Rom dag 2.

Denna morgon började vi tidigt, allt för att slippa den jättekö som dagen innan hindrat oss från att kolla in Colosseum. Kön var kort och vi kom snabbt in. Bestämde oss för att hyra lyssningsguider. De var riktigt bra och väl värda den 50-lapp de kosta. Okej att man kanske inte var så social under tiden men vi hade ju så mkt mer tid den helgen att snacka så :) Häftig byggnad var det och svårt att föreställa sig allt som ägt rum där...





Efter det tog vi oss, promenerade såklart, över floden till ett område som heter Trastevere. Kollade in i en kyrka där ett bröllopp pågick och satt och njöt i solen (Olle o Emma såklart i skuggan... ;)). Käka även lunch på en uteservering. Gillade att de hade färgglada servetter men i olika färger, så samma bord kunde en ha blå, en röd, en grön och en gul. Snyggt!


Sedan var det lite allmänt stros i Rom, hängde lite vid Fontana di Trevli (såklart!), besökte Piazza Navona med sin fotänn och obelix. Tydligen har detta torg blivit mer populärt efter att det nämns i en av Dan Browns böcker. Väldigt turistigt tog, men härligt. Även här hann jag njuta av lite sol :) Vi kom tillbaka till detta torg senare på kvällen för att äta middag. Då hade torget fyllts med konstnärer som målade av en, dansare och musiker. Liv och rörelse helt enkelt. Denna kväll åt jag någ det bästa under resan, risotto med jätteräkor. Helt fantastiskt gott!






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0