Dags för lopp 2

Ikväll är det dags för lopp nummer 2 i mitt liv, Jubeljoggen. Ska springa med mina kollegor här nere i Nässjö.
Ska bli skoj! Jag planerar att försöka slå min tid från förra torsdagen, men samtidigt är detta ett mer socialt lopp.. Vi får se. Känner absolut ingen press utan jag har klarat av mitt premiärlopp, nu kan allt bara bli bättre!


Bo KappAhlsson.

Blev en mycket trevlig kväll. Hoppade över gymmet och har inte dåligt samvete för det.
Istället så blev det lite trevligt häng på Ågatan tillsammans med Fredrik & Jimmy. Vi skulle i framtiden även kunna säga att F går under Bo KappAhlsson. Bara så ni vet :) Dock skulle han självklart föredra Lindéxon, men man kan inte få allt här i världen.

Lite trevliga framtidsplanering pågick. Borde ju snart vara dags för årets cykellopp. Lika bra att börja peppa för den redan nu, kanske tom ringa och boka bord så vi får riktigt bra utsikt... Även en minigolf med Dahlbergs fika är på gång. Jippi, nu börjar man känna att sommar och alla härliga sommaraktiviteter närmar sig!!

Jag fick i uppgift att ta reda på när cykelloppet äger rum. Verkar som den kommer vara i augusti under stadsfesten vecka 33.

Kvällen fick energin att komma tillbaka till mig...

Energinivå 0.

Jag vet inte hur det är för mig men energinivån kan hamna på noll utan någon förklarlig anledning egentligen. Just nu är det så. Haft en bra och produktiv dag på jobbet, så rastlöshet är inte anledningen. Luften går liksom ur en och allt känns bara grått och trist. Ingen energi till någonting.

Jag vill att något ska hända. Något nytt. Vad vet jag inte, så krånglig är jag. Men att få upp energin! Hade tänkt åka och gymma idag men känner ingen lust till det alls... Någon som har en lösning?


Ingemar Stenmark.

Kan inte bli annat än väldigt imponerad över denne man. Att så fullständigt krossa sitt motstånd i Mästarnas mästare i så många olika typer av tävlingar. Respect!


Ny vecka

En vecka med en full kalender.

Helgens citat

Jag känner mig som en 47 årig partykärring


... och så var det ju SPA också.

Om förra inlägget visade en del av resan så får detta inlägg mer koncentrera sig på SPAdelen. UNDERBART!

Under söndagen så gick vi ner till SPAavdelningen. Gled ner i en varm pool och bara njöt. Med kanske lite för få timmar sömn i kroppen så blev man ganska dåsig kan man säga.... Sedan var det dags för behandling. En kroppsbehandling med spirulinaalger. O vad härlig den var. Njutning för fulla muggar. Sedan tycker jag det är ganska roligt med fenomenet att man är näck med en okänd människa och den männsikan inte ska se att man är näck. Så handdukar hålls upp och handdukar ska flyttas och trixas :)

Själva behandlingen var helt fantastisk. Torrborstning av hela kroppen, inkletad i alger med en värmefilt runt sig. Där låg man i lite av en kokong. Ganska skoj att både jag o Moomin i detta läge hade funderat på vad som skulle hände om typ brandlarmet gick. När man låg där i kokongen och bara gottade sig så fick man en härlig ansiktsbehandling och lite massage. Avslappning på hög nivå! Efter man fått duscha av sig all spirulina blev man insmord med en olja och huden var hur mjuk och len som helst....

Kan verkligen rekommendera att åka på en SPAkryssning. De har en bra SPAavdelning med pooler, bastus och relaxavdelning. Personalen är mycket duktiga och behandlingarna helt fantastiska. Produkterna kommer från Kerstin Florian och enligt mitt tycke helt outstanding!!!

Rekommenderas!

Helgen SPAresa

I helgen som var så var det då dags för årets SPAresa tillsammans med Moomin. Iår hamna vi på ett kryssningsfartyg. Så det blev väl en liten blandning av party och SPA. Men så nöjd jag är. Kanske lite för få timmar med sömn men vilken hud jag fått :)

Skulle kunna sammanfatta helgen såhär kanske:

Det var i bilder!

I ord får det nog bli:

- Lokförare
- Herr Jonas, eller hette han så?
- Kvinnliga kurvor
- Det är hennes första gång!
- Partykärringar
- Exakt likadelning av vin
- Partypistolerna
- Vi syns i baren va?
- Cole slaw är  ingen sås
- Vadå?! Ska ni inte äta buffet??
- Mogen hud
- Fläkt i rumpa
- .. och du är också gift!

Jag vet att ingen kommer förstå dessa punkter, men jag förstår och nog även Moomin :)

-

I want to break free

Imorse vaknade jag, ja något seg var jag, med denna låt ringandes i öronan

Behandlingsdags.

Just i denna stund som detta inlägg publiceras ligger jag och får denna behandling:

Marine Detox

Börjar med torrborstning, därefter inpackning med varm spirulinaalg.

Ansiktsrengöring, ansiktsmask och ansiktsmassage utförs under tiden.

Avslutas med närande algkräm tillsammans med utrensande olja.


Lördagsstart.

Började ju då denna lördag med en tur kring stångån med Moomin. Egentligen vet jag inte vad jag gav mig in på, springa med någon som har betydligt bättre kondition än mig. Men vad vore livet utan utmaningar. Var dock en ganska plågsam utmaning! Fy *pip* vad låren gjorde sig till känna :) Så tanken med en lugn runda var bara en dröm.. Men känns jättehärligt efterråt!

Var kul att köra med M.
Intervall.
2 min spring 1 min gå.
4 km på 24 min.
Betydligt bättre tempo än jag höll i torsdags.
Kändes bra.

På tisdag ska jag se till att förbättra min tid!

SPA.

Dags att påbörja årets SPAresa tillsammans med världens bästa Moomin. En helg fylld av njutning och avslappning. God mat ska ätas, kroppen ska behandlas och någon god drink ska avnjutas. Känns ju som helgen inte kan bli annat än lyckad. en belöning såhär under vårkanten. Och faktiskt känner jag att den är riktigt välförtjänt.

Innan resan börjar så ska jag ut och springa en sväng tänkte jag. Blir dock en lugn runda då träningsvärken sitter som en smäck i framsida av låren sedan torsdagen och gårdagens gympass givit magen träningsvärk. Men träningsvärk blir bättre om man rör på sig så det ska inte stoppa mig!

Nu, nu kör vi njutning hela helgen lång!!

Minnas.

Idag var jag en snabbsväng i Sturefors. Typ i en skog. Varför jag skriver det här? För att jag inte ska glömma bort det såklart. Det var en trevlig sväng. Såg även ett rådjur.

Minus 16

Idag blir det många siffror att hålla reda på. Men denna summa ska snart förändras även denna. Dock inte sjunka utan öka :) Var ju och vägde mig idag för att se om jag lyckats med mitt mål att gå ner 5 kg utöver de jag tappade av kuren. JAG LYCKADES!!!!

Minus 3 gick jag ner innan kuren
Minus 6 gick jag ner av kuren
Minus 7 gick jag ner efter kuren

Summa sumarum landar vi på -16 kg!

Svennebanan

Idag när jag satt på bussen så började det regna och då menar jag kalasregna, stod som spön i backen om man vill utrycka det så. Inga problem ju man satt ju på en buss... om det inte varit så att ett takfönster var öppet så det regna in en massa. Vissa flytta på sig och vissa försökte böja sig för att klara sig ifrån regnet. Men INGEN sa till busschauffören. Haha nee för vi bor ju i landet lagom där man inte vill ha någon uppmärksamhet om det inte behövs, vi vill heller inte störa någon om det absolut inte behövs.

Varför jag inte sa till? Jag satt ju bakom en glasruta och blev inte ett dugg blöt. Satt bara och fnissa åt de andra, jag är en ond människa ;P


Köpa vikt.

Jag är väldigt sugen på att köpa mig några hantlar hem.. Undra hur mycket sådana kan kosta?
Sedan kanske man ska köpa sådana som man kan bygga på och öka vikten? Jag har ju en tanke på att bli starkare :) Idag ska jag iaf till gymmet tänkte jag och då får jag använda mig av lite hantlar!


:)


35:34

Nu har jag fått min tid från gårdagens lopp och den var bättre än jag trodde. TJOHO!!


Jag gjorde det!!

Jag har utfört mitt första lopp och alla de där fjärilarna var helt obefogat, jag är inte ett dugg besviken på mig själv bara inspirerad att förbättra mig. Och det ska jag banne mig!!

Vet inte riktigt vad min sluttid blev, men runt 36-37 min (?) tror jag. Inte något att skryta med men för att vara första gången så känns det okej :) För mig var detta stort och jag är megastolt över mig själv. Övervunnit en stor skräck i mitt liv. Nu är jag som sagt bara väldigt inspirerad att förbättra mig och faktiskt öva upp löpningen. Med endast två löprundor á 3 km i kroppen så är det inte mycket att skryta med. Nu kommer mina löprundor i fortsättningen ökas och förbättras!

Ja, jag tycker löpning är kul... Alla som trodde jag skulle säga det för ett halvår sedan kan ju räcka upp en hand.


Nej trodde inte det skulle vara så många som räckte upp handen :)


Svårt för andra att förstå.

Just nu känner jag mig rädd. Rädd för att misslyckas.

Då jag under mina veckor sedan mitten av mars utmanat mig själv gång på gång, men lyckade resultat är jag så rädd för att inte klara detta. Det är ingen annan som satt pressen på mig själv, utan enbart jag själv. Men känns som detta lopp inte bara är ett litet steg utan ett enormt kliv. Klarar jag de så har jag nåt riktigt riktigt långt känns det som. Klarar jag det inte så tar jag en massa kliv bakåt, känns som känslan kommer vara att jag är tillbaka på ruta noll. Jag har under hela mitt liv inte gjort sådana här grejer för rädslan att misslyckas. Prövar jag inte så kan jag inte misslyckas. Då är jag säker. Denna vår har jag begett mig ut på okänd mark.

Jag är rädd för att inte våga utmana mig själv. Att när jag springer där känna efter och känna att jag inte orkar och då ge upp. Gå och inte våga börja springa igen. Misslyckandet ligger inte i att jag får en viss tid utan att inte våga pröva.

Jag har alltid försökt tänka som Jonatan i Bröderna Lejonhjärta i andra sammanhang. Jag måste börja tänka som honom även nu. Eller jag tänker som honom, iom att jag anmält mig till loppet. Nu måste jag bara vara modig nog att våga genomföra det... Men nästan illamående och skakig så nervös är jag. Fy...”Det finns saker man måste göra, även om det är farligt. Annars är man ingen människa utan bara en liten lort”


Enkelt men tydligt.


Dagen D är här.

Nu är det då torsdag den 26 maj. Ett datum som funnits i min värld ganska länge. Dagen då jag ska springa mitt första lopp. Börjar bli lite nervös faktiskt. Vet inte varför egentligen för jag känner mig lugn inför det. Känner ingen press direkt och vet ju absolut inte om jag kan prestera. Tror att en del av nervositeten ligger i att jag vill lyckas. Jag vill överraska mig själv! Att jag redan är stolt är en sak, men jag vill bevisa för mig själv hur mycekt bättre jag är än vad jag faktsikt tror.. Eller jag vet inte :)

Iallafall idag är det dags för Blodomloppet. Spännande också bara det att springa ett lopp. Vet inte alls hur det går till knappt. Kommer det vara mycket folk och trångt? Hur kommer det kännas att springa med så många andra. Kommer man kunna ta rygg? Är det bra att ta rygg? Min tanke är att bara fokusera på mig själv, springa mitt lopp och så får vi se... Jag vet ju faktiskt inte ens om jag kommer orka springa hela sträckan. Aldrig sprungit så långt... Kanske inte borde fundera så mycket :)

Fjärilar i magen har jag iaf!


Träningsvärk.

Gårdagens tränings sitter som en smäck i träningsvärkhimlen. En värk som kommit smygande över dagen. Helst magen känner av det. Mallan, jag tror allt vi hittat en ganska bra maskin för att plåga the bellies lite :)

Idag var det hellugnt på träningsfronten. Tänkte att kroppen inför morgondagen. För imorgon smäller det. Lite nervös faktiskt. För många så är loppet imorgon bara en liten träningsrunda. För mig är det ett nytt steg i mitt liv...

Dagens kändisspotting.

Idag så stod dessa två herrar på Ågatan. Inspelning på gång. Undra vilket program det kan vara?
Jobbiga var ju alla som skulla titta och fota, jag som snällt ville cykla förbi hade ju lite problem att ta mig förbi...


Onsdag.

Idag känns allt sådär lagom. Ja ni vet när allt flyter på, inte mycket spännande men samtidigt inte något nederlag.
Onsdag. Är ju en dag mittiveckan också. En dag då förra helgen känns lite långt borta men kommande helg känns även den för långt borta. Ganska fascinerande dock att det bara på några timmar slå om. För en torsdag, ja då känns oftast helgen väldigt nära. Ja jag vet, allmänt pladder just nu.

En sak som dock ska bli spännande det är att se om jag lyckats med mitt mål som utvärderas på fredag eller lördag. Att se om jag efter kuren gått ner 5 kg ytterligare. Gjorde ju en avstämning där samtidigt som jag gjorde de fysiska testerna då hade jag väl gått ner strax över 3 kg så det kan bli lite kärvt....


.


Att köpa kläder.

Idag kände jag att min livsstilsförändring tog ett nytt steg. En väldigt positivt steg som gav mig en enorm inspiration. Motivationen fortsätter att ligga på topp inför att fortsätta och att jag ska nå mitt slutmål.

Vilket jag skrev i ett tidigare inlägg idag så hade jag ett ilandsproblem, min kjol var alldeles för stor och jag höll på att tappa den. På väg hem från jobbet så knallar jag in en snabbis på HM. Tänkte kolla om de hade några billiga kläder som kan lösa mina mest akuta klädproblem. Känner inte heller att jag vill investera i helt ny garderob då tanken är att det ska försvinna fler kilon...

Iallafall, jag var inne på HM och hittade lite olika kläder. Tänkte kolla lite vad jag har för storlek nu och gick faktiskt ner ytterligare en storlek vad jag tänkte kunde funka. För här kommer ett avslöjande om en sak jag haft ångest för nu ett tag. Klädstorlekar. Att ta den största storleken och den inte passar. Att behöva kolla på avdeleningen med plussizekläder... Den känslan är verkligen inte rolig. Nu har jag ju även ett annat problem att saker ofta är för korta för mig då jag är ganska lång.

Men det där är ett avslutat kapitel!!!

För idag så insåg jag att mina kläder finns på den "normala" avdelningen. Var tillochmed en klänning i storlek XL som var för stor!! Sug på den, den var för stor!!!!! Köpte då med mig ett par kjolar. Ett par kjolar i en modell jag provat tidigare men den då inte passat. Nu kände jag mig riktigt bekväm i kjolen och ser fram emot att ha på mig en av färgerna imorn!!!!

Veckans träningstankar

Denna vecka tänkte jag försöka träna enligt mina resultat på fystesterna jag gjorde för ett par veckor sedan. Det innebär kondition och styrka. Springa och gym helt enkelt. Sedan så ska träning vara roligt så jag ska ha roligt när jag tränar. Så jag får in lite pass som jag gör enbart för att jag tycker de är skoj, de är väl en bra deal :)

Så två löppass och två styrkepass ska in denna vecka och därmed basta :) ett löppass hade jag igår. Klarade att springa hela den sträckan jag tänkt. Jippi! Nu ska jag strax iväg och gymma sen avslutar jag kvällen med vattengympa för att det är så skoj :)

Ikväll ska jag berätta om en helt underbar känsla jag upplevde för en stund sen!

I-landsproblem.

Jag har just nu ett stort i-landsproblem. Mina kläder är för stora!Vilket väder.

Idag har vädret allt ändrat på sig. Synd att jag bara hamnat i regnet och blåsten.


Jag rekommenderar

Måste bara tipsa om den hudvårdsserien jag använder just nu. Jag har testat en hel del genom åren, både de billiga märkena och de dyra lyxiga. Jag har köpt hudkrämer som kostat mellan 50 kronor till 550 kronor liksom. Nu har jag hittat en favorit som kommer få stanna i mitt badrumsskåp så länge de bara levererar. Cliniderm. En serie från ACO på Apoteket. Vilket gör att den en enkel att få tag i, priset är helt okej ändå 250 kronor för krämerna och de håller väl ett halvår kanske, ansiktstvätten 99 kr...

Vad är det som gör den extra bra då? Jo, jag är i naturen ganska lat och ill inte hålla på med massa olika saker. Med denna så får jag genom tvätten bort all smink (kan alltså skippa removerprocessen), ansiktsvatten tycker jag för min del inte är nödvändig och sen är det en praktisk pumpflaska till krämen. Sen finns det en massa andra produkter i serien men till vardags är det endast dessa två jag använder!

Serien får helt klart tummen upp från mig!


Nybäddat.

Nu checkar jag ut för ikväll! Har en säng med nya lakan i som väntar på mig. Måste ju vara något av det bästa som finns. Godnatt mina vänner.

Ren och skär lycka!

Kvällen erbjöd något utöver det vanliga. Glada Hudik-teatern var i stan och jag hade lyckats få en biljett. En teatergrupp man inte kan bli annat än lycklig och glad över. Scenen flödar av glädje och så imponerande sång!
Jag hoppas att alla någon gång får möjlighet att se denna grupp. Alla behöver öppna sitt sinne och förstå att fastän man inte är normalstörd så kan man skapa så otroligt mycket :)

En ren njutning har kvällen varit och alla bjöd så mycket på sig själv!

 

Mina tankar om torsdagens lopp

På torsdag är jag då anmäld till Blodomloppet, 5 km i springklassen. Jag har inte varit lika duktig som Moomin och lagt upp ett schema för att klara dessa 5 km springandes. Jag har egentligen bara varit ute och sprungit en gång innan loppet. Får se om jag hinner få in någon gång till innan torsdagen. Så hur känns det? Borde ju kännas som ett misslyckande..

Tvärtom. Jag är otroligt stolt över att ens anmält mig till ett lopp som går ut på att man ska springa. Detta har liksom inte existerat i min värld och att jag skulle vara anmäld har mer känts som något att skratta åt än bli inspirerad av. Jag är heller inte orolig för om jag ska orka genomföra det. Okej att springa hela loppet vet jag inte om jag klarar av, men vad gör det? Då får jag väl helt enkelt gå en bit och sedan fortsätta. Mitt mål inför torsdagen är att springa så långt jag orkar, sedan gå men sätta upp ett mål. Antingen att jag endast får gå till den lyktstolpen eller gå i max 2 min eller så... Jag känner mig otroligt laddad. En annan sak jag också är väldigt stolt över mig själv är att jag ser fram emot loppet. Ska bli kul att testa hur långt jag orkar!!


Jag avslutar veckan...

i skärgården mellan Sverige och Åland!

Jag och Moomin ska på årets SPAresa som iår blir en SPAkryssning. Ska bli sååå härligt. Trerättersmiddagen står på agendan, SPAbehandling är bokad och lyxfrukost kommer det bli. Njutning på en båt helt enkelt :)


Utvärdering träning v 20

Hade ju lite annat upplägg för min träning under förra veckan. Inte bestämma innan utan utföra sedan utvärdera. Så vart slutade det?

Inomhuspass: 4 st
Utomhuspass: 3 st

Inte lika många som veckan innan, men helt klart godkänt tycker jag. Så jag kör samma upplägg denna vecka tror jag. Är riktigt härligt att träningen kommit in som en del av vardagen, precis som jag vill ha det :)

Underbar dag.


Askmoln.

Detta ord gives me the chills. Så när jag i förmiddags läste att luftrum behövts stängas pga ett askmoln så blev man lite kallsvettig. Både för att förra årets känslor kom tillbaka och framtida resor kändes hotade...

Okej kanske ska berätta hela historien. Förra året, nästa exakt samma period så hade jag två resor inbokade. Ena var vårresan med Vingänget till Paris och sedan skulle hal företaget till Berlin på medarbetskonferens. Dagen innan Parisresan så skickar Hanna ett sms där det stod något om att resan kanske blir inställd för ett askmoln. Hm på den liksom. Då hade man ju inte hört talas om vad ett askmoln kan orsaka, så reaktionen på sms:et var mer att Hanna hade dålig humor. Jag knappade dock in på internet på en gång och det jag möttes av var en stor bild på ett askmoln. Förstod då att sms:et inte var ett skämt och vår resa till Paris var i farozonen. Tyvärr så blev det ju så att vi aldrig kom iväg. Vi hade dock tur och fick alla pengar tillbaka. Just det var ju en lättnad, men att resan försvann var så hemskt. Just då var jag i stort behov av att få komma iväg några dagar tillsammans men kära vänner. Bara njuta och ha det bra liksom... Helgen efter skulle då företaget till berlin och även denna resa brann innen. Jag och askmoln var inte bästa vänner då kan jag säga!!!

Så nu när en London- och en Madridresa ligger inom en snar tid så vill man inte mötas av rubriker om askmoln och att den stänger flygrummen igen! Så ska vi säga såhär askmolnet, du försvinner så glömmer jag att du ens fanns?!?


Några hårstrån fattigare...

...men en härlig eftermiddag rikare.

Så skulle jag kunna sammanfatta min eftermiddag :)

Vaknade vid 11, utvilad och lätt i sinnet. Nattens äventyr gjorde sig inte påmind och jag var redo för en dag i Linkans svar på Solsidan, Tallboda. Häng med Iris + föräldrar stod på agendan. Bjöds på en väldigt väldigt god pastarätt, en rätt helt i min smak. Mums mums mums på den. Sen bjöds det på skönt häng i solen. Hanna blev röd, det får man fnissa lite åt. Känns skönt att man har en bra grund, blir det sådana här dagar så riskerar man inte kräftfärgen lika mycket iaf. Efter en tupplur för Iris del, skulle i ut till Tornby. Jag tyckte det var roligast att busa med Iris. Kändes som vi hann bli ganska bra polare denna eftermiddag. Något som Iris gärna roar sig med är att hoppa/studsa i en knä eller så drar man gärna tag i ens hår. Så en del hårstrån fick jag offra, men helt klart värt de. Go Iris du är cool, sen blir det lite av ett träningspass att hänga med dig. Helst för armar och axlar. Råstyrka here I come!


Ljust ute.

Denna tid borde man inte vara vaken. Och framförallt inte gå och lägga sig.

Rabarberkoma

Blev utbjuden till The Frostarves på lite rabarber.. eeeh... jaa ni... rabarber med maräng på var det iaf, namn? Ingen aning :) Var iaf väldigt väldigt gott! MiniMo verkade livrädd för mig till en början, men sen accepterades jag och i kunde både läsa bok o kittlas i soffan. Härligt, vill ju inte att min älskade guddotter är rädd för mig :)

Fick en liten extra promenad när jag gick hem. Väl hemma så gick jag förbi hemköp. Var väldigt sugen på att laga kalops, så nu står det en gryta på spisen o puttrar. Såg även den nya kesellarabarber, så den fick följa med hem. SJälvklart har den provsmakat. Mums!!! Den slår inte vaniljkesellan, men väldigt smarig var den. Rekommenderas starkt.


Lördag.

Började lördagen ungefär som jag avslutade fredagen. Promenerandes. Igår var sällskapet Miss Sofie och idag Virre. Får väl säga att dagens promenad var lite svettigare :)

Riktigt skönt med en lugn kväll med ordentligt med sömn efter en hektisk vecka. Fast ikäll verkar det bli andra bullar. Men innan kvällen kommer ska jag hinna med lite häng med mamma och sen hem till The F's. Woho, var evigheter sen jag hängde med MiniMo. Skoj! Sen att ryktet säger att det ska bjudas på rabarber är ju bara ett extra plus.

Innan Miss Sofie-häng ikväll så kan det bli middag på Tapas med mamma. Yes yes yes, får mig att längta till Madrid ännu mer. Men om mindre än en månad är även den resan över. Igår insåg jag att jag inom en månads tid ska hinna med en SPAresa, en Londontripp och så resan till Madrid. Det kallar jag en härlig månad :)

Nej vad säger ni, nu kör i Lördag hela dagen!

Göteborgsvarvet

Vilket ni vet så har jag sedan i mitten av mars tagit ett nytt steg i mitt liv, en livsstilsförändring. Hittills har den gått mycket bra. I denna förändring har även ett nytt begrepp kommit in i mitt liv, utmaningar. Jag har sedan starten utmanat mig själv på alla möjliga vis och insett glädjen av att lyckas. Och faktiskt även att våga prova!

Imorgon sker det en sak som är en stor utmaning för många, Göteborgsvarvet. På något vis har detta lopp kommit mig väldigt nära. En blogg jag följer ska springa den samt några personer i min närhet. Så nedräkningen inför morgondagen har liksom funnits nära mig sedan en tid tillbaka... Jag är så imponerad över att man ställer upp i ett sådan lopp. Samt fascinerad över mina egna tankar. Förra året skulle jag bara garvat om någon sagt att jag skulle ens ha en tanke om att delta, nu kan tanken locka mig lite. Vem vet nästa år kanske jag står där på startlinjen :) Iår så önskar jag dock deltagarna bara ett stort lycka till och imponeras!!


Precis.


Fredagsläsning

Skillnaden på tantkroppar och manskroppar är att Tantkroppar har flera hemliga rum i bägge ändar.
MIKAEL 6 ÅR

Kvinnor har kurvor, medan män har portfölj.
BJÖRN 7 ÅR

Kvinnor består av äggstockar och så tänker de mer.
SIRI 6 ÅR

En gynekolog är en som inte vet så mycket om halsen på folk.
ERLAND 6 ÅR

Hönor som får gå var de vill lägger finare ägg eftersom de slipper ha hönsnät runt huvudet.
HANS 6 ÅR

En del kor är svarta. De är invandrare.
KARIN 5 ÅR

Kvinnodjur är duktigare än männen. De gör mjölk och ungar. Och så kan de både värpa och ryta.
KATJA 6 ÅR

Mannen slutar aldrig att göra celler, men han kommer i en sorts ålder han också. Den kallas panikåldern.
STINA 9 ÅR


Äntligen, Madrid here I come!

Nu är äntligen resan till Madrid bokad :)

SÅÅÅÅÅÅÅ HÄRLIGT!!!!

Stångån

Började morgonen vid kl 7 med en runda längs Stångån! Ingen dum start på morgonen alls :)
Stångån kan man finna i alla möjliga sammanhang.


Weird dröm i öst

Jag tillhör ju den lyckliga skalan som ofta kommer ihåg mina drömmar. Så här kommer nattens..

Tillsammans med Hanna var jag i ett land i öst. Inte förvånande alls då vi hamnat i östländer en hel del ;) Vi skulle äta. Kom in på någon restaurang där det såklart var köer och vi hamna i den som gick långsammast. Känslan var att det var ungefär som Burger King är här, fast inte bara hamburgare. Hanna bestämde sig snabbt för att ta typ ställets vanligaste meny. Jag ville tänka lite mer. Dock så skulle jag göra det när jag köa, för att komma fram till kassan och då börja tänka på vad man vill ha det är bara dumt!! (Sådant lär man sig efter att jobbat inom branschen själv hehe)

Stället hade någon meny där man kunde välja ganska många olika varianter. Den skulle jag ha, fast försöka välja lite nyttigare alternativ. Allt var på franska. Tyckte jag hade helkoll när jag kom fram. Jag skulle ha något med fisk, sallad och så yoghurt till efterrätt. Hm var liksom inte riktigt de jag fick på min bricka... Fick någon egen oljelampa där jag själv skulle tillaga min mat. Någon typ av mandelgrej.. eeh what? Det som jag trodde var en yoghurt med körsbärssmak var ett körsbär. Dock i storlek giant! Salladen som jag trodde skulle vara en vanlig grönsallad var i deras land någon kålsallad. Så när jag väl beställt klart, självklart tog det kalaslångtid o alla suckade över att jag krånglade så mycket, så stod jag där med en bricka med riktgt skumma saker. Önskade bara att jag gjort som Hanna och tagit ställets vanligaste hamburgermål..Mango Body Butter


Måste bara rekommendera denna underbara produkt! Luktar underbart, går bra in i huden och får den att kännas riktigt mjuk och skön. Finns hos Body Shop!


word.


Tunnelseendet har vidgats!

Efter att farit och flängt värre än en jojo senaste dagarna så känner jag äntligen att jag börjar komma ikapp och lyckats styra upp alla saker i hjärnan... Eller jag är iaf en bit på vägen :) Känns skönt! Imorgon har jag inte lika mycket inbokade möten eller dylikt så då finns det också tid att hinna ta igen jobb som blivit liggande... Jag blir sällan stressad. Eller jo jag blir väl de, men brukar utåt sätt vara ganska lugn. Inombords är det många gånger kaos. Är nog en del av kontrollbehovet man har. Men som sagt, nu börjar jag kunna fokusera utanför tunneln jag levt i senaste dagarna. Gillar dock skarpt att jag lyckats få in en del träningar, trots att jag behövt jäkta till dem hehe...Nu när jag börjat kunna fokusera utanför så inser jag att helgen är heltom. Jag lovade min kära mor att hålla helgen ledig då lite släkt ev skulle komma och hälsa på. Nu blev det inte så och helgen står heltom. Så om det finns någon som gärna hittar på något i helgen så är det bara att hojta till :)

Zzzz = sant

Jag hade rätt. Var allt lite trött.

Efter jobbet blev det ett BodyCombat-pass sedan hem, då var väl klockan närmare halv åtta. Lite pyssel sen la jag mig en sväng i soffan. Somnade kvart över 8. Det var min kväll det :)

Hoppas jag fått tillräckligt med sömn nu. Synd bara att vakna till ett helgrått väder...

Zzzz

Just nu så är jag så trött. Både psykiskt och fysiskt känner jag....
Dagarna denna vecka har hittills gått i 180 och jag hinner inte rensa och få bort. Svara på mail och sånt.
Så ni mina kära vänner som känner att jag inte svarat på era mail, sms eller dylikt. Kommer någon gång, när jag hinner andas. Skulle bara vilja bädda ner mig i sängen och sova...

Ska iväg och träna BodyCombat om 1,5 h och har en massa kvar att göra innan de. Men aah, nu vet jag. Datorn får följa med hem ikväll så får jag jobba hemifrån! Har jag iaf tillgång till allt jag kan behöva.

Salsan ikväll kommer nog hoppas över. Orkar inte helt enkelt och känner ingen motivation. Vet faktiskt inte om det finns en salsaqueen i mig. Visst var helt okej, men njae inte min grej faktiskt!

En gammal klassiker..

Idag fick jag med mig Virre på ett vattengympapass. När jag kom dit fick jag mig en glad överraskning, var min absolut favvotränare som skulle hålla det, Thomas! Är ni i närheten av Medley i Linköping, så kör ett av hans pass ni kommer bli lyckliga. Han får en verkligen att ta ut det där lilla extra, som man faktiskt har inom sig. Riktigt tufft pass, hade jag inte varit i vatten hade jag varit genomsvett. Kroppen är dock helt avslappnad nu och bara njuter. Körde väldigt mycket vattengympa ett tag, just för att det är så skonsamt mot kroppen. Nu var det ett tag sen, men får nog bli ändring på det :) Och neeej, är inte bara tanter! Utan vill man kan man få det riktigt tufft, helst om Thomas håller i passet då...


Ta i nu allihopa...

...ända från tårna! Nu hejar vi på Mallan att hon blir frisk och halsont med mera flyr all världens kos.
Jag vill ju köra squash med henne ju :)


Sommarens plåga?!


V20 i träning

Denna vecka tänkte jag testa ett annat upplägg. Att inte i början lägga upp ett mål att jobba efter utan att köra veckan och i slutet utvärdera hur det gick. Detta för att se om träningen kommit in naturligt eller om jag fortfarande måste sätta upp mål i förväg för att pusha mig!

Utvärdering på söndag, då får vi se om taktiken var bra eller dålig :)

Annars upptäckte jag en väldigt trevlig grej igår. Provade ett par gamla byxor som är två storlekar mindre än ett par som jag köpte för två månader sedan. De gamla byxorna passade. De nya har tyvärr blivit alldeles för stora o sitter inte ett dugg snyggt. Tyvärr för att jag verkligen gillade byxorna, men positivt för att det blivit för stora och jag därför defintivt är på väg åt rätt håll med vikten!

Byxshopping får bli senare dock, jag är ju ändå en sån som gillar kjolar för det mesta!

Dags för Little Miss Busy att ta tag i dagen...

Resultat av fystester

Idag fick jag mina resultat på fystestet. Var mycket bra utformat där jag fick reda på mitt resultat tillsammans med tips på vad jag kan göra för att förbättra det. Det är ju att få in 2-3 konditions- och styrkepass per vecka. Samtidigt som det tipsades om att ta mikropauser på jobbet och lägga in lite dips och armhävningar till exempel. Så det är väl bara att börja få in det. Finns även lite uppgifter om resultat som jag kommer kunna uppnå. Dock ställer jag mig väldigt skeptisk på om jag kommer klara 3 km på 14 min. Ojojoj, känns en bit bort. Men samtidigt är det väl de som är lite grejen, vissa mål ska vara långsiktiga :)

Det var jättekul (och jobbigt) att göra fystesterna. Blev dock ännu mer positiv när jag fick se testresultaten och tipsen man fick. Funderar dock starkt på att ta ett PT tillfälle snart. Kan verkligen rekommendera Lena på Fyskliniken. Kolla in www.fyskliniken.se


Så får väl starta redan imorn :)

Little miss busy

Idag skulle jag kunna gå under detta smeknamn. Fullrulle hela dagen! Sådan är ju skoj, men man undrar ibland varför allt ska komma samtidigt. Hela denna vecka känns lite så.. busy busy busy!

Hade kunnat vara kvar på jobbet men kvart över fem var jag tvungen att bege mig. Jag skulle ju ha styrelsemiddag hemma hos mig. Om jag planerat maten? Haha klart jag inte hade. Tur nog så kom jag på det när jag kom in i butiken. Fick bli hemmagjord potatissallad med kallskuret och jordgubbar med en klick vaniljkesella till efterrätt. Kändes som min typ av mat :) Enda misslyckandes kom med att potatisen fick gå lite för länge, men smaken var som kanon. En klassisk rätt som alltid går hem.

Recept:
Potatis (helst färskpotatis)
Ruccola
Soltorkade tomater
Fetaost
Rödlök
Propotionerna bestäms själv:)

Koka potatis. Är det vanlig potatis och de är stora kan du skära dem i lite mindre bitar. Hacka de soltorkade tomterna och skiva rödlöken till halvmånar. Ner med allt i en bunke. Ner med lite ruccola och casheynötter samt smula ner fetaposten. Ät och njut!

Grilla något till passar utmärkt eller som jag gjorde idag, rostbiff, kallrökt lax och serranoskinka till.


Veckans träningsresultat

Jag trodde länge jag inte skulle fixa veckans träning... o faktiskt så har jag inte kämpat så mycket för att lyckas heller. Har kommit in lite i ett hjärnspöke som är lite rastlös och inte motiveras till träning. Fast det behöver inte vara negativt insåg jag för en stund sedan. Med det menar jag att jag faktsikt har tränat bra i veckan och ju uppfyllt mina mål utan att behöva fokusera på det, det betyder förhoppningsvis att träningen blir av sig själv o en naturlig del i vardagen. Ja jag vet inte hundra, får ser hur nästa vecka blir :)

Inomhuspass 5/5
Utomhuspass 4/4
Morgonpass 2/2
Salsapass 1/1
Cykla till jobbet 4/4

När jag ser resultatet så måste jag faktiskt ge mig själv en klapp på axeln. För jag har i veckan som gått haft lite andra kvällsaktiviteter som inte gett utrymme att dra till något gym. Sedan tror jag också att ökningen av vardagsmotione gått i i huvet att den också har betydelse. Känner att det mest blev svammel, men så blir det lätt när det är hjärnspöken med i bilden..

Kvällen träning blev riktigt rolig. Var ute en sväng längs ån med Anna under tidig eftermiddag. Hon skulle på salsaaerobic på kvällen och fixade att jag kunde följa med. Ojoj, var förvirrat värre där ett tag och snurrarna avslöste varandra... för alla andra utom mig. Jag hade hur skoj som helst, men lite väl mycket koreografi blev det för mitt huvud. Fick nog aldrig in alla kombinationer, men mot slutet så artade det sig skapligt iaf. Roligt var det och svettig blev ja, är väl huvudsaken vid träning!!


Sverige vs Finland

Ikväll är det VM-final i hockey mellan dessa två lag. De två länder som halverar mig. Halvfinsk/halvsvensk. Men i sportsammanhang finns det bara ett lag, Sverige. Så ikväll så blir det jag vs släkten :)


Dagen efter kvällen före

När jag vaknade första gången vid halv 8 var jag inte den kaxigaste hönan i hönsgården får jag säga, men somnade om och några timmar senare så var det helt andra saker som gällde. Röjt upp hemma så nu anar man bara att något festiligt pågick här hemma igår. För festligt värre det var det!!

Så otroligt roligt jag hade igår! Vilka otroligt härliga vänner jag hade och snygga.
Kvällen var kalas och jag njöt för fulla muggar. Kvällen avslutades på ett dansgolv nära ågatan och sist att ge sig var ju jag o Mallan som vanligt haha. Somnade trött men glad. Vaknade trött med glad :)

 

Såhär kul hade vi ;)

Kvinnor, vin & sång

Detta tänkte jag ägna min lördagskväll åt!

Skulle kunna utvecklas till en helkväll tillsammans med några av mina allra närmaste tjejkompisar. Kvällen börjar med take away och avslutas nog dansandes. Jag har förvarnat gänget att dansstället nog kommer innehålla diverse olika arter. Moomin tyckte det lät exotiskt. O jamenvisst, för jag tror allt vi kommer hamna på ett ställe där vi kommer kunna stöta på diverse morsgrisar, mansgrisar, bufflar, panelhönor, ett o annat svin, men även en o annan hingst, kanske en tjur eller varför inte ett gäng pumor och pantertanter? Ni ser, exotiskt värre!!

Lördagmorgon

Vakna pigg och glad!

Har ju en kanonhelg framför mig, klart man vaknar glad då. Snart dags för träning med Mia och vädret verkar ju vara på den härliga sidan idag så stångån kommer besökas minst en gång idag. Ikväll blir en kalaskväll, känner jag i dansknäna redan nu!! Lördag, nu kör vi :)


Min fredagskväll

Det blev en kväll på Bishops. Trevliga vänner, intressanta samtal, skratt, iakttagelser, en god sallad och ett glas rött. Sammanfattar min fredagskväll ganska bra.

Blev en äkta AW faktiskt, för jag gick inte från jobbet förrän vid 18.30 så blev att gå direkt och träffa mitt fredagssällskap....

Härliga fredagen!

Jippi, fredag igen. Härligt. Denna fredag har jag sett fram emot extra länge då jag har en riktigt rolig helg planerad. En helg fylld av kära vänner och roliga happenings!

Ikväll ska jag o tre kära vänner njuta av varandras sällskap. Vid fint väder blir det nog uterservering, om det finns någon plats! Ser fram emot en mysig kväll och roliga samtal. Tre kära vänner som jag mött via affärsnätverk men vi fann varandra som vänner och umgås gärna på vår fritid, utan att diskutera affärer :)Är ju förresten fredag den 13e idag. Ångest? Nej inte ett dugg, är inte speciellt vidskeplig av mig (går dock inte p A-brunnar, men det är mest att man inte ska det av någon anledning :P)

Mina tankar om mig själv..

Finns några saker som figurerat i mitt huvud senaste tiden. Tänkte de skulle få komma ut.
Jag skrev för någon dag sedan att jag gått ner 13 kg sedan mitten av mars ungefär. Det är jag väldigt stolt över. Klart jag känner på kläder att det är skillnad, men utseendesmässigt ser jag själv inte så stor skillnad. Folk i min närhet säger väldigt ofta hur stor skillnad de ser. Men det går inte riktigt in. Inte alltid iaf. Jag blir dock väldigt väldigt glad för komplimangerna och för varje ny som kommer så kommer jag allt närmare att förstå det själv.
Därför betyder era ord så väldigt mycket. Just de där spontana som kommer utan att man haft någon diskussion kring det tidigare...

Överlag så är vi dåliga på att ge varandra komplimanger tycker jag. Jag är det själv. Förösker tänka på det att inte bara tänka tanken om att någon är duktig, ser bra ut, har en ny fin jacka, säger något riktigt smart, utför något bra eller liknande, utan faktiskt säga det högt också till personen!

I min närhet finns det så många personer som jag är så stolt över! Ni är så duktiga i olika sammanhang, inspirerar mig till så mycket och får mig att vilja bli bättre.


Vilket äventyr det var då!

Efter jobbet idag så begav jag mig tillsammans med ett gäng andra glada människor ut till Näsby Säteri utanför Linköping. Vi visste inte innan vad som var planerat för aktiviteter men det blev vi snabbt varse om, fyrhjuling och segway. Ojojoj, vad nervös jag blev. Jag är ju inte fartmänniskan och just saker jag inte har kontroll över. Att köra fyrhjuling i en väldigt  skumpig terräng, det tillhör inte till sakerna jag känner att jag har kontroll över. Dock så fanns det inte en tanke att jag inte skulle genomföra det, för skulle jag inte gjort det så skulle jag ångrat mig så in i Norden. Det gick inte jättesnabbt men jag genomförde det. När jag gick av så var jag helt skakig i hela kroppen men otroligt stolt över mig själv. Jag hade gjort det! Sen var det dags för segway. Började med ett antal piruetter innan jag kom iväg, men sen fick jag upp farten ganska skapligt tyckte jag och kom runt banan på helt okej tid. Superkul var det iaf!

Så sitter ni där och vill genomföra någon skoj aktivitet med jobbet, kompisgänget, svensexan, möhippan eller liknande så tycker jag absolut nik ska besöka www.aventyret.se och kolla in allt de kan erbjuda! Såå roligt och en massa skratt har det blivit :)

Sen var det dags för grillat. Jag unnade mig tom lite potatisgratäng, en bit bröd och ett glas rödvin till maten. Gott o jag var helt klart värd det!! Efterrätten hoppade jag dock över. Vilket kändes som en bra prövning av karaktären. Istället så gick jag ut och busade med Floyd, en otroligt söt hund med massa bus i:)


Snart dags för äventyr!

Vet inte om jag ska vara närvös eller inte. Men en liten pers kommer det nog bli.. Min höjdskräck kommer få sig en utmaning och sen gillar jag ju inte när saker går fort heller.

En eftermiddag och kväll fylld av skratt kan jag iaf förutsätta!


Ett stenbord i Toscana


HappyKänns som en härlig morgon. Har en spännande dag framför mig som kommer avslutas med äventyr, i dubbel bemärkelse :)

Träningsvärk javisst

Igår sa Lena att vi nog alla skulle få träningsvärk efter gårdagens fysiska tester. Hon hade helrätt. Först kände jag mest i axlar och armar. Magen hade lite men annars var det ganska lugnt. Det smög sig på under dagen och nu känner jag i rumpa, ben och en helt gäng med fler ställen i kroppen... Vet man att man gav sin kropp en match igår :P


Kvällens tankeNu ska jag ut och ta en runda runt ån, sedan är det dags för lite salsamoves!

Madrid?

Vad trött jag blir då!

Är snart dags för årliga resan för mig och syrran till Madrid för att hälsa på vår käre bror. Första åren var det så enkelt, fanns precis perfekta flygtider att ta till bra pris. Var har de försvunnit? Nej nu vill de att man ska åka genom halva europa och resan ska gärna ta +15 h om man vill ha något som helst vettigt pris!

Trodde att jag äntligen hittat en resa. Så när jag på lunchen sätter mig för att boka så säger systemet att resan inte finns för en annan kund hann precis boka den. BULLSHIT! Jag tror inte den resan funnits. Suck suck suck!

Någon som har några bra tips på sidor man kan söka på?


Längtar ju som en galning efter att få ligga i denna park tillsammans med mina kära syskon!!

Att komma över saker..En kär vän till mig och jag pratade om saker man har komplex för. Många gånger sitter det i ens egna huvud. För ingen annan ser de där tjocka låren, smala knän, fult formade tår, hemska armarna...

Nu ska jag avslöja en av mina komplex. Min nacke!
Detta har gjort att jag alltid velat ha nedsläppt hår, för det döljer ju nacken. Jag har sparat ut håret så det ska dölja... har jag haft uppsatt så har det varit en låg tofs.

Jag har kommit långt med detta. På träningen nu så åker håret upp i en hög tofs mitt på huvudet. Allt för att få bort så mycket av de udner träningen. Jag kan även gå hem efter träningen utan att släppa ner det. Än så länge har jag inte kommit så långt att jag sätter upp håret i tofs till vardags..

En annan grej är ju att jag alltid haft mitt hår att vara stolt över, fått en hel del komplimanger för det. Då framhäver man ju gärna det. För kollar folk på ens hår så tittar de inte på de där andra ställena som man har komplex för.

Sedan vill jag ju gärna visa min nacke, för där sitter min absoluta favorittatueringar som jag inte ångrat en enda gång. Har iofs aldrig ångrat den andra heller, men denna älskar jag!

Jag jobbar på det, jag har kommit långt, jag är stark!


Nästan tårögd ju..

.. fick precis ett sånt fint inlägg från Malin.

Tack dina ord värmer verkligen ska du veta!

Vikt

När jag ändå var uppe på Fyskliniken så tog jag tillfället i akt att väga in mig igen.

YES YES YES! Sedan jag drog igång på riktigt i mitten av mars så har jag gått ner 13 kg :)

Jag är så stolt över mig själv!!!

Än så kan jag inte avslöja vad min nuvarande vikt är, den styrkan har jag inte just nu! Men sakta med säkert så har jag kommer jag väl dit också...


Mina tankar kring de fysiska testerna

Idag efter jobbet begav jag mig till Fyskliniken. Två timmar fysiska tester stod på agendan.
Det var två timmar av riktigt jobbiga tester, svetten rann mer än en gång. Innan jag gick dit så trodde jag att jag hade ganska bra koll på mina styrkor och mina svagheter gällande min fysik. Vissa saker besannades vissa saker kom lite som en chock. Jag är inte besviken över mina resultat. De är en bra uppvakning vad jag behöver fokusera på för att förbättra mig. Dock finns det en sak jag är besviken på med mig själv. Det är en sak som jag alltid vetat om men insett och velat ändra på först sedan jag bestämde mig för att förändra mitt liv. Det är att jag ger upp för snabbt. Jag pressar mig inte, utan när det blir lite kämpigt då slutar jag hellre..

När man gör fysiska tester så blir det så tydligt!!

Men som sagt, jag ser inte testerna som en besvikelse. Jag klarade många grejer som var riktigt riktigt tuffa. Och nu har man ju en enorm sporre att vilja förbättra sig.

Snabb sumering över vad jag behöver jobba med: kondition (kom inte alls som en överraskning), råstyrka (inte heller detta någon överreaskning, tränar de ju aldrig..) och benstyrka (detta förvånade mig riktigt mycket, trodde jag var stark i dem. Men icke)

Så en grej som ska göras på en gång är att lägga in pass i gymmet. Våga mig bort till de där tyngre vikterna!

Kan verkligen rekommendera er alla att göra fysiska tester. Ger en lite insikter faktiskt om ens träning :)

Kolla in www.fyskliniken.se för mer info!


Lite nervös..

..börjar man ändå bli. Ska ju om dryga timmen på fystester. Spännande att se vad de säger. Egentligen bara gå dit o göra så bra ifrån sig som man kan. Jag är ju som jag är!

Ska dock bli skönt att få ur sig lite. Haft en sån där dag när frustrationen legat nära pga olika saker. Då är det skönt med ett ordenligt träningspass så man kan rensa kroppen och huvudet lite! Egentligen skulle ett boxpass passa bra idag!!!

Annars mår jag bra

Köksförändring


Jag har gjort om lite hemma.. Detta är köket och jag är jättenöjd!!

Ta hand om sig själv

I min väg mot en livsstilsförändring så är det inte bara kost och träning som är viktigt. Det är också att stanna upp och ta hand om sig själv lite. Kan vara att ta ett härligt skumbad, göra en inpackning, lägga en ansiktsmask eller som igår när jag fixade fötterna. Filade, smörjde in och målade naglarna.

Jag har alltid varit ganska lat när det kommer till mycket och då även att låta en själv njuta. Just de där att faktiskt smörja in sig själv efter duschen har inte existerat i min värld. Skärpning Linda :)

Så därför så har jag varje vecka, oftast söndagen, då jag ska göra något extra som är bra för kroppen och får en att slappna av lite extra.


Om ni undrar varför så mycket ben är med på bild 1, så är det för att visa mitt skrapsår och bula på benet. (Jag vet syns inte så mkt), men upptäckte den nyss. Misstänker starkt min käre vän Mallan för att vara orsaken till den. Jag säger ju det, att möta henne i box är inte helt smärtfritt ;P

Njutningstips

Jag vet inte hur många gånger jag läst om att man kan blanda yoghurt med honung och nötter. Vet faktiskt inte varför jag varit så skeptisk till det, tror det är pga honungen. Iaf idag insåg jag att jag hade alla ingredienser hemma och tänkte att jag testar. Oj oj oj var ju fantastiskt gott och så enkelt att göra!

- Turkisk yoghurt/kesella
- Honung
- Några nötterSen kan man ju alltid jobba lite på presentationen. Jag körde idag på varianten, moffa ner i ett dricksglas och ät!


Ny vecka, nya träningsmål!

Tror jag ska börja med att skriva att anledningen till att jag skriver om mina träningsbedrifter är inte för att skryta. Utan helt enkelt för att peppa mig själv, samtidigt som jag sätter lite press på mig själv. Får jag det svart på vitt så vill man lyckas...

Måndag idag och alltså dags att sätta nya träningsmål! Känner efter dagens släng av inomhussjukan att jag ska lägga mer träning utomhus denna vecka. Då jag även har en del kvällsaktiviteter denna vecka så kommer jag lägga in ett till morgonpass.

Inomhuspass 2/5
Utomhuspass 1/4
Morgonpass 1/2
Salsapass 0/1
Cykla till jobbet 1/4

Jag vet att det är ett tufft schema, men kroppen känns riktigt bra efter förra veckan så jag kör på!! Vilket syns är också att jag idag kört stenhårt gällande träning. Squashpass innan jobbet och sedan zumba med söta Lina och efter det en avslappnande promenad runt ån. Kände att jag behövde lite utomhusluft så det var verkligen underbart att gå längs vattnet! Jag njöt för fulla drag.Jag har inomhussjukan

Idag har jag suttit inomhus i stort sätt hela dagen! Gah! Ångest ju!

INOMHUSSJUKAN!

Vill ut, vill njuta, vill springa i hagen som en kollega så bra uttryckte det.

Underbar start på gårdagen

Igår förmiddag så var jag då ute och gick med V. Helt fantastiskt var det. Härligt väder och underbar utsikt.
Kan verkligen rekommendera er att ta er ut till Roxen. Antingen promenerandes som vi eller cyklande. Ta med en picnickorg och njuta :)
Sista två bilderna visar vägen... Där det åkte förbi en lastbil och saltade!
Lärde jag mig nåt nytt, tydligen kan saltet hjälpa att det inte damma så mycket


Update

Helgens bloggande har varit minst sagt usel!
Mitt bredband har ju varit nere o via mobilen vet jag inte hur man uppdaterar men bilder och annat skoj. Detta leder till att uppdateringarna blir ganska trista tycker jag. Dagen har annars varit riktigt kalas. Begav mig ut och gick en ganska bra bit, Roxen tur och retur tillsammans med V. helt underbart vackert och imorn kommer bilder! Eftermiddagen var vigd till 75min box tillsammans med Mallan. Tufft och svettigt men kalaskul!!!
Boxpasset gjorde att jag klarade min egna utmaning om hur ofta jag skulle se till att trÄna denna vecka. Resultatet blev:
Pass 5/5
Promenera/springa utomhus 3/3
Salsa 1/1
Morgonpass 1/1
Cykla t jobbet 4/3
Blev tom bonus med cykla till jobbet!
Dags att avsluta helgen snart. Imorrn e det dags att kÖra squash mot Malin igen! Grymt!!!!
Imorn e det ny vecka med nya utmaningar :)

Making sushi!

Haft en härlig dag i Norrköping då dagens bästa inköp blev en "armväska" för mobilen med en vattenflaska i. Ska testas imorgon när det ska ut o springas lite igen!! Är riktigt lycklig över den :)

Nu kidnappar jag Mallans dator lite. Vi har precis gjort hemmagjord sushi. Mums mums mums. Har massa sushibitar i magen o kommer nog bli ett par till innan kvällen är över. Trots en förrätt med halloumi och en äppelpaj till efterrätt så ska det nog få plats lite mer sushi :P


Riset är egentligen det som tar längst tid...


Idag blev det sushirullar med avokado, morot och gurka


Massa sushi blev det!!

Tillbaka till soffan för en sushibit till tror jag allt.

PS Kommer klara mina träningsmål galant denna vecka :)

Internet ligger nere...

...i mitt hushÅll.
Detta betyder lite mindre blogginlÄgg. Ett par mobilinlÄgg kan det bli men de ser lite lusta ut dÅ ÅÄÖ blir med stora bokstÄver. VarfÖr vet jag inte  :)
BestÄmt att det blir en lugn helg med mycket trÄning. Kommer tex nyss hem efter ett trÄningspass. Imorn blir det nog en svÄng till Nkpg och kvÄllen blir det sushimaking med Malin!!
Nu: soffmys!

Min träningsvecka so far

Så vad är statusen på veckans träning? Är ju ändå fredag..

Springa/gå utomhus: 2/3
Pass: 2/5
Morgonträning: 1/1
Salsapass: 1/1
Cykla till jobbet: 4/3

Som ni ser så ligger jag långt efter gällande pass! Inte för jag inte rört mig denna vecka men kanske hade lite ambitiösa mål? Salsan ger ju faktiskt en hel del träning den med.. Aja är fortfarande tid kvar på denna vecka, så än har jag inte gett upp! En positiv grej är att jag cyklat mer än vad jag tänkt denna vecka. Den dagen som inte cyklades så gick jag ena streckan och fick skjuts (snön som vräkte ner häromdagen)..

Så känns helt okej iaf!!

Uffe!

Jag har snöat in totally på denna karl!
 

Fredag idag!


och det tycker jag är kalasbra!

Hon är ju farlig...

...den där Mallan!

Vi körde box igår och började passet med lite vanlig slå mot varandra. Märkte att varje gång hon slog mot min högra handled gjorde det jätteont. Förstod dock inte varför, så känslig är jag ju liksom inte. Det brände verkligen till varje gång! Aj aj! Ungefär halvtid in i passet tittade jag på min handled och förstod varför, kardborrebandet på Mallans handskar hade skapat sår på armen som kändes! Haha alltså såå farligt var det inte, men det svar skönt att se anledning till smärtan och att jag inte bara var vek :)Jag vet ser väl inte ut mycket för värden men när man slår med kardborreband påå det så gjorde det ont ont :) Annars var det ett grymt skoj pass. Mallan och jag var verkligen grymma och svetten rann. För att skryta så var vi ett par riktiga kämpar båda två, gooo Mallan och Lindeli liksom!!

Efter boxen så mötte jag upp Veronica för att ta en runda kring ån. Var riktigt härligt väder igårkväll så var riktiigt mysigt att gå rundan och prata om livet. Veronica har en massa roligheter som händer i sitt liv, kalasgrattis gumman!!

All motion gjorde att jag bestämde mig för att sushi var bästa kvällsmaten. Köpte med mig stans bästa sushi från Wasabi och gick hem till Soffipropp. Soffhäng och diskussioner kring allt och ingenting här med. En kväll kan nog inte bestå av så mycket mer roligheter än vad min gjorde igår. Yiiiha!


Dags för box!

Så skoj, dags för ett pass box snart med Mallan! Var evigheter sen jag körde, men bara att tuffa på :)


SaknarJust nu saknar jag att sitta ute i solen och använda solglasögonen!

Gilla inte


När jag är ute o går eller nu då springer (woohoo) så möter jag ju denna filur ganska ofta.
Usch usch usch! Varit rädd för dem sen jag var liten o det har inte försvunnit.
Jag vet att de anfallar och jag måste alltid förpassa mig väldigt snabbt förbi dem.
När jag skulle ta denna bild så stod jag ju still (dock på avstånd, bilden är zoomad men ändå är det en bra bit kvar hehe). Sedan börja jag se att skrället kolla på mig, då sprang jag snabbt därifrån. Kändes som jag muckade gräl eller nåt! :)

Fystester här kommer jag!

Tjoho!

Idag ahr jag en sån där otroligt supermorgon när jag känner att jag svävar fram och skulle jag mötas av ett monster skulle jag klara mig med ögonen stängda!! Utmana mig, jag fixar allt :D

Har ju glömt att berätta om vad som sker på tisdag. Även denna grej som Moomin fått mig till, men jag är väl ganska tacksam för att hon utmanar mig. Lite nervös är jag dock för resultatet. Tänk om det är superdåligt. Fast egentligen, då är det väl bara att jobba på det liksom. Och också veta vad man ska jobba med.

Testerna innefattar:
- Kondition
- Snabbhet
- Styrka
- Stabilitet
- Rörlighet
- Balans
- Koordination


Och två timmar tar de. Ska till Fyskliniken tillsammans med Moomin och Malin för att få vår dom :)

Musiktips

Igår hamna jag på en spelning på Ågatan. Kände inte till kvällens huvudakt utan var ju en kär gammal bekant som agerade förband. Var dock mycket glad för att jag blev kvar till huvudakten.

Anmäld!

Oj vad hände där?

Råkade visst anmäla mig till Blodomloppet :)

Vad som gjorde mig så stolt!Ser mer upprörd ut på bilden än vad jag egentligen var igår. Jag var superlycklig!
Jag har ju sedan ett par veckor tillbaka bestämt mig för att jag ska lyckas lära mig att springa.
Aldrig varit min grej! Har fortfarande traumatiska upplevelser från diverse gympalektioner o sånt...

Promenad har jag dock alltid gillat. Så det kör jag ju på väldigt ofta. Under påskutmaningen blev det ju t ex över 10 mil promenad på en vecka vilket får ses som godkänt i min värld :)

Igår efter jobbet så beslutade jag mig för att trotsa det trista vädret o begav mig ut iaf. Min tanke var inte att springa hela utan jag tänkte att jag börjar så får jag se hur långt jag pallar. Jag klarade hela rundan! Nu körde jag inte sluss till sluss utan halva den. Men ändå!! Såååå stolt jag var över mig själv... o såååå frusen haha (nog därför jag på bilden ser lite upprörd ut).

Får se om jag beger mig ut även idag, man blev så otroligt pepp av det!! Allt eller inget det är min grej...

Tekniken var inte alls med mig igår...

eller imorse!

Hade ju problem med att mitt bredband inte ville samarbete igår. Märkte även att telefonen uppförde sig lite konstigt och jag t ex inte kom in på smsfunktionen. Tänkte dock inte så mycket på det då jag skulle sova.

Jag somnade så sött och vaknade i panik imorse. Kände att klockan var betydligt mer än vad den borde vara. Väckarklockan var ställd på 05.30. Klockan var 06.47! Borde redan varit på morgonmötet...
Börjar officellt vid 07 då frukost hämtar och sedan brukar agendan dra igår vid 07.15 så i panik fick jag på mig lädr och begav mig. Var på hotellet vid 07.03. Pju! Blev ingen frukost för mig men kom iaf dit. Hatar verkligen att vakna på detta vis!

Min telefon då? Jo den hade ju lagt av helt. Laddats ur (fast jag då stoppat den för laddning igår). När jag väl fick igång den så fick jag sms till den som skickades vid 20 igår kväll osv. Blä på den liksom!

Aja, jag är vaken och halva dagen har snart gått. Bara köra på!

Jag blev stolt!

Idag efter jobbet gjorde jag nÅgot som gjorde mig riktigt stolt. Min dator Är lite konstig sÅ jag Återkommer imorrn med vad som gjorde mig sÅ stolt!
Imorn ska jag Även tipsa om lite bra musik.
Sov gott :)

Jahopp...

vad vädret kan förändras på bara ett dygn!

Från att förra veckan varit nästintill sommarvarmt så faller det just nu stora stora (och massor) snöflingor utanför fönstret... Förhoppningsvis så lägger det sig inte. Och nej, conversen åker banne mig inte av. Där är jag svennebanan, har jag bestämt mig för att det är vår så är det banne mig det. Tror inte heller att mössan kommer åka fram. Den har lagts på sommarförvaring :)

Ryktet säger ju dock att det nästa vecka ska bli över 25 grader, så får väl ha lite fantasi just nu!


Bara så ni vet..

.. så har jag träningsvärk i rumpan! Kan det varit squashen?
Jösses i sådana fall.

Spenderade kvällen med Thor

Min plan var att köra ett pass, sedan var planen att iaf ut o springa lite.. Jag skippade faktiskt båda dessa planer. O faktiskt så känns det helt okej, körde ett morgonpass idag så varför skulle jag ha dåligt samvete? Jag har min plan för träning för denna vecka, bara se till att fixa den liksom :)

Istället så gick jag och herr Dahlbom på Bio. Såg Thor.

Mina tankar om filmen:
Jag har alltid tyckt att historierna om asagudarna varit spännande och fascinerande. Så självklart så gillade jag att höra om dem, få lite reminders om vilka alla var och platserna. Sen var filmen väldigt amerikaniserad. Min bild av Asgård var inte den samme till exempel. Att den baserades på en serie kändes. Hade varit kul att se samma typ av film men kanske lite mer realistisk, för karaktärerna fanns där... Helt okej måste jag säga och kände inte att jag slösa bort två timmar i mitt liv :)
 

v 18 i träning

Dags att fundera på veckans träning. Tror jag ska lägga upp det lite annorlunda och istället bestämma hur många pass jag ska göra än exakt vilken dag.

Springa/gå utomhus: 0/3
Pass: 1/5
Morgonträning: 1/1
Salsapass: 0/1
Cykla till jobbet: 1/3

Så känns som en bra vecka. Kommer köra tuff träning denna vecka har jag bestämt. Mer spring än powerwalk, passen ska vara svettiga såsom box, squash och zumba. Sedan ska jag även få in ett mer avslappnande pass såsom yoga eller body balance. Får se om jag börjar med det denna vecka eller om det först får bli i nästa veckas agenda.

Gäller att kämpa på lite inför nästa tisdag. Då ska nämligen jag och Moomin göra fystester. Ska bli jättekul och spännande. Blandning mellan kondition, styrka, spänst, rörlighet och så vidare. Bra att få reda på lite vilken nivå man ligger på för att kunna bli bättre liksom :)

Kom igen nu kör vi vecka 18 i träning!!!

Kanonstart på veckan!

Idag började jag dagen med en squashmatch mot Malin. Eller match och match, vi körde mest men svettig blev man. Hur underbar start på veckan som helst ju. Jag känner mig riktigt redo för ny vecka, nya utmaningar och möjligheter. Jag håller tummen att Malin tyckte det var lika kul så att vi får in detta som en tradition på t ex måndagsmorgnar. Att vara där vid kl 7 var inte så farligt alls. Behövde ju inte gå upp så mycket tidigare än vanligt, på med träningskläder och bege sig. Hem, duscha och jobbet nästa. Så jättemycket senare till jobbet blev jag inte heller! Underbar morgon och mitt humör är verkligen på topp!!!!


Så blev den..

min dag alltså!

Började med en härlig sovmorgon. En av de första på väldigt länge då jag vaknat tidigt trots att jag varit ledig, men imorse sov jag ända till kl 10. Hoppas nu bara jag kan somna ikväll, men var så härligt att vakan o verkligen känna sig utvilad.

Lugn förmiddag då jag ägnade mig åt soffhäng. Sedan tog jag tag i mig själv o började städa balkongen. Under tiden lyssnade jag på Uffe L. Inte dumt. Nu väntar jag bara på att mattorna, duken och stolsdynorna ska torka så är balkongen helt klar. Så solen, helt okej att du tittar fram så jag kan börja hänga mer där ute. Känns lite burrigt just nu. Sedan gav jag mig ut på en runda runt ån. Jg bestämde mig för att köra en kortare runda än vanligt men samtidigt se till att det var löpning som ägnades åt större delen av sträckan. Yes yes yes, jag ordnade det. Blev lite återhämtningssteg mellan. Men tror faktiskt att jag kom upp i mer än hälften av var löpning. Härligt!!!

Efter det begav jag mig iväg till simhallen för ett pass Zumba. Svettig o dan for jag därifrån och kände mig mycket nöjd med dagens motion.

Väl hemma var det dags för dagens middag. Planen var lax, men då jag åt det igår så fick det bli att tillaga fläskfilén som låg i kylen. Jag som inte är matlagningsmänniskan numero uno skulle ändå se till att den blev ugnsstekt. Penslade på lite olivolja och soja, samt lite salt o peppar. In i ugnen i ca 35 min. Vila i folie i ca 10 min. Skar upp några bitar och serverade med en stor sallad som bestod av spenat, kruksallad, gurka, körsbärstomater, champinjoner och lite permesanflakes. Mums mums mums!!!Nu är det dags för lite egen vård. Sånt som man tyvärr inte ägnar sig åt i tillräcklig utsträckning.
Ett varmt bad, mask och insmörjning står på min agenda. Sedan är det soffan för hela slanten!

Nu är det officiellt också...

...vintern har rasat ut!

Igår var det då Valborg. Kan inte påstå att jag längre firar så mycket Valborg.
Grillning och härligt häng hos Dahlboms var ett perfekt avslut på april anser jag :)
Sen att de bjöd på en av de godaste äpplepajer jag någonsin smakat hör inte saken till.
Kändes riktigt bra att ta en bit med hemmagjord vaniljglass! Var lördag o då får ja unna mig något :)
Helt okej om receptet blir officiellt!

Idag ska balkongen fixas det är dagens tvång. Annars så blir det en lugn dag med träning. Får se om jag lyckas få med mig Pinglan ett varv kring ån... Sen tänkte jag få lite latinska rytmer i blodet också med ett zumbapass!

RSS 2.0