Veckans träning v18.

Denna vecka finns lite mer tid så lite bättre planering ska det bli :)

Måndag: Vila
Tisdag: Någon typ av träning spinning eller kanske löpningsdebut för iår?
Onsdag: TRX
Torsdag: Spinning
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Vattenträning

Känner att mina planeringar är ganska realistiska nu och jag fortsätter med mitt krav på mig själv på någon typ av vardagsmotion på ska vi säga minst 20-30 min?

Sammanfattning träning v17.

Söndagkväll och sammanfattningsdags. Jag visste redan när veckan började att tiden för träning var knapp då den var fullproppad med så mycket annat. Så planeringen var ganska lugn. Enda jag egentligen missade var tisdagens och den valde jag bort, kanske inte så smart att gå o träna precis när du är nytatuerad o du går omkring med plast på den. Så det var dumt planerat. Har dock klarat veckans minuter med råge då jag igår var på Zumbaeventet och stod och skakade i 5 h. Sen har jag klarat min egna utmaning att om jag inte har något gymträning, ja då måste jag ägna mig åt någon vardagsmotion i form av cykla eller promenera och det har jag klirrat!

Måndag: Cykling
Tisdag: Cykling
Onsdag: Gym 60 min (axlar, triceps, biceps, rumpa, bröst och mage) + cykling
Torsdag: Cykling
Fredag: Cykling
Lördag: Zumbaevent 300 min
Söndag: Vattengympa 45 min + promenad 7,1 km

Sammafattning: 405 min

En dag på SPA :)

Vilken underbar dag det varit idag! Började med att Hanna hämtade upp mig och vi begav oss mot Mjölby för att hämta upp Mia med Tranås som slutdestination och där Badhotellet. Jag fick ju i födelsedagspresent en vistelse på dagspa där. En riktigt härlig dag som började med frukost. Godkänt betyg men inte mer. Vissa saker var lite väl simpla men den räddades av att det fanns möjlighet att grädda våfflor, smaskens! Sen begav vi oss mot spaavdelningen där vi badade och fick behandlingar. Är riktigt nöjd med min ansiktskur, huden fick sig en riktigt fuktbomb precis vad den behövde :)

När russinfingrarna var för stort faktum så åkte vi till Sjökrogen precis vid Sommen för lunch innan vi begav oss till Linkan igen. Tack Hanna o Mia för en helt fantastisk dag, jag är så nöjd och glad.




A few minutes of fame.

Oj, kan ni förstå min förvåning när jag för en stund sen öppnar senaste numret av tidningen Iform. Ströläser mest lite och börjar läsa en text angående kesella och bär som hittats i en blogg. Känner igen mig och tänker "det där kunde varit mina ord!" Döm då av min förvåning när jag läser källan till texten, MIN BLOGG! Haha hur tusan har de fått nys om den? Så grattis bloggen, njut av dina minuter i rampljuset ;)


Fem timmar av skakande rumpor och energi, ja Zumba alltså :)

Nu är jag trött, men kanske inte så konstigt och jag borde nog misstänkt det redan innan. Vadan detta då? Jo det heter Zumbaevent - Shake da booty tour. Sex timmar häng på Collegium varav fem utav dessa timmar avsåg dans och väldigt mycket skakande av rumpan på träningsgolvet. Hur roligt som helst, ett härligt event med många energikickar! Intensiv dag med en massa roligt, jag tror att de roligaste passen var Jorges och battlens. Lycka i kropp och själ det säger jag då.

Mest frustrerande var nog slutet av dagen då fötterna var megatrötta och därför riktigt tunga, kroppen ville röra och skutta mer men fötterna hade sitt egna liv. Så nästa gång ska jag testa att ha med mig ombyte med skor för att kanske underlätta? Värt att testa iaf :)

Också huvudet var riktigt trött efteråt då den fått så många timmar med ändå en del koncentration. Men vad gör allt detta när det var så roligt... Wooooohoooooo!





Resultat.

Svårt att ta en bra bild så den ser lite sne ut, men det är den inte. Jag är så nöjd :)


Bara så ni vet!

Just nu så flyter allt på väldigt bra! Jag är på superbra humör :)

Bananplättar.

Nu har jag läst på hur många ställen som helst om hur fantastiskt gott det är med bananplättar. Lite skeptisk har jag varit, men jag måste ju testa. Var i Annika Sjöös blogg jag hittade receptet och speciellt svårt var de ju inte.

Mosa en banan, knäck i ett ägg och rör runt. Stek i en stekpanna och ät.

Jag har läst att det är gott att ha i vaniljpulver, kanel och kardemumma också och eftersom jag tycker kanel och banan är en fantastisk kombination så hade jag såklart i lite kanel också innan jag stekte :)

Gick väldigt lätt att laga till och tillbehör la jag lite kesella och jordgubbsylt på tallriken då de färska jordgubbarna var slut. Men nä, var totalt onödigt så de fick ligga kvar på tallriken när pannkakan åts upp. Visst ja, jag ringlade ju lite agavesirap på och det var gott.

Så vad tyckte jag? Inte dumt alls, kändes väldigt mättande och ett perfekt mellanmål ju eller varför inte frukost? Kanel var kalassmaskigt i. Testa!!



...med plast då!

Ja, ni får en liten förhandstitt... med plast!
Jag är otroligt nöjd :)


Äntligen dags för..

TATUERING!!!

Har jag tänkt på i flera års tid nu och äntligen är det dags, jag är pepp!! :)

Veckans träning v17.

Ojoj denna vecka är ju veckan med så otroligt mycket skoj!! Men jag ska inte glömma bort att lite träning också det mår kroppen bra av. Tyvärr är tiden inte hundra på min sida så det blir lite knappert kanske. Men men, kompenserar det med sex timmar Zumba på lördag ;

Så här kommer iallafall veckans planer:

Måndag: Vila
Tisdag: TRX
Onsdag: Gym
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Zumbaevent
Söndag: Vattenträning

Och mitt krav på mig själv om jag inte har något träningspass inbokad, ja då ska någon aktiv vardagsmotion ägnas åt! Nu kör vi :)

Filip & Fredrik, min måndag.

Ikväll var det dags för en julklapp. Moomin hade givit mig en plats i publiken på Filip & Fredriks framtädande i staden. Jag hade riktigt höga förväntningar då jag hört gott om turnén. Visste inte så mycket vad den skulle handla om förutom att Linkan stod i centrum.

Jag hade en väldigt rolig stund, många skratt kom väldigt plötsligt och de hade sekvenser i showen som var riktigt bra. Och en hel del bra twister. Flöt på bra och kändes aldrig långtråkigt. En sak som gillades var att det kändes nytt. Alltid så med folk som varit med några år, att man kan känna igen sig lite för mycket från någon annan gång man sett dem. Tvärtom.

Om man ska vara negativ till något var kanske publiken, inget fel på den men den bestod av ganska ungt folk och ibland märktes det. Inte i deras beteende men vad Linköping var för dem. För en stor del i showen gick ut på att ta reda på vad vi ville skulle representera just Lkpg. Eftersom det var en relativt ung publik och mycket studenter så märktes det såklart. Men nä, inte negativt som i dåligt. Men det hade varit intressant vad som kommit upp med än något äldre publik. Sen tycket jag det skulle vara skoj att se vad andra städer tog upp och vad som diskuterades.

Summa är att jag rekommenderar detta! Kommer den till din stad så se den :) Tack Moomin för en kalaspresent, jag är supernöjd både med sällskapet och julklappen!!!



Sammanfattning veckans träning v16.

En bra vecka får jag allt säga, mycket nöjd!

Måndag: Spinning 60 min
Tisdag: TRX 30 min
Onsdag: Gym (Triceps, Biceps, Bröst, Axlar o Rumpa) 60 min + TRX 60 min
Torsdag: Vattenträning 45 min
Fredag: Slapppromenad 3 km
Lördag: Snabbpromenad 7 km
Söndag: Snabbpromenad 7,2 km

Sammanfattning: 255 min

Jag räknar bara ihop det i fet stil, men visst inser jag att mina promenadkilometer också är bra träning och kanske borde jag räkna med dem? Eller vad tycker ni?

Vardagsmotion var det ja.

Haha jag kan inte göra annat än älska när mina vänner ringer till mig och undrar om jag har möjlighet att hjälpa till och städa lite slipdamm med anledningen "Ja men du gillar ju vardagsmotion ;)  Hahaha! Självklart ställer man upp och det var inte så uppoffrande. Just då ägnade jag mig ju mer åt att se hur mycket man kunde softa i en soffa innan nån sa ifrån ;)

Med 1,5 h slippdammsstäd och morgonens 7,2 km promenad runt ån får jag väl ändå vara nöjd. För en missuppfattning gjorde att jag aldrig kom till vattenträning. Så synd, jag hade gärna fått lite mer träning och samtidigt babblat lite med Moomin. Men men sånt som händer...

The Lady.

Måste rekommendera en riktigt bra film jag såg på bio idag, The Lady. Baserad på den sanna historien om 1991 års fredpristagare Aung San Suu Kyi. En fantastisk kvinna och en väldigt stark historia. Tycker ni ska se den!

 

Easytone, jodå.

Så idag använde jag ännu en gång mina Easytone-skor för att se om de känns/ger mer. Förra gången jag använde dem så hade jag ju kört ett pass TRX samma dag, så det var svårt att veta vad anledningen till träningsvärken i rumpan kom ifrån. Men idag har jag inte tränat på gymmet sedan torsdagskväll och känner faktiskt i rumpan! Och även och kanske framförallt i baksida lår... Så jag summerar det med att japp, Easytoneskorna verkar faktiskt göra någon nytta.

Sen kanske man får tänka på att nej det är inte alls lika bekväma att gå i som löparskorna eller så, men inte obekväma. Är säkert mycket en vanesak också. Men jag kommer i vilket fall fortsätta använda dessa skor när jag går långpromenader :)

Tänka framåt men leva i nuet.

Nej det blev inget gym idag, lustan fanns inte alls. Istället trotsade jag ändå regnet och tog en liten promenad.. Bara några kilometer men fick iaf lite frisk luft. Det får bli inledningen på denna helg :)

Skönt med helg, fast lite längtar jag till måndag konstigt nog... Varför? Jo för på måndag ska vi flytta till de nya lokalerna, eller ja alla grejer flyttas under helgen nu men jag flyttar in på måndag. Spännande och alltid kul med ett ombyte. Jag gissar dock på lite kaos, ja menar brukar ju vara kaos bara när man flyttar privat. Vad kan då inte hända när man ska flytta ihop två kontor med ungefär 30 personer?! Kul ska det i vilket fall bli.

Nästa vecka har jag också en massa roligt att se fram emot med Filip&Fredrik, tatuera mig, AW, Taklagsfest, MiniMo ska sova hos mig första gången, Zumbaevent och så en dag på SPA. Oj, helt galet mycket roliga saker ju. En per dag, perfekt ju! Men nu ska jag faktiskt se till att njuta av denna veckas avslut också. Har ett par riktigt trevliga grejer som händer även denna helg ju. Jag är en lyckligt lottad människa!

Trevlig helg!


Ett paraply fick bli mitt promenadsällskap.


Peppbehov!

Idag kämpar jag... Jag har ju lovat mig själv att jag varje dag ska göra någon typ av fysisk aktivitet. Behöver inte alls vara ett pass på gymmet utan då ska det vara en cykeltur eller promenad. Idag tänkte jag strunta i gymmet, varit där varenda dag hittills. Men ute regnar det och är riktigt grått, sådär väder att vara ute i faktiskt! Så nu peppar jag mig själv till att faktiskt gå en sväng till gymemt iaf. Bara lite slappträning, stå på crosstrainern och så.. Aja vi får se. Se till att peppa mig!

Klapp på axeln.

Idag ger jag mig en klapp på axeln ang träningen. Inte alls meningen att skriva ihop något skrytinlägg men ibland måste man bara få vara riktigt stolt över sig själv :)

I förmiddags så skulle jag ha ett möte, var mest ett bolla lite idéer med en affärskollega och då vi båda har träningskort på SF så bestämde vi oss för att ha mötet där samtidigt som vi kunde träna lite. Jag mitt armträningsfreak bestämde att musklerna som skulle få jobba lite extra idag var triceps, biceps, axlar, bröst och rumpa (3x12). Ett bra test där armarna allt skakade lite där på slutet...

Efter en lång dag på jobbet då en hel del flyttkartonger fylldes, vi ska byta lokaler i slutet av veckan, så hela kontoret ska packas ner i kartonger, så blev det ett TRXpass. Nu är det ett helt nytt pass som jag bara kört ett par gånger tidigare men även med ett nytt koncept på pulsövningarna. Istället för att ha olika övningar så kördes det jacks, snabba fötter, skidor och spindel, tre gånger var då ;) Sen tyckte ju intruktören att vi var en så bra grupp så istället för att köra 30 sekunder per övning så när andra varvet kom, ja då körde vi 45 sekunder per övning. Haha kroppen fick sitt om vi säger så :)

Wohooo nu ska jag slappa i soffan, för sen tror jag att jag kommer sova riktigt gott inatt!

Funbeat.

Hej vänner! Finns ni på funbeat? Hojta till i sådana fall så kan vi bli vänner där :) Kul och peppande!

Vill ni veta mer om sidan så gå i på www.funbeat.se
Själv har jag en app i mobilen så man kan registrera sin träning, jättesmidigt. Sen kan man logga in på sin sida på nätet och se sammanfattningar mm.


Aloe Vera- dryck.

Ni har säkert som jag sett Aloe Vera-drycken ploppa upp lite varstans. Jag har sett den på Pressbyrån, Hälsokosten och även i simhallen. För ett tag sen skulle jag köpa något törstsläckande (jag vet jag vet, vatten är bäst men jag var sugen på någon smak också ;) och såg då att Aloe Vera fanns. Varför inte testa, se vad det egentligen smakar. Speciellt billigt var det inte, men men vill man prova så vill man.

Första som slog mig när jag tog första klunken var bitarna i, var jag absolut inte beredd på. Efter att läst så insåg jag att bitarna jag precis kännt nog var vindruvor. Helt okej när man var beredd på det, men först var det lite sisådär på något vis. Smaken kändes parfymig på något vis. Så jag skulle säga njae på denna gällande smak och konsistens. Fungerade med en klunk kändes riktigt törstsläckande, men inte att man vill bälja i sig en hel flaska...

Om vi ser till vad för nyttigt det är med Aloe Vera då så har jag läst lite. Vissa anser såklart att det är överskattat och bara humbugg men de som talar gott för att de rensar slammprodukter i ex tarmar, lindrar inflammationer, läka magsår, lindra magproblem, stabilisera matsmältningen och öka vårt immunförsvar. De skrivs om att Aloe Vera kan vara det nyttigaste naturen kan erbjuda oss och är en fantastisk läkeväxt.

Vad tror ni själva?


Svetten rann.

Jag körde ett spinningpass. Jaha tänker ni. Gör jag ju de flesta veckorna liksom. Absolut men idag var jag med om en ny grej. Jag o Mia satte oss längst fram o jag hade full koll på mitt pulsband. Ett maxpass var det där pulsen skulle ligga väldigt nära maxpuls nästan hela passet. Ojojoj säger jag bara, men vad härligt det kändes i kroppen. Jag kände hur stark jag var och vilken ork jag hade. Men vad svetten rann!


Tips på träningsstrumpor.

Vet att jag skrivit i ett tidigare inlägg att jag i årets påskägg inte fick en massa godis utan där låg istället tex två par träningsstrumpor. Mycket uppskattat och så bra. Blev ett par omedelbara favoriter och såklart vill jag tipsa om dem. Funktionsstrumpor behöver man inte bara ha när man tränar utan perfekt även till vardags så man slipper få svettblöta och sunkiga fötter ;)



Pro Touch 80 kr på Intersport

Veckans träning v16.

Måndag och planering inför veckan som kommer :)

Måndag: Spinning
Tisdag: TRX
Onsdag: Gym + TRX
Torsdag: Vattenträning
Fredag: Vila
Lördag: Löpning
Söndag: Vattenträning

Sammanfattning veckans träning v 15.

Söndag och därmed dags att sammanfatta veckans som gått, ja iaf träningsmässigt. En mycket trevlig vecka tycker jag. En sak som jag bestämde denna vecka var att kämpa mer för den vardagsmotionen, för den är ju så smart. Så gick jag inte till gymmet som denna vecka var jag tvungen att göra någon typ av vardagsmotion ex cykla till jobbet, ta en långpromenad. Ja ni fattar :) Klarade jag alldeles utmärkt.

Går man tillbaka och kollar min planering för veckan höll den inte riktigt, men jag bytte ut till annat och i kombination med mitt löfte till mig själv om någon vardagsmotion så gick detta bra ju!

Måndag: Promenad
Tisdag: Gymstyrka 60 min + 35 min crosstrainer + Cykel till byggboden tor
Onsdag: Cykel till kontoret tor
Torsdag: Spinning 75 min + Vattenträning 45 min
Fredag: Zumba 60 min + Cykel till kontoret tor
Lördag: Promenad
Söndag: Promenad

Sammanfattning: 275 min

Wooohooo, en klapp på axeln åt mig själv hehe ;)

Efterrättstips.

Idag var det "vinkvälls"-eftermiddag. Vi begav oss till de östgötska skogarna där en helt fantastisk laxlasagne, mysig vårpromenad och allmänt trevliga diskussioner ägde rum. En söndag i sitt esse helt enkelt. Mitt bidrag var efterrätt och jag hade som ambition att bjuda på något gott men samtidigt inte för onyttigt så en smarrig yoghurtdessert fick det bli. Mycket nöjd med resultatet och var nog inte sista gången jag serverade denna :)


Efterrättens "krisp" bestående av havregryn, nötter och kokos

Färdigt resultat bestående av hallon, björnbär, mörk choklad, "krisp" och turkisk yoghurt.

Receptet hittade jag i senaste numret av Wellness


En kille med grönt huvud som sover.

Även hunnit med att vara barnvakt åt MiniMo idag. Då vädret var jättehärligt så spenderade vi alla timmara utomhus, mest nere vid ån. Kollade på fåglar och försökte springa ifrån vår egen skugga (gick sådär kan jag lägga till ;). MiniMo var jätteduktig och lärde sig namnet på flera fågelsorter. Hör ni förresten henne säga att vi såg en kille med grönt huvud som låg och sov liggandes vid vattnet ja då är det helt enkelt en and av hankön hon syftar på :)

Då hon efter en stund tog sig en liten eftermiddagslur så kunde jag knalla på och få till en ordentlig runda kring ån skjutandes på vagnen. Får ses som bra träning, för det är den enda jag kommer göra denna dag! Var härligt att gå där i solen och se att nu börjar våren komma, lite knoppar såg man, lite blommor och nu var all snö och is borta. Vilken skillnad mot igår som var grå, grå och så lite regnigt grå också... En riktigt härlig dag tillsammans med MiniMo har jag haft! Jag avslutar inlägget med lite bildbevis på att våren är här.




Titanic.

Idag är det exakt 100 år sedan som Titanic sjönk. Så jag och Mags gick på bio och såg filmen Titanic i 3D. Själva filmen hade vi ju båda sett innan, men inte i 3D då.. Just att det var i 3D tyckte jag inte gjorde speciell skillnad alls tyvärr. Men den blev annorlunda på stor duk tycker jag. Kanske spelade det in att man satt där och tänkte att för exakt 100 år sedan så kämpade så många människor för sina liv på denna båt, det tillsammans med att en del i salongen inte kunde hålla tillbaka känslorna utan snyftade som bara den gjorde att det blev väldigt mäktigt!



Hotellfrukost-tips!

Idag började jag morgonen med att äta hotellfrukost. Nejdå, jag är hemmavid bara bestämt med Lena och Veronica att ses på Park Hotel här i stan och äta gemensam frukost. Ni som har läst andra inlägg kring hotellfrukost är jag ganska kräsen, jag har ätit så många hotellfrukostar i mina dagar att jag är ganska på det klara med vad jag förväntar mig som obligatoriskt plus att det behövs något extra för att göra mig riktigt nöjd.

Nu ska sägas att min bedömning av hotellfrukostar är ju helt utifrån mitt eget huvud och vad som passar mitt synsätt på kost och vad jag äter. Då jag inte dricker kaffe så bryr jag mig inte ett dugg om denna dryck osv. Ja ni fattar. Så det som alltid ska finnas (och finns för det mesta) är yoghurt med frön, nötter och så.

Så vad fanns på Park Hotell. Allt det obligatoriska fanns sen fanns det "det där lilla extra". Stekt ägg  och möjligheterna att göra ett glas med färskpressad juice, ojojoj mycket extra pluspoäng. Det fanns inget varm såsom bacon eller äggröra, men det gjorde mig ingenting utan det fanns surdegsbröd, ägghalvor, brieost och frukt så jag var så nöjd så. Sen kan jag lägga till att vill man så fixar de en tallrik med havregrynsgröt åt en. Jag kan verkligen rekommendera denna hotellfrukost. Mysig miljö gjorde ju inte saken värre heller.

Lite extra info kring hotellet så brukar det kallas Fawlty Towers och serverar även en populär afternoon tea mellan kl 14-16. Lördagar är riktigt populärt så då måste man nästan ringa innan för att boka plats då det är begränsat antal platser. Kommer jag absolut testa inom kort! Är ju ett ganska litet hotell med 30 rum med plats för 45 personer så det gör att det är relativt lite folk som trängs vid frukosten :)


Vägning nr 1.

I ondags var jag och gjorde en spännande grej, förhoppningsvis en bra mätning och sporre.

Man ställde sig på en våg som skickade en magnetisk stråle och kunde därmed mäta fettprocent, vätska och muskler,skelett & inre organ i kroppen. Nej jag tänker inte publicera nåra siffror här, men det tror jag inte heller ni misstänkte. Däremot så kan jag avslöja att planen är tatt gå tillbaka dit under midsommarveckan och förhoppningsvis ska siffrorna ha ändrats. Mindre fett men mer muskler vore väl rimligt? ;)

Lycklig dag.

Ibland kommer de där dagarna, de där dagarna när allt bara flyter på precis som man vill! Idag har varit en sådan dag. Jobbdagen gick hur bra som helst, saker gick precis som man ville och kände att jag lärde mig en hel del. Kände ingen stress i kroppen utan enbart tillfredsställelse.

Efter jobbet var det träning i dubbel bemärkelse :) Eller två gånger. Aja först spinning med Anna. Göttigt värre. Sen vattengympa med Moomin. Härligt det med. Kroppen kändes stark och orkade. Man känner sig lite oövervinnerlig!

Jag fick frågan om hur jag orkar träna så många minuter under samma dag. Insåg då att  jag faktiskt inte såg det som träning, jag såg det som träff med trevliga vänner och mer ett fritidsintresse.

Aja summa av detta babbel är egentligen bara att jag vill komma fram till hur bra dagen varit!


Tisdagsträning med Pinglan.

Dagens träningsplanering var som ni säkert läst TRX, men var extremt sugen på att kompisträna idag. Behövde motiveras lite. Så jag bestämde istället med Pinglan för en tur i den nya maskinparken på SF. Gymmet har byggs om och det finns en massa nya och fräscha maskiner. Var några veckor sen jag besökte SF, har ju hängt på Medley senaste tiden så jag har inte sett det. Riktigt stort och med många maskiner måste jag säga. Vi bestämde oss för att köra triceps, biceps, axlar, bröst och rumpa. Nu ska ju alla tänka på att Pinglan är mycket starkare än jag, så min tanke att köra på samma vikt som henne gick ju käpp rätt åt... Men vi körde tungt och 3x12 reps.

Efter en timme styrka skulle Pinglan på ett danspass. Inte riktigt min grej så jag ställde mig på crosstrainern istället. Hockey hade precis börjat så jag bestämde mig för att stå där under första perioden. Så tiden slutade på 35 min. Mycket nöjd... o svettig!

Tack Pinglan för bra pushning gör vi om snart igen tycker jag :)

I årets påskägg så låg fina träningsstrumpor, kan verkligen rekommendera det där med att använda funktionsstrumpor. Fötterna hålls torra osv. Är värt pengarna!!



Kesotips.

Jag är inget jättefan av keso, kan vara gott ibland i vissa röror och så. Men sitta o sleva i sig direkt från burken, njae. Då är jag mer ett kesellafan :) Synd för keso är en bra proteinkälla och bra mellanmål.

Då och då blir jag dock sugen på en av de smaksatta kesovarianterna, äpple, päron & vanilj. Visst lite onyttigare, men det får dugga då och då...


Veckans träning v15.

Måndag: Powerwalk
Tisdag: TRX
Onsdag: TRX
Torsdag: Spinning + Vattenträning
Fredag: Zumba
Lördag: -
Söndag: Yoga

Känns som det finns några osäkra dagar, men överlag känns det bra i både kropp ch själ när jag tänker på veckans träning :)

Utvärdering Easytone.

Jag köpte mina Easytone för ganska länge sedan, haft dem på jobbet i en tanke att nyttja dem där. Inte alls gått bra, för det första så vill man ju lufta fötterna så tofflorna känns bättre samt att jag tyvärr går väldigt lite på jobbet om jag sitter inne på kontoret. En tur till skrivaren och lunchrummet blir det längst. Och så långa korridorer är det inte ;)

I vilket fall så tog jag hem dem i förra veckan med en tanke att ha dem när jag tar promenader kring ån. Både igår och idag har jag och V tagit varvet, ca 7 km, och skorna har varit på. Lite lindrig skoskav stoppade mig inte. Så hur känns det? Eller känns det överhuvudtaget?

Jag får börja mig med att reservera mig för vad som kommer från promenaderna och vad som kommer från ev tränungsvärk från lördagens TRX. Men kan säga att främst rumpan har känts nu både igår och idag. Kan det vara skorna? Vore ju verkligen jättebra om det kan hjälpa till lite?! :)

Jag kommer i vilket fall fortsätta använda skorna när jag är ute och går, för de kan ju inte skda i alla fall. Och än så länge så är de ju bra för motivationen också. O vad gör man inte för att behålla den?


Sammanfattning veckans träning v14.

Söndag och sammanfattningsdags. Bestämde precis att denna vecka är avklarad träningsmässigt :)

Måndag: Spinning 60 min
Tisdag: TRX 30 min
Onsdag: TRX 60 min
Torsdag: Vila
Fredag: Vattenträning 45 min
Lördag: TRX 60 min
Söndag: PW 65 min

Sammanfattning: 320 min

Helt klart godkänt! Väldigt mycket effektiv träning har det blivit också. Tuff med kroppen har känts stark, sen får jag erkänna att en molande träningsvärk har suttit i större delen av veckan. Mycket nöjd är jag absolut. Ni undrar kanske vart jag har gränsen mellan träning och vardagsmotion och den är när jag är ombytt till träningskläder helt enkelt :)

Imorgon är det ny vecka och jag ska rida på denna träningslycka jag känner just nu!

Vilken start på Påskdagen!

Början dagen på ett helt fantastiskt vis. Att jag skulle ut på en rask långpromenad med Veronica var bestämt sen tidigare, inte det jag syftade på utan det härliga vädret. Lite kyligt men en härlig sol som höll oss sällskap hela varvet runt ån. Underbart sätt att starta denna påskdag på.

Jag tog på mig mina Easytone-skor, så vi får se om det känns något annorlunda imorgon?!

Imorgon tänkte vi starta dagen på samma vis, så jag håller en tumme för samma härliga väder imorgon. Blir ju liksom lite lättare att gå upp och bege sig ut när det är så. Håller ni inte med?

Min plan var att ta en joggingrunda idag, men jag tror faktiskt jag skjuter på den. Ett varv runt ån får räcka för denna dag... Får se om jag beger mig till gymmet alls idag, eller så avslutar jag denna träningvecka iom varvet. Men det är många timmar kvar av dagen så vi får helt enkelt se.

Enda jag vet att jag just nu ska sätta mig i soffan, med en nygjord smoothie (mango, jordgubbar, Brämhults lemonadejuice, äpplejuice, proteinpulver och havtornspulver) och njuta av en film!




Nytt TRX-pass.

Jag och Mia inledde påskafton med att köra TRX Intervall. Intruktören hade bestämt sig för att köra på de nya övningarna som jag fick testa på förra söndagen på workshopen. En del av övningarna har ju bytts ut redan under passen i veckan, men första gången med alla nya övningarna. Rygg gillar jag, likaså axlar, biceps och rotation. Insida lår tycker jag tom är bättre än förra övningar för att träna den delen av kroppen, även bicepsövningen tycker jag är bättre nu. Triceps är lite klurig, så den saknar jag det trycket man kan ge i övningen man känner till. Men är väl mest en övningssak att får man in övningen så ger den nog mycket. Sen kommer vi till de nya magövningarna, ojojoj. Känns sååå omöjligt och jag kan ärligt säga att jag tom saknar den kära övningen sidoplankan :) Men är väl samma sak där, öva in tekniken och utmana sig själv så kommer det bli kalas...

Överlag är det bra att byta övningar, kroppen känner igen de förra övningarna och ibland kanske man blir lite bekväm. Nu får man fokusera totalt och både hjärnan och kroppen var helt slut efteråt.

Förresten så hade jag mina nya träningsskor på mig. Alltid lite risky innan om hur det kommer kännas och kommer man få skoskav. Men det gick mycket bra och skoskavet uteblev. Skönt det :)


Denna långa fredag.

Får väl säga att firandemässigt har inte påsken kommit igång riktigt, vet inte heller om den kommer komma igång något speciellt. Jag njuter mest av att få ett par extra dagar ledigt.

Idag testade jag ett vattenträningspass med Moomin som jag tidigare inte haft möjlighet, då den alltid är på dagtid. Vattenträning danz med en riktigt bra instruktör. Skillnaden mot vanlig vattenträning var väl endast att det var lite mer taktbaserad och kanske ett par danssteg mer än vanligt. Helt okej, men jag föredrar nog vanlig variant. Saknade den där armlåten när de olika musklerna på armarna står i total fokus. Träning fick man dock och det är ju det viktigaste :)

Efteråt så kom resten av the F-family och vi begav oss till deras nya plejs. Sushipicnic på golvet blev dagens lunch då möblerna nog inte flyttar in förrän om några veckor. Riktigt fint ställe och jag kan verkligen se mig själv sitta o käka grillat där i sommar ;) Efter lite bus med MiniMo blev jag avsläppt hemma där film och soffhäng var enda planen. Så skönt att hinna slappa ordentligt också när man är lite ledig.

Så en härlig lång fredag har det varit och än är ledigheten inte över! Tjoho!

1...2...?

Jag har ju tidigare skrivit att jag införskaffade mig ett par nya skor, multisport som de så fint hette. Idag var det dags igen. Ni kunde ana på bilden i tidigare inlägget att där hängde ännu en kasse.



Så vad fanns det i dessa kassar? Ja först har vi de jag köpte för ett par dagar sen...

Underbart sköna och vilken härlig färg! Kan tänka mig att visa gamla bekanta reagerar lite över dessa skor. Jag som är en sån inbiten conversetjej, köper ett par mer funktionella skor. Vad har hänt? Jaa ni, vet ej. Blivit äldre o visare? Fast ska väl lägga till att conversen hamnar alltid i topp :)

I den andra fanns...

Nya inomhusträningsskor. Blev ett par nike som är ett mellanting mellan "barfota"-skorna och de klassiskt ordentligt stabila. Det finns dämpning i hälen samtidigt som ovandelen är mjukare och då mer flexibel. Jag efterlyste ju ett par färgglada och som ni ser är ju dessa helsvarta inte så färgglatt, får väl se till att ta färgglada träningsstrumpor eller nåt :)

Jag är mycket nöjd med mina inköp! :)

Träningsvila!

Eller? Ja träningsvila på de viset att jag inte snörar på mig några träningsskor och gymkläder. Men istället så tog jag cykeln och begav mig ut. Vägen är skapligt lättcyklad, men de backar som fanns i kombination med den enroma blåst som är utomhus och träningsvärken gjorde att det kändes om vi säger så :) Så det blev lite flås under de 40 min cykelturen tog tur och retur. På vägen fick jag se ett par vårtecken, tussilago. Like.

Med andra ord så kan jag lägga mig och slappa på soffan ikväll med rent samvete!



Kroppen vet att den lever.

Rubriken kan sammanfatta hur kroppen känns efter tre dagar med tuff träning. Spinning och TRX, de vet vart de tar :) Men så skoj! Imorn är det inplanerat med träningsvila och jag tror jag kommer hålla det också. Men vi får se, för det är så skoj med träningen just nu.

Dagens TRX Intervall gick bra. Jag o Anna kämpade på och vi ska vara mäkta stolta över oss själva. De 12 vanliga övningar med en del extra. Exempelvis så körde vi sidoplankan i 45 sekunder, sen två extra övningar i form med hopp med djupa benböj och sen... sen kom den, den fruktade plankan på ett ben. Ojojoj, den är tuff och nej jag klarar den inte hela tiden än så länge. Känns praktiskt taget omöjlig, men jag minns när sidoplankan i 30 sekunder kändes som en omöjlighet och nu klarar man den i 45 sekunder. Så visst kommer jag klara även denna!!! Det har jag bestämt mig för :)

The smoothie of the day blev lite annorlunda än senaste dagarna. Innehöll: kiwisar, havtornspulver, blodapelsinjuice, mango och proteinpulver med vaniljsmak. Inte lika god som den med jordgubbar och färgen var inte lika piffig, men helt okej. Om någon har några bra förslag på smak kombinationer så hojta till...

Snabb update!

Dags för det sista av de tuffa träningspassen denna vecka. Nejdå, inte sista träningspasset absolut inte. Men det sista tuffa... Är tanken idag iaf ;) Sen vet man ju aldrig om man ändrar sig haha.

O vad jag ska träna? TRX såklart och för att tuffa till det lite extra så kör jag Intervall på det.
Dags att bege sig!

PS Har bokat tid för nästa tatuering nu, tjoho!

Härlig tisdag!

Dagen började väldigt intensivt, men efter en ordentlig rivstart så flöt dagen på riktigt bra. Det fina vädret bidrog nog en hel del. Okej fortfarande kallt, ett par plusgrader bara, men solen sken och stod man någonstans vindstilla i solen var det riktigt skönt. Solbrillorna fick allt vara på. För hade ju även turen att kunna ta en liten promenad under lunchen. Möte precis efter lunch några kilometer från kontoret bara skrek det uppenbara om att ta tillfället i akt att ta en skön promenad och jag tog den.

Efter jobbdagen tog jag ett besök till Stadium, deras erbjudande om 25 % gjorde att jag kände att jag verkligen skulle se till att köpa de där skorna som jag nu kollat på. Men oturligt nog fanns ju dem inte i min storlek, suck. Var väldigt utplockat och fanns väl min storlek så var just den modellen för stor och jag behövde en mindre storlek, som inte fanns... Jag var dock väldigt nöjd ändå när jag gick därifrån! För jag gick ju såklart inte tomhänt :) Istället för inomhusträningsskor blev det ett par walking/multisport-skor. Mycket nöjd med detta inköp då det var en luftig och smidig sko, tror den kan bli perfekt i sommar. När man vill ha en bra sko som inte ska vara alltför varm. Att den sen är jätteenkel att ta på sig med gummiband är ett stort plus. Jag är nöjd. Ni ska få se bild inom kort!

Med detta underbra humör så gick veckans första TRX riktigt bra. Fick testa på några utav de nya övningarna och jag tror att bicepsövningen kan bli en favorit, man kommer åt muskeln ordentligt och det känns. Och vet ni, jag ser fram emot morgondagens TRX också ;)

Istället för att ni får se mina nya fina skor, får ni se den härliga tulpanbuketten jag fick igår!

Så man vet vart benen sitter!

Gårdagens träning var spinning med M o A. Benen fick veta att de levde om man sammanfattar det så. Klagar absolut inte för känslan är skön. Mitt pulsband fungerade i ungefär 1 minut innan den gav ifrån sig resultatet att jag inte har någon puls alls.

Enda jag tycker lite synd om just nu är en del av mina muskler som har två dagar framför sig med TRXträning. Fördelen eller nackdelen (?) när man börjar känna instruktören är såklart att de kör lite extra med en, de låter en inte slöa för fem öre om man säger så. Så vilomässigt ser jag fram emot torsdagen...! Samtidigt som jag verkligen ser fram emot de närmaste två dagars träning för kroppen känns stark trots lite träningsvärk. Och bara kroppen blir lite uppvärmd så försvinner ju den mesta av smärtan.

Efter gårdagens pass var det dags för en smoothie igen. Den fick bli på språng då jag skulle till en kär vän (som jag fick med mig en bukett tulpaner ifrån då hon ska resa bort, tjoho vad fint det är med tulpaner!). I smoothien fanns det färska jordgubbar, blodapelsinjuice, mjölk, kiwi, havtornspulver och proteinpulver. Helt fantastisk säger jag bara!


Veckans träning v14.

Får börja med att känna mig väldigt förvirrad angående vilken vecka det är, jag var helt inställd på att det var
v15. Men en jobbarkompis fick mig att inse att det var helfel. Så nu kör vi planering inför v14 i vilket fall.

Måndag: Spinning
Tisdag: TRX
Onsdag: TRX Intervall
Torsdag: Vila
Fredag: Vattenträning
Lördag: Vila
Söndag: Löpning

Sammanfattning Veckans träning v13.

Förra veckan kom jag in i ett mer strukturerat träningsschema. Så därför är det lättare att se tillbaka och sammanfatta...

Måndag: -
Tisdag: TRX 30 min
Onsdag: TRX 60 min
Torsdag: -
Fredag: -
Lördag: Boxning 120 min
Söndag: Workshops

Sammanfattning: 210 min

Skapligt får jag ändå säga för det har varit ganska tuffa styrkemässigt så kroppen har haft en molande träningsvärk mest hela tiden. Jag har varvat denna tränings med bra vardagsmotion (nästan det jag tycker känns bäst faktiskt) såsom cykling, promenad och ett par bra stunder med lek med 1,5 åring (kalasbra träning haha). Jag räknar inte heller med det som gjordes under gårdagens workshops. Trots att det stundtals blev lite då man fick testa på en del, främst under TRX. Men det ser jag som ren bonus!

Workshops x 2.

Gårdagens besök i gymmet var inte så svettiga utan mer lärorika. Vilade musklerna större delen av tiden och fick istället lite genomgång i funktionell träning. Först en workshop i en blandning av funktionell träning såsom ViPR, kettlebells, viktplattor, Flowin och BOSU . Tyvärr hann man bara testa litegrann, skulle vara riktigt roligt att få köra ett helt pass med en blandning av dessa moment. Var en instruktör från Medley i Nkpg som höll i workshopen och där har det tydligen pass i detta. Så man kanske skulle ta sig och bege sig dit nångång :)

Funktionell träning går mycket ut på Vi är starkare som en enhet än summan av våra (kropps)delar.

Grundprinciperna för Whole Body Intergration
- Gravity into ground loading
- Stretch to shorten
- Multi-dimensional Movements
- Uing the entire body for movement!

Efter lite matintag var det dags för workshop nummer två, TRX. Detta är ju verkligen ingen ny träningsform för min del, tvärtom så är det en av mina absolut favoriter. Det mest spännande var att vi gick igenom alla de nya övningarna som kommer börja köras efter påsk. Ojoj säger jag om vissa av övningarna. Inte enkla för fem öre! Känns praktiskt taget omöjligt att den styrkan finns inte i min kropp, men kände iofs så för vissa av de övningarna som ingår i passen vi kör nu. Så ska bli riktigt spännande. Var ett par övningar som jag verkligen känner hur effektiva de är. Ser fram emot nya passet med nyfikenhet men samtidgt en stor del fasa ;)

Efter passet blev det en fantastiskt god smoothie, innehållande:
- Färska jordgubbar
- Mjölk
- Blodapelsinjuice
- Proteinpulver med vaniljssmak


Havtorn.




Ett av mina inköp under påskmarknaden i Gamla Linköping blev havtornspulver. Perfekt att ha på yoghurten eller i smoothien :) Havtorn är en riktigt bra källa till en mängd vitaminer. Mycket nöjd med detta inköp.

1a april.

Klart man känner av armarna idag, men skakigheten har lagt sig iallafall. Jag älskar verkligen att träna armar så när träningsvärken sitter just där känner jag mig alltid lite extra lycklig ;) Beach 2012-armar here I come haha.

Idag ska det motioneras lite också. Dock blir det nog inte lika intensivt som igår. Först vardagsmotion i form av en cykeltur till Gamla Linköping med mamma och sedan ska gymeventet på Medley besökas. Lite workshops så får vi se vad det blir mer.

Det är kyligt ute men himlen är blå och solen skiner genom, så kommer förhoppningsvis bli en fin dag. En bra dag för lite cykling om inte annat :)

Idag tänkte jag förövrigt inte bli lurad!

RSS 2.0