Inför blodomloppet.

Mitt i all denna kavalkad av inlägg från Krakow (ja det kommer såklart reseberättelser även från dag 3 och 4) så lägger jag in Blodomloppet. För bloggen har ju faktiskt en inriktning mot att motionera och vara glad också.

I vilket fall, idag är det Blodomloppet här i stan och jag är anmäld. Ska springa i ett av tre lag anmälda från jobbet. Ser det iår som ren välgörenhet. Loppet har dock en speciell betydelse för mig då jag förra året gjorde min debut inom löpning på just detta lopp, jag minns min skräck och rent av ångest jag hade inför. Iår finns inte den, dock finns det en känsla av att bara ta mig runt. Varför? Jo för jag har faktiskt inte löpt en meter inför detta lopp! Jag hade löpförbud i början av året och sedan har jag aldrig kommit igång. Men runt det ska jag o klart jag har som mål att förbättra min tid från förra året. Gör jag det inte så är det okej, jag ser det som en social grej jag gör med jobbet och trevligt enbart.

Sen känner jag mig själv såpass att klart jag kommer hålla koll på klockan och försöka göra en bra tid, tävlingsdjävulen i mig finns alltid :)

Håller en extra tumme för fint väder ikväll, vore så mkt trevligare om det är fint väder när man ska sitta där i gröngräset och picnic:a.

Vill ni så får ni gärna komma och heja på mig, ser jag väldigt frånvarande ut ja då är jag väl helt enkelt bara väldigt fokuserad... Jag hejar på mig själv och hoppas det ska kännas bra med löpningen ikväll. För kanske inspirerar det att ta upp löpningen efter det.

Känner sådan lycka inombords över känslan i magen jag har inför kvällen, jag skiter i om jag misslyckas eller inte! Såhär kände jag förra året och den känslan finns inte på långa vägar. Woho!!


Reseberättelse Krakow dag 2.

Dag 2

Vi hade ställt klockan för att hinna gå upp, äta frukost och allt sånt där innan bussen skulle ta oss på dagens äventyr. Vi var påväg till Auschwitz och Birkenau. Tuff dag. Jag kommer inte skriva så mycket om det för det går inte beskriva med ord att vara där. Utflykten var en sextimmars där restiden var på två timmar tur och retur. Otroligt intressant och lärorikt, men som sagt ganska så tufft...



Tror faktiskt jag lämnar den utflykten med de orden och bilden.

När vi kom tillbaka till Krakow blev det lite mellanmål. Vi hade tidigare sett att många beställde in öl med en siroup i så det var vi ju självklart tvungen att prova. Jag tog med ingefära. Smakade som flytande pepparkaka och lite för sliskigt för min smak. Så efter ett par klunkar fick man nog. Till de beställde jag en crêpe med svamp. Det jag fick in var en blek pannkaka med riktigt äcklig svamp och lök-blandning i, på det toppade det med ketchup. Nej nej nej, föll mig verkligen inte i smaken!!


Vem har ketchup på pannkaka???

Så istället satte vi oss i solen på en uteservering på torget och tog en god drink och tittade lite på folk. Vi hade tänkt att gå till köpcentret Krakowska men det var stängt. Mycket mystiskt då väldigt många verkade tro att den skulle vara öppen. Men vad gör det när man kan sitta på en uteservering istället :) Middagen blev på en italiensk restaurang. Helt fantastisk mat! Blev tvårätters med gratinerad aubergine till förrätt och pasta till varmrätt som var ljuvliga. Med lite vin till det så spenderade vi denna kväll 150 svenska kronor. Åker ni någon gång till Krakow så måste ni helt enkelt besöka detta ställe. Rekommenderar starkt, ligger precis runt hörnet från det stora torget. Tyvärr ingen uteserveringen men en mysig restaurang med en entresolplan typ. Vilket fall, stora tummen upp för maten!


En whiskey sour för min del såklart ;)


Papardelle med kyckling och broccoli. Kändes som man var tillbaka i Rom förra sommaren :)

Efter middagen så kollade vi in Krakow by night lite. Strosade runt och njöt av härligt väder och mycket folk att titta på :) Sedan sov vi även gott i våra sänger även denna dag.


Reseberättelse Krakow dag 1.

Krakow var som sagt en fantastisk stad och det är svårt att sammanfatta ner det i text, många gånger är man ju nästan tvungen att varit med för att förstå allt. Men jag gör ett försök :) Ska väl lägga in en brasklapp om att jag ibland kanske råkar blanda ihop något aktivitet med någon dag. Men det gör inte så mkt. Minnet är bra men kort ;)

Dag 1:

Eftersom vi åkte i ottan så var vi redan framme i Krakow vid nio på morgonen. Vi lämnade av våra väskor vid boendet och gick in till centrum. Elin blev resans (väldigt utmärkta) kartläsare och vi strosade runt lite. Satte oss och intog lite frukost. Eftersom det var ganska tidig morgon så var det inte jättemycket folk faktiskt, men på en uteservering vid torget njöt vi av semestern. Vi bestämde oss för att vara riktigt turistiga och åka en liten elbil på en 1,5 h turistrutt där hela staden sågs. Till de hade vi en inspelad guideröst som berättade allt på en lite speciell svenska med brytning. Kan väl säga att man fick se det mesta på turen. Krakow är ju en relativt liten stad (eller city iaf) = mycket bra promenadstad.

Underbar frukost på uteservering, jordgubbssmoothie och bagel med cream cheese och kanel. Yummie!

 
En sån elbil vi åkte runt staden med :)

Lunchen blev en falafel. Riktigt god där brödet var varmt, nybakat och lite sådär härligt krispigt. Innan vi gick för att checka in i lägenheten. Den har jag skrivit om innan så jag kommer inte tjata mer om den. Vi gick tillbaka in till city för att undersöka staden lite mer. Köpte biljetter till dag 2s utflykt. Vi fick en trevlig säljare som tyckte absolut vi såg ut som studenter och därför kostade det hälften av ordinarie pris. Kap skulle man kanske kunna säga ;)

Innan middagen hann vi även ett besök på Wavel Castle som låg precis runt hörnet från vår lägenhet. Ganska häftigt ställe med väldigt olika stilar på byggnader. En ganska maffig (fast kanske lite tråkig) utsikt var det också. Middagen blev på Yummie. Klassiskt köttställe. Maten är ju som sagt väldigt billig i Krakow så en köttbit och ett glas vin gick väl på den otroliga summan av under hundringen.


En cool innergård på Wavel Castle. Svårt att få effekten men det var riktigt fräckt ljus när man kom in där...


Middagen första kvällen, Angus steak med sallad + ett glas rött då ;)

Kvällen blev ung så vi somnade väldigt tidigt första kvällen. Natten innan hade ju blivit minimalt antal timmar sömn så man kan väl säga att alla tre somnade ungefär samtidigt som huvudet föll mot kudden...

Hemma.

Inatt kom jag hem igen från en fantastisk resa. Krakow är en riktigt härlig stad och jag kan rekommendera er att åka dit. Självklart så kommer det komma ett gäng inlägg kring min resa :)

Kan ju förövrigt faktiskt säga, ang mitt inlägg om hotellet, att det faktiskt såg ut som på bilderna ungefär. Var inget dumt ställe alls! När man är ett par styckna och är mycket på språng vilket kräver att man kan få i sig frukost när man vill och vad man vill är lägenhetshotell riktigt bra. Läget var helt okej, ca 10 min promenad till stan (stora torget) och runt hörnet från Wawel Castle.

Bilderna 1, 3, 5 och 6 var faktiskt från vårt rum.

Jag tog själv inte så många bilder och de är ju kanske inte med den mest fantastiska kameran men ni får iaf se att det ser ungefär ut som hotellets egna bilder ;)



Krakow dag 1

Blir inga extrema skriverier just nu. Tar jag vid hemkomst. Men vi har det bra. Solen skiner skapligt, kan dock tycka att det varit lite mycket vind. Vi har tagit en City Guide Tour, suttit pÅ uteservering, mumsat billig falafel (eller ja maten Är riktig billig i en svensk Ögon). Sovdags snart. Blev ju en ganska tidig morgon imorse och imorgon dags fÖr nya uppleveler!!

Hotellbokning kontra verklighet.

Alltid spännande när man ska resa någonstans och man bokat hotell är att se om de verkligen är såsom man tänkt och trott. Vi har bokat ett lägenhets hotell med fyra stjärnor. Sen märker man att stjärnorna kan ibland förvilla beroende på vilket land, haha jag tänker såklart fräst på London förra året ;)

Ser man på bilderna så verkar detta riktigt trevligt! Detta är ett förinställt inlägg så när det publiceras så är jag på plats, ni kan ju hålla tummana att detta inte bara är ett rum och fick nåt av de andra som inte alls höll lika kvalité ;) Jag återkommer med mit betyg!

Foto av La Gioia Designers Lofts Luxury Apartments, Krakow
Foto av La Gioia Designers Lofts Luxury Apartments, Krakow
Foto av La Gioia Designers Lofts Luxury Apartments, Krakow
Foto av La Gioia Designers Lofts Luxury Apartments, Krakow
Foto av La Gioia Designers Lofts Luxury Apartments, Krakow
Foto av La Gioia Designers Lofts Luxury Apartments, Krakow

Kokosvatten med smak.

Jag har tidigare skrivit om kokosvatten men inte varit övertygad. Såg nu att Paulun kommit ut med en ny serie och var ju såklart tvungen att testa. Mango & Passionsfrukt lät ju jättesmaskigt. Men njae, jag är fortfarande inte övertygad...

productImage

Imorgon åker jag till...

Krakow!

File:Krakow rynek 02.jpg

Blåbärsmjölk.

Ni som känner mig sedan länge kanske hajat till i bloggen både igår och även idag. Igår hade jag blåbär i kesellan och idag provsmakar jag blåbärsmjölk. Varför de hajat till? För att jag inte är speciellt förtjust i blåbär ;)

Och nej, jag har inte blivit något stort blåbärsfan ännu men försöker väl. Eller blåbären i kesellan var mest för att det var de jag råkade ha och blåbärsmjölken var mest för att det var antingen den smaken eller naturell och naturell mjölk är ju de man dricker för jämnan...

Så vad är det för blåbärsmjölk jag testat? Arla har kommit med en mjölk med extra mycket protein i, som är perfekt före eller efter träningen. Jag är ju ett stort fan av mjölk och av protein så detta verkar ju va en mycket bra kombo.

- Priset var väl ganska högt ca 12 kr för en halvliter, men är väl som läsk ungefär så istället för de är det ju ett klokare val kan jag tycka.
- Smaken var inte dum alls, smakade blåbär med mjölk och det var riktigt smarrigt
- Färgen blev jag mycket besviken på, trodde iaf att den skulle va lite blåbärsfärgad men nä såg ut som mjölk
- Proteinet kände jag inget speciellt med så det får jag helt enkelt tro dem på

Näringsmässigt så jämförde jag denna med en "vanlig" lättmjölk. Jag detaljstuderade väl inte innehållsförteckningen men kollde lite så det inte var en massa kolhydrater eller annat skumt i blåbärsmjölken, men nä var nästan precis samma. Var proteinet som skillde då 3 g/100 ml i "vanlig" och 4,5g/100 ml i blåbärsmjölken.

Sammanfattningsvis: Helt okej smak, men ganska högt pris så mycket billigare att dricka vanlig mjölk kan jag tycka. Men en roligare variant till fikadryck kanske istället för saft och läsk. Så jag som är stor mjölkfantast kommer nog investera i denna produkt i framtiden :)



Tisdag.

Idag har jag kört bara ben och en träningsvärk i baken, squashen vet allt vart den tar :) Detta är ingen väderblogg så jag ska inte börja diskutera en massa väder utan bara säga att jag njuter för fullt av att kl 8 på kvällen kunna gå omkring i linne och shorts o inte frysa. Kalas!

Jag gillar att ha ett jobb som ger en möjlighet till lite extra vardagsmotion, att ha möjlighet att cykla till möten är ju inte dumt alls. Sedan vi bytte kontorslokaler går det ibland nästan snabbare och enklare att ta cykeln istället för att krångla iväg med bilen. Ja, sen skulle det iofs underlätta att köra bil om man även hade en bil men det hör inte till saken ;)

Efter jobbet fick jag lyckan att hänga med MiniMo, vi körde outdoors hela tiden. Ja förutom när vi intog lite mat då :) Eskimåpuss på dig gumman!

Squashglädje...

...träningsglädje... Ren superglädje!

Åh min nystart på träningen kunde verkligen inte börjat bättre. Squash med Malin och det var helt underbart roligt. Väldigt jämna matcher, där jag tyvärr gick förlorande men vad gör det när det var så roligt och glädjen bara bubblade! När jag sitter såhär efterråt efter ett träningspass så undrar jag hur jag ens känt mig less på det??? Linda du är allt bra knäpp ibland!

För er som inte testat squash förövrigt borde verkligen testa det, så fantastiskt roligt! Är mycket intensivt, men samtidigt måste man tänka lite och när man får till bra spel så jaa hur ska jag säga, då är det helt enkelt superroligt :)



Upp till bevis-mellis!

Jag skrev ju för ett tag sen om att min blogg varit i rampljuset och mer specifikt min skrivelse om kesella och bär som mellis. För att ni ska veta att jag inte bara skrev och åt det en gång kan jag meddela att dagens mellis bestod av en blandning av kesella, blåbär, banan och turkisk yoghurt. Denna intogs sittandes i det sköna vädret på balkongen på jobbet :)


Bara ben.


Idag körde jag, som ni ser, premiär på bara ben. Vita som sig bör denna period men vad gör väl det när vädret är så härligt och skönt att denna outfit inte kändes som överdrivet lättklädd :)

Veckans träning v 21.

Eftersom jag ska ha min nystart idag så ska jag också återuppta veckans träning planering, alltid bra för man får en fundering över kommande vecka o när man hinner vad osv :)

Mån: Promenad eller squash med Malin
Tis: Vattengympa med Moomin
Ons: Gym eller löpning
Tors: Squash med Robert
Fre: Ev spinning med Magnus
Lör-Sön: Massa promenad i Krakow :)

NYSTART!

Känns otroligt skönt att bestämma detta... Vilket ni säkert märkt har träningen nästintill försvunnit helt ur mitt liv. Inte haft motivation alls, kommit på bra anledningar till varför jag inte ska göra det och kommit på bra ursäkter. Tror dock att hade jag tvingat mig hade det bara känts jobbigt, nu känner jag däremot saknad. Saknaden av den underbara känslan man får av träning. Så nu är det andra bullar. Jag vill komma tillbaka till det jag hade för några veckor sedan, normal dos med träning inte det överdrivna jag många gånger haft... Mår så fantastiskt bra då!

Men nu ska vi inte se tillbaka utan endast blicka framåt, det är dit vi ska och ditt vi vill. Jag ser fram emot det. Gör en klassiker och tar måndag, alltså imorgon, som en nystartsdag :)


Njutningsfull ledig dag.

Efter en minst sagt hektiskt start på denna vecka, iallafall jobbmässigt. När jag gick hem igår kväll hade jag nämligen hunnit med 35 h arbete... Så denna "extra" lediga dag kom välbehövligt. Idag blev det dock ingen lång sovmorgon då jag redan vid halv åtta-tiden imorse mötte upp Mia för en härlig långpromenad, både kropp och själ fick sitt kan man väl sammanfatta det :) Sedan satte vi oss i solen på en uteservering för att inta lite frukost. Wow, underbart kan man bara sammanfatta det.

Efter ett par timmar ute på Tornby strosandes med mamsen utan några extrema inköp så hamna jag i soffan, såklart framför hockeyn ;) Och vet ni vad, jag har även hunnit med en liten eftermiddags lur. Yeah, så nu är det bara att tagga Tre Kronor snart!!


Mörk surdegssmörgås med kalkon, yoghurt med äpple och fröblandning samt en liten chai latte på sojamjölk, där har ni min frukost jag intog på en solig uteservering imorse.

Äntligen APP!

Såg precis att ett utav mina gym, Medley har lanserat en bokningsapp. Helt fantastisk. Är ni som jag som har det mesta i telefonen är det riktigt smidigt att även kunna boka lätt. Jag har laddat ner den o kollat lite och tycker den fyller sin funktion bra :)

Kesella Citrus.

Äntligen så har denna produkt kommit till butik. Jag har verkligen sett fram emot den då jag gillar kesella och citrus var för sig, känns ju då som kombinationen måste bli helt fantastik!

Så vad tyckte jag? Tyvärr så blev jag inte alls övertygad, inget fel på den men inte alls så fantastisk som jag föreställt mig den. Tyckte det var ganska lite citrussmak. Kan tänka mig att kanske ha den till fruktsallad eller med något annat men som enbart blev det ganska tråkig smak. Då tycker jag faktiskt det är godare med naturell smak med några bär. Tror faktiskt jag ska testa att göra egen citruskesella, blanda själv helt enkelt. Brukar ju göra en limekesella när jag gjort amerikanska pannkakor som är helt fantastisk god.. Ja, så får det bli :)

Så tyvärr Arla, denna gång tycker jag nog inte det blev någon succe. Men ni kan vara lugna, jag kommer såklart fortsätta äta er kesella ;)

Status.

Ni som läst min blogg ett tag har säkert märkt att de senaste veckorna skrivits ganska lite om träning. Finns flera anledningar och en är att det inte blivit lika mycket träning som vanligt. Men känns faktiskt okej, jag har inte lagt av totalt utan tränar ett par gånger i veckan och rör på mig i största allmänhet med cykeln till jobbet och en hel del promenader. Känner väl kanske lite att jag ska få in lite mer träning och fokusera lite mer, men utan att bli så överdrivet och påfrestande som det blev ett tag. Vad tror ni om detta?

PS En annan anledning är för att jag gjort andra saker, umgåtts med vänner och som idag investerat i nytt soffbord och matta till vardagsrummet. Är mycket nöjd med resultatet!

PS2 Ni som följer min blogg för träningen, misströsta inte kommer snart igång ordentligt och en massa tips kommer :)

Snabbmiddag!

Är ni som jag inte de bästa kockarna och inte gärna spenderar för lång tid vid spisen? Då ska jag tipsa om något riktigt enkelt, snabbt men fantastiskt gott som jag åt till middag. Tror inte det kommer som något förvåning och är verkligen inget nytt fenomen, men ibland måste man bli lite påmind om vad det finns för middagsalternativ :) Så är iaf jag!



Rostbiff som jag bara stekte på (jag vet jag vet, helst skulle den ju vara grillad..), en stor näve mixsallad och så en rejäl klick cole slaw. Mat helt i min smak!!

Vitamin Well med stevia.

Jag är då inget jättefan av kolsyrade drycker, kan bli sugen på det ibland men oftast föredrar jag saker utan bubblor. När jag vill lyxa till det brukar jag därför köpa Vitamin well, oftast Reload med citron/lime. Underbart god  och helt i min smak. Sedan en tid tillbaka har jag sett att det också finn en varitant med stevia som då har noll kolhydrater. Jag var ju tvungen att testa och tog såklart citron/lime.

Mitt omdöme: Njae, finns någon bismak jag inte gillar speciellt mycket. Kanske kan man vänja sig vid den, men tror nog jag kommer stanna vid den "vanliga". Jag tycker dock det är bra att de börjat använda stevia i saker istället för massa kemiskt framställda sötningsmedel....

Sammanfattning av min frånvaro.

Ojsan, inte alls varit meningen att inte uppdatera min kära blogg. Men jag har knappt suttit vid en dator sedan en kortis i fredags och det var i jobbsammanhang. Så vad har jag haft för mig?

Jag började helgen nere i småland och stannade där tills igår eftermiddag. Blev bjuden på älg och årets första rabarberpaj, fantastiskt gott. Tack Emma för ett härligt dygn i småland, jag kommer snart igen :)

Väl hemma på schlätta igen så ägnade jag kvällen åt finkultur med Sofie, Casablanca och massa popcorn. Lite TP på det och där var den lördagen till ända. Wow!

Idag har jag ägnat mig åt lite ärenden och njutet av fint väder ute, några fönster har också blivit putsade, någon maskin tvättad och lite röj med dammsugaren. Så var det måndag igen haha.

Kola.

Dagens träning blev inställd, hoppas du mår bättre imorgon Malin! Gjorde inte så mycket egentligen lever fortfarande på lyckan från igår och den gör sig påmind titt som tätt genom träningsvärken i magen och rumpan haha :)

Istället så ägnade jag mig åt andra trevliga saker. Kändes som det var extra välbehövligt efter en riktigt grå dag vädermässigt när cykelturerna i regnet inte piggade upp speciellt mycket, tvärtom! Så jag la t ex en ansiktsmask, den luktade gräddkola och alltså helt ljuvligt. (Kan dock meddela att nä, den smakade inte lika ljuvligt... haha var ju tvungen att testa ju) Gjorde dock huden riktigt mjuk och smidig.


Crossfit.

För inte allt för länge sedan öppnade det en helt ny Crossfitanläggning här i Lkpg, ute på Tornby Företagspark. Jag har aldrig testat denna träningsform men varit vädigt sugen. Är ju helt hooked på konceptet med funktionell träning iom TRX:en.

Så borde jag inte göra ett besök där? Självklart, upptäckte att de på måndagar har ett prova på-pass, så nu efterlyser jag helt enkelt något som vill göra mig sällskap... Någon? :)




Vill ni läsa mer om anläggningen här i stan så finns det här http://crossfitlkpg.se/

Förstärker.

Den lyckan som infann sig igår, förstärks genom dessa ord tycker jag.


Träningslycka.

Ojoj vilken härlig kväll jag haft träningsmässigt. Och så mycket lycka som infunnit sig :)

Först ut var en halvtimme TRX. Inget nytt där, men den lilla extra lyckan kom när jag ändå orkade med en av övningarna helt fullt ut. Jag orkade lyfta det där sabla andra benet när de andra hängde i TRXen, övning? Plankan såklart! Inte hela 30 sekundrarna, men de där 10 gjorde mig skitglad i vilket fall. Jag närmar mig iaf!! Man känner lite att man nästan kan bestiga berg när man gör med ens en liten framgång. Peppad.

Sedan bytte jag träningsanläggning helt och begav mig med squashracket för atta möta en jobbarkompis i just squash. Så skoj och svettigt. Känner även där att jag utvecklats trots att jag inte kör det så ofta. Synd egentligen eftersom jag tycker det är riktigt skoj. Svettigt och en hel del skratt blev det.

Så med två riktigt bra träningspass i kroppen är jag bara glad. Mycket också för att jag faktiskt inte känner någon press angående träningen utan enbart lycka. TJOHO!!

Veckans träning v19.

Ja det var ju ny vecka. En vecka jag ska få till lite mer hårdare träning är tanken. Men som sagt, jag går fortfarande lite på avvänjning så skulle det inte bli som jag planerat så kommer jag må bra iaf :)

Mån: Vila
Tis: TRX
Ons: TRX
Tors: Vattenträning
Fre: Vila
Lör: Vila
Sön: Vattenträning

Sammanfattning veckans träning v18.

Jag går lite på avvänjning!

Varför? För att träningen för mig blivit till något som mest tar på psyket, jag älskar att träna men är det så att jag inte har tränat har jag alltid känt mig dålig och haft dåligt samvete. Därför så jobbar jag nu på att få en bra relation till träningen där jag får en lagom stor träningsdos och uppskattar den träningen jag gör och inte suckar över den träningen jag inte gjort. Så denna vecka har det faktiskt bara blivit ett pass på gymmet. Onsdagens 60 min TRX Intervall och vet ni vad, jag är ändå nöjd med veckan! För jag håller mitt löfte till mig själv och får in vardagsmotion i form av cykel eller promenad varje dag. Känns jättebra i både kropp och själ. Så nu ska jag sakta men säkert öka på gympassen, för jag saknar den hårda träningen det gör jag. Håller vi tummarna för att jag kan hålla denna bra distans till min träningen även i fortsättningen :)

Det har blivit en del cykling och en hel del kilometer runt ån:

Promenad: 25.7 km
Cykling: 16 km

Men klart man vill gå runt ån när vädret är såhär (Bilden tog jag under dagens promenad):


Laxlasagne.

Nu ska jag tipsa om ett smarrigt recept, ägarinnan från början till det är Mia så jag tackar henne :) Åt det hemma hos henne första gången för ett par veckor sedan och idag testade jag att laga till det själv. Enkelt och riktigt gott!

400 g laxfilé
1 gul lök
80 g färsk spenat
3dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta
salt, peppar
hummerfond
stenbitsrom
1 dl riven ost
1 dl mjölk



Skär laxen i bitar (1x1 cm). Skala och hacka löken. Fräs lök och lax nästan klar.



Vänd i spenaten och klicka i crème fraiche. Pressa vitlöken, krydda med salt och peppar. häll i hummerfond och stenbitsrom. Koka upp såsen.



Varva laxsåsen och lasagneplattor i en ugnsfast form. Strö över ost och häll på mjölken. Grädda i 25 minuter i 225 grader.



Sen är det bara att njuta!

Städning pågår.

Man kan inte skjuta upp det för evigt. Den personen som uppfann damm tycker jag inte var snäll. Det är tråkigt.

Matintag.

Började dagen idag med en promenad runt ån sluss till sluss i skapligt väder, lite blåsigt på vissa håll men betydligt skönare än vad jag hört rykten om vad som skulle kunna komma denna helg vädermässigt så jag klagar inte :)

Efter det blev det dagens första ordentliga matintag, bananpannkaka till frukost. Smaskens! Jag upptäckte dock att även när man gör en bananpannkaka är det godare med A-bananer framför B-bananer. Receptet är superenkelt att göra plus att det är gott och mättande. Efter en del stros på stadens gator då jag bl a införskaffade mig en väldigt fin ny lampa så intogs lunchen på Hälsofreak. En matig väldigt smaskig sallad och magen var återigen väldigt nöjd.

Så nu har jag verkat väldigt nyttig, men det är ju lördag så lite onyttigheter ska jag allt få i mig också ;) Idag blir det iform av Lindor ojojoj vad gott det är! Ser man matintagsmässigt så har jag absolut inget att klaga på denna dag haha.


Mosa banan, knäck ett ägg och smaksätt efter önskemål. Jag kör på massor av kanel och sen är det bara att steka.

Min underbara sallad från Hälsofreak innehållande räkor, mango, avokado, äpple och cashewnötter.

Det är ju ändå lördag ;)

Lkpg..

HA HA!

Det ägnade jag en del av gårdagens kväll åt. Linköping har fått en stand up-scen. Var inte första kvällen de körde och verkar som de kommer fortsätta till hösten, första torsdagen i varje månad tror jag det skulle bli. Kolla upp vetja!

Igår var det Anders Ankan Johansson som var huvudnumret, han supportades dock av ett par olika personer innan så hela showen pågick i två akter i 2,5 timme ungefär med med 25 min paus i mitten.

Kanske började lite segt och pausen i mitten kunde varit lite kortare annars måste jag ge tummen upp. Var roligt och kul att denna företeelse finns och faktiskt kommer fortsätta. Staden behöver lite sånt. Jag hade väldigt trevligt och skrattade en massa. Känns ju som det är det bästa betyget man kan få efter en sån kväll, mycket skratt helt enkelt. Ett gott skratt förlänger livet, kan det bli så mycket bättre? :)

LKPG HA HA!

TRX TRX TRX i mitt hjärta.

Känns som evigheter sen jag körde TRX senast. Var väl bara två veckor sen, men brukar ju köra 1-2 ggr i veckan normalt och då får man väl lite abstinens :) Både Mia o Anna blev träningspartner ikväll och vad härligt det var!!

Börjar gilla de nya programet riktigt mycket, känns som kroppen och musklerna får sig en ny utmaning. Och att mellanövningarna blivit enklare och att man kör dem tre gånger (jacks, snabbafötter, skidor och spindel) gör att man bara kan köra, sen kan det bli lite långtråkigt. Svåraste trx-övningarna är fortfarande de olika plankövningarna. Får verkligen inte till dem... Men det kommer!!

Härlig dag helt enkelt.

Alltid skönt med en extra ledig dag :) Helst när den kommer lite sisådär mitt i veckan, för resten av veckan kommer ju gå snabbt som attans ju. Vädret fortsätter ju att vara soligt och härligt. Så mamma o jag bestämde oss för lunch på uteservering. Första gången man kunde sitta ute utan jacka och inte frysa. Blev även en annan "första gång", en glass från Bosses. Alla ni som bor i Lkpg är inte förvånade alls över den långa kön stället hade idag. Blir inte så många glassar därifrån per säsong, men den första känns alltid lite speciell...



Lunchen bestod av en Prawn Caesarsallad med ett glas rosé

En trevlig valborg.

En härlig start på våren, för nu kan man väl säga att våren verkligen är här??

Efter några timmar på jobbet så cyklade jag hem i ett fantastiskt vårväder. För att lite senare på kvällen träffa Mags. Var dock nära att jag inte kom fram, stoppades av den traditionsenliga MCkortegen som alltid åker genom staden på Valborg. Var ju lite svårt att komma över vägen :)



Vi satte oss i Trädgårn för lite mat, dryck och trevliga samtal. Klart vi även såg en eld, dock missa vi alla tal och sådant, men elden såg vi :)



Kvällen avslutades på H&H över en Duvel, prat och skratt :)

RSS 2.0