Reseberättelse Krakow dag 3.

Vid detta laget så kände man sig ganska så hemma i staden, man hade även koll på rutinerna och lite sånt. Språket fungerade för det mesta. Var lite så att antingen var de riktigt duktiga på engelska eller så hade de noll koll. Men tyckte inte det var något problem. En annan sak man märkt var att det var en väldigt ren stad, det låg inte massa skräp och så på marken. Klart det fanns lite, men inte alls som man kan uppleva i vissa städer utan det var snyggt och prydligt. Försäljare, inkastare och dylikt folk var inte speciellt påträngande heller. Klart de frågade en när man gick förbi, men sa man nej ja då frågade det nästa. Mycket skönt!

Dag 3

Även denna dag började med en signal från väckarklockan, dags för nästa bussutflykt utanför stan. Vi skulle till Saltgruvan ca 20 minuter resa från Krakow. Väl där var det dags för en två timmars rundtur i underjorden tillsammans med en guide. Började med att vi gick ca 400 trappsteg rakt neråt så vi hamnade på ungefär 65 meter under ytan. Där började vi gå en slinga för turister som är på ca 3,5 km. Tunnlar som finns där nere var ca 300 km har jag för mig. Efter ett tag så kom det fler trappar så när vi gått som djupast var vi på 135 meters djup och gått ner över 800 trappsteg. I tunnlarna så fanns det en massa salar med olika namn, där hade gruvarbetare gjort statyer med mera. Jag blev lite besviken då jag trodde man mer skulle få ser gruvan och hur man arbetade, nu var det mer som ett museum i underjorden med statyer. Allt i salt iofs, men ja var inte riktigt det jag trodde. Vissa av salarna var dock otroligt maffiga med underjordiska sjöar och fina uppbyggda konstruktioner för att hålla uppe krafterna från alla massor. Upp slapp vi dock gå i trapporna utan man skuffades in i små hissar som tog en upp till ytan igen.


Nere i gruvan fick man inte fota eftersom man då behövde köpa ett tillstånd, ingen utav oss gjorde det då det ndå var svårt att fånga allt.. Googla så får ni en liten uppfattning är mitt tips :)

Väl tillbaka i Krakow åt vi lunch, Ceasarsallad i en hotellbar precis vid Krakowska, köpcentret. För eftermiddagen ägnade vi åt shopping. Tror den som gick mest bananas var Hanna, tror hon tom var lite shoppinghög där ett tag ;) Jag själv gjorde minsann också ett riktigt kap. Nya converse (surprise!) helsvarta höga för 480 spänn. Tjoho på den!

Middagen testade vi en annan del av torget på en uteservering. Kalv och rödbetor till varmrätt (wow, jag gillar verkligen rödbetor!). Idag slog vi tom till på efterrätt, tänkte jag iaf skulle testa lite av det polska köket och tog en typisk polsk cheesecake. Njae, jag är inte så förtjust i kanderade apelsiner men annars inte dumt alls. Varmrätt+ Efterrätt och varm choklad samt ett glas röd vin så tror jag även denna dag notan landade på runt 150 kr.


Rödbetor är smaskens! Jag trodde dock jag skulle få en annan variant då det i menyn stod fried beetroot i menyn...

Efter över 14 timmar sedan vi lämnat lägenheten och ett antal shoppingsteg och trappsteg somnade vi såklart väldigt gott även denna kväll!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0