Halmstad dag 1

Nu har jag då dragit till Halmstad ett par dagar, första gången jag är här! Riktig sommarstad det känns! Vi hann med en sväng till Tylösand, där det faktiskt blev ett dopp:) Lite minigolf, där jag kan titulera mig som segrare (ojojoj hur gick det till???) och så middag på uteservering. Livet känns ganska bra just nu:)


De finska skogarna dag 1

Idag var vi en sväng på torget, köpte jordgubbar o kolla på näverkorgar.. typ;) Sen blev det en sväng till mormor, för att sedan fortsätta till en banrdomskompis till mamma. Där ägna jag större delen av eftermiddagen i en solstol med en bok. Hej semester nu är du verkligen här!


Sommarmat

Så mumsigt!!!


Hem ljuva hem

Inte dumt alls att komma hem! Bara måndagen innebar födelsedagskalas, beerinthebutt-chicken och fotboll:)

Tack Moomin o Johan för en kalas eftermiddag och kväll!


Vadå trist väder?!

En anledning att längta hem, vädret!! Jag befinner mig alltså i Vilmanstrand typ och utsikten... Regn o under 15 grader!!!


Utomhusplättor!

En av de mesta med finlandshäng, att äta plättar gjorda på utomhusjärnet! Tyvärr har vi molnigt o ganska kyligt här, jämfört med Sverige om jag förstår er rätt:(, så de fick ätas ute i kåtan. Annars var vi på stan en sväng, fynda lite på Iittala-outleten!! Åt pirog på torget också, atoomi-munalla, köttpirog med ägg. Tradition :)


Slott, backstage och glass

Semestern fortsätter o idag var vi i Savonlinna. Roligaste där var att gå en backstagetur på slottet. Varje sommar pågår en operafestival på slottet och vi lyckades komma med en tur backstage. Sen har jag ätit massa glass såklart, är det semester så är det:)


Skogar, torg, sol och piroger:)


Fler + redan dag1

Idag åkte jag då till de finska skogarna! Flyg från Norrköping till Helsingfors = väldigt smidigt! I Helsingfors hade jag ett par timmar innan tåget gick, hängde i en matbutik... För jag blir så avis, fanns så massa fler skojiga saker än vi i Sverige har. Exempelvis Skyr med fler smaker, köpte bl.a. en med melon o passionsfrukt som jag ska testa, eller smaksatta kvarger i det oändliga... En intressant sak var mannafrutti med choklad. Den testade jag på tåget. Mums, smakade dom chokladpudding m hallon till. Okej extrem efterrättsvarning o inte mellis, men nån gång ibland så:)


Semestern är här!!

Nu är den äntligen här och jag njuter för fullt. Igår jordgubbar o idag sol o bad:)


Nedräkning...

Pågår för fullt!!!

Snart semester:)


Dagens fråga?!

Nån som kan gissa vart jag befinner mig?!!

Alltså okej att de är lite landskapssymbol, men att det också finns typ överallt:)


RSS 2.0