träning, där tyngen regles med den egna kroppsvikten, med hjälp av band fästa i taket. Passa alla

 



Jag är redo för en träningshöst!!


Svett, svettigare och Lindeli.

Idag hade jag planerat in dubbelpass. Var mer sugen på de än löpning, så det fick det bli. Först en timme zumba och sedan en timme body balance. Jag tror faktiskt aldrig jag svettats så mycket under ett pass, svetten verkligen droppade om mig. Men såå kul!! Riktigt härligt att va igång :)

Väl hemma så slänge jag ihop en väldigt god kvällsmat. Så nu sitter jag här i soffan och är trött i kroppen men nyduschad och härligt men lagom mätt i magen!


Sallad med räkor, avokado, tomater, keso och så lite frön på. Smaskens!

Jordgubbar.

Saknar


Träning v 34.

Förra veckas träning gick riktigt bra. Enda passet som inte gjordes var söndagens zumbapass. Av flera anledningar; soffan lockade mer, jag var på reservplats och någon kille råkade stampa mig på foten under lördagens dans vilket resulterade i blåmärke. Plus att jag kände att det kunde vara bra med lite vila också. Nu är det dock ny vecka och nya tag!! Detta planeras:

Måndag: Zumba+ ev Body Balance eller löpning
Tisdag: Löpning + Vattengympa
Onsdag: Löpning
Torsdag: Någon form av träning med Malin
Fredag: Squash
Lördag: Löpning
Söndag: Zumba

Kalas.

I lördags var det ännu en vinkväll med bästa Vingänget. Jag agerade värdinna och temat för kvällen var kalas.

Menyn såg ut som följer:

Förrätt: Varm brietårta
Varmrätt: Kickis kalaskyckling med Elins hemmagjorda kalassallad ;)
Efterrätt: Lastbilsglasstårta

Stämningen var som alltid bra hög nivå och samtalsämnen betades av på löpande band. Konstigt egentligen, vi har setts nu ca en gång i månaden i många många års tid.. typ 5? Och ändå har vi så himla massa att prata om!

Efter svullandet så drog de flesta ut på stan för att dansa av sig lite av de värsta. Och svettigt blev det. Men skoj det hade vi. Jag var en riktigt lucky bastard och fick hem inte mindre än 3 urläckra kalaspinglor som sov hos mig. Pyjamasparty! Söndagen blev ett betydligt lugnare dygn... :)


Jag vet inte hur jag växte upp, men det där med en lastbilsglasstårta var helt nytt för mig.
Tur för mig att jag fick upptäcka den som vuxen, för smaskens vad god den var!!

Löpning.

20110811-092259.jpg

Kuperad terrräng.

Strax dags för löppass 3 denna vecka. Kuperad terräng ska ingå. Har ju inte riktigt lyckats fundera ut vart det är här i närheten. Men då får man helt enkelt ta till de bästa som finns, så gumpekullarna... Här kommer jag!

Förresten, idag är peppen för att ut o springa helt annorlunda än i torsdags. Kroppen känner sig redo och huvudet likaså. Inte alls lika segt som i torsdags. Redan igår kväll så kände jag att jag var sugen på att ge mig ut. Den känslans känns mycket bra!

PS Är det någon som känner ett stort behov av att ge mig en present?? Isf finns det är par väldigt läckra springbyxor på Stadium som mitt hjärta slår lite extra för. Är så sugen på att införskaffa mig dessa! De skulle passa perfekt på mina ben och som sällskap på mina löprundor :)

Shortssaknad.

Nej nej nej, jag brukar inte tillhöra den skaran som klagar en massa på vädret. (Förutom då man ska smalltalka kring just väder och det gäller att säga nåt aktuellt hehe). Så jag klagar inte på vädret, jag saknar bara mina shorts! Efter att en hel sommar gått omkring i shorts, ja för speciellt kallt har det inte varit under semestern bara lite osoligt, så är det poff väck. Känns som det kom i söndags o sen har de fortsatt. Ett ganska kyligt väder.

Nej nej nej, inte redo! Vill shortsa lite till. Har ju inga byxor som passar ju och täntke att de inköpen blir bra om kanske en månad, inte nu. Tillägg kan dock vara att jag faktiskt hittade ett par jeans längst in i garderoben som jag fick på mig, dessa var för små tidigare. Men tycker inte de sitter perfekt...

Nej inför lite mer shortsväder! Det röstar jag på :)


Dag 19 - En låt från min favoritplatta.

Dags för denna resa igen. Tagit ett litet uppehåll, men ska absolut slutföra det :)

En favoritplatta hör ju inte till vardagarna längre, då införskaffandet av just skivor inte tillhör vardagen. Vilket jag tidigare nämnt flera gånger under denna musikutmaning så är ju Lundell en stor favorit just nu. Ska sägas att jag håller nog fortfarande på att lyssna in mig på honom. Finns ju en hel del låtar av honom!

I våras fick jag låna tre samlingsskivor. Dessa tre ligger både i telefonen och på datorerna så de har spelats flitigt. Såg precis att de även finns på Spotify nu. Härligt! Just nu så är favoriten av dem Daniellas hus CD nr 2. På denna platta finns denna låt som inte är dum alls :)



Original så kommer denna låt från plattan med samma namn.

Plommon.

Fick imorse en påse med plommon. Riktigt gott. Så det sitter jag o smaskar på :)


Romresan.

Nu börjar min reseberättelse från Rom publiceras. Då de är ganska långa så skriver jag dem inte alltid och publicerar på en gång. Detta gör att inlägget, när jag väl publicerar det, kan hamna före något senare publicerat inlägg. Så vill ni läsa, scrolla neråt bland inläggen :)

Dag 1 på resan är nu publicerad. Nu , sova!

Rom dag 1.

Nej nej, jag har såklart inte glömt bort att jag ska visa bilder o berätta om min resa till Rom. Bara tiden som försvunnit. Sista veckan ägnade jag mig åt total semester, alltså fick datorn stå för sig själv mer än vanligt :)

Men här kommer det!

Dagen började väldigt tidigt, vid halv fem satt vi i bilen som skulle ta oss till flyget. Väl där så trippar vi glatt genom flygplatsen för att gå genom säkerhetskontrollen. Då upptäcker vi att det står på vårt boardinkort (ja vi hade skrivit ut det innan då vi checkat in hemifrån) att gaten stänger 6.15. Klockan är då 6.05. Oj oj, stressigt värre, som tur är så kommer alla snabbt och smidigt genom säkerhetskontrollen. Sen springer vi. Jag råkar dock kolla fel på skärmen och vi springer till fel gate, massa massa folk. Jag får tag på en att fråga men hon är bara intresserad av de som ska med flyget till Paris. Vilket nöt. Vi springer tillbaka till skärmen. Ser numret på rätt gate. Fortfarande kö. Frågar de framför vart de ska. Då de svarar Rom så går pulsen ner lite. Visade sig att gaten ÖPPNADE 6.15 så det var inte alls stressigt för oss. Aja, bra att börja resan med några rejäla pulstoppar. Nu var vi dock äntligen på väg!


Väl framme i Rom så gick det väldigt smidigt att ta sig in till centrum och även hitta hotellet. Klurigaste var nog att hitta dörren till hotellet. Men när vi upptäckte att vi var tvungen att gå två trappor upp så stod hotelldörren där så snällt. Incheckningen gick lätt och vi fick vårt rum. En grej som vi lärde oss var att i Rom tar de ut turistskatt, 2 euro per dag får alla betala för att vara i staden. Rummet var det inget fel på, lagom stort och luktade fräscht.


Sen var det bara att bege sig ut på Roms gator. Första anhalten var Colosseum och lunch. Då köerna till Colosseum var extremt långa bestämde vi oss för att skippa det dag 1 och gå dit tidigt nästa morgon. Då vi var i Italien fick ju första målet mat bli pizza. Jättegod! Mycket godare än de svenska får jag nog säga :) Jag gillade att de gav ut bestick i postkuvert.


Sedan var det dags att börja turistningen på allvar. Vi gick förbi de enorma ruinerna, Forum Romanum. Mest imponerande var just att tänka hur det faktiskt såg ut innan. Sedan kom vi till Emanuelle II-monument. Mäktig byggnad! Vi såg den okände soldatens grav och tog även hissen upp på byggnaden. Där var utsikten mangifik och man fick en bra koll på alla olika sevärdheter Rom kunde erbjuda. Rekommenderas!



Nästa mål var Panthenon. Svårt att förstå vad man skulle mötas av när man stod utanför. Att enda ljusinsläppet är ett öppet hål i taket som räcker för att ge ljus till hela stora rummet. Skulpturer, dekorationer och dekorationer. Maffigt som så mycket annat i denna stad.


Fontana di Trevi. En sevärdhet som vi insåg skulle mötas oss minst en gång per dag. På något lustigt vis så tyckte vi att alla vägar bar till denna fontän :) Så vi ändrade hela uttrycket Alla vägar bär till Rom till Alla vägar bär till Fontana di Trevi. Ska även sägas att varenda gång vi var där så var det massor massor av folk där. Populärt. Och japp, jag slängde en peng med rätt hand över rätt axel. Så nu kommer jag återvända. Mycket trevligt :)



Sen behövde vi en paus. Så tillbaka till hotellet där alla somna som stockar. För att vakna nån timme senare o göra sig redo för middag och ännu några fler sevärdheter :)



Spanska trappan

Såklart Fontana di Trevi.

Middag blev riktigt goda gnocci i en ljuvlig tomatsås.

Slut på dag ett!


Seg kropp.

Dags för löppass två denna vecka idag. Satt riktigt långt inne och jag hade hellre legat i soffan och vara still med träningsvärkskroppen min. Men men, bara att bege sig. Gick dock riktigt segt. Men jag körde betydligt snabbare tempo idag vilket då resulterade i att man fick gå vissa sträckor. Precis som instruktionerna sa. Att (förhoppnigsvis) så kommer stunderna man kan springa bli längre o längre o promenadsträckorna kortare. jag måste dock se fakta att detta är vecka 1. Kan inte begära för mycket! Faktiskt är det riktgt många veckor kvar. Så känner mig inte så orolig... inte idag iaf...

Imorgon är det vila i träningsschemat och det är  nog min kropp mig tacksam för. Löpträningen på lördag fpr bli på morgonen, nån som vill hänga på ;) Annars tror jag lördagen kommer bli riktigt kul. Vinkväll hemma hos mig med tema Kalas. Sedan ska hela gänget ut o dansa! Efter så blir det pyjamasparty hemma hos mig :)

Annars har jag lite MiniMocraving. Var länge sen jag träffade hemma så får nog allt se till att boka in en tid. Kanske bli bjuden på kafferep ;)



Mina träningsvänner.

Torsdagmorgon. Redan får jag faktiskt säga på den. Oj tiden gick ganska fort trots slut på semester. Gör mig ingenting faktiskt. Dagarna på jobbet har gått väldigt fort, framförallt för att jag har haft så himla mycket att göra. Kvällarna har främst ägnats åt träning. Precis som det ska vara. Insåg en annan grej igår. Träning för mig är ju ofta kopplat till socialt umgänge. När jobbet drar igång så finns det inte lika mycket tid för sådant, alltså förskker man koppla ihop dessa två aktiviteter. Allt för att spara tid :)

Jag har flera härliga träningskompisar, Malin, Mia och Moomin är väl de jag tränar oftast med. Haha jag och mina tre M-träningsbuddies! Hittills har jag tränat med Malin denna vecka, men tanken är att på söndag få in Zumba med Moomin. Mia, den lyckosten, har ju fortfarande semester men nästa vecka så får man nog chansen till hennes trevliga sällskap :)

Jag gillar mina träningsvänner. Och såklart alla mina övriga vänner med!!



PS Vaknade imorse med en träningsvärk som bara smärtar... främst baksida arm! (Så jag tränade visst min favoritmuskel ändå.. woho!)

Träningsvärk.

Denna vecka har verkligen startat med en riktig rivstart träningsmässigt. Var dock precis det jag ville. Efter semestern skulle det inte vara något mesande, lika bra att komma igång på en gång. Och när inspirationen finns är det bara att köra på tycker jag.

Med all denna tränings så har såklart träningsvärken kommit. I låren. Oskönt, men ändå skönt. Vet man att man lever :) Insåg dock att jag måste träna lite armar. Älskar ju armträning, helst triceps!

Efter träningen köpte jag med mig en sallad från Hälsofreak. Lagat en himla massa mat denna vecka och fyllt upp frysen med, så jag kände attjag var värd lite köpemat. Sallad var riktigt riktigt god. Det som gjorde mig extra lycklig var att jag äntligen fick räkor. Jag har haft räkcraving i flera dagar. Jag vet dock inte vad jag ska laga med räkor. Men i en sallad funkar det alltid. Just nu är jag lite avis på Pinglan, hon ska till Göteborg. Där finns det räkor, goda räkor. Nästan så jag funderar på en trip dit bara för att få äta räkor hehe... Aja nu ska jag inte klaga, fick ju äta riktigt goda räkor i salladen till kvällsmat. Nu ska jag bara ta det lugnt och njuta av liten stund i soffan :) I deserve it!


Den är tillbaka.

Efter en riktigt lång dag på jobbet, med möten nästan hela dagen, ska det blir riktigt skönt med squashen. Igår efter boxen märkte man hur mycket energi man fick. Efter att varit väldigt trött hela dagen med ett huvud som bara skrev efter sömn så gjorde boxen en fylld med positiv energi. Så får hoppas squashen gör samma sak :)

Känns härligt att vara igång nu. Nu känns träningen rolig igen. Jag vill träna. Längtar efter träningspassen. Känns så skönt :) Men suget efter träning har även suget efter bra mat på regelbundna tider kommit. Precis som allt detta infann sig i våras finns det nu..

Träning v 32.

Nu när semestern är över är det dags att ta tag i träningen ordentligt. Jag kör ju mitt löpprogram, men sen ska det ju tränas lite annat. Då det blev väldigt oregelbunden träning under semestern så kör vi igång med genomtänkta träningsveckor i förväg. Så här kommer denna veckas.

Måndag: Löpträning
Tisdag: Box
Onsdag: Squash
Torsdag: Löpträning
Fredag: Vila
Lördag: Löpträning
Söndag: Zumba

Japp nu kör vi!

Löpning i 8 veckor.

Jag skrev i ett tidigare inlägg att jag accepterat mitt öde. Lidingöloppet, jag ska fixa dig!
Till vinsten fick vi även ett löpningsupplägg sm jag tänkte köra på. Är ju faktiskt Malin fd Ewerlöf som lagt upp det. Har hon lyckats få medaljer ska hon väl få mig att ta mig runt en mil.

Precis kört första löppasset denna vecka. Det är 3 gånger per vecka, inte omöjligt. Denna vecka är en medelhård vecka. För mig känns den väl lite plus då träningen inte varit den bästa under semestern. Klarade dock första passet och faktiskt ganska förvånad över hur kroppen kändes. Trodde den skulle kännas segare... Dock är jag väldigt glad att det är 8 veckor kvar. För annars skulle denna utmaning bli riktigt riktigt tuff. Nu är det bara att kämpa på och tänka bra tankar!


Kryss deluxe.

Torsdag till fredag var jag och Malin då på en galen kryssning ut till havs. Malin skulle få testa på hur en galen kryssningen egentligen skulle kunna se ut. Även skulle en del principer testas. Hon skötte sig utmärkt!

På bussen upp så bara ska det börjas. Liksom inget snack.

Sedan gick vi emot ett fakta. Hytt. Vi är två brudar med mer klass än hytter under bildäck. Så A2 med fönster fick det allt bli. Där trivdes vi.


Då vi hade ganska sen middagstid så började vi det hela med ett glas vin uppe på däck. Här fick Malin en riktig dos med färjanfolk, då vårt häng där ackompanjerades av två fulla damer som sjöng alla svenska sommarlåtar man bara kan komma på. Där började även all fotograferingen. Posering was da shit. Snyggingar är vad vi är.
                 




Även under uppiffningstiden togs det en hel del kort.





Under middagen fick vi uppleva lite av det klassiska kaoset. Fick äta oss riktigt mätta. Fick dricka ett vin som inte smakade i högsta klass alls. Malin börjde med en vinmixdrink med sodavatten, uj uj med sprite smakade mycket bättre. Jag körde min klassiker rödvin och cola :) Ska även sägas att under denna måltid så sjunger vi glatt på Räddningspatrullåten.. "Nånting händer det är nåt skumt på gång.." Pepp på hög nivå med andra ord.



Sen var det bara dans och skratt natten lång. Träffa nya människor. Titta på nya människor. Skratta åt nya människor. Dansa med nya människor. Springa från nya människor. Några av våra nya "bekanta" var Larsa-världens skönaste dansgubbe, Tequilkillen Micke, Pratkvarnen Thomas, rastaboy Kim, värmlandstokar och gymnasielärare.



På fredagen smakade det riktigt gott med mjölk...




En riktig utmaning.

Nu är då semestern slut för denna gång. Gårdagens gråa väder och regn tror jag gjorde att en del av ångesten faktiskt försvann och jag accepterade mitt öde. Nu är det dags för bra mat, bra träning och ett mer strukturat liv. Ser faktiskt fram emot det.

En grej jag fick för att verkligen utmana mig. Samtidigt som det blev lite av en chockupplevelse var att jag vunnit en startplats i Lidingöloppet, tur dock att det "bara" var tjejloppet. En mil. Efter ordentligt funderande så bestämde jag mig för att acceptera och nu är jag då anmäld...

Har fått ett tränigsupplägg för 8 veckor. För den 25 september smäller det! Oj oj.

Så ikväll står 35 min jogg på mitt träningsschema. Pulsen ska ligga runt 65-70%. Känns iaf inte omöjligt. Så snälla snälla, heja på mig ordentligt dessa veckor!

Lidingöloppet Banprofil

Så vart kring denna stad har vi bra kuperade banor jag kan träna på?
Ja, lite rädd är jag... men jag ska banne mig fixa det!

Dag 18 - En låt som jag önskar jag fick höra på radio.

Just idag, dagen efter ett riktigt roligt dygn till havs med Malin så önskar jag att denna låt skulle spelas lite oftare.



Kommer såklart ett mer detaljerat inlägg om kryssen. Men just nu lägger jag mer energi på att ha semester. Börjar ju tyvärr närma sig slutet :(

Dag 17 - En låt jag ofta får höra på radio.

Ska väl sägas att jag väldigt väldigt sällan lyssnar på radio. Mer spotify, även på jobbet. Har ju eget kontor så då är det enklare att välja vilken musik jag vill lyssna på. Men hör jag radio så är det ju oftast de populära låtarna som rullar. Eftersom det fortfarande är sommar så har man ju fått höra denna låt ganska ofta eftersom den nog anses vara denna sommarens sommarplåga.

Till havs!

Snart åker jag och Malin ut till havs. Dags för hennes födelsedagskryssning. Hon fick den av mig i våras, att få uppleva en riktig festkryssning. Haha, kan denna tös behöva. Kommer bli kalaskul tror jag :)


Dag 16 - En låt jag älskade men nu hatar.

Jag kan faktiskt inte komma på en sådan låt. Jag kan inte komma på en enda. För många gånger så finns det minnen till låtar som gör att trots att man inte tycker att låten är lika bra så minns man saker som gör en glad. Sedan finns det såklart låtar som man tröttnar på... Men jag tänkte såhär. Det fanns ett band som jag som ung tös var helt nerkärad i, ett pojkband såklart. Mycket var för att mina två år äldre tjejkompisar var det, så då var jag också det. En av mina första LP-skivor (som inte var en barnskiva) var med dessa pojkar. Jag snackar såklart om NKOTB... O nej, jag hatar inte denna låt nu. Men den kanske inte avgudas på samma vis idag :)


PS Min favvo var såklart Jordan!

Dag 15 - En låt som beskriver mig.

Klurig kategori. Men tycker allt jag har en låt som beskriver mig ganska väl. Eller vad säger ni? :) Någon som håller med eller är jag helt ute o cyklar i min självbild?!

Semesterdag.

Idag var en sån där riktig typisk semesterdag. Bad och grill. Hängde på till Varamon. En hel del av tiden var det superfint och soligt väder. Bada en del och slängde en del frisbee. Sen regnade också en del perioder, det var mindre härligt. Även ett litet stopp på Brunneby blev det.

Väl hemma så tänkte jag bara softa lite i soffan. Insåg då att jag ju anmält mig till ett Easyline-pass och det var för sent att boka av mig, så det var bara att åka dit. Ny instruktör. Riktigt jobbigt pass. Svettigt. Bra för musklerna och hjärnan!

Kvällen spenderades hos Simski, grillandes och skrattandes. Går det inte lika bra med en kram, får nog bli kvällens mening :)


Dag 14 - En låt som ingen tror att jag gillar.

Jag ändrar denna lite. Istället ska jag avslöja en artist/grupp som jag faktiskt inte tror att så många vet att jag gillar. Det hela började att jag följde med på en konsert med min mamma och såg dessa män. De sjunger verkligen helt magiskt och gör en helt fantastisk show. Il divo.

Rom i korthet.

Igår kom jag hem från Rom. En riktig härlig resa där vi kollat på det mesta i sevärdhetsväg och gått några mil per dag känns det som. Vädret var fantastiskt och maten en ren njutning. Kommer såklart lite mer detaljerade inlägg från resan. Håll till godo :)

Men vi upptäckte en grej : Alla vägar bär till Fontana di Trevi!




Dag 13 - En låt som ger mig guilty pleasure.

Egentligen så får man väl tycka alla låtar är bra, fast vissa erkänner man kanske inte lika högt... för alla. Fast denna går jag igång på, blir partajig och ger en sköna minnen...



Eller sköna minnen? Moomin brukade ju använda denna låt att väcka mig med när vi bodde ihop. Det är ju nästan plågsamt bara haha. Men näää, minnena är tiden i Moomindalen. Kan verkligen sakna den tiden. Vi hade så roligt Moomin och jag!!!!

RSS 2.0