En kväll på vättern.

Ikväll begav jag med flera oss till Vadstena för att åka lite motorbåt på vättern. Fantastiskt väder och vackert så man inte visste vart man skulle ta vägen! En bit ut stannade vi och grillade, satt perfekt i magen och med den utsikten så skulle den tråkigaste maträtten nog smaka helt fantastisk. Vackert! Låter bilderna tala...
PS Jag körde faktiskt lite motorbåt!






Sommarpratare i P1.

Måste bara tipsa om att gå in på P1 och lyssna på årets sommarpratare. Då jag inte kan synka mina tider med när den egentligen går är det så perfekt att man kan gå in o lyssna precis när man vill. Varför inte ladda ner dem till mobilen o njuta av ute i solen?

Av de som pratat hittills så är nog min favorit hittills Clara. Av de kommande så finns det ett helt gäng som jag allt kommer lyssna på :)


Båt.

Nu är jag ännu mer längtansfull inför kvällen!

Verkar som vi ska ut och åka båt, underbart i detta väder ju :)
Båten ligger i Vadstena, så kan ju inte bli annat än toppen detta.


Morgon på gymmet.

Okej okej när klockan ringde imorse så hade jag ju såklart hellre velat vända mig och somna om. Dock kände jag faktiskt att det skulle bli skoj, så kanske kanske är träningssuget på väg tillbaka. Yay (som Hanna skulle sagt) i så fall. Var riktigt härligt att gymma idag, främst axlarna som fick sig en genomkörare idag men även mage. Skönt också att ha det gjort för dagen. Har ju andra roligheter ikväll som tar upp tid.

Ska allt ha som mål att även nästa vecka ta mig i kragen och gå o gymma innan jobbet, blir nog själv iofs och då är det mycket lättare att faktiskt vända sig om och somna om :)

2 av 4 pass är avklarade denna vecka och det är "bara" onsdag förmiddag. Känns bra, betyder att jag förbättrat mig en hel del sedan igår. Jag har även kört mycket mer ansträngande pass.. Eller löpningen är iofs ganska jobbig men men... Tror nog det två övriga passen denna vecka kan bli just löpning. Beror lite på vädret.

Känns iaf riktigt bra i kroppen!!



PS Måste ju bara ge min beundran till en av de äldsta gymmarna jag sett. Dam på minst 80 år, såg skröplig ut med krycka. Men hon körde på både på crosstrainern och i maskinerna. Såg heller inte ut som det var första gången hon var det, snarare tvärtom. Sådär vill jag också bli när jag är i hennes ålder!

Vinkväll.

Ikväll var det dags för inkväll med kära vingänget. Lite annat koncept, dock inte ovanligt brukar köras innan semestern, middag på stan. Då det var helt underbart väder så var det självklart en uteservering som skulle intas. Vi hamna på Allstar. Maten fick väl sådär omdöme av gruppen men sällskapet var ju på topp. Diskussionerna innehöll som vanligt det mest olika saker såsom storleken på Blekinge, att slippa släkt, gamla minnen, tidigare dejter osv. Skrattmusklerna har fått jobba en hel del som vanligt :)


Nej blev inga mängder med vin, men namnet vingänget kommer alltid hänga med :)

PS Dags o sova typ, imorn kl  ska jag möta Moomin på gymmet!

Liten blomma.


Semesterkänsla.

En dag som denna kan man ju inte göra annat än längta till semestern. Skulle kunna tänka mig att ligga på min mosters stora gård i solen och läsa en bok i en brassestol. Kanske ta en liten joggingtur och sedan ett dopp i kanalen. Om två veckor har jag chansen till allt detta, får bara hålla tummen för att solen ligger på även då. Så härligt väder det är nu. Nästan så man skulle vilja ha semester även idag :)

Annars känns gårdagens träning lite här och var i kroppen vilket känns riktigt bra. Imorgon ska det upp i ottan och gymma med Moomin. Mycket bra. Behöver se till att komma upp ordentligt på morgonen, varit lite si och så med sovvanorna senaste dagarna. Tror även här att det är semesterkänslan som påverkar, man har lite lugnare på jobbet o då kan man ju vara vaken lite senare o kolla på den där filmen....

Känns även som alla har lite den känslan just nu.

Easyline Core.

Detta som stod som träning ikväll. Oj oj var riktigt jobbigt och svettigt, men kändes riktigt riktigt underbart. Musklerna fick ta i och svetten fick rinna. Håller vi tummarna att det ska få träningspeppen att komma tillbaka.

Jordgubbe.


Måste ju vara något av det godaste som finns!

Träning.

Förra veckan var ju enda målet att ha på mig träningskläder 4 ggr och röra på mig. Det fixade jag. Satt dock riktigt långt inne, sista träningen gjordes igår kväll. Sedan var kanske det inte den mest effektiva träningen, men jag rörde iaf på mig. Två löprundor och två powerwalks får jag iaf ge mig godkänt för.

Denna vecka ska jag effektivisera min träning lite mer. Fortfarande fyra pass som gäller och det ska jag fixa. Målet är också att inte lämna träningen till de sista dagarna :) Med det sagt så är jag idag anmäld till ett easyline core-pass. Blir mycket bra start på veckan! Hoppas även få kunna möte upp Moomin en morgon för lite gym. Löpningen ska även fortsättas med.. Håller tummen för att träningspeppen kommer mer o mer tillbaka.

Veckan innehåller en hel del kvällsaktiviteter. Gör inte så mycket för gymmet har så lite pass iaf som man vill gå på. Går på ett ikväll, sen får vi se om det hinns med något till. Löpningen är bra på de viset att den finns där, dygnet runt och man kan även anpassa tiden..

Måndagsångest.

Jag brukar sällan känna av den, men idag satt den som ett smäck rakt i magen. Vill verkligen att denna dag ska ta slut, eller att det ska dyka upp något roligt som får en att tänka på annat. Allt roligt känns så långt bort. Väldigt konstigt egentligen då denna vecka är helt fullproppad av roliga saker.

VINKVÄLLSHÄNG
STYRELSEMÖTE MED MIDDAG
AW
INFLYTTNINGSFEST

Bara en massa sociala saker där jag får träffa mina underbara vänner. Kan inte bli så mycket bättre ju.
Denna dag får gärna försvinna på en gång, tack!


Rainbow.

I lördags såg jag en dubbel regnbåge. Regnbågar är vackra.




Dreamer.


Mellan.

Dagens väder, ja vad säger man. Jag o Mallan hade tur när vi skulle bege oss ut runt ån. Vi lyckades pricka in så vi slapp något regn. Skönt det för vilka skurar det kommit! Var skönt att komma ut iaf, kände dock av en präktig träningsvärk i rumpan från gårdagens springtur. Hm vart kom den ifrån liksom?! :)

Var även kalaskul att träffa M igen. Var evigheter sedan. Vi har lyckats gå om varandra senaste veckan med jobb och resor, men kul att hinna ses lite och prata genom livet. För nästa vecka drar ju den där tösen iväg igen.

Ikväll blir det skrattkväll, låter ju faktiskt som en helt okej kväll såhär i förväg. För vad är så mkt bättre än en massa skratt?

Midsommarafton.





Nu är då midsommarafton över. Min bestod av grillning, jordgubbar, massa volleyboll, några GTs, trevliga vänner, kubb och blommor :) Najs!

Löpning.

Även fast jag var supernöjd efter förra löppasset så har träningen suttit inne nåt så in i Norden. Att jag skulle få in fyra träningspass, det målet har jag ångrat bittert flera gånger. Skjutit dagarna framåt hela tiden. Insåg att jag bara klarat av ett pass och hade 3(!) kvar denna vecka så var jag nästan tvingad att bege mig ut idag... Satt även idag långt inne. Kom på massa anledningar till att jag inte skulle hinna. Men men ut begav jag mig. Vet inte om jag kände av lite tidspress för jag satte igång i ett fasligt tempo, insåg jag efter halva sträckan... Tog helt slut i benen. Så jag bestämde mig för att köra intervall sista kilometern, fanns ingen kraft alls i kroppen. Kom i mål dock på samma tid som förra gången, 3km på 17 min. Helt okej med tanke på att jag gick i perioder mot slutet. Aja känns fortfarande ganska plågsamt men jag kom runt och jag orkade :)

Eftersom jag måste få in 2 pass till denna vecka o gymmet är stängt både idag o imorn så får det väl bli en runda även imorn...

Nej, dags för dusch (behövs!) o bestämma sig för midsommarklädseln..

Midsommar.

Jaha då var en av de här traditionsdagarna här igen, midsommar. Jag är ju inte speciellt traditionsenlig så dessa dagar är inte så jättestora i mitt liv. Iår ska vi ut till Tomteboda, grilla o göra annat skoj :)

Jag började dagen med att gå upp och börja skrubba potatis. Mitt bidrag till kvällen är såklart egengjord potatissallad. För att lyxa till det så blev frukosten min absoluta favorit just nu, vaniljyoghurt, färska jordgubbar och lite allbran. Mums i magen :) Nu ska jag snart ut på en löprunda för att sedan åka iväg till mamma en snabbis för lite midsommarlunch.

Verkar kunna bli en riktigt fin midsommar denna gång med, nu håller jag bara tummarna för fint väder. Midsommar är ju så mkt roligare om man kan vara utomhus...

Ikväll kanske man skulle plocka lite blommor?


Frissresultat.


Under tiden och efter :)

Rastlös.

Är nog inget bra att åka på semester sådär som jag gjort senaste veckan. Vardagen blir så innehållslös, känns det som iaf. Jag har varit väldigt rastlös hela veckan! Liksom krypit i mig... (Nej nej inget myrkryp ;)

Jag vill göra saker, jag vill aktiveras osv.


Klippa eller inte klippa?

Imorn ska jag till frissan. Klippa lite och få i lite sommarslingor tänkte jag. Nu är bara frågan hur mycket ska jag klippa? Bara topparna eller lite mer rejält? Jag gillar ju min längd, men är lite sugen på något nytt. Klippa av en decimeter? Gah jag är i valet o kvalet! Vad tycker ni? Hjälp!

Tänk inte för länge bara för redan imorn jag har tid...


Rom.

Woho, ännu en resa är bokad. Jag är för glad. Denna gång blir resmålet Rom.
Riktigt roligt då jag bara varit där en gång som barn :)


Nässjö.

Dags att bege mig till denna stad igen. Blir ju inte lika ofta nu, trist ju!
Lite utbildning idag med, skoj och nyttigt. Sett fram emot den.
Planerar en lite restripp tillsammans med Emma under semester, undra vilken stad vi tar bara :)
Just nu lutar det mot Rom men vi harvarit i bl a Budapest, Amsterdam
Vart vi Än far ska det bli kalas. Hehe ingen som tvivlar pÅ mitt intresse att resa va?

Flygplatser.


Sjukt hur stora vissa flygplatser är. När vi landade på Madrid flygplats så åkte vi förs i minst en kvart på backen med planet innan vi kom till vår hållplats. Sen när vi väl kom ur planet så var det väl sisådär 20 min promenad att ta sig till bagagebandet! Gäller att inte va ute i sista sekund liksom.. :)

MiniMo.

Idag ska jag vara barnvakt åt världens bästa MiniMo. Tjoho, ska bli skoj!

Cool trappa.


En sånhär trappa skulle jag kunna tänka mig att ha. Läcker ju!
Hittade den på Benetton i London.

Motivationen välkommen tillbaka!

Vilket ni säkert har märkt så har bloggen senaste veckan nästan vänt helt. Innan handlade det mycket om träning och kost. Det har inte skrivits om alls senaste veckan...

Haft väldigt mycket att göra på jobbet, men det är faktiskt ingen ursäkt. För det är ju precis då som helst träningen behövs ännu mer. Röra på sig och rensa huvudet lite. Så anledningen har främst varit att jag inte haft någon som helst motivation till det. Simple as that!

Under min Madridresa så bestämde jag att nu fick det vara nog. Hur illa motivationen än var skulle jag ta tag i träningen denna vecka och därmed basta. Jag har även satt ett mål för träningen denna vecka för att sporra mig helt enkelt. Fyra träningspass ska in. Vad för typ av motionsform det är är inte det viktiga, viktigast är att träningskläderna är på, svetten kommer och flåset hörs. Jag bestämde även att jag bara var tvungen att bege mig ut o träna redan på måndagen. Varför skjuta på det liksom, blir ju inte mer motiverande.

Sagt och gjort så bytte jag om till träningskläder (satt ganska långt inne o alla möjliga ursäkter bearbetades i huvet, men icke!). Träningen fick bli en löprunda runt ån. Mest för att vädret var riktigt fint, ån ligger väldigt nära mitt hem och fanns inga pass som låg bra till. För att inte gå ut alldeles för hårt så fick det blir trean och den skulle springas så långt det bara gick.

Resultat: Jag orkade springa hela och det tog 17min! Känns riktigt riktigt bra faktiskt. Fortfarande en tid som ska bearbetas, men för att inte tränat på nästan tre veckor så tycker jag det är godkänt. Och motivationen? Den är tillbaka, jippi!!! Redan sugen på nästa runda...

... och som sagt, 3 träningspass till ska fås in denna vecka!!



PS En annan sak som gör mig väldigt glad också är att trots mycket semestrande senaste veckan och inte lika bra koll på maten som till vardags så är vikten stabil. Ingen nergång men inte heller någon uppgång! Ännu ett jippi. Nu ska dock kostskruven skruvas åt lite hårdare. Nu kör vi!

Turistmadrid? njae




Lite typ turistbilder från Madrid. Jag är ju inte så turist:ig när jag är i Madrid eftersom jag har min bror där. Visst har jag sett en hel del, men har faktiskt ganska dålig koll på alla de typiska turistattraktionerna som finns. Jag känner mer till andra områden o mysiga ställen där :)

Området där min bror bor är lite som söder i Sthlm kan man säga. Där hänger vi ju ganska mycket.

Bild 1 och 2: La Grand Via (jättestor gata med mycket shopping = mycket turister)
Bild 3 och 4: La Place Major (Turistmecka känns det som, fint torg men priserna är betydligt dyrare än några kvarter bort)
Bild 5: Ett torg precis där brorsan bor. Här hänger vi en hel del, lapar sol och sitter på uteservering. Även vid detta torg jag hittar mina fina Lichtensteinposters billigt!
Bild 6: Utsikten från min brors balkong


Dryck á la Madrid





I Madrid så blir det mycket Clara och Tinto de Verrano.

Parkhäng.

En av grejerna vi alltid gör i Madrid är att hänga i parker. Finns många stora o fina parker i centrala Madrid. Iår blev det Retiro. Har en liten konstgjord sjö mitt i där turister luras att hyra båtar o paddla runt i. Exotiskt typ.

Vi hängde mest på en gräsmatta. Somna till o med. Härligt!



Bild sex visar min käre bror. Han gillar inte sol. Skugghäng är det som gäller för hans del... Han är konstig :)


Mina syskon.

Haft några underbara dagar tillsammans med min käre bror och syster. Blir ju tyvärr bara några gånger per år vi alla tre är samlade då vi bor på olika ställen i Europa. Sis o jag träffas ju oftare då vi iaf bor i samma land. Insåg idag att trots att det skiljer lite i åldrar mellan oss så har jag ärvt en hel del av deras egenskaper. Haha inte alltid de bästa ;)

Mina syskon är världens galnaste och jag tycker om dem sååå mycket!

Den här låten kommer få mig att tänka å min syskon i framtiden. Nej nej inget med texten eller artisten. Låten spelades i fredags natt när vi var ute o dansa. Det var en kväll med väldigt mycket skratt så låten får mig att tänka på den kvällen :)

Alla bilder som finns på oss tre tillsammans ser skumma ut. Jag o min bror (en egenskap jag nog ärvt från honom hehe) har en förmåga att alltid göra massa skumma miner på syskonbilderna. Till systers stora förtret som iaf skulle vlija ha en "normal"bild på oss haha.



Home again.

Sådär jag, nu var min underbara vecka med två utlandssemester slut. Känns lite sådär faktiskt...
Helst när man kom hem till ett riktigt grått och regnigt Sverige. London var det iofs sämre väder, men det vädret minns jag knappt. Nu minns jag bara solen och värmen som i haft i Madrid.

Men två helt fantastiska semesterresor har jag haft. Precis vad min kropp och sinne behövde efter en minst sagt hektiskt månad jobbmässigt. Känner mig riktigt tillfreds med allt och redo för jobb men även för en fritid :) Träningen ska tas upp redan imorgon!

På tal om träning så har det inte riktigt varit helt stillasittande semestrar, tvärtom. Okej inga jättefysiska aktiviteter men väldigt mycket promenerande. Är verkligen det bästa sättet att upptäcka storstäder anser jag. I London så gick vi en himla massa och i Madrid blev det nog ännu mer :)

Jag kommer återkomma med lite inlägg om min resa och bilder. Lovar att ni ska få se lite sol på bilderna och drömma er bort.

En lordag i Madrid.

Idag var det en ganska softisch dag. Upp och ata god frukost med rivna tomater pa brod, serranoskinka, melon och ananas. Yeeah. Ut for lite stror pa stadens gator. Min syrra hamna i himlen typ. En femvaningsbutik med Disigual...

Aven jag hamna lite i heaven da jag hittade en ny Roy Lichtenstein poster som nu ska ramas in och passa perfekt brevid den jag kopte forra aret. Lunch pa en uteservering och sedan lite solhang. Ojoj var som en gryta dar vi satt o varmt sa in i Norden. Jag lovar er alla at jag sitter o klurar for fullt hur jag ska lyckas packa ner lite sol i vaskan for att ta med hem :) Hoppas jag lyckas!

Nu ar det nog dags for lite filmhang i soffan...

En fredagskvall i Madrid.

Gardagskvallen blev en tapas- och danskvall. Efter siesta och lite piffande sa begav vi oss ut pa Madrids gator. Massor folk! Men vi gjorde som vanligt, gick till ett stalle bestallde dricka och en tapas att dela pa, sen nytt stalle bestallde dricka o en tapas att dela pa.. And so on! Mycket bra koncept. Blev croquettes, calamaras och massa annat gott :)

Dansdags ocksa. Stod pa nan lista till ett stalle, men nar vi kom dit vid typ halv 2 var det inte en kotte dar nastan sa vi drog till ett annat stalle. Vilket jag sahar i efterhand ar mycket nojd over. Musiken var mer mot det rockiga an bara techno. Woohoo! Tror dock inte min kara Sis var lika nojd hehe...

Somna mycket nojd och glad efter ett par timmars dansande iaf :)

Ang mina inlagg.

Om ni tycker mina inlagg ar lite markliga sa anvander jag en Mac (brorsan ar san dar macnord...) o sen sa har ju spanien glomt att det finns tre bokstaver i alfabetet som iaf vi svenskar tcker ar ganska bra.. AAO typ :D

Tinto de Verrano.

Snabb update till idag. Fick precis fragan om en Tinto de Verrano. Sjalvklart sa jag ja!

En av mina absolut favoritdrycker har i Spanien. Sommarvin kan man oversatta det. Jag brukar kalla det fejksangria nar jag dricker det i Sverige.... Fast i Sverige smakar det inte alls likadant, maste va nat i luften hehe..

Nu kanske jag ska hoppa lite pa syrran o vacka henne, jag ar ju lillsis sa jag far gora sana dumheter ;)

En fredag i Madrid.

Blir lite korta uppdateringar harifran bara. Langre inlagg och bilder kommer nar jag ar hemma igen :)

Idag borjade Sis o jag dagen med en runda pa shoppinggatorna har i Madrid. Jag hade val (som vanligt ;) inga stora inkop men hittade nagra roliga smasaker. Syrran vann dock i antal shoppingkassar...

Lunchen intogs pa uteservering med 3 ratters och Clara. At for forsta gangen i mitt liv honungssoppa (forratt), jattegott och passade bra i varmen. Visst ja har ju annu inte sagt att det varit 31 grader och sol idag.

Varmen gjorde att vi sedan begav oss till Retiroparken for slapp. Jag la mig pa en filt och somnade 5 minuter senare. Kallar jag siesta :) Efter nagra timmar drog vi hem igen. Bror o jag kollade pa filmen Hannah. Ganska skum film, men hade en historia som faktiskt var lite nytank. Slagsmalsscenerna var dock usla.

Sedan tog jag en ordentlig siesta och sov en svang till. Jobbigt att va i madrid jag vet :) Ikvall blir det ut och dansa nagonstans sa galler att ha lite somnreserver...

Man lever ju helt andra tider har an vad man gor i Sverige. Mattiderna, sovtiderna ja det mesta ar lite mer forskjutet an i Sverige. Sa kvallsmaten har vi saklart inte atit annu. Borjar bli lite hungrig... Men anar att det snart kommer sta lite tapasratter pa soffbordet som kan atas nar man fixar sig iordning lite.

Jag lever i vilket fall som helst livet har i Madrid so far :)

Sangria.

Kan faktiskt vara så att jag i denna stund sitter på en uteservering och njuter av ett glas sangria. Jippi!


Resan.

Gardagens resa var lang och en massa vantande kanns det som. Forst koa for att fa checka in, sedan for att komma pa planet osv... men iaf efter lite forseningar sa landade vi i Madrid. Woho. Fast klockan var atta pa kvallen sa var det riktigt varmt.
Hem och ata lite. Fick Carmens paella som ar fantastisk och ett glas tinto de verrano, lyckan var gjord. Detta ar spansien for mig :)
Efter atandet begav vi oss ut for en liten promenad. Klockan var val elva och det var linne och kjol som gallde, anda var det kanonvarmt. Sa idag raknar jag med att kunna battra pa brannan lite :)
Frukosten ar utlovad med serranoskinka och rivna tomater, maste ju vra den godaste frukosten pa jorden.

Paella.

Jag håller verkligen tummarna för att Carmen bjuder på sin hemmagjorda paella under våra dagar i Spanien. Den är helt underbar. Mums!!


Nu får bror se upp!

För nu kommer snart två småsystrar ner till Madrid och härjar lite :)

Vattenmelon.

Sitter o mumsar på vattenmelon samtidigt som jag packar det sista. Känns sååå skönt, fick gjort allt på jobbet o fick till en hel del avslut. Detta gör att jag på måndag inte har några bråttomhögar kvar utan förhoppningsvis kan beta av sakerna i normal takt :) Finns en jobbgrej jag måste fixa innan jag kan ta total semester, men det hinner jag med innan tåget imorgon o ska inte ta så lång tid...

Så nu kan jag informera att nästa vecka ska allt som stått på hold startas upp igen. Träningen ska det bli ordentlig fart på, jag ska allt försöka få in lite häng med MiniMo, jag ska få tid att läsa bok o såna där väsentliga saker :) Känns kanon!!!

Nej tillbaka till melonen och fortsättningen av packandet. Tåget går först vid 10 imorn så det är skönt att kunna fixa det sista i lugn o ro imorgon :) Kanske tom får se ett rådjur om jag har tur!!


PS Onsdagskvällar innehåller ju inget skoj på tvn. Dumt då jag för en gång skull har tid för lite tv-häng :)

Jag avslutar min vecka i...

Madrid!

Kollade precis vädret och det ska bli 28-30 grader. Ojoj härligt att man är ledig o bara tänker njuta :)


var även och handlade igår. Så nu består väskan av 3/4 med knäcke, min bror kommer vara nöjd..
(Eller njae, han kommer tycka vi hade med alldeles för mkt kläder som vanligt som tog plats för mer knäcke haha)

Strödde salt i såren.


Ett mål med min Londonresa var ju att få träffa min kära gamla kärlek från sisådär 15 år sedan, Willie.
Han gifte sig ju då för inte alls länge sedan, men det har jag accepterat ;)
Dock kändes det ju som hela London verkligen ville strö salt i såren och skylta med detta inför mig. Mycket elakt!

Galet med turistprylar över dem, vill man verkligen ha det?? Inte jag iaf :)

Wellington.





Vårt hotell i London är ett kapitel för sig kan man säga. Men det lockade till en hel del skratt iallafall...

- Kolhydrater till frukost var det som gällde (jättepoppis hos mig... not!)
- Väääldigt låga handfat i badrummet
- Heltäckningsmatta såklart
- Såna där härliga filtar som ligger över lakanet...
- Vi fick brev! De meddelade oss så snällt att pga Do not disturb-skylten vi hängt ut så hade de inte haft möjighet att städa (kanske var meningen döh ;)

PS Nu tror jag att ni börjar bli trötta på min Londonresa, så får väl sluta bombadera bloggen med inlägg om denna resa. Imorgon är det en ny resa :)


Londontåg i mängder.

I London verkar man gilla det där med att samlas många människor efter varandra och tåga efter varandra i långa rader...

Under våra få dagar där så såg vi först ett nakencykellopp och ett Hare Krishna-tåg




The Lion King.



En av mina TO DOs i London var att jag ville gå på musikal. Helst ville jag gå på Lejonkungen.
Och det fick jag! Fantastiskt!!! Fem toasters av fem möjliga.
Underbar och jag var helt exalterad. Så vacker. Så bra.
Musiken i kombination med scenografin var verkligen amazing :)

Är ni i London se den!

PS Nej man får inte fotografera, men jag var busig en gång :P


Mjölk.

Just nu är jag väldigt sugen på ett glas mjölk. Men såklart har jag ingen hemma. Tänkte ju att det var onödigt att köpa då jag inte far o flänger denna vecka så mycket.


Jamie Olivers restaurang.

Redan innan vi åkte till London så hade Hanna sagt att hon ville besöka denna restaurang, Jamie Olivers Italien restaurant. Jag o Mia är ju inte så kräsna så vi var på. Fördelen med denna restaurang var att det inte gick att boka bord innan utan man kom dit och skrev upp sig på en lista, fick en liten sökare och en ungefärlig tid när bord fanns. Vi hade nog tur för det var bara en 50 min väntan och det var ju inga problem, hanns det ju med en öl på en pub precis brevid :)

Maten och personalen var hur bra som helst! Rekommenderas varmt.



London i turistbilder.

Här kommer ett gäng av Londons sevärdheter. Opersonliga bilder men för att visa att vi såg det mesta man ska hinna se i denna huvudstad :) Kommer fler inlägg  om min Londonresa som visar lite mer rolga händelser!

Män i muff.


Buckingham Palace och St James Park


London Eye

Big Ben & Westminister Abbey

Picadilly Circus

Harrods

 


Hemma.



Nu är jag på hemmaplan igen. Har verkligen haft det underbart. Allt flöt på så himla bra.
Upplevt det jag ville och bara haft det bra. Kommer ett längre inlägg senare.

Det bästa under resan var nog:
- Besökt Jamie Olivers restaurang
- Varit på musikalen The Lion King

Ödet.

Jag har nog alltid trott på ödet. Men senaste tiden har det förstärkts, nästan läskigt. Nejdå, men man blir lite konfunderad...


Jamie.

Vi har en tanke att besöka Jamies restaurang i London. Ska tydligen inte gå att beställa bord innan, maten ska vara riktigt god samtidigt som det inte var överdrivet dyrt. Jag har inte någon koll alls utan Hanna har kollen på de :) Känns faktiskt som jag har väldigt lite koll alls denna resa. En sak har jag koll på, jag ska njuta!


Tummarna hålls.

Just nu hoppas jag alla hejar fram Lian o Mallan i tjejvättern. Så grymma ni är som ställt upp!!!!

Vattuman.

Kan inte säga att jag tror så mycket på horoskop. Tycker dock det är väldigt skoj att läsa dem och se om de stämmer. Sen brukar man ju dock glömma bort vad det stod och hur man tolkar det så stämmer det mesta :)

Hittade en sida som beskrev mig. En del stämmer tycker jag nog, vad säger ni?

Vattumannen (20 januari - 18 februari)

Meddelsam, intellektuell och positiv

Nyckelord: Förening, revolution, vågor, telepati, exentritism, perversitet, intuition, protest, reform, sprängning
Färg: Blå
Metall: Uran
Stenar: Safir och opal

Vattumannen längtar efter ombyte och personlig frihet. Vänlig och ägnar sig ofta åt humanitär verksamhet. Han har en komplicerad karaktär och verkar ofta "vara kommen från en annan planet". De ser längre fram än de flesta andra och kan förutse händelser och konsekvenser. Självgod och självsäker anser han att hans avancerade idéer är de rätta och att således alla andra har fel... Originell, oberäknelig och okonventionell, men också oerhört charmerande och vänlig. Rebellisk och struntar i andras åsikter. Är ofta rent ut sagt "tjurskallig"! Oberoende, uppfinningsrik, rationell och intelligent. Svårt att knyta vänskapsband, eftersom har har en avvisande attityd. Dock trofast och lojal i kärleksrelationer.

Lämpliga yrkesval: Författare, talare, föreläsare, vetenskapsman, uppfinnare, astronom, socialarbetare.
Fysiska kännetecken: Slank, rena drag, brett mellan ögonen och en behaglig mun.
Känsligaste kroppsdel: Vader och anklar


På väg.

Jag hoppas iallafall det. Att jag inte skulle vara det så är det väl något jädra askmoln som hindrar mig ;)

Just denna tid så blir jag iaf hämtad av Mia för färd mot flygplats!

Kommer lite tidsinställda inlägg under helgen så helt lämnar jag er inte åt ödet. Under tiden kan ni ju tänka att jag njuter för fulla muggar av storstaden London. Dock ligger jag ju hela tiden lite efter er här hemma... närmare bestämt en timme, men det får jag stå ut med :)

Gäsp förresten, klockan är tidigt!

Kontantkort.

Jag har ju ett kontantkortsnummer som jag främst använder vid mina utlandssemestrar. Detta betyder du såklart att den övrig tid oftast finns i en urladdad telefon o inte används. Dags att ladda den insåg jag nu. Då ser jag att simkortet är inaktivt, attans. Tydligen har den inte fyllts på och därför inaktiveras, men lyckas charma Mikael A (eller så var det ett trick för att få mig att känna mig speciell att säga att egentligen går det inte men han kunde fixa..). Iallafall så var jag tvungen att fylla på så jag gick till affären. Kontantkort telenor sa jag och får 40 följdfrågor vilken variant jag ville ha.. Eeeh en vanlig? Haha kände mig helt lost men får tillslut nån som hette nåt med vanlig. Aja nu har jag iaf en telefon som funkar..

Men vad insåg jag nyss? Jo att tanken var ju att hämta cykeln vid affären samtidigt men vad gör jag? GLÖMMER SÅKLART CYKELN! :D Men va tusan, får väl ta en promenad dit en gång till då...

Min cykel.

Förlåt cykeln för att jag nu 3 ggr senaste dygnet glömt bort dig.

Igår glömde jag den på torget efter jag haft häng på uteservering.
Idag glömde jag den på stan efter jag varit på ett lunchmöte.
Nyss glömde jag den vid mataffären efter jag varit och handlat.

Jaha, bara bege sig dit och hämta hem dig då...

Jag planerar förresten att måla om den. Vilken färg?


Staden dekorerar.



Dålig bild jag vet. Men ni som bor i samma stad som jag kan ju ta er en vända förbi resecentrum och kolla själv. Kanske finns på fler ställen i staden? Blommor i plast som ska förfina vår stad. Jag tror faktiskt jag gillar den :)

Kortvecka? Njae va...

Trots kortvecka så lyckades jag få in mer än en normal veckas timmar i arbete denna vecka. Bra jobbat av mig!

Aja nu tror jag att högarna med jättepanik iaf är avklarade. Tar jag en semester på det!


Himmel.



Denna bild tog jag igår på himlen.

Moomin minns du?



Paris. Många år sedan. Sittning. Busschauffören.

(Inga videos i Paris!)

Ännu mer vishet?

Min ena visdomstand har börjat växa igen. Ömt i tandköttet ju.
Trodde jag var tillräckligt gammal för att sånt där skulle vara färdigt.
Men icke.


Stämmer.


Jag kan vara ledig.

En positiv grej med mig är att jag kan släppa jobbet. Så visst att jag har massa att göra, både innan och även när jag kommer hem men när jag väl är ledig så kan jag verkligen vara ledig. Släppa jobbet och bara njuta! Finns ju faktiskt inget jag kan göra jobbmässigt iaf....

O på helgens resa ska jag verkligen njuta. Sitta på uteservering, äta lunch i en park, besöka Jamie Olivers restaurang, gå på musikal, gå på toa på Harrods, förhoppningsvis se min gamla kärlek Willie (jaja han är gift, men det skiter jag i ;), inte bli påkörd, strosa längs Themsen och en massa massa mer som jag inte planerat. Ta dagarna lite som de kommer =)

Jag avslutar denna vecka i...

London!



Ska bli helt fantastiskt underbart. Njuta av lite extra ledighet i en stad jag inte besökt sedan 2002. Vingänget resan detta år och vi får väl hänga lite i östra London för att det ska bli helt korrekt :)


Läget.

Denna dag har ungefär börjat som förra veckan var. Massa jobb och massa att tänka på.
Min hjärna reagerar med att inte orkar koncentrera sig på andra saker. Måste fokusera helt på jobbet och saker utanför läggs i to do-högen. Så  jag får be om ursäkt alla som känner att jag inte hinner med dem... men jag orkar inte just nu. Känner ett dåligt samvete för det, samtidigt som det inte får plats mer i huvet just nu.

Jag vill hinna få in så mycket på fritiden. Idag sa kroppen ifrån. När jag kom hem från jobbet vid åttatiden så åt jag o la mig i soffan lite. Somnande vid nio och vaknade nyss. Ska sova vidare...

Så kära vänner jag är tacksam om ni inte tänker att jag brukar ju ordna allt och fixa utan kan hjälpa till just nu. Påminna mig om jag missar något och gärna göra saker för att underlätta. Tack. Jag kommer tillbaka jag lovar. Jag gillar att ha tid för mycket mycket mer..

Har även ett konstant dåligt samvete för att jag inte orkar träna. Orkar helt enkelt inte fokusera på det. Så där vädjar jag er också att ta med mig och träna.

Verkligen inte meningen att bli ett deppinlägg, vill bara säga läget så att så lite irritation som möjligt skapas.. Märker också att inlägget är väldigt förvirrat och det är en nyvaken, trött hjärna som skriver.

Kommer inte vara för evigt är ett par veckor nu bara.

Kvavt.

Oj vad kvavt det är. Idag de timmar när jag ändå suttit inne hade det inte gjort mig något om det regnat på...
Man kan inte få allt dock. Hade varit skönt för luften. Även inomhus, våra kontor är ju inte utrustade med högmodern AC så det är riktigt kvavt även inomhus = ett riktigt tungt huvud på mig.

PS Om ni undrar hur det kan dyka upp lite inlägg då o då när jag sitter o jobbar så är det med hjälp av tidsinställda inlägg som jag brukar ordna innan :)

St Petersburg

Woho, nu ska jag äntligen få besöka staden i öst... Sankt Petersburg. Velat åka dit i flera år. Nu är resan dit bokat och i sommar så bär det av :)


Salig.

Vilken dag! Fantastisk!

Jag o Soffipropp drog hem till hennes mamma, lite landet kan man säga. Vi hade en helt egen brygga vid en mysig sjö där vi bara kunde vara. Sol och bad. Tjugo grader sa termomentern i vattnet. Vi var tom ute på en liten roddtur. Jag skratta mest och Soffipropp kämpade mest mot motvinden. Ska inte skriva mer utan låter bilderna tala.




Ledig måndag.

Lyxigt att vakna en måndag och inte behöva stressa till jobbet.
Lyxigt att vakna en måndag och titta ut på ett härligt väder.

Idag ska jag njuta av sol och bad tillsammans med Soffipropp är tanken. Vi ska till Åtvid och bada i en sjö.
Woho! Härligt.

Söndagen såhär en måndag.

Igår var inte vädret lika varmt, men fylld med ett helt gäng härligheter för de.

Hade lunchdejt med Jenny och Emma. Skönt att träffas utanför jobbet och inte alltid behva stressa tillbaka för att någon har ett möte eller liknande. Vi testade Allstar, nya sportbaren här i stan. Jag är ju då barnsligt förtjust i caesarsallad så det beställdes in för min del. Den var helt okej, inte den bästa jag smakat men mycket god.
Annars så gillade jag Allstar, trevlig personal, god mat och en härlig uteservering. Var nog inte sista gången jag hamnade där :)



Kvällen bjöd på vinkväll. Vi räknade ut att vi nog har fem års jubileum snart, coolt. Lina stod som värdinna och bjöd på grillat. Gott gott gott! Grillat är goooodast... Mitt bidrag igår var efterrätt. Körde en klassiker som brukar gå hem, limemarinerade jordgubbar med mascarponecreme och biscotti. Tillhör en av mina favorit efterrätter.



Diskussionerna under kvällen var som vanligt intressanta och varierande. Vi hann ju avverka ämnen som koskötsel, love swings, Krakow osv. Ibland med öppet fönster, ibland med stängt :D Jag tycker om mina vingängskompisar!

Ja eller nej-förbud.

Kvällen igår bjöd på grillning. Min tallrik bestod av kycklingfilé med sallad, mums vad myket godare allt blir bara man lägger det på en grill. Sällskapet kanske har en betydelse också iofs. För outstanding får jag ge på den. En härlig kväll där inget kunde stoppa en, eller jo iofs när myggorna kom så begav vi oss inåt huset.

Där spelades det lite spel, vilket slutade med att ingen kunde säga orden ja eller nej i de vanliga konversationerna heller, men det är sånt man får ta liksom :)

Kvällens hetaste debatt var nog hur Naman egentligen äter sin majs. Han är helt enkelt för civiliserad! En härlig kväll var det iaf. En härlig dag! En dag där jag badade för första gången iår och även fick första myggbettet tror jag..



Idag ska det lunchas på uteservering och sen bär det av till Rimmet för grillning och vinkväll! Jippi!

Mäktig.

Denna låt give me the chills!


Vad är ack en dag i solen...

... helt fantastiskt såklart!

Anna, Lian, Christian, Sofie och jag drog till Johannelund och kollade in det nya badet. Helt okej faktiskt för oss stadsråttor som inte alltid har tillgång till bil och dra utåt landet :) Årets badpremiär är klar och var skapligt i vattnet, kanske inte ligga o plaska alltför länge, men dopp för att svalka av sig.

Lunchen idag får dock bara 1 av 5 toaster, njae Teddys sallader kommer nog dröja innan jag testar igen. Men vad gör väl det när man är bland vänner? Härlig dag och givetvis så har man bränt sig lite på axlarna, men det hör väl till?



Kanske en liten powernap på detta? För ikväll så fortsätter det i sommarens tecken, grillen ska tändas och en god drink ska avnjutas :)

Sol.

Idag säger vädermänniskorna att det ska bli varmt och sol. Så idag drar jag på häng med gäng för lite sol och bad. Får allt se om man vågar sig på att bada, men härligt ska det bli i vilket fall :)


TGIF.

Jag avslutade denna härliga fredag på O'Learys tillsammans med massa trevliga människor! En ceasarsallad i magen, lite staropramen granat och en vinst för svenska landslaget i fotboll kan det blir så mycket bättre? Allt detta avlöstes med massa skratt, intressanta diskussioner och så vidare. Eller kan en diskussion bli mycket mer intressant olika länder ligger?

Kvällens citat får nog Pinglan stå för.
Förhistoria: Då det var väldigt varmt inne på O'Learys och stolarna/bänkarna gjorde det väldigt klibbigt att sitta så var det väldigt härligt att komma ut i den friska luften. Då jag suttit med klänning så hade det ju klibbat lite extra vid låren, så när jag kommer ut så ställer jag mig lite bredbent för att lufta lite. Då säger Pinglan:

Öppna munnen också så får du tvärdrag :D



Imorrn fortsätter vi med häng i gäng då bada och grilla står på agendan. Jippi!

Pass med Pinglan.

Efter att behövt jobba i förmiddags så kunde jag vid lunchtid ta helg och denna gång med siktet inställt på ledighet ända tills tisdag, då blir det full rulle igen men tisdagen är än så länge långt bort :)

Började med lunch, Uffe och en bok på balkongen. Sedan fortsatte det ett par timmar med trevlig njutning , idagsåg jag dock inget rådjur :) Sedan var det dags att dra på pass. Pinglan skulle hålla det och självklart är man där och supportar. Var inte riktigt säkert på vad passet skulle innehålla med det var bara att köra på. Svettigt värre och gårdagens 75 min boxpass kändes i benen om vi säger så hehe. Var jättekul och Pinglan var så duktig så!! Hoppas verkligen man får chansen att gå på fler av hennes pass :) Du får fem toasters Pinglan!



Nu är det lite hämta andan innan jag ska iväg på nästa svettighet, squash med Mallan. Skoj skoj o ännu mer svett.

Ikväll så blir det häng med gäng och kolla fotbollen. Så trevligt så!

Water for Elephants.

Blev en bio ikväll då.

Robert Pattison och Reese Witherspoon i huvudrollerna, drama. Utspelar sig på en circus. Kan verkligen hålla med Pinglan om att man är väldigt förbannad på cirkusdirektören under filmen. Att behandla djur på de viset som hans karaktär gör hoppas jag inte sker i verkligheten, fy fan. Tyvärr så sker det, kan jag ge mig tusan på... Usch usch usch!!

Men ser man utöver behandlingen av djuren så var det ett klassiskt drama, Får betyget helt okej av mig.

Water for Elephants Poster

Bingo på denna dag.

Blev en riktigt sån där härlig dag som jag behövde. Lunch på uteservering med Anna, Lian, Naman och Christian. Lyx det där att en torsdag ha obegränsat med tid för att umgås med sina vänner mitt på dan, händer ju inte var vardag liksom :) Sedan var det dags att träna med Mia. Box 75 min. Jobbigt. Visst var själva passet jobbigt, men att den sedan var förlagd i en lokal där syret redan tog slut vid uppvärmningen gjorde det inte roligare. Svettigt och vissa muskler kommer nog göra sig till känna imorgon, men så det ska vara antar jag. Avslutade kvällen med bio.

En jagdag.

Idag är en dag när jag bara ska koncentrera mig på mig själv, göra saker jag gillar!

Det började jag med genom en förmiddag där jag fick tid att läsa, vila och bara njuta av att inte ha en massa måsten. Uppföljningen blir en lunch på stan tillsammans med kära vänner. Träning med Mia i eftermiddag, box. Så skoj och härligt att få ur sig lite genom slag och sparkar :) Kvällen avslutar jag med mamma på en bio. Ett nöje som tillhör mina favoriter. Film på bio kan inte mäta sig med film hemma!

Jag hoppas och tror faktiskt att en dag som denna kommer få mig att samla batterierna lite igen. Jobb imorgon igen. Sedan följt av tre härliga ledighetsdagar igen :)

PS Jag har bestämt mig för vad min nästa tatuering ska bli och var den ska sitta!!

Jobb.

Trött. Galet trött.

Har på 3 dagar redan hunnit arbeta 30 h. Lite för lite sömn på det så får man den statusen.
Idag blev det 11,5 h jobb. Nu dock är jag ledig imorgon och det ska bli så skönt. Förhoppningsvis så vaknar jag inte i ottan utan får chansen att sova ute lite. Skulle jag ändå vakna lite tidigare så har man iaf chansen att tulta runt lite och inte behöva stressa iväg, det är värt en hel del! Ska imorgon ha en dag när jag bara njuter av att inte behöva jobba. Troligtvis träffa vänner, träna och bara va :)

För fredag? Ja då ska man jobba igen...

Allt detta jobb har påverkat bloggen en del. Inte hunnit uppdatera alls om några roligheter. Skärpning Lindeli!

Att jubeljogga.



Igår så sprang jag då Jubeljoggen i Nässjö. Blev inte riktigt ett sådant lopp som jag tänkt. Sprang med en kollega så jag anpassade mig till hennes tempo. Sedan var det 27 grader varmt o det tog på krafterna kan jag säga! Tiden blev inte den bästa men kände att kroppen mådde bra och att det fanns väldigt mycket mer resurser i den så det kändes verkligen kanon. Löpning jag fortsätter och attackerar.

Ett lopp till är bestämt iår, men ska försöka få in ett till i augusti ungefär om jag hittar nåt :)

RSS 2.0