Sommaren is incoming.

Okej nu pratar jag inte bara väder här, fastän det känns lite lite att det kanske kan bli något av denna sommar. Iallafall om man tänker på att det var riktigt soligt och skönt när jag cyklade till jobbet imorse. Men jag ropar inte hej ännu. Jag har ju inte semester ännu, så för mig är det okej med något svalare i dryga veckan till för att sedan smälla till framåt slutet av nästa vecka :)

Nej men att jag tycker att sommaren is incoming är mer det umgänge man får med sina vänner på sommaren. De blir fler spontana träffar och man kan ses en sväng en vardagskväll. På vintern när det är mörkt blir det inte alls samma visa, iallafall inte i min bok. Exempelvis igår så var jag och kosmosbananen en sväng hemma hos Hanna. Käkade lite, bluddra om det mesta (haha japp det mesta!) och fick äta lite av Hannas pappas bullar. Smaskens!

Jag gillar sommaren!
 

Hotellsökning pågår.

Just nu pågår ett arbete för att hitta ett bra hotell under Emmas och min vistelse på Mallis. Några tips? Några områden som är trevliga? Vår plan är att hålla oss ganska nära Palma, men inte i Palma då det där inte finns några stränder och vi ändå måste åka iväg...
Just nu ligger Playa del Palma nära till hands, har vi flygplatsen i närheten också :)

Ofrivillig frånvaro..

Kanske ska förklara min brist på bloggning senaste dagarna. Min dator har helt enkelt blivit lite knäpp därhemma så jag kommer inte in på den. Någon som vill ta sig an den så vore jag väldigt tacksam ;) Än så länge finns det ingen app för androidtelefoner (buuu ;) och det är jättekrångligt att publicera något från vanliga sidan. Bokstäverna Å Ä Ö blir stora när övriga är små osv..

Så istället för att hänga vid en dator i helgen råkade jag lite spontant ta tag i garderobsresning där hemma. Nio garderober tömdes och allt sorterades, slängdes osv. Slutade i typ nio sopsäckar som ska slängas!

Midsommar 2012

Midsommar 2012 tillbringades med Anna och Lian. Vi fick in det mesta som hör en bra midsommar till tycker jag:
- Dans krings stången
- Jordgubbar
- Plocka sju sorters blommor och in under huvudkudden

Ja o så avsluta vi det hela med att kolla på fotboll :)

.


Cykel!

Haha veckans träning har redan fått sig en törn, men vad gör det egentligen? När det är sådant här fint väder så älskar jag mina cykelturer till o från jobbet. Oftast är jag ju även ute på något äventyr var dag, läs möte ute på bygget, så runt en 45 min sitter jag på cykeln var dag. Kan ju bli fler sådana när vänner som Sofie lurar ut en på cykeltur runt omkring denna stad :)


Veckans träning v 25.

Vad säger ni, ska vi göra ett försök igen på denna rubrik? :)

Måndag: Zumba
Tisdag: Squash
Onsdag: TRX
Torsdag: Vila
Fredag-Söndag: Här är ju ena gymmet stängt så jag skriver att jag ska få in ett löppass och ett gympass dessa dagar!

Zumba-glädje!

Nu vet jag någon som kommer bli lite avis efter att ha läst detta inlägg. Moomin det är du ;)

Idag körde jag nämligen ett zumbapass med Julia som instruktör. Tjoho vad skoj det var. Hon är helt klart en av mina favvointruktörer och man blir så glad. Hade nästan glömt hur jobbigt det kan vara också, var helt genomsvettig efteråt! Wohoo, detta måste jag absolut göra om snart.

PS Min dåliga närvaro här på bloggen har egentligen två anledningar:
1. Fotbollen :)
2. Massa vardagsmotion som vissa skulle kalla det i form av flyttning. I lördags hjälpte jag Lian o flytta o igår så var det mitt egna hem som fick sig en omflyttning i vardagsrummet!

Kålpudding-lchf.

I veckan har jag berättat att en kollega o jag bildat matlag på jobbet. En dag var gäller. I måndags bjöds jag på en väldigt god kålpudding och självklart blev jag sugen på att testa att laga den själv. Enkelt recept och just nu står den i ugnen. Hoppas att jag lyckas lika bra som Magnus :)

Receptet är taget från www.lchfrecept.com.

Ingredienser:
1/4 vitkålshuvud
1 gul lök
800 g köttfärs
50 g smör (minst)
2 dl vispgrädde
salt o peppar

Gör så här
Bryn, eller snarare smält, ca 1/4 strimlat kålhuvud och en hackad gul lök i rejält med smör. Bryn också 8 hg nötfärs. Krydda med salt, svart- och vitpeppar och blanda i en ugnsform. Pressa ihop lite och häll på 2 dl grädde. Kör i 225 grader tills grädden kokat in. Servera med några lingon.



Update: Nu ligger en portion i magen och det var underbart gott. Såg inte lika fin ut som Magnus men men man kan inte få allt :)


Lunchsquash.

Åh så roligt, men så svettigt!

En kollega o jag åkte på lunchen till Squashcenter för att köra lite squash. Första gången vi körde och första gången jag testade de banorna. Stället får bra betyg, bra banor för min standard och smidigt att boka och betala på nätet. Största fördelen är faktiskt att de ligger endast fem min med cykel från jobbet. Så just lunchsquash funkar riktigt bra. Kul att köra med kollegan också, snabb som en iller va hon hehe.

Så vi tänkte göra om det nästa vecka och sedan försöka få ihop något bra med ev fler kollegor till hösten :)


Alpenliebe.

Kom på en sista sak som inte skrivit om Krakow, kanske inte typiskt just för den staden. Men kanske för landet? Fast det låter ju tyskt?! Iallafall så en godissort. Mums, helt i min smak. Så ser ni den nånstans, köp, bunkra, GE MIG o njut :D


Är som en lite hårdare karamell, fast inte så man behöver knappra och inuti en fyllning på mörk choklad. Perfekt smak och konsistens!

Mozzarellabiffar.

Jag och en kollega har bestämt att bilda matlag. Nu har vi bara hållt på en vecka och jag vet att nästa vecka är min kollega på jobb på annan ort hela veckan. Men jag ska göra allt i min makt för att detta ska bli en vana. För det är ju riktigt skoj. Det går enkelt ut på att en dag i veckan tar han med lunch till mig också och en annan dag tar jag med till honom.

I måndags var det han som tog med. En riktigt god kålpudding fick jag äta! Imorn är det jag och då bjuds det på mozzarellabiffar med gräddsås. Min kollega kör nämligen LCHF så det är den typen av mat det får bli :)

Var riktigt smaskigt, för jag var ju tvungen att provsmaka lite ikväll så man inte bjuder på rävgift liksom. Och som sagt, smaskigt värre. Därför bjuder jag såklart även er på receptet. Jag hittade receptet hos Nilma som i sin tur hittat den hos levamedlchf.com.

Mozzarellabiffar, 3-4 portioner
600 g köttfärs
1 paket mozzarella
½ kruka färsk basilika
2 msk soltorkade tomater
1 dl vispgrädde
1 ägg
lite salt och peppar, eventuellt lite örter
smör att steka i

Gräddsås
2-3 msk steksky
2 dl vispgrädde
100 g philadelphiaost
½ köttbuljongtärning
½ dl vatten

Gör såhär:
• Hacka basilika, soltorkade tomater och mozarella.
• Blanda alla ingredienser för biffarna (basilika, soltorkade tomater, mozarella, köttfärs, grädde, ägg, salt och peppar).
• Forma 6-8 biffar och stek i rikligt med smör på båda sidorna.
• Ta ut biffarna och rör ihop gräddsåsen i stekpannan. Lägg sedan tillbaka biffarna och låt småputtra några minuter.


Solgaranti, check!

Jaaa, just nu skiner solen inombords. Har precis garanterat mig själv iallafall några dagar nästa 100 %-ig solgaranti (man vet ju aldrig ;). Jag o Emma åker i sommar till Palma de Mallorca. Säkert turistigare än något annat, men det struntar jag i. Ska bli så skönt med några dagar i total avkoppling med en otroligt underbar vän och till på köpet i landet med tapas som nationalrätt. Jag längtar redan!!!


First frukost.

Idag började jag jobbveckan med ett möte med hotellfrukost. First Hotell här i staden har byggt om och därför ändrat lite på sin frukost. Då jag ätit den mycket under den tidigare tiden så var jag van vid den och visste vad den gick för. Jag hade ju då hört att det nu skulle erbjudas nugjord omelett efter önskemål, så förväntningarna var ganska höga faktiskt.

För det första har de gjort riktigt fint i frukostmatsalen. Taklamporna de har är helt underbara och färgmässigt är det riktigt läckert. Runt frukosten är det luftigt och fint upplagt. Nu var det inte så mycket folk just när vi var där så det var ingen trängsel direkt... Jag provade såklart en omelett, lite besviken blev jag när champinjonerna var slut. Omeletten var okej, inte nåt speciellt men trevligt att få en sådan tillagad. Tillhör ju inte vanligheterna. Brödsortimentet var kanske lite toftigt, men eftersom jag inte äter det så gjorde det mig inte något. Yoghurtmöjligheterna gillade jag då det fanns ordentligt med frö och nötter, samt deras egna musli som var både god och nyttig :) Det bjöds på proviva och man kunde på en hylla även hitta lite naturtillskott om man gillar sånt. Pålägg var ju det klassiska, inget extravagant där. Men det jag gillade mest var ju såklart att det fanns möjligheter att fixa ett glas färsk pressad juice, mums! Enda jag saknade så var faktiskt ett fat med uppskuren frukt, fanns ett torn med äpple och apelsin...

Summa: Gå dit o ät med er, 129 kr får ni hosta upp men då o då kan det vara värt det :)


Jordgubbar.

Jordgubbar är ju bara helt fantastiskt goda. Nu börjar även säsongen när jordgubbarna nästan tillhör vardagen. Kan det blir härligare? Nä nästan inte, så idag började jag dagen med jordgubbar i soffan framför en film.


Utvärdering bambustrumpor.

Vilket jag skrev innan var de otroligt sköna. Jag är inget fan av att sova i strumpor men dessa kändes helt okej. Den ena åkte dock av under nattens gång :) Vet inte om jag hade babystjärts hud på fossingarna när jag vaknade, men det var mkt praktiska att kunna ta på efter man smörjt in dem rejält så att fötterna inte kladdade av sig. Så inga mirakelstrumpor, men jag kommer verkligen använda dem fler gånger och tycker de var en bra investering!

Bambustrumpor.

I Krakow köpte jag ett par Bambustrumpor. Så vad har man ett par bambustrumpor till? Jo det är såna där som man kan ha på sig efter man smörjt in fötterna, sova i till o med om man vill. Idag var det testar dags. Så jag har smörjt in fötterna och nu sitter strumporna på. Otroligt sköna var första tanken. Jätteskönt material, luftiga och lätta. Höll krämen på rätt sida och hittills känns det riktigt behagliga!

Får återkomma imorgon om de blev någon babylen hud på fötterna mina :)




Sommarträning.

Idag fick jag reda på lite om Medleys sommarschema. De kommer ju ha simhallen stängd och all träning kommer ske i Sporthallen. Vattengympan flyttar ut i Badsjön vilket jag inte gillar alls, så vattengympa får det väl bli i höst igen antar jag. TRX kommer dock inte försvinna. Kommer bli två pass per vecka och som jag förstod det även ett kombinerat med EasyLine, ska bli mycket spännande.

Jag har som mål att försöka träna på som vanligt även i sommar, sen blir det ju tyvärr inte alltid så. Känner mig själv. Men för att iaf ge det en ordentlig chans så är det nödvändigt att det finns ett utbud som iaf lockar litegrann. Fick även veta idag att uner TRXpassen kommer sidoplankan göra comeback, woho. När jag gjorde den första gången så kändes den nästan omöjlig men det var en övning man kände hur mycket starkare man blivit så det blev en riktig favorit... Så skoj att den kommer tillbaka för den har jag faktiskt saknat.

Sommarträning, come on Im ready for you!!

Middagstips

Igår lagade jag ett gäng matlådor, samma maträtt så det var ju toppen att den var så god ;)

Färsk kycklingfilé med blomkålsmos och sallad. Första gången jag testade att göra blomkålsmos och det blev ju helt fantastiskt gott. Jag har kommit på att jag gillar mos (är väl rotmos som jag fortfarande är lite skeptiskt till, men var evigheter sedan jag åt det så kanske borde ge det en chans igen...). Men potatismos, blomkålsmos, jordärtkocksmos och så den största favoriten sötpotatismos, yummie!

Blir ju inte så färgglatt med blomkålsmos som sötpotatismoset, så det ser ju ganska beiget ut. Men ibland får man äta från smaken och inte utseendet ;)

Tillagningen var precis som när jag gör potatismos, mjölkgrädde, salt, peppar och så muskot. Kom på nu att man kanske brukar ha smör i? Aja det hade jag inte i mitt igår iaf och det smakade kalas. Kycklingen stekte jag bara först (i kokosoljan som jag skrev om igår) och sen in i ugnen. Krydda med det du tycker är gott.


Kokosolja.

Kokosoljan är verkligen ingen ny produkt, men jag har inte testat den innan. Länge tänkt det men det har inte blivit av. Idag köpte jag iaf en burk av märket Kung Markatta, 47 kronor fick jag ge.

Texten är tagen från Kung Markattas hemsida

Kokosolja har i många tusen år använts i Asien för sina hälsofördelar. Kokosolja innehåller förutom vitaminer och mineraler även den viktiga fettsyran; Laurinsyra. Kung Markattas kokosolja kommer från kallpressade färska kokosnötter från Sri Lanka. Kokosolja kan ersätta annat fett i matlagning, bakning och stekning. Den kan även användas som t.ex. en nyttig energikälla i smoothies, på smörgåsar eller bara som den är.  Kokosoljan är fast i rumstemperatur, men blir flytande vid uppvärmning.

Än så länge har jag bara testat att steka i det och jag blev mycket nöjd. Smälte snabbt o det började lukta kokostoppar, smaskens liksom! Kycklingen som jag stekte fick dock ingen smak av kokos utan en fin stekyta. Så jag tycker det är riktigt bra för stekning. Ska testa att ha det i en smoothie också. Att bara bre det på mackan får jag testa, men nåt tar emot. Tror det är att det ser lite för likt ister ;) Men får tänka på den härliga doften av kokostoppar så kanske det ska gå bättre...

Läste någonstans om att kokosolja är riktigt bra vid viktminskning då fettet tas upp direkt av levern och omvandlas till energi och alltså inte blir till kroppsfest. Oljan innehåller laurinsyra vilket i tarmen omvandlas till monolaurin som i sin tur skyddar på virus- och bakteriangrepp. Den hjälper även till att ta upp fettlösliga vitaminer, mineraler och aminosyror. Ja ni, låter ju kalas detta. Jag ska testa lite andra användningsområden också men hittills verkar det ju bra :)


Veckans träning v 22

Denna post har varit lite si o så med senaste tiden. Men vi testar den denna vecka :)

Mån: Vila
Tis: TRX + Ev vattengympa
Ons: Löpning
Tors: Vila
Fre: Ev spinning
Lör: Vila
Sön: Vattengympa

För banne mig, denna vecka ska jag ut o springa lite iaf en dag!
Jag hoppas även få in ett squashpass, men måste hitta en motspelare. Någon som är sugen?

Reseberättelse Krakow dag 4.

Hemresedagen. Dock gick inte planet förrän sent på kvällen så vi fick hela denna dag för att njuta av riktigt fint väder.

Dag 4

Vi började morgonen i solen på en uteservering för frukost, självklart vid torget ;) Jättegod äggröra, färskpressad juice, varm choklad och färskt bröd. Kostade väl runt 70 kronor. Vi hade en fundering på att gå till hotellet närmast vår lägenhet men då hade vi fått betala 160 kronor. Så frukost verkar vara ungefär sverigepriser på.

Efter vi checkat ut från boendet så var Elin var också sugen på Converse så Krakowska fick sig ett snabbt besök. Sedan strosade vi bara lite i det underbara vädret. Jag vet att vädret under dessa dagar varit helt fantastiskt även i Sverige, men under måndagen/tisdagen hade vi fått lite rapporter om regn och kyligare så att det sista dagen i Krakow var 25 grader och sol skadade ju inte.

Lunchen idag var en enorm besvikelse! Vi satte oss på en uteservering på torget och beställde kyckling alla tre. Hm jag har nog aldrig sett en torrare kyckling och potatismoset var helt smaklöst. Så alla lämnde större delen av portionen. Väldigt besvikna gick vi för att inta glass. Hamnade på ett café något kvarter från torget som var helt magiskt. Enorma glasskapelser med god italiensk glass för 40 kronor, det ni Smultronstället! Så besvikelsen av lunchen la sig iaf lite.



När magen var full av glass begav vi oss till de judiska kvarteren och kollade lite där. Finns en gata där som kallas breda gatan som var hur mysig som helst. Vi ångrade alla att vi inte intagit lunchen där istället. Så när jag kommer till Krakow nästa gång så ligger det på TODO-listan att äta på någon av restaurangerna där..


Tiden innan avfärd spenderade vi sedan med en smoothie på en uteservering vid torget. Vi började där vi slutade på samma uteservering faktiskt. Sen åkte vi taxi ut till flygplatsen. Kan tipsa om att inte åka dit för tidigt och inte tänka att ni ska äta er kvällsmat där för det är en plutterminal :) Vi landade vid kl 23 i Sverige och bussen hemåt gick vid midnatt, så när jag staplade in genom dörren vid halv 2 var jag ganska trött. Busschauffören ägnade sig också åt att spela opera och dramatiska klassiska verk för oss under resans gång...



Men summa, helt fantastiskt har det varit. Tack Hanna och Elin för några underbra dagar i Krakow :)


Mera flyg.

Blev visst att jag åkte ut och kollade in fler flyg även idag. Såg Viggen, Baltic Bees, JAS o lite annat skoj :)


Flyg, flyg och så lite flyg.



Idag var jag ute på Malmen och kollade in en massa flyg. Ganska coolt!

Reseberättelse Krakow dag 3.

Vid detta laget så kände man sig ganska så hemma i staden, man hade även koll på rutinerna och lite sånt. Språket fungerade för det mesta. Var lite så att antingen var de riktigt duktiga på engelska eller så hade de noll koll. Men tyckte inte det var något problem. En annan sak man märkt var att det var en väldigt ren stad, det låg inte massa skräp och så på marken. Klart det fanns lite, men inte alls som man kan uppleva i vissa städer utan det var snyggt och prydligt. Försäljare, inkastare och dylikt folk var inte speciellt påträngande heller. Klart de frågade en när man gick förbi, men sa man nej ja då frågade det nästa. Mycket skönt!

Dag 3

Även denna dag började med en signal från väckarklockan, dags för nästa bussutflykt utanför stan. Vi skulle till Saltgruvan ca 20 minuter resa från Krakow. Väl där var det dags för en två timmars rundtur i underjorden tillsammans med en guide. Började med att vi gick ca 400 trappsteg rakt neråt så vi hamnade på ungefär 65 meter under ytan. Där började vi gå en slinga för turister som är på ca 3,5 km. Tunnlar som finns där nere var ca 300 km har jag för mig. Efter ett tag så kom det fler trappar så när vi gått som djupast var vi på 135 meters djup och gått ner över 800 trappsteg. I tunnlarna så fanns det en massa salar med olika namn, där hade gruvarbetare gjort statyer med mera. Jag blev lite besviken då jag trodde man mer skulle få ser gruvan och hur man arbetade, nu var det mer som ett museum i underjorden med statyer. Allt i salt iofs, men ja var inte riktigt det jag trodde. Vissa av salarna var dock otroligt maffiga med underjordiska sjöar och fina uppbyggda konstruktioner för att hålla uppe krafterna från alla massor. Upp slapp vi dock gå i trapporna utan man skuffades in i små hissar som tog en upp till ytan igen.


Nere i gruvan fick man inte fota eftersom man då behövde köpa ett tillstånd, ingen utav oss gjorde det då det ndå var svårt att fånga allt.. Googla så får ni en liten uppfattning är mitt tips :)

Väl tillbaka i Krakow åt vi lunch, Ceasarsallad i en hotellbar precis vid Krakowska, köpcentret. För eftermiddagen ägnade vi åt shopping. Tror den som gick mest bananas var Hanna, tror hon tom var lite shoppinghög där ett tag ;) Jag själv gjorde minsann också ett riktigt kap. Nya converse (surprise!) helsvarta höga för 480 spänn. Tjoho på den!

Middagen testade vi en annan del av torget på en uteservering. Kalv och rödbetor till varmrätt (wow, jag gillar verkligen rödbetor!). Idag slog vi tom till på efterrätt, tänkte jag iaf skulle testa lite av det polska köket och tog en typisk polsk cheesecake. Njae, jag är inte så förtjust i kanderade apelsiner men annars inte dumt alls. Varmrätt+ Efterrätt och varm choklad samt ett glas röd vin så tror jag även denna dag notan landade på runt 150 kr.


Rödbetor är smaskens! Jag trodde dock jag skulle få en annan variant då det i menyn stod fried beetroot i menyn...

Efter över 14 timmar sedan vi lämnat lägenheten och ett antal shoppingsteg och trappsteg somnade vi såklart väldigt gott även denna kväll!


Efter blodomloppet.

Ja då passerade Blodomloppet då. Tiden, haha den skryter jag inte med. Blev verkligen usel tom sämre än förra året. Men jag kom runt och faktiskt blev jag springsugen, jag känner mig sporrad att förbättra min tid avsevärt. Så något positivt kom ur allt detta trots allt :)

Sen såg jag precis att jag faktiskt hamnat på bild på www.corren.se

balbild

RSS 2.0