Agavesirap.

Upptäckte denna sirap för ett par veckor sen och den är inte så dum alls. Ibland så kallas den även för GI-sirap eftersom den har en liten påverkan på blodsockret (alltså lågt GI). Det finns en kaktuslikande växt som heter Algave och det är ur den som denna sirap utvinns. Det som gillas främst är att algavesirapen är en naturlig produkt, alltså inte raffinerad eller modifierad på kemisk väg. Sedan är den mycket sötare (ungefär 25 procent sötare) än socker och sötningsmedel, vilket gör att man behöver mycket mindre. Jag har läst någonstans att om det står ett visst mått i receptet så räcker det att du tar ca en tredjedel av sirapen för att ersätta sockret.


Denna sort har jag testat, men det finns flera olika märken. Är dyrare än socker ja, men du behöver inte använda lika mycket. Är förresten inte bara i bakning det går att användas till, utan som sötningsmedel i det mesta istället för socker :) Sirapen hittas i de flesta välsorterade livsmedelsaffärer!

Kommentarer
Postat av: Malin I Form

Hm, kanske borde testa det!



SV: Oj oj, tur att du sa till. Ska ändra det på en gång :)

2011-12-04 @ 20:12:21
URL: http://www.maliniform.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0