Håller tummarna.

Det är inte meningen att detta ska bli en neggoblogg. Men just nu känner jag mig bara risig! När jag kom hem från jobbet så däcka jag i soffan, kändes tyvärr inte så mycket bättre efter någon timmes sömn. Jag har varken tid eller lust att bli sjuk. Hoppas så att det ska vara över imorgon. Halsontet borta, hostan borta, huvudvärken borta och en betydligt piggare Linda gör entré.

Nu håller vi tummarna för det. Jag är ju en glad Linda ju!

Hosta.

Vad sur jag blir på min hals! Hostan jag hade för ett par veckor sedan är tillbaka och kliet i halsen. Så jag var klok (dock gillade jag det inte alls!) men träningen fick ställas in... Var tvungen att läsa lite om hosta.

Hosta är ingen sjukdom utan bara ett symptom. Oftast är det ju förkylning, vilket jag såklart gissar på för min del. Det har helt enkelt med att göra att luftvägarna är irriterade. Slem kan det bli "på köpet". För att lindra så kan man testa varm eller ljummen dryck. Har man besvär vid sovdags så rekommenderas det att ligga högt med huvud och överkropp. Har det inte blivit någon förändring på 2-3 veckor, då får man uppsöka en vårdcentral.

Det jag personligen tyckr kan vara jobbigt med hosta är när man hostat riktigt ordentligt så är kroppen så slut. Man tar ju liksom i från tårna på något vis. Jag hoppas ju givetvis på att den försvinner snabbt, ska vi säga redan ikväll!

Boktips och löplopp.

Bokrean pågår för fullt, började väl förra veckan om jag inte är helt ute och cyklar. Jag har besökt den en gång och det var lite av en slump, gick förbi och tänkte att jag lika gärna kunde ta en titt. En bok blev det "Kom igång med löpning" är Runners Magazine som ligger bakom. Inte för att jag tror den ger mig sanningen, men kan vara lite skoj att läsa och några tips kan man även få. OOch det jag verkligen söker, är peppningen och viljan att ta tag i löpningen sen så fort jag får klartecken att det är okej att testa löpningen. Än så länge känner jag ingen panik, mitt första lopp som jag ska jobba inför är Kanallöpet 1a maj. Min inre plan är att jag ska köra 2-3 st 5km-lopp under våren (Kanallöpet, Blodomloppet och ev Jubeljoggen) för att sedan koncentrera mig på att träna inför Lidingö Tjejlopp som är i slutet av augusti...


Färdigkokta ägg.

Idag upptäckte jag en grej i kyldisken i mataffären, färdigkokta ägg! Jaa ni, jag har inte riktigt bestämt om detta är bra eller inte. Eller bra tycker jag det är, men nödvändigt och värt? Förut så hade jag alltid kokta ägg med mig som mellis, jättebra. Undra varför jag slutade med det egentligen? Kanske borde ta upp den goda vanan igen. Men då vill jag nog koka mina ägg färdigt. Samtidigt så är det ju ett väldigt smidigt alternativ om du vill få i dig något bra och inte fylla en hungrig mage med godis att kunna köpa två färdigkokta ägg.. Inte som en vana, men som ett alternativ vid kris liksom! Vad tycker ni?


Promenad + Promenad = 15 km!

Då halsen fortfarande är irriterad plus att jag satt fast i ett sent möte för att hinna till TRX så blev det promenad idag. Först en under dagen för att förflytta mig mellan olika projekt och sedan en runda runt ån tillsammans med Malin. Så sammanlagt fick jag ihop 15 km promenad. 8 km under dagen (i byggskorna + bärandes på en datorväska!) i lite lätt regn och så 7 km runt ån i lite lättare skor och diskuterandes viktiga saker med Malin. Kan ni gissa vilken av promenaderna som jag gillade bäst? ;)


En suddig Malin i mörkret kring ån :D

Veckans träning v9.

Måndag: -
Tisdag: TRX
Onsdag: TRX Intervall
Torsdag: Zumba
Fredag: Crosstrainer
Lördag: EasyLine Core
Söndag: Spinning

Varit en dålig vecka med träning, men nu ska jag försöka rycka upp mig! :)

Min status.

Kände tyvärr av lite halsont även när jag vakna och den var kvar under förmiddagen. Inte sån extrem, men den där jobbiga irritationen och ömheten den fanns där. Hade tänkt träna, jag vet att det är en dum tanke att ens tänka den, så när jag blev försenat från annat så löste det sig automatiskt att jag inte hann träna. Men nu känns halsen bra så blir jag inte försenad imorgon så ska det TRX:as. Tjoho!!

Kvällens diss.

Går helt enkelt till den irritaion och ondhet jag känner i min hals just nu. Jag hoppas på att det enbart är lite söndagsbaciller som försvinner när nya veckan börjar. För jag har varken tid eller lust att känna mig risig. Mycket med jobbet och några roliga träningspass gör att Halsont helt klart får kvällens diss!


Min helg helt enkelt.

Så nu börjar denna helg närma sig slutet. Känns okej, för en riktigt rolig helg har det varit. Vilket ni närkt har det varit bloggtorka här. Varför? Inte haft inspiration helt enkelt. Kände då att då var det bättre att inte skriva något än bara skriva massa blaj. Sen när jag bröjar tänka efter har jag inte suttit vid en dator knappt. Vi kör en kort sammanfattning:

Fredag:
Jag och Mags gick på bio och såg En gång i Phuket. Helt okej film, ganska förutsägbar och klyschig. Men en del skratt blev det och framförallt så satt man ju och längtade till sol, resa och härliga stränder! Så den får godkänd.

Lördag:
En skön slapp dag med lite filmer följdes upp med att jag begav mig till Småland och Tranås. Bowling med ett stort gäng och sen lite ut och kolla in Tranås nattliv. Hehe jajamensan, alltid kul att testa nya saker ;) Men jag summerar kvällen som otroligt rolig! Mycket nöjd.

Söndag:
Efter hemkomst till schlätta igen så gick jag på Loppis på Konsert & Kongress. Fyndade en väldigt fin väggklocka. Sedan har jag gjort såna där hushållssysslor som plocka, tvätta och annat skoj. Wohoo.

Nu är det dags att längta till måndag ordentligt ;)Jag får ändå säga att jag är skapligt nöjd över min första serie. Gissar på att banorna i Tranås är både kortare och bredare än de man brukar köra på ;)

Vilket ni också märker har det inte blivit mycket träning alls denna helg (förutom otroligt svettiga sporten discobowling och så ett par svängar med de lurviga på dansgolvet). Men jag gör som så många andra och ser måndagen som en nystartsdag ;)

Hjärtlättning!

Finns en sak som stör mig lite just nu. Mest en petitess, men det gör allt lite krångligare ju! Det är att jag är avstängd att boka på Medley. Har missat tre pass och därmed så kan jag inte boka via internet innan jag betalar en administrativ avgift på 100 kronor. Jag erkänner att jag har missat tre gånger, dock är detta sedan jag började träna på Medley vilket är 2,5 år sedan. Tycker ni att jag är så busig då? Kan även lägga till att ingen av gångerna jag missat är för att jag struntat i att gå dit, anledningen har varje gång varit att jag suttit på ett tåg som varit försenat till Linköping. Vilket jag inte vetet om förrän efter 2 h innan passtart, när det är senast att boka av. Det jag inte gillar är att en prick hänger med hela tiden, inte så att den efter typ 3 månader försvinner...
Men jag får väl helt enkelt bege mig till Medley och betala den där administrativa avgiften. För att inte kunna boka på internet är mycket störande!!!

Så nu har jag lättat mitt hjärta kring detta och kan förhoppningsvis gå vidare...

Blueberry-lunch.

Jag har sagt det förr och kommer nog säga det fler gånger, så synd att Blueberry inte finns i denna stad. Än så länge finns det bara i Sthlm, tror jag, så då gäller det att passa på. I söndags blev det därför en Blueberrylunch. Jag tog en wrap med falafel och mamma tog soppan. Min wrap smakade ljuvligt, men får nog ändå säga att lite avis på mammas soppa det var jag för den var riktigt riktigt god! De gånger jag ätit på Blueberry har det varit den på PUB och jag har varit nöjd varje gång.


Funktion även i underkläder.

Jag har länge varit sugen på att köpa ett par Rönisch-trosor. Är väl egentligen bara priset som stoppat mig. Men min nyfikenhet tog överhand och igår köpte jag mig mitt första par. Ojoj, än så länge känns det som riktigt välinvesterade pengar. Jättebekväma, snygga och förhoppningsvis med bra funktion. Har inte tränat i dem så den kan jag inte bedömma just det ännu... Återkommer med omdöme kring det. Men just nu så känns de riktigt riktigt bra! Så de får verkligen ett stort plus av mig!

HIPSTER TROSA 1-PACK

Rönisch Hipster Trosa 130 kr.

Ta hand om dig!Tycker allt Maria sammanfattar det ganska bra här! Blir även lite sugen på Lidingöloppet när jag ser bilderna och hennes utstyrsel.. Om det är någon som är sugen på att hänga med på Lidingö Tjejlopp så hojta till!

Det blev lite fel...

Ibland lyckas man! Idag var verkligen inte min tågdag om vi säger så. Redan imorse när jag kom till stationen så var tåget nästan en timme sen. Bara sitta och vänta. Väl framme så fick jag småspringa till mötet istället för att hinna med lite snack med arbetskollegorna samt äta frukost. Men men sånt man får ta...

Min resa hem till Lkpg gick ännu sämre. Jag kommer till tågstationen i Nässjö ungefär fem minuter innan tåget ska gå. Kollar avgångarna och som vanligt ska den gå på spår 5. Så jag knallar dit. Ungefär vid 14.59 åker jag nerför trappan till spåret och ser ett tåg komma in. Ett sådant jag ska ta så jag knallar ombord. Enda jag reagerar på är att de visslar i pipan väldigt tidigt, men funderar inte så mycket över det utan beger mig för att hitta min plats. Upptagna! När vi börjar kolla på våra biljetter så går tåget. NU anar jag oråd eftersom klockan är 15.02 och tåget jag skulle ta skulle gå 15.04. Jag frågar vart tåget är på väg och de svarar Köpenhamn... OJOJ.. fel riktning!

Så jag beger mig till en tågvärd för att förklara mitt problem. Bara att följa med tåget ner till Alvesta och där byta tåg. Hon ringer till en tågvärd på första tåget jag kunde få ta tillbaka och refererar mig som "Jag har en kvinna här som gått på fel tåg". Hm ja då kände jag mig inte ett dugg gammal och virrig! Väl i Alvesta så fick jag sitta o vänta en bra stund innan rätt tåg kom. Så några timmar senare än vad jag tänkt är jag äntligen hemma..

(Mest bittert var nog att jag missa TRXen, suck!)


Rätt svar är..

grön såklart!Skulle lätta upp exempelvis irritation.. och jag var ju på strålande humör igår kväll och även idag, så visst fungerade den ;)

Jag behövde träna!

Yes så var det.. Det dåliga humöret från tidigare idag behövde få sitt utlopp och träning var det perfekta botemedlet. Nu sitter jag här i soffan och morgonens irritation känns långt borta....

Först var det Yoga/Chiboll. Vilken färg tror ni jag tog på bollen idag? Rätt svar belönas ;)ags för pass 2, Zumba med Anna. Ojoj när passet var slut var kroppen i smärta (helst benen) och kroppen var överfull med energi. Så jag säger då det, är ni sura.. gå o träna!

Behöver träna kanske?!

Idag har varit en sån där dag när inspirationen varit noll och tanken på en ny vecka mest känts jobbigt. Lättirriterad och det mesta har mest känts som en pina. Aja man har väl sådana dagar också. Nu känns det lite bättre men jag hoppas kvällens yogapass och sedan förhoppningsvis ett kalasroligt Zumbapass ska få mig att känna att denna dag inte blev så tokig after all... För många gånger behöver man ett träningspass för att rensa skallen och få upp lite energi. Så nu håller vi tummarna att jag om ett par timmar har ett helt annat humör!!


Träning v8.

Ska nog inte orda så myket utan stolpa upp min planering. Vilket jag skrev igår i sammanfattning över vecka 7 så är det just att ta sig själv till gymmet som oftast är det kluriga, så denna vecka är det lite av veckans utmaning att faktiskt inte bara planera det utan också göra det! På söndag får vi se hur det har gått. Kan väl lägga till att ni som tränar med mig vanligtvis gärna får hänga på, Crosstrainer är ju abra stå på en crosstrainer och PT-passet kan man göra flera. Jag har ett helt gäng bra övningar som jag gärna delar med mig av :) Så vill ni sparka mig i baken så jag faktiskt fixar det, så hojta till...

Mån: Yoga + Zumba
Tis: TRX + Crosstrainer
Ons: Sh'Bam
Tors: Ev PT-pass eller Zumba
Fre: Bollpass hemma
Lör: TRX Intervall
Sön: Spinning


Sammanfattning träning v7.

Nystartsveckan efter förkylningen tycker jag ändå gått helt okej. Mest lycklig var jag nog i torsdags efter spinningpasset. Ojoj vad härligt det kändes i kroppen :)

Mån: Yoga 60 min + Zumba 60 min
Tis: TRX 30 min
Ons: -
Tors: Spinning 75 min
Fre: -
Lör: -
Sön: Kondition (intervall) 30 min + Styrka 15 min

Sammanlagt blev det 270 min.

En helt okej blandning mellan kondition och styrka tycker jag ändå. Enda jag är lite besviken på mig själv det är just det där att ta mig till gymmet och inte ha ett pass. Min plan var ju att köra crosstrainer i onsdags och så PT-passet i fredags. Men icke, hade ingen motivation till dem alls. Nu klagar jag inte på mig själv att det blev för lite tärning, för fem pass får man ändå vara nöjd med... Men men...

Överraskningsresa del 2.

Del 2 betyder då dag 2. Har ju redan skrivit ett par inlägg idag som avslöjar lite vad jag pysslat med. Vaknade utvilad och begav mig alltså till gymmet, efter dusch och iordningsfixandet så var det så dags för frukost. Efter frukost begav sig mamma och jag ut på Stockholms gator för lite butikstittande och shopping. Mitt mission var att kolla in vad Stockholm hade att erbjuda i träningsskorsvägen.

Tyvärr fick jag se mig besegrad i att hitta de perfekta skorna, iallafall för träning. Men jag gjorde ett riktigt fynd i skovägen trots allt. I november så såg jag ett par skor i en annons som jag blev väldigt förtjust i Back to Berkley, North Face. Letade runt i Linköping som en liten dåre men gick bet. Sen gick tiden och de föll väl lite i glömska. Idag gick vi, lite av en slump, förbi The North Face-butiken och efter jag egentligen gått förbi dörren så vände jag och gick in. Där stod de! Och det var 40 % rabatt. Jag provade dem och jajamensan, dessa skulle jag ha. En liten fundering kom huruvida jag har så mycket nytta av de mer iår, men samtidigt så kände jag att det kommer en ny vinter och dessa funkar även då. När jag sen skulle betala så visade sig att det var 50 % rabatt på dem. Score säger jag bara!!! En mycket nöjd Linda fortsatte shoppa vidare :)

Mitt andra fynd gjordes inne på PUB. Ett Nikelinne för ynka 80 kronor. Så får helt enkelt säga att japp jag fyndade riktigt bra grejer denna helg.

Nu är överraskningsresan slut för denna gång. Tack mamma! Varit härligt att bara få komma iväg en natt, bo på hotell, äta god mat, se nya saker osv. Jag är mycket nöjd :)


Frukost på Nordic Sea.

Klart ni ska få reda på vad jag tyckte om frukosten på hotellet. Jag har sovit på ganska många hotell genom livet och därmed testat en hel del hotellfrukostnar. Jag är nog lite kräsen. Eller rättare sagt, man gör mig lätt nöjd men för att få mig på lite extra lyckligt frukosthumör så krävs det det lilla extra! För att få mig lite extra lycklig kan till exempel vara färskpressad juice och smoothie...

Plus:
+ Det mesta var KRAV-märkt
+ Det fanns havregrynsgröt (antar att jag är den enda i världen som sätter det på plus, men idag är det sällan det finns så det får alltid ett plus i min bok :)

Minus:
- Endast juice på koncentratMin frukost idag bestod av havregrynsgröt med äpple och kanel, yoghurt med frön, branflakes, nötter och kanel, ett löskokt ägg, halvt glas (äcklig) juicekoncentrat och en kopp nypon/hallon-te med citron i.

Summa får hotellet godkänd, det fanns alla de vanliga sakerna men inget utöver det..

Test av hotellets gym.

Så duktig är jag (hehe) att jag tar en sväng och kollar in vilka träningsmöjligheter som erbjuds på hotellet. Jag har ju inatt sovit på Hotell Nordic Sea. Träningsmöjligheterna var på systerhotellet Nordic Light. Så jag gick över gatan och fick nyckel i deras reception, ner i källaren och där låg minigymmet. Deras beskrivning var precis det man fick, ett löpband, två cyklar, en roddmaskin och några hantlar. Jag var själv i gymmet, vilket jag var tacksam för, både att jag styrde över tvn och annars hade det nog lätt känts väldigt fullt. För stort det var det verkligen inte!!! Jag körde mitt 30 min kondition (istället för löpning då) på cykeln, sen en kvart styrka med hantlar (tri- och biceps) och så stretch. Så jag får väl ändå vara nöjd med att jag fick lite träning. Men njae om man ser till hotellena och hur flashiga de är så hade jag nog förväntat mig lite mer "gym". Eller, vilket jag tycker är att föredra, att de har ett samarbete med något gym i närheten dit man kan få gå...

Jag hade för övrigt nya träningsbyxor och linne på mig.
Linne: Röhnisch Matilda träningslinne Loose
Byxor: Energetics Talula Tights
Båda inköpta på Intersport

Isbarsporträtt.

Jaa, såhär kan jag se ut när jag händer i en isbar..


Överraskningsresa del 1.

Japp idag var det då dags att bege sig till... Det blev till Stockholm! Mina misstankar om att hockeyn var en punkt på agendan stämde väldigt bra. Nä vi tar allt från början.

I morse så infann jag mig på stationen och vi tog tåget upp till Stockholm. Väl framme blev det lunch, självklart caesarsallad för min del ;) och sedan incheckning på Nordic Sea. Helt nyrenoverat rum fick vi, riktigt fräscht och olika bildteman i varje rum. Lite coolt är att på dörren så skymtar man bilden och väl i rummet så är det som en fondvägg över sängen. Annars är väl rummen ganska enkla. Lite som hela hotellet, ganska enkelt, smakfullt, svalt men med lite coola detaljer. När vi inspekterat rummet lite så begav vi oss då mot Hovet för att se AIK mot LHC. Jag kommenterar inte resultatet så ni kan ju gissa hur det gick. När matchen var slut så begav vi oss tillbaka till hotellet igen. Där åt vi middag, otroligt gott ankbröst med tryffel för min del, och sedan var det dags för nästa överraskning. Isbaren skulle besökas. Hotellet har nämligen just en Ice bar med en temperatur på -5 grader med is från Norrland. Jag har aldrig varit inne i någon typ av isbar innan så det var riktigt fräckt. En god drink fick man också serverad i ett glas som självklart var gjord av is. Nu är det snart dags att krypa ner i sängen, en Hästens för att få lite sömn innan dag 2 i Stockholm börjar...

Min vecka slutar..

..ja ni, jag vet faktiskt inte. För imorgon är det dags för överraskningsresan jag fick av mamma i födelsedagspresent. Det enda jag vet är att jag imorgonbitti ska infinna mig på tågstationen för att ta ett tåg upp till Stockholm. Nu tror jag då att vi faktiskt ska stanna i Stockholm också, men vad som händer där vet jag ej. Det jag vet är att jag kommer hem på söndag och att det finns ett litet gym till förfogande. Så träningskläderna är nerpackade :) Klart jag har lite funderingar om vad som står på agendan denna helg, men helt hundra det kan jag ju inte vara. Det enda jag hoppas är att det finns en liten lucka någonstans för mig att hinna titta genom några sportaffärer i Stockholm i mitt sökande för de perfekta träningsskorna...Denna kväll spenderas i soffan, är ju snart dags för finalen i På spåret. Mitt favoritprogram!

Dressingtips.

Jag är ju ett megastort fan av caesarsallad och i denna staden finns det inte många varianter på stadens restauranger jag inte testat den. Dock kan man ju inte alltid äta ute och jag har letat i butiker efter en bra flaska att ha i kylskåpet. Jag har nu hittat den! Det är kocken Erik Lallerstedt som för ungefär ett år (varför har jag inte upptäckt dem tidigare!!) sedan utökade sin såskollektion även till dressingar. Finns fem olika varianter, jag har bara testat caesar så bara den jag kan gå i god för. Och gå i god för den, det kan jag verkligen. Smaskens!Perfekt när man kommer hem efter träningen. Bara skära ner lite romansallad på en tallrik, ner med lite kyckling (tips där att ha några färdiga kycklingfiléer i kylen och bara ta fram), lite parmesanflakes och så denna ljuvliga dressing. Middagen är räddad! Snabbt, mättandr och otroligt gott, kan det bli bättre? Japp jag är lyrisk!

Spinningpass = total lycka!

Just nu har jag en känsla i kroppen som är väldigt svår att beskriva, en glädje och en otrolig upprymdhet. Varför? Spinningpasset tidigare under kvällen. För att förtydliga det lite så vart det ett Activio Distanspass, kort går det ut på att man har pulsband och under i stort sätt hela passets gång ska man ligga på cirka 80 % av sin matchpuls. Under hela passet kände jag mig lätt i kroppen, den svarade när jag ville och allt bara flöt på precis som jag ville. Musiken var helt i min smak så då och då kom jag på mig själv med att sjunga med eller nynna. Åh kändes helt enkelt fantastiskt! Kom även på mig själv med att liksom längta tills nästa pass, trots att detta inte var slut. Kände nästan direkt att jag ska få in ett spinningpass i mitt veckoschema och inte alls att det blir just detta. För detta lyckorus vill jag gärna känna fler gånger!!

En bonus för dagen var att det var nya cyklar. Inte dumma alls, fick inte ens ont i rumpan! Enda "krämpan" som man kunde känna är att tårna domnar lite mot slutet. Anledningen till det har jag läst är att man då oftast har för mjuka sulor. Så kallade spinningskor har en hård stum sula för att belasta rätt. Använder du vanliga träningsskor så är det ganska vanligt att just tårna kan domna lite... Så bestämmer jag mig för att köra ordentligt med spinning, så är det inte omöjligt att jag investerar i just ett par spinningskor.

I vilket fall så hoppas jag på att uppleva dessa lyckokänslor snart igen! För okej när passet började närma sig slutet så kände jag mig lite trött i kroppen, dock inte helt slutkörd. Men var ju ändå 75 min man suttit där :) Snart så sitter jag förhoppningsvis på en spinningcykel igen!!!!


Hur får man rumpan att skaka...

..när man kör Zumba. Läste en artikel i Iform om hur man får till detta och då också får ut ännu mer från träningen. Vad tror ni?

Att kunna ”skaka rumpa” är en viktig del av zumba, så det måste du lära dig för att få optimal fettförbränning under träningspassen.

Skillnaden kan vara ända upp till 250 kalorier, beroende på om du får fart på skakningarna eller mer försiktigt tar små steg på stället.

Första steget är att släppa loss skinkorna! De flesta tror att de ska spännas för att rumpan ska bli fylligare, det är tvärtom nästan omöjligt att få igång skakningarna om musklerna är spända.

Spänn magen
Dina magmuskler måste däremot spännas rejält – föreställ dig att du kan ta emot en magsmäll utan att det gör ont. Det är för övrigt ett av skälen till att ditt midjemått blir mycket mindre och du får bättre kontroll över dina magmuskler när du dansar Zumba ofta! Under tiden du spänner magen och slappnar av i skinkorna börjar du ryckvis röra kroppen från sida till sida. Börja lugnt och öka efterhand hastigheten mer och mer. 

Långsamt märker du nu vibrerande vågor genom hela kroppen, och när du börjar bli trött i magmusklerna vet du att du är på rätt väg – övningen är nämligen särskilt tuff för magregionen.

Du kommer att uppleva att du måste träna ett par gånger, men sedan vänjer kroppen sig vid de nya rörelserna, så att du till sist inte behöver tänka, utan bara göra.


Spinning.

Idag är det spinning som står som träning. Pepp! Insåg häromdagen också att det är i 75 minuter vi ska sitta där på cykeln och svettas. Egentligen en baggis vid närmare eftertanke när man tidigare klarat av 2,5 h eller var det 3h? Körde ju ett marathonspinningpass för under våren förra året.

Spinning är en bra träningsform om man vill få starka muskler på kort tid, främst de stora muskelgrupperna i benen som i sin tur leder till starkare hjärta, lungor och bättre blodcirkulation. Även om du vill få upp en bra grundkondition på en relativt kort tid. En positiv egenskap med spinning är att det är relativt skonsamt om man varit till exempel skadad eller är överviktig. Det jag gillar lite extra med denna träningsform är att den tränar det mesta smidighet, rörlighet, styrka, kondition och koordination, det mesta man behöver :)Är en instruktör idag som jag inte haft innan, ska bli spännande att se om han är något. För en bra instruktör är viktigt!

Vardagsmotion i byggbranschen.

Jag har väl nämnt vilken bransch jag jobbar inom tidigare, bygg. Insåg för ett tag sedan att här finns det vardagsmotion att tjäna. Nej nej, inte att arbeta ute på bygget (där man dock kan få till en hel del motion, helst om du drar betongslang som de gör på bygget just nu). Utan helt enkelt av att gå omkring i skorna med stålhätta och trampskydd. Iom att jag inte är ute på bygget alla dagar så har jag inte på dem till vardags, men när man har dem så känner man de vid dagens slut. De är ju tunga! Sen har jag fördelen att ha ett par riktigt snygga byggskor också ;)


Sen kanske inte ni alla vill gå omkring med byggskor om ni inte är i samma bransch, men varför inte införskaffa såna där vikter man kan sätta på ex fotleder? :)

Lindeli hjärtar...

Dagen till ära så tyckte jag att det passade utmärkt att göra sådant jag hjärtar på min fritid.

Så jag började med att köra ett TRXpass, min abosluta favoritträningsform. Sedan så tillhör hockey något jag hjärtar otroligt mycket och laget i mitt hjärta är ju Cluben. Så resterande kvällen ägnade jag åt att kolla hockey i CC. Extra varmt i hjärtat blev det eftersom det blev vinst, härligt! Vet inte om jag skulle kunnat spendera denna kväll på ett bättre vis :)

[hjärta]

Mission continue: Nya träningsskor.

I måndags var jag inne och kollade in den sista av sportaffärer vi har i denna stad. Var en jätteduktig tjej som berättade och lärde mig en massa nytt. Jag fick prova ett helt berg av skor, men summa blev att de som kändes helt klart bäst var de som saknades i storlek. En ynka halvstorlek så hade jag nog med största sannoliket varit ett par träningsskor rikare!Vad jag lärde mig denna gång:
- Smalaste är tydligen adidas, mitten kommer nike och bredast är reebook
- Domnar tårna av i skorna är det troligtvis stödet för fotvalvet som inte ger tillräcklig avlastning. Då trycker man ner fotvalvet själv för att ge stöd = blir domningar. För att avhjälpa detta och "bygga upp" sitt fotvalv igen så kan man köpa speciella "fotvalvskuddar".

Nystart.

Efter en tids förkylningen så var det dags att träna igen. Kändes så skönt att äntligen vara igång igen, som jag har längtat. Måndag idag och min tanke är att måndagar ska bli en standarddag vilket innebär yoga och zumba. Yogan är avslappnande, töjande och övar upp en himla massa exempelvis rörlighet och smidighet. Efter ett sådan pass känner man ett lugn. Då är det inte så dumt att byta till ett riktigt energifyllt pass, där tjoandet är högt och svetten lackar, Zumba. En bra kombination som ger en ordentlig genomkörare för hela kroppen och även knoppen!

Jag kände av att det var ett tag sedan jag tränade. Både i att kroppen kändes stelare än vanligt under yogan och att den där lilla extra energin aldrig infann sig. Dock fanns träningssuget och jag kämpade på som bara den. Sköna är att jag vet att det sällan dröjer länge innan det där lilla extra kommer till en :) Okej jag tror det dröjer ett par dagar tills den där totala träningsglädjen finns, men en otrolig bra avspark fick jag och jag är riktigt glad.

Tack Inger, Sonja och Anna för era grymma pass idag!


Testa boxning med Stegens FF.

Stegens FF har jag berätta om förrut i bloggen, kolla här. Nu har vi ett par nya aktiviteter på gång och speciellt en är jag riktigt taggad för och ska bli så kul. Datum är inte hundra bestämt men troligtvis under mars blir det, boxning! Nu snackar jag inte om box & kick som finns på gymmen, utan hederlig boxning där man slår på varandra. Vet inte om vi kommer slå så mycket på varandra, men vi kommer få vara med om hur ett vanligt boxningsträningspass kan se ut. Ska bli riktigt roligt och jag ser verkligen fram emot det :)

Är ju lite det som Stegens FF går ut på, finns en medlem i gruppen som tränar något och så får övriga medlemmar möjlighet att testa det. Vi har ju så tur att en i gruppen pysslar med just boxning. Andra aktiviteter som finns inplanerade, vissa redan bokade, är Kanallöpet, Sommen Runt och Submission Wrestling. Ska väl lägga till att bara för att man är med i Stegens FF så behöver man inte vara med på alla aktiviteter, man är helt enkelt med på dem som verkar intressanta och lockar.

Just nu finns vi som en grupp på FB som alla kan vara med i, så lämna en kommentar om ni vill bli medlemmar :)


Träning v7.

Efter en ordentlig förkylningvecka så ska det bli skönt med nya vecka och nya tag! Är peppad som bara den. Kan avslöja att jag redan tidigt under förra veckan började planera denna vecka och har sett fram emot den som bara den :) Så jag har sagt det förr, men NU KÖR VI!!

Måndag: Yoga + Zumba
Tisdag: TRX
Onsdag: Crosstrainer
Torsdag: Spinning
Fredag: PT-pass
Lördag-Söndag: Ska ju på hemlig resa så jag får se vad det finns för möjligheter, men träningskläderna är nerpackade!

Träningsburk.

Satt och läste en blogg, Träningsglädje om hur hon för varje pass hon genomför lägger en peng i en burk. Pengarna i burken får hon sedan lägga på träningsshopping som en bra belöning. Här kan ni läsa inlägget. Vilken fantastisk idé. För jag tycker det är skoj med nya träninsgkläder och gillar känslan när man känner sig lite extra snygg under ett träningspass, samtidigt är jag tyvärr ganska dålig på att unna mig detta. Så jag har bestämt mig, en träningsshoppingsburk ska även få flytta hem till mig. Enda regeln är att jag lägger en peng efter varje genomfört träningspass (ett träningspass innefattar att jag är ombytt till träningskläder) och när jag vill så får jag länsa burken men får då endast köpa träningsrelaterade kläder. Nu är bara frågan vad för summa som ska läggas i burken efter varje träningspass? Jag vill ju inte att det ska ta allt för lång tid innan man kan göra lite träningsshopping, samtidigt så kan jag ju inte lägga hela min lön på träningskläder i fortsättningen... Vad tycker ni är en lagom peng? O sen ska jag hitta en bra burk också...

Mission continue: Nya träningsskor.

Fortsatte idag mitt sökande på de perfekta träningsskorna. Inte enkelt då jag tycker det är riktigt dåligt utbud i denna stad. Har iofs hittills endast besökt två sportaffärer, men båda ställen har bara erbjuden en yttepytte hylla med fitnesskor. Förstår inte varför, så mycket folk det är på passen (o jag tycker alla brukar ha skor på sig!) så borde det ju finnas en stor marknad för denna typ av sko?! Just nu så ligger denna sko i topp iaf. Det är en  lite stabilare sko, tyvärr väldigt ofärgglad!Det jag har lärt mig hittills är:
- De trendiga lätta och väldigt flexibla skorna, oftast färgglada, passar bra om du tränar t ex i gymmet, core, pump, trx
- Dessa skor är dock för instabila sidledes om man även tränar pass som innehåller mer rörelse
- Kör du squash så ska du hellre gå till hyllorna som heter indoor än fitness
- Nikes modeller är ofta lite smalare än t ex Reebook
- Du ska ha ungeför en halv centimeter fram till spetsen, så att tårna har utrymme att röra sig
- Finns modellen både för herr och dam är skillnaden oftast bredden på skon

FORTSÄTTNING FÖLJER...


Mission: Nya träningsskor.

Idag påbörjade jag arbetet med att hitta nya träningsskor. Inomhusskorna som behöver förnyas då det rekommenderas att ett byte ska ske ungefär 1 gång/år om man tränar runt 3 ggr/vecka. Gummit torkar och stödet försvinner. Det vill man ju inte för då är risken att få ont så mycket större. Min kunskap om träningsskor är dock inte så stor så just nu ägnar jag mig åt att gå runt och titta i butiker och diskutera med personal. Det jag vill om mina nya träningsskor är, förutom att de ska vara bra och ha rätt stöd med mera, att de gärna får vara färgglada!

Idag lärde jag mig att jag ska tänka på att investera i en sko som ger bra stöd även sidledes. Trenden idag är de mjukare och lättare skon, som dock inte ger så mycket stöd just sidled. Attans då, finns ju så mycket härliga färger just i dessa modeller. (Men klart jag inte kommer köpa en sko bara för utseendet, funktionen måste också finnas!)

En annan upptäckt, som jag dock gjorde redan tidigare under vintern var att utbudet är ganska litet. Vad trist! Men jag ska inte nöja mig med första bästa, för visst hittade jag en sko som jag provade och den var bekväm, utan mitt sökande fortsätter. Synd att man måste prova dem innan, annars hade utbudet
varit så mycket större om man bara kunde inhandlat dem på nätet.

Har ni några bra tips på modell, affär eller liknande får ni gärna skriva en kommentar så blir jag så glad så. FORTSÄTTNING FÖLJER..


Så lätt kan man ändra den där känslan...

Efter en vecka, eller ja kanske snarare 1,5 vecka, men en irriterande förkylning som satte sig på luftrören har ju då träningen kommit i kläm. Vilan gjorde mig bekväm och soffan hägrar ju mer än träning. Dock har jag en go känsla i magen och viljan att träna finns! Så jag bestämde att helgen här får jag lalla på precis som jag vill och på måndag så blir det mer planering gällande en bra träning. Då med mycket inflytande från de tips som min PT gav mig i tisdags. Känns riktigt peppande. Så lätt kan man ändra från lite lätt ångest och frustration över träningen till något positivt. Så nu längtar jag till måndag (okej okej inte att helgen ska ta slut då, men till nystarten!) för att få sätta igång. Pju, älskar den känslan.

Så nu kan jag med gott samvete njuta av en härlig helg!


Istället för löpning..

Ja ni vet ju att jag fått en månads löpförud. Skjuter lite på mitt igång sättande inför att göra 2012 till året när jag tar löpning till en annan nivå. 2011 var året när jag startade med löpning och gjorde det frivilligt, då och då tyckte jag tom att det var riktigt skoj. Iår skulle jag då jag skulle börja i god tid och lägga upp ett löpprogram. Var ju en punkt i tisdags egentligen, men nu sköt vi den till nästa PT-träff. Men, finns ju alltid ett men, för att ändå koppla in löpningen eller löpartänket så ska jag varje vecka stå på en crosstrainer i 30 min. För att få upp lite flås och vänja kroppen vid ansträningen.

Så, bara att börja med det alltså!


Nyfiken på..

Oatlys havredryck med chaismak. Låter ju väldigt smaskigt om man som jag älskar just chai. Blir det då lite "nyttigare" iom havremjölken så kan det med andra ord bli en given hit. Letade i min närmsta mataffär men nej där fanns inte den ännu. På hemsidan går det att läsa att den kommer finnas på hemköp, willys och citygross så antar att det är bara att hålla utkik. Drycken går att dricka kall som den är eller värma. Återkommer med smakbetyg så snart jag fått tag på den :)


Nya träningsbyxor.


Fick nya träningsbyxor av Malin i födelsedagspresent, jättefina trekvartsbrallor.  Tror de ligger inom löparkategorin för träningskläder men jag hade dem under tisdagens TRXpass. Funkade helt perfekt för de. Mjuka och följsamma plus riktigt snygga! Bra med dem, just för löpning, är att det var reflex på dem, en fick där bak, dri fit-material och såklart fina lila detaljer ;) Märket är Nike. Bilden gör dem inte rättvisa jag vet, men svårt för reflexen ville hela tiden reflektera...

Men håller ni inte med mig om att fina träningskläder gör att träningen känns lite lättare!?!

Trots det!

Okej nu bortser vi helt från det faktum att jag nog igår inte borde ha tränat alls utan det låtsas vi inte om utan tänker bara på det härliga kring det..

Igår körde jag ett 30 min TRX-pass. Kände ju ganska snabbt att jag inte var helt fullt frisk så gav väl inte alls som det kändes, TROTS detta så har jag en riktigt grym men skön (?) träningsvärk idag, främst i rumpan och triceps. Galet ju! Finns en övning som jag tidigare gånger känt att jag haft lite svårt att komma åt just rumpan, igår lyckades jag :) Därför känns det lite extra surt att jag idag fick boka av mig från dagens TRXpass.

More pain!


PT-timme.

Ja igår innan jobbet så träffade jag Lena igen. Var ju extra fokus på att lista ut varför jag allt oftare får ont i höfter/ljumskar när jag tränat, då är det inte fel att ha en PT som också är sjukgymnast. Resultatet blev ju då löparförbud och stretchövningar som jag skrev om igår. Men det var inte de enda vi hann med under vår timme. Vi diskuterade även träningsupplägg, gick igenom ett 20 min hemmaprogram med pilatesboll samt att jag fick göra några fystester. Jag gjorde ju en 2h lång fystestgenomgång i maj förra året. Tanken är att vi ska testa av några lite då o då för att se att det förbättras för att jag tillslut ska hamna på bättre resultat. Inte på de resultaten jag vill nå till slut, men en bättre bit på vägen det kom jag... Testade av enbensböj, armhävningar, balans och lite rörlighet. En sak som jag på ett sätt ser fram emot, men bävar, det är att göra om coopertestet. Men får bli närmare sommaren när löparförbudet tillhör historian och jag fått igång konditionen ordentligt.

En annan sak som är så kul efter en PT-timme det är den inspiration man känner, så därför känns det extra frustrerande att ha förkylningen. Men jag lyssnar på mina kloka vänner som tycker att jag är ganska dum som utsätter mig för träning när jag inte mår bra... o ja, jag vet de har ju rätt. Men så fort den här förkylningen gett vika, ja då är det nån som kommer träna smart och effektivt!

Bonus: Jag vägde mig även och japp, det går neråt. Sakta men säkert. Jippi!

Löparlopp Norra länken.

Läste pressreleasen idag att Lidingöloppet kommer arrangera ett motionslopp vid invigningen av Norra Länken. Sen ligger det ju väldigt långt bort då, 2015 ska invigningen vara. Men va skoj det låter. NU vet man ju aldrig vad man göra 2015, men kan jag så kommer jag vara med! Detta kan man läsa i pressreleasen.

Lidingöloppet arrangerar motionslopp i Norra länkens tunnlar

I samband med invigningen av Norra Länken kommer ett unikt motionslopp att genomföras i ett samarbete mellan Trafikverket och Lidingöloppet.

Vägtunneln Norra länken planeras att invigas senhösten 2015.

– Vi är väldigt stolta och glada att ha fått förtroendet att arrangera "tunnelloppet", säger Tomas Hoszek, VD för Lidingöloppet. Det är ett erkännande av oss som starka arrangörer av lopp med extremt många människor i rörelse. Lidingöloppet har funnits sedan 1965 och avslutar med tunnelloppet sitt 50-årsfirande. Loppet i Norra länken kommer att bli cirka 1 mil och till största delen gå under jord.

- Tunnelloppet i Norra länken ska bli en festlig och annorlunda löparupplevelse som endast kommer att kunna arrangeras denna enda gång. Detta är ett unikt löpningstillfälle och vi hoppas att många tar denna chans att springa eller gå i Norra länkens tunnlar, innan de öppnas enbart för biltrafik, säger Tomas Hoszek, Lidingöloppet.

Trafikverket har sedan tidigare erfarenhet av liknande samarbeten från invigningen av Södra länken. Till det loppet anmälde sig närmare 15 000 och loppet blev en folkfest och stor succé.


För mer information:
Tomas Hoszek, Generalsekreterare Lidingöloppet 070-513 44 88. Kontakt kan även tas via epost tomas@lidingoloppet.se eller press@lidingoloppet.se


Löparförbud!

Japp jag har fått löparförbud i en månads tid. En del av mig jublar för då slipper jag "ta tag" i löpningen. Samtidgt som en del av mig (o faktiskt en större del än den andra) suckar högt över att jag var riktigt peppad att dra igång med löningen. Okej, jag hade planen att vänta tills förkylningen var borta samt att det inte skulle var aså fruktansvärt kallt ute, men sen var det dags så var planen. Men alltså, planen ändrades efter morgondagens PT-pass/Rehab. Ja idag fick får jag sätta snesträck Rehab, för en del av timmen gick ut på att gå igenom varför jag får så ont i mina höfter o ljumskar. Verkar som den enkla anledningen helt enkelt är belastning utan att stretchat tillräckligt. Ganska onödigt ja vet!!

Så nu ska jag då inte anstränga höfterna för mycket och fått ett stretchningprogram som ska göras. Inget komlicerat egebntligen utan det är övningar för säte, höft och framsida lår. Dock ska jag hålla på en längre stund och fler repetioner än vad som kanske normalt görs...

Aja jag hoppas att jag om en månad inte känner av någon smärta alls utan kan njuta av löpningen när förhoppningsvis våren kommit igång ordentligt :)PS Kommer ett separat inlägg om mer vad som skedde under PT-timmen :)

Minnestavla.

Glömde ju en av de mest grymma presenterna ju (skyller på att den redan sitter på väggen i sovrummet medan resten var i köket ;). Var en minnestavla som Malin knåpat ihop med en massa bilder på mig tillsammans med vänner och släkt. Runt omkring fick alla gäster på lördagens 30 årsfest skriva en liten hälsning. Tusen tack!
Presentbordet.


Presentbordet efter helgens firande, helt fantastisk! Att mina vänner känner mig så väl :)

- Träningskläder
- Champagne
- Marimekkoskål
- Amarone
- Cultdesign tandborstställ och tvålpump
- Teaterbiljetter
- Biocheckar
- Modell för en dag
- Ansiktsbehandling
- Tesil
- Smartbox för kropp & själ
- Brunschpresentkort
- Dagspa
- Dygn med islandshästar, badtunna mm
- Hemlig weekend i Sthlm
- Blommor
- Bukowskinalle
- Hemlig låda som jag får öppna om 5 år, tror den innehåller portvin samt festens gästers tankar om vad jag gör om 5 år

Jag tror inte jag glömde något... Ännu en gång, tack så otroligt mycket! Kul också att sakerna sprids ut lite, vilket gör att det ju känns som man får presenten ännu en gång när det väl sker :)

Sammanfattning träning v5.

Då en förkylning som satt sig på luftvägarna kom i min väg här förra veckan har det varit ganska lugnt på den fronten. Fick in två ynka pass

Tis: TRX
Ons: Stripaerobic

Får ändå vara nöjd, två pass är betydligt fler än noll! Och två riktigt roliga pass var det också. Ett som gav träningsvärk och ett som gav en hel del skratt (förutom träning då) och blåsor på insida tummar (!). Nya veckan som trettioåring innebär planering av träning som jag hoppas blir av. Luftvägarna mår om än ännu sämre men sånt kan ju vända snabbt hoppas jag.

Tack!

Vilken fantastisk kväll jag hade i lördag, tack alla som var där för att ni gjorde min 30års fest till den magiska upplevelse som den faktiskt var genom era tal, sånger, shower och skratt. Tack även till alla andra som innan, under och efter har skickat grattishälsningar till mig. Sedan vill jag även skicka ett speciellt tack till Malin & Sofie som agerade värdinnor på min 30 års fest, ni hade verkligen gjort ett fantastiskt jobb och jag kan inte ha haft det bättre eller vara mer glad över att ha er som vänner. Jag måste förövrigt ha världens bästa vänner och släkt som lyckas bjuda så mycket på sig själv under en kväll och jag inte ens märker att det är uppdrag de har, min tanke är mest att de är ju för goa, lite knäppa jo, men helt underbara :)TACK!!!


Idag är ingen vanlig dag..

..nej nej för idag fyller denna brutta 30 år!


Pinglan in the newspaper.

Här i stan finns det en gratistidning, Linköpingsposten. Kommer ut i brevlådan och ibland så bläddrar man lite i den. Och vad dök upp där då? Jo en bild på fina Pinglan under ett zumbapass på SF!


Pyssel.

Okej okej detta handlar inte alls om varken kost eller träning, men just nu struntar jag i det :)

Min blogg och detta inlägg handlar om mig. Imorgon är en stor dag i mitt liv, jag fyller nytt tiotal. Eller well, jag tror inte jag kommer känna någon skillnad förutom att jag hoppas på att ha en himla rolig dag. Så igår så höll jag på med en hel del pyssel, resulterade i högen ni ser ovan. Vad det ska användas till.. Ja det är en heeelt annan historia :)


Frukost- och mellanmålstips.

Många tycker det är klurigt att få till frukost (om man nu äter det på jobbet) eller ett bra mellanmål. Jag har hittat något jag gillar och är lätt att ha med sig till jobbet och fixa till! Vi har kl 9 gemensam frukost på jobbet och det består för det mesta av en smörgås. Då jag försöker dra ner på just smörgåsar och då bröd så kan man ju undra vad alternativet då kan vara. Att ställa sig och göra en omelett känns väldigt bökigt. När eftermiddagen kommer brukar jag ofta bli ganska hungrig plus att jag väldigt ofta tränar direkt efter jobbet så jag behöver något lite rejälare som mättar ordentligt. Vad är då lösningen?

Kesella och bär! Mums mums mums. Jag brukar köpa med mig några burkar kesella som kan stå i jobbkylen och i frysen har jag en burk med bär. När det antingen är frukost eller mellanmåldags så tar jag bara en glas, mugg eller liknande och värmer lite bär och i med en halv burk kesella, gojsa runt... NJUT!

Även jättebra då man är på språng som jag ofta är, kan man spara en gammal urdiskad kesellaburk och göra klart bärkesellablandningen och äta i farten. Perfekt också att snabbt få i sig efter ett träningspass när depåerna behöver fyllas på!Bild 1: Äter efter i soffan efter ett träningspass
Bild 2: Färdiggjord burk som åts i farten mellan några eftermiddagsmöten

LCHF-kladdkaka

Nu var det ett tag sedan jag bakade denna, men insåg att jag missat att blogga om den, LCHF-kladdkaka.
Jag hittade receptet hos MalinIForm som hittat det i Katrin Zytomierskas bok ”Dags att bli smal!” 

100 g smör
100 g mörk choklad 70%
3 ägg
1 tsk vaniljpulver (pulver, inte socker)
1 msk kakao

Smörets smälts tillsammans med chokladen. Äggen visas under tiden ihop med vaniljpulvret och kakaon. Smörsmetem hälls sedan ner över äggblandningen, allt blandas för att sedan hällas i en smord pajform. In i ugnen i 6 minuter på 200 grader.

Var verkligen superenkelt! Jag serverade med vaniljskesella men vispad  grädde funkar lika bra. Angående smaken så helt okej, lite äggig smak vid första tuggan, men väldigt god eftersmak och tillsammans med kesellan så försvann den antydan till ägg som först fanns.


Stripaerobic.

Idag var det realease på Stripaerobic på SF. En av intruktörerna var Pinglan som även varit med och gjort koregrafin så jag hade höga förväntningar! Jag har ju testat denna typ av träning innan på Medley. Kan väl lägga till att kärt barn har många namn och andra namn man kan få höra om denna träningsform kan vara exempelvis stolsdans. För det är ju just en stol som man dansar kring, med, på och över. Det första jag möttes av när jag kom in i salen var ordentliga stolar, mycket bra för här kände man stabiliteten och vågade ta ut rörelserna. Koreografin var riktigt rolig och en del moment som gav en hel del styrka. Sen får man tänka på att det var första gången så det var mycket genomgång och man kanske inte riktigt fick upp det där flytet. Tror att det tar ett par gånger innan stegen sitter såpass väl att det inte blir hack när man glömmer bort något steg hit eller dit. Sen har ju inte jag pass med just mycket koreografi som mina favoritpass, gillar oftare pass när man bara kan mata på utan att behöva tänka vilket håll snurren ska gå eller vilken fot som ska dit osv. Men bra att variera lie med denna typ av pass för att låta hjärnan få tänka lite också. Och ska jag gå på denna typ av pass, då tycker jag absolut detta var ett av de roligaste. Så inte sista gången jag kör detta, för det var kalasroligt! :)RSS 2.0