Ljusning!

För ni som känner mig vet ni att jag haft det ganska tufft på mitt jobb. Jag har inte trivts på mitt kontor och de har påverkat mitt humör ganska mycket. Jag har även tappat lusten för att engagera mig och den glädjen jag kännt har varit puts väck! Är väl ganska länge jag haft det såhär och de har väl främst varit vissa personers behandling som gjort det jobbigt. Dock har jag väl på senare tid insett att det inte är hållbart att jag känner såhär då det påverkar mitt jobb och de vill jag inte..

Idag kom min högste chef in till mig och fråga hur det egentligen stod till. Då brast det väl, som alltid när jag är upprörd över nåt så kommer tårarna. Detta kom dock inte som en nyhet för honom utan han visste om det...
Men det kändes väldigt bra för han insåg också att det inte kan fortsätta såhär. Jag förstod även att han stod på min sida och ville att jag skulle må bra. Vi snackade lite om att jag skulle få arbeta på andra kontor en period mm. Diskussionen ska fortsätta nästa vecka, men det känns faktiskt jättebra! Ser faktiskt ut som en ljusare framtid är på väg...

Baksmällan!

Kolla på filmen Baksmällan igår. Haha ganska bra faktiskt. Bestämde mig för att aldrig bli en sån satmara som en av grabbarnas tjejer var... Sen bestämde jag mig även för att min eventuellt framtida man inte får åka till Las Vegas på svensexa :D

Men som sagt, kolla in den om ni inte sett den!

http://www.youtube.com/watch?v=1uuRaypApRk


Känns som den kommit nu.

Det är hösten jag syftar på. Jag trodde den redan kommit i veckan och mössan åkte på, men tji fick ja då det blev ett par dagar med 20 grader varmt. Men nu känns det som den kommit igen. Hösten är ju en av mina favoritårstider så jag klagar inte. Just den där krispiga höstdagen, men underbara färger på träden och man får kura ihop sig lite under en filt.

Ikväll blev lite en typisk höstsöndagskväll för mig. Var då och körde ett svettigt spinningpass, kändes skönt att köra igenom kroppen! Kom hem och bestämde mig för att ta ett skumbad. Hur skönt kändes inte det mot en ganska mör kropp, underbart helt enkelt! Enda som saknas är att Soffipropp skulle vart här och vi skulle druckit te, diskuterat män och kollat på film. Tyvärr så blir det inte mycket sånt denna höst, Proppen åker nämligen till la France. Dock ger det mig en utmärkt anledning att åka och hälsa på henne :)

Nu ni ska jag bara dega ner mig i soffan, njuta av de sista timmarna av helgen och bara va.


I agree, kvalitetstid!

En helg fylld av lycka... En helg fylld av glädje... En helg fylld av kärlek... En helg fylld av vänner...

Så skulle jag kunna sammanfatta min helg! Fredagen påbörjades med att de härliga Vingänget på besök hemma hos mig. Temat för kvällen var lyx och alla var så snygga och middagen var underbar. Kvällen fylldes av skratt, härliga minnen, historier och massor utav kvalitetstid! Älskar verkligen att vi kan hålla denna tradition vid liv, vet inte hur många år det blivit nu men jag hoppas på många år till!

Lördagen började med ett träningspass med Malin. Ett träningspass som gör att jag idag har en sån där härlig träningsvärk i magen :) Är ju superhärligt att sätta sig upp! Under dagen mötte jag upp mamma för lite mat innan en väldigt spännande hockeymatch. Cluben mötte Modo och efter straffar blev det vinst. Kvällen avslutades med mysigt häng med söta Anna. Bara massa prat och smarta samtal blev det. Kan inte göra annat än kopiera Annas blogginlägg och kalla det för riktigt mycket kvalitetstid. Underbart! Kvälen avslutades med filmen Simon & Malolu, inte så dum faktiskt... vilket romantiskt avslut!

Dagen idag innebär lite ärenden på stan för att avslutas med ett förhoppningsvis svettigt spinningpass med Moomin. Sen var den helgen snart till ände, varför ska det alltid gå så snabbt? SKa tilläggas att dagen inte börja så hemskt, en film Remeber Me stod på agendan. Den får helt klart ett like!



Efter en helg som denna är jag redo för ännu en jobbvecka, tack vänner för att ni gör mig till den jag är!

Hockeyn är äntligen ingång på allvar

Om basketsäsongen har börjat för ungarna så har även hockeysäsongen börjat för mig. Dock kör jag annat stuk än dem, jag sitter även här på åskådarplats. I tisdags var det dags för första hemma matchen, vi hade redan en "första matchen för säsongen"-seger.
 

Hur blev resultatet då?

En riktigt skön vinst! Cluben spelade bra i PP, det känns bra. Hoppas de behåller det :)


Basketavslut bidde det allt!

Är ungefär det som mitt liv bestått av denna vecka. Det är tråkigt! Jag gillar mitt jobb, men någon måtta får det vara anser jag :)

Tänkte avsluta med att berätta om hur min Stockholmshelg avslutades. Efter en kalaskväll ute i fredags då så var det basket som gällde resten av helgen. Lördagen var det Maxis lag, storvinst! På söndagen var det Malcolm, storvinst! Härlig start på denna säsong måste jag säga...


Maxis lag i rött!


Malcolms lag i blått!

Är inte lätt att fånga dem på bild, de har ju någon konstig grej för sig att de ska springa runt hela tiden :)
Marvins lag var det tyvärr ingen match med. Så nu blir det en del Stockholmshelger med basket. Woho, bara att ge allt som stolt moster.


Mardröm

Det som hände är vad jag fruktat mest den senaste tiden... Hur kunde det hända?
Verkligen med sorg i hjärtat jag tittade på valvaken igår och insåg vad resultatet skulle bli.
Ta ställning, ta ställning mot främligsfientlighet enda jag har att säga!

Kändisspottingrapporterar

Igår kväll blev det en hörlig utekväll med girlsen. Vi värmde upp hemma hos syrran med det vanliga iordningsfixandet och en massa kloka diskussion, allt detta toppade vi en himla massa skratt. När det var dags att bege sig ut i Stockholms nattliv hamnade vi först på Soap bar. Lite sådär ställe tycker nog jag då det inte fanns mycket utrymme till att göra annat än stå och hänga. Vi gav oss dock ganska snart därifrån med ett ställe med dansgolv som mål..

Vi hamna på Golden Hits! Oh jösses vad mycket dans det blev då. Konstant i tre timmar kan man säga. Mycket skoj eftersom stället bjöd på tre dansgolv med bra musik på iallafall två. Jag gillade verkligen detta ställe. Var en bra blandning av folk också...

Så till det ni väntat på, vilken/vilka kändisar såg jag?!?
Jimmy Jansson hade även han en trevlig kväll på Golden, såg så ut iaf. Pratade och dansade mycket med en brunettbrutta =) Den andra kändisspottingen var inte lika het, var en av killarna so, var med i dokusåpan Ensam mamma söker.


En berättelse från ett tåg...

Nu är det äntligen helg och jag sitter på tåget till Stockholm, åker med Veolia för första gången. En riktig upplevelse, men segt det går vi. Jag satte mig på detta tåg för 55 minuter sedan och hur långt har vi kommmit? Norrköping nästa, Norrköping nästa. Suck.

Jag hamna i en kupé med fem andra personer. Över oss finns det två sängar, jag undrar om det kommer två till till vår kupé som bokat sovplatser. Skulle vara lite extra intressant måste jag säga! Mina medresenärer består av:

- killen mittemot mig som lyssnar på musik, tar upp kameran och fotograferar ut lite då och då samt andas ibland jättehögt. Han är på väg till Sthlm för att gå på födelsedagsfest.
- killen som leker lite med sin telefon men mest kollar ut genom fönstret och verkar frysa för jackan tar han inte av sig. Tog precis upp en sockerbulle, inte illa..
- tjejen mittemot som även hon sitter med en dator i knät, dock inte lika cool som min. Haha tjuvkika precis på sidan och är på, hon skriver ett blogginlägg. Undrar om hon beskriver samma sak som jag...
- ytterligare en tjej som verkar vara lite urtråkad, reflekterade precis även hon att det tagit nästan en timme att bara komma till Norpan, hon verkar vilja prata med sin (antar jag) pojkvän som inte verkar lika intresserad av diskussion
- för sista killen i kupén sitter ju och läser en tidning som verkar intressantare än tjejens prat haha

Sådär där har ni mina kupékompisar! En väldigt trevlig sak med detta tåg dock är att det på bordet i kupén står sex små tetrapacks med vatten! Mycket trevligt :)

Stockholm i mitt hjärta

Stockholm har alltid haft en väldigt speciell plats i mitt hjärta, jag kommer ju ursprungligen därifrån men inte bara därför. Det är en väldigt vacker stad som alltid ger mig lite extra ro i själen. Jag är där uppe ganska mycket eftersom syrran bor där. Nu var det länge sen jag träffa både Stockholm och Syrran. Stockholm fick sig dock ett besök i somras, när jag och 2/3 av Vingänget gjorde en helg i huvudstaden (underbar helg!).

I eftermiddag åker jag upp, en stor anledning är basketsäsongen startar! Så kul =) Ikväll blir det även tjejkväll med syrran och några vänner, kanske tom slutar med lite dans någonstans...

Så Stockholm, här kommer jag igen! Vi får se när jag stannar för gott...


På promenad genom stan

.. eller genom trädgårdsföreningen.

Efter en väldigt trevlig lunch inne i stan tillsammans med två affärsvänner så begav jag mig på promenad tillbaka till kontoret. Passerade trädgårdsföreningen och insåg verkligen att det är ganska vackert där plus att hösten verkligen har kommit till stan!


Hittade en nyditsatt staty, vad föreställer den?


Lekparken i Trädgårdsföreningen gillade jag verkligen som barn, nu finns tyvärr inte alla grejer som jag lekte med då kvar... Roliga jordglobskarusellen är borta :(


Dessa ljuskronor tycker jag är så coola. Dock snäppet värre när det är mörkt ute. Ni ser även på bilden att nu börjar löven byta färg!

Var faktiskt en riktigt trevlig promenad :)

Villl rikta ett jätte..

tack till två personer som hjälpt mig med något jag inte klarar själv!

Tack Tommy och Erik för att min dator fått varit på semester hos er och för att den kommer tillbaka till mig som en ny fräsch individ med massor nytt och begåvat att ge mig!!


Inte dåligt sagt..

Idag hörde jag en kvinna på tv säga en grej som iaf jag tyckte var väldigt smart..

Jag vill börja leva, inte bara existera

Tänkvärt!

Motsatsdagar

.. så blev det med min lördag och söndag denna helg.

Om jag igår hann med hur mycket som helst. Igår hann jag träna, kolla tv med mamma (var vääääldigt nära att jag köpte en ska ni veta!), rösta, vara barnvakt till världens bästa MiniMo för att avsluta kvällen med bio. Idag däremot så gjorde jag typ nada förutom att träna nu på kvällen. Tyvärr märkte jag skillnad för att jag inte gjort något som givit lite energi under dagen, på träningen så fanns inte alls den energin i kroppen som ville ur huvudet. Är så vissa träningspass :)

Två saker som jag får framhålla lite extra från gårdagen är barnvakteriet och bion. Under mitt MiniMo häng blev det väldigt mycket lekpark. Vi började i Trädgårdsföreningen med massor utav gungande osv. Dock blev MiniMo lite putt då hon hellre hade velat hänga i den delen som var för stora barn, tyckte inte alls de var lika kul på den delen som egentligen passade henne bättre :)

Bion var underbar! En film som jag verkligen kan rekommendera, passar väldigt många olika sorters människor. Se den är mitt enda råd, tror inte ni ångrar er. Och ni som säger att ni inte gillar svenska filmer, tänk om! I rymden finns inga känslor, lägg det namnet på minnet!

Vi får sluta träffas såhär Malin!

... eller inte!!

Malin och jag har lagt upp ett träningsschema som gör att vi ses var o varannan dag. Kan verka tufft och visst så har man en gnutta träningsvärk just hela tiden. Men vad gör det när man känner den energin som man gör!

Imorse var det upp och iväg för att träna, nyss hemkommen och man känner sig hur pigg som helst. Like like like :) Tack Malin för att du pushar mig!

Jag lägger upp en favoritbild på Malin bara för det


Nu är det duschen som väntar, för att sedan gå på tv-jakt med mamma. Tyvärr gott folk, fortfarande inte jag som fått ändan ur och kollar på en tv till mig själv. Men vem vet, jag kanske blir inspirerad när jag går där. Sen barnvakt till världens bästa MiniMo. Hoppas på fint väder så att vi kan åka rutschkana och gunga massa gungor. Ikväll blir det bio.

Ni ser ni ser, vilken underbar dag jag hittills haft och har framför mig! Man kan inte göra annat än le :)

PS Igår fylldes ännu en kväll av skratt när Anna, Naman, Malin och jag hade spelkväll. Kommer aldrig glömma de underbara orden eruktion och framförallt gäddhuvud!

Nästa resa inbokad!

Eftersom jag lever i någon konstig värld där jag alltid känner ett behov av att ha en resa inbokad så var det då dags att boka in en ny resa :)

Dock ligger den ganska långt fram i tiden, nämligen jul! Iår ska jag testa på något nytt och fira julen utomlands, närmare bestämt i Lübeck. Ska bli väldigt spännande! Ja, jag vet att jag i ganska många år firat jul utomlands, nämligen Finland. Men det är släkten och mer som att fira julen hemma, bara inte i mitt hem :)

Enda jag är lite orolig för är den tyska maten. Det tyska köket är tyvärr ett utav de läskigaste jag vet, förlåt Tyskland. Men vi har ju möjlighet att välja restaurang så förhoppningsvis så ska även detta bli toppen.

Ser i vilket fall fram emot det något enormt!!


The BK Lounge

Det jobb som jag nu i efterhand nog är gladast för att jag haft är de på The BK Lounge. Visst utvecklades jag arbetsmässigt och lärde mig en hel del om mathygien, pengahantering, teamarbete, kassavana, ledarskap och så vidare. Men det är inte de jag är allra gladast av. Utan de är alla de vänner som jag träffat under mina år på denna arbetsplats. Det som gör mig ännu gladare är att vi fortfarande är så många som umgås. Visst vi ses inte lika ofta nuförtiden, för en stor del utav oss har slutat arbeta där utan istället jobbar på andra ställen eller pluggar, men med jämna mellanrum ses vi.

Ikväll var en sån kväll. Hela tio personer som alla utom en faktiskt jobbat eller jobbar på BK sågs för en fika. Man kände sig som hemma på nytt och det var bara hur trevligt som helst att ses, tala om minnen, skratta och uppdatera oss i varandras liv! Underbara vänner som detta tar man hand om :)

En vecka i Hammamet...

Det hela började förrförra torsdagen då jag tog min resväska och begav mig upp mot Arlanda. Efter 4 timmar resa så möttes man av den slående värmen i norra Afrika. Kändes härligt! Efter ett par timmar på buss så kom vi äntligen fram till Hammamet och hotell Emira. Då det redan var kväller när vi kom dit så käka vi på hotellet och gick o la oss tidigt. Vi upptäckte dock väldigt snart att hotellet har kvällsshower i stort sätt varje kväll och musiken som spelades denna kväll och i resten av hela veckan var väldigt mycket 90-tal! Eller möjligtvis tidigt 2000-tal! Ska väl tilläggas att när det inte spelades dansmusik så verkade man älska kärleksballader på detta ställe, My heart will go on hörde jag så många gånger denna vecka att jag för alltid kommer förknippa den låten med Hotell Emira och Hammamet :)

Då hotellet hade en underhållningsgrupp för oss turister så fick vi varje kväll ställa upp på en gemensam dans och fick se en hel del shower och danser (vissa bättre än andra :P). En av dansarna var dock sjukt bra på att imitera Michael Jackson!

Alltid när man satt och vänta på maten på restaurangen fick man in lite småplock och en sjukt stor skål med bröd (detta land verkar älska vitt bröd och bjuder på det som bara den!). Nere till häger ser ni en röd blandning Harissa det var starkt som bara den! Men ganska gott att ta en liten liten klick på brödet.

 

Typ de jag drack under denna vecka, förutom flaskvatten då, var det tunisiska ölet Celtia och färskpressad apelsinjuice. 15 kronor för ölen och 20 kronor för ett stort glas färskpressad juice när man låg vid poolen, det kan man leva med!
 

Att få tag i vettiga chips var nästan en omöjlighet, de var konstigt tjocka på nåt vis. Visst de gick o äta, men som svenska chips de var de ej. Där är vi bättre :P Den andra bilden visar crêpes och en melonjuice, var inte fy skam alls!


Utelivet i Hammamet var inte så stort, så är ni ute efter en festarvecka skulle jag inte rekommendera denna stad. När vi frågade runt så sa lokalbefolkningen detta ställe varje gång Latino. Självklart testade vi det. Hög musik och en blandning av turister och tunisier var de vi fick. Musiken var såklart mer 90-tal än nutid, men det är inte så dumt att svänga de lurviga till Tom Jones Sexbomb med jämna mellanrum.
 
Vår tanke med veckan var ju mer som dessa bilder... mmmm längtar tillbaka till solen och värmen!

 

En grej som var lika spännande vje dag var hur hade städarna bäddad våra sängar?



En helt underbar vecka hade jag där nere, kan verkligen rekommendera de. Inte omöjigt att jag åker ner nästa år igen!


Min Eddie


Det är snart ett år sen jag tvingades ta det hemska beslutet att låta han komma till himlen.
Usch och fy! Jag vet att han fick ett bättre liv, men det gjorde inte beslutet lättare. Han var ju min Eddie, min älskade katt...

Jag saknar när man låg i soffan han kom tassandes, hoppade upp och la sig mellan benen på filten. Det var hans plats. Även i sängen ville han sova där, fast på täcktet då vill säga.


Så här såg min...

..utsikt ut för det mesta under min vecka i norra Afrika!

Antingen var vi vid havet...


.. eller så låg vi vid hotellets pool!


Jag är tillbaka...

...och bilder är på väg och även lite text om hur min vecka varit!

Om jag sammanfattar veckan lite kort så:

- Sol
- Bad
- 90-talsmusik
- Färskpressad juice
- MJ
- Taxiresor
- Trevliga tunisier
- FÖR trevliga tunisier
- Läskig Medina
- Konstiga chips
- Hög musik
- Restauranger
- Annorlunda vikningar av servetter
- Lationo
- Massage

... och detta toppas med massor massor utav skratt!!

RSS 2.0