Hotellfrukost - Anglais

Imorse var det då dags att testa hotellets frukost. Körde ett träningspass i gymmet innan så var ganska hungrig :) Tyvärr måste jag säga att jag blev lite besviken... Visst allt de vanliga hade de, men inget mer. Jättegod äggröra dock... Men som ni ser på bilden var det vad jag förväntar mig. Ska väl lägga till att brödsortimentet såg helt okej ut, men äter ju inte sånt just nu så det fick vara. Vilket jag brukar vara så var det mest dryck jag var besviken på, koncentrat juice o tepåsar... Nä, nån guldstjärna för frukost får inte Anglais.


Hotellgym - Anglais

När jag kom till gymmet gick jag nästan direkt ner till hotellgymmet. Tyckte jag läst mig till att Anglais skulle ha större gym än Sergel Plaza där jag bodde senast. Oj vilken skillnad det var!! Här fanns det sex olika konditionsmaskiner, många fria vikter och styrkemaskiner, fitnessboll och tom en vipr samt vibrationensmaskin. Förutom träning fanns där en relaxavdelning o bubbelpool. Inte jättestort men ändock. Kondis stod på mitt träningsschema så det blev cykel, crosstrainer för min del. Tänkte dock få in styrkepasset imorgonbitti för att kunna ta en ledig träningskväll imorn:)

Supernöjd med detta hotellgym!! Sen är det väl inte på alla ställen man lyckas gå genom en populär stureplansbar, svettig som jag vet inte vad i träningskläder ;)


På resande fot

Imorse satte jag mig på tåget mot Stockholm, för att sedan åka mot Gävle. Efter några timmar i Gävle på företagets kontor där och lunch på fiendemark, Läkerolarena, är jag nu på väg söderut. Natt på hotell innan jobb i Sthlm imorn.

Ikväll ska jag bara njuta o slappa, dock ska jag hinna med ett träningspass i hotellets gym först. Utvärdering kommer och såklart även på morgondagens hotellfrukost;)


Men då:)

Hade ju tänkt utmana mig lite idag o köra dubbla Spinningpass. Vad händer?! Jo det ena blir inställt!! Jag som peppat mig själv ju... Aja, 75 min är bättre än inget...


Veckans träning v9

Eftersom konceptet att planera min träning fungerar bra, ja varför sluta? Bara fortsätta på ett vinnande koncept tycker jag. Kan bli lite justeringar då jag ons-tors befinner mig på vift. Så beror lite på vad hotellets gym erbjuder :)
 
Mån: TRX m Moomin, Mags o Malin
Tis: Spinning m Moomin
Ons: Gym - styrka
Tors: Gym - kondis m Mags
Fre eller Lör: Nån typ av träning som känns skoj
Sön: Gym - styrka m Johan

Sammanfattning v8

Sportlovsveckan här på schlätta är slut, kan väl inte säga att jag hade så mycket sportlov alls. Jag sportade, men inte något mer "vintrigt" än vanligt, utan mest klassiskt häng på gym :) Längtar till våren när man kan göra mer utomhusaktiviteter (jaja, klart man kan göra dem nu men det lockar mig inte lika mycket!). Såhär ser iaf förra veckans träning ut
 
Mån: TRX 60 min
Tis: Spinning 60 min
Ons: Gym - styrka; axlar, triceps, rygg och core 60 min
Tors: Gym - kondis; crosstrainer och löpband 45 min
Fre: Spinning 60 min
Lör: VILA
Sön: Gym - styrka; ben, bröst, biceps och core 60 min + crosstrainer 30 min
 
Kroppen känns pigg och stark (eller ja just idag har jag träningsvärk i framsida lår), vilket känns jättebra! Så jag fortsätter ett tag till :)
 
Vågen då? Minus 1,1. Inte dumt alls

Ben, bröst, biceps o core


Konsertkväll

Helvila från träning idag, var visst 9 dagar sen sist så välbehövligt:) istället blev det en dag av barnvakteri, lunch på stan, middag på stan och sist men absolut inte minst, konsert! Mando Diao. Ojojoj säger jag, inte dumt!!!!!


Förkyldvägra.

Kör på denna iår!


Baby feet

Ägnar kvällen åt detta! Mycket märklig känsla att ha dem på sig, ganska halt blev det också när man gick lite:) får se om det funkar. Mycket smidiga får jag ändå säga hittills!


Dagens sanning!

När man har träningsvärk i vaderna då kan ett spinningpass vara ganska smärtsamt!!!


Stångån

Jag gillar ån i denna stad. Bra promenadrunda! Längtar dock tills våren kommer så man slipper riskera att halka:)


Status PT-online.

Nu är jag inne på vecka 3 av 4 och jag mår toppen! Visst är det ett par tuffa fyra veckor men riktigt mycket träning (5-6 gg i veckan), man får tänka till med maten och visst skulle det vara så gott med ett glas rödvin. Men jag kommer fixa detta och det känns verkligen inte omöjligt, tvärtom faktiskt!!
 
Viktmässigt så har ju hittills 2,3 kg försvunnit under de första två veckorna.
 
Mätningen med måttband gör jag bara när alla fyra veckor gått så det får jag återkomma med då.
 
Träningsmässigt så orkar jag mer, märkte det i måndags t ex under trx:en. En övning där jag tidigare behövt gå ner på knä 2-3 ggr, klarade jag med bara 1 gång och det mest positiva var att jag inte kände att det var omöjligt att kunna stå hela utan att behöva gå ner alls!! Kroppen kändes också riktigt pigg och stark. Var likadant på gårdagens spinningpass, kroppen var pigg. Härlig känsla jag kan förmedla!!
 
Kosten går också som sagt riktigt bra. Kan fortfarande känna sug efter en macka, men det finns riktigt mycket bra recept på bröd utan vitt mjöl så det är inget stort problem. Är bara att man får baka lite ibland :) Jag har även hittat bra "snabbmat" att slänga ihop hemma som tex omelett. Så gott och man kan variera den en himla massa! Det som känns lite extra skönt också är att det känns helt okej att gå ut och käka, finns bra alternativ jag kan välja eller så kan man ändra snabbt där. Var likadant när jag var hemma hos min syster i helgen. Frågade henne om det varit krångligt att jag inte åt allt. Hade hon inte tyckt, hade knappt märkt det för att jag bytte bara ut ex pastan mot sallad och grönsaker, eller när de åt rester ja då slängde jag ihop en omelett. Det känns också skönt att man enkelt kan äta det man vill utan att känna sig krånglig.
 
Så avslutningsvis efter denna summering så kan jag verkligen rekommendera Anna som PT-online. Kolla in hennes sida www.trendotraning.se

Low carb-choklad

Kolla vad jag hittade i en mataffär när jag var uppe i Sthlm. Har provsmakat dem båda. Mjölkchokladen smakar som en sockerfri variant jag testat innan o den mörka som mörk choklad. Inte alls dumma :)


Omelett

Måste bara tipsa om denna snabba men bra maträtter, omelett. Lite man tager vad man haver. I just denna är det ägg, äggvita, kalkon, tomat o lite ost!


Veckans träning v8

Vinnande koncept att planera innan fungerar än så länge, så varför sluta. Dags för planering inför kommande vecka!
 
Är för övrigt inne på dag 1 av vecka 3 med min PT Anna (www.trendotraning.se). Fungerar så bra så. Viktmässigt så har jag under de två första veckorna tappar 2,3 kg, inte dåligt alls om jag får säga det själv. Jag har också lärt mig massor! Fått upp suget för träning i gymmet och lyckats planera min kost riktigt bra... Så nu är det bara att fokusera de två sista veckorna också!!
 
Mån: TRX m Moomin
Tis: Spinning m Malin
Ons: Gym - kondis m Mags
Tors: Gym - styrka m Mags
Fre: Spinning m Moomin
Lör: -
Sön: Gym - styrka m Johan
 
Finns vissa osäkerhetsmoment i denna planering, men på ett ungefär

Sammanfattning v7

Har blivit lite mindre bloggande senaste dagarna, de korta uppdateringarna ni fått så har ni säkert förstått att jag inte varit på hemmaplan utan hos min syster i Sthlm. En liten utmaning sådär iom att jag kör ett ganska strikt program både träning- o kostmässigt. Men är riktigt nöjd med helgens utfall. Egentligen bara en grej jag missade och det var söndagens styrkepass. Tåget blev lite försenat och gymmet stängde en timme tidigare än jag trott. Men men, summa så är det en riktigt bra träningsvecka. Och kostvecka! Bevisar i att vågen denna morgon stod på -1,2 kg jämfört med förra veckan. Tjoho :)
 
Mån: TRX 60 min
Tis: Spinning 60 min
Ons: Gym 50 min + CXworx 30 min
Tors: -
Fred: Crosstrainer 30 min
Lör: Spinning 60 min
Sön: Crosstrainer 20 min

Färdkost

Så nu är jag på väg hem igen, då får man lyxa till det. Kokosnöt!


Mums!


Basket!

53-15 i halvlek, känns som det kan bli en vinst:)

Kategori: stolt moster!!


Vin, eller nää

Sis föreslog att jag skulle sätta mig i soffan med ett glas vin innan de kom hem... Men nä har ju vita veckor o jag hitta ju roligare saker i deras hem än soffan!


Bröd!

Konstigt det där, men under denna 1,5 vecka som jag kör efter Annas kostråd har jag egentligen bara haft sug efter en sak... O det är inte godis!

Utan bröd! En limpmacka med smör och ost typ:) men vittmjöl ligger utanför vad jag ska äta, så idag gjorde jag en väldigt enkel lchf-brödvariant. Tror det stillade behovet just ny iaf ;)

Receptet hittar ni här http://idawarg.chic.se/nyttigt-glutenfritt-och-lchf-brod/


Ojojoj

Ska jag vara ärlig trodde jag inte jag skulle stå här o strax köra Spinning imorse... Men pannbenet fick pusha mig o det där jävlar anamat:)


Veckans träning v7

Planering inför kommande vecka och den blir ju ganska lik denna vecka. Jag är dock lite på resande fot denna vecka, vår kära huvudstad ska få sig besök av mig inte mindre än i två omgångar, så det krävs lite mer planering. Men härligt är att min syster inte bangar att träna när jag är uppe o hälsar på :)
 
Måndag: TRX m Moomin
Tisdag: Spinning m Moomin
Onsdag: Gym - styrka + CXworx m Malin
Torsdag: -
Fredag: -
Lördag; Spinning m Sis
Söndag: Gym - styrka m Johan

Sammanfattning v6

Oj vad jag är nöjd med förra veckans träningsinsats! Fick in precis det jag ville :)
 
Måndag: TRX 60 min
Tisdag: Spinning 60 min
Onsdag: Vila
Torsdag: Gym - styrka Rygg, triceps, axlar och core 60 min
Fredag: Vila
Lördag: Gym - gymkondis 60 min
Söndag: Gym - styrka Ben, bröst, biceps och core 60 min
 
Kan även avslöja att jag gillade min -1,1 kg som vågen visade imorse. Taggad? As hell!!

Kålpudding

Lunch idag o förberedelser med lunchlådor inför veckan! Jag börjar komma in i det:) receptet kommer inom kort.


Lunch på stan

Riktigt god lunch på stan! Bars byta ut pastan mot sallad så passar det min kost dessa veckor perfekt:)


Omelett!

Fredagsmiddagen bestod av omelett på ägg+äggvita tillsammans med broccoli spenat kalkon o lite ost! Bredvid en avokado :)


Moussaka

Häromdagen lagade jag en helt underbart god moussaka som jag verkligen ger två tummar upp! Väldigt enkel var den och gick ändå relativt snabbt. Receptet har jag hittat här hos TrendoTräning
 
Ingredienser:

2 små auberginer

1 lök

2 vitlöksklyftor

2-3 msk olivolja

500 g nötfärs

2-3 msk vatten

2 tsk tomatpuré

salt & peppar

2 dl créme fraiche

2 äggulor

2 tsk oregano

1 1/2 dl riven ost

 

Gör så här:
  1. Skiva auberginerna i 1 cm tjocka skivor. Salta och låt ligga 20-30 minuter.
  2. Skala och hacka lök och vitlök och fräs.
  3. Tillsätt färsen och smulstek.
  4. Tillsätt tomatpuré, vatten, salt och peppar.
  5. Spola av aubergineskivorna och torka dem. Stek dem på båda sidorna i olja.
  6. Varva färs och aubergine i en ugnsfast form. Det översta lagret ska vara aubergine.
  7. Rör ihop créme fraiche, äggulor och oregano och 1 dl av osten.
  8. Täck aubergineskivorna med blandningen och toppa med resten av osten.
  9. Grädda i 200° mitt i ugnen i ca 40 minuter.


Andra styrkepasset!

Idag körde jag det andra styrkepasset på gymmet. Provade ju det första i söndags. Så rygg, axlar, triceps o core fick sitt. Avslutande med lite crosstrainer på slutet:) känns riktigt gött!

Dags för kvällsmat!


Semlor

Dag 3 av mitt kost- o träningsupplägg. Vilodag vilket ärligt talat känns lite bra. Söndagens träningspass tillsammans med måndagens helt underbara TRX-pass gjorde att den kändes lite seg på gårdagens Spinningpass. Dock var huvudet fyllt med massor av energi!

Under dessa veckor ska jag ju undvika socker, vitt mjöl, halvfabrikat o alkohol. Sockersuget i form av godis känns helt okej.. Det jag saknar just nu är faktiskt vitt mjöl!! En färsk fralla t ex:) sen är jag också sugen på bakverk typ semla (visst den innehåller ju socker också). Men får hoppas detta är en period bara...

På tal om semlor hittade jag denna variant i kyldisken. Lät ju underbart gott, men jag stod på mig o tog istället den helt naturella:)


Efterfesten!

Idag har jag då fyllt 31 år. Fortfarande ingen åldersångest:) hur har jag firat då? Precis som jag tänkt i ett par år.

För när jag fyllde 29 då hade jag den så kallade förfesten. Lite mindre o i en hyrd lokal på gården. Maten fixade jag själv, men självklart var några utav de bästaste av alla vänner med:)

När jag fyllde 30 förra året var det dags för da party, festen! Hyrde in oss på en nattklubb här i stan, med mat, fantastiska Sofie o Malin som planerade och styrde upp kvällen för att avsluta allt med dans en bra bit in på natten. Då var ännu fler av mina vänner bjudna o även min syster o svåger var med. En fantastisk kväll som jag alltid kommer minnas med ett stort leende!

Så iår när jag fyller 31 då var det helt enkelt dags för efterfesten:) spenderade dagen på jobbet, med full rulle hela dagen. Tränade med Moomin, helt fantastiskt pass måste jag säga!! För att sen avsluta med ett bubbelbad och en kopp te i soffan...

Så jag är väldigt nöjd med alla dessa tre år av födelsedagsfirande:)


Veckans träning v6

Mån: TRX m Moomin
Tis: Spinning m Moomin
Ons: -
Tors: Gym m Mags
Fre: -
Lör: Gym + löpning m Malin
Sön: Gym m Johan

Sammanfattning v5.

Nu är jag redigt igång känner jag med träningen. Gårdagens styrkepass satt som en smäck, men släppt lite idag förutom insida lår så dagens TRX-pass ska nog fungera. Såhär slutade det :)
 
Mån: -
Tis: Spinning 60min
Ons: TRX 60min
Tors: -
Fre: Spinning 60min
Lör:-
Sön: Gym 45 min
 
 

Today is da day!

Idag började ju då mina fyra veckor med PT-online. Känns bra. Egentligen inget jätteannorlunda från en vanlig dag. Självklart får man tänka lite mer på kosten, förberedde några lådor igår kväll som jag tog med imorse. Tog mig ungefär 5min, så den tiden kan man inte säga nåt om.
 
Mailat lite med Anna o fått lite andra övningar som passar mig och gymmet bättre, känns kalas! Två gånger i veckan ska det ju köras styrkepass uppdelat på olika muskler. Känns riktigt bra :)
 
Idag säger jag förresten grattis till mig själv, tjoho:P
 

PT-online

Imorgon startar fyra veckor intensivt fokus på kost och träning. Ska nämligen ha en PT-online under dessa veckor. Har följt hennes blogg i ett par år och för ett tag sen började hon även med PT-online då. Jag ville testa, för hon har riktigt bra koll på kost och träning. Kolla in www.trendotraning.se så kan ni kolla in henne närmare.

I veckan fick jag träning- o kostupplägg, testprovade ju ett av styrkepassen idag och aj aj det känns i kroppen :)

Konstmässigt har jag under helgen förberett en del i helgen som Anna tipsat om bl.a. fröknäcke och proteinbollar. Recepten kommer under veckan, men finns på hennes blogg om ni inte har tålamod:)

Ska bli väldigt utmanande men spännande veckor. Fyra vita veckor är tanken också:P

Jag börjar mitt liv som 30+ med en ordentlig utmaning!


Söndag= träning * 2

Idag började jag dagen med att testa ett av de styrkepass jag fått från min pt. Kan säga att jag nästan ligger o kvider mig i soffan just nu i träningsvärk. Får man nog ge som ett riktigt gott betyg för ett bra träningspass!!

Efter träningen mötte jag upp Moomin för lite mässbesök. Träningsmässa! Var kul att gå omkring där, blev ett par inköp och en hel del vitaminbooster i form av provsmakningar av olika tillkost. Såg även Malin Ewerlöf en kortis o lite dansuppvisningar. Väldigt trevlig mässa, enda jag tyckte var lite skumt var att vissa utställare mer verkade vilja prata med varandra än oss besökare... Men sammanfattningen blir ändå att den får tummen upp!


Hockeylördag

Idag var jag också på hockey, men med mamma. Tjejkväll i restaurangen. Tyvärr inte lika toppen som förra, men vi hade trevligt bordsällskap o det var ju hockey! Så jag är nöjd:)


Hockeybrudarna

I torsdags var jag på hockey med dessa trevliga töser!


RSS 2.0