Nej nej nej.

Kände mig hängig under eftermiddagen på jobbet, men tänkte inte så mycket mer på det. När jag var på väg hem så fick jag huvudvärk och det börja klia i halsen. Blä blä blä. Är inte ett dugg sugen på att bli sjuk!

Så ikväll skippade jag träningen, kröpp ner i soffan och har ätit glass. Nu ska jag sova bort allt dumt, tycker inte ni det också?!


Jag och min lax del 4.

I lördags blev det en enkel laxrätt. Lax i ugn där jag smetade på lite färskost med gräslökssmak.
Till det serverade jag en mixsallad som jag endast toppade med körsbärstomater, valnötter och lite olivolja.

Enkelhet när den är som bäst!

Veckans träning v44.

Måndag och dags att klura på veckans träning. Jag tar ingen vila trots att det är höstlov!

Måndag: Vila
Tisdag: TRX + Squash
Onsdag: PT-pass + TRX
Torsdag: Zumba eller squash
Fredag: Benutmaning
Lördag: Vila
Söndag: Löpning

Let's go!!

Sammanfattning v 43.

Dags att sammanfatta veckan träning.

Måndag: Zumba 60 min
Tisdag: PT-pass 60 min + Bugg 90 min
Onsdag: TRX 45 min
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Benutmaning (Löpning&styrka) 90 min

Alltså fick jag denna vecka ihop 345 min 5h 45 min. Godkänt tycker jag ändå :)
Veckans tuffaste pass var helt klart dagens benutmaning...

Benutmaning v2.

Idag var det dags för benutmaningen igen. Då det denna vecka var en kombination av löpning och styrkedel så körde jag allt idag och tog träningsvila även i fredags. Utmaningen är det alltså bloggen www.traningsgladje.se som skapat och varje vecka så får man en ny utmaning via fb. Denna vecka var det längdskidåkarna Anna Hagg och Emil Jönsson, http://annaoemil.se/, som skapat utmaningen. Kände redan innan jag startade hur jobbigt det skulle bli.

Den bestod alltså av två delar:

Kondition:
Här skulle man leta upp en lång backe. Var lite klurigt eftersom jag inte hade lust att bege mig, så kära hederliga lasarettsbacken fick duga. Fungerade jättebra då jag även tog den vidare upp i trädgårdsföreningen. Gällde att springa långa backintervaller ca 6-10 minuter och detta skulle göras 4-6 gånger. Vilan fick man ta när man gick nerför backen. Oj oj oj kan jag säga, var riktigt jobbigt och sista rundan var på ren vilja!

Styrkedelen:
- Djupa benböj med tung vikt 3-6 reps
- Upphopp på box, låda, bänk 12 st

Detta skulle göras 3-4 ggr.

Och för att riktigt suga ut allt i benen så avslutades allt med utfallssteg så många man orkade. (Kan avslöja att då orkade jag inte många innan smärtan kom...)

Om jag redan nu känner i benen? OH YEAH!!!


Barnvakt del 2.

Med en intensiv start på morgonen så var det full rulle resten av dagen med. Dock ej hemma. Vi begav oss till stan där några ärenden avklarades. Sedan möte vi upp min mamma för lunch. Innan det hade en utav oss hunnit med en liten tupplur i vagnen :) Lunch blev paj med sallad och smörgås på Stadsmissionens café. Efter de gick vi till resecentrum, vi skulle åka buss! Innan bussen gick hann vi även med att titta lite på tåg. Bussällskapet (och även eftermiddagssällskapet) blev en glad Malin. Tornby skulle göras osäker. Vi började med Stadium outleten och sedan blev det Ikano. Blev lite shopping och fika. När allt stängde blev det hem igen för ännu mer Bamse och läsa bok. Sen kom les parents... En härlig dag!

Dagens motion:
kondition: springa efter 2åring
styrka: leka flygplan med 2åring

Skyr blåbär.

Dags för nästa smakprov. Valde blåbär denna gång. Jag är ju inte speciellt förtjust i blåbär, förutom blåbärspaj då :P, så hade inte speciellt höga förväntningar. Nu smakade denna inte så mycket blåbär iofs men gick inte hem hos mig för det. Ser man förbi smaken så var den som vanligt bra konsistens och väldigt mättande. Orkade mig igenom benpass v2 på den så det var kanon! Skyr gillas i min bok :)


Barnvakt del 1.

När man är barnvakt inser man hur mycket man kan hinna med på kort tid. Klockan är inte ens elva, jag och MiniMo har hunnit med massor redan. Vi har:


Sjungit sånger och läst bok

Lagt pussel

Byggt legotorn

kollat på Bamse

Ojoj jösses vad vi kommer hinna med mycket idag känner jag redan nu :)

Sömbrist well ja.

Ikväll har jag ägnat den mesta av min tid åt att snarka på soffan. Var allt lite sömnig. Men men är väl så på fredagen efter en hård jobbvecka ;) Eller så var det bara lite akut sömnbrist som var anledningen. Aja skönt var det och jag är så glad att jag la ner mina tankar om fredagsplaner redan innan jag börjar fundera på dem. En kväll i soffan var precis vad jag behövde. Gäller ju att passa på, imorgon står en heldag och då menar jag verkligen heldag tillsammans med MiniMo på agendan. Full rulle kan jag ana :) Redan vid klockan 8 knackar hon på dörren och är redo för en heldag tillsammans med mig. Ska bli kalaskul!

Nej tror allt jag kör lite mer sömn fast i sängen denna gång på det. Woho nu har helgen börjat!

Räksallad.



Vill man få mig på bra humör då ska man bjuda mig på en riktigt god räksallad. Häromdagen fick det bli en sån till lunch. Blev perfekt efter en stressig förmiddag :) Testade en ny från Chocolat. Handskalade räkor är en självklarhet och det var det i denna. Mycket god, enda jag kan klaga lite över är att de var lite lite räkor :)

Yes, denna dag åt jag min lunch framför jobbdatorn. Hör dock inte till vanligheterna, tvärtom så är jag bra på att ta en orentlig lunchrast med mina kollegor!

Armar.


Jag älskar verkligen att träna armar, helst triceps!

Träningsvila.

Idag var det träningsvila. Det kröp i träningstarmen, men jag hade lovat Malin att ta det lugnt. Så det fick jag hålla. Ägnade istället kvällen åt att hämta en fin hallmöbel jag köpt och sedan gå på hockey. Får jag inte träna själv får jag väl se på när en massa hockeykillar svettas ;) Efter straffar blev det vinst till Cluben. Kunde fått tre pinnar, men två är bättre än en eller noll...





Imorgon blir det ingen träningsvila :) Då är tanken att få in vecka 2 av benutmaningen. Denna vecka är det Anna Haag och Emil Jönsson som skapat den och den är tuff!

Filbunke.

Vet inte om detta varit vanligare i Finland, men för mig var det ingen nyhet som produkt mer att jag hittade det i de svenska hyllorna. Filbunke. Något ni smakat? Kan inte påstå att jag varit någon storkonsument av det genom åren men köpte mig en burk häromdagen. Jag valde att hälla ner lite kanel då det var naturell smak.

Näringsvärden: 
Per 100 gram
Energi 230 kJ / 55 kcal
Protein 3 g
Kolhydrater 4,8 g
Fett 2,5 g
  Varav mättade 1,1 g
Kalcium 110 mg (14%*)

Vilket ni ser är det inte jättemycket protein, inte om man jämför med kesella eller skyr. Men funkar som mellanmål eller kanske till frukost. Gott med kanel i. Sen kan jag väl tycka att konsistensen ibland var lite slajmig :P Filbunke är för övrigt opastöriserad fet mjölk.




Skyr jordgubb.

Då jag verkligen föll pladask för konceptet med Skyr, som jag skrivit ett tidigare inlägg om, så kommer det fortsätta med lite smaktester av dem. Idag åkte jag till Coop Forum, enda stället som har det just nu men om ett par veckor kommer de in i övriga butiker, och inhandlade en av varje smak. Då jag tränade sent idag och redan ätit middag innan träningen så vill man ha något smidigt men inte för mäktigt efter. Jag tog mig en Skyr med jordgubbssmak. Blev perfekt! Mättande och innehåller mycket protein som är bra att fylla på med efter ett träningspass. Det jag gillade framför allt var konsistensen, sådär härligt tjock och krämig, samtidigt som den inte var sådär söt som yoghurt brukar vara. Kände inte att smaken var jätteny, har ätit liknande kvarg i Finland. Kan inte säga att jag tyckte det smakade otroliga mängder jordgubb men gjorde inte mig någonting. Längtar tills jag ska prova de övriga smaker :)


Nyheter på TRX.

Dags för ett TRXpass idag igen, tjoho! Idag så var det flera nya övningar vilket var jättekul, för nu kände man att man nästan kunde göra de förra i sömnen. Så 5 av 8 övningar var nya, vissa klurigare än andra men jag anar att det är lika effektiva som de förra :) Ska vi gissa på lite träningsvärk imorgon?

Bra det där att byta pass ganska ofta, för att inte ge musklerna en chans att vänja sig. För vill man förbättras så får inte musklerna vänja sig utan hela tiden utmanas. Blir bara mer och mer positiv till TRX. Är så glad över att jag tränar på Medley, enda gymmet i stan som har TRX som gruppträning.


Jag och min lax fortsätter.

Nu är det åter dags att följa mig och mina laxrecept. Köpte lite spontant en färsk laxsida på väg hem från buggen. Har ni några roliga förslag på laxrätter får ni gärna lägga en kommentar med länk till recept så blir jag superglad. Antar att ni anar att jag är väldigt förtjust i lax va? :) Malin skrattade dock gott åt mig och min lax som jag lät åka cykelkorg hem...


Respons.

Hej vänner,

Skulle vara kul att få lite respons från er läsare. Vilka ni är, vad ni gillar att läsa om, vad ni skulle vilja läsa mer/mindre om osv. Så kom igen nu. Kommentera och stilla min nyfikenhet :)

Morgonträning.

Började dagen med mitt PT-pass som Lena satt ihop. Hon måste vara duktig. För på något vis så i början av varje pass så känner man "oj detta
Passet är ju inte så jobbigt och vad snabbt det går". När man gjort alla reps och övningar är man dock helt slutkörd och man känner i musklerna att de fått jobba! Görbra ju :)

Lite kortfattat så går passet till såhär:

Uppvärming: 10 min crosstrainer + 6st övningar för att få upp rörlighet

5 st styrkeövningar som jobbar med hela kroppen, till dessa övningar så använder jag skivstång. De som är vana vid bodypump kommer känna igen övningarna. Varje övningar görs 6 gånger, alltså 30 reps sammanlagt. Detta block görs 3 ggr. Mellan varje block görs en 3 min pulstopp.

Pulstoppar: Crosstrainer, cykel och löpning. (här har jag vissa motstånd samt fart som jag ska hålla för att få upp pulsen rejält)

Nöjd med dagens morgonträning!

Träning v43.

Dags för ny vecka och ett pass är redan avklarat då detta inlägg först kommer upp nu under kvällen. Jag har ju nu ett par veckor framåt två pass som redan är bestämda per vecka, så gäller att hitta bra dagar för dem :) Lite skönt är dock att de alltid är flexibla och kan göras vilken tid som helst, krävs bara att gymmet är öppet.

Måndag: Zumba
Tisdag: PT-passet + Bugg
Onsdag: TRX
Torsdag: Vila
Fredag: Benpass
Lördag: Gympa med MiniMo
Söndag: Löpning

Let's go!

Divine.

Hittade en helt ny gratis webtidning. Fanns en hel del spännande recept och sånt i den...
kolla in! http://www.divinemagazine.se/

Sammanfattning träning v42.

Söndag och dags att summera denna träningsvecka. Känns helt okej trots att det inte riktigt blev som jag planerat. Men så ska väl livet se ut, lite planerat och så ett gäng överraskningar :)

Måndag: Vila
Tisdag: PT-timme 60 min, TRX 45 min, Bugg 90 min
Onsdag: Benpass 50 min
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: TRX 45 min
Söndag: Höstfemman 40 min

Summa: 330 min = 5,5 h

Får duga ändå :) Ni kanske inte tycker jag borde räkna med buggen, men jo det gör jag för nu har man kommit upp till en nivå då man rör en hel del på sig och pulsen kommer upp. Nästa vecka kommer lite nytt, för nu ska jag även fokusera på kosten o försöka planera min mat för kommande vecka. Mest för att jag måste bli bättre på att planera och laga mat!

Nu ska jag gå till sängs med Paul Auster och Illusionernas bok :)

Höstfemman avklarad.

Idag sprang jag årets sista lopp. Höstfemman i Åby utanför Norrköping. Ett terränglopp. Ojoj, terrängmässigt var det nog faktiskt jobbigare än Lidingöloppet. Då jag inte är van vid terräng så kändes det som jag var tvungen att titta ner i backen mest hela tiden för att se vart jag satte fötterna, detta gjorde att man inte riktigt fick upp någon avslappnad löpning. Det var även en riktigt bra bit av loppet där spåret var riktigt lerig så man fick parera runt och hoppa lite på stenar och tuvor. För övrigt var det en riktig härlig dag för löpning. Var en fantastisk höstdag! Tiden var verkligen inget att hurra för, men gör inte så mycket jag hade en härlig förmiddag med världens bästa hejarklack med mig. Samtidigt som jag gav kroppen ett tufft träningspass...





Dags för höstfemman.

Laddat med frukost och snart beger jag mig till Åby för att springa höstfemman. Ett skoj träningspass ser jag det mest som :) Verkar bli en härlig dag vädermässigt! Nu kör vi!!


Outfit: Självklart mina favorit löpartights som jag fått från Malin!

Lyxlördag.

Dagen har hittills varit helt fantastisk. Jag och Moomin firade våra födelsedagar. Japp vi fyllde år i våras, men har inte firat dem. Vi bestämde oss för att helt enkelt bara ha en trevlig dag tillsammans där man lyxade till det lite.

Vi började morgonen på Scandic City med att äta hotellfrukost. Riktigt gott och trevligt att bara kunna sitta där och ta det lugnt. Tror Scandic tillhör favoriten bland hotellfrukostar...



Efter det begav vi oss till Simhallen. Vi började med ett TRX-pass. Svettigt och effektivt som vanligt. Efter lite ny energi i magen blev det Romerska avdelningen på Simhallen. Första gången jag besökte den avdelningen. Positivt var att vi fick reda på att det ingick i vårt årskort på medley. Härligt! Var bara vi och två andra kvinnor så det var lugnt och skönt. Vi badade bubbelpool, satt i bastu (som luktade bastu!! yeah) och ångbastu, blev även lite massagedusch och jag vågade att få kallvattenhinken över mig en gång. Vet inte om jag tycker det skulle vara värt att betala för att vara där, men var mysigt att bara få vara ett par timmar :)
Både kropp och själ mår väldigt bra just nu! Nu ska det städas lite och sen blir det kväller. men vd som händer ikväll, det är en helt annan historia....


En kväll med kvinnor.

Igår var jag tillsammans med mamma, Soffipropp och Soffipropps mamma (+ tusentals andra ladies då) på Ladies Night som besökte CC. Mamma hade vunnit biljetter och jag hade inte några förväntningar alls. Jag o Soffi kom fram till att man fick flera shower i ett. Den stora på scenen men samtidigt så många småshower ute i publiken, haha kändes som att det var en del ladies som inte kommer ut så ofta och passade på att köra järnet denna kväll. Alla verkade dock ha väldigt roligt och stämningen var hög i arenan. Ljuden steg ofta upp i taket när någon utan karlarna entrade scenen, Brolle var nog den som drog mest. Här skrek iaf jag högst ;) Han har en riktig grym röst! Var en bra show, många gamla härliga rockklassisker sjöngs och jag var nöjd. Satt där och fick nästan lite gåshud emellanåt. Well summa sumarum, lite mer alkohol hade defintivt krävts för att jag skulle gått all in denna kväll men jag var ändå nöjd och kände att det var ett par välspenderade timmar en fredagskväll.


Skyr.

Åh nu har jag läst en massa om denna produkt och ser verkligen fram emot att få testa den. Är en isländsk  yoghurt och kommer fr o m måndag att finnas på Coop Forum och från 7 november i övriga butiker.

Skyr görs på skummjölk och yoghurtkultur. Det jag ser fram emot är att den har en hög proteinhalt, likt kesella och keso. Vilket gör den mer mättande. Hela 53 % av energin i Skyr kommer från protein och en portion innehåller så mycket som 16 g protein. Ska även läggas till att den är fettfri och nyckelhålsmärkt.

Nu när den lanseras i Sverige kommer den finnas i fyra olika smaker: vanilj, hallon&granatäpple, blåbär och jordgubb. Återkommer med ett inlägg så fort jag smakat dem :)

Innehåll per portion (160g):

  • Energi: 520 kJ (120 kcal)
  • Proten: 16 g
  • Kolhydrater: 14 g
  • Fett: 0,3 g
  • Naturlig arom och syrningskultur

Pris: Ca 18 kr.


Vill ni fråga efter den i butiken så uttalas det såhär : 

Hur uttalas Skyr

Läs mer på http://skyrsverige.se/


Proteinpulver utlåtande 2.

Jag köpte mig ju ett proteinpulver för ett tag sedan jag jag dissade att dricka rent. Var tvungen att ge den en chans till men blandade då med mjölk istället. Ojoj vad smaskigt!


Att tänka så fel.

Dags för att ventilera lite inre tankar. Är ju faktiskt de jag använder min blogg till också, att få ventilera och våga säga saker högt. För säger jag dem högt, då har jag lättare att förstå och förändra. Vill ni inte läsa om lite inre och då och då ganska personliga tankar då ska ni hoppa de inläggen som ligger under kategorin Personliga tankar.

Jag har skrivit ett inlägg tidigare om den lyckan jag kände när jag kunde hitta kläder på den vanliga avdelningen, vilken enorm glädje att hitta de kläder jag vill ha. Men angående detta har jag redan skrivit, detta inlägg ska istället handla om skillnaden att köpa kläder förr och nu. Att hitta sin storlek. Jag har ju senaste halvåret gått ner ca 20 kg. Nu har jag insett att min kropp har förändrats och att jag då också måste köpa kläder i en lägre storlek. Men det gäller att våga. Det var som förut när man tog på sig tröjor med vidd för man trodde det döljde, men icke gjorde många gånger bara att det mer såg ut som man klätt sig i ett tält. Tror en del av de sitter i, att absolut inte köpa för små kläder. En sak som jag för ett år sedan helst inte använde var jeans, hade jag det var det helst jeggins. Det var bekvämt! Nu kan jag ha jeans och jag har också insett att jag passar i jeans. Men ändå kan jag inte våga köpa jeans som är i min storlek och inte för stora. För kanske en månad sen så vågade jag för första gången köpa ett par jeans, hittade ett par på "vanliga" avdelningen som jag fick på mig. Lyckan var total. Vad inser jag efter en halvdag i jeansen? Att jag köpt för stora. Lyckan över att bara få på mig ett par jeans gjorde att jag stannade vid det, jag kollade inte om den storleken var rätt. Jag hde ju fått på mig ett par jeans...

Tar längre tid för hjärnan att förstå sina egna bedrifter. Därför jag är så otroligt tacksam för de komplimanger jag får från min omvärld. Är inte alltid egot som behöver höra dem, utan ibland måste man tjatas på för att förstå.

Benutmaning vecka 1.

Efter lite funderingar så bestämde jag mig att självklart ska jag anta utmaning om att komma i Vinterform med bloggen Träningsglädje. Träningsglädje har på fejan en grupp om heter Vägen mot toppform och har där skapat en utmaning som heter Vägen mot vinterform. En utmaning som pågår i 8 veckor med 1 pass i veckan, fokus benstyrka. Man väljer själv när under veckan man utför passet vilket känns bra och passar mig utmärkt. Veckans pass ligger i ett evenemang som ligger i fejangruppen. Det var lite bakgrund nu går vi över till veckans benpass.

Denna vecka är det Viktor Ehrnholm Larsson som skapat passet och jag utförde det efter jobbet igår. Det går att utföra passet lite överallt, men jag valde att gå till gymmet.

Uppvärmning: 5-10 minuter löpning (cykling eller liknande går också bra) + 3x15 knäböj med hållandes båda händerna (sträckta armar) i en pinne över huvudet

- 30 djupa knäböj
- 10 enbensknäböj
- 10 step up (10 på varje ben
- 8 "draken" på varje ben - med eller utan vikt
- 10 "finnen"
- 20 vadpress/tähävningar (per ben).
- 20 jämfotahopp på box, låda, plint eller bänk

Programmet körs 3 varv med 5 sekunder vila mellan varje övning och 120 sekunders vila mellan de varven.

Så hur känns det i benen såhär dagen efter? Jag hade ju förmånen/oturen att redan inneha en ordentlig träningsvärk i baksida lår sedan tisdagens träning så inte är den bättre. Snarare värre :) Men då vet man att man tränat ordentligt och jag ser fram emot nästa veckas benpass!


Träningsvärk deluxe.

Gårdagen blev tuff träningsmässigt. Först började jag dagen på bästa vis med Lena. Hon drillade mig i ett ordentligt pass som jag skrev ett eget inlägg om igår. Kunde ju tro att jag var nöjd träningsmässigt med dagen då, icke. Efter jobbet körde jag ett TRXpass med Moomin och avslutade allt med 90 min bugg med Malin. Somnade gott igårkväll kan jag avslöja.

Vaknade idag och jajamensan, träningsvärken sitter som en smäck. Framförallt i baksida lår. Härligt ett ställe jag sällan har träningsvärk så det var lite nytt, dock är det lite smärtsamt varje gång jags ka sätta mig ner.

Till på köpet har jag bestämt mig för att anta träningsutmaningen i främst benträning. Så efter jobbet idag så ska jag bege mig till gymmet och köra veckans benpass. Ska berätta i ett eget inlägg om utmaningen om någon annan vill hoppa på :)

Första PT-träningen.

I morse var det dags för första PT träningen med Lena. Visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig mer än att vi skulle köra träning i ca 45 min och sedan snacka lite om upplägg. Då jag i våras gjorde fystester hos Lena så visste jag ju att hon hade gansak bra koll på mina brister...

Fick köra ett träningspass med ett block övningar som gjordes 3 ggr. Var snabbt och intensivt för att hålla en bra puls. Allt för att både öva styrka och kondition (plus balans)! Ett riktigt bra pass som verkligen fick mig att svettas och kämpa! Men kul att det var snabba övningar för då var et bara full fokus hela tiden. Jag har nu lovat att jag ska köra detta pass en gång i veckan i ca en månads tid nu. Samtidigt som jag ska öka vikter och fart. Självklart ska jag fortsätta att träna mina andra pass såsom Zumba och givetvis min kärlek TRX!

Jag ska föra tydliga anteckningar över min träning och så utvärderar vi om en månad ungefär. Känns jättekul och jag är riktigt peppad :) Gillar det där att ha lite ögon på sig, jag sporras och utvecklar mig själv. Att Lena har sådan koll på mig sedan innan gör att det känns som hon verkligen kan få mig till de resultat jag vill. Kan verkligen rekommendera både henne och att skaffa sig en personlig tränare :)

Kokosvatten del 2.

Jag har nu provat en annan smak av den underbara drycken, enligt massa bloggar iaf, kokosvatten. Jag var ju inte allt för övertygad över godheten i den första smaken jag testade, banan. Denna gång var det dags för ananas + acerola. Vad jag tyckte? Njae, kan inte säga att jag tyckte den var kalasgod. Bättre än banan dock.
Men tror inte kokosvatten blir frekvent drucket av mig!


Göteborg.

Även denna måndag spenderade jag i Göteborg. Spännande förmiddag! Fick även en liten stund när jag satt vid Lilla Bommen o bara kollade ut över vattnet. Då sken tom solen lite och värmde gott i höstkylan.

Fick även lite tid att träffa min favoritkosmosbanan. Känns kul att kunnat träffa honom två måndagar på raken nu :) Fick även lite inredningsshopping gjord...





Jag och min lax del 3.

Jag köpte mig ju en helsida färsk lax häromveckan. Blev lite för mkt för mig så den sista biten frös jag ner. Dags att laga till den idag. Testade något nytt.

Lax i en ugnspanna, på med saffran & tomat-créme fraiche och lite ost. In i ugnen! Till detta serverade jag en rotfruktsblandning som jag också hade i ugnen. Om det var gott? Jajamensan! Laxen bara smälte i munnen :)



Och som vanligt äter jag på assister, så mycket enkelt att inte ta för stor portion då :)

Benutmaning.



Funderar lite på om jag ska acceptera en ny träningsutmaning, går ut på att träna mycket ben! Man får ett nytt schema för bentrning varje vecka o så är det bara att köra. Tror utmaning håller på i 6 veckor... Vad säger ni, ska jag anta denna utmaning?

Jobb.


Träningsvecka v42

Måndag alltså dags att fundera lite över veckans träning... Jag hoppas dagens resa till Gbg inte blir för sen så jag hinner hem i tid!

Måndag: TRX-workshop + Löpband
Tisdag: PT-timme, TRX & Bugg
Onsdag: EasyLine
Torsdag: Löpning
Fredag: Vila
Lördag: TRX
Söndag: Höstfemman

Vad tror ni om detta? Brukar ju alltid bli en hel del förändringar, men alltid att ha något bra att utgå ifrån :)

Sammanfattning av träning v41.

Söndagkväll och jag har inga planer att få in mer träning, nu är det enbart soffhäng som kommer avsluta denna dag och vecka :) Alltså dags att sammanfatta veckans träning.

Måndag: Vila
Tisdag: Bugg 90 min
Onsdag: TRX 45 min
Torsdag: Laserdome 40 min
Fredag: Vila
Lördag: TRX 60 min
Söndag: Box 60 min

Detta blir 295 min träning = Nästan 5 timmar träning, får jag vara nöjd med :)


Box + glad Malin = Svettigt!

Dagens träning blev ett boxpass med en väldigt glad Malin. Glädjen hos oss båda stoppade oss dock inte att vi körde järnet och svetten rann. Sista vi gjorde var en riktig riktig tuff övning för våra kära axlar, så jag kan ana en ordentlig träningsvärk i de musklerna imorgon :) Box är en bra träningsform, man får ut eventuell överenergi, frustration, ilska eller vad man nu vill få ut sig. Man har samtidigt möjlighet att peppa sin partner och man kan bli ordentligt peppad så man krämar ur sig även den lilla sista energin som finns inom en.... Bra avslut på denna vecka!


Glädje.

Är det inte härligt när man vaknar de där morgnarna och allt liksom känns tiptop! Man är utvilad, kroppen känns stark, vädret utanför verkar vara underbart och man ser fram emot dagen. Imorse var en sådan morgon. Jag vaknade av mig själv, kände mig utvilad men behövde inte stressa iväg och hade en härlig dag framför mig. Och utanför så visade sig hösten från sin allra bästa sida, en sådan höstdag som är bland de vackraste som finns...

Efter TRX(som gick riktigt bra och kroppen kändes riktigt stark!) har jag fått i mig en god tallrik yoghurt med extra proteinpulver och bra antioxidanter samt vitaminer i form av gojibär, valnötter, tranbär och hasselnötter. Klarar jag mig utmärkt fram tills det är dags att möta upp mamma på stan för en lördagslunch. Ska även hinna med lite hockey på tv innan det är dags för vinkväll med girlsen. En sådan där kväll man alltid ser fram emot flera dagar i förväg. Kvällens tema är gott, så jag hyser inga som helst tvivel på att jag kommer gå hungrig från kvällens event :)

Till på köpet så ligger jag överst i tre auktioner på Tradera och känner att jag gjort riktiga kap, bara dryga timmen kvar. Håll tummarna!!



Träningsvärk deluxe.

Laserdome måste jag verkligen få in lite oftare, ojoj vilken träningsvärk jag ahr i låren idag. Inte så konstigt egentligen då man stod med 90 gradersbenvinkel mest hela tiden, både när man stod still och när man sprang omrking... o man sprang ju omkring ganska mkt :) Kom ju även på att det är ju lite bonusträning, man har ju som viktvästar på sig. Kan säga att det kände jag lite i min rygg idag. Men det gav benen extra träning...

Men nu gott folk nu tar jag helgvila och så välförtjänt, för denna vecka har varit riktigt jobbintensiv. Så intensiv att jag nästan glömt bort mina nära o kära vid ett flertalet tillfällen. *skäms lite* Men nu är det helg and I am all yours :)

Nöjesträning.

Idag var det projekt-kick off. En punkt på agendan var Laserdome. Har jag kört en gång för kanske 15 år sedan. Så jag mindes inte alls hur det var. Men oj oj vilken träning det var. Man sprang där som en galning ju mer hornen i pannan växte ut på en, samtidigt som man hela tiden var väldigt nära skrattet. Så roligt och vilken bra träning. Nytta med nöje helt klart! Först omgången hamnade jag å plats 5 av 14 medan jag i omgång 2 föll ner på en 9onde plats av 14. Mitt lag vann dock både omgångarna. Jippi!

Detta känns helt klart som något jag kan tänka mig att göra fler gånger! Med avseende på träning så ser jag helt klart att denna laserdomes turnering kan vara likvärdig med ordninare träning så den hamnar helt klart på veckans träning :) Man sprang som en liten galning och även rumpan och benen fick sig en ordentlig omgång då man väldigt många minutrar av spelets omgångar stod i jägarvilaposition dvs 90 grader!


PT.

Nu har jag tagit min träning ännu ett steg framåt. Jag har bokat en personlig tränare. Jag har någon idé om att jag ska köra med henne en gång i månaden. Mest för uppföljning och få bra tips :) Första träffen är nästa tisdagsmorgon och jag ser verkligen fram emot det. Jag älskar träning men nu ska det twistas till ännu ett snäpp!

Stor kärlek till en träningsform.

Precis så jag känner, en väldigt stor passion och kärlek till träningsformen TRX. Ni som läst min blogg ett tag har nog kunnat ana denna passion genom att jag ofta tränar det samt hyllar det varje gång. Hittils har jag fått träningsvärk efter varje gång och det ser jag som något väldigt positivt, för det gör att trots att jag fått in tekniken så kan jag utmana mig vid varje pass. Däför denna träningsform verkligen passar alla. När man själv känner sån passion inför en träningsform så kan det ibland vara lite svårt att förstå att alla inte älskar den. Men alla gillar ju olika träning. Jag har t ex en syster som helst kör olika dansinspirerade pass, sånt som jag många ggr kan ha svårt för då jag mer gillar pang på-träning med lenkla koreogrfier.

Idag hade jag förövrigt nöjet att ha träningssällskap av Malins mamma. Hon körde för första gången men jag tyckte hon var riktigt duktig och jag hoppas att hon får rejäl träningsvärk imorgon ;) Härligt jobbat!
Lägger upp ett youtubeklipp som visar lite hur det funkar. Vi har våra TRX-band från taket men principen är precis likadan..

Bugg.

Igår var det åter dags att bugga loss. Vi hade ju missat två gånger så visst undrade man innan hur många olika snurrar vi egentligen skulle ligga efter. Okej först när man fick höra talas om den där höger snurren så blev det lite kaos i huvudet, men efter några försök så kändes även den naturlig. Jag tror att min största fördel är att jag inte tänker för mycket utan har roligt och dansar på. Tror att tänker man för mycket på att allt ska bli korrekt så sätter man ibland mer krokben för turerna i huvudet än turerna på dansgolvet. Kanske har helt fel och de som jag dansar med tycker jag är riktig jobbig att dansa med... Men let so be then, jag har roligt, skrattar som en galning och snurrar på som en galning. Om man blir varm, ja nu har vi kommit så långt så när vi får sista studen på lektionen att dansa loss ja då blir man varm och att fylla på med vatten är helt klart nödvändig. Mycket kul är det i vilket fall och kan verkligen rekommendera er att börja dansa. Får man ju gratis motion samtidigt som man har riktigt roligt :) Win-Win!


Valnötter.

Jag har fått en ny nötfavorit, nämligen valnöten. Sååå god! Nyttig också.

Den innehåller ganska mycket fett, hela 60 %. Men det är de där bra fetterna, samma som finns i t ex fet fisk och avocado. (Tänk omega 3 :) Förutom dett så innehåller den en stor del protein och det gör den synnerligen effektiv ut energisynpunkt. Anledning till denna effektivitet? Jo den håller ditt blodsocker på en konstant nivå och det gillar verkligen jag. För är det något som kan ställa till bekymmer, det är ju ett blodsocker som åker upp och ner som en jojo. Extra plus är även att den innehåller mycket järn!

Per 100g Valnötter (Källa: Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas, version 04.1)

  • Energi: 690 kcal / 2850 kJ
  • Vatten: 3.6 g
  • Protein: 15 g
  • Fett: 62 g varav mättat: 5.6 g, enkelomättat: 14.2 g, fleromättat: 39.1 g, kolesterol: 0 mg
  • Kolhydrater: 3,5 g, varav sockerarter: 2,5 g
  • Fibrer: 5.2 g
  • Vattenlösl. vitaminer: C: 3 mg, Folat: 66 μg, Niacin: 1 mg, B2: 0.15 mg, B1: 0.38 mg, B6: 0.56 mg
  • Fettlösl. vitaminer: Karoten (A-vit): 72 μg, Alfa-tokoferol (E-vit): 2.6 mg
  • Mineraler: Fosfor: 315 mg, Järn: 2.1 mg, Kalcium: 94 mg, Kalium: 500 mg, Magnesium: 144 mg, Natrium: 10 mg, Selen: 2 μg, Zink: 3 mg

Visste ni förresten att valnöten faktiskt inte är någon nöt utan en stenfrukt.


Tåg idag med.

Ja ni, ibland avslutar man inte riktigt dagen där man trodde. Idag skulle jag på ett möte i Lkpg slutade med att jag hamnade i Nässjö. Så japp, även en riktigt intensiv dag idag med. Så TRX fick tyvärr skippas för arbete men snart blir det bugg. Kan tillägga att i lördags tränade jag TRX senast... jag har fortfarande träningsvärk i rumpan och kan känna av lite i magen också. Jösses! Så imorgon ska jag allt göra allt i min makt för att inte arbete och hinna arbeta :)

Men iaf ltie bugg blir det ikväll. Har missat två tillfällen nu, så vi får väl se hur mycket man hänger med. Men ser inte detta som något allvarligt, hänger jag inte med ja då får jag väl kämpa lite extra helt enkelt.

I väst.

Idag har jag varit i staden med de goa gubbarna hela dagen. Helt i jobbet. Men en mycket spännande dag där jag kände att jag lärde mig en massa samtidigt som jag kände mig så säker att jag kunde leverera. Tror både min beställare och jag var nöjd efter dagen! Efter jobb hela dagen så träffa jag Naman. Käka lite (räkor såklart!) o diskussioner. Efter det var det tåg hem och en jobbdag på typ 14 h var till ända. Trött men dagen har samtidigt givit en massa energi och jag känner att jag inte är fel person på fel plats!


Träningsvecka v41

Ny vecka o nya träningsmöjligheter. Detta är en vecka fylld med en hel del jobbaktiviter utanför arbetstid, så då gäller det att kämpa extra mycket när tillfälle ges. Imorgon är jag t ex i Gbg så hinns inte med någon träning och torsdagen har vi kick off som pågår till sena kvällen. Dock ryktas det om att vi ska köra Laserdome, o det kan ju bli ganska svettigt :) Men iaf här kommer planerna.

Måndag: Vila
Tisdag: TRX+Bugg
Onsdag: TRX
Torsdag: Laserdome?
Fredag: Zumba
Lördag: TRX
Söndag: Löpning + något mer?

Sushi.

En av mina abosluta favoriträtter är sushi. Jag har gjort det själv ett antal gånger, men för det mesta brukar jag låta ett sushiställe göra dem. I denna stad så föredrar jag sushi från Wasabi på Storgatan.

Sushi är ju då en japansk maträtt som består av rundkornigt ris. Riset blandas med en vinägerblandning och sedan kan olika typer av sushibitar skapas, riset kompletteras med vanligtvis fisk, skaldjur och/eller grönsaker. Tillbehör är oftast wasabi, typ en japansk pepparrot, inlagd ingefära och soja.

Frågan om sushi är nyttigt eller ej finns olika åsikter om. För de om inte äter kolhydrater alls så anser de inte sushi vara alltför nyttigt. Medan många tycker det är ett riktigt nyttigt alternativ på "snabbmat" då den innehåller fisk som ger bra med omega 3-fettsyror som är bra för både minnet och hjärtat. Fisk innehåller även D-vitamin, jod och selen som inte är fy skam att få i sig. Ser man kalorimässigt så är sushi bra också. Tror man brukar säga att en 8 bitars är ungefär 300 kalorier. Är man dock aktiv fysisk så kan det vara lite för lite för en måltid och bör kompletteras..

Aja, främsta anledningen till att jag äter sushi är för att det är så otroligt smaskigt!!


Utvärdering av veckans träning.

Tycker allt det varit en bra träningsvecka. Mycket nöjd!

Måndag: Zumba 60 min
Tisdag: Vila
Onsdag: Gymträning 45 min + EasyLine Core 60 min + TRX 45 min
Torsdag: Vila
Fredag: Zumba 60 min
Lördag: TRX 45 min
Söndag: Löpning 30 min

345 min träning får ändå vara godkänt tycker jag. Framförallt är jag nöjd med dagens löpning. Måste få in några löppass innan loppet om två veckor helt enkelt... Idag körde jag snabba intervaller. Gårdagens TRXpass kändes dock både i magen och rumpan :)


Den som väntar på nåt..

gott!

Ja ni, jag har ju en regel i mitt julliv. Inga julgottisar innan december. Mest för att inte förstöra det som jag vill ska kopplas med mys under jul. En av dessa gottisar är såklart skum, mums! Och det som gör det iår ännu jobbigare med denna väntan. Det har ju nämligen kommit en 2011 års skumvariant: med polkasmak. Dubbelmums!


Lock i örat vid träning.

Sådär klar med dagens träning och fått ny energi i magen, så nu är jag redo för en fortsatt trevlig lördag. Körde TRX med samma tjej som förra lördagen. Vi pushade och pressade varandra till att ta ut det lilla extra. Tycker vi lyckades riktigt bra för mina muskler var verkligen helt slutkörda. Under sista omgången med plankan så skrek jag rakt ut för att kroppen var så trött. Yes, då har man tagit ut sig!

Under riktig hård träning så drabbas jag alltid va lock i örat. Är det något ni gör? Var tvungen att googla lite på detta och upptäckte att det tydligen är väldigt vanligt vid hård träning. Anledningen? Örontrumpeten, ventilen mellan örat och halsen blir för trång. Denna ventil är klädd med en slemhinna som helt enkelt svullnar. Alla drabbas ej av det och det beror på bredd på gången i örat samt att det är individuellt hur man reagerar på slemhinnas svullnad. Är för det mesta ingen fara :) Botas gör det genom tryckutjämna det som vid dykning och även avsvällande näsdroppar kan hjäpa..



Ja där ser man, har man lärt sig nåt nytt igen!

En lördagsmorgon helt i min smak.

Startar lördagen såsom så många andra lördagar. Lite sovmorgon och framförallt inte behöva stressa upp ur sängen. Kunna gå upp i sin egen takt helt enkelt. En mättande powersmoothie i magen, på med träningskläderna och snart ett TRX-pass.

Helgstart.

Jag startade helgen igår med ett Zumbapass. En kalasstart ju! Zumba är ett sådant pass som ger en väldigt mycket glädje samtidigt som svetten rinner. Då man, ganska naturligt, oftast är lite extra glad själv när helgen börjar så ger Zumban en den där extra kicken! Så jag gick svettig från träningen igår, men ack på ett riktigt toppenhumör. En tanke jag fick under passet var hur olika pass kan vara beroende på vilken intruktören är. Blev sig så att den intruktören som höll gårdagens Zumbapass var ny för mig. Inte som intruktör, men som intruktör för Zumba. Det som förvirrade hjärnan mest är ju när olika intruktörer har helt olika steg till samma låt. Kroppen har liksom vant sig vid olika rörelser till låten och så blir det något helt nytt. Absolut inget fel, men man får allt tänka till :)

Efter träningen så var det snabbt duscha och få i sig lite ny energi i form av mat och sedan bege sig till stadens biograf. De tre musketörerna. Jag tillhör ju den skaran som gillar historiska filmer med mycket kostymer. Blir lite sagolikt i  min värld och man kan liksom drömma sig bort. Vardagen runt omkring en känns långt borta. Tyvärr var väl inte filmen någon höjdare, blev liksom lite för mkt Piratesfilmernaparodi. Men film på bio är alltid lite mysigt, så det var ett par avkopplande timmar där i biomörkret... Sen somna jag gott :)


T.G.I.F.

Idag blir det en helgbörjan precis i min smak. Efter jobbet blir det ett zumbapass för att följas av bio. Ska bli gott att gotta ner sig ordentligt i en biofotölj och se De tre musketörerna. En klassisker som jag hoppas inte förstörts i nyproduktion. Lovar att meddela mitt betyg senare.

Annars måste jag peppa mig själv att innan helgen är slut så ska det ha gjorts en löptur av mig. Planeringen är söndag. Innan Höstfemman måste jag få in 2-3 rundor är planen. För att känna att det finns lite löpning i kroppen iaf. Jag förväntar mig inte samma ansträningen som under Lidingö, men jag har hört lite historier om de där backarna i Åby... Såhär innan så känns det skönt att jag valde femman och inte milen :)


Torsdag.

Oj redan torsdag. Swooosch, veckan flyger iväg. Härligt. Skönt med några dagar ledigt snart :)

Ikväll blev det först lite aw med några affärskollegor på Trattoria Da Vinci. Kan avslöja att de planerar att göra köra lite pastarätter tillsammans med ett glas vin för helt okej pris. Någon som vill testa i framtiden?! Efter en trevlig stund där så bar det av till CC. Hockey stod på agendan. På vägen till CC så diskuterade vi resultatet. Ja sa 2-1... Resultatet blev 2-1. Attans att jag inte satte pengar på det :D Men mycket härligt med en seger måste jag säga!

Utvärdering träningsvärk.

Så hur mådde egentligen kroppen när jag vaknade idag? Jag hade ju förväntat mig träningsvärk deluxe... Men njae, inte så farligt. När jag gick och la mig igår så kändes kroppen ungefär som en ångvält kört över den. Idag kändes den lite om. Dock inte mer än vanligt. Betyder det att jag inte körde tillräckligt hårt igår eller att jag måste snäppa upp min träning ytterligare? :D Kroppen har, som vanligt, den där dova smärtan av träningsvärk som nästan mer är en regel än ett undantag nuförtiden.



idag är det dock träningsfritt! Istället blir det lite snabb AW med affärskollegor på Da Vinci och sedan hockey :)

Proteinpulver.

Köpte ju hem ett nytt proteinpulver för några dagar sedan. Främsta syftet med den var att ha i t ex smoothies för att göra dem mer mättande. En tanke fanns även att kunna dricka en ren proteinshake t ex efter en sen kvällsträning. I morse skulle jag iväg tidigt på jobb. Ni som känner mig vet att jag gärna sover så länge det bara går och sen gör mig iordning i raketfart. Kände att då jag redan skulle iväg innan sju så var det bäst att få något i magen, en proteinshake! Så jag blandade med vatten o skaka.. Smaken? Urkburk! Nej nej föll mig verkligen inte i smaken.. Så det får nog bli som tanken var, tillskott i andra grejer för mättnaden. Någon som har något tips på nåt proteinpulver som smakar lite gott? Kanske blir godare om man blandar med mjölk? Ska tillägga att i t ex min favvosmoothie så smakar den jättegott och jag står mig riktigt länge på den!



Summering: I tex smoothies är den toppen, själv med vatten.. njae!


3 h träning, check!

Ja här sitter jag i soffan och har en kropp som verkligen fått göra sitt idag! Först tio timmar arbetsdag och sen tre timmar på gymmet. Arbetsdagen var ju inga problem men efter jobbet, hur tänkte jag då? Ja på något vis så ville jag väl kompensera att jag hoppade över träningen igår. Så jag var anmäld till två pass, först ett EasyLine Core och sedan TRX. Låter inte så mycket för världen om det inte vore för några faktum:

- När jag går från jobbet inser att det bara är ca en timme tills jag ska träna så jag åker direkt till gymmet och kör ett gympass på 45 min innan EasyLinen börjar.
- Skulle heller inte göra så mycket om det inte vore för att detta pass har en instruktör som är den bästa/värsta om man vill ha ett riktigt riktigt tuff pass... svetten rann!
- Avslutningsvis skulle det också varit okej om jag under TRX inte hamnat själv vid ett band och därför gjort allt dubbelt upp.

Kan ju avslöja att min kropp är allt lite mör just nu. Imorn får det bli utvärdering i träningsvärk :) Men nej, en sån här träningskväll är allt lite överdriven så skulle jag få för mig att göra en sån igen... HINDRA MIG! Nu kör vi sova på detta... zzzz...

Jag och min lax del 2.

Andra rätten av tre med min lax fick bli en pastasås. Gjordes på väldigt mycket improvisation och kort tid.

Lägg lite lök i en kastrull och fräs. I med matlagningsgrädde och lite riven ost samt fryst hackad spenat. Koka ihop lite. I med salt, peppar och bitar av lax. Koka pasta. Ät!



Kanske inte det godaste jag ätit, men helt okej! Kan mycket väl tänka mig att göra det igen men då ska jag ha lite mindre spenat i..

Anmäld.

Jaha det blev liksom så att jag anmälde mig till höstfemman. Egentligen så är ju detta lopp Höstmilen, men kände att nej ett milslopp fick räcka för denna period. Så det fick räcka med 5,2 km!


Mental träning.

Ibland är det inte bara fysisk aktivitet som behövs, även mental. Ikväll blev en sådan kväll!

Jag, en massa goda tapas, ett glas vin och en himla kär vän. Toppenkväll!


Höstfemman.

Jag hade ju en plan att springa ett lopp till iår. Lite för att se hur det egentligen skulle gå. Ska väl dock tilläggas att det är svårt jämföra tider när det inte är samma bana... Just nu lutar det åt att det kan bli höstfemman. Egentligen är det ju Höstmilen som är huvudgrejen, men känner inte att jag vill springa en mil igen. Loppet går utanför Norrköping i Åby.

Var inne o kolla lite på banutformingen o så, ser lite för läskigt nära ut Lidingöloppets ju! Jag var ju mer sugen på en liten stig i skogen utan så mycket höjdskillnader. 23 oktober är loppet förresten. Någon mer som är sugen?




Skillnad?

Är det såhär illa?



Jag tror att komplex finns hos alla oavsett kön...

Vackra färger.

Med såna här höstdagar som det varit senaste dagarna kan man inte göra annat än gilla hösten. Har jag iofs alltid gjort. Det är mer de där riktigt gråa ruskdagarna jag kan klara mig utan eller iaf inte så jättemånga av dem :) Men hösten är ju helt fantastisk med alla sina vackra färger där man kan sparka löv under en långpromenad!




Jag och min lax del 1.

I lördags köpte jag hem en färsk laxsida, var ju så bra pris och lax är ju sååå gott! Sen var det där med att ha egen hushåll, hur mycket lax gör jag egentligen av med? Njae kanske inte en hel laxsida liksom. För visst hade jag kunnat laga samma rätt av hela, men då hade jag ju varit tvingad att äta samma maträtt i en vecka typ. Så vad var alternativen? Ja som ni märker så har denna lax tagit uppo en hel del tankar senaste dagarna. Jag bestämde att denna vecka får det bi en himla massa lax, men att jag gör olika rätter av den helt enkelt.

Så ni får hänga med under min laxvecka helt enkelt :) Idag blev det enkel lax i ugn tillsammans med en enkel sallad och kall kräftstjärtssås till.

En bit av laxsida läggs på en saltbädd, på med lite pressad citron, salt och peppar in i ugnen. Salladen gjorde jag bara på machesallad och några coctailtomater. Såsen var improvisation. Kesella, lite pressad citron, salt, peppar, lite dill och så kräftstjärtar. Woho, jag är nu mätt och väldigt nöjd!



Kanske ska tillägga att maten är upplagd på en assisett, inte vanlig mattallrik. Isf hoppas jag ni hade reagerat på mina portioner :D

GI-boxen.

Jag har nu sedan ett bra tag varit lite sugen på att testa detta. Vilket många vet så är jag inte en jättefantast när det kommer till matlagning, har även riktig usel fantasi. På jobbet har jag med mig matlåda nio av tio ggr och då skulle detta kunna vara perfekt! Det kostar ju dock en del... Men samtidigt så händer det ju titt som tätt att jag har någon färdigfryst pastarätt med mig som matlåda. Då är ju faktiskt detta ett bättre alternativ! Vad säger ni, ska jag testa? Får ju mat för fyra veckor... helt galet länge ju :)


Träning v40.

Träningen fick sig en nystart igår och nu är jag riktigt sugen på att låta kroppen svettas ordentligt denna vecka!
Här kommer denna veckas planering för träning. Och nu ska det inte uppkomma massa ursäkter, utan träningen har hög prio helt enkelt :) Vill man så kan man planera andra grejer runt!

Måndag: Zumba
Tisdag: TRX + Bugg
Onsdag: TRX
Torsdag: Vila
Fredag: Zumba
Lördag: TRX
Söndag: Löpning + CXworx

Japp en en tuff vecka för musklerna med myckt TRX, men känner att jag behöver en ordentlig nykick där jag känner att träningen ger resultat snabbt :)

Kokosvatten.

Kan ana att ni liksom jag har läst om denna dryck i diverse bloggar och artiklar. Kokosvatten som ska vara helt fantastiskt, en av de renaste och nyttigaste dryckerna i världen. Självklart var jag tvungen att testa :)

Läser man lite om kokosvatten så ska det vara världens bästa törstsläkare, innehåller inga konserveringsmedel, laktos eller mjölkprotein. Drycken tas upp extremt fort och rensar ur kroppen på gifter genom att hjälpa levern och njurarna. Att den tas upp så snabbt av kroppen är för att den innehåller en perfekt balans av elektrolyter. Man kan säga att den återfuktar kroppen både utifrån och in, ska även kunna förebygga huvudvärk. Den är helt fri från kolesterol och innehåller många mineraler samt aminosyror.

Vad tyckte jag då? Jag fick tag i en variant med banan... Jag kan ha lite svårt för banan i drycker så jag var lite skeptisk. Tyckte också att banen hade lite för tydlig smak, men gillar man banan så är den säkert smaskens. Kändes annars väldigt god och nyttig. Jag trodde mer man skulle vilja bälja i sig den, men jag tyckte mer det kändes som man ville dricka litegrann av den. Perfekt ju för då räcker förpackningen längre. Den är ju inte så enkel att få tag i här i stan. Jag hitta den i hälsokostaffären och då fanns bara banansmaken. Men jag ska aboslut leta upp de andra smakerna, känns som ett bra alternativ till ex ett glas juice till frukost...

Jag är nog ännu inte lika frälst som många andra, men tror det mest har att göra med banansmaken än med kokosvattnet :) Återkommer så snart jag testat andra smaker!


Lördags-TRX.

Jag kan inte göra annat än fortsätta hylla denna träningsform. Helt fantastiskt bra träning. Efter ett pass är man verkligen genomsvettig och hela kroppens muskler har fått jobba! Jag har ju då inte tränat någonting under veckan, inget sedan Lidingö tjejloppet i söndags. Gjorde att jag var riktigt träningssugen idag. Märkte dock att kroppen haft en lite paus för var ett par övningar som var lite kämpigare än vanligt. Jag hade dock en helt fantastiskt träningspartner vid banden. Är ju så att man kör två och två per band. Då jag fortfarande inte fått med mig någon av mina vanliga träningskompisar på just TRX så kör jag ju alltid med okända. Gör mig ingenting, jag känner mig såpass bekväm i mig själv och min träning. Idag hamna jag med en helt fantastisk tjej! Vi pushade på varandra ordentligt och när jag hade det som tuffast så hjälpte hennes ord att jag klarade det. Härligt när man kan pusha varandra till bättre prestationern trots att man aldrig träffats innan....

Nu är hela kroppen svettig och jag ska ta mig en ordentlig dusch. Har tagit mig en mugg av smoothien jag skrev om i morse, för att klara mig tills det blir lunch efter duschen. Ang smoothien ska jag tillägga att måtten jag skrev i receptet var helt på måfå, mest för att få lite propotioner... Så freestyle:a lite om ni testar den, vilket jag tycker ni ska!

Till dagens träning hade jag på mig mina nya träningstights från adididas som jag köpte förra helgen på Lidingö. Så fina och så sköna. Var svårt att få en bra bild dock :)


Frukosttips.

För några veckor sedan så besökte jag Naked Juicebar och köpte mig en powersmoothie som heter Shapin' Chocolate. Underbar och mättande. Perfekt som mellanmål! Insåg ju att den inte är svår att göra själv hemma... Så det har blivit en given favorit som frukostsmoothie på helgerna. På vardagarna äter jag ju frukost på jobbet så jag är riktigt usel på att ha frukostgrejer hemma. Pålägg existerar sällan i min kyl kan man säga :) ingridienserna till denna smoothie är dock vanliga i mitt hushåll. Är även en perfekt mellanmålssmoothie om man ska träna ett sent pass.. eller efter man tränat ett sent pass. Ja möjligheterna är stora :) Så vad innehåller den?

- 1-2 msk Kakao
- 1 st Banan
- 1/2 dl Fryst mango
- 1 dl Vaniljyoghurt
- 1/2 dl Apelsinjuice
- en skvätt mjölk

Jag använder aldrig några mått utan häller lite på måfå, så det är bara att expriementera lite beroende på lite hur tjock man vill ha den och vilka smaker man föredrar. För att det ska bli en powersmoothie så har de på Naked Juicebar i en matsked proteinpulver. Jag brukar variera det med att ha i kesella för att få en ökad proteinmängd och göra den mer "matig". Håller man sig mätt längre... Men tänkte köpa mig lite proteinpulver för att det är så praktiskt :) Testa denna och njut!!!


Fredag.

En fredag helt i min smak. Lagom mycket att göra på jobbet, en himla massa skratt med arbetskollegor och möjligheten att sluta lite tidigare. Så efter jobbet mötte jag upp en mycket fin och snyggt klädd Moomin. PAUS 15 år skulle få sig ett besök. Kul att få möjlighet att kolla runt i lokalerna och med oss hem fick vi en himla trevlig goodiebag. Sedan var det dags för lite aw.

Vi gick in på Santinis fick våra menyer... sen hände ingenting.. o ingenting... vi gick! Hamna på Mocca tillsammans med varsitt glas vin och en plocktallrik vi delade på. Till detta toppade vi med ett gäng intressanta diskussioner. En riktigt härlig start på en fredag och helgen. Gillar skarpt att Moomin jobbar i denna stad nu och att hon jobbar så nära mitt arbete! Lunchdejt och flera aw:s står definitivt på framtida planeringar. Bara hojta till den som vill hänga på :)

Kom hem vid en bra tid och kunde pyssla lite smått innan soffan och lite film tog vid. En lat fredag som peppar inför en lördag med tränings. Längtar!

RSS 2.0