huvet är som gegga, halsen är som ett rivjärn och näsan är som en gummiboll...

... jag är alltså förkyld!

Trotsade detta och begav mig till tågstationen kl 7 imorse. Precis köpt en banan och ska kolla tåget på skärmen. Försenat. Tåget går 8.45. Eeeeeh what! De ropar samtidigt ut i högtalaren att tåget är försenat, står still utanför Stockholm. Eeeh what! Jag bestämmer mig för att skippa Nässjö. Betyder att jag får gå hela vägen till jobbet. Lugnt i vanliga fall men idag var det som att bestiga Mount Everest (kan jag tänka mig, för nej jag har inte gjort det i verkligheten). När jag stod nedanför Lasarettsbacken funderade jag faktiskt på att lägga mig ner i snön och sparka vilt kring mig. Kanske någon hade ringt psyk så kunde jag iaf fått komma inomhus.

Usch det var sådär faktiskt! Nu tänker ni att jag inte var tillräckligt påklädd. Nej det är klart att jag kunde haft mer på mig, men hade rejält med kläder på mig! Det jobbiga var mer den kalla luften som andades och halsen.. nej, kan bli att åka buss hem faktiskt. Ikväll kan det också bli varm glögg, filt och film!



Ungefär såhär känner jag mig!

Cornelis

Var ikväll och såg filmen om en svensk legend. Underbara låtar och en sevärd film!


Min helg i bilder



I fredags kväll blev jag kvar i Nässjö, jag hängde då på lite folk för lite träning men framför allt njuta av lite bubbelpool. Riktigt najs! När man kommer inte på simhallen i Nässjö så möts man av denna figur.. Jaa vad säger man :)



I lördags trotsade jag kylan och begav mig till Adventmarknaden i Gamla Linköping. Strosa mest runt och det vktigaste under själva marknaden var såklart strömmingburgare. Mums mums mums!



I söndags var det dags för december månads "Vinkväll". Denna gång var det eftermiddag och jättemycket vin intogs väl inte.. Men denna samling med girlsen är vinkväll iaf :) Tema var julmys och vi bjöds på glöggryta, lussebullar, peppisar och ost.. Mitt bidrag var Hot apple cider, riktigt gott om jag får säga det själva. En punkt på agendan var även julklappsleken. Inte riktigt my kind of thing insåg jag även detta år. Efter första omgången så stod det på min plats endast en klapp. Efter öppnadet och 13 kittlande minuter tills spelet slut så hade jag en klapp. En citrontutte! Dock var jag väldigt glad för den, så vill ni komma o äta lite citron hos mig så har jag fr o m i söndags perfekta förvaringen om något blir över :)

Sammanfattningsvis: En riktig härlig helg med en touch av jul :) Jag är nöjd!!

Ett dygn i bilder




SNÖ


Familjen

Denna lång dag, som startade med vaknandet vid kl 05.00 imorse avslutades på ett ypperligt vis måste jag ändå säga. Dags för ett besök på gamla kära Östgötateratern igen, Familjen stod som föreställningen. Insåg när jag var på väg att jag faktiskt inte hade mycket till susning om handling eller nåt.. Fick höra något om drama och att den var 3,5 (!) h lång. Ojojoj var min första tanke, kommer verkligen bli en lång kväll. Hade helt fel. Okej, lång det var den men måste säga att det faktiskt blev en riktig favorit. Var inte de drama jag tänkt utan ett tragedikomiskt drama men en underbar humor i allt det tragiska. Ensembeln spelade riktigt riktigt bra.

Mitt enda råd är SE DEN!!!

Nu går den bara denna vecka i Lkpg men förflyttar sig sedan till Nkpg så se den där. Hade varit underbart om jag hittat nån video från pjäsen men tyvärr..


UBBA


Jag har blitt..

med ny telefon idag.

Haha egentligen är det ju lite av ett skämt att låta mig få så tekniskt avancerade (jajaja jag vet, men jag tycker de) prylar till mig. Jag tittar på dem, knappar runt men vet egentligen inte vad jag gjort :)

Största utmaningen ikväll var att lyckas lista ut hur man ställer väckarklockan. Är fortfarande inte hundra på om jag lyckades. Så är någon vaken vid kvart i sex imorgonbitti får man gärna ringa mig och dubbelkolla!

Annars är jag bara glad just nu och har en massa energi. Idag var en sån där bra dag. När jag fick flera positiva besked. Så jag kommer somna ikväll med mycket positiva minnen från denna dag! Nu är bara frågan när jag vaknar imorn..... :)

Melissa Horn


Jag såg på HP!

Söndagen avslutades med att jag och ett gäng gick på senaste Harry Potter filmen. Ska sägas att jag inte har läst alla böcker, har nog sett alla filmer men minns de inte sådär jättebra :) Man kan väl säga att jag är ett sånt där lite lagom HP-fan.

Så vad tyckte jag om att sitta nästan 2,5 h i en biosalong och se film 7. Jag tyckte de var kalas! Var värt varenda krona. Tiden gick snabbt som attans och när eftertexterna började rulla blev jag lite besviken. Nu var ju detta film 1 av 2 så klart man blev besviken av att inte få se slutet. Bara att gå och hoppas att tidens fram till den släpps går skapligt fort. Men iaf, se den. Det tycker jag allt!


.. och så blev det söndag!

Yes så kom veckans sista dag ännu en gång. Denna söndag blev kanske inte lika galen som förra men inte så dum iaf..

Efter en rejäl sovmorgon så bar det av på cykeln i sånt där kallt regn. Iris skulle hängas med ännu en gång. En festlig tös den där Iris. Sova sova sooooooova, är hennes grej :P Men lika söt som förra gången var hon för det. Trots att jeansen kanske inte var av 2010 års skärning.. Lite mer 80-tal med pös över lår, hög midja som framhäver en rejäl rumpa :D En otroligt fin mobil har hon iaf!


Jag tror..

tyvärr inte längre på tomten. Lite trist måste jag ändå säga.

Jag minns när jag var 7 år. Min moster, kusin med flera var på besök i Sverige för att fira jul. Min mamma och moster gick på julaftonens kväll iväg. De sa att de skulle köpa tidningen. När de kom tillbaka en stund senare så berättade de att de mött tomten. Han hade åkt förbi utanför och frågat om de inte kunde ta julklapparna som skulle upp till oss. De jag minns extra noga var hur min största nyfikenhet var angående tomtens färdmedel. En röd kombi fick jag som svar.. Efter det tänker jag alltid på tomtens bil när jag ser en röd kombi :)

Igår iaf så var jag på julmarknad i Trädgårdsföreningen och såg tomten. Värmde lite extra i hjärtat!
Tyvärr fick jag inte sitta i hans knä ;P



PS Idag fick jag äta lussebullar, så nu har jag bara must kvar innan julen är komplett!

Fredagen blev bortspelad!

I fredags efter hemkost till Linkan igen så var det hem för att råka somna en sväng på soffan. Vakna lite i panik och insåg att jag redan skulle vart hos Malin. Upp på cykeln och schwooosch så var jag iväg...


Här kommer två av mina fina skapelser. Nån som vet vad de ska visa?

 












BLEKHET                                                       FÖDD MED SILVERSKED MUN


Oskulden tagen!

Yes, igår gick jag emot mina principer lite. Men jag tar det!

Jag åt nämligen denna juls första skumtomte. Mums mums. Annars har jag ju som princip att inte dricka glögg eller äta något juligt före första advent. Förra söndagen drack jag dock glögg, så igår drack jag lite mer glöm och åt skumtomtar, även pepparkakorna är smakade på. Är nog bara lussebullarna kvar :)

Så nu är det snart jul! Jösses vad tiden går fort. Men jag gillar glögg, så ser fram en hel del sånt närmaste veckorna :P


Pucko i mitt hjärta!

Idag köpte jag mig en pucko, på glasflaska. För det är bäst, ingen protest!
Jag köpte den för att det var fredag. Tyckte jag var en bra anledning.
När jag druckit upp den bestämde jag mig för att de var en av de bästa sakerna jag köpt idag.
Mer pucko åt folket!


Nässjö-station

Denna station passerar jag ju ganska ofta nufötiden. En ganska trevlig station =)

Idag upptäckte jag ett par saker som fick mig att haja till. En kille gick omkring i shorts.. Okej att jag badade utomhus i söndagsnatt men shorts känns ju riktigt skumt! Sen upptäckte jag att det nog hänger lite personer där hela dagarna. För jag mötte samma man när jag kom imorse som när jag nu åkte därifrån.

Sista upptäckten var en kändisspottning. Vem mötte jag vid Pressbyrån om inte Anders & Måns! Najs!


Vinterljus

Efter en tuff dag på jobbet där alla känslor hamnade utanpå kroppen var det ett väldigt trevligt initiativ från Mia att gå Vinterljus. En promenad i vackra ljusinstallationers tecken med lite diskussioner och varma ord. Tack Mia, var precis jag behövde efter denna dag! *kram*

Tack även till alla andra som ställde upp direkt när de märkte att jag inte mådde bra. Jag är så tacksam för era ord och för att ni finns. *bamsekramar*

Tillbaka till Vinterljus. Blev väldigt positivt överraskad på många ställen på denna färd. Favoriterna var nog Slottets trädgård, trädet vid tullbron och ljudpromenaden i trädgårdsföreningen. Har ni inte gått själva så tycker jag absolut ni ska knata iväg på en gång. Vill ni ha sällskap så är  jag verkligen öppen för att gå den flera gånger!


Galet avslut på veckan

Förra veckan avslutades då med en jobbkonferens, vårt ungdomsnätverk skulle träffas. Vilken träff sen. Haha länge sen jag hade så skoj en söndag... Visst producerade vi en hel del nyttigt också, men det jag kommer minnas är helt andra grejer!

Något som var lite extra galet var att vi på söndagskvällen efter nån öl och lite värme i bastu fick för oss att gå ut och bada. Vi trotsade novemberkylan(!) och var i ett par gånger. Vi letade även upp den sista snön och rullade oss i den och hade snöbollskrig. Någonstans där i mörkret trampa jag på lite vass vass (hihi) så idag gick jag omkring med ett fint baconplåster under foten. Hittar man inget annat så får man ta de man har.



En annan sak jag fick denna helg var Nässjösjukan! Just nu så yttrar den sig så att jag går och nynnar på denna låt hela tiden!!!!!!!

Lördagen gick snabbt och nu är det söndag..

Swisch swisch så var lördagen förbi! Jösses man hann knappt med :)
Men vilken lördag sen..

Jag, Veronica och Malin trotsade sovmorgonsdemonerna och gick upp i ottan för ett riktigt tufft pass Easyline. Var nog faktiskt ett av de tuffaste hittills. Svettig men fylld med energi vandrade jag sedan hemåt. Kan verkligen rekommendera er att träna tidigt en lördag, dagen börjar alltid på topp! Sedan var det mammahäng med en hel del ärenden fixade på stan, bl a nyårsklänning då. Jippi!

Kvällen spenderades hemma hos Malin, urgod lasagne och tv stod på agendan. Mums mums :)

Idag är det söndag och jobbkonferens står på schemat, skoj skoj. Massa underbara kollegor och förhoppningsvis ett avslut av dagen i en varm bastu.

PS Inatt sov jag i sängen, woho!!

Redan klart!

Ja ni, vad är det för fråga som börjar ploppa upp allt oftare såhär års?

Vad händer på nyår? Såklart!

Denna fråga beheöver jag inte fundera på svaret detta år, för det är redan bestämt! Jag ska vara uppe i Stockholm med min syster, bror med flera. Jippi! Och en annan fråga som börjar funderas på också ör vad man ska ha på sig, även detta är klart. Hittade idag en snygg klänning, enkel svart i en fin modell. Så visst lite strumbyxor mm måste fixas men det är ju de enkla :)

Känns väldigt bra!!

PS Har även köpt årets första julklapp...

TGIF!

Precis så kände jag igår.. och vilken fredag det blev sen!

Möte upp Malin för lite träning, blev gymma. Skönt en fredagskväll när det inte är så mycket folk... Efter gymmet var det snabbt hem (blev nästan lite stresseigt ju :P) för duschning och på med mindre svettiga kläder. Möte upp Malin ännu en gång för sushiäteri. Malin, fredagskväll, träning och sushi börjar nästan bli en tradition. En väldigt trevlig tradition som jag gärna behåller :)

Efter väldigt god mat så var bio kvälls nästa punkt på agendan, Hämnden. När jag satt i biosoffan så kände jag den att den kunde bli lite seg emellanåt, men nu idag när det blivit lördag och jag tänker tillbaka så känner jag att jag gillade filmen. Tror att det var den enorma tröttheten som bidrog en hel del.

När jag kom hem somnade jag som en stock.. O ja, även denna natt på soffan. Hm nån som vill hyra ett sovrum eller köpa en dubbelsäng? :P

Summa sumarum, ett fredagsavslut helt i min smak :)




Soffa vs säng

Denna fight pågår i mitt hem för fullt..

Fighten går ut på vart jag somnar. Senaste dagarna har soffan vunnit. Inget bra egentligen. Jag har för bekväm soffa och jag är för seg för att förflytta mig till sängen. Kvällens mål är att sova i sängen!


Min kära soffa från IKEA är för bekväm!

Spex á la Holger!

Hemkommen från en kväll i spexens tecken och riktigt roligt var det. En hel del skratt kom direkt från hjärtat och väldigt spontant. Duktig grupp, riktig bra sång och dans. Kvicktänkheten var hög hos många av skådisarna!!
Tror det år sista veckan den går, men än har ni några chanser att se den. Gört!



Årets upplaga heter Oidipus en komplex historia.


Välkommen tillbaka..

Säger det mest till mig själv :)

Känns lite som jag varit överallt och ingenstans senaste veckan. Mycket med jobbet då dagarna mest bestått av möten känns det som där allt fokus legat på mötena så kvällarna mest innehållit ett tugnt och trött huvud. Sen hann jag ju faktiskt med att gå kurs måndag och tisdag denna vecka också...
Tur är så har den inte bara innehållit jobb. Utan jag hann med en underbar konsert med Oldtown, baskethelg i Stockholm som resulterade i silver för M2 och vinst i B-final för M3, en del träning med kära vänner (provande faktiskt ett pass på SATS när jag var uppe i Sthlm!) och sist men inte minst tjejmiddag med syrran och 2 kompisar i fredags. Mycket skratt blev det!

Men allt det där är dåtid, dags att fokusera framåt igen. Finns ju en himla massa roligt i den Holgerspexet, afterwork, bio, träning och massa annat skoj! WOHO säger jag på de.

Så gott folk, I'm back och har massa energi

RSS 2.0