Hur får man rumpan att skaka...

..när man kör Zumba. Läste en artikel i Iform om hur man får till detta och då också får ut ännu mer från träningen. Vad tror ni?

Att kunna ”skaka rumpa” är en viktig del av zumba, så det måste du lära dig för att få optimal fettförbränning under träningspassen.

Skillnaden kan vara ända upp till 250 kalorier, beroende på om du får fart på skakningarna eller mer försiktigt tar små steg på stället.

Första steget är att släppa loss skinkorna! De flesta tror att de ska spännas för att rumpan ska bli fylligare, det är tvärtom nästan omöjligt att få igång skakningarna om musklerna är spända.

Spänn magen
Dina magmuskler måste däremot spännas rejält – föreställ dig att du kan ta emot en magsmäll utan att det gör ont. Det är för övrigt ett av skälen till att ditt midjemått blir mycket mindre och du får bättre kontroll över dina magmuskler när du dansar Zumba ofta! Under tiden du spänner magen och slappnar av i skinkorna börjar du ryckvis röra kroppen från sida till sida. Börja lugnt och öka efterhand hastigheten mer och mer. 

Långsamt märker du nu vibrerande vågor genom hela kroppen, och när du börjar bli trött i magmusklerna vet du att du är på rätt väg – övningen är nämligen särskilt tuff för magregionen.

Du kommer att uppleva att du måste träna ett par gånger, men sedan vänjer kroppen sig vid de nya rörelserna, så att du till sist inte behöver tänka, utan bara göra.


Kommentarer
Postat av: Fighting Spirits

Utrycket shake some as finns ju inte för intet... ;)

2012-02-16 @ 17:48:10
URL: http://fightingspirits.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0