Kompensationsteorier!

I bilen:

Jag: Är det inte bara 50 på denna väg?
X: Oj, jo det är det. Men ibland kanske det går lite för snabbt... o ibland lite för långsamt.
Igår när jag körde här så åkte jag bara i 40, så man kan väl säga att jag kompenserar.

..kommer knappt ut!

Om jag kommer in? Jag kommer knappt ut!

Jag tror att ni alla har setthört klippet med Björn Gustafsson när han spelar brat i Parlamentet.
Annars så gå in på youtube o kolla in...

Känns som att denna strof passar in på gårdagens utekväll. Jag o Malin fick först köa för att komma in, sen fick vi köa för att komma ut! Galet ju :)

Känns som vi köa så mycket igår att vi tom kom på en bra kösång.. Kom igen kom igen , kökökökökökö.
Ja ni märker hur skoj det är att köa...

Drinks

Igår kväll var det cocktail/drink-kväll. Jag o Malin skulle testa lite olika varianter. Det var inte planerat men det blev faktiskt väldigt olika med olika spritsorter som grund... Whiskey sour, Cuba Libre, Syrlig äppeldrink, Gordon Benett, Äpplekanel, vodkalime.

 
Syrig äppeldrink & Fidel Castro

Gordon Benett & ÄppleKanel
 
Whiskey Sour & Cuba Libre
 
Tequila & VodkaLime

... nej gott folk, ni behöver inte vara oroliga. Drinkarna var svaga :)
Vilken jag tyckte var godast? Whiskey sour såklart!!

Sova vs dansa

Klockan är 8, det är lördag och jag är vaken...

Faktiskt varit vaken i en timme redan, så frukost är redan avklarat. Om jag är galen? Njae, somnade ju innan kl 22 igår kväll så vore ju galet om jag fortfarande sov kan man tycka. Ska väl sägas attjag faktikst var vaken någon halvtimme i natt också. Vaknade vid halv 2 inatt o trodde det var morgon... Hade jag gått upp då, ja då hade ni gärna fått kalla mig galen.

Jaha o varför denna tidiga fredagskväll? Tja, jag var väl trött helt enkelt :) Var och tränade efter jobbet, köpte med mig subwaymacka efter och en god brie från Norins. När jag kom hem så var det duscha, äta och gosa ner sig i soffan. På spåret var kvällens to do och sen efter de så var de väl bara att se vart kvällen tog mig. Sova helt okej. Ska iväg o träna om en stund, så skönt att inte behöva tvinga sig upp...

Men ikväll är det andra bullar som gäller! Yiiihaaa!!! Jag o Malin ska ha cocktailkväll. Minst två drinkar var ska förberedas och bjuda den andra på. Mina är klara. Avslöjar dock inte det förrän ikväll =) Måste dock förbereda lite sockerlag, lime, citron, kanel osv.

Syns vi på ett dansgolv nära mig ikväll då?

Yes fredag o lördag - motsatskvällarna!

Hockey mina kära vänner..

Ja, jag vill bara skriva detta inlägg för att göra mina kära vänner uppmärksamma på att vi inom kort inleder en ny fas av våren. Slutspel! Detta kommer oundvikligt göra att en hel del av min tid kommer ägnas åt hockey. Jag hoppas ni accepterar detta :) Så planerar ni in saker ser jag gärna att ni slår ett öga på hur matcherna ligger och planerar runt dessa. Jag uppskattar er genorositet. självklart ser jag gärna att ni ansluter till matcherna och umgås med mig under tiden. Tack!


Amsterdams flygplats

Denna flygplats har jag nu besökt ett par gånger... Dock aldrig för att stanna i staden utan för att hoppa på ett nytt flyg för att ta mig till andra länder. Gillar dock denna flygplats. Ganska stor, luftig o ganska logisk. Dock kan man få sig en jädra promenad om man hamnar i fel del och ska till en gate på andra sidan. Ännu lite gladare blev jag denna gång då jag upptäckte att de hade stolarna i massa olika färger. Kan ni gissa vilken ja valde att sätta mig på? :P



Annars måste jag snart stanna i Amsterdam, verkar vara en helskön stad. på min todo-lista över städer att besöka inom en snar framtid ligger
-Amsterdam
-Barcelona
-Budapest
-Prag
osv...

Någon som vill följa med?

Lyckades...



Denna bild tog jag i Strasbourg, precis vid Katedralen. Kommer man genom betyder det att man inte
är tillräckligt rik. Suck, jag kom genom. Synd, för annars hade jag bokat in en resa på direkten för att
få lite vårkänslor igen!

Sällskapshelg!

Helgen som var, det var en bra helg! Den spenderades på hemmaplan och den gick mest ut på att umgås med mina kära vänner.

Fredagen: Vinkväll!
En sån där härlig kväll som vanligt, där alla känner sig bekvämma och samtalsämnena avlöser varandra.
Temat för kvällen var fredagsmys så tacotårta, kladdkaka och snacks avlöste varandra. En rolig grej var att vi planerade lite inför vårens resa. Verkar som alla hänger på iår. Superskoj! Hittills har vi besökt Berlin, Riga och förra året då skulle vi ha varit i Paris (sabla askmoln, jag är fortfarande bitter!). Iår blir det Köpenhamn. Mysig stad! Helgen är bestämd och bokningsplanering pågår... Åh vad jag tycker om mitt vingäng. Hm har vi inte jubileum snart? :)

Lördagen:
Började med träning. Skönt skönt. Sen blev jag bjuden på lunch hos Malin. Stackarn hade varit sjuk. Kvällen spenderades med en massa BK:are... (som iofs en hel del kvällar kan göra haha). Jimmy bjöd på fest. Gamla minnen, skratt och allt sånt där som hör en fest till fanns. Härligt avslut på lördagen med andra ord!

Söndagen:
Var tanken att det skulle bli slappissöndag. Och det blev det. Var dock ute på en promenad med lite galna människor (se bild nedan!). Kallt men soligt, härligt! Sedan avsluta vi det hela hos Erik med massa fika. Bullar, bullar o åter bullar.. och oboy! Var skönt att träning stod på kvällens sista agendapunkt. Behövdes efter svulleriet haha.


Jag hann träffa de flesta av mina vänner denna helg känns det som. Woho!!

J'ai été á Strasbourg

Jag har ju iofs varit hemma från Strasbourg i över en vecka men inte berättat om de sista dagarna.
Även dessa dagar blev det såklart en himla massa promenerande... Ett bra sätt att se Strasbourg måste jag säga!

Söndagen började vi med att besöka ett chokladmuseum. Låg en bit utanför stan, så trots att vi tog spårvagnen till slutstationen så blev det lite promenerande på över timmen. Detta ledde dock ändå till att vi verkligen hängde på låset när det öppnade. Men hallå, det gällde choklad såklart man är lite exalterad :)
Först fick man se en film där de berättade lite om historia kring chokladen och processen kring chokladtillverkningen, efter det följde en rundvandring där man fick både lyssna, lukta och titta på saker som hade med choklad att göra.. Skojar ni om man blev lite smått chokladsugen?! Sist ut var en demonstration om hur man göra exempelvis chokladkaniner.. o givetvis fick man smaka. Mums!
Ett par grejer fick även följa med hem!

 


Bland annat denna chokladläsk. Smakade ungefär som flytande romerska bågar, njae måste
jag nog säga. Gillar romerska bågar men då får de gärna vara i fast form utan kolsyra!

Efter museum 1 var det dags för nästa. Tomi Ungerers museum. Illustrationer var hans grej.. i olika former.
Våning 0 där vi hamna först var lite smått chockande nästan, våning 1 barnboksillustrationer och högst upp politiska illustrationer. En del var riktigt läckra!


Söndagskvällen ägnades åt pubquiz. Jag, William och Sofie skulle utmana resten.
Haha gick inte så bra!


Måndagen promenerade vi in till centrum igen. Gick på en vinkällare och köpte Alsacevin.
Bäst var nästan att denna källare låg precis under stadens sjukhus, bra placering!
Sedan var det lite allmän shopping som gällde!

Underbara dagar i Strasbourg var det allt!!!

Fira en måndag



Igår fyllde denna kära tös år. Det firade vi genom sushi, vin och samtal om det mesta som har med livet att göra.
Kan inte bli så mycket bättre en måndags kväll :)

Dagens morgontips!



Dagens mission: 12 kramar!

Pust, flås och stön

Dags att ta dag i det där med träningen var det ja. I helgen har jag varit riktigt duktig och träningsvärken sitter som en smäck... i magen! Zumba, Easy Line Core och Pump har helgen bjudit på och i veckan blir det en hel del av samma vara. Ganska sjukt egentligen hur mycket piggare och gladare man känner sig av lite träning.

För mig är det ju även en socialgrej. Jag umgås med mina vänner samtidigt som jag tränar! Trots det så hamnar man i svajet o inte tränat på ett tag, då ligger man där i soffan o tänker "Imorgon, imorgon ska jag ta tag i det där"...

Yes I know, ett über käckt inlägg ang hurtbulleri, men vadå låt mig va. Jag måste peppa mig själv lite :)


Födelsedagar x 2

Idag fyller faktiskt två av mina kära vänner år!

Hanna & Malin

Hipp hipp hurra. Jag hoppas verkligen ni får en helt underbar dag :)

Malin träffar jag faktiskt ikväll då jag fått äran att äta middag med henne och cocktail! Woho kan en måndagskväll bli bättre?

Supergrattis till er båda, jag hade inte varit den person jag är idag utan er. Massa kärlek och puss&kram


Chicago

I tisdagas kväll var jag på Östgötateatern o kollade in Chicago. Musikal.

Jag gillar musikaler oxh det var de jag fick. Handlingen kanske inte var så spännande, men mycket musik coh dans. Så absolut se den. Enkelt att hänga med och man blev lite glad sådär :)

Sen har de ju hur härliga kostymer som helst. Finns ett par av Roxie Hearts som jag inte skulle tacka nej till!!


En pendlares tankar

Jag Är ju dÅ fÖr fÖrsta gÅngen i mitt liv en pendlare. faktiskt lite spÄnnande med en ny erfarenhet. tisdagar o torsdagar hittar man mig pÅ pendeln t nÄssjÖ. O yes jag bÖrjar lÄra mig tidtabellen utantill och till o med kÄnna igen en del personer. vi sitter alltid i samma vagn. Jag bÖrjar fÅ rutiner fÖr vad jag gÖr pÅ tÄget o sÅ vidare...
Lovar att skriva ett mer vettigt inlÄgg, nog redan ikvÄll. veckan har vart  fullsmockad sÅ visst finns det grejer att berÄtta. bloggar fÖrresten frÅn telefonen om saker ser lite lustiga ut :)

Je suis á Strasbourg..

Befinner mig då i staden Strasbourg i Frankrike. Eller jo Frankrike, men känns nästan lika mycket tyskt. Okej de flesta pratar franska men husen och en hel del namn får en mer att tänka på tyskland. Kanske inte så konstigt egentligen om man ser till stadens historia!

Jag befinner mig då i strasbourg för att hälsa på miss Sofie. Hon har ju övergivit mig på hemmaplan så då får man pallra sig söderut. Iofs inte så hemskt :) Här nere är det vår. Fy bubblan vad underbart säger jag bara. Igår gick man med lätta skor och öppen jacka, i solen var det tom lite för varmt med jacka så den fick hänga på armen ett tag. Det svenska snökaoset känns väldigt långt borta!

Vad har vi då hittat på här? Jag kom ju inte förrän ganska sent i fredagskväll, så då var det mest äta lite ost och sova. För igår hann vi med hur mycket som helst känns det som. En promenad in till stan där vi kolla på Le petite france, kolla in katedralen, åt lunch på Christiane, tittade på europaparlamentet och "huset för mänskliga rättigheter, gick på gatan där senaste Sherlock Holmes-filmen spelades in för en vecka sen, åt Tarte flambée, besökte en matmarknad, var i Orangerieparken, åt nån inhemsk munk, hamna på en hemmafest in the middle of nowhere (tyckte jag iaf :P) och så självklart dansa vi ett antal timmar på en pubsom hette L'Aviateur. Somna vid halv 4 men lyckorus i kroppen!


Matmarknad & inhemsk munk

Le petite France

Katedralen & bakverken inne på Christiane

Klappar man denna hund inne i katedralen så bringer det tur, självklart klappade jag!

"Colaburkarna"(Mänskliga rättigheter-huset) & europaparlamentet

Orangerieparken, där de har storkar.  Strasbourgs stadsfågel eller nåt..

le tarte flambée & en mycket trevlig pub... där allt var nära men så långt bort..

trappuppgången till festen, yes tapeterna sitter i taket och på väggarna &
nog en av de coolaste toaletterna jag varit på. Gräs överallt!

Avslutar lördagens berättelse med en bild på en glad och dansande Sofie på L'Aviateur!
Är ni i Strasbourg, besök stället!!!!

Nu är det middagsdags här, blir nog pubquiz ikväll... Dagens äventyr får jag berätta om en annan dag!

Utsikten i Idre


Denna vecka avslutar jag min vecka i...

Strasbourg, Frankrike!

Tjoho vad skoj det ska bli. Ska ner dit och hälsa på min kära kumpan Sofie.
Peppar, längtar och hoppas tiden fram tills fredag går snabbare än snabbast!


Leker lite paparazzifotograf sådär på fritiden...

Nej nej inga kändisar. Utan folks gardiiner!
Yes ni hörde rätt, jag har smygfotat folks gardiner.

Varför?

För att det inte är okej att ha julgardinerna kvar :)


Resten av helgen..

Självklart var inte helgen över bara för att festen tonades ner. Nej nej, mer firande stod och knackade på osv.

Lördagens kväll spenderades med Mamsen. Traditionsenligt skulle någon av stadens restauranger besökas. Valet iår föll på Texas. En oxfilé och Oreo cookie pie senare kände man sig ganska nöjd. Då bar det av till Cloetta C för tittande på Cluben vs Luleå. Seger men ganska så tight match, så man somnande ganska nöjd där på kudden!

Igår begav jag mig iväg för att kolla in Loppisen på Cupolen, inga jättefynd denna gång men jag stod allt länge o väl o beundrade en fin tekanna från 60-talet! Efteråt skulle det tas tag i att panta burkar, en stor sopsäck var resultatet efter fredagens stohej! Kvällen avslutades sen med ett pass Zumba med Moomin. Premiär för både nya träningsbrallor och ny vattenflaska, kunde mao inte bli annat än ett superlyckat pass. Woho!

En lycklig helg summerar vi allt med :)

Year 29, now I'm here!

I fredags var det då min tur att fylla 29. Inte en ålder jag fruktar alls. Utan såg mest fram emot att få samla en hel del av mina vänner under ett o samma tak, såväl från norr, söder, öst som väst.

Det jag kommer ta med mig mest från festen är nog hur underbart det kändes att ha så många samlade, att få skratta med dem och bara ha roligt. Kändes som även vännerna hade skoj :) Kvällen fylldes av humor, stoj och härligt stim. Linas tolkning av Elvis, Simons tal, Moomins löpband, Eriks tankar när det kommer om det kvinnliga könet, Jimmys golvliggande under lapp mot lapp, Roberts kryddskänt är bara några av alla grejer som man kommer minnas från denna kväll Sen självklart sångerna man möttes av när man varit och pudrat näsan...

Ni märker, jag njöt i fulla drag av denna kväll! Tack mina vänner!!!

Sedan måste jag ju även tacka för alla fina presenter jag fick:
- Vinprovning på bolaget
- Blommor
- Chokladsås... i mängder!
- Glitterperuken
- Träningsbrallor
- Vattenflaska
- Presentkort på Nettans

Tack tack och åter tack!!!

Jag var så upptagen med att ha roligt så jag hann inte ta några bilder, men vilken tur att jag har goda vänner som är bättre på de. Denna ha rjag snott från Pinglan :)


Blommor, tackar tackar!

Idag blev jag glatt överraskad av att få blommor av jobbarkollegorna. Eller de var väl chefen som skaffat dem :)
Mycket uppskattade från min sida var de dock!!


Städa städa varje fredag och så varje jul...

...för det tycker jag är kul Eller not!

Klart jag vet att man måste städa, men det ligger ju inte direkt långt upp på Roligaste händelserna i mitt liv.
I denna veckas väldigt späckade schema insåg jag att dagens datum blev städningens kväll. Blev jag klar? Klart jag inte blev, sånt är jag för lat för. Men har kommit väldigt långt på vägen. Köket och badrummet är i princip färdiga. Och faktiskt, känns ju lite som de är de rummen som är de jobbigaste. Plus att jag faktiskt har ända tills på fredag innan mina gäster kommer. Lååååång tid kvar ju :) Detta fixar du Lindeli!

Nu får ni absolut inte tro att jag är en lortgris som trivs i stökiga hem, nej nej, bland det bästa jag vet är ju när det är sådär härligt nystädat! Dock anser jag väl inte alltid att det är värt tiden och energin det tar att få det sådär prickfritt. Kan allt få vara lite oordning, visar ju att man ha viktigare och framöverallt roligare saker i livet :) Så länge det inte blir en äcklig röra så brukar jag tycka det är okej!

Nu ligger det väl lite över, eller låg kanske skall skrivas, den nivån. Mycket pga den röra som bildas efter att packa upp efter en skidresa till Idre :) Men som sagt, nu börjar det arta sig även i detta hem!


LARM

Precis hemkommen efter en hel dag i företagets montor på LARM och sen bankett på det. Fy bubblan vad man får ont i fötterna. Är ju inte lika van, som bktiden, att stå upp en hel dag. Banketten var riktigt trevlig, åt en underbar jordärtkockssoppa till förrätt. Ljuvlig! Toastmaster var Mr Fotbollsmålvakt á la 94. Gissa vem! Var väl lite sådär ibland, lite för många dåliga göteborgsvitsar och olika fotbollstal.. Men en mycket trevlig kväll!

Skidresan 2011

Sådär, kom i söndags kväll tillbaka till verkligheten igen. För lite så känns det efter man varit iväg på ett sånt äventyr. Var ju då 4 dagar i Idre med 94 jobbkollegor. Vad mycket galet finns som jobbar på företaget. Har med jämna mellanrum skrattat så jag fått ont i magen! Tack kära kollegor!

Vi åkte då upp i söndags, klart det blir en anska dryg resa med först tåg till Sthlm och sedan buss upp till Idre. Lite galen busschaffis hade vi även, dock duktig, men försöka vända med en dubbeldäckarbuss med släp på en småväg. Jösses amalia:) Stugorna innehöll 12 pers vilket gjorde att det sällan var en lugn stund där. Fredag var en härlig dag o jag begav mig ut på två rundor. Riktigt stolt över mig själv. Gick faktiskt riktigt bra. Okej att jag fortfarande inte vågar ge efter i nerförsbackarna utan hellre går nerför dem, men uppförsbackarna fixade jag iaf! Sen var det självklart After ski, bastu och dans natten lång. Ett uttryck som kommer sitta i hörselgången länge är "vet inte vad ni gör, men ni stör". Fredagen var toppen!

Lördagen startade väl lite segare dock. Vädret var sådär så det kändes helt okej att slappa till ordentligt. Gav mig ut på en runda men det blåste så förbannat att det fick räcka med det. En betydligt segare after ski senare var det middagsdags i stuga 637D. Mums mums och efterrätt på det! Vet inte varför men chokladsåsen hamna både här och där :D

Sen var det söndagsmorgon och hemresedag. Typ lika seg som uppresan.. eller lite segare för nu var alla trötta som tusan! Hemma. Suck ett helt år till nästa... så långt bort :(

RSS 2.0