Yoga-helg.

Eller i vilket fall en del av denna helg ägnar jag åt yoga. Jag och Moomin går en intensivhelg på Yogahuset. Så imorse vid halv åtta satt vi på en yogamatta och lärde oss konsten att andas, solhälsning och diverse stående och sittande övningar.

Så härligt det var. Instruktören var verkligen bra och trots att man ibland kände sig ganska stel och ovig så kände jag mig fullständigt avslappnad och bekväm. Ser fram emot morgondagen :)

Veckans träning v39.

Bättre sent än aldrig så kör vi veckans då :)
 
Sammanfattning av förra veckans så kan jag inte klaga fick i de pass jag ville med EasyLine, TRX, gym och yoga.
 
Här kommer då denna vecka!
 
Måndag: -
Tisdag: Zumba
Onsdag: - (kan ju nu i efterhand säga att jag skulle kört EasyLine men var tvungen att avboka pga sent arbete, kom istället hem vid 19.30:)
Torsdag: -
Fredag: Spinning
Lördag: TRX
Söndag: -
 
Bonus är att jag är anmäld till en intensivhelg i yoga både lördag och söndag morgon. Gött!

Pust!

Just nu verkar läget lugnt med allt vad som har med jobb och göra, så nu håller vi tummarna :)
 
Sedan måndags morgon kan jag säga att det varit galet mycket. Mycket har ju att göra med butiksöppningarna som varit de senaste dagarna i det projektet jag arbetat med i ett års tid nu. Kul att allt är igång, men kan avslöja att för mig som är bakom kulisserna tar det en hel del kraft och energi. Men som sagt, nu verkar allt flyta på och jag hoppas få spendera min kväll i soffan kollades på hockey.. med vinst!
 
Är just nu väldigt glad i själen. Jag fick nämligen tidigare i veckan en usb-sticka från Malin med alla de bilder som florerade under min 30-års fest tidigare i våras. Dessa bilder gick med en projektors hjälp på hela väggen. Bilderna föreställde mig själv i diverse sammanhang och alla mina goa släktningar och vänner. Nu kommer jag svära lite, men FY FAN, vad man blir lycklig i själen av dessa bilder. De representerar så mycket glädje och minnen från tidigare år. Tack ännu en gång för en fantastisk 30 års fest, tack kära vänner för alla skratt genom åren vi haft och framförallt för alla skratt vi kommer ha :) Jag är en lycklig människa!

hej

Mitt blogguppehåll dessa dagar kan ni ana om ni följer reklamflödet i denna stad. Projektet jag jobbat med i något år nu börjar lida mot sitt slut. Konkret märks det dessa dagar iom att butikerna öppnar. Full rulle, tjo!

Varning: käckt inlägg!

Jag vet att det låter så käckt som det bara kan låta, men fasiken va gött det känns att träna en lördagsmorgon! Körde ett trx intervall med Magnus. Jobbigt som tusan men go känsla i kroppen nu :)

Del 2 i käckt inlägg har att göra med hur härligt det känns att jag fixade städningen igår efter jobbet istället för idag som jag först tänkt.

Haha säg inte att jag inte varna er ;)

Helg.

Det ska bli skönt med helg. Nej har inget att göra med att jag inte trivs med mitt jobb, tvärtom har det vara en riktigt bra vecka. Väldigt intensiv men samtidigt glädjefull. Sammanfattar den nog med riktigt bra ändå :) Ska dock ändå bli skönt med lite helg, få ta det lite lugnt och låta hjärnan få lite lugn och ro från allt som annars snurrar kring därinne. Förkylningen som i onsdagskväll och igår gjorde en lite risen känns just nu riktigt bra, så hoppas det håller i sig. Ikväll ska jag träffa Hanna. Mina tankar om kvällen? Att det ska bli en riktigt trevlig kväll bara. Det räcker.
 

Vid brödköp.

Läste häromdagen ett bra blogginlägg i Annika Sjöös blogg. Hon tipsar om vad ni ska tänka på när ni handlar bröd. Mycket bra och enkla tips som man absolut kan ha i bakhuvudet vid brödinköpen. Här hittar ni hennes originalinlägg och här är hennes tips som jag kopierat rakt av.
 
Kolla alltid på innehållsförteckningen!
Ibland kan man luras av att det står t.ex. ”surdegsbröd” när brödet endast innehåller kanske 3% surdeg.

Bröd med hela korn är att föredra. Det gör att mag-tarmkanalen får jobba mer vilket sänker GI.

Välj bröd med vattenlösliga fibrer som t.ex. linfrön. Det sänker GI.

Surdegsbröd gör magsäckstömningen långsammare och sänker GI.

Kolla varifrån sockerarterna i brödet kommer. Bröd sötat med sirap eller socker bör undvikas.

Det som står först på innehållsförteckningen innehåller brödet mest av….


Chokladmjölk

Har ni gått i mataffärer senaste tiden kanske ni har sett att Cocio har kommit med lite nya varianter. En utav dem är en chokladmjölksdryck med namnet sport, den innehåller 40% extra protein. Inte helt fel. Självklart var jag tvungen att testa. Jag är ju ett stort fan av Pucko. Tyvärr är det ju inte det nyttigaste du kan dricka så mitt intag av det är väldigt väldigt låg. Men när jag såg denna, så tänkte jag att kanske kanske kunde jag få kunna dricka en god chokladmjölk med lite bättre samvete ;) Så förra veckan testade jag.
Mitt betyg: Klart den slank ner, sött och smakade choklad. Att den skulle innehålla mer protein än vanligt var inget man tänkte på under drickandet. Smaken tyckte jag inte slog Pucko på långa vägar, men det är ju helt en personlig åsikt med mitt tycke och smak. Så för min del kommer detta nog inte bli något inslag på min shoppinglista, men någon gång ibland kanske. Men då kommer jag nog unna mig Pucko :) Många andra bloggare som skriver om den tycker det är ett bra alternativ till andra återhämtningsdrycker som finns på marknaden (inga namn nämnda ;). Till och med ett bättre alternativ säger en del för att den inte innehåller en massa konstiga tillsatser.
 
Annars tycker jag det är en bra grej att man arbetar med produkter som folk tycker är goda och iaf försöker göra dem lite mer vettiga... Kommer ju i de flesta märken om man kollar runt :)

Drycktips!

 
Osis friends, inget med alkohol denna gång. Men en riktigt god dryck som kan vara ett alternativ istället för juice. Jättegod. Finns i hyllan för laktosfritt, bara testa :)
 
 
 
 

Den där chokladkakan..

Jag har ju redan promotat om att det skulle komma upp ett recept på en LCHF-chokladkaka. So here it come. Jag har ju testat en sk LCHF kaka innan men tyckte väl att den blev lite sisådär. Smakade lite för mycket ägg och kändes inte alls som en smaskig kaka :) Men när en av mina favvo träningsbloggar (Trend o Träning) testar en så måste ju såklart jag även jag testa den. Här hittar ni hennes originalinlägg.
 
Ingredienser:
  • 4 ägg
  • 1  dl Stevia strö
  • 150 gram smör
  • 200 mörk choklad av hög kvalité (minst 70%)
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 krm vaniljpulver
Gör så här:
  1. Vispa ägg och Stevia pösigt.
  2. Smält smöret och lägg i chokladen så den också får smälta.
  3. Blanda alla ingredienser i ägg/socker smeten.
  4. Häll i en klädd form med löstagbarkant.
  5. Grädda 8 min på ca 190° varmluftsugn.
  6. Låt svalna. Ställ i kylen under natten - godare dagen/dagarna därpå!

Så vad tyckte jag? Jag hade trott att den mer skulle vara som en kladdkaka och det var den väl inte, men väldigt god! Sedan funderar jag faktiskt på att göra en ny variant med mindre stevia eller ingen stevia alls. Vet inte om det var nödvändigt och ibland kunde man ana en smak av stevia som eftersmak. Men inte dum alls och jag gillade mandelmjölet i, gav den lite konsistens. Så testa den ni, jag kommer testa den igen :)


Äntligen var det dags!

Efter att ha sett bilden kan ni säkert gissa vad det är som dragit igång igen, jippi jay säger ju jag på det.
Serien drog igång förra veckan men igår var första hemma matchen. Så nu mina vänner kan ni ibland veta vad jag har för mig igen om kvällarna ;)
 
O förresten, det blev en seger!

Veckans träning v 38

Förra veckan sammanfattar vi först. Den där bristen på tid påverkade även träningen. Men, till skillnad från i våras när jag hade en enorm träningshets inom mig, är jag ändå nöjd. Hann med TRX, EasyLine Core, Gym och ett yogapass. Klappar mig själv på axeln och är glad :)
 
Denna vecka ändras lite pga att det idag t ex är hemmapremiär i hockey (sånt missar man inte!), ska till sthlm imorn osv. Så planeringen kan verka lite kärvig men vi fixart!
 
Mån. -
Tis: -
Ons: EasyLine m Anne
Tors: Box m Magnus
Fre: Spinning m Magnus
Lör: -
Sön: Gym + Yoga m Malin

Jag ber om ursäkt!

Detta är ingen blogg so inte ska ha några inlägg, tvärtom! Jag tycker det är skoj att skriva i min blogg osv. Tyvärr har den fallit ner i ett litet hål. Tiden är största boven. Haft alldeles för mycket på agendan, så hade jag lagt den tid jag vill lägga på bloggen då hade jag nog splittras pga stress. Tror inte ni vill det :) En andra anledning, som är ganska påverkande också är att min privata dator hemma inte mår så bra och mobilen är kass att blogga på. Men det ska jag fixa inom kort. Gissar på att jag köper nytt haha. Även tid kommer det snart finnas mer med, så håll ut.

Okej, jag som projektledare vill alltid ha en tidplan. Så då är det självklart att jag även måste ge er den. Lyckliga er, för tid kommer finnas mer redan imorgon. Kommer nämligen sitta på ett tåg då. Så imorgon kommer ni kunna läsa lite mer än det jag skrev för en vecka sen.

Ska jag köra lite teaser? Det kommer komma upp inlägg om en chokladkaka som var riktigt smarrig och samtidgt "lite mindre onyttig".

Sådär, då hörs vi imorn igen då!

Veckans träning v 37.

Vi börjar med att sammanfatta förra veckan och det känns kalas.
 
Tis: 75 min spinning
Ons: 60 min TRX
Fre: 45 min spinning
Lör: 30 min Body Combat & 30 min Zumba
 
Bonus: 2h hästridning
 
STABILT sammanfattar jag det :)
 
Men nu är det v37 och vi blickar framåt. Detta är planen
 
Mån: TRX
Tis: -
Ons: -
Tors: Ev squash + EasyLine Core
Fre: Spinning
Lör: -
Sön: Spinning

Jag & Ljosi!

Blev inte jag och Bosse, utan jag fick istället den fina islandshästen Ljosi. Är jag glad för. Han var 140 i manken medan Bosse var 160. Kan säga att det var tillräckligt jobbigt med den höjden så jag var så glad att det blev jag o Ljosi :) Jag visste att jag var ganska rädd innan, men trodde inte jag skulle vara så nervös. Första kvarten var ren o skär skräck för min del där uppe på hästryggen, varför? Jaa ni, egentligen mest för att jag inte litade på att Ljosi hade koll. Jag var helt övertygad om att pga min oerfarenhet skulle jag styra ner honom i diken, han skulle trampa fel osv. Vi skulle ramla o jag skulle bli trampad på. Tror faktiskt att Moomin en stund där i början undrade om den där ridturen var en så bra present. Jag spände mig och minsta steg som inte blev helt stabilt fick mig att flippa ut.
 
Men.. vändningen kom! Mycket tack vare guiden vi hade, hon var heeeeeelt outstandning. Fick mig att känna mig trygg och fick min nervosistet att släppa mer och mer. Sen hade Ljosi sådant tålamod, jag förstår inte hade jag varit han hade jag ju bara vägrat gå där efter en stund och typ sagt "hörru bruden, hoppa av nu pallar jag inte dina konstigheter längre" :) Det är deras arbete och de gör ett förbaskat bra jobb. Vi var ute på en tur på ca 2h och visst kommer den där nervositeten tillbaka ett par gånger men då bara korta korta stunder. Jag kunde njuta av den fantastiska naturen, jag kunde känna hur jag och Ljosi faktiskt arbetade tillsammans (trots att det då o då var en liten buspojke som gärna ville gå off-road och försöka få sig en matbit med jämna mellanrum)
 
Tack Moomin, jag önskade mig upplevelser i födelsedagspresent och du gav mig en otrolig upplevelse. Jag är glad att jag inte gav upp där i början utan fick uppleva den underbara känslan!
 
BILDBEVIS!!
 
Resten av kvällen bjöd på en riktig smarrig 3rätters middag och doppa fötterna i sjön. Vi hade någon plan om att bada, men var kallt brrr så endast fötterna fick bada lite innan en varm dusch verkade så mycket härliga och myskläderna kom på. Jag kan verkligen rekommendera Tolfta Gård. Så fint och sån härlig personal samt hästar då. Kolla in www.tolftagard.se
 
PS Måste bara skriva vad de skriver om just Ljosi på sin hemsida
 

Ljosi är en  väldigt gosig, snäll och trygg fem gångare. Passar kanske inte alltid nybörjare, eftersom han i bland behöver ha en bestämd ryttare som visar vägen. Han kan gå vart som helst i ledet. Han kan gå i fin form i traven.


Vart är styret?

Japp, denna mening har jag kläckt innan och vi får väl se om det blir en återupprepning här imorgon. Då ska jag nämligen ut på ridtur. Fick det i present av Moomin och som sagt, imorgon är det dags. Skräckblandad förtjusning får jag väl lägga detta som. Men det ska bli spännande... bara Bosse är snäll. Jag har nämligen fått reda på att Bosse ska bli min kompanjon under dessa timmar. Jo men han ser väl snäll ut eller vad säger ni? Mm men lite nervös är jag... :)
 

PS Om ni undrar när jag undrade vart styret var, det var den gången jag satt på Hannas islandshäst och saknade ett styre att hålla mig i, känns ju liksom mer stabilt då ;)

Trött lår + motvind = oj oj oj .

Jag snöar ju in på vissa träningsformer, just nu är det då spinning som jag skrivit om tidigare. TRX ligger mig fortfarande extremt varmt om hjärtat men just nu slår nog spinning den lite lite lite, men det är tight :)
 
Igårkväll så körde jag och Malin ett riktigt grymt spinningpass. Grymt på två vis, grymt jobbigt men grymt roligt. Väldigt tuffa intervaller där det gällde att hålla koll på sin puls. Tycker det är extra roligt med pulsband, man får en bra koll på kroppen och sporras lite extra. Jaha, glad o lycklig la jag mig ju i soffan igår. Efter en lång dusch kanske jag ska tillägga, välbehövlig. Kroppen var trött!
 
Idag var det värre, ojojoj att kämpa med riktigt trötta lår i extrem motvind. Trodde ett tag att det kanske skulle gå snabbare att gå ut till bygget än cykla... Får se hur de där låren pallar med TRX:en ikväll haha :D

Tredje gången gillt!

Skam den som ger sig. Ni har ju läst om mina försök att få till den perfekta limpan med "Magnus bröd". I helgen lyckades jag. Well, jag glömde inte tillstätta lite salt kan vi väl säga var de lyckade konceptet. Jag rekommenderar er verkligen att testa detta bröd. Enkelt och mycket gott. Med avokado på så kan man säga att det blev en macka i världsklass...
 
PS Vill ni ha receptet kolla i kategorin Recept så finns den där som ett brev på posten!

Veckans träning v 36.

Om vi börjar med att sammanfatta förra så är jag faktiskt nöjd, trots att jag inte kom upp i de fyra pass jag önskade. Men tre styckna effektiva känns helt klart godkänt! Löpning, Spinning och TRX :)
 
Men nu ser vi inte bakåt utan blickar framåt, ny vecka nya planer:
 
Måndag: -
Tisdag: Ev squash + Spinning m Malin, Magnus o ev Anne
Onsdag: TRX m Malin
Torsdag: -
Fredag: Ridning m Anne
Lördag: Löpning m Malin
Söndag: Spinning m Anne
 
Denna vecka känns fullbokad på något vis, inte träningsmässigt utan annars. Detta gör att träningen får anpassas efter livet och kanske lite enformigt med bara spinning. Men när agendan är full då gäller det att effektivisera och spinning känns effektivt!

Vilken helg!

Måndag igen och jag ser tillbaka på en helg med enbart trevliga händelser. Skulle faktiskt nästan kunna slå till på att jag lyckats få in några av de roligaste sakerna jag vet denna helg!
 
Helgen började med att jag gick och kollade hockey, okej ingen höjdarmatch alls, men känns gött att säsongen snart drar igång och jag är taggad för denna säsong. Lördagen började med ett otroligt svettigt TRX-pass (jajamensan träningsvärken satt som en smäck i främst axlarna igår) och avslutades med Lasse. Trodde inte jag skulle gå på konserten men lite fem i tolv där så bestämde jag mig och jag ångrar mig inte. Stå i Vidingsjö och sjunga med till låtar som funnits i mitt liv i evigheter det är lycka det. Mäktigt avslut och att jag somnade med ett leende på läpparna förstår nog de flesta. Igår körde jag lugna söndagen, men avslutade med bio. Jag älskar bio och Snabba Cash II var ju inte fy skam att avsluta en helg av härligheter med. LYCKA!
 

RSS 2.0