Renar!

Helst på ditvägen till Vemdalen men även på hemresan såg vi en massa renar! Nu snackar vi femtiotal minst.. De gick coolt längs vägarna o käka:)


Jag & min lax - återkomsten

Kolla vad jag hitta! Dags för smarriga lax rätter:)


Skidskola

I fredags så var jag ju ute på en tur med en instruktör. Första gången och oj vad bra det var. Vi övade en himla massa teknik! Mycket att hålla koll på och man kände verkligen att man fick sig en ordentlig genomkörare. Saxning uppför gick riktigt bra efter en liten stund. Stakning kändes också okej gäller dock att verkligen tänka att man ska använda magen mest och inte armarna. Stakning med frånskjut gick skapligt bra när man fick upp lite fart, gällde dock att våga glida tillräckligt länge. Diagonalen var nog den som fortfarande finns en del att tänka på. Man klarar ju momenten, men det man inte gör det är ju att faktiskt ta tillvara på rätt krafter... Får ju slita så himla mycket i onödan!
 
Jag erkänner att efter vi varit ute i ca 1,5 h då var jag helt slut. När hon säger att det är 2km till vi är framme trodde jag att jag skulle börja gråta! Helst när vi då och då går tillbaka i spåret för att öva vissa moment... Men efter strax över 2h så var jag imål och det kändes sååå skönt. Fötterna värkte, armarna var helt stumma och magen visste vart den satt...
 
Kan verkligen rekommendera er att ta en skidlektion, riktigt nyttigt att öva en massa teknik! Känns dock som jag har en bra bit till den där Tjejvasan jag funderar på att någon gång åka :) Är lite sugen på att införskaffa mig ett par egna längdskidor så man kan åka lite här i trakten nu när vi har så mycket snö. Någon som är sugen på att hänga med?
 

Veckans träning v5

Tillbaka till lite ordning o reda o här kommer veckans planering.
 
Mån: -
Tis: Spinning m Malin +Gym m Johan + Löp 3.1
Ons: TRX m Moomin
Tors: -
Fre: Spinning m Moomin + Löp 3.2
Lör: -
Sön: Gym m Johan + Löp 3.3

Julklappsresan bokad!

När jag åker iväg på skidresa då passar mamma på att boka in en resa till oss, jag fick det i julklapp av henne och ser verkligen fram emot den! Resan bär av till en huvudstad i Europa jag aldrig besökt innan (finns ett gäng kvar då jag ändå besökt ganska många :), nämligen Dublin!! Oj vad jag ser fram emot den resan. Känns en bit bor då den infaller först i maj... men inte dumt att ha något att se fram emot. Verkar som ett riktigt trevligt hotell också!
 
 

Sammanfattning veckans träning v4

Förra veckan kan vi sammanfatta att jag inte följde någon planering alls, skulle vara på måndagen då :)
 
Annars blev det ganska slappt förutom mitt maratonpass i längdspåret. Jaja ni som är vana där tycker det inte var mkt alls, men för mig som inte är van vid det så var det långt... Kan avslöja att jag fortfarande har träningsvärk!
 
Så förra veckan fick jag till ett spinningpass (höll iaf det att köra spinning en gång per vecka) och några timmar i längdspåren uppe i Vemdalen...
 
Löpningen tog en veckas paus och vecka 3 körs istället denna vecka.

Hemfärd

Efter några riktigt bra dagar i Vemdalen är vi nu på väg hemåt igen...


Afterski

Välförtjänt efter 2.5 h på längdskidorna!


Bilresa!

Idag åker jag bil.. Länge... Vemdalen here I come!


Dubb!

Måste bara tipsa om att skaffa dubbdäck till era cyklar. Fungerar jättebra att cykla i detta väder. Stabilt!


Snittkurvan på väg uppåt!

Kom på att jag skulle visa lite min trend också, för självklart så kan man följa det också i våra diagram för Först till hundra. Ni ser att jag har en positiv trend :) Jag är den blå linjen. Lite suddigt att se men till vänster visar träningarna på Medley och där snuddar jag precis under 2 gånger/veckan som snitt. Högra visar snittet på totala träningen både på Medley och andra ställen. Där är jag strax under 2,5 gånger/vecka. Ska väl läggas till att detta är ett snitt från i mitten av augusti, inte så pjåkigt tycker jag ändå!
 
Syns tydligt gör även den dipp jag hade under hösten... men innan jag nåt 100 träningspass på ett år så vill jag att de ligger i snitt på 3 gånger/veckan, känns rimligt!
 

Myggfritt

Tog en extra cykeltur efter jobbet tornby. Inköp av lite saker till veckans skidresa! Lite kyligt var det allt...


Först till 100

Får väl säga att ta hem segern i detta ska jag, nu är mer mitt mål att klara till hundra så snart det går. Siktet är nog inställt på april. Inte möjligt om jag lyckas fortsätta som jag gjort senaste veckan :)
 
Såhär ser det ut nu. Jag har passerat halvlek på totalen och inte långt på Medley. Än så länge har jag hållt på ca 24 veckor, började 2012-08-15. Alltså lite under hälften av tiden. Får lägga till att jag i oktober/november tränade väldigt dåligt och det blev inte mycket då. Så jag tappade en hel del där. Bara kämpa vidare!!!
 

Veckans träning v4

Planeringen för veckans träning blir lite annorlunda pga att jag åker fyra dagar till fjällen denna vecka tors-sön. Där kommer jag ägna mig åt längdskidor två dagar så det blir ju naturlig motion :)
 
Måndag: Spinning m Moomin & Malin
Tisdag eller onsdag: Någon träning + Löp 3.1
Torsdag: -
Fredag: Längdskidor + Löp 3.2
Lördag: Längdskidor
Söndag: Gym + Löp 3.3 m Johan

Sammanfattning veckans träning v3.

Jag ger mig själv en klapp på axeln och gillar att jag kommit igång med träningen igen, den har blivit rolig :) Tjoho!!
 
Summeringen är helt okej, är väl ett pass som jag skippade av lite lathet, men men..
 
Måndag: Spinning 60 min + Löp 1.3
Tisdag: TRX 30 min + Löp 2.1
Onsdag:-
Torsdag:-
Fredag:-
Söndag: Gym 60 min + Löp 2.2 & Löp 2.3
 
Ni ser att jag för att komma ikapp med Löpningsprogrammet körde två löp igår, börja med ett och avsluta med ett. Måste ändå säga att det kändes riktigt bra! Märker skillnad, sen kan det iofs också ha att göra med att jag inte tränat ett pass innan som segar till benen lite ;)

Isfritt!

Efter att redan i höstas sagt att jag ska frosta av frysen så är det nu klart :)


Tillsammans är vi starka!


Cykla i modd!

En av spinningsintruktörerna jag brukar ha, har nu under vintern dragit parallellen mellan en riktig tung benlåt med att vi cyklar i snömodd. Klart jag insett att det är tungt, men imorse insåg jag hur tungt. Så mycket snö var det inte, men oj vad benen fick jobba till skillnad mot när det är snöfritt :)

Man tager vad man haver 4

Idag var det dags för kräftstjärtarna. Fick bli en pasta med spenat, soltorkade tomater, kesella o sen kräftstjärtarna såklart:) är det gott återkommer jag med recept!


Längd!

Nästa vecka är det dags för företagets skidresa, tjoho vad skoj det ska bli då!!!!
 
Umgås med kära kollegor som man ser alltför sällan, några extra dagar ledig och få åka lite skidor också. Jag har ju siktat in mig lite på längdskidor på dessa resor. Gissar på att det finns lite för mycket feghet i mig, ramlar man gör det mindre ont att ramla på längd än i en utförsbacke tänker jag haha. Men jag tycker det är ganska skoj att åka längd också, grym träning! Iår tänkte jag slå på stort och har bokat in mig på en skidlektion i två timmar, ska bli jätteskoj!
 
Kanske kan detta vara en början till att faktiskt våga mig på tjejvasan någon gång i framtiden :P
 

Man tager vad man haver 3

Idag blev det panerad rödspätta med ett perfekt kokt ägg, sallad samt en kall sås.


Veckans träning v3

När man avslutat en vecka så ska man såklart planera nästa :D
 
Måndag: Spinning m Moomin + Löp (v1.3)
Tisdag: TRX m Malin + Löp (v2.1)
Onsdag: Easyline m Moomin + Löp (v2.2)
Torsdag: -
Fredag: -
Lördag: Nån träning m Malin + Löp(v2.3)
Söndag: -

Sammanfattning träning v2

Nu känns det att jag är igång på riktigt! Känns riktigt bra :)
 
Sammanfattning blir:
 
Måndag: Spinning 60min
Tisdag: TRX 30 min + 15 min löpning (v1.1)
Onsdag: Easyline 60 min
Torsdag: -
Fredag: -
Lördag: Dansevent 2h45 min (afro, sh'bam & zumba) + 15 min löpning (v1.2)
Söndag: -
 
Om ni undrar vad som menas med det inom parantes efter löpning så syftar det på det 12 veckorsprogram som jag kör, är tre pass i veckan så sammanfattningsvis ser ni att jag endast gjorde två denna vecka :) Söndagslatheten tog överhand!

Check!

Jag sätter en stor fet bock efter dansevent som dagens träning! Tre timmar bestående av afro, sh'bam och zumba! Malin o jag ägnade en paus åt snyggbilder:)


Dansevent

Idag ska jag ägna ett antal timmar på medley o ett dansevent. Skaka rumpa är det som gäller idag :)


Muffinsrecept.

Här kommer det utlovade receptet, som jag hittade här.
 
2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk havssalt
1 msk kanel
3 bananer
3 ägg
3 msk smält kokosolja
3 finrivna morötter (små)
1 dl hackade nötter

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mandelmjöl, bakpulver, salt och kanel i en skål.
Mosa bananerna och blanda i ägg och olja i en annan skål. Rör ihop båda blandningarna och blanda i morötter och nötter.
Klicka i smeten i muffinsformar och grädda i ca 20-25 min.

Provsmakade dem igår och de var riktigt goda, smakade som bananpannkaka ungefär men riktigt smidigt att ha färdiga i en påse för ett mellanmål eller liknande. Ni som har barn tycker jag absolut ska testa dem, bananen gör dem lite söta men de är inget socker i dem plus att vem vill inte att de omedvetet få i sig lite morötter  :)
 

Banan- och morotsmuffins

Känns som jag inte gjort annat än hängt vid spisen idag. Först dagens man tager vad man haver i form av ungsgratinerad falukorv med sötpotatismos. Himmelskt gott måste jag säga.

Sedan fortsatte jag att bara muffins paleostyle! Receptet hittade jag hos Annika Sjöö o jag återkommer med recept imorgon. Även hur de smakade, kan dock avslöja att de luktar himmelskt!!


Att fixa knäcket!

Vilket ni sett i ett tidgare inlägg så bestod efterrätten på nyårsmiddagen jag bjöds på av Creme Brulée! Helt fantastisk god var den. En riktigt ska ju ha det där sockerskalet som man liksom får knäcka igenom med skeden innan man avnjuter desserten. För att fixa det var Johan tvungen att ta till ordentliga åtgärder, den där lilla brännaren fick stå kall utan den stora fick komma fram! Såg ganska roligt ut när den lilla formen med creme brulée skulle utstå de enorma lågor :D Men vad han lyckades dåå... som sagt, sagolik god var den!!
 

Jag och min blå kompis

Jag och min nya blå kompis börjar sakta bli vänner. Börja inse att den inte har någon fotbroms o jag lyckades tom växla någorlunda idag :) sakta men säkert ;)


Karaktär

Det var inte enkelt att se att en av mina favoritgodisar var nedsatt. Men jag tittade på dem, sen lämnade jag dem o gick därifrån :)


Hockey är kul

När cluben spelar såhär!! Tjohoooo


Löpning nu är det dags!

Ni läste rätt, iår blir det en del fokus på löpning. Förra säsongen kom o gick utan att jag egentligen gjort ett ordentligt försök. Men med tre lopp inbokade iår (hittills?) så är det lika bra att köra på redan nu! Så idag inledde jag ett 12veckors program som ska se till att jag fixar 5km. För jag har blodomloppet som första mål o där fem kilometer. Efter det blir det fokus på milen som de övriga loppen omfattar, men de är först efter semestrarna. Löppepp? Javisst!

Sakta men säkert ska jag dit!

Ps körde 30min Trx innan löpningen o det var nytt program. I love it kan jag sammanfatta det med:)


Sega lår!

Från första till sista tramptaget så var mina lår inte på min sida! Bara så ni vet ;)


Alla nyårslöften...

...gör att det är väldigt fullbokat på alla pass! Längtar tills det lugnar ner sig.


Veckans träning v2

Får säga att det känns riktigt bra med träningen just nu :) Fick ihop 3 träningspass förra veckan och jag känner att jag börjar vecka kroppen till liv igen. Nu är det ny vecka o min tanke är att snäppa upp det ännu ett steg... Så här är planen för veckan!
 
Mån: Spinning m Malin
Tis: TRX m Malin
Ons: Easyline m Moomin
Tors: -
Fre: -
Lör: Dansevent
Sön: Spinning m Magnus

Man tager vad man haver 2

Idag hitta jag kyckling i frysen, så det fick bli kyckling m sötpotatis i ugn. Yummie:) man borde tvinga sig laga mer med det man har i frysen. Har ju faktiskt bättre fantasi än vad jag tror!


Söndagste

Söndagen har gått i lugnets tecken, såhär dagen innan jobbet börjar igen... Största ansträngningen idag var att gå bort till pinglan o dricka te:)


Lördagsgott

Avslutar denna lördag i soffan med en rejäl skål fruktsallad m hemmagjord limekesella. Mums:)


Hockeylördag!

Kollar på JVM på mediakuben i CC innan LHC-AIK. Heja heja!!!


Tager vad man haver...

Håller för tillfället på att rensa frysen, avfrostningsbehov där... Så middagarna just nu består av lite allt möjligt:) tyckte dock jag fick ihop det ganska bra häromdagen. Morotsbiff m sallad, tomat o avokado samt lite sweet chili-sås. På bild 2 ser ni att det gick ner riktigt bra! Ni ser också mitt stora intresse för sås, trots att den var riktigt god:)


Träningsvärk

TRX o mitt funktionella gympass gjorde att jag idag hade en sån där gosig träningsvärk i främst magen, låren o så armarna som jag fokuserade på igår...

Så idag bestämde jag att låta kroppen få lite vila, det plus att jag imorn kör ett 90 min spinningpass o då gäller det att ha lite extra energi hehe.

Älskar att vara igång, känner den bubblande energin i kroppen :)


Boksläpp

Ojoj kolla vad jag hitta på hyllan, del 3!


Bollträning

Eller typ;)

Men idag körde jag en del av gympasset stående på denna fiffiga boll. Körde armar o axlar med fria vikter samtidigt som jag bara stod på bollen. Mycket bra då jag koppla in en hel del andra muskler i kroppen :)


Edamamebönor

Dessa rekommenderas. Laga till enligt anvisningar o sen bara flingsalt på i en skål. Trevligt tilltugg o gott! Ja man äter alltså bara bönorna inuti :) mums o nyttigt!


Styrkan var försvann du? :)

Kollade genom lite vad jag tränat senaste tiden genom sammanfattningen som görs i Först till 100. Då förstod jag verkligen varför jag kände mig som svagast i världen igår vid TRX-passet. Jag har ju nästan enbart kört spinning senaste veckorna o inte alls den fokusen på styrka. Så inte konstigt att man tappat en del :) Sen i kombination att man tränat lite halvknackigt överlag senaste månaden så är det väl inte konstigt alls.
 
Men jag säger som så många andra just nu, nytt åt nya tider. Nu ska vi lägga fokus på bra träning och att den blir av. Men är som ni läst tidigare peppad till tusen så nu kör vi!
 

Lunchbio


Tillbaka till vardagen...

Men ändå inte. Jag fortsätter min ledighet ett par dagar till, men jag gillar att alla helger är över så man kan tuffa på i sitt eget tempo. Dessa dagar ska jag passa på att göra sånt som man inte hinner med annars, gå på bio, träna när man vill, träffa trevliga människor, gå på hockey... Bara vara helt enkelt :)

Och det startar NU!


Veckans träning v1

Oj känns lite skumt att skriva v 1, men det är ju faktiskt det :) Eftersom träningspeppen är här ska även träningsstrukturen tas upp igen. Planering :)

Mån-tis: -
Ons: TRX m Moomin
Tors: Gym m Johan
Fre: Spinning m Magnus
Lör: Spinning m Moomin

Detta är planen :)


Fantastiskt avslut

På 2012 blev det, tack Moomin o Johan! Helt fantastisk mat och såklart härligt sällskap :)


RSS 2.0