Body fuel detox- start på denna helg


Pepparkaksfil.

Jag vet, nu börjar det nästan kännas som jag har en julblogg. Allt handlar om mitt julbak eller andra "juliga" saker man kan äta :) Varför det blivit såhär tror jag för att jag är så julpepp iår. Har liksom längtat till helgen som kommer när jag får ställa ditt adventbelysningen. Men detta pepp så kommer ju också en hel del julprodukter som finns.
 
I vilket fall, tillbaka till rubriken. Senast jag var och handlade såg jag denna produkt i hyllan. För mig att jag köpte det förra året också, dock mindes jag inte smaken så jag testade igen. Får godkänt! Ganska fräsch smak ändå, tror det var citron i också. Efter lite googlande fick jag se att det även ska finnas pepparkaksyoghurt från samma märke. Kanske borde letas upp också :) Här kan ni läsa lite mer om produkterna.
 

Morgonträning.

Japp ni läste rätt, imorse så fick jag till det och gick och tränade med en kompis. Blev på SF och i gymmet så ungefär 20 min på crosstrainern och sedan benstyrka blev dagens skörd. Det känns ju såååå göttigt, fattar inte att jag kan vara så lat när jag sitter där i soffan. Jag gillar ju att träna! Måste verkligen få upp motivationen, ta mig i örat och faktiskt släpa mig till gymmet. Why? Beacause I like it!

Ny cykel på gång!

Visst väljer jag de bästa dagarna att bestämma mig för att kolla på en ny cykel? Först en extra lång och väldigt blöt promenad dit och sedan kanske inte de flesta sätter likamed-tecken mellan detta väder och köpa ny cykel :)
 
Men det gjorde jag! Så jag gick bort och började fråga det mesta som har med cyklar att göra. Får lita litegrann på säljaren iaf, han verkar vara en riktig cykelnörd då han själv har en cykel för 120 000 (!). Efter ungefär en timme när vi diskuterat allt från hjul, ljus, reflexer, underhåll till stabilitet, utförande och ramar så landade jag nog till slut vid en. En tysk, för mig okänt märke, Kalkhoff! Säljaren drog paralleller mellan cykelmärken och bilmärken, minns dock inte om detta var en Ford, Audi eller vad det var. Synd också att det sa mig väldigt lite då jag och bilmärken mest är just ett märke och inte så mycket mer ;)
 
I vilket fall var det en hybridcykel med en himla massa växlar. Han lovade en utförlig kurs för hur allt fungerade, för tror aldrig jag haft en cykel med mer än 3 växlar :D Färgen var midnattsblå och det var en cykel som skulle fungera för pendlaren, åka Europarunt eller åka till affären och handla. Tyvärr fanns inte cykeln inne i dammodell utan endast i herr storlek XL. Gigantisk! Jag ska ha en dam i L. Tur i oturen var att den skulle komma in imorgon, så kanske cyklar jag runt på en fin ny cykel, MED DUBBDÄCK, innan veckan är slut. Och kanske kanske, så cyklar jag Tjejvättern nästa år. Någon som vill joina mig?
 
Sådär, nu fick ni en snabbversion på vad man kan ägna sig en kväll om man är som jag och får för sig att köpa en ny cykel lite halvspontant!
 

"Nyttigt" julgodis!

Iår har jag bestämt mig att i största möjliga mån ska försöka göra nyttigare alternativ på klassiska julgottisar. Började ju förra helgen med lussekatterna. Nästa har jag testat snabbt med väldigt liten mängd och det fungerade kalas, så till helgen ska jag nog göra en större sats och även köra lite chokladdopp på dem. Börjar ni bli nyfikna vad det gäller? Julgodis har redan rubriken avslöjat... Marsipankulor!
 
Receptet hittade jag hos här hos en viss känd Anna S. Jag provade bara lite snabbt i helgen och då med färdigt mandelmjöl. Inte dumt alls, tror att det tillsammans med chokladdoppning och nötter kan bli riktigt smaskigt. Honungen får man anpassa lite efter hur fast man vill att konsistensen ska vara. Tänkte även prova att ha en nöt inuti med marsipan runt o doppad i choklad. Återkommer med bilder när jag själv gjort det, än så länge får ni nedan kolla på bilden på Annas variant. Tillägg till receptet kanske ska vara att mandelmjöl hittar ni i er vanliga mataffär, de flesta har fått in dem. Brukar stå aningen vid glutenhyllan eller bland vanliga. Ett väldigt bra mjöl att ha hemma :)
 
OBS! Allt nedanför är taget från Annas S blogg.
 

Nyttiga marsipankulor

200 g mandel

1 – 1,5 dl honung

1 msk Cocosa Cocosolja

Gör så här:

Skålla och skala mandeln.

Mal mandeln fint i ett kvarn eller mixa den i en hushållsmixer. (Finns även färdigmald att köpa i hälsokostaffären.)

Tillsätt honungen och cocosfettet och mixa tills en slät massa bildas.

Sedan är det bara att låta fantasin flöda och göra dina egna marsipan godisar till jul.

På bilden har jag format mandelmassan till kulor och doppat i choklad med olika toppings av hackade nötter, kokos, mörk/ljus choklad, kakaopulver mm.

 


Undra hur många...

blogginlägg, fb-statusuppdateringar, twitter osv som handlar om regnet just nu.
 
Man undrar ju mest hur länge det kan hålla på, borde det inte ta slut där uppe snart :)
 
 
För visst har jag med nästan regnat bort. Cyklat runt i det ett par gånger idag och kallt varje gång... och blött!

Miljöombyte.

Just nu känner jag att jag behöver lite miljöombyte och få lite inspiration. Vädret är grått och det mesta trummar på av bara farten. Längtar därför enormt mycket till nästa vecka. Ska upp på två kurser i Stockholm och sedan avsluta veckan i Göteborg med fina Emma. En bra blandning av business and pleasure! Sen att behöva bo några nätter på hotell är väl aldrig fel :)

Bra start på veckan?!

Ni som känner mig vet att jag kan ha lite lustiga idéer för mig. Kan nog ana att denna kvalificerar sig i denna också :) Iallafall så när jag cyklar till jobbet om morgnarna har jag två överfarter med trafikljus på min väg. Jag brukar tänka för mig själv att blir det snabbt grönt när jag står där, ja då blir det en bra dag! Idag när jag kom cyklande så slog det om till grönt vid båda precis när jag kom dit, så jag behövde inte ens stanna utan bara rulla på. Det måste man ju helt klart tolka det som att det kommer bli en kalasdag, kanske tom en kalasvecka? Tjoho :)
 

Nyttiga lussekatter?!

Well vet inte om jag skulle kalla dem totalt nyttiga, men lite nyttigare än "vanliga" kanske det är iaf. Ja, där avslöjade jag direkt vad jag ägnat förmiddagen åt här hemma, lussekattsbak. Ställde precis in första plåten och det doftar ljuvligt :) Ser fram emot att provsmaka den första, givetvis med ett glas mjölk.
 
Förutom att ni kanske är lite avis, så funderar ni kanske på receptet? Om ni inte gör det så osis, för här kommer det. Jag har hittat receptet här
 
Nyttiga Lussebullar
 

Ingredienser -30 st

50 g jäst

100 g smör

5 dl mjölk

250 g kesella lätt (1%)

2 kuvert saffran

1 1/2 dl råsocker eller sötningsmedel (Stevia)

1/2 tsk salt

ca 17 dl dinkelsikt

Pensling och garnering 1 ägg och 1/2 dl russin

Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll blandningen över jästen och rör tills den löser sig. Tillsätt kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl och låt den vila 1 tim. Knåda sen och tillsätt ev mer mjöl. Baka ut degen till bullar och låt jäsa 30 min på plåt under bakduk. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med ägg och dekorera med russin. Grädda mitt i ugnen i 5-8 min. 


Träningsmotivation söker!

Detta är en efterlysning över vart min motivation till att träna. Den har tyvärr försvunnit helt senaste veckan. jag har ett par gånget tänkt "Den här veckan ska jag ta tag i det!!". Sen tar den där late sidan över hos mig själv...
 
Så har ni extra mycket motivation över skicka lite häråt tack!!

Goda!!


Bakning pågår

En omgång av Magnus bröd ska in i ugnen. Jag hoppas ni noterar min nya bakfoten :)


Deras egna vaniljkvarg

Ja ni vet väl om hur mkt jag tycker om kvarg/kesella. Senast jag var på ICA såg jag att de i sitt egna märke kommit med en vaniljvariant. Provsmakat den nu o smaskens. Istället för vaniljsås eller som ett tillbehör till fruktsalladen eller lite bär. Jag säger bara smaskens!!
 

Matlagningskväll

Igårkväll var jag för andra gången på en vecka på en matlagningskväll på en restaurang. Alltså att man går dit ett större sällskap 10-15 personer och sedan får man laga sin egna mat. Förra veckan fick vi laga 4 rätters på Tornet restaurang och igår var det 2rätters på Da Vinci.
 
Jag som inte tillhör den stora hängivna matlagningsskaran tycker det är riktigt skoj för jag får en del tips och får en del nya maträtter i bagaget som jag känner att jag kan hantera och laga till.
 
Tyvärr harj ag inga bilder från förra veckan men igår så lagade ett gäng till förrätten som var en bruschetta med mozzarella och tomat och mitt gäng lagade en fylld fläskfilé med grönsaker, potatis och tomatsås. Riktigt gott!
 
 
 

Spontanpromenad, ofrivilligt dock!

Inne i stan och man får punka på cykeln, ja då är det bara att ta det långa benet före det korta...


Nagelbyte


Glad.

 
Just nu känns det som mycket flyter på. Bra feeling på jobbet och har det roligt även privat med många roliga saker som händer. Så just nu kör jag på att vara glad så mycket det går helt enkelt :)
 
 
 

Premiär

Igår tog jag premiären på denna juls första lussebulle m glögg! Bevisar hur extremt sugen jag är på jul, hade gärna julpyntat, julbakat o allt sånt redan men jag försöker hålla tillbaka :)


Bio m Mags


Hotellfrukosta

Startar dagen med frukost på Park hotell, mums!


Fredag


Skrapa sadel.

Imorse var det kallt!


Jag o min onepiece

Kan inte säga annat än att jag älskar detta plagg... OBS! Endast för hemmabruk dock :)

I lördags fick jag en ny till min samling, woho! Tack Johan o Moomin för den


Träning v45.

Nu ska jag få till en bättre o mer genomtänkt träning än innan och nu när jag väl tänkt det och planerat för de, så måste jag skriva den här. Ger en faktiskt lite extrapress :)
 
Mån: Spinning m Sis i Sthlm
Tis: Zumba m Malin
Ons: EasyLine m Moomin
Tors: -
Fre: Spinning m Magnus
Lör: TRX m Anne
Sön: -
 
Woho, hoppas jag får in allt detta då kommer jag va nöjd på söndag :)

Morgonträning

Vi ligger på låset :)


Tillägg

Till förra inlägget!

Handlat lite skoj hos Sephora, märken jag inte fått tag på tidigare på i Sverige så tjohoo!

Njöt av en egenkomponerad smoothie, äpple, ingefära, mango o citron. Fick tom beröm av personalen som tyckte den var riktigt god:)


Njuter


Tack MiniMo...

... för 28.5 väldigt härliga timmar. Okej kanske inte var världens lyckligaste när du tyckte att kl 6 imorse var en bra tid att vakna o vilja gå upp. Men lite soffmys framför Pippi o Emil fick även en trött gudmor att piggna till:)

Annars har vi hunnit massor ju, som simhallen, biblioteket, promenera, åka buss, laga mat, kolla film, heja på LHC på tv, rita, pussla, fika.

Massa eskimåpussar till dig :)


Fredagsmys


När minimo får välja...

Blev fredagsmiddagen: köttbullar(hemmagjorda givetvis), fjärilsmakaroner, mjölk o ketchup!


Bra start på fredagen!

Idag började jag dagen med att ha ett möte och äta hotellfrukost. Me like, kan vi ju säga :) Hotellet var Best Western här i Linköping och jag blev riktigt imponerad. Jag tillhör ju dem som gärna går ut och äter hotellfrukost fast jag inte bott på hotellet, därmed har jag testat en hel del både i Lkpg men även i andra städer...
 
Första gången jag testade detta hotell här i stan och som sagt riktigt imponerad. Fanns allt det klassiska med yoghurt m tillbehör, smörgåsar med pålägg, småvarmt men det extra var egengjord smoothie, möjligheten att pressa sin egna juice, helt fantastiskt goda frökex mm.. Tyvärr blev jag lite för mätt för att orka prova allt, men det är väl positivt en anledning att gå dit igen ;)
 
Så detta får bli dagens tips!
 

Kvällens aktivitet.

Ny bok, one piece, kopp te och soffa!


RSS 2.0