Träningsformen: EasyLine

En träningsform jag ägnat många år åt och gillat sedan första gången. Mycket beror dock på vilken instruktör det är för hur jobbigt det blir. Denna träningsform är stationsträning med en blandning mellan maskiner (ser ut som typiska gymmaskiner förutom att de går på luftmotstånd och man får in två muskelgrupper i de flesta) och olika konditions/styrkeövningar. De fria stationerna mellan maskinerna är upp till instruktören och därmed också olika rolighet- och svårighetsgrad på dem! Körde ett pass i lördags morse och imorgon är det inplanerat ett pass, då med min favoritinstruktör på Medley...

Passets utforming i tid är att först körs ett uppvärmningsvarv 30 sekunder per station. Maskinerna har lätt motstånd. Sedan följer andra varvet med tuffare motstånd på maskinerna och tiden höjs till 45 sek per station. Tredje, och sista, varvet körs på tufft motstånd med 30 sek per station. Detta kan variera lite, visa instruktörer kör 45 sek på både andra och tredje varvet och vissa kör 30 sekunder på alla varven.

Medley har två varianter av EasyLine. En "vanlig" där det är en blandning av övningar och en Core där fokuset läggs lite extra på bålstabiliteten.


Tog denna bild på Medleys EasyLinesal. Den är inte optimal, ganska trångt och lågt i tak. Dock uppfyller den det allra viktigaste, man kan verkligen få svettas om man vill! :) Ska väl även tilläggas att nej nej inget pass pågår på denna bild. Var jag som nyttjade utrymmet för att köra mitt egna styrkepass för ett par veckor sedan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0