Sh'Bam.

Dags att testa ett nytt pass som jag velat göra länge. Tänkt testa det på Sats i Sthlm, men inte lyckats få in det. Men nu mina kära vänner, nu introduceras det på gymmet jag tränar på i vanliga fall. Och idag, var det release. Kul med ett sånt här pass på nyår, för det var massa pepp i det så nu är man redo för att fira nyår :)



Upplägget är lite som zumba att man kör låt efter låt, inga koreografier som man ska lära sig och bygga på. Sedan var det många steg som återkom under låten, ex samma steg under refrenängen. Passar mig väldigt bra då det bara är att köra och man behöver inte tänka. Sen var det härlig musik som gjorde en glad. Alltid lite svårt när man kör något första gången, men tyckte man hängde med relativt bra iaf. Kommer absolut gå på fler pass när det kommer upp på vårens schema :)

Jag blev svettig och det är alltid positivt när man ska träna, men finns ett oar grejer som jag funderar på. Krävs att det är en bra intruktör, idag var hon jättebra hon fick med en och man var på bra humör hela passet :) Sen är frågan om det inte blir uttråkande efter ett par gånger. För såpass enkla var stegen att man hängde med relativt bra trots att det var första gången, så efter ett par gånger så sitter nog stegen gansk bra... Men nu ska jag inte vara sån, jättekul att ha detta på vårens schema och jg kommer definitvt få in det i min träning. Kul att kunna variera sig med ännu ett roligt pass. För roligt var det och man blev på riktigt bra humör, festhumör!!

Gott nytt år.

Vill önska alla läsare samt nära och kära ett riktigt gott nytt år. 2012 kommer blir ett bra år :)


Middag and a movie.

Näst sista kvällen detta år spenderade jag hemma hos Malin. Middag and a movie var planen och så blev det också. Jag stod för kvällens meny och skulle introducera sötpotatis i Malins liv. Tror allt hon kommer äta det igen ;) Filmen var inte dum alls, trots att man funderade på om man borde bli lite mer nojig i livet. Fy vilka hemska saker som kan hända väldigt plötsligt om du bara råkar ut för fel människor, kriminella människor...
Men en härlig kväll. Så ska man tänka lite 2011 och vad 2012 ska innebära så tar jag gärna med mig fler middagar and a movie tillsammans med Malin till 2012. Mmmmm kan man sammanfatta det med!




.

Börjar närma sig slutet av 2011 nu, dags att summera detta år. Har ett par kategorier som blir till egna inlägg under de närmaste dagarna :)

Jag citerar en annan bloggare: Under dessa lediga dagar är jag mer avkopplad än uppkopplad. Men har en himla massa inlägg på gång bara så ni vet!

Och sen ser jag fram emot måndag, känns bra i både kropp och själ. På måndag är det dags att ta tag i tränandet ordentligt, maten osv. Det ska planeras och även utföras. En nystart helt enkelt!!

MiniMo-häng.

Gårdagen bjöd på häng med MiniMo hela dagen lång.


Hemma.


Jag gillar min säng! Inte sovit i den på nästan en vecka :)


Plump & film.

Igår avslutade vi kvällen med kortspel och film. Plump. Jag vann. Jippi!



Så nu har ni fått en liten hint om vad jag gör när jag är i den kungliga hufudstaden hos min släkt :) Nu lämnar jag staden för denna gång och beger mig åter till schlätten! Men jag kommer åter, det är något som är säkert!!

Mat när den är som bäst!

Igår var en riktigt matdag. Lyxmat till frukost, lunch och middag. Mmmmm säger jag bara på den :)

Frukost var den så kallade Lindafrukost, lunchen intogs på svågerns systers restaurang, även den i Sumpan. Så är ni där så kan jag rekommendera detta ställe. Vi åt lunch men de har även en trevlig bar och kvällsmeny. Jag gillade inredning, helt i min stil! Middagen den var Carmens paella. Mums helt enkelt!!


Lindafrukost, dock utan alla smaskig frukt till. Igår erbjöds det melon, granatäpple, passionsfrukt, hallon, mango, kiwo, banan samt rabarber- och limekesella. Matmässigt kan man nog inte börja dagen smaskigare. Iallafall inte om du frågar mina systersöner ;)

Nybergs i Sumpan. Check it out!

Får ni chansen att testa Carmens paella, ta den! :)

Bowling.

Kanske inte kan räknas som ordentlig träning, men riktigt skoj det är det allt med bowling. Började riktigt uselt i omgång 1, men omgång 2 kändes lite bättre faktiskt och jag fick tom in en strike :) En hel del skratt bjöds det på! Var igår som större delen av la familia drog till Sumpan och körde bowling.




anledningen t min frånvaro :)

Anledningen till mina obefintliga skriverier Är helt enkelt pga att jag befinner mig i sthlm. Jag umgÅs med slÄkt, kollar filmer, kÖr en hel del playstation moves och ska snart ivÄg o bowla. Imorgon Är jag tillbaka pÅ schlÄtta och kommer spendera mer tid med min dator, vilket ocksÅ innebÄr hÖgre nÄrvaro hÄr :)

I stockholm

Befinner mig just nu i stockholm. Mys med syskon med familj. Snart dags att bege sig till Hovet. Cluben vs DIF. Ni vet ju vilka jag vill ska vinna :)

Min julafton.

Julsfton har nu kommit och även lämnat oss för detta år. Var en härlig julafton, lugn och skön :) Vet inte hur jag lyckats men tomten var riktigt snäll mot mig detta år och jag fick flera grejer som jag inte visste att jag behövde, men nu när jag fick dem så var de spot on :)


Dagen började med att mamma och jag hade likadana strumpor, fast olika färger, och pinglade ikapp

Lunch bestod av risgrynsgröt i ugn, vörtbröd och ett glas must

Hela dagen låg de där och blängde på en, klapparna.

Innan Karl-Bertil Jonsson visades var det dags för julmat. Min tallrik bestod av ägghalvor, räkor, lax, sockerärtor, hemmagjorda köttbullar och brysselkål. Smaskens!

När kvällen kom och Karl-Bertil var slut var det dags för julklappsutdelning. Ni ser, snäll det har jag varit iår ;)

Mina klappar iår bestod av bl a hemmastickade vantar, lyx schampo och balsam, presentkort, tv, lotter, tvål och en form för att göra isbitar i form av skriet! Tack för alla finna klappar tomten :)

God jul!


Lucka 23.

I dagens lucka i MalinIForms julkalender var det en fråga som var vad som är viktigast för mig med kost och träning. För mig var svaret enkelt : Glädje och harmoni

Glädjen ligger i att jag måste njuta och se fram emot min träning. Att enbart känna tvång gör att det enbart känns jobbigt. Då jag ganska ofta kombinerar träningen med att göra det tillsammans med någon vän så blir träning oftast dubbel glädje. Ni är nog många som kan hålla med mig om att den där bubblande glädjen inombords som finns när träningen bara flyter på och kosten känns som mest natulig i världen, den är fantastisk.

Harmonin betyder att jag inte går till överdrift. Att jag hittar den där balansen. Trots att jag inte tränar 6 ggr i veckan så kan jag klappa mig själv på axeln och känna mig nöjd, att jag faktiskt kan ta en svullardag utan att ha dåligt samvete. När man känner den harmonin i kroppen, ja då kan man nästan erövra världen!

När jag läste frågan och kände att svaret kom så naturligt, då kände jag mig ännu mer peppad inför den 2 januari. Den 2 januari då jag ska dra igång en riktig nystart, både träningsmässigt och med kosten. Just nu ser jag fram emot den. Samtidigt som jag älskar glädjen och harmonin jag känner i kroppen över att tagot de beslutet men samtidigt kunna njuta just nu :)

Dan före dan..

Och det har börjat nu. Idag var jag bjuden hem till The F-family för lite julmys. Hör ju verkligen inte till ovanligheterna att det bjuds på god mat när man är där och idag var verkligen inget undantag, tom tvårätters! En ceviche till förrätt och en härlig glögggryta till varmrätt. Mätta och glada var det dags för lite julklappsutdelning. Måste säga att mina klappar var riktigt riktigt bra, allihopa! En fin målning á la MiniMo, en inramad bild på samma person, sen ska det skrattas tillsammans med Moomin och Batra samt ett värmande men funktionellt pannband vid ex löpning. Den sista klappan gav mig lite pushning att faktiskt bege mig ut i löparspåret även nu vid kyligare väder, vilket är mycket bra. Tusen tack för alla klappar!




När jag skulle gå så fick jag nästan lite tårar i ögonen, av lycka! MiniMo tyckte kanske inte riktigt att jag behövde gå hem. Men efter att hon accepterat det så tittat hon mig i ögonen och säger "Men du kommer tillbaka till mig". Åh gullunge! Jag är en lyckligt lottad person som får vara gudmor till denna underbara unge :)

En klapp.

Ett par julklappar har ju redan trillat in i ens ägo, trots att det bara är dan före dan före doppardan. Idag fick jag en klapp som föll mig riktigt väl i smaken. Ett helt jättemumsigt te. Rekommenderas!


Julmood.

Jag är lite frusen om mina fötter, så kan verkligen rekommendera ett par varma sockar :) De passar lite mitt humör just nu också. Hjärnan och kroppen börjar gå ner i julmood. Vilket är positivt. För i  min värld så är julen sällan stressig. Varken innan eller under. Sen att det kan vara stressigt på jobbet innan är en annan sak. Men just de där att man ska baka, feja, laga, putsa.. ja ni fattar va. Och själva julafton är för mig en lugn afton, inget stress alls. Så jag njuter just nu av att komma in i detta humör!


Nystart.

Inte idag men den 2a januari ska jag köra en nystart gällande träning och kost. Har haft svårt att få ihop det senaste tiden och just nu har jag varken lust eller ork. Så istället för att gå omkring och känna lite dåligt samvete mest hela tiden för att någon godisbit slank ner och något träningspass skippades så. Istället så ska jag inte låta det skena iväg och den 2a januari så är det fokus.

Eventuellt så funderar jag på en två veckors kur. Efter den jag gjorde i april så kändes det riktigt bra i kroppen, blodsockret var stabilt och motivationen var på topp. Enda anledning, för jag ser inte det som en metod utan mest för att peppa en själv.

Det andra, som jag ska göra, det är att vara med i MalinIForms måndadsutmaning Let's Kick It. Alltid bra att göra saker i grupp :)

Hockeyvinst!

Tisdagskvällen avslutades med hockey. Och vinst! Bra jobbat clubben, kul att ni verkar vara tillbaka på banan igen :) Och framförallt härligt att hockeyn är tillbaka, uppehållet var lite för långt ;) När man sitter på övre plan, då är fördelen att man ska smyga på kära vänner. Så vem hittade jag där om inte Malin med far.


Julfest med jobb.

I måndags dag och kväll hade vi julaktivitet med jobbet. Först lite studiebesök där nordanvinden gjorde allas kindor mer röda än grisrosa. Brr var kyligt, men faktiskt ganska intressant. Trots att det mer hade med anläggning att göra än hus som jag tycker och jobbar mer med ;) Efter detta bar det av ut i skogen till en kollegas hus för julmat och umgänge. Kvällen avslutades av oss som var kvar med att spela Besserwizzer. Ett väldigt roligt spel som kan rekommenderas! Mitt bidrag till laget var kunskaper om Arne Hegerfors och Britney Spears. Ja ni, vad säger man. Skönt att man kan nåt eller vadå ;)

Min kollega hade varit så gullig, han vet att jag och julmat inte alltid är så goda vänner. Så jag fick lite special. När de andra satt och mumsade bruna bönor, prinskorv, sill och en massa andra mer typiska julbordstillbehör så såg min tallrik ut såhär. Jag var väldigt nöjd!!!


Snö.

Jaa vad säger ni om snön? Vi här i Lkpg verkar tyvärr inte få en vit jul. Visst snöar det, men alla plusgrader gör att det smälter på en gång och allt är mer grått och blaskigt. Väldigt synd tycker jag, för nu är jag riktigt sugen på snö. Trots att jag inte hittat några vinterskor.. (Eller jo jag har ju hittat dem, men får ju inte tag på dem i denna stad!!!) I måndags morse var jag dock en snabb sväng i Nässjö och fick se massa massa snö. Kändes mycket härligt i snöhjärtat. Så jag får väl njuta av de så mycket det går..




Julmys med gänget.

Kan man säga att två gånger är en tradition? Jo men det tycker jag, i vilket fall så hoppas jag att det ska bli en tradition. För andra året så samlades The BK Lounge-gänget med vänner för julmys i söndags. På bordet stod allas enorma bidrag till julgotti och sen väntades lite lekar och så självklart julklappsleken. Skulle turen vara med en detta år? Sedan så fylldes kvällen av såna där härliga historier, enorma mängder skratt och en hel bunt av gamla minnen. En julmyskväll när den är som bäst.


Enorma mängder med mumsigheter!

Musikquiz!

Suddig bild på den enroma högen av julklappar som utgjorde julklapssspelet!

Mina vinster!

Saknar app.

Min frånvaro vid bloggen.. jaa jag har knappt suttit vid en dator senaste dygnen. Full rulle på jobbet och full rulle på fritiden. Men skojiga dagar ja det har det varit :)

Det är i de lägena jag saknar att inte blogg.se även har en app för android-telefoner, så kom igen nu blogg.se bli lite moderna ;)

Jag är ju den som håller koll på det mesta via min telefon nuförtiden. Mailen, kalendern, andras bloggar, wordfued (såklart haha), ja och så ringer jag lite i den också ;) Men att blogga själv, det går uselt via telefonen. Så app önskas!

Så nu blir det lite inlägg om vad jag egentligen pysslat med under dessa dagar. Nu är det lite lugnare dagar med mer datorhäng, så nu kommer inläggen. Plus lite tankar som jag fått genom att följa några andras bloggar!

Mitt julbord.

IgÅr så körde mamma och jag lite planering nför julafton. Jag är ju inget jättefan av "typisk" julmat så jag brukar lägga in lite saker för att bli nöjd. Detta ligger i planeringen för årets julmat:

- Mina hemgjorda köttbullar
- Ägghalvor
- Brysselkål m pinjenötter o chili
- Räkor
- Lax
- Sallad


Uppstart av Stegens FF.

Nu äntligen är Stegens FF igång ordentligt. En förening som uppkom när jag och en kompis bestämde oss för att lite utmaningar alltid är kul. Nedan följer beskrivningen av Stegens FF - När du vill nå nya höjder!


Är du duktig på något?
Då kanske du vill vara instruktör och lära oss andra.

Är du nyfiken på något?
Kolla om det finns någon förening eller någon i din närhet som kan instruera
Det är säkert fler som vill prova på

Har du noll koll?
Om du vill prova på något och inte vet vart du ska vända digså kan du vända dig till Stegens FF.
Tipsa om en aktivitet helt enkelt!

Är du ensam?
Vill du ha sällskap på ett motionslopp, har polarna hoppat av golfresan eller behöver du någon att träna med infor vasaloppet?
Vi kan ju göra en aktivitet av det!

Stegens friaktivitetsförening är en förening för oss som vill prova på en ny aktivitet och behöver medaktivister men också en förening för oss som håller på med en aktivitet och vill dela med sig så att fler får prova på eller utvecklas.

För att föreningen ska må bra och uppfylla sitt syfte krävs det engagerade medlemmar. Vill du vara med och skapa en aktiv fritid för dig själv och oss andra kontaktar du någon av föreningens administratörer.

En medlem i Stegens FF är en person som vill prova på nya saker och klättra uppför livets stege, en person som vill utvecklas och ta steg på vägen mot framgång.

Vi har i dagsläget två bestämda aktiviteter bokader:
-21 januari ska vi testa curling i Mjölby
-1 maj springer några av medlemmarna Kanallöpet.
Men kan avslöja att det finns flera aktiviteter i pipen redan nu, eller vad sägs om t ex ett boxningpass?

             


Sushimys.

Fredagskväll och sushimys med Malin står på agendan. Mums!


Städning.

Efter jobbet idag så ska julstädning av min lägenhet ske, så är det bara. Nu har jag skjutit på den alldeles för länge. Men det är ju så tråkigt med städning!! Bara för att göra det lite roligare och känna att det inte gör något att kvällens planerade squash, (pga allergi hos Malin och stelhet efter fallet med Logan hos mig) blivit inställt så var jag tvungen att se hur kaloriförbränning för städning låg.

300 kalorier beräknas att man förbränner om städning under 60 min. Inte illa! Då kan jag ju helt klart köpa lite fredagsgodis och svulla i soffan efteråt ;)


Update ang mitt fall med Logan

Mitt fall med Logan skapade lite oroliga funderingar hos mina nära och kära. Men kan lugna er. Jag mår så bra så, enda sviterna jag har just nu är några riktigt rejäla blåmärken å vänster ben och arm :) Och Logan, han har fått gå i vinteride för tillfället.

Oljetips.

Idag har det blivit lite bloggtorka. Mest varit en sån där vanlig dag :)

Så jag tänkte tipsa er om en väldigt bra kroppsolja!


"Bio‑Oil är en specifik hudvårdsolja framtagen för att hjälpa till att göra ärr, bristningar och ojämn hud mindre framträdande. Rekommenderas även för åldrande och uttorkad hud.
Bio‑Oil innehåller flera ingredienser som bidrar till att förbättra hudens karaktär och gör den mjuk, len och smidig och därmed minskar förekomsten av rynkig och lös hud. Bio‑Oil är också återfuktande, vilket förbättrar struktur, hudton och minskar förekomsten av fina linjer och rynkor. Bio-Oil har flera gånger blivit bäst säljande produkt mot ärr och hudbristningar och produkten rekommenderas av läkare/apotekare/barnmorskor."

Detta kan man läsa om oljan på hemsidan. Personligen så luktar den bra, gillar verkligen att den absorberas så snabbt och känns verkligen mjuk och härlig. Jag får sjävl en ganska så torr hud på vintern och denna funkar jättebra då. Kostar 119 kr, så det är en liten slant. Men känns relativt dryg. Får återkomma om jag jänner att ärr mm försvinner :) Finns på apotek. Jag kollade för några veckor sedan runt i Lkpg och då hade den inte kommit, men nu kan den ha kommit. De visste iaf vilken olja jag pratade om. Jag köpte min i Sthlm.

Logan och jag ramlade lite...

Idag var jag och Logan med och ramlade lite. Aj aj i höften! Men slog mig inte så farligt, jobbigaste var nog mest att precis där jag valde att landa där var det en djup vattenpöl. Logan mår bra. Men jag har tagit ett beslut att han får nog gå på vinterledighet ett tag nu. Får hålla mig till spinningcyklar inomhus ett tag nu!

Logan är alltså min cykel..

Skål med nyttigheter....

.... som dessutom smakar helt underbart!

Igår så lyxade jag till det med efterrätt en vanlig vardag. Fruktsallad deluxe.

Den bestod av:
- en halv banan
- en kiwi
- en halv clementin
- ett halvt äpple
- en halv passionsfrukt
- en klick vaniljkesella

Smaskens!

... och att det är nyttigt för kroppen också är ju inte fy skam, eller vad säger ni om detta?

Bananen främjar hjärtat och minskar risken för åderförkalning och stroke
Kiwin är bra för blodtrycket, bra mot hjärt- och kärlsjukdomar samt tros kunna motverka grå starr
Clementinen som de flesta andra citrusfrukter har en hög halt C-vitamin, viktigt för upptagande av järn
Äpplet anses kunna sänka det dåliga kolestorolet, vara bra för magen och för att stärka minnet
Passionsfrukten sägs kunna lindra astmasymptom

Och kesellan har jag nog mest i för att det är så gott. Men är en bra källa till protein!

Ska väl lägga till att jag har inte gjort några extrema efterforskningar kring dessa frukter, utan mest sådan tjag läst mig till lite här o var. Men summa du får i dig mkt gott i en sån här skål :)


Wellness.

Idag blev en fortsatt dag i wellness. Hann med att få en skymt av tre luciatåg, MiniMos, en på något torg här i stan och så åkte det förbi en kvartett på motorcyklar. Den var väl mest oväntad :)

Vad blev det för wellness då? Massage! Pinglan som knådade på. Okej okej allt var inte alls skönt, men idag var faktsikt det mesta ganska skapligt. Kanske varit lite snäll mot min rygg och nacke senaste tiden? Allt avslutades med en helt fantastisk hårbottenmassage. Jösses då njöt jag!

Sen fick man lite tid att prata genom saker också. Känns skönt att då och då få ventilera tankar med någon man vet verkligen förstår. En sak jag verkligen insett. Du kan träna hur bra som helst, du kan äta perfekt men får du inte ventilera tankar med jämna mellanrum då faller allt. Går inte att dela upp sitt välbefinnande i olika områden, är totalen som ger resultat!

Lussefirande.

Idag är det lucia. Kan väl inte säga att jag firat det speciellt mycket sedan man var liten och gick tåg på dagis och sedan skolan. Men iår, ja då hoppas jag få se ett gulligt luciatåg. Ska nämligen iväg och kolla in MiniMos tågande :) Ska bli mysigt. Wellnes för själen!

Förresten, nu kan snön komma, för nu har jag haft mina sista utebesiktningar.. Så fall snön, fall!


Planering.

Har märkt att jag måste planera min träning mer just nu för att den ska bli av. Just nu har jag hittat in i ett flyt där jag själv inte känner att jag tränar ordentligt, tvärtom så känns det som jag slarvar med träningen... Men när jag sitter där på söndagen så har jag fått in 4 pass och det är helt klart godkänt, det vet jag.

Sammanfattning av v49
- 60 min Squash
- 45 min TRX
- 60 min EasyLine
- 60 min Zumba

Bra variation av styrka, kondition och träningsvärk :)

Planering av v50
- 60 min Zumba
- 45 min TRX
- 30 min Squash
- 60 min EasyLine
+ gärna nåt mer


En läxa lärd!

En sån där dag man helst vill glömma. Vakna redan imorse och kände att det var en jobbig måndagsmorgon. Varför vet jag inte för jag sov bra och vaknade på bra humör och med skaplig energi. Men sen gick dagen sådär, var seg, sisådär jobbdag och framförallt hann inte äta lunch. Nu är det tredje gången på kort tid och detta håller inte. var helt förstörd när jag väl fick i mig mat vid halv fem på eftermiddagen. Maten la sig som en sten och sen var energinivån nere vid fotknölarna...

Det kände dock kanon att jag var inbjuden av Pinglan till hennes zumbapass. Visste att jag skulle gå därifrån med ökad energi. Energi som jag var i extremt stort behov av!!! Efter halva passet märkte jag av att jag inte ätit ordentligt under passet, började verkligen må illa och var tvungen att gå ut salen och få lite luft. Där lärde jag mig en enorm läxa! MAN MÅSTE ÄTA ORDENTLIGT!!!!! Men efter ltie luft där så kunde jag avsluta passet och kände att energinivån i kroppen var betydligt högre än när jag gick in på passet. Tack Pinglan för det! Får ni chansen att köra ett pass med Pinglan, ta den. Får jag välja så var det absolut inte sista gången :)

Men nu glömmer vi denna dag, ska sova gott inatt och imorn ja det är en helt ny dag!

Woho!!

Visst är det härligt när man kör ett träningspass o kroppen bara svävar. Svävar såsom i att den känns stark och fylld med energi. idag var ett sådant pass. Jag kämpa och kroppen svarade. Jippi! Ett zumbapass när det är som bäst :)

Så helt enkelt ett jätte WOOHOOO på den!

Tredje advent.

Jag ligger lite efter när det kommer till en adventstake, så den får nog vara iår. Trots avsaknaden av en adventsstake i  mitt hem så kommer advent i vilket fall. Idag är det alltså tredje advent. Vakna helt utsövd efter att somnat ifrån filmen Gudfadern igår. Lite synd att jag somna, för det är en bra film. Var härligt att vakna av sig själv och äta frukost. Snart lite stanstros med mamma och sedan ett zumbapass med min favoritintruktör på Medley. Måste ju skriva så, för imorgon är jag inbjuden till ett annat gym här i stan för ett zumbapass där ingen mindre än Pinglan står som intruktör! Känner jag Pinglan rätt så kommer det bli ett riktigt svettigt, glatt och härligt pass. Dagens pass får ses som lite förfest ;)


Lindeli vs julbord.

Min frånvaro från bloggen har en simpel förklaring. Jag har befunnit mig i de småländska skogarna utan så mycket tillgång till en dator. Igår åkte jag till Nässjö för att jobba, på kvällen var jag sedan medbjuden på vårt Nässjökontors julbord. Så framåt kvällen åkte vi ännu längre in i skogarna till ett väldigt trevligt julbord. Många känner till att jag verkligen inte är ett fan av julbord. Detta har såklart lett till att jag väldigt sällan äter julbord. Ser liksom inte anledningen. Så det var med skräckblandad förtjustning jag åkte på detta. Skulle jag hitta saker jag gillade var helt enkelt min fundering? Var inte så orolig då jag vet att lax är ett inslag och lax, det gillar jag skarpt! Blev väldigt positivt förvånad av hur mycket goda saker jag fann på julbordet, mest lycklig blev jag för räkorna. Så jag satt glatt och skalade räkor :)


Minns inte vad stället vi besökte heter, men det låg nära Sävsjö tror jag. Var full snöstorm där, därav den otroligt kassa bilden :)

Min tallrik med kalla rätter bestod då av en mängd räkor, ägghalvor, inkokt lax samt en hel massa av dekorationen av rätterna dvs grönsaker :)

Tallrik två med varma rätter bestod av ännu mer räkor, brysselkål, omelett, kyckling, ägghalva, rostbiff och älginnanlår.

Sen blev det såklart även lite efterrätt med ostkaka, chokladmousse, clementin och lite julgodis.

Sammanfattningvis blev jag alldeles lagom mätt och var riktigt positivt överraskad över allt gott jag hittade. Sen att det kanske inte var "typisk" julmat gör väl inget ;)

Jägarvila.

Sitter i soffan nu och kroppen känns sådär härligt mör. Anledningen till det var ett svettigt EasyLine-pass. Blev lite förvånad faktiskt. För gick dit och kände mig lite trött i kroppen och var inte säker på om jag hade någon kraft i den. En timme senare så kände jag att kroppen skött sig riktigt duktigt, helst benen... Oj oj att avsluta passet med 45 sek jägarvila. Det fick dem verkligen att skaka! Mer jägarvila åt folket?


Gococo.

Jag skrev i ett tidigare inlägg att jag hade turen att vinna första luckan i MalinIForms julkalender (en julkalender jag verkligen ännu en gång kan rekommendera, rn himla massa fina priser!). Jag vann då ett par valfria strumpor från Gococo.

Jag hade länge sneglat på dessa strumpor, så det fick bli dem (texten är tagen helt från Gococos hemsida)

Compression Lila

Gococo Compression är en teknisk knähög kompressionsstrumpa som ger ett behagligt tryck över vaden och ser till att stabilisera vadmuskeln och öka cirkulationen. Compression är en återhämtningsstrumpa men passar även för aktivare sport såsom löpning och cykling. Cocona materialet är placerat under sulan och ger dig en torr och bekväm strumpa.

• Cocona materialet är koncentrerat runt de delar av foten som transpirerar mest och reducerar fukt och lukt.

• Microfiber på ovansida fot och skaft transporterar snabbt bort fukt från foten och ger en mjuk och behaglig känsla.

• Kompressionen minskar risken för stela vader och svullna fötter.

• Strumpan ger ett skönt stöd och återhämtar fötter och vader genom att öka cirkulationen i vader.

• Extra vaddering under häl och trampdyna för att dämpa stötar.

• Vänster/Höger strumpa som ger extra behaglig känsla och skyddar mot blåsor, skavsår och slitage.

• Kompressionsstrumporna är klass 1 med 18-21 mmHG.


Compression Lila

I förgår fick jag hem de fina strumporna på posten med ett trevligt meddelande från dem. Idag skulle jag prova dem. Första gången som jag använder denna typ av strumpa, de är lite klurigare att ta på sig just för att de är kompressionsstrumpor (sen va jag ju heller inte uppmärksam så jag tog ju såklart på mig fel strumpa på fel fot :P), men när jag fått på dem så sitter de såååå skönt! Har haft dem några timmar nu o de sitter fortfarande så skönt. Så för min del så japp, jag kommer nog beställa minst ett par till. Fast tänkte testa annan modell då. Men rekommenderas något enormt!!



Haha vilken vinkel jag tog bilden på fötterna, ser ju ut som jag har vader á la gigantum! :D

Over and out.

Idag var en sån där dag. Jobbdag mellan kl 6.30 till 18. Inte hunnit äta tillräckligt och en huvudvärken satt som en smäck därefter. Kom hem. Somna i soffan för ett par timmar sen. Vakna nyss. Byta plats till sängen, sova mera. Återkomma imorgon.

Träning vs kost.

Nu är jag nyfiken på om det är likadant för er som det är för mig. Ni som följer min blogg har märkt att träningen inte riktigt gjorts som jag egentligen hade velat senaste veckorna och därmed har även kosten fallerat lite. Inte alls lika strikt och det fuskas oftare än jag velat. Men bara idag märker jag en skillnad. Morgonens träningspass gjorde att jag inte alls var sugen på något onyttigt till lunch, tvärtom. Så det blev en god räksallad från Hälsofreak. Så det gäller helt enkelt att få till så jag blir mer nöjd med min träning, dåf år jag förhoppningsvis kosten på köpet!



I min räksallad är det sallad, tomat, gurka, dubbelräkor, mango, avokado, äpple och cashewnötter. Toppas med lite sweet chilli. Mums!


Energitopp.

Jag hade så rätt så, morgones squashtimme gav all den energi som behövs för att börja en dag full med stillasittande möten!


Godnatt på den.

Lika bra att försöka sova nu, fick precis ett mess från en kollega som påminde om att vi skulle spela squash tillsammans imorgon kl 7. Uj, kvällen innan undrar jag alltid vad jag tänkte på när jag accepterar en sådan grej. Sedan när man väl är där och kör så är det så härligt, en kanonstart på dagen. Mycket energi! Så godnatt :)


Nyhet på gymmet.

Åh nu blev jag lite glad här. Satt och kollade genom julschemat på gymmet. På självaste nyårsafton så presenteras en av vårens nyheter, Sh'bam! Har velat testat det länge och så får jag inte bara testa det, utan gillar jag det ja då kommer det finnas på schemat till våren. Härligt! Jag som brukar vara lite bitter över att det tar sp lång tid innan saker kommer till Lkpg får iaf glädjas över att det gym jag tillhör får in väldigt mycket tidigt ex TRX och nu Sh'bam, även Zumban var de skapligt tidiga med... Nu är det piloxing kvar också ;)


Agavesirap.

Upptäckte denna sirap för ett par veckor sen och den är inte så dum alls. Ibland så kallas den även för GI-sirap eftersom den har en liten påverkan på blodsockret (alltså lågt GI). Det finns en kaktuslikande växt som heter Algave och det är ur den som denna sirap utvinns. Det som gillas främst är att algavesirapen är en naturlig produkt, alltså inte raffinerad eller modifierad på kemisk väg. Sedan är den mycket sötare (ungefär 25 procent sötare) än socker och sötningsmedel, vilket gör att man behöver mycket mindre. Jag har läst någonstans att om det står ett visst mått i receptet så räcker det att du tar ca en tredjedel av sirapen för att ersätta sockret.


Denna sort har jag testat, men det finns flera olika märken. Är dyrare än socker ja, men du behöver inte använda lika mycket. Är förresten inte bara i bakning det går att användas till, utan som sötningsmedel i det mesta istället för socker :) Sirapen hittas i de flesta välsorterade livsmedelsaffärer!

GI Lussekatter.

Dags för lussebaket för iår! Jag bestämde mig för att göra GI varianten, hade läst hos MalinIForm som bakat dem att de smakade som vanliga lussekatter. Sen är det alltid kul att testa något nytt. Receptet hitta jag hos Malin som hittat det hos recept.nu. Dock gjorde jag vissa förändringar då jag hellre använder agavesirap än sötningsmedel.

Recept för ca 30 lussekatter

100 g smör
5 dl sojamjölk
50 g jäst
250 g kesella 1%
0,5 dl agavesirap
0,5 tsk salt
2 tsk kardemumma
17 dl siktat dinkelmjöl + lite till utbakningen
2 pkt saffran
1 ägg till penslingen

Dekorerade gjorde jag med klassikern russin, då jag inte är så förtjust i torkade aprikoser. Jag vet att kardemunnan har Malin adderat.

Gör så här

1. Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i sojamjölken och låt degväskan bli fingervarm. Häll den över jästen. Tillsätt Kesella och blanda mjölet med kardemumma, saffran och salt. Häll i mjölblandningen samt sirapen och arbeta degen en stund. Den ska inte bli lika kompakt som vanlig saffransdeg. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min.

2. Värm ugnen till 225°. Ta upp degen på mjölat bakbord och
 arbeta eventuellt in mera mjöl. Baka ut den till ca 30 kusar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i ca 30 min.

3. Hacka aprikoserna i mindre bitar. Pensla bröden med uppvispat ägg och dekorera med aprikosbitar. Grädda mitt i ugnen 5-8 minuter.

O så glömmer vi inte att mumsa i dig en nybakad på en gång och njuta!!





Ska väl lägga till att de var härligt fluffiga och saftiga, dock inte lika söta som vanliga. Vet inte om det var för att jag använde agavesirap istället för sötningsmedel. Men härligt goda, det var de! Lovar att skriva ett inlägg inom kort vad algavesirap är för något :)


Hotellfrukost.

Något jag tycker man kan unna sig då och då, trots att man inte bor på hotell, ja det är att gå till något av stades hotell och äta hotellfrukost. Visst kostar en liten peng, men gå lite senare och se det som en brunsch :)

Nu när jag var iväg i Stockholms så blev det två dagar hotellfrukost! Då jag försöker äta mindre kolhydrater så är jag alltid nyfiken på vad hotellfrukosten ska kunna erbjuda förutom smörgåsar. Ska väl säga att jag aldrig har svårt att hitta saker att äta, men gillar alltid när det finns det lilla extra... I fredags morse så fick jag njuta av både hemgjord smoothie och färskpressad juice, något som till min stora besvikelse inte fanns som alternativ på lördagsmorgonen. Gillades dock starkt att det fanns gott om färsk frukt, diverse nötter och frön. Lite speciellt med denna frukostbuffé var att det fanns en japansk avdelning, så varför inte börja morgonen med en skål med misosoppa :)

Nedan följer mina två favorittallrikar de båda morgnarna, överst har vi fredagens och nederst lördagens. Mycket frukt, lite ekologisk vaniljyoghurt, diverse frön och nötter samt toppad med kanel. Ett bra sätt att få i sig vitaminer, bra fetter, protein osv... Yummie!!



Vad är väl en bal på slottet...?

Eller slotten kanske det inte blev, men en stor guldjubileumsfest på Stockholms stadshus hann jag med igår kväll! Först var det utdelning i Gyllene salen och därefter middag i Blå hallen. En riktigt trevlig kväll :) Middagen var helt okej, inte over the topp med betydligt godare än de jag själv brukar komponera ihop, underhållningen var härlig med några välbekanta namn (setts på tv ;) och middagssällskapet var mycket trevliga.











Man märkte att för servitörerna var det mycket träning inför nobelmiddagen. Mycket imponerande. Sista bilden här visar när de i går ner för den stora trappan. Här kan det dock behövas lite mer träning, var nämlingen 3-4 servitörer som snubbla till så att deras fakla ramla. En av servitörernas hår börja tom brinna lite... Men var riktigt mäktigt!!!




Test av hotellgymmet.

I eftermiddags fick jag faktiskt in lite träning. Till hotellet jag bor på så tillhör ett SATSgym, tyvärr bara med gymavdelning. Men jag tog mig ner och körde cykel, rodd och crosstrainern. Bättre än inget känner jag själv :)



Försök till julstämning.

Då mamma igår stukade foten ganska rejält så blev hon kvar på hotellet för att vila. Jag själv begav mig ut på Stockholms gator. Ni som känner mig vet att jag inte är något speciellt stort shoppingfreak, men det finns några ställen här i stan som alltid brukar få sig ett besök av mig. Eftersom jag väldigt sällan är inne i city när jag besöker Sthlm vanligvis så fick man passa på denna gång. Jag hade även som mission att försöka skapa mig lite julstämning och inhandla lite julklappar. Visst fick jag lite julklappar inhandlade men med julstämningen var det desto värre. Trots att det var julmusik överallt och jag nynnade glatt med, jag kollade på julskyltning och hamnade tom på en liten julmarknad i Kungsan. Har snön verkligen sådan betydelse? Eller har jag haft för mkt att göra att jag inte hunnit med att julen nu är riktigt nära?? Jag jobbar på bäst jag kan mot en högre julfeeling. Kanske kan en lussebulle hjälpa? ;)





Måste dock påpeka att julskyltningen på NK var riktigt rolig! Är ni i stan så kan ni absolut ta er en sväng förbi, vissa av skyltningarna är riktigt fyndiga. Varför inte en tomte som funderar på vilken av sina superhjältetomtedräktar han ska hoppa i?

Jag vann!

Ojoj ibland kan man ha tur. En av mina favoritbloggar jag följer MalinIForm har även iår en julkalender. Jag ska gå all in och tävla varje dag :) vad händer? Jag vinner dag 1. Tjoho :)

Vinsten kommer från Gococo där jag vunnit ett par valfria strumpor från deras shop, de har ett stort utbud av träningsstrumpor, skidstrumpor, löparstrumpor och kompressionsstrumpor. Materialet är cocona som tydligen ska torka snabbare än andra funktionsmaterial. Jag har länge varit sugen på ett par strumpor från dem, men de kostar en peng så min snåla sida har fått mig att vänta. O så vinner jag ett par, kan dagen börja bättre än att få ett sådant vinnarmail :)

Så trots att jag utsätter mig själv för större konkurrens i tävlingarna så rekommenderar jag er ett besök hos MalinIForm :)

Att vakna..

Att jag skulle sova väldigt länge hde jag inte förväntat mig, så ungefär 20 i 8 slog ögonen upp. Men en lugn morgon i min smak behöver inte betyda att jag sover sen. Absolut inte, utan mer det där att slippa stressa iväg. Kunna vakna till i egen takt, ligga kvar i sängen och läsa osv. Så det var precis det jag gjorde imorse, vakna till, kolla lite nyheter på tv och så låg jag o läste senaste numret av Topphälsa. Och vet ni vad, snart väntar en hotellfrukost, kan avslöja att jag har höga förväntningar på den :)


Välbehövlig lyx dag 1.

Efter några dagar med lite för mycket jobb, två dagar med 0 min lunch är inte okej så har jag nu lite välbehövlig långledigt. Vid 14.58 satte jag mig på tåget till Sthlm, First Class, för ett par härliga och lite sådär extra lyxiga dagar i Sthlm. Väl uppe så checka vi in på hotellet som ska bli vårt boende under två nätter.


Kvällsmat blev sushi

Sedan testa tofflor och hotellsängen

Hovet var nästa ställe att besöka

AIK skulle mötas i hockey

Det blev förlust i övertid. Onödigt men sanningen :(

Godnatt Stockholm, nu ska jag krypa ner i hotellsängen. Vi syns imorn!

RSS 2.0