Dag 12 - En låt med ett band jag hatar.

Nu var det de där med att hata igen. Men jag tänker såhär. När jag och Moomin bodde i Moomindalen så hade vi endast två regler. Ena var att vi aldrig fick ha fest utan att bjuda den andra personen. Den andre regeln var att Thorleifs inte fick spelas i vårt hem. Vi höll båda reglerna...

Med detta så kan vi väl säga att just Thorleifs aldrig legat mig så varmt om hjärtat, varför vet jag faktiskt inte. Sen har det väl kanske blivit en liten grej av det också :) Då jag inte vet vilken av deras låtar som är värst så väljer jag bara en som får representera dem.
 

Dag 11 - En låt av mitt favoritband.

Nu tänker jag vad jag lyssnar främst på idag. Det är dock inte ett band, utan en artist. Men det struntar jag faktiskt i! :) För det finns ingen kategori som heter en låt av din favoritartist. Just nu har jag ju snöat in helt på Ulf Lundell. En kär vän introducerade honom i mitt liv under våren och efter de var jag fast. Okej gäller det att välja en riktigt bra låt av Uffe då. Tyvärr så finns inte alla på youtube, men här en av mina favoriter...

Dag 10 - En låt som får mig att somna.

Denna kategori kan även den tolkas på olika vis. Somna såsom i att den är så tråkig att jag somnar av den eller för att den gör mig lugn och får en att slappna av så man somnar lättare? Jag kör på tolkning nummer två. Vet inte om denna låt direkt fått mig att somna, men jag blir lugn av den och avslappnad. Känns som en bra förutsättning när du vill sova :) Sen att det är en helt fantastisk låt är ju bara en bonus!

Dag 9 - En låt jag kan dansa till.

Dansa till? Jag kan väl dansa till ganska många låtar om man tänker att det är dansa ute på en nattklubb :) Men när jag valde låt så tänkte jag på låtar jag gjort en dansuppvisning till. Så det fick bli denna. Kunde även valt What's the color of love med Lili&Susie eller Livrädd med Niklas Strömstedt. Varför? Jo alla dessa låtar har jag och Sofie gjort danser till. Danser som vi sedan haft uppvisningar med i skolan på musiktimmen. Så detta måste ägt rum under mellanstadiet när vi gick i samma klass. Till detta hade vi såklart väldigt avancerad scenklädsel, varje gång... Vilka minnen!

Dag 8 - En låt jag kan hela texten till.

Jag får helt enkelt erkänna att jag är väldigt dålig på att lära mig låttextar utantill.
Min nivå ligger på de kära gamla barnvisorna som exemplet nedan får representera :)


Sol & Bad.

Äntligen kom den där dagen som jag längtat efter. En dag där solen värmde så mycket att en dag på stranden inte kändes felplacerad. Dock var det en chansning. Jag och det F-family tog chansningen och drog till Varamon. När vi kom dit var det ganska folktomt och värmen var väl inte så påtaglig. Men 45 min så stod solen helt fri från moln på himlen och så var det alla de timmar vi blev kvar. Så vi fick gott om tid att sola, plaska, bygga sandslott och faktiskt doppa sig några gånger i Vättern. En sån härlig dag!!

PS sen att man fick sand typ överallt får man ta. Jag har iaf fått bort sanden från naveln nu :)


Pannkakor.

Ännu en såndär härlig dag idag. På dagen träffade jag Hanna och Iris en sväng. Lunch intogs för oss alla tre, sen trädgårdsföreningen. Lekparken. Roligast där enligt Iris var ett löv på marken :) Hade hon fått sin vilja genom så hade man gärna fått äta upp det, så mycket tyckte Iris om lövet. Trots lövätarförbudet så var Iris som vanligt (jaja, hon har säkert sina tjuriga stunder men jag har aldrig fått se dem:) på toppen humör. O hon minns fortfarande att räcka ut tungan gör man gärna i mitt sällskap haha.

På kvällen var det dagsatt bjuda tillbaka till Malin. Det lyx jag fick i fredags att komma hem till henne till färdigdukat bord och mat. Här bjöds det på pannkakor i STORA lass. Ojojoj, svulleri på hög nivå och tillbehören var hallon, äppelmos, glass, mango, melon. Mums mums mums. Allt detta intogs på min balkong där vi såg en luftballong. Åhh skulle va så coolt att få åka luftballong. Härliga diskussioner och smarthet på hög nivå. Helt enkelt kanon avslut på ännu en kanondag. Vilken härlig semester jag har då!Dag 7 - En låt som påminner dig om ett speciellt tillfälle.Denna låt är ju Göteborg, nattklubben Räkan för dryga 10 år sedan. Jag var i Göteborg tillsammans med fyra vänner. Vi bodde på vandrarhem och skulle göra Göteborg osäkert i några dagar. Denna låt kom upp till ytan när Moomin gärna ville sjunga kareoke. Jag var på! Kanske hade fått några procent innanför västen (vi lämnar det... ;). Moomin trodde ju såklart att jag kunde låten eftersom jag så på direkten valde ut denna. Så började det. Jag hade noll koll på texten utan kunde bara refrängen. Moomin skämdes lite. Jag själv? Nej inte ett dugg, var ju lite mer dimmigt i min värld så jag märkte inte ens att det var väldigt tyst i långa perioder under vårt uppträdande...

Mycket kaffe blev det :P

Var ett väldigt trevligt 2års kalas idag. Först bjöd MiniMo (anar dock att mamma och pappa Moomin hjälpt till) på lunch med efterrätt, gott värre. Sedan bjöd MiniMo själv på kaffeparty på hennes rum. Jag bjöds på minst 10 små små Pippikoppar med fejkkaffe och ett antal fejkpannkakor till de. Pannkakorna serverades i stekpannan direkt och på vissa fick jag även jordgubbar... Jag är glad att de inte var riktiga för då hade jag rullat därifrån samtidigt som jag varit hög på kaffe :) Ett av de bästa 2års kalasen jag varit på var det i vilket fall!

På kvällen gick jag o Moomin på ett zumbapass. Så skoj! Jag hr ju inte tränat pass på flera veckor och nästan glömt bort hur roligt det är med zumba. Jättehärligt också att få komma iväg och få svettas ordentligt i en timme. Kände verkligen hur träningspeppen kom tillbaka. Nu börjar vi så smått få igång träningen ordentligt tycker jag. Så jag öppnar gärna för fler träningspass om någon är sugen :)

En riktigt härlig dag är vad det har varit! Vädret har ju faktiskt inte varit så pjåkigt heller...

Dag 6 - En låt som påminner mig om ett ställe.Under en period under mina aktiva år som medarbetare på The BK Lounge så fick vi skivor som skulle spelas på öppettiderna. På en av dessa skivor, som blev lite av en favorit för väldigt många, så fanns denna låt. Jag minns alltid att vi spelade den mot slutet på nätterna. När klockan närmade sig fyra och vi snart skulle stänga...

Trots att arbetet på The BK Lounge inte var det roligaste är jag otroligt glad för min tid där. Jag lärde känna så många underbara människor som jag fortfarande har nära vänskapsrelationer med. Vi umgås fortfarande! Vi var ett kärt gäng som ställde upp för varandra. Och ni vet ju hur vi brukar säga, mellan alla relationer så står där en BK:are...

2 års kalas.

Idag ska jag på kalas. MiniMo fyllde ju 2 år i fredags. Jajamen, fredags var det. Jag visste datumet, såg jag är ingen dålig gudmor. Sen att jag trodde att fredagens datum inföll på torsdagen visar väl mer hur liten koll jag har på svenska almanackan ;)

Woho, kalas är kul! Eller rättare sagt är det kalaskul att få hänga med MiniMo!
...

norgesorg.png
Bild: Tobias Lindman

Nu har jag följt händelserna i vårt grannland nästan maniskt i många många timmar... Ofattbart och jag finner inga ord. Hemskt och förfärligt.

Dag 5 - En låt som påminner mig om någonDet finns egentligen en annan låt som påminner mig om denna person ännu mer, den finns tyvärr inte upplagd på youtube. Så jag nöjer mig med denna, den får mig att tänka på denna person den med...

Plus att det är en riktigt bra låt!

Städning deluxe.

Idag fick jag städinspiration big time. Tack Mia!

Eller jag insåg att innan min nya hushållsmedlem, köksbordet, flyttar in så förtjänar den lite städning. O jag körde the full monty typ. Hallen, köket och badrummet fick sig en ordentlig omgång. Vardagsrummet bara golvet och sovrummet är än så länge krigszon. Men jag har sagt att jag får inte åka till Rom om resten inte ordnas :) Så enkelt är det bara!

Känns riktigt skönt att storstädat, blir man inspirerad att fixa till. Så imorn ska jag inhandla två nya blommor till köet tänkte jag och kan nog också bli en tvättkorg till badrummet. Jag kommer ju få ett nytt köksbord idag. Tack Mia jag är sååå tacksam! Så kanske behövs det något till det. Vet jag när det flyttat in :)

Semestern måste ju faktiskt innehålla lite saker som inte är så roligt också. Enbart lata dagar funkar sällan. Göra sånt som man inte hinner när man är en kvinna mitt i karriären normalt ;)

Praktiskt också, efter 5 h när svetten flödar och musklerna får jobba så känns det helt okej att skippa träningen. Städningen har liksom redan gjort biffen.

Uteserveringar.

För mig är sommar och semester väldigt mycket förknippat med uteserveringar. Detta gör att jag nu i ett par dagar spenderat mina sista timmar i vaket tillstånd på just dessa. Olika vänner alla kvällar typ och det är det som hör till. Umgås med vänner på denna plats. Lycka.

Ikväll blev det middag med Jimmy, Elin och Fredrik. Typ bara Hanna så hade det varit ett komplett old gang :)

Dag 4 - En låt som gör mig ledsenOlika situationer när jag hört denna låt gör att jag alltid blir lite ledsam

Ang träning o kost.

Vilket märks så har det mesta med kost och träning försvunnit hur min blogg sista tiden. Absolut inte för att jag lagt av helt och alla de kilon jag tappat under våren är tillbaka. Dock är motivationen inte riktigt på topp och semesterns oregelbundenhet gör att den inte riktigt infinner sig.

Därför har jag givit mig själv en utmaning eller ett villkor skulle man kunna säga. Så länge vågen ligger stabil, jag känner att kosten inte skenar i väg för mycket, jag tar tillvara på vardagsmotion så mycket det bara går och får in lite joggingturer när det känns bra så ska jag inte pressa mig mera. När semestern sedan är slut, är ju bara två veckor dit, så är de andra bullar. Då blir livet mer regelbundet med större behov på rutiner.

Jag har även anmält mig i en augustiutmaning hos Maliniform som kommer bli en riktigt bra kick i rumpan! Så känns som skulle jag tvinga mig till en massa nu så skulle det bara bli fel, då är det bättre att njuta och känna powern i att faktiskt kunna vara stabil trots att man unnar sig lite extra. Det gör mig faktiskt stolt bara de. Samla kraft för att i augusti köra igång igen. Vilket just nu känns kommer bli riktigt riktigt roligt :)


Grattis MiniMo!

Idag fyller världens bästa MiniMo 2 år. Stora tjejen!!

Så på måndag ska jag på 2års kalas, det ser man fram emot :)


Ut på havet.

Malin fick av mig i födelsedagspresent en resa ut på havet. Nu är det bokat!

Färjan här kommer vi, kommer nog bli bananas. Haha.

Dag 3 - En låt som gör mig glad

Denna låt förknippar jag med så många roliga kvällar att jag blir glad i hjärtat varje gång jag hör den :)


Quiz.

På kvällen så träffade jag Erik, Lian o Malin för quiz. Även Hanna kom förbi och Mia en liten sväng. Temat var dödskul-humor. Faktiskt inte så dåligt quiz utan jag hade koll på en del iaf... Var massa frågor om svenska komiker. 30 poäng skrapa vi ihop iaf :)Efter denna bild togs så spåra de mesta ut. Diverse teckningar prydde pappret och diskussionsämnena låg som vanligt på en hög nivå. Quiz är kul!

Resultatet.

Ja det blev förlust i minigolfen, men tyckte jag ändå hade helt okej serie. Hade dålig mittperiod men skaplig på nedre halvan...Sedan gick vi till Ragnar och fika. Tyvärr fick man ingen skymt av självaste Ragnar :(

Minigolf.

Dags att spela denna sommars 1a minigolfrunda. Fredrik e motparten. Dont counting to become the winner, om vi uttrycker oss varsamt ;) Men minigolf e skoj. Har ju planer att starta spela vanlig golf... Fast inom vilken tidsperiod fr nu vet man aldrig... :)
Medan jag vÄntar sitter jag och smaskar jordgubbar. Inte helt fel om vi sÄger sÅ :) Efter minigolfen ska det fikas hos Ragnar i Gamla Lkpg, det e tradition!

Dag 2 - Hatlåt

Även denna kategori är inte de enklaste. Jag menar avskyr jag en låt så lyssnar jag ju inte på den.... Det finns dock en låt som jag alltid har haft väldigt svårt för.


Dag 1 - Favoritlåt

Attans klurigt. Att välja ut en. Går ju inte. Beror väldigt mycket på humör. Dagskänsla. Stadie i livet.

Men denna låt betyder väldigt mycket för mig så den ligger i topp. Låten kom in i mitt liv för ungefär 15 år sedan. En av anledningarna att jag valde denna, den har hängt med i så många år och är förknippad med så många av mina tankar, känslor och lugn.


Utmaning i musikform.

dag 01 – din favoritlåt
dag 02 – din hatlåt
dag 03 – en låt som gör dig glad
dag 04 – en låt som gör dig ledsen
dag 05 – en låt som påminner dig om någon
dag 06 – en låt som påminner dig om ett ställe
dag 07 – en låt som påminner dig om ett speciellt tillfälle
dag 08 – en låt som du kan hela texten till
dag 09 – en låt du kan dansa till
dag 10 – en låt som får dig att somna
dag 11 – en låt av ditt favoritband
dag 12 – en låt av ett band du hatar
dag 13 – en låt som är guilty pleasure
dag 14 – en låt som ingen tror att du skulle älska
dag 15 – en låt som beskriver dig
dag 16 – en låt som du brukade älska men nu hatar
dag 17 – en låt som du ofta hör på radio
dag 18 – en låt som du önskar att du fick höra på radio
dag 19 – en låt från din favoritplatta
dag 20 – en låt du lyssnar på när du är arg
dag 21 – en låt du lyssnar på när du är lycklig
dag 22 – en låt du lyssnar på när du är ledsen
dag 23 – en låt du vill ha på ditt bröllop
dag 24 – en låt du vill ha på din begravning
dag 25 – en låt som får dig att skratta
dag 26 – en låt du kan spela på instrument
dag 27 – en låt du skulle vilja kunna spela på instrument
dag 28 – en låt som får dig att känna dig skyldig
dag 29 – en låt från din barndom
dag 30 – din favoritlåt från den här tiden förra året

Sista tiden på bortaplan.

Skulle ju kunna säga att den tiden mest tillbringades på resande fot. Tar väl drygt ett dygn dörr till dörr kan man säga att resa via bil och båt till de finska skogarna.

Vi började med att åka en sväng till mormor som bjöd på pannkakor, mmm mums! Sedan började färden ordentligt mot Helsingfors. Yes, diskussioner om musikval blev det och jag var väl den som mest fick foga mig. Men blev någon radiokanal så det var lite sånt där vanligt skval.

Väl på båten så åt jag en riktigt god caesarsallad. Yay, är så gott! Lycka på en tallrik. Handla lite i taxfreen, tog en GT i baren och njöt a att kolla ut på det vackra havet.Sedan var jag ju tvungen att spela lite på enarmad bandit. I Finland så är de väldigt vanliga, finns överallt o alla spelar på dem. Jag brukar väl mest spela några gånger för nostalgin. Nu finns de ju på de flesta barer även i Sverige, men i Finland har de funnits i matbutiker, caféer ja lite överallt sedan jag var liten...
Jag vann! Hela 6 euro rikare blir jag. Hoppas detta inte betyder att jag har tur i spel nu bara....

Hemmaplan.

Nu är jag tillbaka på hemmaplan igen. Redo att ha semester. Vad händer då? Jo folk jobbar och är bortresta om dagarna. Förstår ni ångesten, här sitter jag och äntligen är ledig. Då är alla andra upptagna!

Ska väl inte klaga, men just känslan att slösa bort semestern gnager på en... kvällarna däremot är fullbokade upp till öronen. Så skärpning, Linda inte klaga. Njut av din ledighet...!

Igår kom jag då hem. Skönt att få sova i egen säng, kolla på tv osv. O det härligaste av allt, att röra sig runt på staden gator och faktiskt ha chansen att stöta ihop med någon du känner. Det har jag saknat :)

Träffade Pinglan en sväng igår och käkade en sen lunch (mitt kylskåp var ju ganska tomt efter varit på resande fot) och på kvällen blev det häng hos Malin. De sista filmerna av Harry Potter skulle ju ses!

För att idag skulle vi äntligen se sista filmen på bio. Harry Potter och dödsrelikerna, del 2. Spännande ju. Har ju inte läst böckerna så hade ingen aning om vad som förväntades komma. Helt okej film. Nöjd. En lite annorlunda grej som hände i salongen var att en tjej verkligen satt o stortjöt i stort sätt hela filmen. Händer inte varje gång..

Himlen är allt bra läcker ikväll! Hoppas den betyder att det imorgon blir riktigt varmt och skönt..

Min tid på landet.

Nu börjar min tid här på landet i de finska skogarna närma sig sitt slut. Jag gillar det här, inte det, samtidigt så saknar jag det vanliga i mitt liv. För så är det ju här, jag är här men min vardag är inte här. Den saknar jag. Har dock varit underbart här. Lugnet. Äta utomhus. Steka plättar på utomhusjärnet. Springa längs kanalen, trots att man hela tiden får ha i bakhuvet att det faktiskt kan komma en björn. Ha tid att läsa böcker (fem styckna har klarats av på en vecka...). Att egentligen inte behöva bry sig hur man ser ut när man lallar runt på gården.

Ja väldigt många härliga saker finns det här. Min insida har varit på rehab deluxe. Nu är den dock redo för det vanliga livet igen och det med råge! :) På tisdag är jag hemma igen, semestern är fortfarande bara i början så då mina vänner då socialiserar vi oss som aldrig förr! Bara att messa eller maila förslagen :)


Inget dåligt joggingspår med utsikt eller vad säger ni? :)

SPB del 2.

Dag två i staden var det egna äventyr som gällde. Vi tog sikte på Isaks katedralen. Efter att gått 211 steg i en slingrande trappa fick man en ganska schysst utsikt över Sankt Petersburg.

När vi skulle äta lunch hamna vi på något riktigt ryskt ställe. De förstod inte riktigt vad jag sa och jag förstod verkligen inte vad de sa. Jag fick iaf några typiska ryska saker :) Borstj. Det var gott!


Sedan var målet Russian Vodka Museum. När man läste om museet var det på engelska osv. När man kom in så stod allt på ryska. Så tyvärr gott folk, jag kan inte berätta om vodkans hemligheter för er. Enda jag lärde mig var att man druckit det himla länge, det finns massa olika sorter som verkligen kostar olika mycket och även de ryska presidenterna dricker denna dryck!

SPB del 1.

Kom då äntligen fram till Sankt Petersburg i torsdagskväll. Efter båten till Viborg åkte vi buss till slutdestinationen. Efter flera vägarbeten och när man väl kom in i staden så tog det en timme att bara komma in till centrum. Var hur mycket trafik och bilköer som helst. Jag var hungrig på det. Men äntligen framme på hotell Vasiljevsky så var det bara att hitta lite föda snabbt för att sedan åka till en ny kanalbåt som skulle ta oss på lite seightseeing. Sankt Petersburg består av hur många olika kanaler som helst, så jag kan verkligen rekommendera en kanaltur för att få se väldigt mycket av staden på kort tid.

Första intrycket av staden var att den inte kändes så rysk. Märktes tydligt att Peter den store, grundaren, gillade europa och influerades mycket av den. Amsterdam var hans favoritstad. Han ville få Sankt Petersburg att bli en europeisk stad. Byggnaderna är maffiga och färgglada. Palatsen står på rad efter varandra och det syns tydligt vilka byggnader som uppkom under sovjettiden. Ska även sägas att det inte är det enklaste att hålla koll på alla kupoler man ser runt omkring sig, för det var en himla massa. Dock gjorde det det ganska enkelt att orientera sig i staden, man kunde hela tiden ta sikte på något torn eller kupol.

Hur man färdas 4-5 mil på 6 timmar.

Ja ni, då tar man kanalbåten mellan Lappeenranta och Viborg. Det går alltså ut på att färdas mellan Finland och Ryssland via båt, via kanalen mellan Finska Viken och sjön Saima. Höjdskillnaden är 76 meter och man slussar genom 8st slussar. Tre styckna på finska sidan och fem styckna på ryska.Tillbaka.

Sådär nu var man tillbaka i de finska skogarna efter några dagar i Ryssland, Sankt Petersburg. Då jag är hur trött som helst (hann ju vänja mig vid rysk tid som är två timmar före svensk...) blir det ett sammanfattninginlägg o så kommer bilder o lite annat imorn :)

i Sankt Petersburg:

- Talar de ett himla svårt språk
- Är det enormt långt mellan övergångsställena och omöjligt att springa över gatan, detta leder till att du kan få gå väldigt många meter tillbaka för att kunna komma över vägen
- Verkar folk gifta sig hela tiden, under mina 3 dagar där såg jag minst 15 brudpar
- Verkar det finnas minst en limo per invånare
- Kör de bil som galningar
- Har de fler broar än jag har hårstrån på huvudet

Karhu.

Eller björn...


Nallen får i vilket fall inte komma in i detta shoppingcenter!

Det är ju faktiskt så att det finns björn i dessa skogar och björnar som synts till. Förra året när jag var här så var jag ute o gick med hundarna. Precis en vecka efter detta, när jag var på trygg mark i Sverige igen, så kom där en jättebjörn lufsande precis där jag gått.. Ups! Detta hr givit mig en ganska stor respekt för dessa skogar och får väl erkänna att det är med ett vakande öga runt omkring mig som jag är ute o springer detta år! Ska även tilläggas att det även finns varg ;) Dessa skådades vid en åker precis vid mosters hus... läskigt här på landet :P

Sankt Petersburg då.

Jag befinner mig nu alltså på en liten tripp i Sankt Petersburg. (eller njae, är i finland och skriver tidsinställt inlägg..)
Men när ni läser detta så befinner jag mig där!

Sankt Petersburg hette Leningrad till 1991. Anar att ni kan lista ut vem den var uppkallad efter då. Ligger i västra Ryssland vid floden Nevas, vid  utloppet till Finska Viken. Staden är landets näststörsta och det bor ca 4,6 miljoner. Halva Sverige med typ. Gör mig gott då landet fått mig att sakna att kunna kolla på massa människor.

Namnet Sankt Petersburg kommer från stadens grundare Tsaren Peter den store. Detta var 1703. Då hette dock staden bar Petersburg. Först senare tillkom sankt och då syftade man mer på aposteln Petrus.

Det finns ett helt gäng med sevärdheter, men dessa kommer jag berätta först efter jag sett dem :)


Lonkero.


Enligt mina barndomsminnen är detta lite av en nationaldryck här i landet. Ska dock helst drickas i samband med bastubad.. På bilden är det dock en lite mer modernvariant med tranbär. faller mig mycket mer i smaken då grapesmaken inte tillhör min smakpalett av goda saker :)

Hanna.


Kolla in vad jag hittade i kyldisken här i Finland. Sett det tidigare? Vet Hanna, du är inte Starbucksoman.. Men i mina ögon har du blivit de lite under våra resor ;)

Drygt Mamma!

Mamma köpte en skiva, denna skiva tycker hon absolut vi ska lyssna på i bilen... Hmpf!Är alltså en skiva som gjordes i samband med hockeyvinsten för Finland.
Det är inte lätt att vara ensam hejare på Sverige i en släkt full av finländare...
Försöker leva på 6-5 resultatet, men börjar kännas för långt bort :)

Drygt Finland!


Sankt Petersburg.

Just i detta nu så sätter jag mig på båten som ska ta mig till denna stad. Spännande!

Status.

Just nu håller jag på att apcka lite, imorn drar jag väldigt tidigt (läs: när många utav er sover..) till Ryssland och Viborg samt Sankt Petersburg. Men sörj icke, kommer ett helt gäng med tidsinställda inlägg under dagarna.. Främst om min vistelse här i Finland. På lördagkväll igen så entrar jag finsk mark :)

O vem vet, jag kanske hittar någon öst:ig dator bland alla vodkaflaskor ;)

Vingänget: jag kommer absolut tänka på er nu när jag åker så långt österut som man nästan kan, skulle vara Minsk som är värre ;)

Suomiland dag 4

Idag var jag lite busig i vad jag åt. Vissa saker måste jag dock få äta då de inte finns att få tag i i Sverige... :)

Mamma o jag åkte en sväng in till stan idag, gick till torget och åt Atom. Mums i gatan vad jag gillar det, sen gillar jag också att dte i finland är legitimt attta ett glas mjölk till maten. I Sverige får man ju alltid en blick ;)Sen åkte vi till mormor, är väl 3-4 mil från Lappeenranta.. ut på landet :D

Vackert.


Bilden är tagen nere vid hamnen

Sandslott.

I staden är det varje år jättestora sandslott nere vid hamnen. olika teman varje år och det kommer professionella sandslottsbyggare från hela världen. Årets tema var cirkus. Läckert att se vad man egentligen kan byga i sand. Får väl erkänna att mina sandskapelser inte riktigt kommer upp i denna standard...Nokialand dag 3.

Efter en dag med en massa regn och då en del inomhushäng för min del begav vi oss in till staden framåt kvällen. Obligatoriska besöket på Iitala-outleten och jag gick mkt nöjd ut därifrån en muminskål och mugg rikare! Har ju en redig samling där hemam nu som jag är så nöjd med :)

Sedan bar det av till något shoppingcenter, hittade inte mycket alls. Förutom hantlar! Jippi, har ju tänkt att köpa ett set och där stod de framför mig till ett otroligt rabatterat pris. Härligt värre. Finns inga ursäkter och de där tricepsen som jag gillar att träna kan få sig en omgång när de vill.

Efter lite matshopping åkte vi hem till min kusin. Kul att se henne och pv:n. Efter lite häng där begav vi oss ner till hamnen. Väldigt vackert där nere, men tyvärr lite kallt. Blåste lite och gåshuden gjorde sig då och då påmind på huden.Lappeenranta.

Jag befinner mig nu då nära denna stad. Är väl ungefär 1,5 mil i riktning rakt ut på landet mot Ryssland skulle man kunna säga :) På svenska heter staden Villmanstrand.

Staden grundades 1649 av Per Brahe dy. Här bor ca 72 000 personer och ligger i södra Karelen. Staden är enspråkig och jag tror nog alla får full pott vilket språket i staden är.

Min personliga bild av staden då... Torget ska man absolut besöka, där ska man äta en priog med ris och kött i. Sedan får man själv välja fyllning. Jag brukar ha sallad och ägg i min. Denna ska helt klart ätas innan jag lämnar landet. Hamnen är väldigt mysig, sitta o tita på vatten o båtar. Men så är jag ju en sucker för just detta! Shoppingen i denna stad är väl inget att hänga upp i granen. Många kedjor som man finner i Sverige. Dock ganska mkt butiker för att vara en såpass liten stad, tror det främst beror på att det är väldigt många ryssar som kommer hit och shoppar. Det märks även på mataffärerna. Tänk er jätteMaxi-butiker gånger kanske 15 st i bara denna stad... Där är et roligt att gå, för det finns så mycket mer att titta på än i Sverige. Det måste jag säga att Sveriges mataffärer ligger långt efter Finland i utbud!

Här var tanken att ha en bild på stadens stadsvapen, men min finska begränsade mig att hitta en sån bild och få in den här...


Sy.

Idag regnar det. Goda skäl till att råka somna om efter frukost, sedan läsa bok och faktiskt hör och häpna sy! Ja gott folk ni läste rätt, Lindeli har ägnat någon timme åt att sy på symaskin. Sytt mig ett draperi för att hänga framför stora bokhyllan i sovrummet hemma. Mycket stolt! Min gamla syslöjdslärare Anna-Stinas (tror hon hette så iaf :P) skulle varit stolt och inget annat än högsta betyg vore mer välfötjänt!

Nej nu ska jag nog ta mig en dusch och sedan läsa bok igen :)


Btw jag är på landet, då är det tydligen obligatoriskt med dessa typ av skor..

Springvy.


Såhär såg det ut när jag var ute och sprang. Duger.
Ja jag mötte en traktor...

Saunaland. Moominland.

Kärt barn har många namn. Nu är jag iallafall framme efter ungefär ett dygn på resande fot. Kämpat mig genom diskussionerna om vilken musik som egentligen ska spelas i bilen (Jag o mamma har väl inte riktigt samma musiksmak om vi säger så...). Uffe fick blankt nej, Iron Maiden sa hon ifrån efter en låt, Paul Young funkade och någon blandskiva med lugna ballader gick också hem. Tur att man kan stoppa lurarna i öronen och njuta av t ex Uffe med jämna mellanrum.

Båtresan gick bara bra. Somna tidigt efter för få timmars sömn natten innan. Fick se massa coola bilar. Massa gamla amerikanarne var med ombord typ Thunderbirds! Sååå läckra. Annars var det mycket folk överallt...

Hunnit med att träffa mormor en sväng och nu är jag hos moster. Det är varmt här! 29 grader har vi haft det idag. Vid kvart över 8 beslutade jag mig för att bege mig ut på en löptur, tjoho vad varmt det var. Duschen satt som en smäck efterråt.

Jag befinner mig ju förresten i framtiden. Klockan är en timme mer här, så de ni. Jag vet vad jag gör en timme före er. Nej slut på svammel, dags att visa lite bilder...


Vi lämnade igår ett regnigt Linkan, regna på du... hela veckan lång om du vill. Jag är inte där iaf :)

Nacka Strand

Hejdå Sverige

Hej hej Landet!

Drar till öst.

Packar det allra sista för att snart bli upphämtad av mamma för att starta resan mot röst. Det som för mig ungefär är samma sak som att åka till landet. Eller uppvilningsvecka :) Ska bli trevligt att träffa släkten igen och få se ordentligt med skog. Ser även fram emot trippen till St Petersburg!

Dock kan ni nog förvänta er en Lindeli med lite myror i brallan sedan vid hemkomst. För mycket landetluft brukar ha den påverkan på mig och socialisera mig med folk brukar stå högst upp på agendan!

Men dags att packa det sista och off we go, tjoho!!

Lördagsdans.

Lite trött är jag, men de för få timmarnas sömn var helt klart värt det.

Började hemma hos Simon med lite preparty. Trevlig stämning och bra människor, som det ska vara med andra ord. När det var dags att inta Ågatan försvann peppen lite hos mig. Så var på väg hem när jag mötte lite stollar och hängde på för lite mat. När allt sedan var dags att gå hem och sussa, tänkte jag, vände det. Mötte upp Mallan igen och bestämde att dansgolvet allt skulle intas ett tag till. Vi fick sällskap av Alex och Linus och en riktig danskväll börjades på allvar. Vi besteg dansgolv på direkten och sedan lämnades det inte innan lamporna tändes och det var dags att gå hem på allvar. Woho vad skoj det är att dansa.

Efter diskussioner med diverse personer på vägen hem så kom jag äntligen hem, sent med på riktigt bra humör. Somna så snart huvudet föll på kudden.
Pyjamasparty med M & HP.

Igår kväll hade vi lite pyjamasparty här. De inbjudna var Mallan och Harry P. Vi skulle nörda genom de fyra första filmerna var bestämt. Vi klarade det! De tre första filmerna har man sett ganska ofta vilket gjorde att de mesta kändes igen och en tupplur under tredje filmen inte gjorde så mycket skillnad. Vi får alla ha i åtanken att både Mallan o jag är hårt arbetande kvinnor som en fredagskväll är ganska trötta :) Efter tredje filmen var det sovdags. Vi somna båda ganska på stört tror jag. Ny dag idag och fjärde filmen sågs tillsammans med frukost. Eller frukost och frukost, jag ber om ursäkt Mallan att jag inte var mer förbered.... Men tror vi lyckades bli ganska mätta iaf!

En härlig kväll, natt och förmiddag var det. HP bjöd på fin underhållning. Fler pyjamaspartyn åt folket!


Idag ska det tvättas och packas. För att ikväll svänga de lurviga på en nattklubb nära gatan à la Å!

Yay!


Semester!

Nu är det då semester, hmmm suger på ordet, semester. Ledig i fyra veckor. Faktiskt lite panik i kroppen.
Ni som känner mig vet att jag har en väldigt rastlös gen i mig som gör sig påmind väldigt ofta, har svårt för de där med tomma agendor och för lite att göra. Sedan när jag väl kopplar av så njuter jag i fulla drag, och slapp i soffan kan vara riktigt underbart. Men just känslan att inte ha massa saker det ger mig mer panik än njutning. När jag satt de sista timmarna på jobbet hade man nästan mer panik än njutning. Fyra veckor av att bara vara.

Har ju en del saker redan planerat, redan på söndag drar jag ju österut... Så nu slår vi bort alla känslor om en rastlös semester. Nu har jag fyra härliga veckor framför mig då jag har tid att göra precis de jag vill!!


Hmpf.

Nån har väldigt kul på min bekostnad just nu känns det som...

Precis när jag sitter och tänkt börja packa ihop det sista och dra mig hemåt. Semesterdags! vad händer? Det börjar ösregna...


Nedräkning...

..till semestern pågår för fullt!

Ring.

Idag fick jag äntligen min nya coola ring som jag beställt. One of a kind och jag gillar att bokstäverna sitter lite snett får den att kännas äkta och unik!


Resultatet.

Tack alla ni vänner som gav mig presentkortet på Nettans, idag utnyttja jag det och är supernöjd :)

Minx:a fötterna och tyckte det blev riktigt läckert... Nu är tom mina fötter redo för semester!!


Att unna sig lyx.

När jag fyllde år, vet var ett tag sedan, fick jag ett presentkort från en hel bunt av vänner på Nettans. Idag ska det utnyttjas. Tårna på fötterna ska Minxas och ögonbryn och fransar ska färgas. Fina förberedelser inför semestern helt enkelt :) Känns riktigt härligt att unna sig lite lyx! I deserve it!

Får se lite vad jag väljer för "färg" på minxen, ska bli läckert iaf. Får hoppas på lite härliga soldagar nu så man får visa tårna i sandalerna. Annars är ju jag inte mycket för fötter. Isch måste faktiskt säga att fötter kan vara ganska äckliga...

Annars vad sker i livet, jag räknar ner dagar! Mindre än två dagar sedan semester... Planerna nu gör att jag kommer få en kanonstart på min semester!

Maxi.

Idag tog jag och Mallan oss en cykeltur ut till Tornby. Galgeinköp var huvudorsaken. Jag behövde tvättmedel. Älskar när man har en såndär lång inköpslista. Var tur att den inte var längre samt att jag inte köpte så mycket mat då jag snart åker iväg, för annars vet jag inte hur vi fått hem allt. Mallan var inte lika köpsnål som jag ;) Så vi fick allt slå våra kloka huvuden ihop för att lasta på allt på cyklarna, men hem kom vi...

Roligast var nog att se Mallans lycka när hon hittade billiga avfallspåsar. Hon sken upp såsom att hon precis vunnit en miljon. Och inte heller snåla hon på inköp, så är det någon som har lite snålt med avfallspåsar ring Mallan. Hon har mängder!!!!!


Something borrowed.

Igår kväll blev det lite spontanbio med mamma. Something borrowed valde mamma. Fanns väl ett par filmer som jag kanske skulle valt innan, men körde på god dotteranda och lät mamma välja. Helt okej film får man väl säga. Se den om ni vill se en klassisk romantiskt (men samtidigt ganska problematisk) komedi som inte kräver mycket tänk..


Landet.

Nästa vecka ska jag till det som för mig är landet. Finland.

Jag håller verkligen tummen för att det är skapligt väder. Så man kan vara ute iaf, jag har ju planer på att springa längs grusvägarna och sedan avsluta med ett dopp i kanalen. Har jag maximal otur så kommer det väl ösregna :) Har iaf laddat upp med en hel del böcker som ska plöjas genom! Jaja, jag kan sitta såhär i förväg och tycka det ska bli riktigt skönt att bara kunna ta det lugnt och koppla av, men det kommer krypa i benen efter bara nån dag. Tycker dock att det är riktigt bra planerat att vi då tar en tripp till St Petersburg och får lite mer storstadspuls.

Ska också bli himla trevligt att träffa lite släkt. Var ett bra tag sedan jag träffa dem.

Promenad.

Dagens motion blev en rask promenad kring ån med Simski. SKoj att träffa honom också. Kände av min sabla ljumske så var nog bra att gå idag och låta den få vila lite iaf :)

Precis ätit lax i ugn tillsammans med en god sallad, mums i magen säger jag bara! Nu är det tvslapp som står på agendan :)

Bara fyra dagar kvar sen har jag semester!!

Mygg.

Det kliar på min kropp!

Denna filur var allt framme i lördagskväll o käka lite... Kli kli


Veckans träning.

Förra veckan klarade jag mig med mina fyra träningar. Känns som ganska lagom i dessa tider när en massa annat somrigt ska hinnas med ;)

- 1 gympass
- 1 löppass
- 1 easyline core pass
- 1 powerwalk

Denna vecka är äntligen min träningskompis deluxe hemma, Mallan. Så då kanske man blir lite mer pushad haha.
Dock ska jag inte släppa löpningen, minst en gång ska det ut i spåret! Så vi fortsätter att köra på minst fyra träningspass även kommande vecka. Försöka tuffa till dem ännu ett snäpp kanske?

Det som känns skönt dock är att träningen inte känns som ett jobbigt moment längre. Jag känner inte den träningshysterin som jag kände i våras, men den kanske inte var så hälsosam i perioder. Insett att man faktiskt ska låta kroppen vila ibland också :) Känner jag mig själv rätt så kommer den till hösten igen när dagarna mer är inrutade o körs på rutin. Dagarna nu, trots att jag inte gått på semester ännu, innehåller så mkt mer utöver att jobba och sova :) Vilket jag dock föredrar. Får jag in fyra pass per vecka så anser jag att jag får känna mig mer än nöjd!!!

Nästa vecka åker jag ju även bort, där ett gym inte är speciellt tillgängligt (ska ju hänga mitt i skogen), så planen är att försöka få in lite inomhuspass och gym för att variera lite. Nästa vecka blir det mer utomhus som får stå på agendan...

"Den vackra utsikten".


Käkade lunch uppe vid "Den vackra utsikten" på berget i Trädgårn här i stan. Mysigt! Kommer nog återkomma dit.

Valla.

Spenderade eftermiddagen och kvällen på ett barnvänligtvis. Häng med The F-family i Valla och sedan eget häng med bara MiniMo.
Dagens och kvällens ord just nu är ju helt klart "Läskigt!"...
Känns dock lite skönt att det var första gången jag får svaret på frågan "Får jag en puss?"
- "Nee, läskigt"

Återblickar.

Dags att landa och faktiskt se tillbaka vad de senaste dagarna innehållit. Vi kan väl säga att det varit lite drama... aboslut inte negativt utan bara mycket hänt på liten tid :)

Torsdagen:
Efter en busy dag på jobbet var det dags att tillsammans med Fredrik, Moomin och Soffipropp bege sig till torget. Det skulle sittas på torget, så var det bara! Vi var inte de enda som tänkt den tanken, trots att klockan bara var halv sex var det fullt. Vi hamna först på C för att käka. Där var de snälla nog att låta oss sitta till kl 7. Fast jag vet inte om de var så snälla, de fick ju betalt... och maten var lite sådär. Så faktiskt gjorde det inget att vi förflyttade oss till Storan vid 7. Där var nog kvällens favorit. Där uppkom de bästa diskussionerna såsom Dackefejden, primörer, Johan III och mer eller mindre rumsrena saker. Våra bordsgrannar uppskattade nog allt! För att köra all in så var vi ju såklart tvungen att även sitta lite på sista torgetstället. Då hamnade vi ju faktiskt på själva torget också. Underbar kväll som även innehöll ett o annat brysselsteg!

Efter gediget uteserveringshäng så avslutade F o M kvällen. Jag o S skulle ut o dansa. Harrys blev målet och där träffade man på ännu fler människor man kände. Görkul man man helt enkelt sammanfatta allt! Blev dock en väldigt sen kväll... Rådjur har också bästa vänner ju ;P

Fredagen:
Jobbdag, dock kanske inte den piggaste... Förmiddagen avbröts dock av att jag akut var tvungen att besöka en optiker. En lins hade gått sönder i ena ögat och jag fick inte ut den, aj aj aj säger jag bara. Lunchen skulle intas tillsammans med hela kontoret på Löfstad Slott. Mums! Efter eftermiddagsmöte kom jag äntligen hem för att hinna ta en liten tupplur innan Lian o CCs inflyttningsfest. Väl där var det så trevligt så. Mycket kära vänner och man insåg att mellan alla relationer på festen så stod där en burger kingare :D Blev en hemmafest av allt som avslutades med musikquiz. Mitt lag kom på delad första plats, men två efter lite utslagningstävlingar..

Lördagen:
En riktigt rejäl sovmorgon så var jag utvilad :) Gav mig på eftermiddagen ut till Tallis för att umgås med en
9-månades blomma med föräldrar. Grillningen hanns med innan det skummaste regnoväder jag någonsin varit med om ägde rum. Det regna, åska, blixtra, hagla och blåste samtidigt vilket gjorde att det helt vitt helt plötsligt. Under denna tid så hann studsmattorna flyga Tallis runt och tyvärr orsaka en hel del skada. Man får dock vara glad att ingen person kom till skada och att det faktiskt var få skador på hus, bilar mm än vad det kunde varit. Efter regnovädret så blev det en riktigt fin kväll så vi satt ute i flera timmar. Resulterade i att jag idag har ett par kliande myggbett :) En riktigt härlig kväll o percis vad jag behövde var det allt!

Söndagen:
Är ju då idag och återblickan ligger ännu bara i att jag varit ute o sprungit. Eftersvettades något enormt! Trots att solen inte steker så är det fuktigt vilket gjorde det jobbigare än jag trodde. Men kilometrarna klarades av i det vanliga tempot så jag får vara nöjd trots allt... Framtiden: Träffas MiniMo med föräldrar för lite Vallahäng. För att sedan ha lite ensamhäng med MiniMo och avsluta kvällen med en fika med Mallan för att uppdatera hur liven egentligen varit senaste veckan...


Utvilad.

Efter nästan 36 h i en mer eller mindre sömnig värld känner jag mig utvilad. Återkommer mer om vad som hänt i sömnens värld :)

RSS 2.0