Förändring!

Var hos frisören idag, hade ett mål: det skulle verkligen synas skillnad från när jag gick in i hos frisören till de att jag gick ut. Jag lyckades. En decimeter kapades och jag är ännu en gång brunett med lite röda partier i. Jag är riktigt nöjd!


Innan ens färgningen och klippningen började så tog frisören saken och klippte rak av en rejäl bit av håret.

Obligatoriska skvallret intogs självklart

Dålig bild, men här har ni resultatet!

Träningsformen: EasyLine

En träningsform jag ägnat många år åt och gillat sedan första gången. Mycket beror dock på vilken instruktör det är för hur jobbigt det blir. Denna träningsform är stationsträning med en blandning mellan maskiner (ser ut som typiska gymmaskiner förutom att de går på luftmotstånd och man får in två muskelgrupper i de flesta) och olika konditions/styrkeövningar. De fria stationerna mellan maskinerna är upp till instruktören och därmed också olika rolighet- och svårighetsgrad på dem! Körde ett pass i lördags morse och imorgon är det inplanerat ett pass, då med min favoritinstruktör på Medley...

Passets utforming i tid är att först körs ett uppvärmningsvarv 30 sekunder per station. Maskinerna har lätt motstånd. Sedan följer andra varvet med tuffare motstånd på maskinerna och tiden höjs till 45 sek per station. Tredje, och sista, varvet körs på tufft motstånd med 30 sek per station. Detta kan variera lite, visa instruktörer kör 45 sek på både andra och tredje varvet och vissa kör 30 sekunder på alla varven.

Medley har två varianter av EasyLine. En "vanlig" där det är en blandning av övningar och en Core där fokuset läggs lite extra på bålstabiliteten.


Tog denna bild på Medleys EasyLinesal. Den är inte optimal, ganska trångt och lågt i tak. Dock uppfyller den det allra viktigaste, man kan verkligen få svettas om man vill! :) Ska väl även tilläggas att nej nej inget pass pågår på denna bild. Var jag som nyttjade utrymmet för att köra mitt egna styrkepass för ett par veckor sedan!

Update!

Jag vet.. uppdateringarna på denna sida har varit få. Anledningen? Ja ni, inspirationen och fullt fokus på andra saker. Samtidigt så saknar jag att få skriva av mig och förhoppningsvis inspirera andra. Eller well, iaf göra att ni som läser får något att göra några minuter i er vardag ;)

Lite updates sådär då:

Träningen fortfarande inte den där extra inspirationen, men är ändå stolt över att det blir runt 3 pass per vecka. Det ska jag göra allt för att inte tappa! För så länge jag klarar det så lyckas det där dåliga samvetet hålla sig borta.

Jobbet är full fart på som vanligt. Känner dock att jag kommit till en bra balans här. Jag har roligt och har fullt fokus, men jag tar mig tid att njuta av mitt jobb också!

Fritid och vänner känner här att jag hunnit njuta ganska mycket av mina kära vänner. Träffat dem i olika konstallationer senaste tiden och har roliga saker på gång!

Maten är väl det mörka molnet. Inte alls haft fokus på det och den har då blivit efter de. Måste ändra så jag får in den härliga känslan som jag mår så mycket bättre av...


.


Att peppas.

Vilket ni säkert märker väldigt tydligt så är jag nere i en enorm träningssvacka. Klart jag vill träna, men jag orkar inte gå dit liksom. Jag kommer på de alldeles förträffligaste anledningar till att skippa. Då peppning behövs! Därför jag är glad att jag tränar tillsammans med andra personer, för då kan jag lägga över peppningen av mig på dem ibland. Ungefär som jag peppar dem när de kommer i svackor.

Exempelvis idag. Bestämt att jag och Mia ska Zumba.

Smskonversation:

Jag: Mia ge mig lite träningspepp!! Jag är inte alls sugen... Mer sugen att åka typ till tornby...
Mia: Hmm, zumba med heta rytmer, svett, glädje och ett gott amvete står emot lönefredag och trängsel bland lantisar och whitetrash :) Valet är ditt min vän

Tack mia för att du gjorde valet så enkelt! Zumba here I come :)


Även de små grå behöver tränas.

Igår kväll så tränades inte kroppen dock hjärnan i musikquiz. Inte det enklaste men ack vilken trevlig kväll det blev för det. Bra jobbat lag Pizza med Guiness!


Mellanmålstips.

Kom på att jag inte berättat om mitt absoluta favorit mellanmål just nu. Perfekt där på eftermiddagen på jobbet. Banan pudrad med kanel.

Banan: innehåller mycket kalium vilket motverkar ex muskelsvaget och kramper vid träning. Bananer har även mycket tryptofan i sig vilket förbättrar humöret och har en lugnande effekt.

Kanel:  Reglerar blodsockret bra och minskar sötsuget.

Sen att kombon är utsökt är ju inte dumt heller. Jag vet, har fått en hel del skeptiska blickar för detta mellanmål men vid provsmakning har mångas tankar om kombinationen ändras. Så testa ni också :)


Saknar.

Oj nu får jag ju lite dåligt samvete här. När två av mina vänner inom loppet av ungefär fem minuter hör av sig till mig och undrar hur allt är eftersom det var så länge sen de hörde av mig. Känner mig väldigt uppskattad måste jag säga och inte alls varit meningen att försvinna ner i något hål. Denna vecka har/kommer det bara vara en massa sociala aktiviteter. Tror jag lyckas få in allt som är kulturellt denna vecka eller vad sägs om:

Mån: Hockey
Tis: Bio
Ons: Musikquiz på Harrys
Tors: Teater
Fre: Restaurang


Förra veckan i träning.

Min träning just nu är väldigt lagom. Jag har ingen som helst hets på det jag gör mina 2-3 pass i veckan som sägs bör göras för att få skapligt med träning. Vart den ultimata träningspeppen försvunnit har försvunnit vet jag inte. Eller så är det bara hetsen som försvunnit och pressen på mig själv. Just nu är jag i vilket fall väldigt nöjd med den träning jag får. Känns stabilt.

Träningssammanfattning från förra veckan

- TRX 45 min
- Bugg 90 min
- Squash 60 min
- Box 60 min
- Piloxing 60 min

Helt okej tycker jag för att inte ens ansträngt sig!

Blueberry.

Äntligen!

Jag har velat besöka detta ställe hur länge sen som helst, men det har inte blivit av. Senast kunde jag inte hitta den, men idag så lyckades jag äntligen hitta rätt. Menar ju såklart Blueberry, som jag hört mycket bra om. Eftersom jag hunnit äta lunch innan så fick det bli lite tåggotti som fick följa med. En helt fantastisk smoothie och en energiball på massa nötter. Jag var så nöjd som jag förväntat mig, så nästa gång jag besöker Stockholm ska absolut minst en måltid intas där :) Kolla ingredienserna i smoothien, Pick me up, jag valde (chokladvarianten) tycker ni inte den låter fantatastisk så säg! Jag besökte deras ställe i varuhuset PUB men de finns på flers ställen runt omkring i Stockholm.Vad är Blueberry för något ställe då? Detta är deras egna ord:

 
Blueberry Lifestyle är en liten "må-bra-fabrik" med ett holistiskt perspektiv på människan och livet! Med inspiration ifrån bland annat London, New York och L.A är Blueberrys intention att göra hälsa och hälsokost modernare, snyggare och framförallt mer inspirerande! Vi tror inte att receptet för en lyckad livsstilsförändring är pekpinnar, utan oavsett om målet är ökad energi, stärkt immunförsvar, att nå idealvikten eller att leva mer i samklang med naturen så gäller samma sak: lägg till nya goda vanor, så trillar de sämre automatiskt bort! Blueberry erbjuder alltifrån välkomponerade ekologiska luncher till näringsspäckade smoothies, fina presentförpackningar, trendig rawfood, kosttillskott och spännande superfoods. Även caterings, kostrådgivningar och hälsoföreläsningar är en stor del utav konceptet!

Vill ni kolla in dem mer, gå in på deras hemsida http://www.blueberrylifestyle.se/ eller varför inte gilla dem på FB. Ett stort plus om man gillar dem på FB så för varje person så planterar de 50 hektar träd i Brasiliens regnskog!

Bilder av en lördag i hufudstaden.

Vilket ni säkert har förstått så har jag tillbringat denna helg uppe i Stockholm. En härlig helg som givit en massa ny energi. Gårdagen innehöll en väldigt massa, så nedan följer ett lite potpurri i bilder :)Börjande dagen med att göra Lindafrukost. Smaskigt värre och en tradition sedan flera år tillbaka. Amerikanska pannkakor med en massa frukt och limekesella, man kan nästan inte börja en dag bättre. Iaf inte frukostmässigt.Sedan behav sig Sis och jag till Sats för ett piloxingpass. Andra gången jag kör detta och gillar det även denna gång. En skoj blandning mellan pilates och boxning. Kroppen får jobba en hel del, både explosivt men även statiskt. Träningsvärken under söndagen var ett faktum.
Efter lunch i Liljeholmen var det dags för lite häng i Fryshuset, basketmatch. Var en spännande match och slutade i vinst. Härligt!Kvällen avslutades sedan i soffan med en film med delar av min conversebärande systerfamilj, jag somnade och missade delar. Men ett perfekt avslut på en härlig lördagkväll för det :)

Tågresan hem.

Vet ni en sak, jag blir åksjuk på tåg. Framförallt X2000. Dock har jag upptäckt en sak som hjälper. Vet inte om det är så, eller om jag bara mentalt tror det. Men bättre känns det i vilket fall och då får åkbandet helt enkelt sitta runt handlederna. En annan sak som hjälper är även om jag åker baklängses, så får jag välja så åker jag helst baklänges. Sen att jag på hemresan hade sällskap av en goodiebag från Blueberry och några avsnitt True Blood gjorde inte hemresan sämre :) Haft en helt underbar helg och tar med mig all ny energi som den givit!!


Stadium outlet.


Har ju glömt att tipsa om att Stadium öppnat en outlet i Lkpg. Kalas tycker jag. Saknat det här i stan. Fyndade en ny vinterjacka där, North face 3 i 1 jacka för tusenlappen. Helt klart ett kap. Använder den för fullt just nu och är supernöjd!

Hufudstaden.

Efter en vecka fylld med massa bra energi trots mycket jobb har jag begett mig till hufudstaden. Ser fram emot en helg med basketmatcher, skratt, Lindafrukost och underbart häng tillsammans med min syster och familj. Helgens träning blir piloxing. Testat det en gång tidigare och tyckte verkligen det var skoj.

Det kommer även bli lite mental uppvilning. Bara vara och njuta av familjen. Somna i soffan.

Kort inlägg för nu ska det sovas. Förresten, jag har träningsvärk bara så ni vet!

När träning ger effekter.

Jag är så glad! Förra veckan när jag körde första passet efter en veckas sjukdom kändes inte kroppen speciellt pigg och verkligen inte sinnet. Var inte med de där lätta stegen jag gick till träningen.. Nu har det ändrats! Kroppen känns åter sådär härligt stark, flåset känns skaplig och glädjen är definitivt tillbaka. Det var tufft att gå upp för att ta sig till squashen, men när jag väl satte mig på cykeln så kände jag hur kul det skulle bli och jag hade så rätt, den energin jag kände efteråt. Ojojoj en kick!

Sen kom dagen som verkligen kändes bra. En sån där bra dag på jobbet när man kände att man kom framåt, presterade och samtidigt fick löst en hel del gamla ormbon sånt gillar man :) Hade ett boxpass inplanerat och trots morgonträningen så såg jag verkligen fram emot den. SÅNT känns härligt! Blev Malins mamma som stod för motståndet i "boxringen" och vilket härligt träningspass. Mer sånt åt folket, eller iaf åt mig...

Jag avslutade sedan kvällen med en ny runda runt Vinterljus här i stan. Var ju ett par installationer som inte fanns i söndags. Skönt avslut på en ganska så aktiv dag. Soffhäng är välförtjänt!PS Nu tänker ni säkert att efter en veckas sjukdom så krävs det en vecka för att kroppen ska återhämtat sig och visst så kan det vara, men är det likadant för sinnet? Jag är iaf glad att träningssvackan känns över för denna gång.

En timme squash, check!

När klockan ringde imorse och jag 30 minuter senare skulle stå på squashbanan för en timmes spel mot en kollega ville jag bara vända mig och somna om. Riktigt trött kravlade jag mig i träningskläderna och åkte till Squashcenter. Första minutrarna var lite sega men sen var det full fart och piggheten var ett faktum. Hur tröttsamt det än är med morgonträning så känns det så bra efteråt och man känner sig redo för en jobbdag!

Aldrig kört en timme squash förut utan endast kört en halvtimme, är ju ganska tufft liksom. En timme kändes dock inte omöjligt... Så tror det får bli det i fortsättningen, blink blink Malin :) Var även premiär för mitt nya racket, kändes riktigt bra och bara den gjorde att min resa till Ullis är en kalasresa!

Körde med en kollega imorse då, en kollega som är betydligt mycket bättre än mig på squash. Så utmaningen var hög men samtidigt kände jag inte att jag var helt ute och cyklade, iaf inte hela tiden. Man inser att mycket är övning bara. Squash är riktigt skoj och det är en sport som absolut får höga betyg av mig. Har ni inte testat så gör det!

Hittade denna skylt, känns ju ganska okej...

Hämta IMAG0785.jpg (284,1 kB)

Nyttig läsk?

Hittade en ny sorts kolsyrad dricka i affären för ett tag sedan. Skulle vara på rena frukjuicer och lite "nyttigare" än vanlig läsk. Känns bra att det är mycket naturligt i dem och så, men smaken? Njae smakar mest som en cider.. Så gillar man det så visst kör på denna som har mycket juice men annars skippa den och drick istället din vanliga läsk eller juice, dock inga överdrivna mängder. Vatten är riktigt gott det med! :) Jag kommer kolla runt om märket och konceptet har andra smaker att testa..
 
Summa: Tummen ner från min sida

Jomenvisst.

En lång jobbdag avslutades med gos med MiniMo och som vanligt mumsig mat hos The F-family. Tack!

Hemkommen i skaplig tid, bra för då hanns det med de där nödvändiga sakerna som att tvätta. Åker upp till hufudstaden till helgen och insåg att backningen måste ske imorgon då det, såklart, blir stressigt på fredag innan tåget ska gå. Ska bli skönt att komma bort lite. Oftast lättare att koppla av när man åker bort, brukar vara så för mig iaf. Så det blir en välbehövlig helg som kommer :)

För övrigt så japp, en redig träningsvärk i kroppen. Gött! Gillar att få träningsvärk, det triggar mig lite.. Imorgon blir det dubbelpass. Först squash på morgonen med en arbetskollega o sen box på kvällen. Kul kul. Helgens träning blir piloxing. Testat det innan och det var riktigt roligt, så det ser jag fram emot.

Blev ett väldigt allmänt inlägg som mest handlade om vardagssaker, men så det är ibland. Har ett par inlägg på gång bl a fortsättningen på Jag och min lax :D

Stiltje.

Jag har funderat och insett en grej, hur tydligt saker hänger samman. Jag har de senaste dagarna inte haft något som helst sug efter att blogga. Anledningen? Jo för att bloggen står för väldigt mycket, den står för ett kämpande, den står för en vilja och en massa mer. De senaste dagarna har jag tvivlat på min vilja och förmåga att egentligen kämpa. Jag pratar såklart om min träning. Min blogg har blivit en stor representant och uppvisande av hur viktigt träningen är i mitt liv. Senaste dagarna har träning känts långt borta och jag har faktiskt inte lyckats klura ut vad jag skulle göra för att få tillbaka suget efter det. Idag kom suget tillbaka, eller iaf ett uns till det. Nu gäller det att fokusera på det lilla och få upp suget ordentligt, till något naturligt.

Är väl så med det mesta att det finns ups and down. Men träning är så mycket i mitt liv. Det har blivit lite beviset att vill jag så kan jag. Men dalar det, då dalar även tankarna om att vill jag så kan jag. Jag hade ett bra samtal med Mia idag. Gav lite perspektiv ang vad som egentligen är en godkänd träningsvecka. I min värld så måste jag träna 4-5 gånger för att jag ska känna att jag har tränat. Titta bara på förra veckan, jag tränade 2 dagar och kände att det var en misslyckad vecka. Lyssnar man på många träningsråd så säger de 2-3 ggr i veckan för att man ska träna skapligt. Sätter jag för hårda krav och därmed också press på mig själv?

Jag vet inte...

Men nu struntar jag i de senaste dagarna. Idag körde jag ett TRXpass och kände hur härligt det var att låta musklerna anstränga sig. Kände även känslan av att jag kommer få träningsvärk. Gillar den känslan. Var ett kul pass med övningar jag bara testa en gång tidigare. Efter träningen var det sista buggtillfället. Nu var det mkt dans så skönt att man har lite kondition annars skulle det blviit jobbigt :)

Ups and down.. Känner att jag är på en uppgång!


En kopp te.

Denna kopp te får avsluta min söndag och därmed också min helg. En hels som gått i lugnets tecken, allt för att försöka förhindra förkylningen att bli värre. Kan verkligen rekommendera tesorten, choklad och grädde. Smaskens!! Nu ska jag plugga lite, japp jag har ju satt mig i skolbänken igen ett par veckor framåt och då krävs det även lite självstudier. Tjoho!


En promenad i vinterljusets tecken.

Tänker inte skriva så mycket om vinterljus, utan visar mer bilder och rekommenderar er att gå den. Ja eller ni som är i närheten av Lkpg iaf :) Jag får nog gå den igen då två av installationerna inte fanns?!
Vinterljus.

Jag har förmånen att bo i en stad som för sjunde året lyser upp staden genom Vinterljus. Invigningen var igår men jag har planer på att gå den idag så snart mörkret sänker sig över staden. Gick innan in på hemsidan (http://www.linkoping.se/vinterljus) och insåg att det iår är en av mina vanliga löparturar. Fick mig lite sugen på att ut och springa. Så nu vill jag att förkylningen försvinner så jag faktiskt kan ge mig ut i spåret igen. Har ju en hel del löparutmaningar framför mig nästa år ju. Dags att börja. Men idag nöjer jag mig med att promenera runt och samtidigt njuta av ljusinstallationer...
I butik nu.

Nu har Skyr som jag skrivet ett antal inlägg om kommit till de felsta butikerna. Jag hittade dem på Hemköp. Tycker absolut ni ska testa dem. Jag har testat alla smaker och smakmässigt så är de inte jättesmakrika, men favoriten blev hallon/granatäpple. Bra mellis att ta med till jobbet om man ska träna direkt efter jobbslut, eller på resande fot då de rpraktiskt nog har en sked med i locket...


Träning vs förkylning.

Ett ämne som ständig diskuteras och åsikterna är lite olika. Min egen linje brukar gå på hur man känner sig. Dock tränar jag inte om jag har ont i halsen eller feber. Sen gäller det att anpassa sin träning. En del gånger kan man testa men känner man att kroppen inte gillar det så är det lika bra att lägga ner. Gränsen mellan att kunna träna eller inte är ganska svårdragen. För man ska vara väl medveten om att det kan vara rent ut sagt farligt att träna när kroppen inte är i tipptopp. Tränar du med en infektion i kroppen så kan hjärtat drabbas t ex.

Sen är det väldigt lätt att känner man sig lite risig så blir det en ursäkt för att hoppa över träningen. Eller man har mycket på jobbet. Många ggr kan träningen få en att må bättre. Har man spänningshuvudvärk så kan bra träning lätta upp och få huvudvärken att släppa eller ge dig mer energi efter en stressig dag.

Gäller att tänka till!

Igår kände jag dock att förkylningen blivit bättre. Så idag bestämde jag att dagens träning blev inställd och istället ska jag träffa mamma, ta en lunch på stan och strosa lite i affärer...

Choklad.

Bara så ni så är det idag chokladens dag! Kan ju faktiskt vara värt att fira kan jag tycka ;) Just nu har det kommit en limited edition av en ny choklad och den är himmelskt god. Den rekommenderas. Jag kommer iaf ta mig en vit eller två av denna kaka ikväll och njuta av att det är helg!


Nyttan av vardagsmotionen.

Ojoj, vilka dagar de senaste dagarna varit. Huvudet är helt full av information efter riktigt långa jobbdagar. Roligt, men ska bli riktigt skönt med helg. Man känner att det kan bli lite för mycket ibland, men nu är det snart helg och huvudet får bara vara och jag får tid för det jag älskar umgås med mina nära och kära.

Men nu ska vi inte ha ett inlägg som diskuterar mina arbetstider utan jag tänkte idag uppmärksama hur enkelt du får in motion i en upptagen vardag. Idag så vaknade jag tidigt och jobbade några timmar hemifrån innan jag skulle på dagens första möte mellan 10-13, 13.30 var det dags för nästa möte och avslutade allt med utbildning mellan 16-20. Hade en tanke att jag skulle tränat innan första mötet, men det spoliserades genom att jag fick jobba lite redan då. Så gymmet han jag inte med, men istället tog jag cykeln idag och cyklade runt till de olika mötena som var på helt olika ställen i staden. Detta gjorde att jag väl cyklat 1,5 mil idag iaf. Och iom att det var lite stressigt så blev det cykling med lite fart ;) Jättebra också när man sitter på möten att få lite frisk luft mellan.

Hårfin skillnad.

Jag gör som så många andra lägger den största pressen på mig själv! Det är en fin balans på att peppa sig själv till att prestera sitt bästa och att lägga för stor press på sig själv att det går till överdrift. Hårfin skillnad.

Sedan min resa började i våras så visst jag har tränat, men aldrig helhjärtat aldrig haft några mål utan mest gjort det för att det skulle man göra. Sedan i våras så har jag upptäckt träningsglädje, hur mycket jag kan prestera baravjag vill och kämpar osv. Dock har jag i perioder lagt för stor press på mig själv. Inte funnit balansen. Jag kommer i detta inlägg behandla träningen, men varit lika stor del av det som handlat om maten och det jag ätit.

Har varit lite allt eller inget. När jag insåg att jag måste utmana mig själv och våga pröva mina gränser, då var jag tvungen att ta det till det extrema. Tränade nästan för mycket och det värsta av allt, tränade jag inte så hade jag dåligt samvete. Det dåliga samvetet var värst. Det gav ingen balans utan skapade mer skada än lycka. Jag gillar fortfarande att träna mycket och ofta. Skillnaden är för att jag känner glädje kring det, inte för att jag har dåligt samvete. Jag tyckte det var jobbigt att inte kunna träna föra veckan pga sjukdom, men jag hade inte dåligt samvete. Jag accepterade. Enda jag kände var den stora saknaden och viljan att få ur mig överenergin och samtidigt skapa den härliga energin som träning ger mig.

Avslutar detta inlägg om mina egna tankar med ett tips på en blogg: www.traningsgladje.se


Hög träningslust.

Första träningen idag efter förra veckans sjukdom och alltså träningsvila. Jag och Mia körde ett pass TRX och sedan begav jag mig till buggen. Lagom upptrappning. Kroppen känns bra men klart att flåset kändes lite ansträngd när man haft träningsvila plus haft svullen hals och rejäl hosta. Men men, nu är jag tillbaka i träningsvärlden.

Var skönt att få sällskap första teäningstillfället såhär. Jag har ju lyckats komma över det där att alltid behöva träna med någon, utan jag kan ta mig till gymmet själv och köra på. Men idag behövde jag sällskap, så jag inte kunde avboka. När man varit borta från träningen ett tag är det så enkelt att tänka "en dag till" det gör inget. Tror de flesta känner såhär. Men lika bra att börja å en gång.

Efter TRX:en så var det näst sista gången i buggen. Nu har det blivit ordentlig dans av det och är riktigt kul. Kommer nog sakna mina buggtisdagar....
Stegens FF.

Några utav er kanske har hört mig prata om föreningen Stegens FF. Tänkte jag faktiskt kunde göra lite reklam för den även här. Detta är en förening som skapades lite på skoj av mig och en vän. Började med att han ville få med mig på höstmilen och vi skulle skapa ett lag tillsammans. Jag var väl inte så pepp, men vi sporrade varandra. Under denna period gick vi under ett annat namn som ingen var speciellt nöjd med.

Efter höstmilen så insåg vi hur kul det var med lite utmaningear och det vore kul att ha det under lite ordnade former. Tankarna om Stegens FF uppkom. Stegens Friaktivitets Förening. Vi skulle helt enkelt ha ett gäng grejer som vi skulle testa på och utmana oss själv i. Löpning är ju enkelt så nästa år blir det några lopp. Men alla tilltalas inte av löpning så det kommer ske en hel del annat i föreningen. Nästa inplanerade grej är Curling. Stegens FF bokar bana och sedan får folk följa med och betala en lite nätt peng för banan. Prova på något man inte testat innan. Tionde december planeras curligen så vill någon mer vara med är det bara att säga till.

Kommer nog få läsas mer om Stegens FF. Kan tillägga att det inte kostar något att vara med i Stegens FF och alla får vara med! Vi jobbar just nu på logga och ett forum för gruppen där framtida planer och evenemang kan stå.

Ska väl tilläggas att Stegens FF inte är någon officiell förening, utan vi finns under ett namn för att det är kul. Vi utvecklar vår föreningen för att det är kul. Vi hittar på saker för att det är kul.

Veckans träning v45.

Förra veckans träningsplaner gick ju helt i stöpet pga feber mm. Men nu är det ny vecka och denna vecka kan man verkligen säga att det är nya tag :)

Måndag: Vila
Tisdag: TRX + Bugg
Onsdag: Spinning 30 + CXworx 30
Torsdag: PT-pass
Fredag: Vila
Lördag: TRX
Söndag: Benpass

Taggad!

Jag och min sötpotatis.

Vilket ni som följt mig på bloggen så har ni säkert märkt att jag gillar lax (lovar att det kommer ett nytt laxrecept i veckan ;). Finns ännu en sak som jag är riktigt förtjust i, sötpotatis! Mums mums :) Så idag blev middagen helstekt fläskfilé, sötpotatispuré och färska brysselkål som jag bara stekte.Jag brukar ju äta på assister och så även denna gång, en bra metod för att inte ta för stora portioner. Fläskfilén var underbart god, likaså sötpotatispurén men brysselkålen nej nej nej gilla jag inte. De jag köper som är frysta och steker på smakar mycket godare hehe :) Så här föredrar jag fryst framför färskt, men så kan det va ibland...


Portionen blev dock lite stor så orkade inte med allt.

Träningsplanering.

Började söndagsförmiddagen med att träffa Mia uppe vid Belvederen. Träningsplanering. Passade mig utmärkt. För jag har alltid en rädsla efter att varit ifrån träningen för länge. Att skjuta på den. Tyvärr har kroppen glömt känslan som finns hur mycket den gillar fysiska utmaningar. Efter en vecka mer eller mindre i sjuksängen så har inte kroppen utsatts för något ansträngade över huvudtaget. Då försvinner de starka känslorna av tillfredställelse av ett bra träningspass. Jag är då livrädd för att inte komma tillbaka i det underbara flowet. Att sitta och planera in träning närmaste veckor tillsammans med Mia fick tillbaka dessa lyckokänslor av att vilja träna. Så på tisdag är det dags igen! Jippi!!! Kroppen skriker efter att få jobba. Bästa är att jag börjar med min absoluta bästa träningsform, TRX. Insett att det låter som om jag blivit sponsrad av TRX, men icke jag är bara förälskad i denna form av träning :)

Imorgon kommer veckans tränings som vanligt tillbaka. Funderar på om jag ska klämma in två benpass i kommande vecka iom att jag missade förra veckan i benutmaningen...

PS Kan verkligen rekommendera Belvederen! Trevligt ställe med schysst utsikt :)


Back!

En blogg som legat ganska mycket i skymundan en vecka nu, ja det är denna blogg. Jag har ju som ni förstått haft en del sjukdagar och varken tränat eller ätit speciellt avancerat senaste veckan. Nu är dock kroppen klar med sjukdom, som det känns nu och nu är det bara att längta extra mycket tills träningen kan starta igång igen. När kan man då börja träna igen? Min tanke var ganska snart. Men igår fick jag förmaningen om att verkligen inte börja träna för tidigt. Men jag som var så sugen... Så jag ska klura på det där lite. Kan ju träna och så kan man träna.

En sak som försvinner denna söndag, det är veckans träning. För den är noll! Inte en enda minuts träning har det blivit denna vecka :( Men imorn är det ny vecka och nya möjligheter!

Och en annan sak, jag är tillbaka. Frisk och mer bloggsugen än annars! ...o träningssugen ;)

Jag ser ljuset...

..i tunneln på denna sjukdomsperiod. Idag har jag varit feberfri, men gick till vårdcentralen då jag haft ont i örat. Men var ingen fara med dem förutom att jag har intryckta trumhinnor. Det är iofs inte speciellt bra. Botemedel, tryckutjämna 100 ggr per dag och använda nässpray några dagar. Så är det nån som tycker jag beter mig lite lustigt närmaste dagarna, ja då sitter jag väl säkert bara och tryckutjämnar :) Sen hade jag tydligen också väldigt svullna halsmandlar, men det märks främst på att jag har lite skön whiskeyröst...

Mycket skönt att känna sig piggare. Så imorgon blir det jobb igen!

Fortsatt sjukstuga.

Ännu en dag i sjuksängen blir det för min del. Det är lite bättre med febern idag jämfört med igår, men känns mig fortfarande ganska kass i kroppen... Väldigt frustrerande när man inombords har en massa energi men kroppen säger nej nej nej. Så jag har accepterat mitt öde att det är i soffan under en filt som är min plats just nu. Har ju möjlighet att kolla på alla den kvalitetstv som går på dagtid! (Hoppas ni fattar min ironi)

Men lite skönt är det, läst i den hittills underbara boken Illusionernas bok av Paul Auster och såg att Dirty Dancing kommer på tvn om en stund.


Blä.

Nehe min tanke om att sova bort förkylningen gick inte alls. Tvärtom. Vaknade och är frusen och illamående. Ont i hela kroppen på något vis. Tror jag måste gå hem från jobbet. Fixar inte att sitta här. Så alla träningsplaner för idag de är inställda för länge sen! Blä.


RSS 2.0