Konkret vardagsmotion.

Första kvällen i Vemdalen, alltså i torsdags, så gick Emma, Tobbe och jag ut för att åka lite stjärtlapp. En himla bra motionsform kom jag fram till. För det första så måste du springa i snön upp för backen varje gång du åkt ner och när du väl sitter på stjärtlappen då gäller det att hålla upp benen samtidigt som ryggen inte få åka i backen. Jag såg likheten med bålträningsövningen Båten som ni säkert testat på många gånger...Så gott folk, ut och åk mer stjärtlapp!

PS Kan bara lägga till att jag vann tävlingen i att åka längst ;)

Saknar mina galna stugkamrater.

Konstigt egentligen hur van man kan bli av att ha folk runt omkring sig 24/7. Under de fyra dagarna i Vemdalen bodde vi ju 8 personer i samma stuga så det var ju alltid någon där dag som natt. Jag hade ju lite egentid nån timme iom att jag åkte längd o de övriga utför. Men för det mesta var det fullt hus och de galna upptågen avlöste varandra...

Jag hade ju den grymma turen (okej jag var ju med och gjorde stugindelningen, så jag hade väl fixat lite ;) att hamna med helt underbara människor. Tack Emma, Olle, Hannes, Tobbe, Robban, Kristoffer & Christopher för alla timmar i bastun, allt skrålande, allt skålande, alla skratt, alla skämt, allt sminkande, alla bus... o listan kan göra milslång!


Klädtips för spåren.Vill bara visa upp mina fina skidkläder. Eller egentligen fel stt kalla dem skidkläder då de faktiskt fungersr lika bra för längdspåren som joggingspåren. Jag inhandlade dem på Stadium för 899 kr och märket är Everest. Underbart material som är riktigt följsamma och otroligt bekväma. Stretchiga just på de ställen som behövs för att de inte ska hindra en när man är ute i något av spåren. Kan verkligen rekommenderas. Nu har jag bara provat dem i längspåren hittils, men jag tror de kommer vara minst lika bra även i löparspåret!

Eftersom det var riktigt kyligt och blåsigt under mina turer i spåren så under min fina glittermössa från Monki hade jag det otroligt praktiska pannbandet jag fick av J i julklapp (kom mycket bra till använding!!).

Om ni undrar vad jag har för rött runt armen så är det företagets kännetecken så vi skulle känna igen varandra när vi åkte förbi, gick förbi, dansade förbi varandra under dagarna :)

PS. Bastun i bakgrunden spenderades det en antal timmar i under dagarna i Vemdalen tillsammans med stugkamraterna. Där skrattades det, diskuterades, sjöngs, skålades, skrålades och hur  annat som man bara kan göra i en bastu!

Let's Kick It-utmaning, check!

Ja då var årets första utmaning slut för denna gång. Huvudutmaningen var att samla på sig så många kilometer, genom promenad eller löpning, under de fyra veckor som utmaningen pågick. Varje vecka fick vi även ett gäng veckoutmaningar, de var frivilliga, men väldigt bra. Jag använde veckoutmaningarna främst till att få till de träningspass som jag ville under veckan samt försöka reflektera över diverse funderingar angående kost och träning i min vardag. Sen var det gansak bra att få in tänket om att faktiskt använda sig av sina fötter före att ta t ex bil eller buss :)

MalinIForm har gjort en sammanfattning och av gänget som var med, hm kan vi varit runt tjugo(?) så kom jag på en fjärde plats!! Ojoj det trodde jag verkligen inte. Varit så många duktiga deltagare som kämpat på som bara den ju... Så jag klappar mig själv på axeln och är riktigt nöjd!Vilket ni ser så kom jag sammanlagt upp i 234,5 km. Skulle alltså kunna säga att jag skulle kunnat ta mig längre än Linköping - Stockholm bara genom de kilometer jag fått ihop under dessa veckor :)

Träning v5.

Måndag: EasyLine eller Yoga
Tisdag: TRX
Onsdag: StripAerobic
Torsdag: Zumba
Fredag: -
Lördag: -
Söndag: CrossFit


Sammanfattning Let's Kick It v4.

Då var 4 veckor Let's Kick It-utmaning slut iom gårdagen. Lite trist faktiskt. Men det kommer nya utmaningar. En rejäl jag ska ta tag i nu är löpningen. Broddarna gör att det inte finns någon ursäkt längre :) Här kommer iaf sammanfattningen över sista veckan av utmaning. Tack MalinIForm för en jättebra utmaning!

Veckans utmaningar:
- Träna minst 4 träningspass under veckan, varav ett ska vara avslappning/stretch/yoga eller liknande (4/4)
- Ge dig själv 60 minuters egentid under veckan och det är fritt att fördela hur man vill (minst 60/60)
- Skriv upp vad du stoppar i dig varje dag på ett papper och när veckan är slut läser du igenom detta, ger dig en klapp på axeln för det du har gjort bra och analyserar varför det blivit ”fel”. T.ex du åt godis på tisdagen fast du bara äter det på fredagar, varför gjorde du det egentligen? Målet här är att få lite förståelse och insikt i vad vi stoppar i oss och varför. Ej skrivit upp men faktiskt reflekterat över. Har ju haft en onyttig helg med alldeles för mycket dålig mat och dryck. Dock har jag fått en insikt över hur mycket bättre jag mår när jag inte äter för mycket kolhydrater :)
- Avverka lika många crunches som din mamma och pappa fyller i år tillsammans. Missade att räkna, men ett helt gäng blev det!
- Träna för att du tycker att det är roligt, inte för att du måste! Done!

Antal kilometer: 62,5


Sammanfattning träning v4

Förra veckan såg lite annorlunda ut träningsmässigt än vad den brukar iom Vemdalenresan. Tyvärr var jag osmart i början av veckan o tränade på som en liten gnu. Resluterade i överansträngda ljumskar som inte alls tyckte att åka längdskidor var så bra. Så det blev lite färre kilometer i spåren än vad jag planerat.. men men :)

Mån: Yoga 60 min + Zumba 60 min
Tis: EasyLine 60 min + TRX 30 min
Ons: -
Tors: -
Fre: Längdskidor 90 min
Lör: -
Sön: -

Sammanlagt 300 min

Ska väl lägga till att ett par av de övriga dagarna med sträck har jag fått in några riktiga långpromenader. Gjorde gott för Let's Kick It utmaningen (kommer eget inlägg kring sammanfattning om den). Men nu lämnar vi v 4 och ser ut över v5. Ny träning!!

Who Valley!

Nyss hemkommen från 4 dagar i Vemdalen tillsammans med över 100 kollegor, helt fantastiskt underbart har det varit. Väldigt intensiva dygn men så mycket härliga minnen och skratt att jag kan leva på dem otroligt länge.

Torsdagen började med att jag blev upphämtad av mina kära kollegor från Nässjö för avfärd mot Stockholm där bussarna som skulle ta oss till Vemdalen stod. Då jag ingick i årets skidresegrupp fick jag axla rollen som reseledare på den ena bussen. Var väl dock inte en sådan klurig roll, utan snacka i mikrofon är väl en baggis ;) Väl framme var det lite skönt häng med stugkompisar som gällde och njuta av första kvällen uppe i norr.

Fredagen var det dags att bege sig ut i spåret. Började förmiddagen med en tur, men märkte tyvärr direkt att mina överanstrangda ljumskar inte ville vara med mer. Så efter att ätit lunch i backen, sittandes på varma renfällar tillsammans med alla kollegor så spenderade jag istället eftermiddagen med en tupplur för att ladda för afterskin. Ja, alla som varit på en afterski vet att sådana alltid är trevliga och bjuder på mycket sång och dans. Väl tillbaka i stugan var det bastun som fick vår uppmärksamhet innan middagen bestod av tacos. Sen var feststämningen total i stugan och natten fortsatte långt in på småtimmarna.

Lördagen startade för de flesta lite segare än fredagsmorgon. Jag vaknade dock ganska tidigt och spenderade morgonen i soffan tillsammans med en annan morgontidig stugkompis, asgarvande till diverse program på tvn. Mina ljumskar strejkade totalt denna dag så det fick endast bli en lång, men gansak lugn, promenad och vila, vila och ännu mer vila. Eftermiddagen och kvällen spenderades ganska likt fredagen. After ski, bastu, kycklingmiddag och häng i storstugan pratandes med massa kollegor. Vi skippade dock att gå till hotellet och gick tillbaka till vår stuga för lite allmänt stugmys. Kvällen höll heller inte heller på så länge som småtimmarna, men skratten och glädjen var nog minst lika hög som föregående kväll!

Söndagen, idag alltså, har mest spenderats med att vakan tidigt, städa stuga och sedan sätta sig på bussen hemåt.

Tack kära kollegor för en fantastisk skidresa!!!

Så mycket snö var ett tag sen man såg!

Det hann iaf bli en tur i spåren innan ljumskarna sa ifrån...

After ski är ju alltid trevligt!!

Alfons hängde med hela helgen och fick agera lite av maskot och stugans 9e medlem.

Edit: Fick till en riktig härlig vurpa under min tur i längspåren, en så fin vurpa att jag lyckades få staven i ansiktet. Haha ibland undrar man hur man lyckas. Nej, gjorde inte så farligt ont blev nog mest otroligt förvånad när jag helt plötsligt låg där i diket med benen mer upp än ner :D

Jag håller med.

Läste precis ett bra inlägg som Julia på Wellness skrivit i ett inlägg. Klicka på namet Julia så kommer ni till hennes blogg. Hennes blogg hamnar jag på i samband med att jag sprang i hennes team under Lidingö Tjejlopp. Finns lite roliga inlägg där som är ganska lärorika och tankvärda som idag. Tycker det stämmer att är man på lite dåligt humör eller känner sig ledsen, arg eller så, ja då kan ett bra träningspass ändra på det.

citat.png

Vemdalen here I come!


Imorgon bitti drar jag till Vemdalen för att åka lite längd tillsammans med 109 jobbarkompisar!
Tjoho vad skoj det ska bli :)

Bilden är från förra årets jobbskidresa när vi var i Idre!

Packning pågår.

Just nu så pågår det packning för fullt.. En del i det verkliga, men det mesta är nog i mitt huvud. Lite jobbigt dock för det är lite för myket i huvudet just nu, så packningen har hamnat på  prio minus. Så det är mest blank vad man kan behöva under 4 dagar i fjällen. Och insåg precis att jag faktiskt inte ens har koll på hur varmt eller kallt det är där uppe. Min nyinköpta skiddräkt ligger dock nerpackad. Åh vad jag är nöjd med den, kan jag använda till löpning också nu när det är lite kyligt. Så nu finns det ingen ursäkt att inte börja jogga redan nu...

Men åter till min packning vad tror ni om detta?
- Skiddräkt
- Underställ
- Funktionsstrumpor
- Pannband och handskar
- Lakan & handdukar samt badkläder
- Toalettartiklar
- Löparskor + broddar
- Myskläder

Haha blev ju en jättelista o jag har inte kommit långt. Får nog ta mig en funderare. Tror jag ska in o införskaffa mig en till funktionströja. Mycket praktiskt. Har ni några bra tips på vad som kan behövas så kommentera gärna :)


Broddar.

Idag har jag blivit tant. Jag börjar med pensionärsgympa och avslutar med att köpa broddar. Haha nej då, jag ser inte broddar som något tantigt utan något väldigt smart. De ska sitta på mina löparskor är tanken först och främst, så jag köpte ett par som var inriktade just för löpning och snabba promenader på Apoteket.

Varför har jag inte tänkt på detta innan? Kanske för att jag aldrig har hållt på med löpning under vinterperioder och helt enkelt skippat det där med att gå promenader. Men nu när jag kommit på det så verkar det ju så himla praktiskt. Ska ta med mig löparskorna, och mina broddar såklart, upp till fjällen i veckan, för jag ska allt se till att samla kilometer trots att jag inte är på hemmaplan. Och när jag kommer hem så kan jag även ta mig runt ån och börja med joggsäsongen.

Så jag är väldigt nöjd med denna investering på ynka 199 kr. Återkommer med hur det gick ;)


Morgonträning.

Ja ni, kanske är jag lite knäpp när jag offrar lite morgonsömn för att gå upp och träna. Min jobbdag började idag inne i stan vilket gjorde att hade jsg velat så hade jag kunnat sova en stund längre, men nej då bestämde jag mig istället för att knata till gymmet och köra ett EasyLine-pass. Blev en upplevelse. Det var svettigt och jobbigt som vanligt, men klientelet och musiken var inte den jag är van vid. Kändes mer som jag hamnat på schlagergolvet på Harrys tillsammans med pensionärernas riksförbund :D För vid de andra maskinerna så stod det en betydligt större skara hurtiga damer än vad jag är van vid och ur högtalarna skrålade schlagermusiken. Men men, jag fick jobba mig svettig så inget att klaga på! Och damerna kämpade på, sen att det då och då diskuterades lite krämpor och barnbarn i maskinerna det liksom ingick.

Nu är jag pigg och glad så nu kör vi, Carpe Diem!


God morgon!

Nu kör vi tisdag för fulla muggar!!

 

Chiball + Zumba, check!

Det blev en helkväll på SF idag. Kom dit strax innan 18 och lämnade inte stället förrän vid stängning kl 21. Men oj vad jag hunnit med mycket då och oj vad lycklig i kropp och själv jag var då.

Började lite baklänges med ett Yoga/Chiball-pass. Hade höga förväntningar samtidigt som jag vet att jag är väldigt skeptiskt till denna typ av träning. Vad jag tyckte? Blev väldigt positivt överraskad. Jag kände mig otroligt stel och orörlig, men kände ändå ett otroligt lugn och nyttan av passet. Chiball-bollen användes litegrann bara så jag fick väl inte direkt någon känsla av vad just chiball går ut på. Men den luktade gott och de övningar som gjorde med bollen var härliga. Innan passet fick man välja en färg på bollen, jag valde en lila för att det är en fin färg ;) Den luktade lavendel och skulle vara lugnade och avslappnande. Och det tycker jag nog allt jag kände mig efter passet. Så mitt betyg blir högt och absolut ett pass jag ska föröska få in i min veckoranson av träningspass. Så nyttigt för både kropp och själv!Efter ett lugnt pass med mycket andning och fokus kanske det mest naturliga hade varit att gå hem, men inte jag inte. Jag fortsatte och körde ett Zumbapass med bl a Pinglan som instruktör. Härligt svettigt och glädjefullt!! Kan säga att det verkligen rann om mig där på slutet och det är ett jätteplus tycker jag. Sen fick jag höra något jag behövde höra från Pinglan och det är hur viktigt det är att jag utmanar mig själv, annars blir jag ju inte starkare. Så visst att det var kalasjobbigt för axlarna att köra med den tyngre vikten så är jag såhär i efterhand glad att du utmanade mig Pinglan, jag behöver det! Och tack för ett helt fantastiskt roligt och svettigt pass :)

Så nu mina vänner, nu är det soffan som gäller innan jag sluter ögonen för denna dag.

Avslappning var det ja.. eller ja lite svett också ;)

Vad otroligt passande att veckoutmaningen denna vecka innehöll en punkt om ett träningspass med fokus avslappning. Jag har ju nämligen tänkt testa Chiball ikväll på SF. Ska bli riktigt spännande och jag håller en jättetumme för att det är träningsformen jag sökt. Men för er som känner mig så, tyvärr ska väl kanske tilläggas, tycker inte jag att jag tränat ordentligt om jag inte är svettig o seg i kroppen efteråt. Så jag tänkte få in ett pass Zumba efteråt också...

Ikväll är det sedan dags att inventera skidklädeläget hemma och försöka se till att tvätta redan ikväll! Vad underbart det ska bli att få lite miljöombyte i slutet av veckan och få umgås med några av mina favoritpersoner :)

Let's Kick It v4.

Då går vi in på sista veckan av Let's Kick It-utmaningen som jag skrev igår, riktigt tråkigt. Jag gillar att ha en utmaning. Den får mig att tagga till, sedan klarar jag inte allt men som förra veckan hade jag aldrig kämpat mig till sex träningspass om det inte vore för utmaningen. Så ni får gärna tipsa mig om någon ny utmaning att påbörja eller kanske utmana mig själv? Tillsammans klarar man mycket!

I vilket fall så kom sista veckoutmaningen ut imorse (jag har under dessa veckor längtat till måndagsmorgonen för att se vad MalinIForm snickrat ihop för skoj) och de lyder som följer:

Veckans utmaningar:
- Träna minst 4 träningspass under veckan, varav ett ska vara avslappning/stretch/yoga eller liknande (0/4)
- Ge dig själv 60 minuters egentid under veckan och det är fritt att fördela hur man vill (0/60)
- Skriv upp vad du stoppar i dig varje dag på ett papper och när veckan är slut läser du igenom detta, ger dig en klapp på axeln för det du har gjort bra och analyserar varför det blivit ”fel”. T.ex du åt godis på tisdagen fast du bara äter det på fredagar, varför gjorde du det egentligen? Målet här är att få lite förståelse och insikt i vad vi stoppar i oss och varför.
- Avverka lika många crunches som din mamma och pappa fyller i år tillsammans.
- Träna för att du tycker att det är roligt, inte för att du måste!


Träning v4.

Nu ska jag vara duktigare denna vecka och lägga upp en plan. Jag har insett att jag sällan håller mina planer, men för det mesta brukar det faktiskt inte bli sämre och det är ju alltid ett plus :) Så här kommer iaf denna veckas planering!

Måndag: Chiball + Zumba
Tisdag: TRX
Onsdag: Easy Line
Torsdag: BodyFit
Fredag: Längdskidor
Lördag: Längdskidor
Söndag: Vila

Jag åker ju upp till Vemdalen på torsdag förmiddag så helgens träning det får helt enkelt bli ett antal kilometer i skidspåren där uppe.

Sammanfattning Let's Kick It v3.

Söndagar i januari betyder även sammanfattning hur månadens utmaning gått. Så här kommer den!

Veckans utmaningar:
- Avverka minst 6 träningspass under veckan (6/6)
- Byt ut två luncher/middagar mot vegetariska alternativ (2/2)
- Skriv en lista med 10 bra saker om dig själv och sätt upp den där du kan se den varje dag! (Den finns dock inte uppsatt men det ska fixas det med! Riktigt nyttigt att sitta o reflektera lite över saker som är bra med en själv, tyvärr är det inte alltid självklart...)
- Stå i jägarvila sammanlagt 20 minuter under veckan (9/20 min)
- Genomför så många armhävningar du bara kan under veckan, på knä eller på tå. (Jodå har blivit en del, men så duktig har jag inte varit.. armhävningar tillsammans med dips är något av det värsta jag vet. Men jag vet, väldigt bra dock!)

Antal kilometer: 54,5

De sex träningspassen trodde jag i fredags morse inte jag skulle få in, då hade jag tre dagar på mig att få in fyra pass. Men så beslutsam är jag att hade jag bestämt mig för att jag skulle fixa det, ja då gjorde jag det!

Maten var inte svår alls då det blivit både tomatsoppa och vegetariska omeletter denna vecka.

Listan finns som sagt, dock inte uppsatt. Tror dock att jag håller denna lista för mig själv... Vi får se, kanske kommer den publiceras i framtiden. Sådant kan man aldrig säga hundra.

Jägarvilan. Ja ni vad säger man där, ett misslyckande. Främst för att jag faktiskt glömt bort den tills i fredags. Då hade jag bara fått in 2 min... När jag var i gymmet med Pinglan i fredags försökte jag en stund men hade sån träningsvärk i låren att det praktiskt taget var omöjligt. SÅ det fick bli lite under lördagen och söndagen, men arton minuter kändes lite för övermäktigt med så många pass i benen som involverat en hel del ben :)

Nästa vecka är sista veckan i utmaningen. Sk abli spännande att se vad veckoutmaningen innehåller. Tycker för övrigt att det ska bli riktigt tråkigt att den ska ta slut! Så nu efterlyser jag något nytt som någon kan utmana mig i. Några förslag?


Sammanfattning träning v3.

Jag vet, blev aldrig någon planering inför denna träningsvecka. Dagarna gick och det kändes som jag efterkonstruerade allt. Men nu är det söndagskväll och jag kan se tillbaka och se att jag trnat riktigt duktigt i veckan som gått :)

Måndag: -
Tisdag: TRX 45 min
Onsdag: TRX 45 min
Torsdag: -
Fredag: Gym 50 min
Lördag: EasyLine Core 60 min + Coreboll 60 min
Söndag: Salsaaerobic 60 min

Det ger ett slutresultat på: 320 min.
Slår inte förra veckan men nöjd det får jag vara!
Nästa vecka blir lite speciellt träningsmässigt då jag ska upp till de svenska fjällen i 4 dagar...

Söndagsmiddag.

Nu sitter jag i soffan, mätt i magen och nyduschad. Kvällen framöver är det nog herr tv som kommer få min största uppmärksamhet. Min söndagsmiddag blev riktigt smarrig. Stekt lax, gratinerad blomkål, romsås och så en rejäl sallad till det. Enda som ska ner i magen mer ikväll blir nog ett par rutor mörk choklad. För det är ju så smaskigt. Trevlig söndagskväll mina vänner!


SalsaAerobic.

Relativt nyss hemkommen från ett pass på SF, Salsaaerobic. Tror jag testat det en gång tidigare men det var kanske ett år sedan. Alltså det är roligt absolut inte det, men så förvirrande. Okej jag vet, efter en gång ska det vara väldigt svårt och man kommer in i det men jag blir nästan chockad över hur dåligt minne jag har. Jag stod oftare åt fel håll än åt rätt håll kändes det som och hjärnan var verkligen totalt blank vid flertalet tillfälle, trots att stegen gåtts igenom ett antal gånger. Var lite samma sak förra torsdagen när jag testade ett danspass. Skulle väl kunna sammanfatta det med Lindeli + koregrafier = Big NONO! :)

Jag vet att det är därför som jag föredrar pass som exempelvis Zumba, där är det ett antal stegkombinationer men nya till varje låt så inte alls så mycket att ha plats för i huvet. För när en ny låt kommer, då kan man säga poff o hejdå till de föregående.

Sedan tycker jag såklart att det är skoj att utmana sig lite, det är bra att låta hjärnan få jobba lite. Så jag säger absolut inte att jag inte kommer gå på denna typ av pass fler gånger! Tvärtom så kanske jag borde ge mig tusan på att gå så länge tills jag klarar ett helt varv utan att jag står där, vänd åt fel håll med ett otroligt stort frågetecken i ansiktet :D

... och rejält svettig, det blev jag trots allt!!

Salsaaerobics är förövrigt som ett typiskt aerobicspass bara att det är lite mer latinska toner. Så härligt glad det blev man ju :)


Promenad i snö.

Sitter just nu i soffa och i magen ligger en skål varm soppa som kändes välbehövlig. Har nämligen hunnit med en promenad i snöyran med Pinglan. En välbehövlig promenad då jag både behövde lite frisk luft och ventilera lite tankar. Vi hade tänkt att ta rundan kring ån, men där var det halkigt värre så det blev en runda runt omkring i staden lite hipp som happ. Nu tänkte jag ägna ett par timmar åt lugn och ro innan ett pass salsaaerobics står på schemat under kvällen!


Börjar allt bli lite vitt utanför fönstret, svårt att få med all snö som yrde dock..

Chi ball.

Jag har länge letat efter en träningsform som kan koncentrera sig på rörlighet och smidigthet samtidigt som där avslappning är i stort fokus. Kanske kan detta var det jag sökt? Jag har tidigare testat Body Balance, Pilates och Poweryoga men inte kännt att någon av dem varit helt hundra. På SF har de Chiball i kombination med yoga. Hade jag fått välja så hade jag nog hellre velat ha ren chiball, men men man kan ju inte få allt :)Träningsformen kommer från Australien och går enkelt ut på att man rör sig till musik tillsammans med ett flertalet olikafärgade bollar som är aromabehandlade. Extra intressant tycker jag det verkar att passet byggs upp olika beroende på vilken årstid det är. Nu under vintern så är den lugnare medan under sommaren är det mer kraftfullhet och dymanik. Det beskrivs som ett bra pass för de som sitter många timmar framför en bildskärm om dagarna då den ger en bra avslappning för axlar, nacke och rygg samtidigt som den är bra för den som vill öka sin rörlighet och kroppsmedvetenhet.

Energi.

OJOJOJ, JAG KAN BESTIGA BERG!!!

Precis så känner jag just nu. Kan väl iofs tillägga att nära jag vid kl 9.00 imorse påbröjade EasyLine Core-passet så kände jag mer ojojoj, hur tänkte jag nu, för kroppen var riktgt seg. Men efter uppvärmningsvarvet hade kroppen kommit igång och det var bara att kämpa så svetten rann. Ett bra pass som verkligen fick kroppen att vakna till. Efter att kroppen fått sitt på EasyLinen, så cyklade jag till SF där jag 10.30 bokat in mig på Coreboll. Även där funderade jag de första minutrarna vad jag egentligen tänkt. Räckte det inte med att redan tränat liksom? Men även här så dröjde det bara några minuter så kände jag att kroppen orkade så mycket mer än vad man egentligen tror. Coreboll är mycket fokus på just coren samtidigt som man får in en hel del armar, rumpa, axlar och ben. Gäller dock att hela tiden har coren spänd. En hel del balansträning blir det ju såklart också. När jag avslutade passet så kände jag hur lycklig kroppen var. Trots att den såklart var lite trött så var den överfull med energi och känslan av att jag klarar allt bara jag vill var total!

Så nu kör vi på med en fortsatt underbar lördag :) TJOHOOOOO!!


En tidig lördagsmorgon...

Då jag igår somnade redan före halv 11 så vaknade jag imorse på pricken när klockan normalt ringer under vardagsmorgnarna. Utvilad till på köpet så jag klagar inte. Skönt att inte väckas av en klocka utan av sig själv, jag som otroligt morgontrött människa råkar ju inte ut för det var dag om man säger så. För visst var klockan även satt idag. Ska ju morgontränas så det står härliga till. Idag tänkte jag utnyttja just det att jag är medlem på två gym. Börjar med ett EasyLine Core-pass på M för att sedan direkt bege mig till SF för ett Coreboll-pass. Får se hur kroppen mår, men va tusan den kan väl inte bli annat än lite trött ;)

Resten av dagen ska det hängas med The F Family för att sedan va lite barnvakt åt MiniMo. Inte fy skam om jag får säga det själv...

Lite skönt med en skapligt lugn helg för nästa och nästnästa helg är allt annat än lugna. Men ack så roliga!!!

Dagens förträningsfrukost består av kesella och lite bär, mums mums!

Studio Fitness vs Medley.

Japp japp, då har jag blitt med ett gym till. Studio Fitness välkommen som framtida träningslokal :) Men Medley var inte orolig, jag ger inte upp dig. Kanske kan tyckas lite lustigt att jag väljer att teckna medlemskap på ett ytterligare gym när jag inte alls har för avsikt att sluta på det andra. Slöseri med pengar? Nej tycker jag inte alls, för de är väldigt olika gym och erbjuder olika typer av pass. Jag ser det enbart som en investering i min egen hälsa och motivera mig ytterligare.

STUDIO FITNESS
Har jag ju bara tränat på 5-6 ggr men detta är en lite mer intimt gym. Personalen i receptionen hälsar en välkommen, folk över lag hälsar mer på varandra och man har redan "lärt känna" andra som tränar där. Man pratar lite skit i omklädningsrummet och skrattar lite ihop. I folkmun så kallas detta gym ibland för tjejgymmet och jo kan nog hålla med lite, många av kvinnligt kön med en hel del pass som är typiskt "tjejpass". De har dock en flertal pass som jag inte hittat på andra gym som jag tycker är riktigt spännande ex Forza och Coreball. Detta är gymmet där det finns lite levande ljus som ger en hög mysfaktor och i gymmet finns det ett par maskiner som inte heller tillhör de vanligaste, främst för magen. Gymmet har även en uppsjö av hälsomedvetna produkter och inte så dumt att efter ett pass kunna köpa sig en proteinshake i receptionen. Mina favoritpass här, än så länge eftersom jag inte hunnit testa för många, är Forza, Pinglans Zumba, Coreboll & EasyLine. Sen är det ju alltid en fördel att bara ligga 3 min promenad från mig ;)

MEDLEY
Är nog det gym här i stan som erbjuder flest pass per vecka. Kanske för att det faktiskt är två gym som tillhör Medley, Sport- och Simhallen. Stor variation av pass och tider. En väldigt stor grej jag gillar med detta gym är att de är tidiga med många nya träningsformer ex var det tidiga i Lkpg med Zumba och enda stället i staden som har TRX som gruppträning. Visst får man lite närmare kontakt med en del instruktörer men inte alls den välkomnande känslan i receptionen då det är lite för stort ställe för att de ska kunna hälsa personligt på alla. De har några intruktörer som är helt fantastiska! Känslan är dock mer friskvårds- eller fritidsanläggning (tänker främst på folk som ska bada på simhallen) än gym. Mina favoritpass är, här har jag ju tränat i över 2 år, Julia & Sofias Zumba, TRX, EasyLine + att det är skönt att ibland köra ett vattengympapass.

Ni märker att de är ganska olika gym, trots att de båda vill att man ska svettas ordentligt. Så jag tror att de verkligen kommer komplettera varandra i min träning!!

ViPR.

Jag har länge varit nyfiken på denna träningsform. Någon som har testat den?ViPR är en funktionell träning för hela kroppen. Eller man kanske ska säga att verktyget heter ViPR. Fungerar tydligen som en armékniv med väldigt många och olika funktioner såsom skivstång, hantel, kettlebell, balansboll, balansplatta, medicin boll och speed ladder. Den finns i olika vikter 4-20 kg för att den ska passa alla användare. När jag kollat runt lite så ska det finnas ungefär 9000 övningar framtagna för ViPR och det positiva är att det ska passa allt ifrån nybörjaren till elitidrottaren. Lyfta, flytta och vrida är konceptet skull det kunna sammanfattas med.

.

http://www.malou.se/blog/wp-content/uploads/2011/12/stanna-upp-en-minut.jpg

Träningsvärken fortsätter..

De sägs ju att dag två oftast är lite värre och jo så är det för det mesta. Träningsvärken i rumpan kom som en smäck igår eftermiddag och idag så känns armar och axlar ytterligare ett snäpp! Men ojoj vad härligt det känns, jag klagar inte. Tvärtom så gör det mig mer peppad och upprymd. Längtar tills nästa träningspass (och kanske främst till nästa TRX pass!). 


Idag ska jag förresten bli med nytt gym är tanken. Kommer bli bra det. Ett bra kompliment till mitt nuvarande gym och sen att få möjlighet att träna för och med Pinglan ser jag som ytterst motiverande :) Vi ska förövrigt köra ett gympass redan ikväll.

I helgen blir det för övrigt ganska ordentligt med träning har jag tänkt. Tiden har inte riktigt funnits i veckan som gått så jag är faktiskt bara uppe i 2 träningspass hittills och ska ju enligt utmaningen få in 6 st, men det fixar jag. Är ju 3 dagar kvar :) Har ju lite fler minuter jägarvila som det ska stås i också plus att några fler armhävningar kan jag nog göra...

Avstämningen ser ut såhär just nu:

Veckans utmaningar:
- Avverka minst 6 träningspass under veckan (2/6)
- Byt ut två luncher/middagar mot vegetariska alternativ (2/2)
- Skriv en lista med 10 bra saker om dig själv och sätt upp den där du kan se den varje dag! Pågår
- Stå i jägarvila sammanlagt 20 minuter under veckan (1/20 min)
- Genomför så många armhävningar du bara kan under veckan, på knä eller på tå.


Att motiveras.

Det finns mycket som motiveras mig, det finns mycket som får mig att inte ge upp. Skulle väl kunna sägas att det inte bara är inom träning och kost utan i de flesta faser i livet. Nu tänkte jag dock ta upp att motiveras vid träning. Och då också att motiveras under själva träningspasset att faktiskt göra det där lilla extra och faktiskt klara ett par gånger till när man tror att kroppen inte har ett spår av kraft kvar.

Jag tror att jag triggas väldigt mycket av det, jag nästan måste ha någon som peppar mig annars har jag lätt att göra det lite för bekvämt för mig och köra på fram tills det gör ont i musklerna men inte ta steget över att det faktiskt gör lite ont. Nej nej, tro inte att jag sitter här och säger att träning enbart ska vara något smärtsamt men för att det ska ge resultat då måste man ge musklerna och kroppen en rejäl omgång. Det sägs väl att när du tror att du inte orkar mer och presteras max, ja då har du en hel del kvar att ge måste bara få hjärnan att fatta det. okej nu känns det som vi kom ifrån ämnet lite.

I alla fall, jag triggas extremt mycket av att veta att jag har ögonen på mig och någon säger åt mig att jag faktiskt klarar lite till. Därför jag föredrar att gå på intruktörsledda pass. Många av de pass jag går på har jag en instruktör som följt mig i många år och faktiskt vet att jag oftast klarar mer än vad jag själv tror. Jag tränar ju även med vänner som pushar mig. Gillar jag skarpt så fortsätt gärna med det mina kära vänner! Exempelvis igår: Det var andra passet med de nya TRXövningarna. I tisdags misslyckades jag kapitalt med att stå i sidoplankan. Igår var det dags igen. Jag klarade det! Jag ser att intruktören (samma som i tisdags) kollar lite extra precis innan den börjar o liksom mimar "Idag fixar du det!". Jag lyckades och han kommer förbi o ger high five. Då bubblar det inom en och när det sedan är dags för andra sidan, ja då finns det ju inte en chans att jag ska ge upp den...

En annan aspekt är de träningspassen där man kör två och två där det verkligen går att pusha sin träningsbuddy. Jag tänker på TRX Intervall där man står två och två per band och den som inte står i bandet kan pusha den andra eller box & kick!

Så kom ihåg ni orkar så mycket mer än vad ni tror :)


Träningsvärk.

Den härliga känslan av träningsvärk finns i min kropp just nu. Två TRXpass på två dagar har sagt sitt. Intruktören sa att han själv känt mycket i rumpan iom de nya övningarna, han hade så rätt så. Rumpan känns, dock känner jag nog ännu mer i armar och axlar samt det där lilla suget i magen man alltid har efter ett bra genomfört TRXpass. Skulle väl kunna sammanfatta det med att kroppen känns precis som man vill efter ett par TRXpass. Konstigt det där egentligen att man kan känna sådan lycka över att hittat en träningsform som man bara älskar så. Jag vet jag vet, jag har sagt det förr och alla mina inlägg kring denna träningsform genomsyras nog av det men har ni inte testat det TESTA DET! Capisch?! ;)

För övrigt sitter jag just nu och dricker en stor mugg Chailatte te. I mina försök att piggna till lite, kände när jag vaknade imorse hur otroligt trött jag var och hade inte haft något emot att sova ett par timmar till. Men men bara kliva upp!

Bilden nedan har inte alltför mycket med inlägget att göra, men jag tycker det är kloka ord denna lilla elefant säger. Så läs, fundera och så kör vi :)

TRX vs TRX.

Igår var det dags för det nya konceptet på M med TRX 30 min. Blev dock ett 45 min pass av det. Skillnaden mot det tidigare var att nu var man ensam på sitt band och körde enbart TRX-övningar. Minns inte hur många olika övningar som hanns med (13 kanske?), 30 sek på varje och två varv hann vi med.

Om det känns idag? Jajamensan!!

Var ett par av övningar som redan hann bli en favorit såsom bålrotation och biceps.

Ikväll är det dags för den andra varianten, TRX Intervall. Det är enligt det gamla konceptet med två personer per TRX. Färre TRXövningar men varvat med ex plankan, höga knän, jägarvila osv.

TRX är absoluta favoriten!

Fiberhusk.

Istället för att använda mjöl i min pizzabotten så använde jag fiberhusk. Första gången jag använde detta och jag har inte kommit i kontakt med det innan alls. Inte förrän jag börjad kolla efter GIvänliga recept.

Fiberhusk är inget mjöl utan 100 % pulveriserat psylliumfröskal. Den har en väldigt hög kostfiberhalt (85%), detta gör att den har en stor förmåga att suga upp vätska och sväller därefter. När den gjort det blir det en geléartad konsistens som gör att degen binds samman. Gör att den får samma egenskaper som gluten.

Fungerar jättebra att använda när du ska baka bakpulverdegar, mjuka kakor, småkakor och kex men går likabra att använda vid vanlig bakning, ej glutenfritt, som fibertillskott. Fiberhusk har egenskapen att göra grovt bröd saftigare och mindre smuligt. Ska tydligen också ha egenskapen att kunna användas för att byta ut ägg i exempelvis pannkakor och sockerkaka.

Näringsvärde per 100 g:
Energi
Protein
Kolhydrater
- varav sockerarter
Fett
- varav mättade fettsyror
Kostfibrer
Natrium


kJ 50 / 10 kcal
1,5 g
0 g
0 g
0,6 g

0,1 g
85 gram
0,08 gram

Jag hittade infon om denna produkt här och i butiken så hittade jag den vid den glutenfria avdelningen. Kostar lite men är väldigt drygt. Till pizzabotten så hade jag t ex bara 1,5 matsked.

Let's Kick It v3.

Dags att gå in på tredje veckan i utmaningen. Hittills tycker jag faktiskt inte den känts så kämpig, utan det tuffar på riktigt bra. Men en ny vecka med ny veckoutmaning och MalinIform har höjt ribban ännu ett steg. Mycket bra!

Veckans utmaningar:
- Avverka minst 6 träningspass under veckan (0/6)
- Byt ut två luncher/middagar mot vegetariska alternativ (0/2)
- Skriv en lista med 10 bra saker om dig själv och sätt upp den där du kan se den varje dag!
- Stå i jägarvila sammanlagt 20 minuter under veckan (0/20 min) Titta här om du är osäker!
- Genomför så många armhävningar du bara kan under veckan, på knä eller på tå.


Sammanfattning träning v2.

Söndagar är dagen där veckan ska summeras. Inte bara utmaningen Let's Kick It utan träning över lag. Den ser ut såhär :)

Måndag: Zumba 60 min
Tisdag: TRX 45 min
Onsdag: EasyLine 45 min
Torsdag: Zumba 45 min + Dance 60 min
Fredag: Zumba 60 min
Lördag: Zumba 60 min
Söndag: Vila

Summa 375 min

Sammanfattning Let's Kick It v2.

Veckans utmaningar:
- Träna minst 300 minuter under veckans gång! (375/300)
- Varje kväll innan du går och lägger tittar du dig i spegeln och säger till dig själv hur grym du är som gör detta! (7/7)
- Genomför minst 5 träningspass under veckan. (7/5)
- Ha en vecka fri från godis, snacks, läsk och andra sötsaker. (Misslyckats, ätit GIkladdkakan jag gjorde i fredags samt ett par rutor mörkchoklad.)

Antal kilometer blev sämre denna vecka: 48.5

Inte så illa iaf tycker jag :) Enklast i veckan har varit träningen. Visst har det blivit en massa träning men de har kommit helt naturligt o jag har haft roligt på varenda ett!!

Saturday night.

Ni kör vi!


Dansevent, check.

Så var danseventet över för denna gång. Zumban var helt fantastisk, glädjen var total. Får jag chansen till ett nytt pass med denne intruktör så kommer jag ta den, rakt av! Andra passet Afrohouse var jag mer skeptisk till redan innan. Började men kände ganska snabbt att detta inte var ett pass i min smak. Men smaken är som baken :) En härlig eftermiddag har jag haft. En bra uppladdning för partaj hos Malin senare ikväll...
Dansevent.

Idag smäller det. Medley har dansevent med två gästintruktörer. Kan inte bli annat än grymt roligt!!!
Image
DANSEVENT!

Lördagen 14 januari kommer Medley Linköpings sim- & sporthall att anordna ett dansevent utöver det vanliga.


Vi har bjudit in två gästinstruktörer som kommer att ge er en upplevelse. Jorge Mix, en av Europas främsta aerobicsinstruktörer, kommer att hålla ett Zumbapass. Katrin Strandberg, anlitad på många konvent runt om i Sverige, håller ett Afro House Dance pass.

12.30–13.30 Zumba
14.00–15.00 Afro House Dance


GI pizza.

Pizza är ju alltid en sån där maträtt som får det att vattnas lite i munnen. Dock inte den nyttigaste maträtten. Så jag letade upp ett recept som skulle vara GI-vänlig. Istället för mjöl används fiberhusk. Något som jag aldrig kommit i kontakt med tidigare...

Ingredienser till pizzabotten (Jag hittade receptet här)

1 ägg
Salt
2 msk olivolja eller rapsolja
Lite grädde
Vitlökspulver
Basilika
Oregano
1 1/2 msk fiberhusk


Vispa ägg och grädde med lite salt, 2 msk olivolja eller rapsolja beroende på vilken smak man föredrar. Krydda med vitlökspulver, basilika och oregano. Vispa ihop fiberhusken med resten. Låt svälla en stund och bred sedan ut som en rund platta på ett bakplåtspapper. 

Tomatsåsen gjorde jag på krossade tomater, lite ajvar relish, lök, salt, peppar och torkad oregano. Lät den koka en stund. Men här kan man ju variera i det oändliga...

På min pizza lade jag parmaskinka och mozzarella innan jag la in pizzan i ugnen. När den var klar så la jag på ruccola, färska coctailtomater och lite olivolja.

Grädda i ugn, ca 200 C i ca 15 minuter.Mitt omdöme: I receptet så stod det att att botten skulle bli krispig, min blev inte riktigt så krispig som jag kanske trott och hade nog föredragit. Hade varit gott med det krispiga mot fyllningen. Det var enkelt att blanda ihop botten, gick snabbt och väldigt smidigt. Jag fick lite en känsla och smak av ägg när jag åt botten. Så helt hundra nöjd det var jag inte. Men helt okej och jag blev mätt. Ett helt godkänt alternativ om man vill äta en pizza utan kolhydrater...


Fredagsmys.

Vilken härlig kväll so far. Ja menar blir ni inte lite avis på min agenda så säg ifrån ni ;)

- Zumbapass
- Skumbad
- GI Pizza
- GI Kladdkaka

Började helgen med ett jättehärligt, svettigt och glädjefullt zumbapass. Lyckoruset i kroppen var total efteråt. När jag kom hem så tappade jag upp ett varmt och skönt skumbad. La mig i den med en tidning och bara njöt av lite fridfullt lugn. Matlagningen var helt i GI stil med pizza och för att lyxa till det även en kladdkaka.Jag kommer såklart att göra inlägg med recept samt mina omdömmen om både pizzan och kakan... Nu har jag slagt mig ner i soffan med På spåret på tvn :)

Escape te sofa.

Dags att rycka upp er soffpotatisar :)


Lyckan.

Jippi! Fick precis ett mail att Sh'Bam-passet jag tänkt gå på ikväll istället blir ett Zumba-pass. Gör mig absolut ingenting då jag tycker Zumba är roligare än Sh'bam. Det som dock gjore det hela ännu roligare var att passet nu körs av en av mina absolut favoritintruktöret. Vilken kanonstart på denna helg det blir :)

Hittade även denna matris över vad lycka kan vara och inte så dum. Känner man lyckoruset inombords så smittar det oftast av sig utåt och man skuttar fram lite lättare i livet. Så känner jag iaf :)

Än så länge har jag inte känt av alls att  det är fredag den 13e, tvärtom så har det mesta gått ganska positivt idag. Hunnit met att beta av mycket på den något trista högen av måsten och så ett härligt pass att se fram emot efter jobbet... Hela jag vill bara ropa ut TJOHO!


Run to the hills.

Jag är just nu riktigt sugen på att ta upp löpningen igen. Har väl egentligen inte blivit av så mycket av den varan sedan Höstfemman och det var ju ett tag sen :) Denna låt brukar alltid peppa mig lite extra att känna löpsuget!Har en fundering om en runda på söndag, så hoppas inte det är halt! Annars får jag väl kämpa på ett löpband men det är ju inte lika roligt...


Jag bjuder på det!

Idag blev det svettigt värre i och med att jag gick och tränade. Hade egentligen bara en tanke att köra 45 min zumba för Pinglan, men bestämde sedan att även testa på det 60 min Dancepasset som låg precis efteråt. Zumban var ganska jobbigt, kanske främst för att jag kände av alla de vadpressar jag körde igår under EasyLinen. Vara bara att kämpa på :) Danspasset visste jag redan innan skulle bli tufft. Främst att sätta koregrafin, är inte riktigt min grej. Så det hände titt som tätt att Pinglan skratta lite åt mig för att jag stod i en helt annan position än resten av rummet med en riktigt förvånad blick. Riktigt svettigt var det, så jag bjuder på mina felsteg ;)

Ska vi ta lite halvtidskoll på veckans utmaning så:

Veckans utmaningar:
- Träna minst 300 minuter under veckans gång! (255/300)
- Varje kväll innan du går och lägger tittar du dig i spegeln och säger till dig själv hur grym du är som gör detta! (3/7)
- Genomför minst 5 träningspass under veckan. (5/5)
- Ha en vecka fri från godis, snacks, läsk och andra sötsaker. (Inte ätit något godis, snacks eller läsk. Dock har det blivit sötsaker i form av t ex en GIbrownie på Hälsofreak igår, så får väl se den utmaningen som ett misslyckande tyvärr)

Kilometer är jag hittills uppe i: 29,5 km (räknar tyvärr inte med att komma upp i förra veckans fina resultat, men än är ju veckan inte över så några kilometer till ska jag allt få ihop!)


EasyLine vs EasyLine.

Alltid spännande att testa samma typ av pass på olika ställen, idag testade jag SFs upplägg på EasyLine.
Var en av de intruktörer som jag fastnade för på en gång som höll i det och var lite annat upplägg. På M så kör man 60 min och har 16 stationer, varannan övning  och varannan maskin. På SF så var det maskiner och enbart tre stycken mellanstationer, passet var 45 min långt. Här var det farten som var i fokus, det skulle gå fort och instruktören gick runt och peppade och såg till att vi höll tempot.

I kroppen satt en hrlig träningsvärk så jag får väl säga att det var ett ganska smärtsamt pass, men tack vare intrukörens peppning och hela tiden sprang runt och såg till att man höll tempot så fick musklerna verkligen sitt. Vi körde fyra varv ( två st 30 sek och två st 45 sek) på M brukar det köras enbart tre varv.

Sammanfattningsvis så gillar jag båda uppläggen. På M så är det lite mer varierat och man får även upp pulsen en del medan på SF så känns det mer fokus på att krama ur de sista ur färre muskler.


Dagens träning.

Ska snart iväg och testa Easyline på Studio Fitness. Easyline är ju inget nytt pass för mig, utan kört det väldigt många ggr tidigare dock aldrig på SF. Spännande att se om det är någon skillnad i uppläggen. Efter det blir det nog lite gymträning innan det är dags att träffa Mia.

Jag ska även ta tag i att teckna mig för medlemsskap på SF.

Kan även tipsa lite om tomatsoppan på Claras här i Lkpg. Riktigt god om jag får säga mitt :)

Känner mig också riktigt stolt över dagens kilometerinskaffning. Gått fram och tillbaka till mitt jobb två gånger.
Till jobbet, in till stan för att äta lunch, tillbaka till jobbet efter lunch samt promenera hem nu...

Tetips.

Hittade idag på ICA ett te som såg väldigt smarrigt ut, så jag var tvungen att köpa och testa. Jag tycker verkligen chailatte man köper på fik är himmelskt goda, men de innehåller väldigt mycket socker. Innan jag provsmakade så hoppades jag detta skulle kunna vara ett bra alternativ. Ska väl lägga till att jag inte är någon stor tedrickare, men denna var helt fantastisk och jag kan verkligen rekommendera det :) Jag hade inte i något extra socker utan bara en skvätt mjölk. Sen är det aldrig fel att det är krav-märkt!


Energi.

Nu har jag kört fullt med träning i cirka en veckas tid kan man säga och vilken ökad energi jag har. Sedan kan jag inte komma ifrån att känslan av muskler som fått arbeta är underbart. Måndagens styrkedel under zumban (tack pinglan!) och gårdagens TRX-pass har gjort att främst då armarna känns genomarbetade :)

Efter TRX-passet igår insåg jag också hur mycket jag saknat denna träningsform under min period av träningsseghet. Men nu ska det köras minst en gång i veckan och jag hoppas att de kommer kännas resultat så snabbt som det gjorde i höstas.

Ikväll ska jag sätta mig med Mia och planera vår gemensamma träning för ett antal veckor framåt, Moomin har lagt förslag på sin träning och så har jag ju de passen jag vill köra själv också. Igår kom Studio Fitness vårschema ut, så jag tror bestämt jag slår till och blir medlem i ytterligare ett gym. Fanns ett par pass i veckan som jag gärna får som rutin. Inser att min träning kräver lite planering, men det gör mitt jobb och resten av livet också så varför inte... ?

Träningsvår nu kör vi!

PS Sen är det alltid lite roligt att få ett sms med följade text "Lite psykning men detta har jag tränat hittills i veckan och detta är planerna". Det roliga kanske inte ligger i att få just de smset, utan att kunna svara "Duktigt, men jag har hittills tränat detta och har detta planerat" och då få typ svaret "Meeh du ska ju alltid vara värst"  Psyka mig ni bara, peppar mig bara :D

Mål för träning, kost & hälsa 2012.

Dags att redovisa v1 i Let's Kick it sista veckoutmaning. Att sätta upp mål för min träning, kost och hälsa för de nya året. Jag har delat upp dem lite, enda jag ville var att de faktiskt skulle vara mätbara :)

Träning:
För det första vill jag inte tappa min träningsmotivation därför ska jag få till minst 3 träningspass per vecka + 1 utepass. Sedan ska jag orka springa 5km innan blodomloppet som är i maj eller juni plus att jag ska förbättra min tid i Lidingö Tjejlopp. Helt realistiska mål tycker jag!

Kost:
Här vill jag helt enkelt bli bättre på att laga mat. Inte bättre som i godare, utan se till att göra det. Därför ska jag ha egenlagad matlåda till jobbet minst 3 dagar i veckan. När jag lagar egen mat är det också lättare att styra vad som hamnar i lådorna.

Hälsa:
Innan sommaren kommer till oss ska jag göra allt för att gått ner de sista kilona som sitter på min kropp!Caesarsallad.

En av mina absolut favoritsallader eller maträtter kan man faktiskt säga är caesarsallad. Ofta jag äter det när jag käkar ute. Konstigt nog så gör jag det sällan själv hemma.. I Linköping har jag testat en hel del restaurangers olika caesarsallader, så jag vet vart jag vill gå om jag vill ha en god. För det får man allt säga att vissa ställen har noll koll på hur man gör en god caesarsallad :) Idag tränade jag TRX direkt efter jobbet så när jag kom hem var jag hungrig och då går caesarsallad väldigt snabbt att slänga ihop.

Romansallad
Parmesan
Kyckling
Coctailtomater
Caesardressing

Blev det i min. Helt okej får jag säga :)


Utmanad.

Fick en utmaning av MalinIForm så det fick bli lite klurande. Så läs igenom svaren för att lära känna mig lite bättre :)

1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
Jag hade precis kommit hem till Sverige efter att ha pluggat i Frankrike en termin. Sökte jobb och fick i dessa dagar ett jobb på The BK Lounge, där jag träffade vänner för livet!

2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
För ett år sedan hade jag precis påbörjat mitt första stora egna projekt på jobbet. Var en kul men intensiv period där jag lärde känna mycket folk i branschen. Annars var den ganska lik läget just nu. Planerade företagets skidresa och min egen 29 års födelsedagsfest...

3) FEM SNACKS DU GILLAR!

1. Mörk choklad
2. Salt & Vinägerchips
3. Nötter
4. Lösgodis
5. Morotstavar med dipp

4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL:

1. Blinka lilla stjärna
2. Bä bä vita lamm
3. Staffan var en stalledräng
4. Jag hade en gång en båt
5. En kulen natt
(Jag är urusel på att kunna låttexter som ni märker :P)

5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MÅNGMILJONÄR:

1. Köpa en bostad någonstans i Sverige och någonstans utomlands
2. Sätta in pengarna på ett konto som ger mig bra med ränta, som man kan leva på
3. Jobba mindre
4. Resa ännu mer först och främst till New York och Japan
5. Skänka pengar till saker som jag tycker är viktigt

6) FEM DÅLIGA VANOR

1. Ganska slarvig av mig privat
2. Tidsoptimist
3. Ute i sista sekund med saker
4. Tycker det är trist att städa
5. Uppe för sent om kvällarna

7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA:

1. Träna
2. Gå på restaurang och bio
3. Resa
4. Umgås med nära o kära
5. Kolla på hockey

8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA:

1. Gula kläder
2. Stilettklackar
3. Päls
4. Magkort tröja
5. Stringbikini

9) FEM FAVORITLEKSAKER:

1. Mobilen
2. Datorn
3. Nya tvn
4. Mixern
5. Juicepress

Jag utmanar ingen speciell, men gör ni den får ni väldgt gärna skicka en kommentar så jag kan gå in o se vad ni svarade :)


Köttfärsomelett i ugn.

En maträtt som blev helt okej. Istället för ett pajskal så har man en omelett som grund kan man säga. Gick lätt och smidigt att göra, tog inte så lång tid alls. Jag gjorde en liten förändring i receptet, tog en smaksatt créme fraiche istället för neutral, fick lite mer smak då på det hela. Valde paprika/chili, men det är ju en smaksak...Köttfärs steks tillsammans med lök och vitlök. Sedan i med lite tomatpuré, salt, peppar och vatten. Låt det puttra tills vattnet försvunnit.Omeletten görs på ägg, grädde och oregano i en smord form. 200 grader i ca 8 minuter.Höj värmen på ugnen, häll ut köttfärsen över omeletten och kleta ut en blandning av créme fraiche, grädde och ost. Skjus in i ugnen i 10 minuter ungefär.Jag serverade min på assiett tillsammans med ärtskott och coctailtomater. Gott gott :)

Receptet hittar ni här

Matsedel v2

För att styra upp min mat så ska jag planera min mat lite i förväg, vet inte alls hur det kommer fungera men jag göra ett försök. Ett problem är ju att jag lagar mat endast åt mig själv, därför kommer matsedeln endast bestå av 5 olika rätter. För gör jag exempelvis 4 portioner ja då har jag ju mat i två dagar om jag äter både lunch och middag. Därför blir det 5 rätter som jag blandar lite för att slippa äta samma sak i flera dagar. Blir lite av ett experiment detta men vi får helt enkelt se hur det går. Annars får jag tänka om till nästa vecka :) Ska även tillägga att jag endast kommer laga GI vänlig mat...

Måndag: Köttfärsomelett i ugn
Tisdag: Caesarsallad
Onsdag: Lax i ugn med grönsaker
Fredag: Pizza
Söndag: Parmainlindad kyckling med mozzarella

Blir det bra så kommer jag såklart lägga ut recept och fotografera!

Let's Kick It v2

Fyra veckors Let's Kick It går in på sin andra veckan. Första veckan gick riktigt bra :) Nya veckoutmaningen är som följer:

Veckans utmaningar:
- Träna minst 300 minuter under veckans gång! (0/300)
- Varje kväll innan du går och lägger tittar du dig i spegeln och säger till dig själv hur grym du är som gör detta! (0/7)
- Genomför minst 5 träningspass under veckan. (0/5)
- Ha en vecka fri från godis, snacks, läsk och andra sötsaker.

De tre första punkterna ska jag nog inte ha några problem med, men den sista... Suck :) Men då kör vi på det helt enkelt! Och jag som tänkt baka en GI kladdkaka, får jag vänta med den till nästa vecka...


Träning v 2

Ny vecka och dags för ny planering av veckans träning. Blev en riktig rivstart förra veckan och planerar inte att vara sämre denna vecka!

Måndag: Zumba
Tisdag: Squash + TRX
Onsdag: EasyLine
Torsdag: BodyFit
Fredag: Vila
Lördag: Megapass i Zumba
Söndag: Utepass

Sammanfattning Let's Kick It v1

Även dags att sammanfatta hur veckans utmaningar har gått i Let's Kick It. Alldels utmärkt får jag säga. Har blivit många träningspass som påverkat lite att jag inte kommit ut på de promenader jag tänkt. Men många kilometrar har blivit av bara farten, hoppat av några busshållplatser tidigare än tänkt, skippat bussen helt, gått hem från jobbet, ett par vändor runt stångån osv... Så jag får ändå vara riktigt nöjd!

Veckans utmaningar:
- Träna minst 200 minuter under veckans gång! (345/200)
- Testa minst 1 nytt recept (1/1)
- Prova en ny träningsform eller använd ett nytt träningsredskap (Forza & Coreboll)
- Ge dig själv egentid! 60 minuter fördelat hur du vill under veckan. (85/60)
- Sätt upp mål inom träning, kost och hälsa för det nya året (Kommer ett eget inlägg kring detta, men har satt upp några mål som också är mätbara)

Antal kilometer: 69

Egentiden för mig blev två skumbad, riktigt varmt och skönt passade en kropp med ordentlig träningsvärk riktigt bra :)

Sammanfattning träning v1.

Årets första vecka är snart slut och dags för årets första sammanfattning av veckans träning. Då jag bestämde mig för att testa ett till gym så blev det en del mer träning än planerat, men det kan ju aldrig vara negativt. Jag kommer inte skriva ut Let's Kick It-utmaningen då jag ägnat mig åt den hela veckan, ibland fler kilometer än andra dagar.

Måndag: -
Tisdag: -
Onsdag: Zumba 60 min
Torsdag: Zumba 60 min
Fredag: Forza/Mage 60 min + Zumba 60 min
Lördag: Coreboll 60 min
Söndag: Sh'Bam 45 min

Sammanfattning: 345 min träning

Bra start på det nya året, nu fortsätter vi resten av året :)


Hallon- och chokladmousse.

En av utmaningarna denna vecka var också att testa ett nytt recept. Gjorde det lite enkelt för mig och testade en efterrätt, hallon- och chokladmousse som MalinIForm tipsat om på sin blogg. Superenkel att göra och riktigt god.
GI-vänlig också :)

Receptet hittar ni här


Coreboll.

Ny dag och ännu ett test av ny träningsform, coreboll. Inte helt nytt får jag väl säga, jag har ju gjort en del övningar på en boll innan men inte ett intruktörslett pass. Något jag velat göra länge då jag tycker att träning med boll är riktigt effektivt. Första minutrarna undrade jag vad jag dock gett mig in på, inte för att passet verkade dåligt utan för att min kropp skrek av smärta.

Lite bakgrund...
Igår började jag då dagen med ett forza/mage-pass som var svettigt och tufft. Jag stannade dock inte där. Ett par timmar efter detta så begav jag mig till Medley för ett Zumbapass med Sofia. En av mina favoritintruktörer som är nere ett par dagar och gästar lite. Tyvärr har hon slutat som intruktör här i Lkpg normalt. Gårdagens zumbapass var ett av de svettigaste, men samtidigt roligaste, passen på länge. Kroppen var glad men otroligt trött efteråt!

Så dagens smärta i ben och mage hade såklart sina naturliga förklaringar, men jag funderade ett tag på om jag verkligen skulle klara ett pass coreboll. Men visst gick det, bara uthärda smärtan och köra på. Var en kul träningsform. Lite kluriga övningar var det, eller vad sägs om att slänga sig på bollen och fram i en position som i avancerat läge gick ut på att typ stå på händer med en liten tå på bollen. Ojoj, känns en bit bort :D Men magen, rumpan, lår, armar fick sig en ordentlig omgång och inte heller här är det alls omöjligt att jag kommer köra detta fler gånger :)

Ska väl lägga till att benämningen coreboll kan ibland syfta på en boll som ser ut som en medicinboll med handtag och den boll jag syftar på kallas då balansboll, stabilitetsboll, pilatesboll.. Ja kärt barn har många namn och på Studio Fitness så kallar de denna boll för coreboll.

Forza.

Dags att testa ett helt nytt pass. En av punkterna i veckas utmaning innehöll ju just det "Testa ett nytt pass eller nytt träningsredskap". Jag drar i o testar något som nog inte allt för månfa testat eller kanske ens känner till, Forza. Det jag visste innan var inte mycket, man skulle använda ett träsvärd. Igår kväll så gick jag in och läste lite på Studio Fitness hemsida, då kunde jag läsa detta:

Under en Forza klass använder man träsvärd och jobbar med stora, kraftfulla rörelser i många repetitioner som ger en skön flowkänsla och tuff träning. Träningsformen ger en hög energiförbrukning och en effektiv träning för mage, rygg och axlar, samtidigt skapar Forza en behaglig känsla av kraft och fokus. Alla kan träna Forza, utmaningen ligger i att uppnå medvetenhet, precision och god teknik - att koppla bort allt runtomkring och lägga maximal kraft och fokus på rörelserna med svärdet. Forza, som betyder kraft på italienska, är ett väldigt passande namn – det märker vi efter några minuter.

Så vad tyckte jag?

Var riktigt roligt, dock lite klurigt emellanåt. Egentligen inga jättesvåra rörelser, men att svinga svärdet samtidgt som det skulle tänkas på axlar ner, stabil mage och fokuserade rörelser gjorde att allt kanske inte alltid såg så vackert ut. Men främst axlar och armar fick sig en ordentlig genomkörare samt hjärnan då :) Svettig blev man, samtidigt som tiden flög iväg! Jag kör gärna dett igen!!!

Gick in och googla lite på detta och hittade lite mer info kring träningsformen om ni vill läsa mer:

http://svt.se/2.15856/1.705840/forza_-_kraftfull_traning_med_svard
http://www.aftonbladet.se/halsa/traning/article10654929.ab
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.115364-forza-traningen-som-ger-bade-styrka-och-smidighet
 

Hockeykväll x 2.

Precis hemkommen från Cloetta Center. Cluben vann över AIK, woho välbehövliga poäng om man säger så... Nu blir det lite uppersittarkväll innan match nummer två ska kollas på. I soffan och Sverige ska möta Ryssland i JVM. Hoppas på två segrar idag med andra ord :)

Skönt att vara ledig imorgon. Enda jag har planerat för morgondagen är ett par träningspass.

Testa gym.

Sådär nu har en ganska lång fundering blivit till action. Jag har länge velat testa Studio Fitness lite mer grundligt, de har lite pass som verkar väldigt spännande. Så idag gick jag in och bokade in mig för en testvecka som redan imorgon startar med ett Forzapass. (jag hoppas nu bara inte blir inställt pga för få inbokade...) Efter denna vecka så ska jag bestämma mig för om jag ska bli medlem. Nej, jag ska inte säga upp mitt kort på Medley absolut inte. Gillar verkligen Medley och de har flera pass som jag inte vill ge upp, eller instruktörer för den delen. Så min plan är att ev ha två gymalternativ. Just nu har de en riktigt schysst deal på årskort på Studio Fitness så gillar jag det, ja då slår jag nog till! Så mina kära träningsvänner på Medley, jag överger er inte. Och Pinglan på Studio Fitness, ev kanske vi kan träna lite ihop i framtiden. Ja det vill säga när du inte står där som instruktör!


Skumbad och halvtidskoll.

En bra dag på jobbet då framtida planering hade ganska högt fokus. Insåg idag att för att komma igenom denna vår så krävs det ganska mycket planering av min tid redan nu. I vilket fall så begav jag mig efter jobbet iväg på ett zumbapass. Härligt att få ur sig lite energi och bara svettas. När jag kom hem så bestämde jag mig för lite extra egentid, skumbad. En bra tidning och det varma vattnet gjorde gott för både kropp och själv :)Vi kör lite halvtidskoll på hur veckans utmaningar går:

- Träna minst 200 minuter under veckans gång! (60/200)
- Testa minst 1 nytt recept (0/1)
- Prova en ny träningsform eller använd ett nytt träningsredskap
- Ge dig själv egentid! 60 minuter fördelat hur du vill under veckan. (45/60)
- Sätt upp mål inom träning, kost och hälsa för det nya året. Pågår

Tycker ni jag inte kommit så långt? Vänta på på söndag så får ni se ;)

Belöning.

En bra morot när man håller på med vissa utmaningar är belöning. Frågan är vad de skulle kunna vara. Har ni några tips? Mina funderingar går till ansiktsbehandling, resa, träningsskor... Men just nu kommer jag inte på något som jag verkligen suktar efter. Förra årets belöningar var t ex nya träningsskor efter marathonspinningen, behandlingar efter kuren. Därför skulle jag vilja komma på något nytt. Vad tycker ni jag ska unna mig, finns det något jag kanske skrivit om men ej minns, kanske pratat om något jag gärna skulle vilja ha eller göra?


Insamling pågår.Jag håller ju på med kilometerutmaningen för fullt. Egentligen inte så svårt att få till dem bara man tänker till vilka sträckor som t ex lika gärna kan promeneras istället för att åka bil, buss eller liknande. Igår så knalla jag hem från Tornby idag så blev det ett varv runt ån. Båda dagarna har jag även gått hem från jobbet istället för att åka bil :) Som sällskap har jag mina kära joggingskor, nu när det inte kan joggas så mycket (var kalashalt runt ån så det var tom vanskligt att promenera) så är de kanon som bra promenadskor! Skulle även vilja ha en hund dessa dagar, ja menar då kommer man ut o går vara sig man vill eller inte :) Men om någon är sugen på en långpromenad så hojta bara till, fram till februari är jag nog inte så svårövertalad haha...

2011 års resor.

Jag älskar ju verkligen att resa och gör det mer än gärna. Jag gick ut hårt under våren, men hösten har det inte blivit av. Brukar iofs vara så :) Under 2011 hann jag med en hel hop med fantastiska resor.

I februari så hälsade jag på Sofie i Strasbourg. Var en härlig resa som erbjöd grishundar, långa promenader och L'Aveiateur häng.I juni var det full rulle då jag hann med både London och Madrid. London med Mia och Hanna där vi såg den fantastiska musikalen The Lion King och åt på Jamie Oliver's restaurang The Italien. Mycket skratt blev det och väldigt härliga dagar. Madrid var den klassiska hälsa på bror tillsammans med syster resor. Parkhäng, tapas och mycket syskonmys. En Madridresa i vanlig hög klass :)
Juli är ju semestertider så då bjöds det på "hälsa på släkten i Finland"-resa. Under denna resa så gjorde även jag och mamma en avstickare till Sankt Petersburg. En otroligt vacker stad. Med vackra byggnader och då och då lite annorlunda matupplevelser. Absolut en stad jag gärna besöker igen.Semestern avslutades med en resa i augusti till Rom tillsammans med Olle och Emma. De flesta av mina resor så fördrar jag att uppleva staden till fots, du ser så mycket av staden samt som du får lite gratis motion. Plus att eftersom många resmål erbjuder god mat så är det ju inte helt fel att få röra lite på sig också. I Rom gick vi ett par mil om dagen och njöt av fantastik italiens mat och Roms stora utbud av kultur och historia.


Alla dessa nyårslöften...

Aaaaah det är inte för inte som man är lite bitter denna period på året. Alla dessa nyårslöften som innebär mer träning gör ju att reservlistorna på de passen man vill gå på blir milslånga och alla håller stenhårt på sin plats! Okej okej, jag ska väl kanske inte vara alltför bitter mitt egna nyårslöfte innefattar träning och även jag var sämre på att gå till gymmet i december än den nystart kroppen fått nu. Ser man dock sammanfattningsvis under 2011 så var jag ganska jämn i mitt tränande. Så det så! ;)

Men om vi nu tänker bort det så är de ju jätteirriterande att hamna på reservlistan på ett pass man verkligen vill gå på! Ibland vill man ju vara lite mer spontan och gå på ett pass samma kväll, inte behöva planera tre dagar i förväg. Sedan vet man att om ca 1 månad så kommer detta tryck släppa och det är lätt att få plats även på de mest populära passen...

Haha verkar jag lite bitter?


... men men gäller väl att komma ihåg igen att hänga på låset kl 12 när passen släpps.. ja passen som går av stapeln om tre dagar vill säga :)

Vårschemat är här!

Åh nu kom äntligen vårens passchema ut och man kunde sitta och gotta sig i vad man kan träna. Tyvärr börjar det inte gälla förrän v3 :( Finns flera nyheter som jag ser fram emot. Överlag måste jag säga att det fanns mycket som passade mig på just de tiderna jag föredrar att träna...

Nyheter är bland annat:
Sh'Bam
TRX 30 min med endast 10 deltagare
TRX intervall

WOOOHOOO får helt enkelt avsluta detta inlägg :)Let's Kick It v1

Då började årets första utmaning, Let's Kick It. Kilometerinsamlade.
Varje vecka kommer sedan lite veckoutmaningar som inte behöver följas för tävlingens skull utan mest är till för att pusha en lite extra. Dessa var veckans punkter:

Veckans utmaningar:
- Träna minst 200 minuter under veckans gång! (0/200)
- Testa minst 1 nytt recept (0/1)
- Prova en ny träningsform eller använd ett nytt träningsredskap
- Ge dig själv egentid! 60 minuter fördelat hur du vill under veckan. (0/60)
- Sätt upp mål inom träning, kost och hälsa för det nya året

Är väl egentligen bara en som jag inte kommer lyckas med, varför avslöjar jag i ett annat inlägg :)


Veckans träning v.1

Nu när det är nya tag, så är det dags att ta upp rubriken Veckans träning!

Imorgon börjar ju utmaningen Let's Kick it, går ut på att samla så många kilometer som möjligt. Kilometrarna ska samlas via promenader eller löpning. Så blir en hel del sån träning denna vecka, blandat med lite pass är tanken. Ska väl läggas till att ibland blir det ju "ofrivillga" promenader i jobbet eller man går till o från jobbet. Dessa är vardags motion, dock får jag räkna dem som jag förstått det. De jag inte får räkna är vardagsstegen utan det ska vara uttalade promenader eller löppass. När jag skriver Let's Kick It som träning så är det att jag tar mig ut för att avverka X antal kilometer :) Vi får testa om det funkar. Utvärdering får ske på söndag helt enkelt..

Mån: Let's Kick It
Tis: Let's Kick It
Ons: Zumba
Tors: Zumba
Fre: Let's Kick It
Lör: Spinning
Sön: Let's Kick It

Vilket ni ser så har jag lagt in utmaningen varje dag som jag inte kör någon annan träning. Inte alls omöjligt anser jag, en liten promenad hinner man alltid med. Ett mål för veckan är också att ett utav Let's Kick It-passen ska vara löpning, men det beror lite på om det är isigt eller ej. Men nu ska jag iaf se till att ta upp löpningen på en gång :)

Min nyårsafton 2011.


Min nyårsafton 2011 får illusteras med ett par bilder.

Nyårslöften.

Okej då var det nytt år och jag hade en jättetrevlig kväll igår. Kommer ett eget inlägg om det :)
Jag är väl inte riktigt den som tar mig en massa nyårslöften, ibland inbringar de mer ångest än pushning om man inte känner att man klarar av dem. Men ett par utmaningslöften blev det.

Träningsutmaning:
Iår ska jag slå min tid från Lidingö Tjejlopp från förra året. Hur jag löser det? Ser helt enkelt till att träna mer inför det än vad jag gjorde 2011 :)

Viktutmaning: Förra året så gick jag ner en hel del vilket jag är otroligt stolt över. Jag märkte att jag kunde bara jag kämpade lite. En sak som faktiskt gör mig ännu mer stolt var att jag inte gick upp utan lyckats behålla de kilona borta som jag tappade under våren. Så iår ska jag nu under våren göra en ny kraftansträning och gå ner de sista kilona, sedan ska jag helt enkelt se till att vara stabil!

Wellnesutmaning: Lika mycket som jag ska kämpa med min träning mm så ska jag också se till att njuta. Därför ska jag se till att sätta realistiska mätbara mål och också sätta belöningar kopplade till dessa. Man måste njuta för att känna harmoni. Inte alltid jag är bra på att unna mig saker... Det ska jag bli iår!

Reseutmaning: Iår vill jag besöka två nya länder/städer som jag inte besökt tidigare.

Nytt år och nya utmaningar! Nu kör vi, jag är peppad som bara den :)

RSS 2.0