Laxlasagne.
Nu ska jag tipsa om ett smarrigt recept, ägarinnan från början till det är Mia så jag tackar henne :) Åt det hemma hos henne första gången för ett par veckor sedan och idag testade jag att laga till det själv. Enkelt och riktigt gott!
400 g laxfilé
1 gul lök
80 g färsk spenat
3dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta
salt, peppar
hummerfond
stenbitsrom
1 dl riven ost
1 dl mjölk
Skär laxen i bitar (1x1 cm). Skala och hacka löken. Fräs lök och lax nästan klar.
Vänd i spenaten och klicka i crème fraiche. Pressa vitlöken, krydda med salt och peppar. häll i hummerfond och stenbitsrom. Koka upp såsen.
Varva laxsåsen och lasagneplattor i en ugnsfast form. Strö över ost och häll på mjölken. Grädda i 25 minuter i 225 grader.
Sen är det bara att njuta!
400 g laxfilé
1 gul lök
80 g färsk spenat
3dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta
salt, peppar
hummerfond
stenbitsrom
1 dl riven ost
1 dl mjölk
Skär laxen i bitar (1x1 cm). Skala och hacka löken. Fräs lök och lax nästan klar.
Vänd i spenaten och klicka i crème fraiche. Pressa vitlöken, krydda med salt och peppar. häll i hummerfond och stenbitsrom. Koka upp såsen.
Varva laxsåsen och lasagneplattor i en ugnsfast form. Strö över ost och häll på mjölken. Grädda i 25 minuter i 225 grader.
Sen är det bara att njuta!
Kommentarer
Trackback